patpat arkası fındık toplama makinası fiyatı / AYDINMAKSAN Ftm-012 Patpat Arkası Fındık Toplama Makinası Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Patpat Arkası Fındık Toplama Makinası Fiyatı

patpat arkası fındık toplama makinası fiyatı

 

*GÜNDE 2.5-3 TON FINDIK TOPLAMA KAPASİTESİ

 

*12HP ÇAPA MAKİNESİ İLE ÇALIŞIR.

 

*MAKİNE 50 METRE TEK HORTUM İLE VAKUM YAPAR İSTENİLDİĞİ TAKDİRDE 25-25 ÇİFT HORTUM İLE ÇALIŞILMAKTADIR.

 

*4X4 ÖZELLİĞİ SAYESİNDE %50 BAYIR ARAZİLERE ÇIKAR.

 

*ÇAPA MOTORUNA ŞAFT İLE ROMORK ŞEKLİNDE BAĞLANIR SÜRÜŞE VE FINDIK TOPLAMAYA HAZIR HALE GELİR.

 

*ÇİĞLİ HAVADA %100 FINDIK TOPLAMA ÖZELLİĞİ.

 

*YAPRAĞI TOZU TOPRAĞI TAŞI FANDAN DIŞARI ATARAK ÇUVALA %100 TEMİZ FINDIĞI DÖKER.

 

*HARMAN SONRASI ÇUVALLAMA İMKANI SUNAR. *KENDİNİ 10 GÜNDE AMORTİ EDER.

 

*1 GÜNDE 35 İŞÇİNİN YAPTIĞINI YAPAR. *BAHÇENİZDE BAŞAK VB. HİÇBİRŞEY KALMAZ.

 

*FINDIK TÜCCARINDAN İŞÇİLİK PARASI YERİNE İHTİYAÇ İÇİN PARA ALMIŞ OLURSUNUZ.

 

*EĞİMLİ ARAZİLERDE ÇUVAL TAŞIMAK ZORUNDA KALMAZSINIZ.

  

*TARLANIZDA YARIKLAR VARSA YARIK İÇİNDEKİ FINDIĞI MAKİNE VAKUM İLE ALIR.

Fındık Toplama Makinesi Nasıl Çalışır? Nasıl Kullanılır?

Dünyanın en önemli fındık üreticilerinden biri Türkiye. Hem kuruyemiş olarak tüketilen hem de işlenmiş birçok gıdanın içinde yer alan fındıklar, vitamin ve mineral açısından zengin özelliği ile sofralarımızda vazgeçilmez bir yer ediniyor. Yetiştirmesi, hasadı oldukça zahmetli olan fındıklar için geliştirilmiş özel fındık toplama makineleri kullanılıyor. Siz de dünyada binlerce yıldır üretilen fındıklar, fındık yetiştiriciliği ve fındık toplama makinesi hakkında detaylı bilgiyi Tarfin Blog’dan alabilirsiniz. Tarfin, çiftçilerimize blog üzerinden güvenilir bilgi sunarken, ihtiyaç duyulan tarımsal ürünleri en avantajlı fırsatlarla alabilmelerine de imkan tanıyor. Tarfin Mobil ayrıcalıklarıyla siz de tarımsal ve hayvansal girdi fiyatlarını anında karşılaştırabilir, Türkiye'nin dört bir yanındaki 900'ü aşkın yetkili satış noktasından alışveriş yapabilirsiniz. Üstelik Tarfin Mobil alışverişlerinde peşin veya hasat vadeli ödeme seçenekleri de var. Çiftçimize dost avantajlar sunan Tarfin ile hemen tanışmak için size en yakın yetkili satış noktasına başvurabilirsiniz.

Fındıkların hızla, zarar görmeden ve verimli bir biçimde toplanmasına yardımcı olan fındık toplama makineleri, farklı yemişlerin ve meyvelerin de toplanmasında kullanılabiliyor. Uzun yıllardır, manuel olarak toplanan veya fındık gırgırı gibi el araçlarıyla hasat edilen meyveler, makineleşmenin yaygınlaşmasıyla çok daha hızlı bir şekilde toplanabiliyor. Çiftçilerin beklenti ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak tasarlanan fındık toplama makineleri, modele göre değişiklik gösterirken; arazi durumuna, toplanacak fındığın miktarına uygun alternatifler  sunuyor.

Yaygın olarak kullanılan fındık toplama makineleri elektrik süpürgesi gibi bir sisteme sahip. Motor çalıştırıldıktan sonra yere dökülen fındıklar vakumla makineye çekiliyor. Bu sırada çekilen yapraklar ve artıklar, makinenin fanı sayesinde atılarak meyvelerden ayrılıyor. Makine kapatıldıktan sonra toplama haznesi açılarak toplanan fındıklar, bir çuval veya koliye çıkarılabiliyor . 

Fındık Toplama Makinesi Çeşitleri Nelerdir?

Yerden süpürmeli fındık toplama makineleri, çapalama arkası fındık toplama makineleri, mobil alternatifler ve traktör arkası fındık toplama makineleri bulunuyor. Mobil fındık toplama makineleri arasında zeytin toplama makineleri ile aynı fonksiyon dikkat çekiyor. Silkeleme yapan makineler, merdivenle kullanılabiliyor ve teleskopik boru sistemi ile metrelerce yüksekliğe ulaşabiliyor. Silkeleme makineleri, ergonomik sırtlık desteğiyle motoru sırtınızda kolaylıkla taşımanıza yardımcı oluyor. Dala takılan kanca, tetiğe basıldığında dalı silkeleyerek meyvelerin dökülmesine yardımcı oluyor. Dala kolaylıkla ulaşmayı sağlayan ince borular, fındıkların bile rahatlıkla hasat edilmesine yardım ediyor. Ayrıca silkeleme makinelerine takılan tırpan aparatları, yabancı ot mücadelesi gibi diğer işlemlerde de kullanılabiliyor. Bir diğer fındık toplama makinesi çeşidi ise elektrik süpürgesini andıran modelleri oluyor. Dar alanlara bile kolaylıkla girilmesini sağlayan ve meyve toplamayı kolaylaştıran makineler, sırta takılarak kullanıyor ve dolduğunda demir aparat sayesinde kolaylıkla boşaltılıyor. 

Fındık toplama makinesi çeşitleri arasında birden çok fonksiyonu bir araya getiren yeni nesil ürünler dikkat çekiyor. Örneğin hem kabuklu yemiş hasadında kullanılan hem de fındık patozu vazifesi olan yeni nesil makinelere rastlayabilirsiniz.

Fındık Toplama Makinesi Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

  • Ergonomik tasarımdaki fındık toplama makineleri, engebeli alanlara kolaylıkla taşınıyor. Sırtta taşınarak zorlu bahçelerde hasadı kolaylaştırıyor. 
  • Otomatik makineler sayesinde daha az iş gücü kullanılıyor.
  • İşçi maliyetini azaltan ve hasadı daha hızlı yapmaya imkan tanıyan fındık toplama makineleri, işçi bulma sıkıntısını geride bırakıyor.
  • Kompakt tasarımlı modeller depolarda az yer kapladığı için depo sorunu olan küçük üreticiler tarafından bile kullanılabiliyor.
  • Fındık toplama makineleri, doğru budama yapılan ocaklarda çok yüksek oranda hasat yüzdesine ulaşabiliyor. Makine ile %100 hasat yapılabilmesi için fındık ocaklarının budamasının makineye göre yapılması gerekiyor.
  • Vakumla çalışan makineler meyve toplama esnasında aldıkları yaprakları ve atıkları kolaylıkla dışarı atarak meyvelerin ayaklanmasına da yardımcı oluyor.
  • Fındık, kestane, iğde, hünnap, ceviz, fıstık ve zeytin toplanabiliyor. Bu nedenle kestane yetiştiriciliği, zeytin üreticiliği ve ceviz yetiştiriciliği yapan çiftçilerimiz de fındık toplama makinelerinden yararlanabiliyor. Aynı anda birden çok ürünün üretimini gerçekleştiren çiftçiler, fonksiyonel fındık toplama makineleri sayesinde farklı ürünlerin hasadında makineden destek alabiliyor. 
  • Fındık toplama makinelerinin birçoğunda taşımayı kolaylaştıran arka tekerler yer alıyor. Bu sayede kolaylıkla yer değiştiriyor ve ulaşılması güç yerlere bile rahatlıkla erişiliyor.
  • Endüstriyel tip fındık toplama makinelerinin yüksek kapasitesi nedeniyle çok daha ağır ve sabit olduğunu görebilirsiniz. Ancak yeni nesil mobil makinelerde ağırlık 10- 20 kilogram civarında oluyor ve bu sayede kolaylıkla taşınıyor. 

Fındık Toplama Makinesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Fındık toplama makinelerinin kimi elektrikle, benzinle kimi ise traktör miline takılarak çalıştırılıyor. Ürünler arasından seçim yaparken güç sistemine dikkat etmelisiniz.
  • Makinelerin motor gücüne ve çalışma sistemine bağlı olarak çıkardıkları ses de değişiklik gösteriyor. Eğer sessiz çalışan bir makineye ihtiyacınız varsa, ürün özellikleri arasından çıkardıkları ses düzeyini kontrol ederek seçim yapmalısınız.
  • Fındıklar çoğunlukla eğimli arazilerde yetiştiği için makine seçerken arazinin konumunu göz önünde bulundurmalı ve kullanımı arazi yapısına uygun olan alternatiflere yönelmelisiniz.
  • Makinelerin motor gücüne ve hortum yapısına bağlı olarak çekim yapabildikleri uzaklık değişiklik gösteriyor. Fındık toplama makinesi alırken makinelerin kaç metre uzaklıktan çekim yapabildiğine dikkat etmelisiniz.
  • Hem patoz hem toplama özelliği gösterebilen modellerden alacaksanız yüzde kaç patoz özelliği gösterdiğine dikkat etmeniz gerekiyor.
  • Endüstriyel fındık toplama makinelerinde birden çok hortum kullanılabiliyor. Büyük tip makinelerden alacaksanız aynı anda kaç hortum takılabildiğini gözden geçirebilirsiniz. 
  • Eğer traktörünüz yoksa kendinden motorlu olan fındık toplama makinelerini almanız gerekiyor.
  • Eğer yaş fındık hasadı yapacaksanız patoz özelliği olan makineler sorun yaratabiliyor. Sadece kuru fındık hasadı için kullanacaksanız patozlu fındık toplama makinelerini tercih edebilirsiniz. 
  • Endüstriyel tip makinelerde harman sırasında tane yapılmış fındıkları çuvallama, aktarma, soyma gibi ek özellikler bulunabiliyor. Ürün seçimi yaparken bu bilgileri de göz önünde bulundurabilirsiniz. 
  • Sürüş ve hasat modu bulunan, kendi hidrolik fren sistemine sahip olan gelişmiş büyük fındık toplama makinelerinin kullanımı için arazinin tesviye temizliğinin yapılmış olması gerekebiliyor. Eğer bu özellikleri bulunduran bir araç almayı düşünüyorsanız, arazinin kullanıma uygun durumda olduğundan emin olmalısınız.
  • Bazı modeller ağaç dibine düşen ürünlerin hasat edilebilmesi için yardımcı eklentiler taşıyor. Eğer beklentiniz buysa ağaç dibinde hasada uygun alternatifleri değerlendirebilirsiniz. 
  • İklim gereksinimlerine bağlı olarak çiğli havada hasat yapabilen alternatiflerden tercih edebilirsiniz. 

Fındık Toplama Makinesi Fiyatları Nelerdir?

Fındık toplama makinelerinin fiyatları, modele göre değişiklik gösteriyor. Ev tipi, küçük işletmelerde kullanılabilen fındık toplama makinelerinin maliyetleri endüstriyel olanlara göre çok daha düşük. Ancak endüstriyel tip makinelerde patoz gibi ek işlevler de yer alabiliyor. Ek fonksiyonlar fiyat farkı anlamına geliyor. Bunun yanında, yurt dışından getirilen makinelerin fiyatlarında döviz kurunun da etkili olduğunu söylememiz gerek. Ürünler arasında fiyat karşılaştırması yaparken bu bilgileri, motor gücünü, vakum kuvvetini, hortum uzunluğunu, ürün ağırlığını, çalışma sistemini ve son olarak maliyetini göz önünde bulundurmalısınız.

Hasat maliyetini azaltan fındık toplama makineleri, kısa sürede kendi maliyetini amorti ederek çiftçilere uzun vadeden ekonomik avantaj sağlıyor. Örneğin hem toplama hem de patoz işlem yapan bir makine aldığınızda, işçi maliyetinden ve patoz arama derdinden kurtulabilir, tüm işlemleri kendiniz yapabilirsiniz. Böylelikle makine maliyetini kısa vadede çıkararak kara geçmeniz mümkün. 

Siz de tarımda makineleri kullanarak işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. Ayrıca dal parçalama makinesi gibi ürünlerden yardım alarak, hasat ve temizlik süreçlerini çok daha hızlı tamamlamanız mümkün. 

Karapürçek Fındık Alım Satım

Karapürçek Fındık Alım Satım

Hizmetler

Karapürçek Zirai Mühendislik

Karapürçek Zirai Mühendislik hizmeti için Karapürçek Zahireciler, Tarım Ürünleri Ticareti, Zirai Ürünler sektöründeki tüm işletmelerin özelliklerine ve iletişim bilgilerine kolaylıkla Sakarya Zahireciler, Tarım Ürünleri Ticareti, Zirai Ürünler sayfamızdan da ulaşabilirsiniz. Karapürçek bölgesindeki Zirai Mühendislik hizmeti veren Zahireciler, Tarım Ürünleri Ticareti, Zirai Ürünler için en doğru adresiniz Adapazarinet.com. Bir tıkla istediğiniz firmaya ulaşın.

Karapürçek Zahireciler, Tarım Ürünleri Ticareti, Zirai Ürünler

Karapürçek Zahireciler, Tarım Ürünleri Ticareti, Zirai Ürünler sektöründeki firmaların sunduğu Karapürçek Zirai Mühendislik hizmeti haricinde hizmetler aşağıdaki gibidir:

Sakarya Zahireciler, Tarım Ürünleri Ticareti, Zirai Ürünler

  • Aeresol Jeneratörler
  • Ağaç Kesim Motoru
  • Alüminyum
  • Ay çekirdeği
  • Bahçe Sulama Ekipmanları
  • Bahçe Traktörleri
  • Balta İmalatı
  • Besi Yemi
  • Bitki Gelişim Düzenleyiciler
  • Böcek İlaçları
  • Buzağı Maması
  • Büyükbaş Hayvan Yemleri
  • Ceviz
  • Civciv Yemi
  • Çapa İmalatı
  • Çapalama
  • Çatı Montajlı Depo Doldurma Helezonu
  • Çerezlik Ayçiçeği
  • Çiçek ıhlamur
  • Çim Biçme Motoru
  • Çit Biçme
  • Dakota Ayçekirdeği
  • Feijoa
  • Fındık
  • Fındık Alım Satım
  • Fındık Kabuğu
  • Fındık Kabuğu Fiyatları
  • Fındık Ticareti
  • Fındık Toplama Makinası
  • Foça Fındık
  • Gırgır
  • Gübre
  • Gübretaş
  • Güvey Feneri
  • Hayvancılık Makinaları
  • Hayvansal Protein
  • Helezon Boşaltmalı Bunker
  • Holder Römorkları
  • İç Fındık Satımı
  • İgsaş
  • İlaçlama Pompaları
  • Kabak çekirdeği
  • Kawasaki Motorlu Tırpan
  • Kazma İmalatı
  • Kendinden Motorlu Fındık Toplama Makinası
  • Keser İmalatı
  • Kivi
  • Kuru Gübre
  • Küçükbaş Hayvan Yemleri
  • Mısır Kurutma Tesisi
  • Mobil Dal öğütme Makinası
  • Motorlu Bahçe Pülverizatörleri
  • Motorlu çapa Makinaları
  • Motorlu Sırt Atomizerleri
  • Motorlu Tırpan
  • Motorlu Toprak Frezeleri
  • Nematod İlaçlar
  • Orak İmalatı
  • Organik Gübre
  • Organik Tavuk Gübresi
  • Patlak Mısırı
  • Patpat
  • Patpat Arkası Dak öğütme Makinası
  • Patpat Arkası Fındık Toplama Makinası
  • Patpat Römorkları
  • Pelet Süt Yemi
  • Pnömatik Konveyör
  • Satır İmalatı
  • Seyyar çuval Yükleme Bantı
  • Seyyar Fındık Depolama Ve Boşaltma Helezonu
  • Seyyar Yükleme Bantı
  • Seyyar Yükleme Helezonu
  • Silaj Alım Satım
  • Silo Altı Aktarmalı Bant Sistemi
  • Sivri Fındık
  • Sobalık Dal Kesme Makinası
  • Su Motoru
  • Sulama Ekipmanları
  • Tarım İlaçlama Makinaları
  • Tarım İlaçları
  • Tarım Makinaları
  • Termal Sisleme Jeneratörleri
  • Tırpan
  • Tohum
  • Toprak Burgu
  • Toptan Tohum
  • Toptan Zirai İlaç
  • Toros Gübre
  • Traktör Arkası Dal öğütme Makinası
  • Traktör Arkası Fındık Toplama Makinası
  • Tropikal Meyve Ve Bitki
  • Turbo Atomizerler
  • Yağlık Ayçiçeği
  • Yalama Kovası
  • Yalama Taşı
  • Yaprak ıhlamur
  • Yılfert Gemlik Gübre
  • Yumurta Yemi
  • Yüksek Dal Budama
  • Zeytin Hasat Makinaları
  • Zeytin Silkeleme
  • Zirai Aletler
  • Zirai İlaç
  • TÜMÜ25
  • Adapazarı
  • Akyazı
  • Arifiye
  • Camili
  • Erenler
  • Ferizli
  • Geyve
  • Hendek
  • Karaman
  • Karapürçek
  • Karasu
  • Kaynarca
  • Kocaali
  • Korucuk
  • Pamukova
  • Sapanca
  • Serdivan
  • Söğütlü
  • Taraklı

FİRMA HİZMETLERİÜCRETSİZ ÜYELER

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası