parmak yüzük numarası / Yüzük Ölçüsü Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Parmak Yüzük Numarası

parmak yüzük numarası

Yüzük Ölçüsü Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Herkesin bir yüzük ölçüsü vardır tıpkı ayakkabı numarası gibi size özeldir. Standartı ya da ortalama bir yüzük ölçüsü yoktur. Hem kadın hem de erkekler için yüzük ölçüsü mutlaka bilinmesi gereken birşey aslında. Peki bu ölçü nasıl hesaplanıyor? Sizler için en basit iki yöntemi anlatıyoruz. Sadece 1 dakikanızı ayırarak kolayca parmak numaranızı öğrenebilir, hızlıca yüzük siparişi verebilirsiniz. 

Kendi başınıza yüzük ölçünüzü hesaplayabileceğiniz yöntemlerle birlikte yüzük ölçüsü tablosu, parmak ölçünüzün zamanla değişip değişmeyeceği ve çaktırmadan yüzük ölçüsü alma gibi pek çok sorunun yanıtı da bu yazıda. işte başlıyoruz;

* Yüzük ölçüsü videolu anlatım için funduszeue.info?v=cpn1IvQC11M&t=2slinkini ziyaret edebilirsiniz.


1. Ev Konforunda Yüzük Ölçüsü Hesaplama Yöntemleri


Herhangi bir kuyumcudan ücretsiz olarak öğrenebileceğiniz yüzük ölçünüzü kendiniz hesaplamak isterseniz aşağıdaki iki yöntemle kolayca hesaplayabilirsiniz.

1.Yöntem

Öncelikle satın almak istediğiniz yüzüğü hangi parmağınızda kullanacağınızı belirleyin. Kullanmak istediğiniz parmağınızda daha önce kullandığınız herhangi bir mevcut yüzüğü elinize alın. Milimetre ölçüsü olan bir cetvel edindikten sonra mevcut yüzüğünüzü yatay bir şekilde düz bir zemine koyarak boydan boya yüzüğün iç çapını belirleyin. Cetvel üzerinden milimetreyi mutlaka takip edin. 




Görseldeki yüzüğün çapı 17 mm’dir. Yani yüzük ölçünüz yaklaşık olarak 14 numaradır. 


Gümüş Erkek Yüzükleri

2.Yöntem

Satın alacağınız yüzüğü takmak istediğiniz parmağınıza ait mevcut bir yüzüğünüz bulunmuyorsa elinize bir parça kâğıt alın. Kâğıdı bir şerit biçiminde parmağınızı sararak kontrollü olarak kaplayın. Kaplanan noktayı işaretleyerek milimetre cetveli ile kâğıdın ölçüsünü belirleyin. Ölçmüş olduğunuz bu değer parmağınızın çevre uzunluğu hakkında bilgi verecektir.. 

  Yüzük Ölçüsü (no)

(TÜRKİYE)

Çap

(mm)

Çevre

(mm)

915,6049
1015,9250
1116,2351
1216,5552
1316,8753
1417,1954
1517,5155
1617,8356
1718,1457
1818,4658
1918,7859
2019,1060
2119,4261
2219,7462
2320,0563
2420,3764
2520,6965
2621,0166
2721,3367
2821,6568
2921,9669
3022,2870
3122,6071
3222,9272

2. Yüzük Ölçüsü Tablosu

Gümüş Bayan Yüzükleri

Yüzük ölçüsü ülkelere, cinsiyete ve kiloya göre değişmektedir. Türkiye'de bir kadının yüzük ölçüsü en küçük 8'den başlar ve en büyük istisna olmakla birlikte 28 olarak bilinmektedir. Türk kadınlarının ortalama yüzük ölçüsü 15 olarak ölçülmüştür. Türk erkeklerinde ise en küçük numara 10 en büyük numara ise 35'tir. Tahmin edeceğiniz üzere en küçük parmak ölçülerine sahip insanlar fiziksel olarak zayıf yapıda iken büyük numaralara sahip insanlar kiloludurlar. Kişilerin kilosuna göre de tahmini bir yüzük ölçüsü alınabilir fakat doğru bir yöntem değildir. Size anlattığımız basit iki yöntemle yüzük ölçünüzü öğrendiğinize göre şimdi uygun fiyatlarla yüzük beğenme vakti!


3. Yüzük Ölçüm Zamanla İçerisinde Değişebilir Mi?


Yukarıda da bahsettiğimiz gibi yüzük ölçüsü, parmak izi gibi eşsiz değildir. Bu bağlamda onun değişebilir olduğunu da kabul etmek gerekmektedir. Yüzük ölçüsü, zaman içerisinde sürekli olarak değişmez ancak kilo alıp verme gibi fiziksel aksiyonlara bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bu değişimler arasında büyük sayısal farklar olmayacağı için endişelenmeye de gerek yoktur. Birçok aksesuar ustası artık yüzüğü istenildiği ölçüde daraltıp genişletebilmektedir. 


4. Çaktırmadan Yüzük Ölçüsü Alma

Asker Devre Yüzükleri

Yalnızca kendinize değil sevdiğiniz bir kimseye, eşinize veya annenize yüzük hediye etmek isteyebilir ancak ölçüsünü bilmediğiniz için bu hediye fikrinden vazgeçebilirsiniz. Bu gibi durumlarda kendisinin kullanmış olduğu yüzüğü geçici olarak herhangi bir sebepten almak isteyebilirsiniz. Bu şekilde yüzük ölçüsü bilgisine ulaşmanın rahatlığına kavuşmanız mümkün. 

Yüzük Ölçü Tablosu

“Yüzük ölçüsü nasıl alınır?” sorusunun cevabını vermeden önce “Yüzük ölçüsü nedir?” onunla başlayalım istersen. Nasıl kıyafetlerin bedenleri varsa, yüzüklerin de ölçüleri vardır. Yani yüzük ölçüsü için yüzüğün bedeni diyebiliriz. Yüzük ölçülerinde bir numaralandırma sistemi bulunuyor. Bu ölçüler, yüzüklerin çevresinin ve çapının numaralandırmasıyla ortaya çıkmış. Çoğu ülkenin kendine özel ölçü sistemi ve yüzük numaraları var. Ülkemizdeki yüzük ölçü tablosu ve numaraları ise şu şekilde:

Çap (mm)Çevre (mm)Ölçü/Numara
14,8646,507
15,2747,808
15,7049,009
16,0050,0010
16,3050,9011
16,5151,5012
16,9252,8013
17,3554,0014
17,7555,3015
18,1956,6016
18,5357,8017
18,8959,1018
19,4160,3019
19,8461,6020

Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

Parmak ölçüsü almak dikkat işidir. Yüzüğünüzün parmağınızda dönmesini ya da parmağınızı sıkmasını istemiyorsanız ölçü alırken titizlikle hareket etmeniz gerek. Milimlerle uğraştığınızı unutmamalısınız.

İp ile Yüzük Ölçüsü Hesaplama

Kendi başına parmak ölçüsü alma konusunda en pratik yöntemlerden biri ip kullanmaktır. İp yerine kurdele ya da şerit şeklinde bir kağıt da kullanabilirsiniz. Kullandığınız ipi, yüzük parmağınıza dolayın ve iki ucun birleştiği noktayı işaretleyin. Daha sonra milimetrik bir cetvel üzerinde işaretlediğiniz uzunluğu ölçün. Çıkan sonuç size yüzük parmağınızın çevre ölçüsünü verecektir. Sonrasında ölçü tablosundaki çevre ölçülerinden çıkan sonucun karşılığını bulun. İşte bu kadar! Tüm yüzük parmak ölçüsü alma metodlarında olduğu gibi bu yöntemi uygularken de çok dikkatli olmalısınız. Aksi halde milim kaçırıp yüzüğünüzün bol ya da dar olmasına sebep olabilirsiniz.

İp ile yüzük ölçüsü öğrenme

Yüzük Çapının Belirlenmesi Yöntemi 

Bu yöntem, kişinin daha önceden kullandığı mevcut bir yüzüğün olması durumunda, yüzük ölçüsü nasıl alınır? sorusunun karşılığı olarak oldukça etkili bir yöntemdir. Mevcut yüzük bir düz zemine koyulur ve ardından bir cetvel yardımıyla, yüzüğün içerisinden ve iki nokta arasında yapılacak olan ölçüm ile çapı, mm cinsinden belirlenir. Belirlenen bu ölçü, yukarıdaki ölçü tablosundaki ölçü/numara karşılığına göre sipariş verilir.

Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır Çap Yöntemi

Profesyonel Ölçüm İle Yüzük Ölçüsü Hesaplama

Geldik en doğru ve net sonucu elde edeceğin yönteme: Profesyonel ölçüm. Bu yöntemde yapacağın tek şey, bir takı firmasına gidip kendini usta ellere bırakmak. Takı firmalarında ve kuyumcularda her numara alyansın bulunduğu bir anahtar vardır. Siz bu alyanslardan parmağınıza uyanı seçersiniz. Onlar da malafada yani ölçüm aletinde bu yüzüğün tam olarak kaç numaraya denk geldiğine bakıp size doğru yüzüğü verir.

Malafa ile en doğru yüzük ölçüsü öğrenme yöntemi

Hediye Alacaklara Yüzük Ölçüsü Alma Önerisi

Sevgilinin parmak ölçüsünü bilmiyorsan bu konuda biraz zorlanabilirsin. Filmlerdeki gibi serçe parmağına yüzük takarak doğru ölçüyü alabileceğini sanıyorsan yanılıyorsun. Şimdi çaktırmadan yüzük ölçüsü alma önerime kulak ver. Yapman gereken en önemli şey, sevgilinin yüzük parmağına taktığı bir yüzüğü aşırmak. Eğer alabileceğini düşünmüyorsan sevgilinin en yakın arkadaşından sana yardımcı olmasını isteyebilirsin. Yüzüğü aldıktan sonra gerisi kolay. Yukarıdaki ölçü hesaplama metodlarından birini uygula ve iş tamam! Kesin ve net sonuç için ise kendini profesyonel ellere bırakabilirsin.

Daha Önceden Belirlenen Yüzük Ölçüsü Değişkenlik Gösterilebilir Mi?

Yüzük ölçüsü kişinin parmak ölçüsünü içerdiğinden dolayı, aynı kıyafet ölçülerinde olduğu gibi zamanla kilo alınması veya kilo kaybedilmesi gibi durumlarda değişebilmektedir. Bunun dışında, hamilelik döneminde meydana gelen değişiklikler veya herhangi bir sebeple parmakların şişmesi durumunda da yüzük ölçüsü değişebilmektedir. Bu değişim genellikle 1 veya 2 numara olarak şekillenir. Böyle durumlarda tekrar ölçü almak en doğrusu olacaktır.

Yüzük Ölçümü İçin Tavsiyeler

1- Akşamları veya hafif spor aktivitelerinden sonra ölçüm yapmak daha iyi sonuçlar verecektir.

2- Ölçüm yapmadan önce ellerin yeterince nemlendirildiğinden emin olun ve soğuk bir ortamda ölçüm yapmayın.

3- Ölçüm yaparken titiz davranın.

4- Yüzük eğer hediye olarak alınacaksa, küçük almaktansa daha büyük bir ölçüye sahip yüzük satın almak her zaman daha doğru bir karar olacaktır çünkü büyük ölçülere sahip yüzüğün küçültülmesi de kolay olacaktır.

5- Yüzüğün şeklini ve genişliğini göz önünde bulundurun.

6- Yaptığınız ölçümler için mümkünse bir kuyumcudan yardım alın veya ölçümlerinizi teyit ettirin.

Yüzük Ölçüsü Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Yüzük Ölçüsü Nedir?

Herkesin kendisine ait bir yüzük ölçüsü vardır. Her insanın parmak ölçüsü farklı olduğu için ortalama ya da standart bir parmak ölçüsü diye bir şey yoktur. Parmak ölçüsü genellikle 9 mm ile 35 mm arasında bir değerdir. Sizden parmak ölçünüz istendiğinde size uygun olan ölçüyü vermelisiniz.

yüzük ölçüsü

Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır? Yüzük Ölçüsü Hesaplama

Yüzük ölçüsü nasıl alınır ve hesaplaması nasıl olur sorusu her zaman kafamızı karıştıran bir konu olmuştur. Bu yazımızda aslında oldukça kolay ve pratik olan sizin dahi kısa sürede yapabileceğiniz ölçü alma yöntemleri hakkında detaylı bilgi vererek sizi bu yükten kurtaracağız.  Gelin hep birlikte yüzük ölçüsü nasıl alınırmış öğrenelim.

Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

Yüzük ölçüsü nasıl alınır sorusunun aslında pek çok cevabı vardır. Kişiden kişiye değişen parmak ölçülerinden dolayı kimi zaman zorluk yaşanılan yüzük ölçüsü alma konusu kimi zaman içinden çıkılmaz bir hal alır.

Herkesin nasıl beden ve ayakkabı numarası farklı ise her insanında parmak ölçüsü de tabi ki farklıdır. Herkese uyabilecek ve herkesin rahatlıkla kullanabileceği standart bir ölçü tabi ki bulunmamaktadır.

Kadın ya da erkekler için aksesuar ölçülerinin bilinmesi oldukça önemli bir konudur. Özel günlerde sevdiklerinize takı seçimi yapacaksanız sonrasında uğraşmamak adına yüzük ölçüsü alma yöntemleri tam da size göre.

Peki yüzük ölçüsü nasıl alınır? İşte merak edilen bu sorunun cevabına bu yazımızdan ulaşabilirsiniz. Böylece en pratik ve kısa yoldan parmak ölçünüzü bulabilirsiniz.

Yüzük ölçüsü hesaplama

Yüzük ölçüsü hesaplama için kullanılan aslında en kolay yöntem size yakın olan bir kuyumcuya giderek öğrenmek olacaktır. Bunun dışında sizin de kolayca ve en pratik yolları kullanarak yüzük ölçüsü hesaplama yöntemlerini uygulamanız oldukça kolay olacaktır.

Yüzük ölçüsü hesaplama yöntemleri iki şekilde yapılmaktadır. Birinci yöntem “Çap”  diğeri ise “Çevre” yöntemidir. Gelin bu yöntemler ile yüzük ölçüsü hesaplama nasıl yapılır hep beraber bakalım.

1.Çap Yöntemi

Çap yöntemi; severek kullandığınız bir yüzüğünüz var ise onun çapını kullanarak halka ölçüsü hesaplama yöntemidir. Öncelikle yüzüğünüzü elinize almalısınız. Yanınızda da milimetre ölçüsü olan bir cetvel bulundurmanız gerekmektedir.

Yüzüğünüzü yatay olarak bir masa ya da sehpanın üzerine koyun ve yüzüğünüzün iç çapını cetvel ile ölçün. Ölçme işlemini yaparken yüzüğün metal kısımlarını dikkate almayın lütfen. Burada asıl dikkat edilmesi gereken en önemli nokta yüzüğün en geniş kısmını ölçtüğünüzden emin olmanızdır.

Sonrasında cetvelden yüzüğünüzün ölçüsünü belirten milimetreyi okuyun ve aşağıdaki yüzük ölçüsü hesaplama çizelgesinden ölçünüze  denk gelen numaraya ulaşabilirsiniz.

2.Çevre Yöntemi

Çevre yöntemi ise elinizde ölçü olarak baz alabileceğiniz bir yüzük olmadığında kullanılabileceğiniz bir yöntemdir. Bu yöntemde elinize şerit halinde bir parça kağıt almanız ya da bir parça tel almanız size yardımcı olacaktır.

Öncelikle kağıt şeridi parmağınıza sarmalısınız. İki ucun birleştiği kısmı da kalem ile işaretlemelisiniz. Sonrasında işaretleme yaptığınız alanı milimetre ölçüsü olan bir cetveli elinize alarak şerit kağıt da işaretleme yaptığınız alanı ölçmelisiniz.

Burada da önemli olan nokta en geniş olanı ölçtüğünüzden emin olmanız olacaktır. Daha sonrasında ise aşağıda bulunan yüzük ölçüsü hesaplama çizelgesinden parmak ölçünüze denk gelen numaraya ulaşabilirsiniz.


Yüzük Ölçüsü Alma
 

Yüzük ölçüsü alma yöntemleri değişik şekiller de karşımıza çıkmaktadır. Halka ölçüsü alma şekilleri de kişiden kişiye değişiklik gösterir.

Ağırlıklı olarak yüzük ölçüsü alma konusunda çevre ve çap yöntemleri kullanılırken kimi zamanda ip ya da mezura gibi farklı nesneler kullanılarak parmak ölçüsü alma teknikleri kullanılmaktadır.

Parmağa takılacak aksesuar ölçüsü alma işlemini uygularken doğal olarak herkesin yüzük ölçüsü farklılık göstermektedir. Bunun olmasındaki en önemli sebepler cinsiyet ve kiloya bağlı olarak herkesin farklı bir yapıya sahip olması gelmektedir.

Türkiye de yaşayan kadınların parmak ölçüsü en küçük 8 numaradan başlar ve en büyük numara ise 28 olarak kabul edilmektedir. Standart olarak kabul edilen parmak ölçüsü ise Türk kadınlarında 15 numara olarak kabul edilmektedir.

Türk erkeklerine baktığımızda ise en küçük parmağa takılan aksesuar numarası 15 olarak ölçülmüştür. En büyük erkek halka numarasının ise 35 olduğu gözlenmiştir.

Doğal olarak küçük parmak ölçüsüne sahip olan kişilerin fiziksel olarak zayıf, büyük ölçülerine sahip olan kişilerin ise kilolu bir fiziksel yapıya sahip olduklarını tahmin etmek hiçte zor olmasa gerek.

Sizde sevdiğiniz bir insana aksesuar almak isterseniz tabi ki öncelikle onun parmak ölçüsünü bilmeniz gerekmektedir. Sizde yüzük ölçüsüalma tekniklerinden yararlanarak karşınızdakinin parmak ölçüsüne kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Uluslararası Yüzük Ölçüleri

Uluslararası yüzük ölçüleri her ülke için farklılık göstermektedir. Ülkemizde sizin parmak ölçünüze denk gelen numara uluslararası yüzük ölçüleri tablosuna göre örnek vermek gerekirse İngiltere yüzük ölçüsüne uygun olmayacaktır.

İnternet kanalı ile yurt dışından satın alacağınız yüzükler için uluslararası yüzük ölçüleri hakkında bilgi sahibi olmanız sizi yanlış tercih yapmaktan kurtaracaktır.

Her ülke tarafından kullanılabilecek standart bir yüzük çizelgesi olmadığı için satın alacağınız yüzük için hangi ülkeden alım yapacaksanız oranın yüzük ölçülerini baz almanız doğru olacaktır. 

Uluslararası yüzük ölçümü tablosunu aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Kiloya Göre Yüzük Ölçüsü

Kiloya göre yüzük ölçüsü kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Fiziksel özelliklerin yanı sıra kadın ve erkek olmakta parmak ölçülerinde farklılığa yol açmaktadır.

Kadınlar da genellikle en küçük parmak ölçüsü numarası 8’dir. Tabi kiloya göre yüzük ölçüsü değişmektedir. Zayıf ve ince bir yapıya sahip olan kişilerin parmak yapıları da ince olacağı için tercih edilen takı ölçüsü en küçük numaralar olacaktır.

Kilolu ve iri yapılı bir fiziğe sahip olan kişiler ise parmaklarının kalın ve etli olması sebebi ile genellikle büyük ölçülerdeki yüzükler arasından seçim yapmalıdır.

Standart Yüzük Ölçüsü

Standart yüzük ölçüsü en çok tercih edilen parmak ölçüsü olarak kabul edilmektedir. Bir bakıma standart ölçü, parmak ölçünüzü bilmediğiniz zamanlarda sizin kurtarıcınız olacak niteliktedir.

Standart yüzük ölçüsü ile satın aldığınız herhangi bir mücevherinizi büyütme ve küçültme işleminden geçirerek kendinize uygun hale getirtebilirsiniz.

İnternet üzerinden beğendiğiniz bir yüzüğü satın alacaksanız parmağınızın ölçüsünü bilmek size kolaylık sağlayacaktır. Ancak ölçüyü bilmiyor ve o anda öğrenme şansınız yok ise ölçü alanına sıfır yazmanız doğru olacaktır. Bu durumda tercih ettiğiniz aksesuar standart ölçülerde size teslim edilecektir.

Standart ölçüler genel olarak 12 ve 16 aralığında kabul edilmektedir.

Yüzük Alacağım Ama Ölçüsünü Bilmiyorum

Yüzük alacağım ama ölçüsünü bilmiyorum diyorsanız sizin için kolay olabilecek yöntemler tabi ki var. Örneğin parmağınızda takılı olan bir yüzüğü kuyumcuya götürebilir ya da size yakın bir kuyumcudan yüzük ölçünüzü söylemesini rica edebilirsiniz.


Ya da elinize bağlayacağınız ip ile de parmağınızın çapını belirleyebilir ve bunu milimetre cetveli ile ölçebilirsiniz. Bu yöntemleri tel, şerit kağıt ya da mezura kullanarak da yapabilirsiniz.

 

Çaktırmadan Yüzük Ölçüsü Alma

Çaktırmadan yüzük ölçüsü alma genellikle zormuş gibi gelmektedir. Sevdiğiniz insana evlenme teklif edecekseniz tabi ki onun parmak ölçüsüne ihtiyacınız olacaktır. Çaktırmadan yüzük ölçüsü alma işlemi tabi ki birazda sizin yeteneğinize ve rol yapma kabiliyetinize kalmış bir şeydir.

Sevdiğiniz kadına evlilik teklifi yapacaksınız ancak bir türlü nasıl yaparım sorusuna cevap bulamadıysanız size birkaç tüyomuz olacak. Örneğin karşınızdaki kadın zarif ve ince parmaklı bir bayan ise alacağınız yüzüğün standart ölçülerde olmasına dikkat edebilirsiniz.

Ya da karşınızdaki bayanın parmağında takılı olan yüzüğü bir şekilde çıkarmasını sağlayabilir ve o arada kendi parmağınıza takarak göz kararı tahmini bir ölçü yakalayabilirsiniz.

Başka bir yol ise sizin parmağınızdaki yüzüğü espri ile karışık olarak sevgilinize uzatıp tak bakalım hangi parmağına olacak diyerek bir sonuca varabilirsiniz.

Bu gibi pek çok yöntem ile sevdiğiniz kişinin ya da hediye almayı düşündüğünüz kişinin takı ölçüsünü tahmin edebilir ve onlara uygun olacak doğru yüzüğü tercih edebilirsiniz.

Parmağa takılacak bir aksesuar hediye alacağınız kişi eğer bir erkekse onunda çaresi tabi ki var. Karşınızdaki erkeğe bir yakınım için örneğin erkek kardeşim için bir erkek yüzük alacağım ve parmak kalınlığınız hemen hemen aynı. Bu sebeple kuyumcuya gidip parmak ölçünü öğrenmek isterim derseniz sanırız hiçbir erkek buna hayır demeyecektir. Sonuçta işin ucunda size yardımcı olmak var.

Bütün bunların yanı sıra hediye alacağını kişinin yüzük ölçüsünü annesinden ya da kardeşlerinden alacağınız yardımlar ile de bulabilirsiniz.

Görüldüğü gibi aslında zor gibi duran ama oldukça basit bir iştir çaktırmadan parmak ölçüsünü belirlemek. Bu yöntemlerde önemli olan faktörler sizin yeteneğiniz ve karşınızdakine konuyu çaktırmamanız olacaktır.

Parmak Ölçüsünü Değiştiren Etkenler Nelerdir?

Parmak ölçüsü kişiden kişiye değişiklik gösterebileceği gibi bu ölçüler kişilerin fiziksel yapı ve yaradılışlarına göre de değişiklik göstermektedir. Hiçbir zaman kadın ve erkeğin parmak ölçüleri aynı değildir.

Bunun dışında kilo ve parmak yapısına göre de değişen parmak ölçüleri kimi zaman günlük hayatta bile aynı kişide farklılık gösterebilir. Hava şartları ve beslenmenize göre de kimi zaman taktığınız bir aksesuar parmağınıza dar gelebilir.

Örneğin çok sıcak havalarda ya da beslenmenize bağlı olarak tuzu fazla kaçırdığınız durumlarda vücudunuz ödem tutabilir. Bu durumda doğal olarak giydiğiniz kıyafet ve kullandığınız aksesuarların dar gelmesine sebep olacaktır.

Soğuk havalarda da aynı değişim ters yönlü olarak vücudumuzu etkiler. Kışın hava şartlarına göre soğuk günlerde de parmaklarımızın ölçüsü küçülebilmektedir.

Bu sebeple ölçü belirlerken bu şartları göz önünde bulundurmanız daha doğru sonuç almanızı sağlayacaktır. Garanti olması açısından da birkaç kes ölçüm yapmanız sizin yararınıza olacaktır. Kesin bir ölçü için özellikle gün sonunu beklemeniz daha faydalı olacaktır.

Alyans Ölçüsü Nasıl Alınır?

Alyans seçimi yaparken ölçüsüne dikkat etmemiz önemli bir konudur. Günlük hayatta da sürekli parmağımız da olacağı için çok sıkı biri alyans seçimi yapmak bizi baya bir zorlayabilir.

Aynı şekilde alyansın çok bol olması da kaybetme olasılığımızı arttırdığı için doğru ölçüde alyans seçmek bizim yararımıza olacaktır. Kalın eklem yapısına sahipseniz alyansın eklemlerinizden rahat geçebilmesi adına 1 numara büyük tercih etmenizi öneririz.

Doğru alyans ölçülerine yukarıda sizlere sunduğumuz yöntemleri kullanarak kolayca ulaşabilirsiniz.

Pırlanta Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

Pırlanta yüzükler her kadının hayalidir. Bu yüzükleri seçim yaparken pek bol olmamasına özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu sebeple pırlanta takı ölçülerinde el yapısı ve eklem kalınlığı oldukça önemli faktörlerdir.

Çok dar bir takı sizi rahatsız ederken çok bol olması da parmağınızda dönmesine sebebiyet verir. Özellikle bol gelen yüzükleri ellerimizi yıkadığımızda bile kaybetme riskimiz vardır.

Doğru pırlanta aksesuar ölçüsüne yukarıda belirttiğimiz yöntemlerden yardım alabilir ve tercihinizi ona göre yapabilirsiniz. 

Parmak Ölçüsü Alınırken Yapılan Hatalar?

Erkek ve kadın doğaları gereği doğal olarak farklı yapılara sahiptirler. Bu sebeple her iki cins için yüzük ölçüsü alınacaksa mutlaka ayrı ayrı alınması gerekmektedir.

Kimi zaman erkekler sevgilisine ya da eşine takı hediye edeceği zaman sevdiklerinin parmak ölçüsüne ulaşmak için bin dereden su getirmek zorunda kalırlar.

Evlenme teklifi edecek erkeklerin ölçü belirlemek için kullandıkları yöntemlerin başında bayanların yüzüğünü kendi parmaklarına takarak kabataslak bir ölçüye ulaşmaya çalışmak gelir; ama bu ölçü yüzde 50 yanlış olma olasılığına sahiptir. Çünkü kadın ve erkek eklem yapılarının birbirinden farklı olması sebebi ile erkeğin kafasında canlandırdığı ölçü farklılık göstermektedir.

Aslında en doğrusu sevgilinizi bir kuyumcuya götürüp ölçüyü profesyonel birinin almasını sağlamaktır; ama işin ucunda sürpriz bir evlilik teklifi olacağı için erkekler büyünün bozulmasını haklı olarak pek istemezler.

Diğer bir yöntemde daha önceden kullanılan bir yüzüğü baz alıp ona göre yenisinin alınmasıdır. Aslında bir bakıma bu da hatalı sonuç doğurabilecek bir yöntemdir. Yüzüğün kullanıldığı dönemdeki kilo ile şimdiki dönemdeki kilo değişiklik gösterebilir. Bu sebeple yüzüğün bol ya da sıkı gelme olasılığı oldukça yüksek olmaktadır.

Elmas İş tasarım atölyesi ile doğru yüzük ölçünüze ulaşmak artık çok kolay. Verdiğimiz takı ölçüsü bulma yöntemleri ile kısa süre de oldukça pratik yöntemler ile doğru parmak ölçünüze hızlıca ulaşabilirsiniz.

Elmas İş doğru yerde ve zamanda hep sizin yanınızda…

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası