kayseri kızılören mezarlığı / Kızılören, Pınarbaşı - Vikipedi

Kayseri Kızılören Mezarlığı

kayseri kızılören mezarlığı

kaynağı değiştir]

Kış aylarında , yaz aylarında kişi civarında olan Kızılören Köyü cennetten bir köşedir adeta. Yaz aylarında doğası görülmeye değer. Huzur, rahatlık, ferahlık, sağlık doludur. Hani yaşamasam o kadar mavranıza inanırım.

Yıllara göre mahalle nüfus verileri

Dış bağlantılar[değiştir

Kızılören, Pınarbaşı

Kızılören, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Tarihçe[değiştir kaynağı değiştir]

Oğuzların (Türkmenlerin) Avşar boyundandır.

Kızılören Köyü, aslen Adana'dan yüzyılın sonlarında Torosların güneyinden gelen akrabalardan oluşmaktadır. Köy 4 veya 5 akrabalardan oluşmaktadır, Mahallenin eski ismi Kızılviran'dır. Daha önce göçebe hayatı yaşayan Avşar Boyları'ndandır. Avşarlar, Oğuzların Bozok kolundandır. Savaş Zamanlarında Selçuklu ve Osmanlıların seferlerinde en önde yer almışlardır. Savaşma yeteneğine sahip bir halktır. Başkaldırının Ozanı Dadaloğlu,Boy'a önder olmuştur. Osmanlı baskısına dayanamayarak, göçerliği bırakmış ve yerleşik hayata geçmişlerdir. Mahalledeki Başlıca Soyadlar; Avşarkocaoğlu,Koca,Aydemir,Korkmaz,Yıldıztekin, Kızılay, Yener, Özer, Karakaya,Kayaaltı,Öner,Aydemir,Vural,Atay, Çalmaz, Önal, Tekin, Torun, Çapar, Göker, Özocak aileleridir. Mahallenin ilk öğretmenleri Ahmet Avşarkocaoğlu ve Mahmut Aydemir'dir. Mulla Ali lakabıyla tanınan öğretmen Ali Vural, köy halkının sosyo-kültürel gelişiminde önemli rol oynamıştır.

Coğrafya[değiştir kaynağı değiştir]

İki yaylası olan bir çam ormanlığı sahip çok güzel doğal kaynaklardan çıkan buz gibi suları vardır. Yaylaları; Kayaaltı, Koçpınarı adını yanında bulunmuş olduğu dağdan almıştır. Torosların başlangıcını birlikte başlayan tabiata sahip olan bir bölgedir. girişinde muhteşem bir camisi yan tarafında Kızılören ilköğretim okulu, okulun karşısında çeşmesi kuzeydoğusunda mezarlığı olup mezarlığın doğusunda meşeliği vardır. Bu köy 1 mezraya sahiptir. Bu mezralar çamlıca dıseafoodplus.info yaylası bulunmaktadır.

Nüfus[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.