kitap okumak görselleri / Kitap görselleri için fikir | kitap, kitap okuma, kitap sanatı

Kitap Okumak Görselleri

kitap okumak görselleri

Kitap Yazarken Kullanılacak Görseller

Kitap yazarken kullanılacak görselleri iyi seçmeniz gerek. Kapakta kullanacağınız görselden tutun da illüstrasyon, fotoğraf ve çizimler için tasarımcınız yoksa ve bu işi kendiniz yapacaksanız bu yazımızı dikkatli bir şekilde okumanızı tavsiye ederiz.

Seçtiğiniz görselleri yüksek çözünürlükte seçmeniz ve boyutlandırırken deforme etmemeniz çok önemli. Ayrıca renkli bir kitap basacaksanız, renk ayrımı yapmanız gerekmekte, bunu yapabileceğiniz programlar tabii ki var ama en güzeli ücretsiz ve lisans hakkı olmayan fotoğrafları seçerken, parlak renkli fotoğrafları kullanmanız olacaktır.

Ücretsiz ve Lisans Hakkı olmayan Fotoğraf Siteleri

Pixabay: Telif hakkı olmayan resim ve videoları paylaşan etkileşimli bir topluluk sitesi olan Pixabay üzerinde, ticari amaç gütmeden Pixabay lisansı ile paylaşılan fotoğraflar, üyelerin beğenisine sunuluyor. Üyelik tamamen ücretsiz. İstediğiniz fotoğrafı arama kısmına yazıp, çıkan sonuçlar arasından herhangi bir fotoğrafı sağ kısımda bulunan indir kısmından, çeşitli boyutlarından size uygun olanı seçerek bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Flickr: Harika bir veri tabanının yanı sıra, size de fotoğraf yükleme, düzenleme, arkadaşlarınızı ekleme ve paylaşma olanağı sağlayan bir platform olan Flicr, başlangıçta sizden bir Yahoo maili oluşturarak kayıt olmanızı istiyor. Flickr’dan fotoğraf indirirken dikkat etmeniz gereken şey, fotoğrafın lisansı kime aitse onu paylaşırken kaynak göstermek olacaktır. Blog yazılarınızda ve hatta sunumlarınızda fotoğrafın üzerine kişinin/kurumun ismini yazmanız yeterli olacaktır. Bilmeniz gereken bir diğer şey ise, Flickr’da bütün fotoğrafların indirmeye uygun olmadığıdır. İndirilebilir fotoğrafları arama yaptıktan sonra üstte çıkan Licence kısmından Creative Common’u seçerek görebilirsiniz.

Pexels: Arama kısmında popüler aramalar da karşınıza çıkıyor, ayrıca aşağı doğru anasayfayı çektikçe İnstagram keşfet gibi çeşitli fotoğraflar (GIF’ler dahil) karşınıza çıkıyor. Pexels’daki tüm fotoğraflar ve videolar ücretsiz olarak indirilip kullanılabilir. Sitenin Türkçe dil desteği var.

Picography: Picography, profesyonel fotoğrafçılar tarafından sunulan rastgele çekimlerin yer aldığı bir stok fotoğraf galerisi. Herhangi bir konuda site içi arama yapamazsınız, ancak mükemmel fotoğraflar bulabilirsiniz. Sadece biraz gezinmelisiniz…

StockSnap: Yeni kurulan bir stok görsel sitelerinden biri kendisi. Ticari kullanım da dahil olmak üzere aklınıza gelebilecek hemen hemen her kullanım için güzel, yüksek kaliteli stok fotoğrafları ücretsiz olarak sunuyor. Tüm görseller ve üye olmak da ücretsiz. Ancak sitede çok fazla reklam verilen fotoğraflar da var. O yüzden ‘sponsorlu’ yazan fotoğraflardan uzak durun.

Picjumbo : Birçok stok fotoğraf sitesinden farklı olarak güzel bir sınıflandırma yapmış olan Picjumbo’nun veri tabanı da oldukça geniş. Sağ üst köşedeki arama barından anahtar kelimeleri girip farklı seçenekler arasından istediğinizi seçebilir ve kolaylıkla indirebilirsiniz.


Unplash: Yukarıdaki iki siteden farkı site sayfasında yer alan kategoriler sekmesinin daha geniş yelpazede olması diyebilirim. Siteye üye olmak ve fotoğrafları indirmek tabi ki ücretsiz.

Gratisography: Daha eğlenceli ve değişik türden fotoğrafların yer aldığı bir site. Fakat resim sayısı o kadar fazla değil ama fotoğrafları ücretsiz indirebilirsiniz.

Little Visuals: Genellikle doğa ve manzara resimlerinin yer aldığı bir site ve yüklenen fotoğrafların çoğu yüksek kalitede üyelere sunuluyor. 3 milyondan fazla üyeye ve 15 milyondan fazla görüntülemeye sahip olduğunu söyleyen site ücretsiz, yüksek çözünürlüklü görüntüler ticari kullanım dahil olmak üzere ücretsiz olarak kullanabiliyor. Bu yazıyı hazırladığımda üye alımı kapatılmıştı. Site e–mail aboneliği ile her hafta abone olanlara 7 adet yüksek kalitede fotoğraf gönderiyor.

Superfamous: Özellikle doğa ve manzara fotoğraflarına web sitesinde, blogunda sıklıkla ihtiyaç duyanlar için Superfamous harika bir site diyebilirim. Seçtiğiniz yüksek çözünürlüklü fotoğrafları indirmek için tıklayıp Flickr üzerinden kolaylıkla indirebiliyorsunuz.

E-Kitap Nedir? En Pop&#;ler E-Kitap Uygulamaları Nelerdir?

Yeteneklerini Geliştir Melike Yıldız

Yeni CV örneklerini incele

Günümüz koşullarında, teknolojik gelişmelerle online olarak kitap okumak hem daha zevkli hemde istediğimiz tür ve yazarların kitaplarına erişmek daha kolay hale gelmiştir. Böylelikle teknolojik trendlerle geleneksel kitap okuma yerini e -kitap okuma uygulamalarına bırakmıştır.

Ücretsiz kitap indir

E-kitap nedir?

E-kitap günümüzde geleneksel basılı kitaplar yerine elektronik cihazlarla görsel ve işitsel kitap okunmasıdır. Teknolojinin ilerlemesiyle günümüzde e-kitaplar daha çok tercih edilmektedir. E-kitapları pdf olarak indirebiliriz, sadece basılı olarak kendimizi sınırlandırmayıp; tablet, telefon veya laptop ile istediğimiz kitapları hem yazılı hem de görsel olarak okuyabilir, ayrıca, işitsel olarak dinleyebiliriz. E-kitaplarımızı, internetimiz olsun ya da olmasın ücretli ve ücretsiz şekilde elektronik tablet, telefon ve bilgisayarımızdan istediğimiz yerde (evde, toplu taşıt, okul, iş yeri) okuyabilir veya dinleyebiliriz.

Kitap okumak, kişiyi geliştirir ve araştırmaya teşvik eder. Online kitap okumak da merak, hazır cevaplılık, konuşma ve yazma gibi becerilerimizi geliştirir. Bir kitabı okurken 10 sayfa gibi bir hedef kendimize belirlerken görsel ve işitsellikle okuma akışı daha zevkli hale gelir. Z kuşağı bu bakımdan e-kitap okumayı daha çok sever.

İstediğimiz kitap türü ve yazara online kitaplar aracılığıyla kolayca erişebiliriz. Basılı bir kitabı satın alabilmek için ya doğrudan satın alırız ya da kitabı bulamıyorsak başka kitapçılardan temin etmemiz gerekir. Fakat e-kitaplara erişim bundan çok daha kolay. Sadece telefonuna, tabletine veya bilgisayarına e-kitap uygulaması indirmen yeterli olacaktır.

Bunun yanında, kitap okurken genellikle sesiz olmamız gerektiğini söyler herkes dikkatimiz dağılmasın diye sessiz ortamı tercih ederiz. Bu noktada e-kitapların yine büyük bir avantajı var çünkü kulaklığımızı takıp kitabımızı okuyabiliriz ya da sesli olarak kitabı dinleyebiliriz.

Gerçek bir kitabı elimizde tutarken o kitap kokusunu hissetmenin yeri ayrıyken yukarıda belirttiğimiz avantajlar doğrultusunda e-kitaplar da hayatımızın birer parçası olarak yerini almıştır.

E-kitap okumanın faydaları nelerdir?

Teknolojiyle bu kadar iç içe olup kitap okuma alışkanlığımızı geliştirmek yerine sosyal medya mecralarında saatlerce vakit geçirmektense bu vaktimizi Türkçe ya da İngilizce dillerinde online olarak ücretli ya da ücretsiz kitap okuyabiliriz. Instagram’dan ya da YouTube gibi kanallardan sevdiğimiz sayfaları ve yazarları takip ederek sosyal medyada vaktimizi daha doğru geçirmiş oluruz.

Bazı insanlar yazılı, bazıları görsel, bazıları ise işitsel olarak kitap okumayı sever. Küçük çocuklar için görsel ve işitsel olarak kitap okumak daha cazip gelir ve hayal güçleri gelişir. 60 yaş üstü kadın ve erkekler kitap okumayı hem yaş açısından hem de sağlık problemi olan kişiler işitsel olarak tercih edebilirler. Günümüz koşturmacasında kitap taşımak yerine telefon ya da tabletlerden kitap okumak daha mantıklı ve cazip gelmiştir. Yazılı kitap okurken kitap taşıma, göz yorma, ücreti, kitaba erişim gibi sorunları bahane olarak öne sürerken, e-kitap okurken bu kadar bahanemiz yoktur.

Ayrıca, elektronik kitap okumanın diğer avantajlarını da şöyle sıralayabiliriz:

  • Yazılı kitap taşımak ağırlık yaparken e-kitap taşımak daha kolaydır.
  • E-kitaplar fiyat açısından uygundur. Ücretli ve ücretsiz olabilirler.
  • E-kitaplar çevre dostudur, kağıt harcanmaz.
  • Yazılı kitabı yerleştirmeye çalışır ama e kitaplarda sanal yerleştirme vardır.
  • Akıllı telefonlarımıza e-kitap uygulamaları üzerinden sınırsız kitap indirebiliriz. 
  • E-kitapta kolay bir şekilde not alabiliriz ve dikkatimizi çeken yerleri highlight edebiliriz.
  • Yazıyı kendimize göre ayarlayarak küçültüp, büyütebiliriz.
  • E- kitapları korumak kolaydır.
  • İstediğimiz yazar ya da kitap türünü e-kitap okuma araçlarıyla kolay bir şekilde erişebiliriz.

En İyi 10 E-Kitap Okuma Uygulaması

En iyi e-kitap uygulamalarından bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

En iyi e-kitap uygulamaları

Amazon Kindle

Amazon Kindle, funduszeue.info şirketine bağlı elektronik kitap okuma uygulamasıdır. Amazon Kindle, ortalama küçük bir tablet boyutundadır. Elektronik kitap okuyucu fazla yer kaplamaz. Kitap, gazete, dergi, makale, haber yazısı, blog yazısını okuyabilir ve indirebiliriz. Kindle Store'dan ücretli olduğu için ücret karşılığında kitaplar indirebiliriz. Milyonlarca kitabı bünyesinde barındıran, göz yormayan ve bataryası uzun süre kullanabileceğimiz bir cihazdır. Kalabalık bir metrobüste, evde, okulda veya iş yerinde tabletten ya da telefondan Amazon Kindle’dan seçilen bir kitap okunabilir. Uzun ömürlü şarj ve elektronik mürekkep özelliğiyle uygulamalar arasında aranılan bir uygulama olarak karşımıza çıkar.

Amazon Kindle uygulamasını aşağıdaki linklerden iOS veya Android cihazlarına ücretsiz şekilde indirebilirsin!

App Store İndirme Linki

Google Play İndirme Linki

Aldiko Book Reader

Aldiko Book Reader elektronik bir kitap okuma uygulamasıdır. Yazı tipi ve okuma parametrelerini kendimize göre ayarlayabiliriz. Kullanımı kolay ve ücretsiz bir uygulamadır. Sayfaları çevirebilmek için iki yana kaydırma özelliği, gece gündüz modu, içerisinden geçiş yapmak mümkündür. Aldiko Book Reader ile kişisel kitaplığımızı oluşturabiliriz. En önemli özelliği, gözlerimiz yorulduğunda uygulama sesli olarak kaldığımız yerden okumaya devam ediyor.

Geniş bir kitap listesine sahip olan uygulamada yer işaretleriyle kitapta kaldığımız yeri belirleyebiliyoruz ve kaldığımız yerden uyarı alabiliyoruz. Fransızca, İngilizce, İtalyanca, Almanca, Japonca, Çince, dillerini destekleyen bir uygulamadır. PDF, ePUB formatlı kitapları ve şifrelenmiş kitapları okuyabilme imkanı sunar. ülke ve 30 milyon kullanıcıya sahiptir. Ayrıca, PDF için yakınlaştırma özelliğine sahiptir.

Aldiko uygulamasını aşağıdaki linklerden iOS veya Android cihazlarına ücretsiz şekilde indirebilirsin!

App Store İndirme Linki

Google Play İndirme Linki

Cool Reader

Android cihazları destekleyen basit arayüze sahip bir e-kitap okuma uygulamasıdır. En önemli özelliği yazıdan sese çevirme özelliğinin olmasıdır ve bunu yaparken ücret ödemezsiniz. Cool Reader mobi, html, tcr, dco, fb2, sayfa çevirme özelliği vardır ve göz yormaz. Yazı tipi ayarlanabilir ve sesli okuma özelliğine sahip bir uygulamadır. Gözümüz yorulduğunda sesli okuma özelliğinden yararlanabiliriz.

Android sürüm özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:

  • Dil desteği 
  • Dosya listeleyebilme
  • Dosya yöneticisinden dosya açma
  • Kitap kataloglarını destekleme
  • Kitap içeriği
  • Yazı tipi ve boyutu seçebilme
  • Otomatik sayfa yer imleri
  • Parlaklık ayarı
  • Metni arama
  • Arka plan sayfası
  • Gece gündüz modu
  • Sözlük desteği

Cool Reader uygulamasını aşağıdaki linkten Android cihazlarına ücretsiz şekilde indirebilirsin!

Google Play İndirme Linki

FB Reader

Fransızca, İtalyanca, Rusça, İngilizce, Fince olmak üzere 14 dili destekleyen bir elektronik kitap okuma uygulamasıdır. Txt, Doc, ePUB formatlarını destekler. Yazı tipini, rengini, boyutunu değiştirebiliriz. Gece modu da olan uygulamada kaldığımız yerden okuyabilme özelliği vardır. Android ve iOS destekleyen bir uygulamadır. Çoklu dil seçeneği vardır. Tablet ve telefonlarda çalışır. Ayrıca; içindekiler, sayfa numarası, kitap listesi, kodlama, tam ekran modu, metin arama, ekran döndürme ve konuşma metni özelikleri olan bir uygulamadır.

FB Reader uygulamasını aşağıdaki linklerden iOS veya Android cihazlarına ücretsiz şekilde indirebilirsin!

App Store İndirme Linki

Google Play İndirme Linki

ReadEra

Android destekli olup ücretsiz bir uygulamadır. Kitap okurken pek çoğumuz reklamları görmek istemeyiz ReadEra'daa reklam gösterilmez. Fb2, doc, chm, txt, dosyaları açılır. Dosya kaydedici, yazı stili, gece modu, satır aralığı, sayfa ayarlama, listeleme, kataloglama işlemleri yapılır. İnternetimizin olmadığı zamanlarda da çevrimdışı olarak ReadEra'dan kitap okuyabiliriz. Sınırsız bir kitap arşivine sahip bir uygulamadır. Sağlık problemi oluşturacak göz yorma problemlerine karşın gece modu vardır. Bize uygun modu seçerek kitabımızı keyifli bir şekilde okuyabiliriz.

ReadEra uygulamasını aşağıdaki linkten Android cihazlarına ücretsiz şekilde indirebilirsin!

Google Play İndirme Linki

KyBook3

iOS işletim sistemine sahip cihazları kullanan kişiler tarafından sevilen bir uygulamadır. Ekran modu, parlaklığı, yazı karakterini, tema, renk, ekran kaydırma özelliği vardır. PDF, ePUB dosyaları uygulamayı destekler. Metin okuma desteği ve e-kitapları dinleyebiliriz ve kategorilere ayırabiliriz. Google Drive ve iCloud'a kitap indirebilmek için depolama alanlarından yararlanırız.

KyBook3 uygulamasını aşağıdaki linkten iOS cihazlarına ücretsiz şekilde indirebilirsin!

App Store İndirme Linki

Moon+ Reader

Basit bir arayüze sahip olan Moon Reader; txt, fb2, cbr, ePUB, chm, dosyalarını destekleyen bir uygulamadır. Yazı tipi, ekran boyutu gibi özelliklerini ayarlayabiliriz. Android cihazı desteklediği için geniş ekrana sahip tablet ve telefonlar için kullanışlı bir uygulamadır.

Moon+ Reader uygulamasını aşağıdaki linkten Android cihazlarına ücretsiz şekilde indirebilirsin!

Google Play İndirme Linki

Wattpad

Wattpad e-kitap uygulaması daha çok hikayelerimizi yazıp kendimizi tanıtabileceğimiz aynı zamanda hikaye, şiir, makale okuyabileceğimiz bir uygulamadır. Keşfedilmemiş ya da keşfedilmeyi bekleyen yazarlar Wattpad'den çıkar. Yorum yaparak ya da oy vererek yazarlara yardımcı olabilecek eleştirilerde bulunabilirsin. Wattpad, en çok ABD'de popüler bir uygulamadır. Türkiye'de de sevilen ve takip edilen e-kitap uygulamalarıdan biridir. Kullanıcı yazarlar öykülerini Wattpad'de yayımlayıp daha sonra yayın evleriyle anlaşıp kitaplarını basarlar ve tanınmış yazarlar arasında yerlerini alırlar.

Wattpad uygulamasını aşağıdaki linklerden iOS veya Android cihazlarına ücretsiz şekilde indirebilirsin!

App Store İndirme Linki

Google Play İndirme Linki

Librera

Libera, basit bir arayüze sahip Android destekli kitap okuma uygulamasıdır. Html, ePUB, txt, PDF dosyalarını destekler. Web sayfalarını, kitapları, çizgi romanları okuyabiliriz. Tasarımı ile kullanıcı dikkatini çeken uygulamalardan biri olduğu için indirmeleri 10 milyondan fazladır. Yabancı dil öğrenmek isteyenler için metni sesli okuma ve sözlük özelliğinin bulunmasını uygulamayı sadece kitap okumak dışında da kullanabileceğimizi göstermiştir. Gece modu yazı boyutu ayarlama özelliği bulunmaktadır.

Libera uygulamasını aşağıdaki linkten Android cihazlarına ücretsiz şekilde indirebilirsin!

Google Play İndirme Linki

Kobo Books

Kobo Books, uygulaması hem ücretsiz hem de 4 milyondan fazla e-kitaba sahip bir uygulamadır. Kitap okurken işaretlediğimiz ve aldığımız notları sosyal medyada paylaşabiliriz. Bu özellik sayesinde kullanıcılar sosyal medya aracılığıyla kitap okuma uygulamaları arasında Kobo uygulamasını daha çok tercih edebilirler. Ayrıca, başkalarıyla e-kitap sohbetleri gerçekleştirebiliriz. Android ve iOS cihaz desteği bulunan e-kitap uygulamasıdır. Ekran parlaklığı, yazı stili, içindekiler tablosu, özellikleri vardır. Bunun yanında, Kobo uygulamasıyla D&R üyeliği oluşturarak birçok kitabı ücretsiz okuyabilirsin.

Kobo Books uygulamasını aşağıdaki linklerden iOS veya Android cihazlarına ücretsiz şekilde indirebilirsin!

App Store İndirme Linki

Google Play İndirme Linki

Bunlara ek olarak, kişisel gelişimine katkı sağlaması için funduszeue.info'da yer alan En İyi Sesli Kitaplar & E-kitaplar ile dünyanın önde gelen kitaplarını okuyabilir veya dinleyebilirsin!

En iyi yeteneklerin kariyer platformu funduszeue.info'ya üye ol, Türkiye'nin ve dünyanın en iyi şirketlerinin iş, staj ve kariyer fırsatlarını keşfet.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası