pamuk tatlısı tarifi / Pamuk Tatlısı Tarifi - Sosyal Tarif

Pamuk Tatlısı Tarifi

pamuk tatlısı tarifi

Pamuk Tatlısı Tarifi

Sadece 3 malzemeyle çok kolay bir tatlı tarifimiz var. 3 malzemeyle bir hamur hazırlayacağız ve şerbetini döküp tatlımızı hazır hale getiriyoruz.

Şerbetli tatlı severlerin çok ama çok seveceği bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Şimdi şerbetli pamuk tatlısı yapılışı için gerekli malzemelerimize göz atalım ve tarife geçelim.

Pamuk Tatlısı Malzemeleri

  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağından biraz az un
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 3 &#; 4 damla limon

Pamuk Tatlısı Tarifi

İlk önce tatlımızın şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakacağız. Hamurumuzun sıcak şerbetimizin soğuk olması gerekiyor.

Şerbeti için tenceremize 3 su bardağı toz şekeri, 3 su bardağı suyu ve 3 &#; 4 damla limonu ekleyip ara ara karıştırarak kaynatmaya başlıyoruz.

Kaynamaya başladıktan sonra 8 &#; 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edelim ve ardından şerbetimizi ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Tatlımızın hamuru için kabımıza 1 su bardağı süt ve 1 paket kabartma tozunu alıp güzelce çırpıyoruz.

Şimdi 2 su bardağı unu yavaş yavaş karışıma ekleyip karıştırmaya başlıyoruz. Elimizle yoğurmayacağız, oldukça yumuşak ele yapışan bir hamur olacak.

Spatula yardımı ile iyice karıştırdıktan sonra hamurumuz hazır hale gelecektir. Şimdi yanımıza biraz sıvı yağ alıp borcamın dibini çok hafif yağlayalım.

Elimizi de hafif yağlayıp hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayalım ve borcama dizelim.

Önceden ısıtılmış derecelik fırında hafif üzerleri kızarıncaya kadar pişmeye bırakıyoruz. Tam yarım saatte pişti.

İlk sıcaklığı çıktıktan sonra sıcak hamurun üzerine soğuk şerbeti gezdirerek döküyoruz. Üzerini de herhangi bir şeyle kapatıyoruz ve şerbetini çekene kadar dinlendiriyoruz.

Son olarak üzerlerini toz fıstık ile süsleyerek tatlımızı hazır hale getiriyoruz.

Pamuk Tatlısı Videolu Tarif

Bu enfes şerbetli tatlı tarifi ve çok daha fazla videolu yemek tarifleri için Seval Mutfakta Youtube Kanalı&#;na abone olmayı unutmayalım.

İştah açan şık görünümü ve harika lezzetinin yanı sıra bütçenizi zorlamadan pratik olarak yapılan 3 Malzemeli Pamuk Tatlısı Tarifi, tüm hazırlanış aşamalarını izleyeceğiniz video ile Evdeki Pastane sayfamızda sizlerle paylaşılmıştır.

İzleyip denediğinizde şerbetini çeken yumuşacık dokuda enfes tatlılar elde edeceğiniz 3 Malzemeli Pamuk Tatlısı Tarifi, Seval Mutfakta YouTube kanalı tarafından hazırlanıp yayımlanmıştır. Tatlıların yapımı için gerekli olan malzemelerin tam ölçülü listesi ve yapım aşamalarının püf noktaları, aşağıda yazılı olarak da verilmiştir.

Kolay gelsin.

Malzeme Listesi

Hamurunu hazırlamak için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Şerbetini hazırlamak için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Videolu Anlatım

Püf Noktaları

  • Hamurlara soğuk olarak ekleneceği için, tatlının yapımına şerbetini hazırlayarak başlamanız önerilir.
  • Orta ateşe ayarlı ocakta arada karıştırarak kaynatılan şerbet, sonrasında kısık ateşte 7 &#; 8 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
  • Hamurunun yapımına, süt ve kabartma tozunu çırpma teliyle iyice karıştırarak başlanmalıdır.
  • Un, yavaş yavaş kontrollü olarak eklenip, elle yoğurmanıza gerek kalmadan spatula ya da tahta kaşık yardımıyla karıştırılır.
  • Hazır hale gelen hamur, yumuşak kıvamlı ve ele yapışan bir kıvamda olacağından, şekil verirken ellerinizi sıvı yağla yağlamanız işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Pişirme için seçilen borcamın tabanı, sıvı yağ ile hafifçe yağlanmalıdır.
  • Hamurdan alacağınız parçaların cevizden biraz küçük olması, tatlının boyutları için yeterli olacaktır.
  • Elde yuvarlayarak son şekli verilen hamurlar, yağlanmış borcam tepsiye aralıklı olarak dizilip yerleştirilir.
  • Tatlı hamurları, önceden ısıtılmış derecelik fırında yaklaşık 30 dakika boyunca üzerleri hafif kızarana kadar kontrollü olarak pişirilir.
  • İlk sıcağının geçmesi beklenen hamurların üzerine, önceden hazırlanıp soğutulan şerbetin tamamı aktarılır.
  • Borcamın üzeri kapatılarak 1 saat kadar bekletilen tatlılar, sonrasında dikkatlice ters çevrilerek 1 saat daha dinlendirilerek şerbetini tam çekmesi sağlanır.
  • Ardından, servis tabağına alınıp üzeri dilediğiniz malzemelerle süslenen tatlılar, artık ikrama hazırdır.

Ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Pamuk Pasta (Harika)

Ben de Yaptım
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Alman Tatlıları: 25 Harika Tarif Tarifi
Alman Tatlıları: 25 Harika Tarif

Farklı ülkelerin mutfaklarında oldukça popüler olan tarifleri incelediğimiz seriye Alman tatlıları ile devam ediyoruz. Alman…

Pamukta Fasulye Nasıl Yetiştirilir? Tarifi
Pamukta Fasulye Nasıl Yetiştirilir?

Pamukta Fasulye Yetiştirme Aşamaları Çoğumuz çocuklukta pamukta fasulye yetiştirme deneyi yapmışızdır. Günümüz modern kentlerinde doğadan…

Son aradıklarımtemizle

  • Yükleniyor..

Pamuk Pasta

Tarifi dene, fotoğrafını paylaş
Tarifi dene, fotoğrafını paylaş
Ben de Yaptım
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Pamukta Fasulye Nasıl Yetiştirilir? Tarifi
Pamukta Fasulye Nasıl Yetiştirilir?

Pamukta Fasulye Yetiştirme Aşamaları Çoğumuz çocuklukta pamukta fasulye yetiştirme deneyi yapmışızdır. Günümüz modern kentlerinde doğadan…

25 Denenmiş Yaş Pasta Tarifi
25 Denenmiş Yaş Pasta Tarifi

Nefis Yemek Tarifleri fırınına hoş geldiniz! Ev mutfağını pasta fırınlarına çevirecek en özel yaş pasta…

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası