pronat oral / Pronat Oral Süspansiyon (Şurup) Neye Yarar? | Kombin Kadın

Pronat Oral

pronat oral

Benzer belgeler

Bu Kullanma Talimatında:

Bu Kullanma Talimatında: KULLANMA TALİMATI GASVİN Likit Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her 10 ml de; Sodyum Aljinat mg Sodyum Bikarbonat mg Kalsiyum Karbonat mg Yardımcı madde(ler): Karbomer P, Sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI 1 / 6

KULLANMA TALİMATI 1 / 6 KULLANMA TALİMATI REFCON Likit Ağız yoluyla alınır. Her 1 ml süspansiyon; Etkin madde: 50 mg sodyum aljinat, 26,7 mg sodyum bikarbonat ve 16 mg kalsiyum karbonat Yardımcı maddeler: Karbomer, sodyum sakarin,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI FERICOSE

KULLANMA TALİMATI FERICOSE KULLANMA TALİMATI FERICOSE mg/5ml İ.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Ampul Damar içine uygulanır. Etkin madde: 5 ml lik her bir ampul, mg (20 mg/ml) elementer demire eşdeğer mg demir hidroksit

Detaylı

KULLANMA TALİMATI EMULİD PLUS

KULLANMA TALİMATI EMULİD PLUS KULLANMA TALİMATI EMULİD PLUS jel Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her bir roll-on tüp %1 nimesulid ve %5 lidokain içerir. Yardımcı madde(ler): Makrogol , hidroksipropil selüloz, izopropil alkol,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu Kullanma Talimatında:

KULLANMA TALİMATI. Bu Kullanma Talimatında: KULLANMA TALİMATI PRONAT ADVANCE oral süspansiyon Ağız yoluyla alınır. Her bir ml süspansiyon; Etkin madde: ,00 mg sodyum aljinat ve 20,00 mg potasyum bikarbonat. Yardımcı madde(ler): Kalsiyum karbonat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI PROURSAN

KULLANMA TALİMATI PROURSAN KULLANMA TALİMATI PROURSAN mg kapsül Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir kapsül, etkin madde olarak mg ursodeoksikolik asit içerir. Yardımcı maddeler: Mısır nişastası, kolloidal susuz silika,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu Kullanma Talimatında:

KULLANMA TALİMATI. Bu Kullanma Talimatında: KULLANMA TALİMATI FUCİTEC PLUS krem Cilt üzerine haricen uygulanır. Etkin madde: 1 gram FUCİTEC PLUS etkin madde olarak 20 mg fusidik asit ve 1 mg betametazona eşdeğer betametazon valerat içermektedir.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI REFCON ADVANCE

KULLANMA TALİMATI REFCON ADVANCE KULLANMA TALİMATI REFCON ADVANCE Oral Süspansiyon Ağız yoluyla alınır. Her bir 1 ml süspansiyon; Etkin madde: ,00 mg sodyum aljinat ve 20,00 mg potasyum bikarbonat Yardımcı maddeler: Kalsiyum karbonat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI SOMATOSTATİN EUMEDICA µg i.v. İnfüzyon için Liyofilize Toz içeren Flakon Damardan uygulanır. Etkin madde: Her flakonda etkin madde olarak, µg somatostatine eşdeğer miktarda hidratlanmış

Detaylı

KULLANMA TALİMATI 1 / 7

KULLANMA TALİMATI 1 / 7 KULLANMA TALİMATI REFCON DOUBLE ACTION oral süspansiyon Ağız yoluyla alınır. Her bir 1 ml süspansiyon; Etkin madde: 50 mg sodyum aljinat, 21,3 mg sodyum bikarbonat ve 32,5 mg kalsiyum karbonat, Yardımcı

Detaylı

SUPRAFEN %5 jel Cilt üzerine uygulanır.

SUPRAFEN %5 jel Cilt üzerine uygulanır. KULLANMA TALİMATI SUPRAFEN %5 jel Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her 1 gram jel etkin madde olarak 50 mg ibuprofen içerir. Yardımcı maddeler: Propilen glikol, karbomer , disodyum edta, etil alkol

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Başlıkları yer almaktadır.

KULLANMA TALİMATI. Başlıkları yer almaktadır. KULLANMA TALİMATI LEFOSİN mg film kaplı tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: mg levofloksasine eşdeğer mg levofloksasin hemihidrat içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selüloz, hidroksipropil

Detaylı

KULLANMA TALİMATI OSEPTİN

KULLANMA TALİMATI OSEPTİN KULLANMA TALİMATI OSEPTİN antiseptik çözelti Haricen kullanılır. Etkin madde: Oktenidin dihidroklorür Yardımcı maddeler: Fenoksietanol, kokoamidopropil betain, sodyum glukonat, gliserin, sodyum hidroksit,

Detaylı

Pronat

Pronat Oral Süspansiyon_hekimim yanımda

Pronat oral süspansiyon ve advance şurup gibi farklı formlarda sunulan bir mide ilacıdır. Çiğneme tableti olarak da mevcuttur. Mide yanması, mide ekşimesi, asit reflü veya hazımsızlığı tedavi etmek için kullanılabilir.

Reflü, mide asidinin yemek borusundan yukarı çıkması ve göğsünüzde yanma hissi vermesidir.

Pronat gibi reflü önleyiciler, deniz yosunundan yapılan aljinik asit(sodyum aljinat) içerir. Aljinik asit, midenizin içeriğinin üzerinde yüzen koruyucu bir köpük tabakası oluşturur. Bu, mide asidinin yemek borunuza kaçmasını engeller.

Pronat genellikle yemeklerden sonra ve yatmadan önce alınır. Alındıktan hemen sonra etkisini göstermeye başlar ve yaklaşık 4 saat boyunca etkisini göstermeye devam eder.

Bu reflü ilacını uzun süre kullandığınızda genellikle sorun yaratmaz. Ancak, bir haftadan fazla düzenli olarak almanız gerekiyorsa doktorunuza danışın.

Pronat içinde ne var?

Gebelik dönemindekiler dahil, yemeklerden sonra ağza gelen acı su (asit regürjitasyonu), mide yanması ve hazımsızlık gibi gastroözofageal reflü semptomları ve aşırı mide asidi (hiperasidite) semptomlarının tedavisinde kullanılabilir.

Pronat;

  • Sodyum Aljinat (aljinik asit)
  • Sodyum Bikarbonat
  • Kalsiyum Karbonat

etkin maddelerini içeren likit, süspansiyon ve çiğneme tablet olarak mevcuttur.

Aljinik asit (Aljinat)

Aljinik asit, kendi ağırlığının katı kadar su emebilir ve düşük pH&#;ta (mide gibi asidik ortam) çözünerek yüksek viskoziteli, yüksek pH&#;lı bir jel oluşturur.

Mide asidi içeriğinde yüzen fiziksel bir bariyer oluşturur ve yemek borusuna asit geri akışını azaltır. Gastroözofageal reflü hastalığı ve hazımsızlık tedavisinde faydalıdır.

Sodyum bikarbonat

Kabartma tozu olarak da bilinen sodyum bikarbonat, aşırı mide asidini nötralize ederek mide ekşimesi, mide yanması veya asit-reflü gibi hazımsızlık sorunlarını gidermek için kullanılır.

Bu amaçla kullanıldığında anti-asitler adı verilen ilaç grubuna dahildir. Mide veya duodenum ülserlerinin belirtilerini tedavi etmek için de kullanılabilir.

Az miktarda kabartma tozu (sodyum bikarbonat) almak genellikle tehlikeli değildir. Mide asidi, mide ekşimesi ve boğaza acı su gelmesi gibi durumlarda ml suya yarım çay kaşığı kabartma tozu ekleyip içebilirsiniz.

Yetişkinlerin hazımsızlık problemlerinde kısa süreli rahatlama sağlayabilir. Bununla birlikte, çok miktarda kabartma tozu almak tehlikelidir ve uzun süreli kullanım, hamilelik sırasında kullanım veya çocuklarda kullanım için uygun değildir.

Kalsiyum karbonat

Kalsiyum karbonat (CaCO3), mide salgılarında hidroklorik asidi nötralize ederek hareket eden bazik bir inorganik tuzdur. Özofagus asidini hızla nötralize eder ve reflüyü önleyebilir.

Kalsiyum karbonat ayrıca mide ekşimesi, hazımsızlık ve mide yanmasını gidermek için bir anti-asit olarak kullanılır.

Uzun süreli aşırı kullanım ciddi sorunlara neden olabilir. Böbrek taşları ve böbrek fonksiyonlarında ciddi hasar gelişmesine neden olabilir. Ayrıca, yüksek kalsiyum seviyeleri ciddi kalp ritim bozukluklarına neden olabilir.

Kimler kullanabilir?

Pronat, çoğu yetişkin ve 12 yaş ve üzeri çocuklar tarafından güvenle alınabilir.

Bebeğiniz veya çocuğunuzda reflü veya hazımsızlık sorunları varsa, mümkün olan en kısa sürede doktorunuza danışın. Bebeklerde ve çocuklarda sadece doktorunuz reçete ederse Pronat kullanın.

Pronat bazı insanlar için uygun değildir. Aşağıdakilerden birine sahipseniz kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışın:

  • Pronat veya başka ilaçlara karşı alerjik reaksiyon yaşadıysanız
  • Kalsiyum veya sodyum açısından takipli hastalar (kalsiyum veya tuzu sınırlı miktarda tüketebilenler)
  • Böbrek veya kalp hastalığı
  • Fenilketonüri adı verilen nadir, kalıtsal bir hastalık
  • Kandaki fosfat seviyesinin düşük olması

Nasıl ve ne zaman alınır?

Pronat duo ve likit şurup formları olarak sunulmaktadır. Bu ilaçları ilaçlarını eczanelerden reçeteyle veya reçetesiz temin edebilirsiniz.

İhtiyaç halinde ve genel olarak günde 4 defaya kadar Pronat alabilirsiniz.

Standart Pronat dozu, genellikle günde 4 defaya kadar bir ila iki ölçektir.

Yemeklerden sonra ve uykuda mide yanması daha rahatsız edici olabilmektedir. Yaklaşık 4 saat etkisini sürdüren bu ilaç yemeklerden sonra ve uyumadan önce alındığında daha faydalı olabilir.

Ara sıra hafif mide ekşimesi veya hazımsızlık yaşarsanız, Pronat şurubu yalnızca ihtiyacınız olduğunda almayı tercih edebilirsiniz.

Sık sık mide ekşimesi veya hazımsızlık yaşıyorsanız, doktorunuz, semptomlarınız olsun veya olmasın Pronat mide şurubunu düzenli olarak yemeklerden sonra ve yatmadan önce günde 4 defaya kadar almanızı önerebilir.

Eğer Pronat şurubu reçetesiz aldıysanız, 7 gün kadar kullandıysanız ve buna rağmen rahatsızlıklarınız devam ediyorsa, doktorunuza danışın.

Pronat&#;ı uzun süre düzenli olarak aldıysanız, kullanmayı bırakmadan önce doktorunuza danışın. Aniden ilaç bırakmak, midenin asit içeriğinin yemek borunuza gelmesine ve semptomlarınızın tekrar başlamasına neden olabilir.

Yan etkiler

Pronat çok güvenli bir ilaçtır.

Bu ilacı kullanan birçok insanda yan etki görülmez. Ancak bir yan etki yaşarsanız muhtemelen hafif olacaktır ve muhtemelen Pronat almayı bıraktığınızda yan etkiler kaybolacaktır.

Bunu alan çoğu insanın herhangi bir yan etkisi yoktur. Bir yan etki görürseniz, muhtemelen hafif olacaktır ve Pronat almayı bıraktığınızda kaybolacaktır.

Bazı Pronat türlerinin, içeriğindeki maddeler mide bulantısı, kusma, kabızlık veya ishal gibi yan etkilere neden olabilir.

Sizi rahatsız eden veya geçmeyen herhangi bir yan etki fark ederseniz doktorunuza veya eczacınıza danışın.

Ciddi alerjik reaksiyon

Çok nadir durumlarda, Pronat&#;a karşı ciddi alerjik reaksiyon (anafilaksi) gelişmesi mümkündür. Bu durum, kişiden 1&#;inden daha azında olur.

Zaman kaybetmeden acil doktora başvurmanız gereken durumlar:

&#; Kaşıntılı, kırmızı, şişmiş, kabarmış veya soyulmuş bir cilt görünümü
&#; Hırıltılı nefes alma
&#; Göğüste veya boğazda sıkışma hissi
&#; Nefes almakta veya konuşmakta zorluk
&#; Ağzınız, yüzünüz, dudaklarınız, diliniz veya boğazınızda şişme başlarsa

Bu belirtilere sahipseniz, ciddi bir alerjik reaksiyonunuz olabilir ve hastanede derhal tedaviye ihtiyaç duyabilirsiniz.

Bunlar Pronat ilaçlarının tüm yan etkileri değildir. Tüm olası yan etkiler için ilacın kutusundan çıkan broşüre bakın veya doktorunuza danışın.

Gebelik ve emzirme

Pronat genel olarak gebelik ve emzirme dönemlerinde reçete edilebilen güvenik seviyesi yüksek bir ilaçtır.

Bununla birlikte, mide ekşimeniz veya hazımsızlığınız varsa, ilaç almadan tedavi etmeyi denemek en iyisidir. Şunlar yardımcı olabilir:

  • Sık sık ve küçük öğünlerle beslenin. Midenizi tek seferde doldurmamaya gayret edin.
  • Yağlı veya baharatlı yiyeceklerden kaçının.
  • Yastığınızı veya yatağınızın baş tarafını bir miktar yükseltin.

Bunlar işe yaramazsa, doktorunuz Pronat gibi bir ilaç önerebilir.

Ayrıca, kalsiyum karbonat içeriği dikkate alındığında tedavi süresinin mümkün olduğunca kısa tutulması tavsiye edilmektedir.

Gebelikte Reflü ve Mide Ekşimesi

Diğer ilaçlarla ilgili uyarılar

Pronat ilacının etki mekanizmasına yani çalışma şekline müdahale eden bazı ilaçlar vardır.

Aşağıdaki ilaçları kullanıyorsanız, bu ilaçları almazdan 2 saat öncesinden 2 saat sonrasına kadar toplam 4 saatlik sürede Pronat almamanızda fayda vardır:

  • Antihistaminik ilaçlar
  • Bazı antibiyotikler (kinolonlar ve tetrasiklinler)
  • Demir eksikliği ilaçları
  • Mantar enfeksiyonlarını tedavi etmek için ilaçlar
  • Beta blokerler (kalp problemleri için)
  • Penisilamin (romatoid artrit için)
  • Steroidler (inflamatuar ve otoimmün bozukluklar için)
  • Antipsikotik ilaçlar (bipolar bozukluk ve şizofreni gibi akıl ve ruh sağlığı sorunları için)
  • Klorokin (sıtma için)
  • Estramustin (prostat kanseri için)
  • Alendronik asit gibi bifosfonatlar (osteoporoz gibi kemik problemlerini tedavi etmek ve önlemek için)
  • Levotiroksin
  • Protein pompa inhibitörleri (mide koruyucu olarak bilinen ilaçlar)

Eşdeğer (muadil) ve benzer ilaçlar

Pronat benzeri anti-asit özellikli gastroözefageal reflü ilaçları:

Soru Cevap

Pronat almayı unutursam?

Eğer düzenli olarak kullanmanız önerildiyse ve bir doz Pronat almayı unuttuysanız sonraki dozu çift almayın. Sadece unuttuğunuz dozu bırakın ve bir sonraki dozunuzu normal şekilde alın.

Çok fazla alırsam ne olur?

Yanlışlıkla fazla Pronat almak, gaz çıkarma ve şişkinlik gibi yan etkilere neden olabilir. Bunun size ciddi bir zarar vermesi beklenmez. Yine de endişeniz varsa, doktorunuz veya eczacınızla konuşun.

Bebek sahibi olmama engel olur mu?

Pronat almanın erkeklerde veya kadınlarda doğurganlığı azaltacağına dair net bir kanıt yoktur.

Doğum kontrol yöntemimi etkiler mi?

Pronat, doğum kontrol hapı kullanıyor olmak da dahil olmak üzere herhangi bir düzenli doğum kontrolünü etkilemez.
Bununla birlikte, birlikte alındığında EllaOne (ulipristal) adı verilen bir tür acil kontrasepsiyonun etkinliğini azaltabilir.
EllaOne almadan birkaç saat önce ve sonra Pronat şurubu kullanmaktan kaçınmak veya bunun yerine farklı bir acil kontraseptif kullanmak daha iyi olabilir.

Bisiklet veya araç kullanabilir miyim?

Evet, Pronat almanın araba veya bisiklete binme yeteneğinizi etkilemesi beklenmez.

Pronat alırken alkol içebilir miyim?

Alkol, Pronat mide ilacınızın çalışma şeklini etkilemez, ancak alkol içmek midenizin normalden daha fazla asit üretmesine neden olur. Bu, mide astarınızı tahriş edebilir ve mide rahatsızlığınızı daha da kötüleştirebilir.

Mide koruyucu haplarla birlikte Pronat alabilir miyim?

Pronat ve diğer mide koruyucu ilaçların birlikte reçete edilmesi mümkündür.
Doktorunuz midenizin ürettiği asit miktarını azaltmak için Lansor, Nexium, Panto, Protonex, Pantpas veya Nexstep gibi bir proton pompası inhibitörü reçete ettiyse; Pronat ile bu ilaçlar arasında 2 saat boşluk bırakın.

Pronat ağrı kesicilerle birlikte nasıl kullanılır?

Pronat ile aynı anda parasetamol almak güvenlidir.
Ancak ibuprofen veya aspirin gibi diğer ağrı kesicilerle birlikte almadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışın. Bazı ağrı kesici ilaçlar mide yanması ve hazımsızlık belirtilerinizi daha da kötüleştirebilir.

Pronat böbreklere zarar verir mi?

Bu antiasit ilaç kalsiyum karbonat ve sodyum bikarbonat gibi mineraller içerir. Bu minerallerin fazlası böbreklerden süzülüp idrarla atılmalıdır. Aşırı Pronat kullanımı özellikle böbreklerinde zaafiyet olan kişilerin böbreklerine zarar verebilir. Kısa süreli veya önerilen dozlarda kullanıldığında böbreklere zarar vermesi beklenmez.


Kaynak:

  1. funduszeue.info
  2. funduszeue.info
  3. pubmed
  4. funduszeue.info

Pronat oral s&#;spansiyon ml

Vem İla&#; » PRONAT ORAL S&#;SPANSİYON ML

Güncelleme: 11 Ekim
  • FirmaVem İlaç
  • Satış Fiyatı17,45 TL
  • Barkodu
  • Gebelik KategorisiA (Gebelik Kategorileri)
  • Aç/TokDiğer
  • SGK Ödeme DurumuÖdenir
  • SGK Ödeme Farkı0,00 TL
  • Reçete TürüNormal Reçete
  • ATC KoduA02BX13
  • Etkin MaddeAljinik asit
  • Geri Ödeme KoduA
  • Raf Ömrü24 ay
  • Üretim DurumuÜretiliyor
Nöbeçi eczaneler

1. PRONAT nedir ve ne için kullanılır?
PRONAT; opak, krem-beyaz renkli, nane kokulu ve nane tadında yoğun kıvamlı bir sıvıdır. PRONAT; karton kutu içerisinde amber renkli ml'lik Tip III cam şişede temin edilir. PRONAT, reflü özofajit (yemek borusu iltihabı) kaynaklı şikayetleri olan hastalarda, gebelikte ya da yemeklerden sonra oluşan (reflüden kaynaklanan) hazımsızlık, mide yanması ve mideden ağza asit gelmesi gibi gastroözofageal reflü (mide ve yemek borusu iltihabı) belirtilerinin tedavisinde kullanılır.

İlaç ArşiviÖnemli Uyarı!

Sitemiz doktorunuzun veya eczacınızın yerini almayı hedeflememektedir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek sorunlardan sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Gerçek bir tanı ve tedavi için hasta ve doktorun yüzyüze gelmesi gereklidir. Bu sitede verilen bilgilerin kullanılmasının sorumlulugu tümüyle kullanıcıya aittir.

İlaç Arşivi © Tüm hakları saklıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası