düz taban ayak askerlik / Düz Taban Olanlarda Askerlik Muafiyet Durumu - Askerlik Sorgulama

Düz Taban Ayak Askerlik

düz taban ayak askerlik

Düz Tabanlar Askere Gider Mi?
Arkadaşlar askerlik kanununun 66.Maddesi şöyle der ‘’ düztaban olan kişiler muayene ve değerlendirmeye tabi tutularak askerliğe elverişli olup olmadıklarına karar verilir ‘’  Yani düz taban kişiler askerlikten muaf olabilir çürüğe ayrılabilir. Ancak düz tabanlıktan muafiyet almak öyle kolay da değildir. Bazı şartları var yani her düz tabana muafiyet verilmiyor. Yukarıdaki maddeden de anlaşılacağı üzere askerliğe elverişli olmadığı değerlendirilen düz tabanlara çürük raporu verilir. Yani düz tabanlığın derecesine Buna göre de sağlık kurulu askerlik yapabilir yada yapamaz diye bir kanata varır. Peki bu sağlık kurulu askerlik yapar yada yapamaz diye kararını verirken neyi dikkate alır derseniz onlarda aşağıda yazılı 9 maddede toplanmaktadır. İşte o maddeler; 

Pençe şeklinde yürüyüş esnasında oluşan şekil bozukluğu,
Ayak bilek Kısımında nötral durumda 10 derece üstünde düşük ayak veya 10 derece üstünde bükülme yapmama bozukluğu,
Düztabanda kas, kemik ve kiriş bozukluklar,
Ağrılı topuk dikeni ve aşil kirişi kısalıklar,
Bir ayağın diğerine göre 3 santimden küçük veya 6 santimden büyük olması,
Yürüyüşü engelleyen flask düztaban sorunu ve ayak bacak yerinde atrofi ve spazm gibi tarsal eklemlerde dejenerasyon oluşması,
Bir ayağın düztaban değerlendirmesinde yok durumunda olması,
Yürüyüş esnasında bozukluk veren çukur taban sorunu,

Yürüyüş bozukluğuna neden olan düztaban rahatsızlığında çekilen ön ve arka grafillerinde görülen dezenformasyonlar ile topuk kemik yüksekliğinin 10 dereceden az olması durumu,
Kendinizin muafiyet alıp almayacağınızı yukarıdaki maddeleri okuyarak anlayabilirsiniz. Yukarıdaki maddelerin sadece bir tanesi bile sizde mevcutsa muafiyet alma şansınız oldukça yüksek.Eğer düz tabanlık sorunu varsa muhakkak bununla ilgili bir rsağlık raporunuz da vardır. Bu sağlık raporunuzda belirtilen tanımlarla yukarıdaki maddeleri karşılaştırarak bir değerlendirme yapabilirsiniz. 

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 

https://www.instagram.com/askeribilgiler1/ 

 

Telegram Grubuna Katılmak için 

https://t.me/joinchat/6SCjvcLbs_M1MjM0

Bu içeriğimizde düz taban askerlik muafiyeti şartları konusu ele alınarak askere gidecek bireylere bilgilendirme yapılması amaçlanmıştır.

Askeri kanuna göre her Türk vatandaşı 20 yaşına girdiği yılın ocak ayından itibaren askerlik yapmaya mecburdur. Askerlik vazifesini eğitim, sağlık ve özel durumlara bağlı olarak bireylerin erteleme hakları vardır ancak nihayetinde askerlik yapılması zorunlu vatani görevdir.

İçindekiler

Düz Taban Nasıl Anlaşılır?

düz taban testi

Kendinize düz taban testi yapabilirsiniz öncelikle ayaklarınızı ıslatın. Ayak izinizin gözükeceği, beton bir kaldırım veya kağıt üzerine düz bir yüzeyde yere basın. Geri adım atıp bıraktığınız izi inceleyin. Eğer ayak tabanlarınızın tamamının izi çıktıysa düztaban olma ihtimaliniz vardır.

Düz Taban Muayenesi Nerede Yapılır?

Düz taban hastalığının muayenesi askeri hastanelerde yapılmaktadır. Askeri hastanelerde yapılan muayeneler geçerlidir ancak onun haricinde özel hastanelerde yaptırmış olduğunuz düz taban incelemesi askeri heyet tarafından onay alamayacaktır.

Ayaklarınızda düz taban rahatsızlığı varsa size tavsiyemiz özel hastanelerde vakit kaybetmeyerek en yakın askeri hastanede düz taban muayenesi yaptırmaktır. Yapılan muayene ve inceleme sonucu kişinin düz tabanlığı rahatsızlığından dolayı askerliğe elverişli olup olmadığına karar verilmektedir. İleri derece düz taban rahatsızlığınız varsa askeri hastanede yapılan muayene sonucu askerlikten muaf olabilirsiniz.

Düz Taban Muayenesi Nasıl Yapılır?

Düz taban muayenesi tıbbi cihazlar ile yapılmaktadır. Doktor tarafından cihaz kullanılarak ayaklarınız incelenir ve düz tabanlık derecesi belirlenmiş olur. Bazı durumlarda gözlemsel inceleme sonucunda da askerliğe elverişli olup olmadığınıza dair karar verilebilir.

Düz Taban Askere Gider Mi?

Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin 66. maddesinde düztabanlık rahatsızlığı ayrıntılı olarak açıklanmıştır. “düztaban olan kişiler muayene ve değerlendirmeye tabi tutularak askerliğe elverişli olup olmadıklarına karar verilir”.

Bu maddede açıklandığı üzere düz tabanlığı olan birisi askere alınabilir veya alınmayabilir. Bireyin askere gidip gidemeyeceğine askeri hastanelerde yapılan muayenenin ardından heyet karşısında inceleme sonucunda askerden muaf olup olamayacağına karar verilmektedir.

Düz Taban Askerlik Muafiyeti Şartları

Düz taban rahatsızlığı nedeniyle askerden muaf olmak son derece zordur. Çünkü düz tabanlığın derecesi önemlidir, örneğin yürüyüşünüzü etkilemeyecek derece oluşan düz tabanlık durumu nedeniyle askerden muaf olamazsınız.

– Pençe şeklinde yürüme sırasında oluşan şekil bozukluğu,
– Yürüyüşü engelleyen flask düztaban sorunu ve ayak bacak yerinde atrofi ve spazm gibi tarsal eklemlerde dejenerasyon oluşması,
– Ağrılı topuk dikeni ve aşil kirişi kısalıklar,
– Bir ayağın diğerine göre ortalama 3 santimden küçük veya ortalama 6 santimden büyük olması,
– Bir ayağın düztaban değerlendirmesinde yok durumunda olması,
– Yürüyüş esnasında bozukluk veren çukur tabanlık sorunu,
– Ayak bileği kısmında nötral durumda 10 derece üstünde düşük ayak veya 10 derece üstünde bükme yapmama bozukluğu,
– Düz tabanda kas, kemik ve kiriş bozukluklar,
– Yürüyüş bozukluğuna neden olan düztaban rahatsızlığında çekilen ön ve arka grafillerinde görülen dezenformasyonlar ile topuk kemik yüksekliğinin 10 dereceden az olması durumu,

Yukarıda yazılı maddelerin ayrıntılı detayına Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin 66. maddesine bakarak ulaşabilirsiniz. Eğer düztaban hastalığınız varsa ilgili yönetmeliğin 66. maddesini detaylıca incelemenizi tavsiye ederiz.

Düz Taban Rahatsızlığı Olan Komando Olabilir mi?

Komando olmak için düz tabanlığı dereceniz az olması gerekmektedir. Düz taban dereceniz çok yüksek ise bu durumda komando olamazsınız. Komando olup olamayacağınıza askeri hastanede yapılan muayene sonucunda karar verilmektedir.

Sahte Çürük Raporu Almanın Cezası Nedir?

Evrakta sahtecilik yaparak çürük olmadığı halde kendini çürük raporu almış gibi gösterenlerle ilgili olarak başta evrakta sahtecilik suçu olmak üzere TCK’nın 304. maddesi gereğince yasal işlemler uygulanır. Evrakta sahtecilik suçu için TCK’da 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası öngörülmektedir. Bununla birlikte gerek görülmesi halinde 1111 Sayılı Askerlik Kanunu’na göre idari para cezası yaptırımı da uygulanabilir.

Aramalar: tsk düz taban dereceleri, düz taban askere gider mi?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası