ilk delinen küpe nasıl çıkarılır / Kararan Küpe Nasıl Temizlenir?

Ilk Delinen Küpe Nasıl Çıkarılır

ilk delinen küpe nasıl çıkarılır

Bir delinme sonrası küpe nasıl çıkarılır

Bir delinme sonrası küpe nasıl çıkarılır

Gitti kulakları bir iğneyle delmenin yolları. Şimdi bu süreç hızlı ve neredeyse acısız hale geldi.

Saplama küpe

Tıbbi küpe karanfillerine yerleştirilen özel bir tabanca ile kulaklar delinir. Özel malzemeden yapılmış - tıbbi çelik. Bu hipoalerjenik bir malzemedir, bu nedenle çıkıntılara veya kulak kıkırdaklarına açılan delikler hızla iyileşir.

Sabitleyici tipleri

Tıbbi saplama küpesinde iki tip bağlantı elemanı vardır:

Silikon toka ile küpeler takarken, küpeyi periyodik olarak döndürmeniz önerilir. Silikon yapısı içinde çok yumuşak ve plastiktir, ancak zamanla sertleşebilir. Bunun olmasını engellemek için gerekirse bu küpeleri kolayca çıkarırsınız ve küpeleri periyodik olarak döndürmeniz önerilir.

Kulaktan ne kadar çabuk çıkarılabilir

Delme işleminden birkaç hafta sonra, kulaklarınız iyileştiğinde, soru şu şekilde ortaya çıkar: Silahlı bir delikten sonra saplama küpelerini nasıl çıkarabilirim? Delinme bölgesi birkaç nedenden dolayı tamamen iyileşinceye kadar küpeyi kulaktan çıkarmanız önerilmez:

  1. İyileşmemiş bir kulağı kendinize acı ve rahatsızlık vererek yaralayabilirsiniz.
  2. Enfeksiyon olasılığı vardır ve iyileşme süreci çok daha uzun sürebilir.
  3. İyileşmemiş delinme bölgesine yeni bir küpe koymak oldukça zor ve acı verici olacaktır.

Bu nedenle sabırlı olun. Genellikle delinmiş kulaklar hızla iyileşir, ortalama olarak bir buçuk ay sürer.

Ana kural prosedürü sakince uygulamak ve panik yapmamaktır.

Bir silikon toka varsa, küpeleri çıkarmadan birkaç saat önce, tokayı kalın bir krem ​​veya yağla yağlayın. Silikonu yumuşatırlar ve saplama küpeleri kulak memesinden veya kıkırdaktan kolayca ve basitçe ek fiziksel çaba göstermeden çıkarılır.

Küpeleri kulak memesinden veya kıkırdaktan çıkarmanız, prosedürün tamamını yavaşça yapmanız önemli değildir, o zaman kendinize gereksiz bir acı vermeyeceksiniz ve delme yerine zarar vermeyin.

Prosedürü aşamalar halinde uygulayın:

  • Bir topuzda saç toplayın veya bir topuz yapın. Saç küpelerin çıkarılmasını engellememelidir.
  • Hijyen prosedürlerini uyguladığınızdan emin olun: ellerinizi sabunla yıkayın veya dezenfektanla tedavi edin. Eller temiz olmalıdır, böylece küpeleri çıkarma işleminde enfeksiyon taşımazsınız.
  • Tıbbi kulak halkalarını ve kıkırdakları çıkarmanın iki yolu vardır:
  1. Sol elinizin iki parmağıyla küpeyi tutun, tutucuyu sağ elinizle yavaşça çekin.
  2. Küpeyi çevirmeye çalışın: Küpeyi sağ elinizle tutup aynı anda çevirerek klipsi hareket ettirmemek için sol elinizle tutun.

İlk kez, küpelerden küpelerin kulak memesinden veya kıkırdaktan çıkarılması zor olabilir, bunları çıkarmak için biraz çaba sarf edilmesi gerekecektir. Herhangi bir zorluk yaşarsanız - küpe kaldırılamaz, denemek gerekli değildir. Kulaklarını delen uzmana git. Kulakları deldiğiniz salonda, küpelerin çıkarılmasında kesinlikle size yardımcı olacaktır.

  • Kulaklardaki (kulak memesi veya kıkırdak) delici noktaların bir alkol çözeltisi veya hidrojen peroksit ile dezenfekte edilmesi zorunludur. Bunu yapmak için, pamuklu bir pedin veya bir gazlı bez parçasına dezenfektan bir çözelti uygulayın ve delme bölgesini hafifçe silin.
  • Daha önce takmış olduğunuz yeni küpeleri veya tıbbi küpelerini takın. Küpeler takmadan önce, bir alkol çözeltisiyle silinmeleri gerektiğini lütfen unutmayıfunduszeue.infoa küpesi takıyorsanız, tokayı sıkıca tutmayın.

Bir zaman değerinde küpelerde. İdeal olarak, küpeleri en az 6 ay boyunca çekmemelisiniz. Bu süre kulaklarınızın uyum sağlaması ve sonunda iyileşmesi için yeterli olacaktır.

Tıbbi saplama küpelerinden sonra, değerli metallerden yapılmış küpeler gibi görünmesi önerilir: gümüş veya altın. Bu metal cildin tahriş olmasına neden olmaz ve kulaklarınız kısa sürede tamamen iyileşir.

Yeni küpelerin kopmasına da dikkat edin: masif olmamalıdır ve lobdaki delikten kolayca geçmelidir. Kalın bir karanfil ayrıca tamamen iyileşmemiş bir delinme bölgesine zarar verebilir. Tıbbi küpeler saplamaları İngiliz kilitli küpeleri seçtikten sonra tavsiye edilir.

İngiliz kilitli küpeler

İngiliz kilitli küpeler - en yaygın küpeler. İngiliz kalesi güvenilirliği nedeniyle kuyumcularda popülerdir. Kilidi takılan küpeler, küpeyi yanlışlıkla takarsanız kaybedemezsiniz.

Nasıl görünüyor

Sap, kulak memesindeki deliktedir ve küçük bir yay mekanizması ile küpeğin içindeki delik ile kenetlenir. Küpeyi taktığınızda, hafif bir klik sesi duyarsınız, bu, tutturma mekanizmasının doğru çalıştığı ve küpeleri güvenli şekilde bağladığınız anlamına gelir.

Nasıl kaldırılır

İngiliz kalesinin çok güvenilir olmasına rağmen, mekanizması oldukça kırılgandır. Tokalara zarar vermemek için gece boyunca İngiliz kilitli küpeleri çıkarmanız önerilir.

İngilizce kilitli küpeleri çıkarma prosedürü:

  • Elleri ve yeni küpeleri dezenfekte etmek için hijyen prosedürleri uyguladığınızdan emin olun.
  • Küpeleri, ek bir fiziksel çaba göstermeden, kurnazın üzerindeki İngiliz kilidini kullanarak açın. Küpeyi sol elinle tut. İşaret parmağınızı tutamacın üst kısmına yerleştirin. Sağ elinizin başparmağıyla, yayın çıkıntılı kısmına bastırın ve işaret parmağına doğru hareket ettirin.
  • Bir tık sesi duyarsınız, bu her şeyin doğru bir şekilde yapıldığı ve küpenin düğmelerinin açıldığı anlamına gelir.
  • Yeni küpeler takmadan önce, kulak memesindeki deliği dezenfekte edin.

Saplama küpesinde olduğu gibi, yeni İngiliz kilidi de zorlukla açılabilir. Ancak kilit geliştirildikten hemen sonra küpelerinizi kolayca çıkarabilirsiniz.

Göbekten nasıl çıkarılır

Son zamanlarda, moda kadınlar giderek daha çok göbek delmeye başladı. Bu şaşırtıcı değil, çünkü göbekteki küpeler cinsellik ve çekiciliğe kadın katıyor. Güzel bir gergin karnınız varsa, neden dikkat etmeyin ve bir küpeyle süsleyin ?!

Delinme bölgesi tamamen iyileşene kadar küpenin göbekten çıkarılması önerilmez. Farklı insanlarda, iyileşme süreci farklı zamanlarda alır, ortalama olarak 1 ila 6 aydır. Göbekten gelen küpeler, kulaktaki küpeler kadar kolay çıkarılır. Küpeyi bir elinizle tutmanız ve kulağı diğerinizle sökmeniz yeterlidir.

Bu prosedürü yavaş ve dikkatli bir şekilde gerçekleştirin. Hijyen kurallarını unutmayınız. Delinme yerini dezenfekte etmek için alkol veya hidrojen peroksit kullanmayın. Bu maddeler göbeğin narin cildine çok kuru. Dezenfeksiyon için, tuzlu su veya klorheksidin kullanın. Tamamen oluşan kanalı (ponksiyon bölgesi) enfekte etmek zordur, ancak neden bir kez daha sağlığınızı riske atıyorsunuz?

Delinme alanı iyileştikten sonra, küpelerinizi periyodik olarak değiştirerek, kıyafet stili için bir veya başka bir model seçebilirsiniz. Çok sayıda göbek küpesi modeli vardır ve görünümünüze eklemeler ekleyerek bunları kolayca değiştirebilirsiniz.

Kulaklardaki veya göbekteki farklı küpelerdeki modeller, kadınlık, çekicilik ve cinsellik imajını verecektir.

  • Facebook Platformu
funduszeue.info - vBulletin

Toplam 18 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. 03 Temmuz , #1
    Üyelik Tarihi
    11 Temmuz
    Bulunduğu Yer
    ANTALYA
    Mesaj

    kulaktan küpe nasıl çıkarılır?

    bir ay önce kızımın ısrarlarına dayanamıyarak kualaklarını deldirdim kızım dört yaşında bu yaşına kadar bekledik deldirirken ve sonrasında bir sorun yaşamadık çok şükür ama şimdi küpe değiştirmek istiyoruz yeni küpelerimizi aldık fakat kualğındakini çıkaramıyoruz yani kulak arkasındaki klipsi çok sert yani birkaç kere çıkarılıp takılmış olsa gevşiyecek ve daha kolay çıkıp takılacak krem sürdüm vazelin sürdüm ama çıkaramadım varmı başka öneriniz?

  2. 03 Temmuz , #2
    Üyelik Tarihi
    20 Ocak
    Bulunduğu Yer
    Her türlü forum
    Mesaj

    Re: kulaktan küpe nasıl çıkarılır?

    valla hem öndeki minik küpeden hem de kulak arkasındaki klipsten hafifce tutup çekmen lazım,başka bir şey gelmedi aklıma .

  3. 03 Temmuz , #3
    Üyelik Tarihi
    04 Mart
    Bulunduğu Yer
    İstanbul
    Mesaj

    Re: kulaktan küpe nasıl çıkarılır?

    Kızım 11 yaşına girdi ama hala delik değil kulakları, yani yaşamadık böyle bir durum ama aklıma gelen en mantıklı şey, eğer siz başaramadıysanız o küpeleri çıkartmayı belki kuyumcular halledebilir Küçük çocukların kulakları genelde kuyumcularda delinir ya, belki küpe çıkartma konusunda da beceriklidirler diye düşünüyorum..

  4. Re: kulaktan küpe nasıl çıkarılır?

    oncelikle kucuk cocuklari barbie bebek zannedip bu kadar suslemeye gerek yok diye dusunuyorum. buyuyunce kendileri karar verir ne olcude ne aksesuar takacaklarina.

    onlarin kendi guzelligi yeter

    sabaha kadar vazelinleyin bakalim. olmadi kulak doktoruna gidin derim. gecmis olsun.

  5. 03 Temmuz , #5
    Üyelik Tarihi
    11 Temmuz
    Bulunduğu Yer
    ANTALYA
    Mesaj

    Re: kulaktan küpe nasıl çıkarılır?

    blueblue yazdı:
    oncelikle kucuk cocuklari barbie bebek zannedip bu kadar suslemeye gerek yok diye dusunuyorum. buyuyunce kendileri karar verir ne olcude ne aksesuar takacaklarina.

    onlarin kendi guzelligi yeter

    sabaha kadar vazelinleyin bakalim. olmadi kulak doktoruna gidin derim. gecmis olsun.
    öncelikle şunu belirtmek isterimki ben kızımı süslemek amaçlı deldirmedim kulağını eğer öyle olsaydı bunu çoktan yapmış olurdum bütün arkadaşlarıdeldirdiği için bir senedir onu ikna etmeye çalışıyorum ama ancak bu kadar dayanabildim yani kendi isteğiydi tamam kendi isteğini uygulayacak yaşta değil belki ama hergün söyleyip duruyordu bana bende artık dört yaşında olduğu için çok sakıncalı görmedim açıkcası

  6. 03 Temmuz , #6
    Üyelik Tarihi
    11 Temmuz
    Bulunduğu Yer
    ANTALYA
    Mesaj

    Re: kulaktan küpe nasıl çıkarılır?

    Anci yazdı:
    valla hem öndeki minik küpeden hem de kulak arkasındaki klipsten hafifce tutup çekmen lazım,başka bir şey gelmedi aklıma .
    aynen öyle yapıyorum canım ama klips çıkmıyor malesef

  7. Re: kulaktan küpe nasıl çıkarılır?

    angelheart yazdı:
    öncelikle şunu belirtmek isterimki ben kızımı süslemek amaçlı deldirmedim kulağını eğer öyle olsaydı bunu çoktan yapmış olurdum bütün arkadaşlarıdeldirdiği için bir senedir onu ikna etmeye çalışıyorum ama ancak bu kadar dayanabildim yani kendi isteğiydi tamam kendi isteğini uygulayacak yaşta değil belki ama hergün söyleyip duruyordu bana bende artık dört yaşında olduğu için çok sakıncalı görmedim açıkcası
    sizin tercihinizben yaşındaki kizimin her tutturdugunu yapsaydim bu hafta kaz tüyü montla parka çıkar, günde 6 öğün dondurma yer, saçlarını da hiç durulamadan banyodan çıkardi. ki bunlar bile küpe sıkışması, kulak yırtılmasi gibi durumalardan daha zararsız.

    dediğim gibi en kisa zamanda küpelerden kurtulursunuz inşallah

  8. 03 Temmuz , #8
    Üyelik Tarihi
    05 Haziran
    Bulunduğu Yer
    yıldırım/bursa
    Mesaj

    Re: kulaktan küpe nasıl çıkarılır?

    öncelikle zorlamaktan vazgeç

    biraz ara ver

    tırnağından destek al

    o küpeler çok sert

    istersen kulağı delen kişilerden destek al

  9. 03 Temmuz , #9
    Üyelik Tarihi
    11 Temmuz
    Bulunduğu Yer
    ANTALYA
    Mesaj

    Re: kulaktan küpe nasıl çıkarılır?

    blueblue yazdı:
    angelheart yazdı:
    öncelikle şunu belirtmek isterimki ben kızımı süslemek amaçlı deldirmedim kulağını eğer öyle olsaydı bunu çoktan yapmış olurdum bütün arkadaşlarıdeldirdiği için bir senedir onu ikna etmeye çalışıyorum ama ancak bu kadar dayanabildim yani kendi isteğiydi tamam kendi isteğini uygulayacak yaşta değil belki ama hergün söyleyip duruyordu bana bende artık dört yaşında olduğu için çok sakıncalı görmedim açıkcası
    sizin tercihinizben yaşındaki kizimin her tutturdugunu yapsaydim bu hafta kaz tüyü montla parka çıkar, günde 6 öğün dondurma yer, saçlarını da hiç durulamadan banyodan çıkardi. ki bunlar bile küpe sıkışması, kulak yırtılmasi gibi durumalardan daha zararsız.

    dediğim gibi en kisa zamanda küpelerden kurtulursunuz inşallah
    kesinlikle her istediğini yapmıyorum bunun ne kadar yanlış bir davranış olduğunun farkındayım arkadşları 2 sene önce küpe taktırdı benim kızım iki senedir istiyor ilk tutturduğu zaman deldirmedim tabi k

  10. 03 Temmuz , #10
    Üyelik Tarihi
    11 Temmuz
    Bulunduğu Yer
    ANTALYA
    Mesaj

    Re: kulaktan küpe nasıl çıkarılır?

    aylin_ yazdı:
    öncelikle zorlamaktan vazgeç

    biraz ara ver

    tırnağından destek al

    o küpeler çok sert

    istersen kulağı delen kişilerden destek al
    tamam canım çok teşekkür ederim

Benzer Konular

  1. Cevap: 7
    Son Mesaj: 04 Nisan ,
  2. Cevap:
    Son Mesaj: 10 Kasım ,
  3. Cevap: 3
    Son Mesaj: 12 Şubat ,
  4. Cevap: 19
    Son Mesaj: 28 Şubat ,
  5. Cevap: 0
    Son Mesaj: 23 Eylül ,

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Dosya Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Forum Kuralları

Burunda küpe: takı seçenekleri, nasıl takılır, çıkarılır ve bakım yapılır? Buruna neden küpe takılmaz?

Tıbbi küpeler, günümüzde çoğu zaman özel bir tabanca ile kulak memesinin küçük, güzel bir karanfil ile neredeyse ağrısız bir şekilde dikildiği aksesuarlardır. Tıbbi küpeler pahalı alaşımdan veya cerrahi çelikten yapılır. Bunları ancak delinme tamamen iyileştikten sonra başka mücevherlerle değiştirebilirsiniz.

Tıbbi küpeler. Bir asistanla çekim yapmak

Ve bu konuda daha fazlası. Tıbbi küpeler nasıl çıkarılır? Bu ne gerektirir? Önce sabun ve su. İkincisi, bir parça bandaj. Üçüncüsü, hidrojen peroksit. Ve son olarak, bir asistan. Ancak küpeleri kendiniz çıkarabilirsiniz. Ancak, bu çok uygun değil.

Böylece asistan ellerini iyice yıkar. Bir eliyle küpenin ön kısmını alır, ikincisi - toka. Ve sert çekiyor. Küpeler büyük bir çabayla çıkarılır. Yardım isteyecek kimse yoksa, ancak bunları kendiniz çıkaramıyorsanız, kulaklarınızın deldiği salonla iletişime geçin.

kaldırıldıktan sonra

Sonraki an. Tıbbi küpelerin nasıl çıkarılacağını bilmek, kulağın daha fazla işlenmesini anlamanız gerekir. Bandaj hidrojen peroksit ile nemlendirilmeli ve lob silinmelidir. Pamuklu pedler veya pamuk yünü tavsiye edilmez. Delinme tamamen iyileşmezse, villus içine girebilir ve ağrıya neden olabilir. Küpesiz yürümek yaklaşık iki saat sürer.

Bundan sonra yeni takılar takabilirsiniz. Kilitlerini alkolle silin, çünkü delikler hala oldukça hassastır. İlk önce değerli metallerden yapılmış küpeler takmanız gerekir. Mücevher gibi olmalarına rağmen alerjik reaksiyonlara neden olabilirler. Şüpheniz varsa, tıbbi küpeleri yerlerine iade edin. Veya pahalı alaşımdan yapılmış takıları takın. Bu malzeme hipoalerjeniktir, ancak bazen reaksiyonlara da neden olur.

Zamanla deliklerin büyüyebileceğini unutmayın. Bu nedenle günlük küpe takmanız tavsiye edilir. En azından uzun süre değil.

giyme süresi

Tıbbi küpeler altı hafta boyunca çıkarılmamalıdır. En azından, beş. Kıkırdak piercinginiz varsa, küpeleri yaklaşık on iki hafta boyunca takın. Bu süre zarfında doğru kanal oluşacak ve tam iyileşmesi gerçekleşecektir. Dokular birbirinden ayrıldığında, bu prosedürün ağrısız olmasına yol açar. Küpeleri son kullanma tarihinden önce değiştirirseniz kanalın duvarlarına dokunabilirsiniz ve bu da iltihaplanmaya neden olur. Genel olarak, acele etmeye gerek yoktur.

delinme bakımı

Artık tıbbi saplamaları nasıl çıkaracağınızı biliyorsunuz. Ama bir şeyi hatırla. Küpeleri çıkardığınızda, kanal pimlerinin çapı olacaktır. Daha kalın pim çapına sahip takıların takılması önerilmez. Tıpkı "İngiliz kilitli" küpeler gibi. Aksi takdirde kanalı yaralayabilir ve enfeksiyona neden olabilirsiniz. Lob - kumaş elastik ve yumuşaktır. Zamanla kanalın çapı, seçtiğiniz herhangi bir tasarımdaki küpeler için gereken boyutu elde edecektir.

Hangi küpeyi takarsanız takın, tokayı loba çok sıkı bağlamayın. Sonuç büyük sorun getirebilir.

Enflamasyon ile

Tıbbi saplama küpeler delme için idealdir. Ve başlangıçta hafif bir kızarıklık varsa - bu kesinlikle normaldir. Bir delinme bakımına ilişkin önerileri takiben, kırk sekiz saat sonra onu unutacaksınız. İltihap devam ederse, tutturucuyu hafifçe gevşetmeyi deneyin. Hava mutlaka delinme bölgesine akmalıdır. Bu iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olacaktır.

Altı hafta sonra delinme bölgesinin iltihaplanması durumunda, bir uzmandan yardım almak acildir. Kulakları deldikten sonra hemen özel bakım ürünleri satın almanız önerilir.

Şapka, eşarp vb. takıp çıkarırken oluşan mikro yırtıklardan dolayı iltihap oluşabilir. Kalıcı küpeler takmanıza rağmen delinme bölgesi zaman zaman iltihaplanırsa, bir süre takılarınızı değiştirmeyi deneyin. Kulaklar özel bir losyonla silinmelidir.

Alerji

Tıbbi küpeler rahatsızlık yaratmaz. Bununla birlikte, takıları değiştirmek genellikle alerjik reaksiyonlara neden olur. Enflamasyon aralıklı olarak ortaya çıkabilir. Bu durumda, birçok kız ilk tıbbi küpelerini hatırlamak zorundadır. Ancak, bazı modern imalat firmaları daha ilginç bir karar aldı. Örneğin, Studex, cilt hassasiyeti artmış kızlar için özel olarak bir dizi Sensitive geliştirdi - bunlar, birçok önemli avantajı olan hipoalerjenik küpelerdir.

Tıbbi küpelere göre kaliteden daha düşük değildirler. İyi cerrahi çelikten yapılmıştır. Mücevher, elektrokaplama ile altın kaplama ile kaplanmıştır. Bu, püskürtmenin aksine, kaplamaya on yıla kadar stabilite sağlar. Şirket, tüketiciye zarif bir klasik tasarım sunuyor. Küpeler zirkon ve Swarovski kristalleri ile süslenmiştir.

Ve günümüzde burunda küpeler şimdiden bir trend haline geldi. Bununla birlikte, bazı gençlik alt kültürlerinde piercing her zaman popüler olmuştur. Punk'lar, metal kafalar, emo - hepsi bir şekilde vücutlarını çeşitli biblolarla süsledi.

Burnunu deldirmeli misin?

Her şeyden önce, bu bir zevk meselesidir. Burnuna küpe takmak isteyip istemediğine, piercing ve bakım sürecine dayanıp dayanamayacağına herkes kendisi karar verebilir. Ek olarak, tıbbi kontrendikasyonlar vardır:

  • Delinmeyi tedavi eden ilaçlara karşı hoşgörüsüzlük.
  • Yara iyileşmesi yerlerinde keloid oluşumlarına yatkınlık.

Aksi takdirde, herhangi bir kontrendikasyon yoktur, bu nedenle salona güvenle gidebilirsiniz. Estetik açıdan piercing oldukça uygundur, asıl şey doğru takıyı seçmektir.

burun piercing çeşitleri

İlk bakışta, cahil bir insan için fazla seçenek yokmuş gibi görünebilir. Aslında, yüzük şeklindeki altın takılar, burun piercingleri için tek seçenek olmaktan uzaktır. Herkesin kendi bulabileceği birçok küpe türü vardır.

Ve seçim, her şeyden önce, deliğin konumuna bağlı olacaktır. Birkaç ana burun delme türü vardır.

  1. Burun kanadının (veya burun deliklerinin) delinmesi en yaygın seçenektir, klasik denilebilir. Uygulamada basit, güvenli, mütevazı görünüyor ve meydan okuyan değil.
  2. Septumun delinmesi olarak da bilinen "Septum", öncekinden daha karmaşık bir seçenektir, ancak daha az yaygın ve oldukça kolay değildir. Çoğu zaman, yüzük veya vida şeklinde altın takılarla süslenir.
  3. "Septril", "septum" çeşitlerinden biridir. Fark sadece delinme yönündedir. Bu durumda, dikey olarak yapılır.
  4. Çeviride "köprü" anlamına gelen "köprü", burun köprüsünün üst kısmının kıkırdağa dokunmadan yumuşak dokulardan göz hizasında delinmesidir. "Septril" in yanı sıra dikey olabilir.

Tabii ki, bunlar tüm piercing türleri değil, belki de en popülerleri ve en güvenlileri.

İlk küpe nasıl seçilir?

Hangi piercingi seçeceğiniz, hangi tip burun piercinginin uyacağını belirleyecektir. Tüm mücevherler şartlı olarak iki kategoriye ayrılabilir: yapıldıkları malzeme ve form. Bugün var:

  • Klasik halkalar - "septum" ve burnun kanatları için uygundur.
  • Yarım halkalar - "septum" için;
  • Muz ve çubuklar oldukça çok yönlüdür ve "septum", "bridge", "septril" ve diğer daha karmaşık delikler için uygundur;
  • Burun delikleri (düz veya kavisli) alae için uygundur.

Forma karar verdiğinizde, malzeme hakkında düşünmeye değer. Takılarınızın başlangıçta belirli gereksinimleri karşılaması özellikle önemlidir:

  1. Alkol veya diğer sterilize edici sıvılarla tedaviyi tolere edebilmelidirler.
  2. Malzeme hipoalerjenik olmalıdır. Bu nedenle, hemen koşup satın almamalısınız, hafif bir şekilde söylemek gerekirse, fiyatlar oldukça büyüktür (en basit dekorasyon rubleye mal olacak ve mükemmelliğin sınırı olmadığı için her şey bin), veya kolayca ortaya çıkabilir. Bioplast, titanyum veya medikal çelik (cerrahi çelik olarak da adlandırılır) idealdir.
  3. Küpenin bakımı kolay olmalı, böylece çok sık çıkarmanıza gerek kalmaz. Bu, özellikle kanal iyileşirken ilk başta önemlidir.
  4. Dekorasyon rahat olmalı, giysilere yapışmamalı, karışmamalı ve aynı zamanda beğenilmeli ve estetik olmalıdır.

Tüm bu öneriler özellikle burundaki ilk küpe için önemlidir, çünkü delinmenizin daha sonraki kaderi iyileşmenin nasıl gittiğine bağlıdır. Eh, kanal tamamen oluştuğunda ve iyileştiğinde, gümüş veya altın küpeler bile satın alabilirsiniz. Fiyatlar ısırır, ancak artık mücevherleri birkaç gün içinde ağrı ve iltihaptan çıkarmayacağınızı kesin olarak biliyorsunuz.

Onlar neden yapılma

Piercing takılarının yapıldığı birçok malzeme vardır. İlk küpeyi seçme önerilerinde bunlardan bazılarını zaten okudunuz. Herkes en çok neyi sevdiğini seçer. Ana ve en yaygın malzemeler:

  • Gümüş.
  • Altın.
  • Platin.
  • Odun.
  • Kemik.

Unutulmaması gereken en önemli şey, bu malzemelerin ancak delik tamamen iyileştikten sonra giyilebileceğidir. Herhangi bir iltihaplanma durumunda, böyle bir küpeyi çıkarmak ve ilkini tekrar takmak daha iyidir.

Bir delinme bakımı nasıl yapılır?

  1. Burun iyileşmesi 1 ila 3 ay sürebilen oldukça uzun bir süreçtir. Bu nedenle, bu süre boyunca bir deliğin bakımı önemlidir.
  2. Hijyen kurallarına uyun, yaraya kirli eller getirmeyin ve küpeyi sebepsiz yere çekmeyin.
  3. Delinmeyi her sabah ve akşam Klorheksidin veya tuzlu su ile tedavi edin. Bunu yapmanın en kolay yolu pamuklu çubukla.
  4. Kızlar, iltihaplanma riski altında olmamak için iyileşme süresi boyunca fondöten, pudra, tonik ve losyon kullanmaktan kaçınmalıdır.

Burnunuza küpe nasıl takılır?

Salonda delik açtığınızda, usta küpeyi içine sokar. Dekorasyonu değiştirmek istiyorsanız, bu başarıyı kendiniz tekrarlamanız gerekecek. Dokuya zarar vermeden buruna küpe nasıl takılır? Çok basit!

  1. Ellerinizi iyice yıkayın ve antiseptik ile tedavi edin.
  2. Dekorasyonu işleyin.
  3. Küpenin bacağını dikkatlice deliğe sokun, aynı zamanda serbest elinizin parmağıyla deliğin arkasından “yakalayın”.
  4. Yumuşak kumaşların küpe çıkışını hafifçe bloke ettiği görülür. Ardından, bacağın deliği bulması için onları yavaşça hareket ettirmeniz gerekir.
  5. Dekorasyonu vidalayın. Hazır!

Vücudun farklı kısımlarını delmek artık sıra dışı bir şey değil. Her ikinci kızın vücudunda ya küpeleri vardır ya da bir zamanlar takmıştır. Burun delme, vücut sanatının en yaygın şekli olarak kabul edilir. Ancak buna rağmen, hala belirli bir tehlike taşıyor. Nasıl ve ne ile deleceğinizi bilmiyorsanız veya delmenin yanlış tarafını seçiyorsanız, son derece garip bir duruma girebilirsiniz.

Adım adım burun piercingi nasıl takılır

Küpe takma tekniği, şekline ve deliğin yerine bağlıdır. Burun kanadının delinmesi geleneksel olarak kabul edilir, septumun delinmesi daha sıra dışıdır. Septum, burun delikleri arasında uzanan kıkırdaktır. Piercing tasarımı için aşağıdaki küpe türleri kullanılır:

  • karanfil. Halter, klips ve süslemenin basit yapısı onları kızlar için gerçek bir olmazsa olmaz haline getirdi. Bu küpeyi takmak hiç de zor olmayacak, ayrıca gerekirse hızlı bir şekilde çıkarılabilir. Üçgen, yuvarlak, oval ve diğer şekillerde olabilen bir taşla süslenmiş;
  • Kanca, salyangoz, spiral. Bu daha profesyonel bir küpe. Temel fark, olağandışı kavisli şekildir. Saplamanın klipsi çirkin çıkıntı yapabilir ve başın bazı açılarında fark edilebilirse, kanca içeriden tamamen görünmez;
  • Yüzükler. Nadiren alar piercing için kullanılır, ancak septum, kulak, dudak veya kaş için harikadır. Açık bir halka ve bir bilyeli kelepçeden oluşurlar. Çoğu zaman, dişli bağlantılar bağlantı elemanı olarak kullanılır - bu, mücevherleri deliğe hızlı ve güvenli bir şekilde sabitlemenizi sağlar.

Herhangi bir mücevher takmadan önce dezenfekte edilmelidir. Bunun için en uygun olanı klorheksidin çözeltisi veya hidrojen peroksittir. Asil metallerin tıbbi dezenfektanlara farklı tepki verdiğini (karartabilir veya parlayabilir) ve çelik takıların paslandığını lütfen unutmayın. Bu nedenle, işlemeden önce, seçilen kompozisyonu küpenin göze çarpmayan bir kısmında kontrol etmek daha iyidir.


Burnunuza saplama küpe nasıl takılır:

  1. Delinme alkol veya Klorheksidin ile yıkanır. Burnun içini sildiğinizden emin olun. Toz, genellikle bilmediğiniz mukoza zarında toplanır. Daha sonra iltihaplanma ve süpürasyona neden olabilecek kişidir;
  2. Burun kenarı hafifçe geriye çekilir. Profesyonel koşullarda, maşa ile sabitlenir, ancak elinizde değilse, kanadı parmaklarınızla tutun;
  3. Karanfilin ucu deliğe dikkatlice sokulur. İçeri itmek için fazla baskı gerektirmez. Çubuğu delikte hafifçe bükün. Burada iki sorun ortaya çıkabilir: karanfil geçmiyor veya sıkışıyor. Bu, deliğin aşırı büyümesi veya yanlış yön nedeniyle olur. Çubuğu farklı yönlerde hafifçe döndürmeyi deneyin. Küpe daha da ileri gittiyse, o zaman deliğe hemen vurmadınız. Durduysa, salona gitmeniz gerekir - belki de piercing büyümüştür; Bir saplama küpeye diş açan şekil
  4. Karanfilin ucu delikten çıkınca cımbızla aşağı doğru çekilmelidir. Küpenin ucuna bir klips konur. Sert bastırmayın, aksi takdirde iltihap olacaktır. Küpeyi orta konumda sabitlemeye çalışın, ancak takılmaması için aksi takdirde düşecektir.

İle burun piercingine yüzük tak hemen hemen aynı adımlar atılıyor. Ancak, bir kıkırdak ponksiyonu yapıldıysa, algoritma biraz değişebilir.

  1. Halka dezenfekte edilir ve istenen seviyeye kadar açılır. Sıkıca sıkılmış bir septum delici, delikten geçemezsiniz;
  2. Halkanın serbest kenarı (kelepçe için iplik olmadan) burundaki deliğe sokulur ve kıkırdak boyunca hafifçe hareket ettirilir. Burun hala ağrıyorsa, pansuman yaparken mukoza zarını ağrı kesicilerle tedavi etmenizi öneririz; Septum için çizim halkası
  3. Küpeyi kaydırarak, çıkışa itmeniz gerekir. Sıkıysa, halkayı farklı yönlerde hafifçe sallayabilirsiniz;
  4. Küpenin ucu delikten çıkınca ikinci parçanın üzerine bir sabitleme bilyesi vidalanır. Halka klasik bir şekle sahipse (tamamen yuvarlak), maksimum konuma vidalanır ve bir klipsle sabitlenir.

Burun piercingini takmak için en zor şey bir salyangozdur. Bu, önceden deneyim olmadan kendi başınıza takması oldukça zor olan özel bir küpe türüdür.

Burun piercingine kanca küpe nasıl takılır:

  1. Ucun yüzeyine az miktarda "Bepanten" veya diğer yenileyici merhem ("Kurtarıcı", "Levomekol") uygulanması önerilir. Bu iyileşmeyi hızlandıracak ve küpenin takılmasına yardımcı olacaktır;
  2. Salyangozun ucu sonuna kadar vidalanmalıdır. Küpenin şeklini görebilirsiniz, ancak düştükten sonra küpenin konumunu biraz değiştirmeniz gerekecek; Salyangoz delici küpe çizimi
  3. Küpenin düz kısmı hafifçe burnun içine itilir. Piercing üzerine baskı yapmamak önemlidir, aksi takdirde güzellik ve iltihaplanma şeklinde komplikasyonlar olabilir. Kancayı geçmek zorsa, önce sola, sonra sağa hafifçe eğin;
  4. Küpe takıldığında üzerine herhangi bir klips veya klips takılmaz. Uç, mukozaya kuvvetlice bastırılır. Böylece delik hızlı ve güvenli bir şekilde kapanır. Kancayı vidalayamıyorsanız, salonla iletişime geçmek daha iyidir. Evde burun mukozasını çizebilirsiniz, ardından delme aktif olarak büyümeye başlayacaktır.

Video: salonlarda piercing nasıl yapılır
funduszeue.info?v=8hCkFdCJqc0

Sonuçlar ve kontrendikasyonlar

Bu nedenle, delme için doğrudan kontrendikasyon yoktur. Dikkat etmeniz gereken tek şey yara iyileşme hızıdır. Delinme ne kadar uzun süre iyileşirse, yaraya enfeksiyon girme olasılığı o kadar yüksek olur. Bu, bakımda ve hatta uygulanabilir müdahalelerde çeşitli komplikasyonlarla doludur.

Burun deldirme sonrası komplikasyonlar:

  • Burun akması. Son derece tatsız, ancak doğal bir sonuç. Mukoza bütünlüğünün ihlali, vücut tarafından viral bir saldırı olarak algılanır. Ondan kurtulmak için burun akıntısı da dahil olmak üzere tüm koruyucu süreçleri "açar". Bu sıkıntı birkaç gün içinde geçer;
  • Ağrı. Septum delindiğinde, burun ucunda hoş olmayan bir hassasiyet hissi oluşur. Dokunmak neredeyse imkansız. Aynı zamanda, kıkırdak zarar görmez - içinde sinir uçları yoktur. Burun kanadından gelen ağrı, deliğin bulunduğu yüzün yarısına yayılabilir. Aynı durum kaş piercing yaptıranlarda da görülmektedir;
  • Enflamasyon ve süpürasyon. Doğal olarak, burun iltihaplıysa, o zaman uygun şekilde bakım yapılmamıştır. Ancak vücudun bu kısmındaki deliklerin yıkanması çok zordur - mukoza görünmez. Ve genel olarak süpürasyon, hoş olmayan bir koku ortaya çıkana kadar hiçbir şekilde tanınamaz;
  • Yeme sorunları. Bu sadece bir dil veya dudak delme işleminden sonra olmaz. Çiğneme sırasında burun, konuşurken olduğu gibi hafifçe hareket eder. Delme işleminden sonraki ilk birkaç haftadaki herhangi bir hareket, kanatta veya burnun ucunda hafif bir ağrıya neden olacaktır;
  • Piercingde şişkinlik. Burnunuz kırmızı ve hafif şiş mi? Küpeyi çıkarmak ve kanat veya septum tamamen iltihaplanana kadar deliği dikkatlice işlemek daha iyidir. Benzer şekilde, küpe başarısız olursa yapmanız gerekir.

Burun piercingi için küpeler ve takılar

Küpeler sadece şekle göre değil, aynı zamanda amaca ve yapıldıkları malzemeye göre de ayrılır. Piercing küpelerinin üretimi için aşağıdaki malzemeler kullanılır:

  • tıbbi çelik. Daha önce kulak, kaş ve burun piercing hizmeti veren tüm salonlar sadece bu tür takılarla çalışıyordu. Ancak bir şeyi bilmek önemlidir - "tıbbi çelik" terimi hiç yoktur. Bu çelik ve titanyumun birleşimine verilen isimdir. Delinme iyileşme oranını hiçbir şekilde etkilemez, ancak korozyona uğramaz;
  • Plastik. Çok sıradışı görünüyor, düşük ağırlığı nedeniyle deliklerde pratik olarak fark edilmiyor. Gayri resmi kızlar arasında özel sevgiye sahiptir. Dış olumsuz faktörlerde ayrılma kolaylığı ve istikrar açısından farklılık gösterir. Ayrıca soğuk havalarda donmaz;
  • altın piercing burunda en pahalı ama en güvenli olanıdır. Bu asil metalin başlıca avantajları, rejenerasyonu teşvik etmesi ve vücut tarafından nadiren reddedilmesidir;
  • Gümüş. Altından daha ucuz, ancak daha az popüler olmayan değerli metal. Hemen hemen herkes için uygundur. Sadece istisnai durumlarda alerjiye neden olabilir.

Piercing sonrası burnun tedavisi ve bakımı

Bir deliğin yanlış bakımı son derece tehlikelidir. Enflamasyon ve süpürasyonun %90'ından fazlasının nedenidir.

Şekil, septumun uygunsuz bakımının sonucudur

Piercing ile ilgili sıkıntılardan kaçınmak için aşağıdaki kuralları bilmeniz gerekir:


ne kadar sürede iyileşir

Çoğu organizmanın özelliklerine ve seçilen mevsime bağlıdır. İstatistiklere göre, piercing ve dövmeler kış ve sonbaharda yaza göre çok daha yavaş iyileşir. Bu, beriberi, vücudun hipotermisi ve bağışıklığın azalmasından etkilenir.

Göbek deliği en az altı ay iyileşir, dudaklar - 2 ay. Septumdaki kıkırdak asla iyileşmez. Sahibini rahatsız etmeyi bıraktığı için basitçe “üzerine yazar”. İncelemeler, burun kanadındaki piercingin ancak 6 ila 8 ay sonra tamamen sıkılacağını iddia ediyor.

Anlamı - piercingin hangi tarafı

Bazen kadın forumlarında yüzün farklı taraflarına piercing yaptırmanın gizli bir kutsal anlam taşıdığına dair tartışmalar bulabilirsiniz. Aslında, bunların hepsi stereotiplerdir. Burnun hangi tarafının delineceği seçimi tamamen bireyseldir ve yalnızca yüzün seçilen yarısının güzelliğine bağlıdır.

Bazı kızlar sol tarafta, diğerleri - sağda daha fazla ayrılmıştır. Aynı şekilde deliklerle. Sonunda karar vermek için sahte veya manyetik bir delme deneyebilirsiniz. Böyle bir sahte piercing çok doğal göründüğü için, cildi delmek istiyor ancak korkuyorsanız, görünüm için harika bir deney olacaktır.


Burun piercinginin fotoğrafı, yüzün hem sağında hem de solunda harika göründüğünü açıkça gösteriyor. Ayrıca, görüntüyü en ufak bir kabalaştırmaz, sadece görünümün karmaşıklığını vurgular.

Günümüzde burun piercingi modaya uygun ve yaygın bir olgudur ve herhangi bir kontrendikasyon yoksa hemen hemen herkes onu giyebilir. Bu nedenle, kanca küpenin burna nasıl takılacağı konusunda ilginç bir soru ortaya çıkıyor. Ve bunu evde hızlı ve güvenli bir şekilde yapmak mümkün mü?

Piercingin Faydaları

Piercingin bazı avantajları ve dezavantajları vardır. Bunları bilerek, bu prosedürü gerçekleştirmenin gerekli olup olmadığına kendiniz karar verebilirsiniz. Bildiğiniz gibi, delme aşağıdaki ana avantajlara sahiptir:

  1. Görünümü özgün bir şekilde tamamlayabileceğiniz, özel ve benzersiz hale getirebileceğiniz şık ve güzel, çünkü herhangi bir şekil ve tasarımda bir piercing seçebilirsiniz.
  2. Hemen hemen herkes burun için küpe takabilir. Sonuçta, her yaştaki hem erkek hem de kadınlar için modaya uygun ve şık (şekil ve tasarımdaki herhangi bir küpeyi seçebilirsiniz). Örneğin, bir yüzük küpe burunda oldukça ilginç görünüyor.
  3. Prosedür evde ve bir güzellik salonunda yapılabilir ve maliyeti küçük olacaktır, bu nedenle hemen hemen herkes küpeleri burnuna takabilir.
  4. Küpenin bakımı kolay olacaktır, böylece piercingin güzelliğini ve zarafetini uzun süre (kurulum işlemi başarılı olduysa) koruyabilirsiniz.

Kusurlar

Bu kadar çok avantaja rağmen, burun küpeleri aşağıdaki dezavantajlara sahiptir:

  1. Delme ve takı takma prosedürü uzun ve acı vericidir, bu nedenle bir erkek veya kadın, dedikleri gibi, acıttığı ve güzelliğin fedakarlık gerektirdiği gerçeğine hazırlıklı olmalıdır.
  2. İşlem steril olmayan koşullarda ve dikkatsizce yapılırsa enfeksiyon riski artar ve genel sağlığı bozabilecek ciddi bir hastalığa neden olur.
  3. Piercing yanlış yerleştirilirse ve ilk başta kısırlık kurallarına uyulmazsa, burnun deforme olması, güzelliğini ve genel sağlığını bozma olasılığı vardır.

Burun kanadı piercinginin güvenli ve neredeyse ağrısız bir şekilde yapıldığını, ancak güzel göründüğünü lütfen unutmayın. Ancak, hepsi nasıl yüklediğinize bağlıdır. Sonuçta, burun için küpeyi yanlış takarsanız ve burnun bütünlüğünü bozarsanız, görünümün güzelliği ve çekiciliği ortadan kalkacaktır.

Modern tasarımcılar, bir kadın ve bir erkeğin imajını çok daha çekici hale getirmeye yardımcı olacak çok çeşitli küpeler ve burun piercingleri sunar. Bu nedenle, birçoğu, kancalı bir küpenin burna nasıl takılacağı ve bunun için ilk etapta neyin gerekli olduğu sorusuyla ilgileniyor. Farklı küpe çeşitleri vardır. Onlara bir göz atalım.

Tıbbi nedir?

Bu tür delme, paslanmaz ve aşındığında rahatsız edici ağrıya neden olmayan çelik ve titanyumdan oluştuğu için güvenli ve steril olarak kabul edilir. İşlem doğru yapılırsa ve alerjik reaksiyon yoksa (kural olarak vücut tıbbi çeliğe tepki vermez) güvenli ve güzel kabul edildiğinden burun, kulak ve kaşlara yerleştirilebilir.

Altın küpe. Tanım

Altından yapılmış ürünler güzel kabul edilir, uzun süre giyilebilirler, çünkü vücut bu metali en çok kabul eder. Bu tür küpelerin diğer malzemelere kıyasla yüksek bir maliyeti vardır, ancak buna rağmen altın piercing parlak ve çekici görünecektir.

Gümüş piercing. Böyle bir küpe nedir?

Bu malzeme, buruna düzgün bir şekilde yerleştirildiğinde güvenli ve güzel olacaktır. Altından biraz daha ucuzdur, ancak buna rağmen, bu malzemeden herhangi bir küpe şekli seçebilirsiniz. Güvenlidir ve belirli kontrendikasyonlar olmadıkça pratik olarak alerjik reaksiyonlara neden olmaz.

Plastik. Bu türün açıklaması

Plastik delme daha ucuz ve daha uygun fiyatlı bir seçenek olarak kabul edilir, bu nedenle neredeyse herkes bunu karşılayabilir. Oldukça çekici görünüyor, ayrıca rahatsızlık ve rahatsızlığa neden olmuyor, çünkü malzeme hafif ve neredeyse herkes için uygun. En çok, görüntülerini daha parlak ve daha doygun hale getirmek isteyen, resmi olmayan bir görünüme sahip genç kızlar tarafından kullanılır.

Ayrıca, piercing malzemesine karşı alerji olup olmadığını belirleyecek olan cildi muayene edecek ve burnunuza kancalı küpeyi nasıl takacağınızı anlatacak bir dermatoloğa gitmeniz de önerilir. Sonuçta, piercingi yanlış yerleştirirseniz, genel sağlığınızı ve görünümünüzü kötüleştirecek olan cilde ve burun mukozasına zarar verebilirsiniz.

Güzellik salonunda piercing nasıl takılır? Adım adım sihirbaz

Buruna bir küpenin nasıl düzgün bir şekilde takılacağı ve bunun için neye ihtiyaç duyulduğu sorusuyla ilgileniyor musunuz? Genellikle prosedür şu sırayla gerçekleştirilir:

  1. Usta, piercing takıldıktan sonra ilerleyebilecek veya görünümün genel güzelliğini ve çekiciliğini bozabilecek cilt ve burun hastalıkları olup olmadığını inceler ve belirler.
  2. Bundan sonra, usta, bir kadının (veya bir erkeğin) burnunu kendi yollarıyla süsleyebilecek farklı malzeme ve tasarımlardan oluşan bir küpe seçeneği sunar. Görüntüyü parlak ve çekici hale getirin.
  3. Her şey hazır olduktan sonra usta, küpeyi dezenfekte eder ve ardından buruna sokar ve bu işlem dikkatli bir şekilde ve özel bir anestezik yardımıyla yapılır.
  4. Başarılı bir işlemden sonra uzman piercing ile bölgeyi tedavi eder ve herhangi bir yan etki ve ciddi şişlik olmamasını sağlar.
  5. Piercing küpesinin sonunda usta, takıların nasıl bakımının yapılacağı ve burun kanadı piercinginin uzun süre nasıl tutulacağı konusunda detaylı bir istişare yapmalıdır.

Dikkatli ve steril bir şekilde gerçekleştirilirse işlemin hızlı ve güvenli olduğu düşünülmeye değer. Güzellik salonunda usta ayrıca ek dezenfeksiyon ve konsültasyon yapar. Piercingin uzun süre kalmasına ve ağrıdan kurtulmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca, görüntüyü kendi tarzında süsleyecek, çekici ve orijinal hale getirecek küpe malzemesinin ve tasarımının türüne karar vermeniz gerekir.

Buruna kanca küpe nasıl takılır? Adım adım talimat

Takılan piercingin (burun akıntısı, sinüzit vb.)

Buruna salyangoz küpesinin nasıl takılacağı sorusuyla ilgileniyor musunuz ve bu evde hızlı ve doğru bir şekilde yapılabilir mi? Delme işleminin genellikle şu sırayla yerleştirilmesi önerilir:

  1. Her şey yolundaysa, burnu delmek ve küpeyi takmak için gerekli araçları (özel iğne, antibakteriyel madde, pamuklu çubuk ve küpe) hazırlamaya değer.
  2. Her şey hazır olduğunda, burnun kanadını dikkatlice delmeniz ve küpeyi takmanız, ardından daha fazla itmeniz ve hafifçe tutturmanız gerekir (bundan önce, mümkünse bir anestezi enjekte edin).
  3. Küpeyi uygun şekilde taktıktan sonra yarayı dezenfekte etmek gerekir. Bundan sonra ağrının bozulmadığından ve yaranın açılmadığından emin olmanız gerekir. İşte burnunuza kanca küpeyi nasıl takacağınız. Gördüğünüz gibi, her şey oldukça basit. Ancak bu durumda son derece dikkatli olmanız gerekir.
  4. İşlemin sonunda, yarayı tedavi etmeniz ve ardından delmeye özen gösterme kurallarını öğrenmeniz gerekir.

Piercingin uzun süre dayanabilmesi için kancalı küpeyi burnunuza nasıl takacağınızı ve ona nasıl düzgün bakacağınızı tam olarak bilmeniz gerekir. Şunlara dikkat edilmelidir:

  1. Burunda bulaşıcı bir hastalığa ve delici bölgede ağrıya neden olabilecek plaja ve havuza gitmeyi reddedin. Bunun nedeni yaranın tam olarak iyileşmemiş olmasıdır.
  2. Cildi tahriş edebilecek ve ağrıya ve alerjik reaksiyona neden olabilecek kozmetik, merhem ve kremleri kullanmayı reddedin.
  3. Muayene yapacak ve burunda herhangi bir hastalık olup olmadığını, piercingin güvenli olup olmadığını ve burun mukozasının genel sağlığının bozulmayacağını belirleyecek bir doktora gidin.
  4. Alerjik reaksiyon gösteren antibiyotik ve ilaçları kullanmayı reddedin, bunun sonucunda yan etkiler oluşabilir ve piercing reddedilir.
  5. Buruna bir piercing takma prosedürü geçtikten sonra yaraya elinizle dokunmayın (bulaşabilir ve ağrıya neden olabilirsiniz).

Prosedür için kontrendikasyonlar nelerdir?

Burnunuza bir küpeyi nasıl düzgün bir şekilde takacağınızı bulduk. Ancak delmenin yapılamadığı durumlar vardır. Prosedür, bu tür bir dizi kontrendikasyonla gerçekleştirilmez:

  • Sinüs ve boğazın bulaşıcı hastalıkları varsa (sinüzit, bademcik iltihabı, bademcik iltihabı vb.). İlk önce bir tedavi süreci yürütmeniz ve ancak o zaman burnun delinmesini düşünmeniz gerekir.
  • Delici malzemeye karşı alerjik bir reaksiyon varsa ve hassas cilt, kırmızı lekeler ve diğer rahatsız edici semptomlarla kaplanabilir.
  • Onkolojik, bulaşıcı hastalıklar ve bir dizi başka rahatsızlık varsa (lösemi, diyabet, AIDS vb.).

Küçük bir sonuç

Burundaki piercingin güzel ve çekici görünmesine dikkat edin. Ancak sadece her şey doğru yapılırsa ve herhangi bir komplikasyon olmazsa. Bu nedenle, prosedürü gerçekleştirmeden önce, herhangi bir kontrendikasyon ve ciddi hastalık olup olmadığını belirleyecek bir dermatoloğa danışmanız gerekir.

Günümüzde vücudun farklı yerlerine küpe takmak, kelimenin tam anlamıyla “delmek” anlamına gelen güzel piercing kelimesi olarak adlandırılmaktadır. Artık gençler sadece kalabalığın arasından sıyrılmak, "Ben"lerini göstermek, güzellikleri ve bireysellikleri ile şaşırtmak için hevesli değiller. ness, aynı zamanda modayı da takip eder ve piercing onlara bu konuda yardımcı olur. En yaygın ve zararsız piercing türlerinden biri burun piercingidir.

Talimat

1. Sokmak küpe ya da burunda bir kaç küpe artık çok moda. Bunu evde bile yapmak çok kolay, bu da uzmanlara belirli meblağları ödeyemeyen gençler için çok cazip.

2. Burnu delmek için gerekli tüm malzemeleri ve temizlemek için dezenfektanları hazırlayın. Bu yüzden basit bir burun delme için, bir delici iğne, alkol, pamuk yünü, eldiven ve burna takılacak olan küpenin (delmenin) kendisini almalısınız. Aynı zamanda, hazırladığınız küpe ile aynı çapta bir iğne almak daha havalı.

3. Eldiven giy. Ellerinizi, küpelerinizi ve iğnelerinizi alkol veya başka bir hazır antiseptik ile dezenfekte edin, pamuğa dökün ve gerekli maddeleri silin.

4. Delinme bölgesini alkolle yağlayın. Küpenin kancalı tokası daha sonra içeride, kenardan uzakta ve burun duvarı boyunca olacak şekilde burun deliğini mümkün olduğunca sarın.

5. Hazırlanan iğneyi burun deliğinin içine getirin. Çabuk bir piercing yapın. Sonraki ağrının bağlı olacağı hızdır. Bu prosedür ne kadar hızlı giderse, o kadar az acıya katlanmak zorunda kalacaksınız.

6. Mücevheri kateterin içine yerleştirin. Her şeyi yapılan deliğe yerleştirin, ardından kateteri dikkatlice çıkarın.

7. Piercing bölgesini titizlikle ve zengin bir şekilde ovalayın ve küpe, alkol ile daha yakından yerinde. Küpenin burun deliğinize rahatça oturduğunu ve sıkıca tutulup tutulmadığını kontrol edin.

8. Her gün buruna piercingi soktuktan sonra, ponksiyon yeri iyileşene kadar her seferinde burayı antiseptik ile silmeyi unutmayın.

9. Köprü (burun köprüsünde burun delme), Austin Bar (burnun en ucunu yatay konumda delme) ve diğerleri gibi standart olmayan delme türleri de vardır. Böyle bir piercingin sadece bir güzellik salonunda yapılması tavsiye edilir.

Piercing en moda gençlik bağımlılıklarından biridir. Bugün, giderek daha sık küpeli insanlar var. burun. Bazen etkileyici bayanlar bile bazen burnunu deldirmek için böyle bir adım atmaya karar verirler. delmek burun. muhtemelen imajınıza zarafet ve coquetry katacaktır.

İhtiyacın olacak

Talimat

1. Her şeyden önce, küpeye dikkat etmelisiniz. Önceden daha iyi satın alın. Kesinlikle tıbbi çelikten yapılmalıdır. Bu, delinmenin mümkün olduğunca çabuk iyileşmesi için gereklidir. Özellikle seçim çok büyük olduğu için herhangi bir şekilde bir küpe satın alabilirsiniz. Uzman bir mağazada deneyimli bir satıcı size yardımcı olacak, size ürünün yapıldığı malzemenin üstünlüğünü anlatacaktır.

2. Salona git. Bunu yapan ustayı arkadaşlarınıza önceden sorun. Tıp eğitimi almış ve iyi bir pratiği olan birini bulun, çünkü sağlığınız onun profesyonelliğine bağlıdır. Deneyimli bir usta, işini hızlı ve acısız bir şekilde yapacak ve ayrıca enfeksiyon riskini ortadan kaldıracaktır. Salonun itibarına dikkat edin, araç ve gereçlere bakın, temizlik seviyesini değerlendirin. Her şey size uyuyorsa, cesurca prosedüre gidin. Burnunuzu evde delmemeniz gerektiğini unutmayın. Bu davanın tüm inceliklerini bilmiyorsun. Evet ve enfeksiyon kapma olasılığı oldukça yüksek.

3. Burnunuzu deldirdikten sonra bir iyileşme dönemi vardır. Temel olarak, çok acı verici. Her saatte bir delinme bölgesini bir antiseptik ile silmeniz gerekir.

4. Piercing iyileştikten sonra altın bir küpe takabilirsiniz. Delme işleminden birkaç gün önce alkol almamanız gerektiğini unutmayın. Vücudunuz zaten aşırı stres altında.

İlgili videolar

Burun piercingi en yaygın piercing türüdür. Şöhreti hem kızlar hem de erkekler arasında her geçen gün büyüyor. Burun piercingi yaptırmaya cesaret eden gençlerin yanı sıra, burunlarında küpe olan olgun kadınların da giderek yaygınlaşması, onlara belirli bir çekicilik kazandırıyor.

İhtiyacın olacak

  • – tıbbi çelik küpe
  • - antiseptik

Talimat

1. Burun piercinginiz için özel bir küpe alın. Şekil size kalmış: ya bir yüzük ya da bir karanfil. Küpenin kesinlikle tıbbi çelikten yapılması gerektiği anı hatırlamak önemlidir. Delinmenizi en kısa sürede iyileştirecek olan bu malzemedir.

2. 2. Özel bir salona gidin. Usta işini hızlı, sağlıklı ve en önemlisi - acısız yapacak. Enfeksiyon riski en aza indirilecektir.

3. İdeal delme işleminden sonra her dört saatte bir delinme bölgesine antiseptik uygulayın. Bu, inflamatuar süreçleri yavaşlatacaktır.

4. Burnunuza altın bir küpe takın. Bunu ancak delici kanal tamamen iyileşmişse yapabilirsiniz.

Not!
Burnunuzu asla evde delmeyin. Bu istenmeyen sonuçlara yol açabilir.

Faydalı tavsiye
Enfeksiyon riskini önlemek ve iltihabı azaltmak için piercinge dikkatle bakılması gerektiğini unutmayın.

kateter- Bu, sıradan kanallar, dış ortamdaki damarları boşaltmak, içine sıvı girmek, durulamak ve içinden cerrahi aletleri geçirmek için hazırlanmış tüp şeklinde tıbbi bir alettir. Bir kateter girme işlemine kateterizasyon denir.

Talimat

1. İntravenöz kateter kurma (periferik) Manipülasyon yeri için aydınlatma sağlayarak başlamanız gerekir. Eller yıkanır ve kurutulur. Kateterizasyon bölgesinin cm yukarısına turnike uygulanır ve palpasyonla damar seçilir. Ardından, damarın boyutu, giriş hızı ve intravenöz enjeksiyonların takvimi dikkate alınarak gerekli boyutta bir kateter tercih edilmelidir. Daha sonra ellerine antiseptik sürerek eldiven giyerler. Kateterizasyon bölgesi de herhangi bir dezenfektan ile saniye tedavi edilmeli ve kurumaya bırakılmalıdır. Damarı tekrar palpe etmek gerekli değildir. Kolayca sabitlendikten sonra seçilen çapta bir kateter alınır ve koruyucu kapak çıkarılır. Üzerine ek bir fiş takılırsa, atılmaz, ancak serbest elin parmakları arasında tutulur. kateter gösterge odasını izlerken, cilde 15 derecelik bir açıyla bir iğne ile sokulur. İçinde kan göründüğünde, stile iğnesinin eğim açısını azaltmak ve iğneyi damara birkaç milimetre yönlendirmek gerekir. Stile iğnesini sabitledikten sonra kamerayı iğneden damara yavaşça ve tamamen hareket ettirin ve turnikeyi çıkarın. Bundan sonra damarı klemplemek ve son olarak iğneyi kateterden çıkarmak gerekir. Güvenlik kurallarına uygun olarak iğneyi atın. Son olarak, koruyucu kılıftan tapayı çıkarmanız ve kateteri kapatmanız veya bir infüzyon seti yerleştirmeniz gerekir. kateter uzuv üzerinde sabitleyin.

2. İdrar sondası takılması Ellerinizi ve üretral bölgenizi yıkayın. Kateter paketini cm açın. Kateter paketini ucuna kadar geleneksel su ile doldurun. Kateter en az 30 saniye suda kalmalıdır. Kateteri yapışkan bir daire ile düz bir yüzeye takın. Kateter soğuk suda daha sert ve ılık suda daha yumuşaktır. Kadınlar için: kateteri paketten çıkarın. Dudaklarınızı ayırın ve kateteri üretranıza sokmak için diğer elinizi kullanın. Erkekler için: Bir elinizle penisi kaldırın ve üretrayı düzeltin. Diğer elinizle kateteri yerleştirin, her 2 santimetrede bir ilerletin. İdrar akmaya başlayana kadar hareket ettirin. Mesane tamamen boşaldığında kateteri yavaşça çıkarın.

3. Asepsi ve antisepsi kurallarına sıkı sıkıya bağlı kalırsanız ve katetere uygun şekilde bakarsanız çok sayıda komplikasyondan kaçınılabilir.

Piercing uzun zamandır dünya tarafından biliniyor. Esas olarak ritüeller için kullanıldı. Eski Hindistan'da diyelim ki kızlar deldi burun evlilikte verildiğinde. Artık piercing kutsal bir anlam taşımıyor ve burundaki küpe artık modern insanı şok etmiyor.

İhtiyacın olacak

  • Dezenfektanlar (hidrojen peroksit veya klorheksidin), steril eldivenler, pamuklu pedler, mücevherler.

Talimat

1. Burnunuzu delmeye karar verirseniz, yumuşak kıkırdak dokuların çok hareketli olduğunu lütfen unutmayın ve burnunuzu deldirin. küpe En yeni ponksiyon cilt hareketli olacağı için kolay olmayabilir. Küpeyi doğrudan iğneye takın.

2. Mücevheri bir hidrojen peroksit veya klorheksidin solüsyonunda yaklaşık 10 dakika bekleterek dezenfekte edin.

3. Burnunuzdan kuvvetlice nefes alın. Burun deliklerinde iki "gamze" olacak. Herhangi bir "gamzenin" ortası, bir delinme için kusursuz bir yerdir. Burnu aydınlatın ve delme için kılcal damarların olmadığı bir yer seçin. Bu yeri bir işaretleyici ile işaretleyin.

4. Bir pamuğu hidrojen peroksit veya klorheksidine batırın ve dezenfekte etmek için delinme bölgesini silin.

5. Steril cerrahi eldiven giyin. İğneyi orijinal ambalajından çıkarın. Delici iğnelerin içi boş olmalıdır. İğnenin kalınlığının takılarınızı kolayca takmanıza izin verdiğinden emin olun.

6. Burun deliğini özel delici maşa ile sıkıştırın. Forsepsteki delik işaretli delinme yerinde olmalıdır.

7. İğneyi klipsin açıklığına sokarak burnu delin.

8. İğneyi ciltte bırakarak burnu forsepsten serbest bırakın. Mücevherinizi iğnenin deliğine sokun - halka, spiral veya küçük bir karanfil olsun.

9. İğneyi delikten dik bir şekilde çıkarın. Küpe içeride kalacak.

Küpeyi burnunuza sabitleyin. Eğer bir halka ise, büyük ihtimalle her parçası oyuk olacaktır. Küpenin ince ucunu içine sokun ve hafifçe bastırın. Küpe sıkıca kapatılmalı, ancak pozitif bir daire şekline sahip olmalıdır. Bilyeli bir spiral veya halka takarsanız, delinmeden sonra bilyeyi durana kadar dişe vidalayın. Burnunuza bir çivi takıyorsanız, küpenin ikinci kısmını burun deliği içine sabitlemeye çalışın, deliği sabitleyin. Bazı saplamaların şaftın içinde küçük bir topu vardır. Sökmez, ancak kalınlaşması nedeniyle delici yerinde sıkıca tutmanıza izin verir. Piercinginiz iyileşirken, böyle bir küpeye dikkat edin: deliğin hala halterden daha geniş olması nedeniyle düşebilir. Ancak, iyileştikçe, delinme bir halter şeklini alacak ve burnun içinden küçük bir top, mücevherlerin mükemmel bir şekilde sabitlenmesi olacaktır.

Delik tamamen iyileşene kadar küpeyi çıkarmayın (ortalama olarak, uygun hava ve uygun yara bakımı ile bu gün sürer).

Bir hafta sonra, delinme sabit bir şekil alacak ve takı değiştirmek ilkel ve ağrısız olacaktır. Aynı şekilde burundaki iyileşmiş bir deliğe küpe takmak gerekir, ancak daha yakından iğnesiz.

Not!
Yüz piercingi için mükemmel zaman sonbahar ortası veya ilkbahardır. Şu anda hava sıcaklığı iyileşme için en uygun olanıdır: don, yaranın iyileşmesini zorlaştırmaz ve ısı eksikliği yaranın temizliğini olumlu yönde etkiler.

Burun- her bakımdan yüzün en belirgin kısmı. Armatürde hızla güneşlenir, üzerindeki herhangi bir kusur hemen görünmez olur. Ve burnunun şeklini ideal olmaktan uzak görenlere kaç deneyim sunuyor! Burnun estetiği farklı açılardan değerlendirilebilir, bu nedenle güzelleştirmeye farklı şekillerde de izin verilir.

Talimat

1. Temiz ve pürüzsüz cilt Burun derisini uygun şekilde temizleyin, akşam yıkamasını ihmal etmeyin. Doğru kozmetik kullanın. Sadece fazla sebumu gidermekle kalmayıp gözenekleri de temizleyip daraltan bir ürün seçin. Herhangi bir çözümün sonucunun yalnızca düzenli kullanımıyla olduğunu unutmayın. Peeling veya evde peeling kullanın - burundaki pul pul cilt çok çekici görünmüyor.

2. Salon prosedürleri Ultrasonik, manuel veya vakumlu temizlik için kaydolun. Bazı durumlarda, lazerle yüzey yenileme gerekli olabilir. Hangi prosedürlerin sizin için en uygun olduğu konusunda bir güzellik uzmanına danışın. Burun üzerindeki "yıldız" (kılcal damarlar) çıkarma işlemleri de bir salon işlemidir. Burunda sivilce olması durumunda tekrar salonu ziyaret edin, bunları kendiniz çıkarmayın.

3. Kozmetikler "Görsel sonuçlar" kullanın. Berrak pudra ve allık desteği ile burun şeklini düzeltmek mümkündür. Örneğin, görsel olarak daha sıkı ve daha ince hale getirmek için arkaya şeffaf bir şerit uygulayın ve burnun kanatlarını allık ile hafifçe gölgeleyin. Kozmetikleri burun çevresinde ve burun deliği kırışıklıklarında tutarlı bir şekilde dikkatlice karıştırın, burundaki özensiz temel vuruşları her zaman yüzün diğer kısımlarına göre daha görünmez olacaktır. Gözenekleri tıkamayan kozmetikler kullanın.

4. Estetik Ameliyat Burnunuzun şeklinden memnun değilseniz, plastik cerrahlara başvurun. Rinoplasti oldukça yaygın bir operasyondur. Profesyonelce yapılırsa, gelecekte burnu “hakiki” olandan ayırt etmek gerçekçi olmayacaktır. Rinoplasti 18 yaşından sonra önerilir, bir takım kontrendikasyonları vardır ve genel anestezi altında yapılır. Ameliyattan ortalama iki hafta sonra normal yaşam temponuza dönebilirsiniz.

İlgili videolar

İyi seçilmiş küpeler kıyafetinizi tamamlayacak ve yüzünüzün üstünlüğünü vurgulayacaktır. Sadece size uygun değil, aynı zamanda en son moda trendlerine de uyan takıları seçin. Bugün, romantikten ihtiyatlı bir şekilde klasiğe kadar çeşitli eğilimler geçerlidir.

Talimat

1. Bu yılın önde gelen trendlerinden biri özlü klasikler. Halka küpeler, uzun zincirler, düz kareler, ovaller ve halkalar moda. Bu tür seçenekler hem kuyumcular arasında hem de kuyumculuk bölümlerinde bulunabilir. Çeşitli tonlardaki ve dokulardaki metallerin kombinasyonu oldukça ünlüdür - örneğin, bir mücevherde beyaz, pembe ve sarı altının bir kombinasyonu veya mat ve cilalı metalin bir kombinasyonu.

2. Küçük yapay elmas kırıntıları ve değerli taşlar bugün önemsizdir. Taşsız metal küpeler veya büyük solo kristalli takılar seçin. Ünlü, garip tonlardaki büyük renkli taşlarla kurtarılır - topazlar, sitrinler, turmalinler, ametistler ve taklitleri. Çeşitli şekil ve renklerde birkaç kristal, tek bir mücevher parçasında birleştirilebilir.

3. Göze çarpmayan orta boy küpeleri atlayın. Aşırılıklar bugün moda - ya küçük karanfiller ya da yüz özelliklerini mükemmel bir şekilde vurgulayan kasıtlı olarak büyük şekiller. Uzun kolyeler omuzlara ulaşabilir. Bu tür küpeleri satın alırken çok ağır olmamasına dikkat edin.

4. Küpelere bir alternatif klipsli küpelerdir. Satışta metal, plastik, sedef, deri ve diğer malzemelerden çeşitli seçenekler bulabilirsiniz. Son derece alakalı olan, 80'lerin tarzında büyük düz klipsli küpelerin yanı sıra yapay elmaslar ve süs taşları ile vintage seçenekler.

5. Renkli incilerin uzun yıllar hakimiyetinden sonra, açık bir klasik modaya geri döndü - hem doğal olmayan hem de doğal altın ve beyaz inci ekleri olan küpeler. İnci küpeler, iş takımlarını ve gece elbiselerini mükemmel bir şekilde tamamlar.

6. Zaten ilk yıl değil, uzun jardinier küpeleri meşhurdur. Bu yıl, tanınabilir Orta Asya, Arap, Hint veya Bizans motifleriyle oryantal tarzda küpeler son derece moda. Bu küpeler sadece akşamları değil, gündüzleri de takılabilir. Hem düz saç modelleri hem de gevşek saçlarla harika bir uyum içindedirler.

7. Bir başka sıcak trend de glam rock türüdür. Büyük zincirler, sivri uçlar, kafatasları, metal, deri ve diğer malzemelerden yapılmış çeşitli dokumalar şeklinde küpeler modadır. Bu küpeler biraz düşmanca görünüyor, ancak doğru kıyafet ve makyajla eşleştirildiğinde, görünümünüzü son derece renkli hale getirebilirler.

8. Herkesin dikkatini çekmek ister misiniz? Yalnızca bir büyük küpe takın veya mütevazı bir saplama küpeyle birleştirin. Bu tür topluluklar podyumda modeller gösteriyor, taze ve garip görünüyor.

İlgili videolar

Kategoride popüler:

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

okuman
Aile hakkında dövme yazı

Aile hakkında dövme yazı

okuman
Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır

okuman
İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

okuman

Silahla delindikten sonra küpeler nasıl çıkarılır?

Küpeler

Silahla delindikten sonra küpeler nasıl çıkarılır?

Salonda kulak memelerinin delinmesi, kural olarak, içine özel bir steril saplama küpenin sokulduğu bir tabanca ile gerçekleştirilir. İşlem sırasında makine tokayı çok sıkı tuttuğundan, takı değiştirme zamanı geldiğinde çıkarmak her zaman kolay değildir.

Saplamaları İngiliz kilitli küpelerle karşılaştırırsak, her iki durumda da ürünler iki tıklamayla kapatılır, bu da küpenin kulak memesine sıkılığını ayarlamayı mümkün kılar, ancak ikinci durumda takıları çıkarmak çok daha kolaydır. hareketli detay nedeniyle. İlkinde, bu görevle manuel olarak başa çıkmak her zaman mümkün değildir. Bu sorunla karşılaşan herkes, kulağa zarar vermemek için tabancayla delindikten sonra saplama küpenin nasıl çıkarılacağını merak etti.

Birkaç ipucu

Kulaklarınızdan tıbbi küpeler çıkarma zamanı geldiğinde, son iyileşmeden sonra delinme bölgesinin dikkatli bir şekilde ele alınması gerektiği anlaşılmalıdır, mümkün olduğunca dikkatli hareket etmeniz gerekir. Yardımcılar olmadan, kulağa zarar vermeden başa çıkmak her zaman mümkün değildir, bu nedenle ilk başta tokayı tamamen çıkarmaya çalışmadan sadece manuel olarak biraz hareket ettirebilirsiniz.

Ardından, delinme bölgesinin bakımı için pamuklu pedler ve iyileştirici hijyen ürünleri (hidrojen peroksit, alkol, klorheksidin) hazırlamanız gerekir ve ayrıca bağlantı elemanının deliklerine sığması gereken yuvarlak uçlu makaslara da ihtiyacınız olacaktır.

İşleme başlamadan önce kulak memenizi, ellerinizi ve makasınızı işlemeniz gerekir. Küpeyi sapından tutarak, uçları tokanın içinde olan makası hafifçe açın ve kendinize doğru çekin.

Ayrıca uçları sivri olmayan normal kaş cımbızlarını da kullanabilirsiniz. Onların yardımıyla, tutturucuyu sıkıca tutmak ve ilk durumda olduğu gibi çiviyi tutarak kendinize doğru çekmek mümkün olacaktır.

Delinme tamamen iyileşene kadar takıların çıkarılmasının tavsiye edilmediğine dikkat edilmelidir. Delinmenin etrafındaki doku şişmemelidir, bu çıkarma işlemini kolaylaştıracak ve gereksiz rahatsızlığa neden olmayacaktır. Bitirdikten sonra, kulak memesini hemen tekrar işleyin ve en az bir saat dinlenmeye bırakılması tavsiye edilir, ancak bundan sonra yeni bir küpe alın.

İkinci bir mücevher seçmek için ipuçları

Sıra aksesuar seçimine geldiğinde, yeni delinmelerin dikkat ve özen gerektirdiğini unutmayın. Gümüş takılarda ikinci çifti seçmekten vazgeçmemelisiniz, çünkü bu malzeme oksitlenir ve taze deliklere zarar verebilir. Düşük kaliteli yaldızlı malzemelerden yapılmış ürünler, kostüm takıları kesinlikle önerilmez.

Küpe tabanının çapı hakkında konuşursak, çok ince olanları almamalısınız, çünkü taze kanallar hızla büyümektedir ve gelecekte farklı kalınlıktaki küpelerde zorluklar olabilir. Bağlantı elemanlarından silikon olanları tercih etmek daha iyidir, çünkü kullanımı kolay, dokunuşa yumuşaktır ve çıkarılması zor olmayacaktır.

Zorluklar ortaya çıkarsa ne yapmalı?

Mücevheratın çok sıkı oturduğu ve herhangi bir etkiye sahip olmadığı olabilir. Bu durumda, bunu evde yapma girişimlerini durdurmak ve profesyonel yardım için herhangi bir salona başvurmak daha iyidir. Küpeleri çıkarmakta zorlananlar sadece kulak piercingi olan kişiler değildir, takıları vücudun diğer bölgelerinden çıkarmak da oldukça zordur.

Örneğin, bir usta tarafından manuel olarak sabitlenmesine rağmen çıkarılması çok daha zor ve daha acı verici olan göbek delme için barbelller kullanılır. Böyle bir süslemenin tokası, kayacağı için kavraması zor olan bir top şeklindedir, bu gibi durumlarda bir uzmandan yardım almak da daha iyidir.

Efsaneler ve profesyonel tavsiye

  • Deliğin iyileşme süresi herkes için farklıdır, ancak uygun bakım ve tüm önlemlere bağlı kalındığında yaklaşık üç haftadır.
  • Profesyoneller, yalnızca kulak memesine özel bir makine ile delmeyi önerir. Kulak kıkırdağı, göbek, burun kanatları ve dudaklar gibi başka yerlerde kesinlikle önerilmez. Delinmiş kısım deforme olabilir ve iyileşme gecikebilir.
  • Kulakları veya vücudun diğer kısımlarını delmek gibi küçük bir operasyon gerçekleştirdikten sonra, ilk kez çok sıcak banyo yapılması veya hamam ve yüzme havuzuna gidilmesi önerilmez. Delinme bölgesini buğuladıktan sonra iyileşme süreci uzun ve ağrılı olacaktır.
  • Temiz deniz suyu delinme iyileşmesi için faydalıdır.
  • Ameliyat ve hastalıktan sonra vücut iyileşirken piercing ile yetinmemelisiniz.
  • Salondaki bir seans sırasında ziyaretçi her zaman anestezi isteyebilir.
  • Kulak memesinde, işitme, görme ve iç organların çalışmasından sorumlu yüzden fazla aktif nokta olduğuna dair bir görüş var. Ve başarısız bir delik açar ve bunlardan herhangi birine vurursanız, bu duygulardan herhangi birinin çalışması bozulabilir. Bu sadece bir efsane. Tabii ki, bu bölgeler var, ancak lob bölgesinde değil.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası