instagramda canlı yayın kaydetme nasıl yapılır / Instagram Canlı Yayın (Canlı Video) Özelliği Nasıl Kullanılır? - Tamindir

Instagramda Canlı Yayın Kaydetme Nasıl Yapılır

instagramda canlı yayın kaydetme nasıl yapılır

Instagram'da canlı yayın nasıl yapılır? Instagram canlı yayın izleme, ayarları, gizleme ve kaydetme işlemleri

Haberin Devamı

- İlk olarak "canlı yayın" bölümüne gidilir.

- Canlı yayına başlamadan önce dişli çark simgesi üzerine tıklayarak ayarlar bölümüne gidilir.

- “Hikayelerimi şuradan gizle …” öğesi seçilir.

- Canlı yayına erişimi engellenmek istenilen bütün kullanıcıların önüne onay işareti konulur.

- Dilerseniz, önceden “En İyi Arkadaşlar” kısmına doğru kişileri ekleyebilir ve sadece bu kullanıcılar için canlı yayın yayınlama işlemini gerçekleştirebilir.

Instagram’da yapmış olduğunuz canlı yayını kaydetmek istiyorsanız yapmanız gereken işlemler son derece basit:

- ilk olarak Instagram’da bir canlı yayın açmış olmanızın gerekliliği söz konusudur.

- Sonrasında başlanan canlı yayın bitirildiğinde karşınıza ekranın üst kısmında görülen "Kaydet" butonuna tıklanır.

Haberin Devamı

Instagram canlı yayın kaydetme işlemini gerçekleştirmek için videoyu 24 saatliğine paylaşmayı seçmeniz mümkündür. Böylelikle gönderi hem hikayenizde hem de hikaye arşivinizde bulunmuş olacak. Dilediğiniz vakit Instagram hikaye arşivinize giriş yapmak suretiyle story olarak kaydettiğiniz canlı yayının kolaylıkla tekrar izleyebilme olanağına sahip olabilirsiniz.

Diğer Instagram İçeriklerine Göz Atın

Instagram nasıl dondurulur

Instagram şifremi unuttum

Instagram biyografi sözleri

Instagram gizli hikaye izleme

Bir canlı yayın bittikten sonra onun Instagram'da paylaşılması

Canlı yayınınız sona erdikten sonra tekrar oynatımını Instagram profilinizde ve akışta paylaşabilirsiniz.

Canlı yayınınızın tekrar oynatımını paylaşmak için canlı yayınınız sona erdikten sonra Videoyu Paylaş'a dokunun ve ekrandaki talimatları izleyin. Canlı yayınınızı Canlı Arşivinizden de paylaşabilirsiniz.

Paylaştığınız canlı videolar Reels videosu olarak kabul edilmese de insanlar profilinizdeki reels simgesine dokunarak canlı videolarınızın tekrar oynatımlarını bulup görüntüleyebilir.

Unutmayın:

Ayrıca canlı videonuzu film rulonuza kaydetmek için Videoyu İndir'e dokunabilir veya Videoyu Sil'e ve sonra Sil'e dokunarak videoyu silebilirsiniz.

Reels videosu yükleme ve Reels videolarınızı kimlerin görebileceği hakkında daha fazla bilgi alın.

İnstagram canlı yayın indirme konusunda kullanılabilecek yöntemlerin sayısı oldukça kısıtlıdır. Canlı olarak ekrana gelen bir yayın olduğu için indirme işlemini gerçekleştirmek pek de mümkün görülmemektedir. İndirme işleminin gerçekleşebilmesi için canlı yayın videosunun bir yerde kayıt altına alınması gerekmektedir. Anlık olarak akan bir görüntünün indirilebilmesi söz konusu değildir. 

instagram canlı yayın indirme

İnstagram, gelişime en fazla değer veren platformlardan biri olarak bilinmektedir. Sürekli olarak bir gelişim hedefinde yol almakta, kullanımı daha keyifli hale getirecek özellikler geliştirmektedir. 

Geliştirdiği özelliklerle birlikte kullanımı kolaylaştırmanın yanı sıra çeşitlendirmektedir. Çeşitlenen kullanım, insanların farklı isteklerinin ve ihtiyaçlarının da doğmasına sebep olmaktadır. 

Geliştirilen canlı yayın özelliğinde de bu durumu söz konusu olduğu görülebilmektedir. Yapılan canlı yayınlar neticesinde bazı istekler ve ihtiyaçlar meydana gelmektedir. Bunların arasında Instagram canlı yayın indirme konusu dikkat çekmektedir. Gerçekleştirilen canlı yayındaki görüntülen daha sonradan da izlenebilmek üzere indirilmek istenmektedir. 

İnstagram Canlı Yayın İndirme – IGTV 

instagram igtv

İnstagram üzerinde gerçekleştirilen bir canlı yayını indirilebilmesi için platform içerisine kaydedilmesi gerekmektedir. Kaydedilmeyen bir yayına sonradan ulaşmak ve indirmek mümkün olmamaktadır. Canlı bir yayın olduğu için gerçekleştiği esnada da indirme söz konusu olamamaktadır. 

İndirme işleminin yapılabilmesi için canlı yayının hesap sahibi tarafından IGTV kısmına kaydedilmesi gerekmektedir. IGTV kısmına kaydedilerek paylaşılan canlı yayını indirebilmek mümkündür. Canlı yayın sona erdikten sonra IGTV üzerinden paylaşılmaması durumunda bir daha canlı yayına erişim sağlamak ve indirmek mümkün olmayacaktır. 

Hesap sahibi bu durumunda muaftır. Hesap sahibi eğer canlı yayınları arşive kaydettiyse 30 gün içerisinde yeniden izleyebilmektedir. Hatta dilerse bu süre zarfında IGTV üzerinden de paylaşabilmektedir. 

IGTV üzerinden paylaşması durumunda İnstagram canlı yayın indirme hususunda hizmet veren sitelerin desteğiyle indirmek mümkün olmaktadır. Bu kapsamda bakıldığında önerilebilecek olan site ve kullanım aşamaları aşağıda ifade edilmiştir. 

funduszeue.info ile canlı yayın indirin

İnstagram Canlı Yayın İndirme – Ekran Kaydı 

ekran kaydı ile canlı yayını kaydedin

İnstagram canlı yayının indirilebilmesi için kullanılabilecek tek yöntem olarak IGTV bilinmektedir. Canlı yayın yalnızca IGTV üzerinden kaydedildiği için indirilmesi hususunda da kullanılabilecek tek yöntem olarak görülmektedir. 

İfade edildiği gibi tam anlamıyla bir indirme söz konusu olmasa da kullanılabilecek farklı bir yöntem daha bulunmaktadır. Bu yöntem kullanıldığında canlı yayın anlık olarak kaydedilmektedir. Kayıt işlemini gerçekleştiren cihazın penceresindeki görünümle sunulmaktadır. Bu esnada cihaza gelen bildirimler de kayıt altına alınmaktadır. 

Bu sebepten ekran kaydı alma yöntemi pek fazla tercih edilmese de mecbur kalındığı durumlar olabilmektedir. Instagram canlı yayın indirme hedefinde olan ve IGTV kısmından paylaşılmaması sebebiyle ekran kaydı yöntemini izlemek zorunda kalan kullanıcıların yapması gerekenler şu şekildedir: 

instagram için ekran kaydedici

Belirtilen adımları takip ederek ekran kaydı almanız durumunda Instagram canlı yayın indirme işleminiz başarıyla sonuçlanarak galerinize kaydedilecektir. Eğer indirmek istediğiniz canlı yayın IGTV kısmında paylaşılıyorsa ilk yöntemi kullanarak indirme yapmanız daha yararlı olacaktır. Yayındaki görüntü en sade haliyle sunulacaktır. Ekran kaydı alınması durumunda bildirimler, mesajlar, canlı yayın penceresi gibi görüntü kalabalıkları olacaktır. 

Kategoriler Sosyal Medya

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası