kuranda geçen cennet meyveleri / Cennet meyvesi hurma

Kuranda Geçen Cennet Meyveleri

kuranda geçen cennet meyveleri

Cennet meyvesi hurma

Geçtiğimiz günlerde ABD kaynaklı "Nutrition Guide" adlı bir sağlıklı beslenme sitesinin instagram adresinde hurmanın faydalarına dair "bunu biliyor muydunuz?" şeklinde bir paylaşım yapıldı. Halbuki hurmanın birçok faydasının olduğu bundan küsur yıl önce Kuran-ı Kerim ayetlerinde ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) hadislerinde bildirilmişti. Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Bulut hurmaya dair az bilinen konuları Yeni Asır'a anlattı. Kuran-ı Kerim'de ismi zikredilen 7 cennet meyvesinden birinin hurma olduğunu anlatan Bulut, nebat cinsinde insana en yakın meyvenin hurma olduğunu ifade etti. Bulut, "Hadislerde hurmaya yapılan vurgu hep dikkatimi çekti. ABD'de ve dünya çapında hurmanın faydalı olduğunu ve tüketilmesinin tavsiye edilmesi bundan küsur yıl önce Peygamberimizin doğru ve hak olduğunu gösteriyor. Bir ayeti kerimede Allah'ın bir ve hak olduğunun nefislerde ve afaktaki delillerle ispat edileceği buyruluyor. İşte Kuranın haklılığı afakta ortaya çıkmaya başladı. Gerek tabiat kuralları gerek evrendeki hadiseler ortaya çıktıkça Kuran ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğru, hak ve gerçek olduğu ortaya çıkıyor. Önümüzdeki dönemde Kuran ve hadislerin hak olduğuna dair daha birçok deliller göreceğiz" diye konuştu.

İNSANA EN YAKIN MEYVE

Allah ve Rasülü'nün özel temasta bulundukları insan için mutlak faydalı meyveler olduğunu ve bunların isimlerinin Kuran'da zikredildiğini belirten Bulut, bu meyvelerin zeytin, incir, muz, üzüm, kiraz, nar ve üzüm olduğunu söyledi. Bu meyveler içinde hurmanın özel bir yeri de bulunduğunu belirten Bulut, "hurma nebat cinsinde insana en yakın varlıktır. Suya en yakın canlı nasıl ki deniz anası ise bitkiler içinde insana en yakın olan da hurmadır Hurma tıpkı insan gibi doğurur çekirdekten bitmez. Çekirdekten bitme hurma olmaz. Hurmada aşılama da yoktur. Hurma annesinin kökünden biter ve bir yavru gibidir. Bunu alırsınız annesinden en fazla 12 metre uzağa dikebilirsiniz. yaşına gelmeden önce de annesinden yani kökünden koparamazsınız. Annesi onu meyve vereceği zamana kadar besler ve büyütür" dedi.

KONAK YALI CAMİİ

İzmir'in merkezindeki Konak Meydanı'nda çinilerle süslenmiş küçücük bir camidir burası. İzmir'in en zarif camilerinden Yalı (Konak) Camii, yılında Mehmet Paşa'nın kızı Ayşe Hanım tarafından yaptırılmıştır. Caminin çok şirin bir çekiciliği vardır. kişi ibadet edebilir ama her zaman dolup taşar. Konak Meydanında, çinileri ve sekizgen planıyla dikkatleri çeken, cami I. Dünya Savaşı'nda onarılmıştır. Dışı Kütahya çinileri ile kaplı olan cami 'de geçirdiği onarımdan sonra yalnız kapı ve pencere kenarlarında çiniler bırakılmıştır. Klasik Osmanlı mimarisi tarzında tek kubbeli ve tek minareli şirin bir yapıdır. Sekizgen planlı caminin mimarisinde kesme taş kullanılmıştır.

MUCİZEVİ FAYDALARI VAR

Özellikle acve hurmasının büyü sihir ve zehirlenme olaylarında faydalı olduğunu vurgulayan Bulut, "yani bu hurma yenildiği zaman vücutta sihire ve zehirlenmeye karşı bir direnç meydana gelir. Kuran ve hadislerde işaret edilen muazzam büyük nimetler vardır. Hurma en çok immun sistemini güçlendirir hem de bağışıklık sistemini güçlü tutar. Hurma özellikle en çok üremeye ve üretkenliğe faydası var. Sağlıklı üremeyi sağlar ve doğumu kolaylaştırır. Sancılar çeken Hazreti Meryem'e, Cenab-ı Hak kuru hurma ağacına tutunup sallamasını istiyor. Böylece hurma dallarından taze meyveler indiriliyor. Hurma mucizevi bir nimet. İnsan vücudundaki dikey ve yatay kasları gevşetiyor ve böylece doğumun kolaylaşmasını sağlıyor. Bugün bizim kısırlık veya tansiyon dediğimiz şey dikey ve yatay kasların kasılmasıdır. Bunların en iyi açıcısı hurmadır. Hurma usülünce yediğinde özellikle aç karnına yenmesi faydalıdır. Ama bugün insanların büyük kısmı kendi bünyelerini yedikleri olumsuz gıdalarla bozdukları ve diyabetik hale getirdikleri için hurma kullanımında diyabet olmamasında fayda var. Çünkü hurma sonuçta şeker içeriyor. Ama diyabet hastası olmayan kişiler yerse bu hastalığa karşı direnç kazanır" dedi.

KUDÜS HURMASI YEMEYİN

Kudüs hurmasının kesinlikle yenmemesini söyleyen Bulut, "Kudüs hurmasını kesinlikle yemeyin. Bu hurmanın üzerinde çalışılmıştır ve Kudüs hurması bir tasarımdır, doğal değildir doğrudan doğruya üreme sistemine zarar verir. Kudüs hurmasının içini açıp baktığınızda et gibidir. Üretkenliği doğrudan etkiliyor. Yani bir şey ne kadar fıtrata yakın ise ve insan eli değmemişse o kadar faydalıdır. İnsan eli ne kadar değdiyse o kadar zararlıdır. Mesela buğdayı ele alalım. Buğday insan eli değe değe bu noktaya geldi. Allah buğdayı insanın her türlü bedeni ihtiyaçlarını karşılayabilecek mucizevi bir gıda olarak yarattı. Ama insan, rekolteyi çoğaltmak bir dönümde çok miktarda almak için buğday ile çok uğraştı. Buğdayın doğasıyla oynadı. Böylece insanın gıdasını yapısını ve üreme sistemini bozdular. Bugünkü insanı Allah'tan uzaklaştırmak isteyen sekülarizm ve deccalizm dediğimiz sistemde insan ırkının sağlığını da bozdular. Yani buğdayı şekeri bozduğumuz için bunlar diyabete neden oluyor. Kısırlığa neden oluyor. Topyekün insanı yok etmeye yönelik bir saldırı var" dedi.

DOĞRU BESLENME ÖMÜR UZATIR

Kuran ayetlerinde ismi zikredilen 7 meyvenin kabuğundan çekirdeğine kadar tamamının insana faydalı olduğunu ancak birçok kişinin bunları tüketmeyip çöpe attığını söyleyen Bulut, "Mesela zeytinin çekirdiğeninin içinde bir yağ var. Füze rampalarında kullanılan yağ, zeytin çekirdeğinin içindeki yağdır. Bu 7 meyveden genelde kullanılmayan taraflarına dikkat etmek lazım. Belki onlar kullanılsa insanın ömrü uzayacak. Mesela narın zarını ve kabuğunu yesek müthiş bir kan kesicilik vardır, zarı insanın midesini yeniliyor tazeliyor. İnsanın bedeninde onu düzeltecek mükemmel yaşlara çevirecek bütün hücre programları mevcut. Cennette insanlar hep 30'lu yaşlarda olacak. Yani Allah cennette bize bu meyveleri vererek hep aynı yaşlarda kalmamızı ve hiç yaşlanmamamızı nasip edecek. Eğer doğru beslenirsek vücut yaşlanmaz. İnsan vücudu 30 yaşındaki gibi dinç kalmaya ve bin yıl yaşamaya müsaittir. Ama mukadderat yani Allah'ın takdir ettiği ayrı bir şeydir. Eğer biz eski çağlarda yaşayan insanlar gibi doğal beslenseydik biz de onlar kadar uzun yaşayabilirdik yani bir anlamda insan kendi eliyle kendi kendine zarar vererek ömrünü kısaltıyor. Vücudun bozulmasına ömrün kısalmasına neden oldu" dedi.

meyve ile ilgili ayetler

 

  • Kuran Fihristi: Meyve
  • Devamını göster

  • Nahl Suresi, ayet:Hurmalıkların ve üzümlüklerin meyvelerinden kurdukları çardaklarda hem sarhoşluk verici içki, hem güzel bir rızık edinmektesiniz. Şüphesiz aklını kullanabilen bir topluluk için, gerçekten bunda bir ayet vardır.
  • Fatır Suresi, ayet:Allah'ın gökyüzünden su indirdiğini görmedin mi? Böylece Biz onunla, renkleri değişik olan meyveler çıkardık. Dağlardan da beyaz, kırmızı renkleri değişik ve siyah yollar (kıldık).
  • Duhan Suresi, ayet:Orda, güvenlik içinde her türlü meyveyi istiyorlar;
  • Vakıa Suresi, ayet:Üstüste dizili meyveleri sarkmış muz ağaçları,
  • Vakıa Suresi, ayet:Ve (daha) birçok meyveler arasında,
  • Vakıa Suresi, ayet:Kesilip-eksilmeyen ve yasaklanmayan (meyveler).
  • Nahl Suresi, ayet:Sonra meyvelerin tümünden ye, böylece Rabbinin sana kolaylaştırdığı yollarda yürü-uçuver. Onların karınlarından türlü renklerde şerbetler çıkar, onda insanlar için bir şifa vardır. Şüphesiz düşünen bir topluluk için gerçekten bunda bir ayet vardır.
  • Fussilet Suresi, ayet:Kıyamet-saatinin ilmi O'na döndürülür. O'nun ilmi olmaksızın, hiçbir meyve tomurcuğundan çıkmaz, hiçbir dişi gebe kalmaz ve doğurmaz da. Onlara: "Benim ortaklarım nerede" diye sesleneceği gün, dediler ki: "Sana arzettik ki, bizden hiçbir şahid yok."
  • Rahman Suresi, ayet:Astarları, ağır işlenmiş atlastan yataklar üzerinde yaslanırlar. İki cennetin de meyve-devşirmesi (ordakilere) yakın (kolay)dır.
  • Rahman Suresi, ayet:İçlerinde (her türden) meyve, eşsiz-hurma ve eşsiz-nar vardır.
  • Mürselat Suresi, ayet:Ve canlarının çekip-arzu ettiği meyveler (arasındadırlar).
  • Yusuf Suresi, ayet:(Kadın) Onların düzenlerini işitince, onlara (bir davetçi) yolladı, oturup dayanacakları yerler hazırladı ve her birinin eline (önlerindeki meyveleri soymaları için) bıçak verdi. (Yusuf'a da:) "Çık, onlara (görün)" dedi. Böylece onlar onu (olağanüstü güzellikte) görünce (insanüstü bir varlıkmış gibi gözlerinde) büyüttüler, (şaşkınlıklarından) ellerini kestiler ve: "Allah'ı tenzih ederiz; bu bir beşer değildir. Bu, ancak üstün bir melektir" dediler.
  • Zuhruf Suresi, ayet:"Orda sizin için birçok meyveler vardır; onlardan yiyeceksiniz."
  • Hakka Suresi, ayet:Devşirilecek (meyve ve eşsiz ürün)leri pek yakındır.
  • İnsan Suresi, ayet:(Meyvelerin) Gölgeleri onlara pek yakın ve devşirilmeleri kolaylaştırıldıkça kolaylaştırılmış.
  • En'am Suresi, ayet:O, gökten su indirendir. Bununla herşeyin bitkisini bitirdik, ondan bir yeşillik çıkardık, ondan birbiri üstüne bindirilmiş taneler türetiyoruz. Ve hurma ağacının tomurcuğundan da yere sarkmış salkımlar, -birbirine benzeyen ve benzemeyen üzümlerden, zeytinden ve nardan bahçeler (kılıyoruz.) Meyvesine, ürün verdiğinde ve olgunluğa eriştiğinde bir bakıverin. Şüphesiz inanacak bir topluluk için bunda gerçekten ayetler vardır.
  • Sad Suresi, ayet:İçinde yaslanıp-dayanmışlardır; orda birçok meyve ve şarap istemektedirler.
  • Abese Suresi, ayet:Meyveler ve otlaklıklar,
  • Nahl Suresi, ayet:Onunla sizin için ekin, zeytin, hurmalıklar, üzümler ve meyvelerin her türlüsünden bitirir. Şüphesiz bunda, düşünebilen bir topluluk için ayetler vardır.
  • Muhammed Suresi, ayet:Takva sahiplerine va'dedilen cennetin misali (şudur): İçinde bozulmayan sudan ırmaklar, tadı değişmeyen sütten ırmaklar, içenler için lezzet veren şaraptan ırmaklar ve süzme baldan ırmaklar vardır ve orda onlar için meyvelerin her türlüsünden ve Rablerinden bir mağfiret vardır. Hiç (böyle mükafaatlanan bir kişi), ateşin içinde ebedi olarak kalan ve bağırsaklarını 'parça parça koparan' kaynar sudan içirilen kimseler gibi olur mu?
  • Tur Suresi, ayet:Onlara, istek duyup-arzuladıkları meyvelerden ve etten bol bol verdik.
  • Rahman Suresi, ayet:Onda meyveler ve salkımlı hurmalıklar var.
  • Rahman Suresi, ayet:İkisinde de her meyveden iki çift vardır.
  • Vakıa Suresi, ayet:Arzulayıp-seçecekleri meyveler,

M harfi ile başlayan konular listesi

Copyright © - funduszeue.info

İletişim

Kur&#;an_ı Kerimde İsmi Geçen Cennet Meyveleri

Cennet Meyveleri cennet meyveleri nelerdir kuranda adı geçen cennet meyveleri cennet meyveleri isimleri hangisi cennet meyvesi cennetteki meyveler cennette bulunan meyveler cennet meyvelerinin isimleri cennetteki meyvelerin isimleri
kgüll..,KURAN'DA GEÇEN MEYVE İSİMLERİ

Hurma

Asmalı ve asmasız bahçeleri, hurmaları ve tadları farklı ekinleri, zeytinleri ve narları -birbirine benzer ve benzeşmez- yaratan O'dur. Ürün verdiğinde ürününden yiyin ve hasad günü hakkını verin; israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez. (Enam Suresi, )

Yeryüzünde birbirine yakın komşu kıtalar vardır; üzüm bağları, ekinler, çatallı ve çatalsız hurmalıklar da vardır ki, bunlar aynı su ile sulanır; ama ürünlerinde (ki verimde ve lezzette) bazısını bazısına üstün kılıyoruz. Şüphesiz, bunlarda aklını kullanan bir topluluk için gerçekten ayetler vardır. (Rad Suresi, 4)

Onunla sizin için ekin, zeytin, hurmalıklar, üzümler ve meyvelerin her türlüsünden bitirir. Şüphesiz bunda, düşünebilen bir topluluk için ayetler vardır. (Nahl Suresi, 11)

Hurmalıkların ve üzümlüklerin meyvelerinden kurdukları çardaklarda hem sarhoşluk verici içki, hem güzel bir rızık edinmektesiniz. şüphesiz aklını kullanabilen bir topluluk için, gerçekten bunda bir ayet vardır. (Nahl Suresi, 67)

"Ya da sana ait hurmalıklardan ve üzümlerden bir bahçe olup aralarından şarıl şarıl akan ırmaklar fışkırtmalısın." (İsra Suresi, 91)

Onlara iki adamın örneğini ver; onlardan birine iki üzüm bağı verdik ve ikisini hurmalıklarla donattık, ikisinin arasında da ekinler bitirmiştik. (Kehf Suresi, 32)

Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: "Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim." Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma, Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır." Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin." (Meryem Suresi, )

Böylelikle, bununla size hurmalıklardan, üzümlüklerden bahçeler-bağlar geliştirdik, içlerinde çok sayıda yemişler vardır; sizler onlardan yemektesiniz. (Müminun Suresi, 19)
"Ekinler ve yumuşak tomurcuklu göz alıcı hurmalıklar arasında?" (Şuara Suresi, )

Biz, orada hurmalıklardan ve üzüm-bağlarından bahçeler kıldık ve içlerinde pınarlar fışkırttık: (Yasin Suresi, 34)

Ve birbiri üstüne dizilmiş tomurcuk yüklü yüksek hurma ağaçları da. (Kaf Suresi, 10)

Onda meyveler ve salkımlı hurmalıklar var. (Rahman Suresi, 11)
İçlerinde (her türden) meyve, eşsiz-hurma ve eşsiz-nar vardır. (Rahman Suresi, 68)

Zeytinler, hurmalar, (Abese Suresi, 29)

Nar
O, gökten su indirendir. Bununla herşeyin bitkisini bitirdik, ondan bir yeşillik çıkardık, ondan birbiri üstüne bindirilmiş taneler türetiyoruz. Ve hurma ağacının tomurcuğundan da yere sarkmış salkımlar, -birbirine benzeyen ve benzemeyen- üzümlerden, zeytinden ve nardan bahçeler (kılıyoruz.) Meyvesine, ürün verdiğinde ve olgunluğa eriştiğinde bir bakıverin. Şüphesiz inanacak bir topluluk için bunda gerçekten ayetler vardır. (Enam Suresi, 99)

İçlerinde (her türden) meyve, eşsiz-hurma ve eşsiz-nar vardır. (Rahman Suresi, 68)

Muz
Üstüste dizili meyveleri sarkmış muz ağaçları, (Vakıa Suresi, 29)

İncir
İncire ve zeytine andolsun, (Tin Suresi, 1)

Kiraz
Yüklü dalları bükülmüş kiraz (ağaçları), (Vakıa Suresi, 28)

Üzüm
Hangi biriniz ister ki, altından ırmaklar akan hurmalardan, üzümlerden bir bahçesi olsun, içinde kendisinin olan bütün ürünler de bulunsun; fakat kendisine ihtiyarlık gelip çatsın, (üstelik) zayıf ve küçük çocukları olsun (böyle bir durumda iken) ona (bahçesine) ateşli bir kasırga isabet etsin de yanıversin. İşte Allah size ayetleri böyle açıklar ki, düşünesiniz. (Bakara Suresi, )

O, gökten su indirendir. Bununla herşeyin bitkisini bitirdik, ondan bir yeşillik çıkardık, ondan birbiri üstüne bindirilmiş taneler türetiyoruz. Ve hurma ağacının tomurcuğundan da yere sarkmış salkımlar, -birbirine benzeyen ve benzemeyen- üzümlerden, zeytinden ve nardan bahçeler (kılıyoruz.) Meyvesine, ürün verdiğinde ve olgunluğa eriştiğinde bir bakıverin. Şüphesiz inanacak bir topluluk için bunda gerçekten ayetler vardır. (Enam Suresi, 99)

Yeryüzünde birbirine yakın komşu kıtalar vardır; üzüm bağları, ekinler, çatallı ve çatalsız hurmalıklar da vardır ki, bunlar aynı su ile sulanır; ama ürünlerinde (ki verimde ve lezzette) bazısını bazısına üstün kılıyoruz. Şüphesiz, bunlarda aklını kullanan bir topluluk için gerçekten ayetler vardır. (Rad Suresi, 4)
"Ya da sana ait hurmalıklardan ve üzümlerden bir bahçe olup aralarından şarıl şarıl akan ırmaklar fışkırtmalısın." (İsra Suresi, 91)

Onlara iki adamın örneğini ver; onlardan birine iki üzüm bağı verdik ve ikisini hurmalıklarla donattık, ikisinin arasında da ekinler bitirmiştik. (Kehf Suresi, 32)

Böylelikle, bununla size hurmalıklardan, üzümlüklerden bahçeler-bağlar geliştirdik, içlerinde çok sayıda yemişler vardır; sizler onlardan yemektesiniz. (Müminün Suresi, 19)

Biz, orada hurmalıklardan ve üzüm-bağlarından bahçeler kıldık ve içlerinde pınarlar fışkırttık: (Yasin Suresi, 34)

Nice bahçeler ve üzüm bağları. (Nebe Suresi, 32)

kgüll..,KURAN'DA GEÇEN SEBZE İSİMLERİ

Siz (ise şöyle) demiştiniz: "Ey Musa, biz bir çeşit yemeğe katlanmayacağız, Rabbine yalvar da, bize yerin bitirdiklerinden bakla, acur, sarmısak, mercimek ve soğan çıkarsın." (O zaman Musa "Hayırlı olanı, şu değersiz, şeyle mi değiştirmek istiyorsunuz? (Öyleyse) Mısır'a inin, çünkü (orada) kendiniz için istediğiniz vardır" demişti. Onların üzerine horluk ve yoksulluk (damgası) vuruldu ve Allah'tan bir gazaba uğradılar. Bu, kuşkusuz, Allah'ın ayetlerini tanımazlıkları ve Peygamberleri haksız yere öldürmelerindendi. (Yine) bu, isyan etmelerinden ve sınırı çiğnemelerindendi. (Bakara Suresi, 61)

AĞAÇLAR?
Sizin için gökten su indiren O'dur; içecek ondan, ağaç ondandır (ki) hayvanlarınızı onda otlatmaktasınız. (Nahl Suresi, 10)

Rabbin bal arısına vahyetti: Dağlarda, ağaçlarda ve onların kurdukları çardaklarda kendine evler edin. (Nahl Suresi, 68)

Dedi ki: "O, benim asamdır; ona dayanmakta, onunla davarlarım için ağaçlardan yaprak düşürmekteyim, onda benim için daha başka yararlar da var." (Taha Suresi, 18)

Görmedin mi ki, gerçekten, göklerde ve yerde olanlar, güneş, ay, yıldızlar, dağlar, ağaçlar, hayvanlar ve insanlardan birçoğu Allah'a secde etmektedirler. Birçoğu üzerine azab hak olmuştur. Allah kimi aşağılık kılarsa, artık onun için bir yüceltici yoktur. Şüphesiz Allah, dilediğini yapar. (Hac Suresi, 18)

Derken oraya geldiğinde, o kutlu yerdeki vadinin sağ yanında olan bir ağaçtan: "Ey Musa, Alemlerin Rabbi olan Allah benim;" diye seslenildi. (Kasas Suresi, 30)

Böylece onları aldatarak düşürdü. Ağacı tattıkları anda ise, ayıp yerleri kendilerine beliriverdi ve üzerlerini cennet yapraklarından örtmeye başladılar. (O zaman) Rableri kendilerine seslendi: "Ben sizi bu ağaçtan menetmemiş miydim? Ve şeytanın sizin gerçekten apaçık bir düşmanınız olduğunu söylememiş miydim?" (Araf Suresi, 22)

kgüll..,DİKKAT ÇEKİLEN BİTKİLER

Zeytin ve diğerleri
O, gökten su indirendir. Bununla herşeyin bitkisini bitirdik, ondan bir yeşillik çıkardık, ondan birbiri üstüne bindirilmiş taneler türetiyoruz. Ve hurma ağacının tomurcuğundan da yere sarkmış salkımlar, -birbirine benzeyen ve benzemeyen- üzümlerden, zeytinden ve nardan bahçeler (kılıyoruz.) Meyvesine, ürün verdiğinde ve olgunluğa eriştiğinde bir bakıverin. Şüphesiz inanacak bir topluluk için bunda gerçekten ayetler vardır. (Enam Suresi, 99)

Asmalı ve asmasız bahçeleri, hurmaları ve tadları farklı ekinleri, zeytinleri ve narları -birbirine benzer ve benzeşmez- yaratan O'dur. Ürün verdiğinde ürününden yiyin ve hasad günü hakkını verin; israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez. (Enam Suresi, )

Onunla sizin için ekin, zeytin, hurmalıklar, üzümler ve meyvelerin her türlüsünden bitirir. Şüphesiz bunda, düşünebilen bir topluluk için ayetler vardır. (Nahl Suresi, 11)

Allah, göklerin ve yerin nurudur. O'nun nurunun misali, içinde çerağ bulunan bir kandil gibidir; çerağ bir sırça içerisindedir; sırça, sanki incimsi bir yıldızdır ki, doğuya da, batıya da ait olmayan kutlu bir zeytin ağacından yakılır; (bu öyle bir ağaç ki) neredeyse ateş ona dokunmasa da yağı ışık verir. (Bu,) Nur üstüne nurdur. Allah, kimi dilerse onu kendi nuruna yöneltip-iletir. Allah insanlar için örnekler verir. Allah, herşeyi bilendir. (Nur Suresi, 35)

Kuran'daki Benzetmeler İçinde İsmi Geçen Bitkiler
Mallarını Allah yolunda infak edenlerin örneği yedi başak bitiren, her bir başakta yüz tane bulunan bir tek tanenin örneği gibidir. Allah, dilediğine kat kat arttırır. Allah (ihsanı) bol olandır, bilendir. (Bakara Suresi, )

Güzel şehrin bitkisi, Rabbinin izniyle çıkar; kötü olandan ise kavruktan başkası çıkmaz. İşte biz, şükreden bir topluluk için ayetleri böyle çeşitli biçimlerde açıklıyoruz. (Araf Suresi, 58)

Şifa Özelliği Taşıyanlar
Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin." Artık, ye, iç, gözün aydın olsun. (Meryem Suresi, )

kgüll..,CENNET BİTKİLERİ
Biz, orada hurmalıklardan ve üzüm-bağlarından bahçeler kıldık ve içlerinde pınarlar fışkırttık: (Yasin Suresi, 34)

Ve birbiri üstüne dizilmiş tomurcuk yüklü yüksek hurma ağaçları da. (Kaf Suresi, 10)

Onda meyveler ve salkımlı hurmalıklar var. (Rahman Suresi, 11)

İçlerinde (her türden) meyve, eşsiz-hurma ve eşsiz-nar vardır. (Rahman Suresi, 68)

Üstüste dizili meyveleri sarkmış muz ağaçları, (Vakıa Suresi, 29)

Yüklü dalları bükülmüş kiraz (ağaçları), (Vakıa Suresi, 28)

acilangul1CEHENNEM BİTKİLERİ
Darı Dikeni
Onlar için (zehirli olan) dari' dikeninden başka bir yiyecek yoktur. (Gaşiye Suresi, 6)

Zakkum
Nasıl, böyle bir konaklanma mı daha hayırlı yoksa zakkum ağacı mı? (Saffat Suresi, 62)

Doğrusu , o zakkum ağacı; Günahkar olanın yemeğidir. Pota gibi; karınlarda kaynar-durur; Kaynar-suyun kaynaması gibi. (Duhan Suresi, )

Şüphesiz zakkum olan bir ağaçtan yiyeceksiniz. (Vakıa Suresi , 52)
➡️BURAYA DA BAKIN⤵
funduszeue.info

Cennet Meyveleri, cennet meyveleri nelerdir, kuranda adı geçen cennet meyveleri, cennet meyveleri isimleri, hangisi cennet meyvesi, cennetteki meyveler cennet meyvelerinin isimleri Ya Rabb ! Takva sahibi- sakınan kullarına Cennette vadettiğin- bağlar böyle olmalı. Salkım- saçak üzümler

funduszeue.infofunduszeue.info

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası