çam sakızı ile ağda nasıl yapılır video / Evde Çam Sakızı Ağda Nasıl Hazırlanır Ve Fiyatı Ne Kadardır? - Mavi Kadın

Çam Sakızı Ile Ağda Nasıl Yapılır Video

çam sakızı ile ağda nasıl yapılır video

Evde çam sakızı ağda nasıl yapılır tüylerden tamamen kurtulmak için

Biz kadınların baş belası olan konulardan biride istenmeyen tüyler! Yıllardır bir çok yöntemi deneyerek sürekli olarak alınan tüylerden uzun süreli kurtulma ve en çok tercih edilen yöntemlerden biri olan çam sakızı ağdadır. Tüylerin azalmasını sağlayan çam sakızı ağdayı sizde evde doğal malzemelerle hazırlayabilirsiniz. Peki evde çam sakızı ağda nasıl yapılır? Tüm detayları haberin devamında bulabilirsiniz

Yüzyıllardan beri kadınların tüylerinden kurtulmak hem de tüyleriz azalmasına yardımcı olan çam sakızı ağda uzun yıllardır kullanılan yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Satın almak yerine evde kendi çam sakızı ağdanızı yapabileceğini biliyor muydunuz? Yapımı oldukça kolay olan bu yöntem ile tüylerinizden uzun süreli kurtulabilirsiniz.

ÇAM SAKIZI AĞDA NASIL YAPILIR?

Orta büyüklükte bir cezvenin içerisinde su kaynatın daha sonra kabın içerisindeki çam sakızı kavanozunu suyun içerinde yaklaşık 15 dakika kadar beklettikten sonra çıkarın. Ağdanın kıvamı sakız gibi olup olmadığın kontrol ettikten sonra elinizde sıcaklık derecesini ölçün. Bu noktada dikkat edeceğiniz e önemli nokta ağdanın içerisine su kaçmaması olacaktır. Ağdadan kullanacağınız kadarını betona koyduktan sonra ağdayı elinizde sakız gibi uzatıp harmanladıktan sonra ağdanın özdeşleşip sarı bir renge dönüşmesini göreceksiniz.

Rengi değiştikten sonra hzır hale gelen ağdayı tüylerin olduğu bölgeye yapıştırıp sada sonra tüylerin tersi yönüne doğru çekin. Bu uygulamayı yaparken teninizin terli olmaması ve temiz olması en önemli adımdır. Bu şekilde tüyleriniz bitene kadar devam ettirerek tüylerden kurtulabilirsiniz. 

7 Faydası İle Çam Sakızı Ağda Nasıl Yapılır?

kahve içen, vücuduna ve başına havlu sarmış genç kadın

Çam sakızı ağda nasıl yapılır? Cildi daha pürüzsüz hale getirmek için yapılan çam sakızı ağdanın faydaları nelerdir? Ankara’nın gözde termal oteli Çam Otel olarak bugün sizler için hazırlamış olduğumuz içeriğimizde bu sorulara yanıt buluyoruz. 

Çam sakızı ağda, uzun yıllardan beri istenmeyen tüylerden kurtulmak ve cildi daha pürüzsüz hale getirmek konusunda popüler uygulamalardan biri. Bunun yanı sıra cilde sağladığı faydalar da çam sakızı ağdanın en önemli tercih sebepleri arasında yer alıyor. 

Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan ilk olarak çam sakızı ağda nasıl yapılır sorusunu mercek altına alalım.

Adım Adım Çam Sakızı Ağda Nasıl Yapılır?

kollarını açarak poz veren güzel yüzlü kadın

Çam sakızı ağda nasıl yapılır konusu, kadın erkek fark etmeksizin herkesin üzerine araştırma yaptığı, en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu doğrultuda biz de bu soruyu ayrıntılı olarak ele alıyoruz. İşte adım adım çam sakızı ağda yapımı! 

1. Adım: Çam sakızı ağda nasıl yapılır sorusunun ilk adımı elbette çam sakızı ağdayı ısıtmak olmalı. Bunun için bir cezvenin içerisine sıcak su eklemeniz ve cezveyi 10 ya da 15 dakika boyunca ısıtmanız yeterli. 
2. Adım: Çam sakızı ağda eridikten sonra sıcaklığını kontrol edin. Eğer elinizin bileğine ağdayı sürebiliyorsanız uygun sıcaklığa ulaşmış demektir. 
3. Adım: Halihazırda erimiş olan ağdayı mutfağınızın mermer tezgahına dökerek burada çok az bekletin. Ardından çam sakızı ağdayı tezgahın üzerinden kaldırın ve ellerinizle uzatarak katlayın. 
4. Adım: Çam sakızı ağdayı uygulama yapmak istediğiniz alana sürün. Burada uygulayabileceğiniz ilk yöntem biraz beklettikten sonra ağdayı tüylerin çıkış yönünün tersine doğru çekmek olacak. Bir diğer yöntem ise ağdayı teninize uyguladıktan sonra üzerine temiz bir bez yapıştırmak ve sonrasında bezi çekmek. 
5. Adım: Son olarak teninizde ağda uyguladığınız alanları yıkayabilir, pürüzsüz bir cildin keyfini sürebilirsiniz!

Çam Sakızı Ağda Yapımı Hakkında Bilinmesi Gereken Püf Noktalar

bacağına ağda sürülen kadın

Çam sakızı ağda nasıl yapılır sorusunu yanıtladık. Her ne kadar yapımı kolay gibi görünse de çam sakızı ağda uygulamasının bazı püf noktaları hakkında bilgi sahibi olabilmek önemli. 

İlk olarak, bildiğiniz üzere çam sakızı ağda normalde katı bir ağda çeşidi. Kaynatıldığında ise kıvamı ne çok akışkan ne de çok katı olmamalı. İdeal kıvam sakız kıvamı ile eş olabilir. Ayrıca kıvamının bozulmaması için kaynatılırken içine su girmemesi de önemli bir detay. 

Bunun yanı sıra çam sakızı ağda vücudun pek çok bölgesinde uygulanabilir fakat katı kıvamı nedeniyle yüzünüze uyguladığınızda istemediğiniz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. 

Özellikle derinin ince olduğu hassas bölgelere uygulama yaparken tahriş etmemek adına çok dikkatli davranmanız gerekiyor. Bu nedenle çam sakızı ağdayı çekmeden önce derinizi mutlaka ellerinizle gerdirmelisiniz.

Cildinizde tahriş olmuş bölgelerde çam sakızı uygulaması yapmak, teninize zarar verebilir. Bu yüzden çam sakızı ağdayı olabildiğince problemsiz bölgelere yapıştırmanız gerekiyor. Sivilceli ve kızarmış bölgelere uygulama yapmak sivilcelerin çok daha geniş bir alana yayılmasına ve iyileşme süresinin uzamasına neden olabilir. 

Ayrıca eğer hassas bir cilt yapısına sahipseniz ve cildiniz kolay tahriş oluyorsa mümkünse çam sakızı ağda uygulamasından sonra duş almak için birkaç saat beklemeniz daha iyi olur. Duşunuzu da sıcak su yerine ılık su ile alabilirsiniz. 

Son olarak çam sakızı ağdayı uygulamadan önce cildinizin temiz ve kuru olduğundan emin olmanız önemli. Aksi takdirde ağda teninize yapışmayacağı için elde ettiğiniz sonuç da başarısız olur.

Çam Sakızı Ağda Faydaları Nelerdir?

bacağına ağda sürülen kadın

Çam bitkisi ile üretilen ve hem kadınların hem de erkeklerin kol, bacak, koltuk altı gibi vücutlarının istenmeyen bölgelerinde bulunan tüyleri bir süreliğine yok etmesi için kullanılan çam sakızı ağdanın aynı zamanda pek çok faydası da bulunuyor. Gelin, çam sakızı ağda nasıl yapılır sorusunu yanıtladıktan sonra bu mucizevi uygulamanın faydalarına da değinelim!

1. Ölü Deriyi Temizler

Çam sakızı ağda kullanımı ile ilgili en önemli fayda, ciltteki ölü deriyi temizlemesidir. Çam sakızı ağdayı cildinize yapıştırdığınızda yalnızca tüylerinizi çekip yok etmekle kalmaz, aynı zamanda ölü deri tabakasını da kendisi ile beraber götürür. 

Bu nedenle de çam sakızı ağda yaptıktan sonra cildinizin daha pürüzsüz olduğunu fark edersiniz. 

Cillteki ölü deriyi temizlemenize yardımcı olabilecek bir diğer uygulama ise düzenli olarak kese yaptırmak. Zaman zaman vücudunuza kese yaptırarak pamuk gibi bir cilde sahip olabilirsiniz.

2. Tüyleri Azaltır

Çam sakızı ağda, istenmeyen tüyleri kısa bir süreliğine yok etmekle kalmaz aynı zamanda uzun vadede tüylerinizin miktarında ciddi ölçüde bir azalma olduğunu fark etmeniz mümkün. 

Bunun temel sebebi ise çam sakızı ağdanın kıl köklerini zayıflatması. Buna ek olarak çam sakızı ağda, tüylerin olması gerekenden çok daha geç bir sürede çıkmasını sağlar.

3. Daha Uygun Fiyatlıdır

Çam sakızı ağdanın bir diğer faydası da diğer epilasyon yöntemlerine göre daha uygun fiyatlı olması. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz çam sakızı ağda için büyük bütçeler harcamanıza gerek kalmaz.

4. Cilde Zarar Vermez

çam sakızı ağda nasıl yapılır sorusuna cevap niteliğinde bacağına ağda sürülen kadın

Çam sakızı ağdanın bir diğer özelliği ise içerdiği vitaminler ve bitki özleri sayesinde cilde zarar vermemesi. Buna ek olarak çam sakızı ağdada tahmin edeceğiniz gibi çam sakızı özü bulunur ve sağladığı faydalar saymakla bitmez.

5. Batık Oluşumunu Engeller

Tüylerle ilgili yaşanan en önemli sorunlardan biri de batık oluşumu. Fakat çam sakızı ağda ile tüyler kökünden alınacağı için batık sorununun önüne geçilir. Bu sayede çok pürüzsüz bir cilt sizi bekler.

6. Cildiniz Oksijen Alır

Çam sakızı ağdanın sağladığı bir diğer fayda da tüyleri kökünden alması nedeniyle kıl köklerini havalandırması. Bu sayede kıl köklerine çok daha fazla miktarda oksijen girdiğinden teniniz daha parlak olur.

7. Kan Dolaşımını Arttırır

Diğer tüm ağda çeşitleri gibi çam sakızı ağda da uygulandığınızda cildinizdeki kan dolaşımını artırır. Yüzünüze uygulamak her ne kadar doğru kabul edilmese de kan dolaşımının artması ile kırışıklık miktarında azalmalar olur. Daha genç ve güzel, pamuk gibi bir cilde sahip olabilirsiniz. 

Yazımızda sizler için çam sakızı ağda nasıl yapılır sorusunu ayrıntılı olarak ele aldık ve bu mucizevi uygulamanın faydalarına değindik; umuyoruz ki faydalı olmuştur. Diğer yazılarımıza göz atmak için blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası