li la fi kureyş / Kureyş Suresi okunuşu ve anlamı! Kureyş Suresi ne için okunur? - Masiva Haberleri

Li La Fi Kureyş

li la fi kureyş

Kureyş Suresi Fazileti

Kurayş Suresi Okunuşu, Anlamı ve Faziletleri

Lii lafi Kurayş Suresi Okunuşu, Anlamı ve Faziletleri

Kureyş Suresi

Bismillahirrahmanirrahim
"Rahman ve rahim olan Allah'ın Adıyla"

Li'î lâfi Kurayş 
"Kureyş'e kolaylaştırıldığı için."

Îlâfihim rihleteşşitâi vessayf
"Kış ve yaz seferleri onlara kolaylaştırıldığı için"

Felya'budû rabbe hâzelbeyt
"Bu Kâbe'nin Rabbine kulluk etsinler"

Ellezî et'amehum min cû'in
O ki, kendilerini açlıktan kurtararak doyurdu.

ve âmenehum min havf
"ve onları her korkudan emin kıldı."

 

Kureyş Suresi Fazileti, Yüce Allah (c.c.) dua eden kulunun derdine derman verir. Sure İslam tarihinde Mekke'de nazil olan ve dört ayetten oluşmaktadır. Peygamberimizin kabilesi olan Kureyş'e verilen ahlak kuralları, nasihatler, dünya ve ahiret hakkında bahsedildiği için bu isimle anılmıştır. Kureyş suresi  her sıkıntımızda, yardıma ihtiyaç duyduğumuz her anımızda, her derdimize çare arayışımızda, bolluk ve bereketi içinde olan hadislerde rivayet edilen bu sure okunduğu zaman okuyan ve dinleyen kişiye manevi armağanlar bahşedilmiştir. Allah'a her sığındığımızda insanları açlıktan kurtararak beslemiştir ve her tehlikeye karşı koruma sağlamıştır. Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki; Eğer düşman ansızın saldırırsa onlardan korkmayın ve şöyle buyurur; "Bismillahirrahmanirrahim" "Rahman ve Rahim Olan Allah (c.c.)'ın adıyla"

Kureyş Suresi Hakkında; "İlafihim rihleteşşitai vessayf Felya'büdu rabbe hazelbeyt Ellezi et'amehüm min cu'in ve amenehüm min havf" Dünya hayatında ve ahirette de müjde onlarıdır. Burada belirtilen müjde rüyadır ve kişi onu görür veya kendisine gösterilir. Kabir azabından veya sebep olan günahlara karşı engeldir. Bir kurtuluş sebebidir. Hiçbir kimse nerede ve nasıl öleceğini bilemez. Hiçbir kimse yarın ne olacağını bilemez. Yüce Allah (c.c.) Rahimlerde olanı bilendir. Yağmuru O indirir. Her şeyi bilendir. Her yapılan iyilik ve kötülük aynı değildir.


En iyisi ne ise kötülük onunla önlenir. O zaman bilinir ki düşman arasında kalmış dahi olsa sanki en yakın Dost'un olmuştur. Yüce Rabbimiz Kureyş'lileri korkularından kurtardığı ve doyurup açlıktan kurtardığı vurgulanarak Allah'a ibadet etmeleri emredilmiştir. Kureyş suresi fazileti ile ilgili helal sihirlerden oluşan ve rahmet kapısını açmaya arzu ettiğimizde sabredenlerden başkası kavuşamaz. Yine en iyisini Rabbimiz bilir. Allah dualarınızı kabul etsin.

 

Kureyş Suresi Fazileti;

  • Bu sureyi her gün 7 kere okuyan kimse, kötülerin şerrinden korunmuş olur.
  • Bir kimse, herhangi bir şeyin üzerine Kureyş suresini yedi kere okur ve üfürürse, bereketli olur.
  • Bir kimse, bu sureyi yiyeceklerin üzerine üfürürse, o yiyeceklerden gelecek olan hastalıklardan korunur.
  • Güzel ahlaka sahip olmak, musibetlerden emin olmak ve zenginlik için yedi kere okunur.
  • Bir kimse, fakirlikten korunmak, açlıktan kurtulmak için her gün 21 kere okunmalıdır.
  • Bu sure böbrek hastalıklardan şifa bulmak isteyen bir kimse için, okumaya devam etmelidir.
  • Evhamlı olanlar ve unutkanlıkları olanlar, gülsuyu karışımına yazıp, yağmur suyuna koyarak içilirse dertlerine şifa olur.
  • Her kim Cuma gecesi yatsı namazından sonra bu sureyi kere okur ve abdestli olarak yatarsa, Resulullah (s.a.s.)'i rüyasında görür.

KUREYŞ SURESİ OKUNUŞU, Kureyş Suresi Arapça Yazılışı, Türkçe Anlamı, Meali ve Tefsiri

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Kureyş Suresi okunuşu her Müslüman için önem arz eden konulardandır. Bu sure Kur'an'da suredir. Mekke döneminde nazil olan Kureyş Suresi anlamı önemli mesajlar içerir. Bu bakımdan namazlardan sonra ya da gün içerisinde Kureyş Suresi Türkçe okunuşu da Arapçası yanında okunması gerekir. Liilafi Kureyş Suresi anlamı, Arapça yazılışı, Türkçe meali ve tefsiri hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik.

KUREYŞ SURESİ OKUNUŞU, Kureyş Suresi Arapça Yazılışı, Türkçe Anlamı, Meali ve Tefsiri
KUREYŞ SURESİ OKUNUŞU, Kureyş Suresi Arapça Yazılışı, Türkçe Anlamı, Meali ve Tefsiri
KUREYŞ SURESİ OKUNUŞU, Kureyş Suresi Arapça Yazılışı, Türkçe Anlamı, Meali ve Tefsiri
KUREYŞ SURESİ OKUNUŞU, Kureyş Suresi Arapça Yazılışı, Türkçe Anlamı, Meali ve Tefsiri
KUREYŞ SURESİ OKUNUŞU, Kureyş Suresi Arapça Yazılışı, Türkçe Anlamı, Meali ve Tefsiri
SON DAKİKA

Kureyş Suresi Anlamı ve Okunuşu, Liilafi Kureyş Suresi T&#;rk&#;e Okunuşu, Anlamı, Tefsiri ve Diyanet Meali

Son Dakika Haberler

SurelerKureyş Suresi Anlamı ve Okunuşu, Liilafi Kureyş Suresi T&#;rk&#;e Okunuşu, Anlamı, Tefsiri ve Diyanet Meali

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.