mevlanakapı türgev / Türgev Mevlanakapı Kız Öğrenci Yurdu

Mevlanakapı Türgev

mevlanakapı türgev

TÜRGEV yurdu yasal hale getirildi

Fatih'te 9 yıl önce park ve dinlenme alanına inşa edilen TÜRGEV Mevlanakapı Kız Öğrenci Yurdu, İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun oyları ile yasal hale getirildi.

Özlem GÜVEMLİ

Yayınlanma: - 19 Haziran Güncellenme:

TÜRGEV yurdu yasal hale getirildi

AKP'li Fatih Belediyesi'ne ait 7 bin metrekarelik parsele, 9 yıl önce imar planına aykırı olarak inşa edilen, yönetiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak'ın bulunduğu TÜRGEV'in Mevlanakapı Kız Öğrenci Yurdu'nun imar sorunu İBB Meclis gündemine geldi.

Fatih Belediye Meclisi'nin 7 Ocak tarihli oturumunda, parselin “park ve dinlenme alanı” fonksiyonunun iptal edilerek 3 kat yapılaşma koşullarında sosyal kültürel tesis alanına alınmasına ilişkin oy çokluğu ile verilen karar, gereğinin yapılması için İBB Meclisi'ne sevk edildi ve haziran ayı oturumlarında oya sunuldu.

'DE MEVZUATA AYKIRI ŞEKİLDE RUHSAT VERİLDİ

İBB Planlama Müdürlüğü, plan teklifine ilişkin dikkat çeken tespitler yaptı.

Avan (ön) projenin, uygulama imar planına işlenmesi amacıyla bu planın hazırlandığının belirtildiği ancak İBB tarafından onaylanmış bir avan proje bulunmadığı kaydedildi.

Onama işlemi tamamlanmamış avan proje doğrultusunda ilçe belediyesinin 12 Aralık 'de yapı ruhsatı, 27 Şubat 'te de yapı kullanma izin belgesi düzenlediği aktarıldı.

Yapı ruhsatının düzenlendiği tarihte parselin “parklar ve dinlenme alanları” fonksiyonuna sahip olduğuna dikkat çekilerek parsel üzerinde sosyal kültürel tesis yapılması için mevzuata göre yapı ruhsatı düzenlenmesinin mümkün olmadığı ifade edildi.

“YAPI YASALLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR”

Teklif plan değişikliği ile onama işlemi tamamlanmamış ön proje doğrultusunda yapı ruhsatı düzenlenerek 2 bodrum ve 3 normal kat olmak üzere 5 katlı toplam 14 bin metrekare yapı inşa edildiği kaydedildi. Parsel üzerinde mevzuata ve mevcut imar planına aykırı olarak yapılan yapının yasallaştırılmasının sağlanmaya çalışıldığının altı çizildi.

OYÇOKLUĞU İLE GEÇTİ

Planlama Müdürlüğü'nün bu uyarılarına rağmen AKP-MHP grubunun çoğunlukta olduğu komisyonlar tarafından plan değişikliği uygun bulundu.

Komisyon görüşünde, plan değişikliği teklifinin; tarihli koruma amaçlı nazım imar planı değişikliği ile “sosyal kültürel tesis alanına” alınması ve İstanbul 2 Numaralı Yenileme Alanları Kurulu'nun tarihli görüşü doğrultusunda hazırlanmış olması nedeniyle uygun bulunduğu belirtildi. Karar mecliste CHP-İYİ Parti grubunun muhalefeti, AKP-MHP grubunun “evet” oyları ile kabul edildi.

 SULUKULE UYARISI

İBB Planlama Müdürlüğü'nün uyarıları arasında iptal edilen park ve dinlenme alanının yerine hizmet ettiği etki alanı içerisinde yeni bir alan ayrılmaması da yer aldı.

Mevzuat gereği alınması zorunlu olan ve plan değişikliğine yön verecek olan Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü gibi ilgili kamu kurum ve kuruşlarından görüş alınmadığı ifade edildi.

Plan değişikliğinin Sulukule Yenileme Avan Projesi doğrultusunda hazırlanan ve mahkemenin iptal ettiği imar planı ile benzerlik taşıdığına da dikkat çekildi.

Mahkemenin, plan onaylanmadan önce avan projesinin onaylanması, projede öngörülen fonksiyonların plana aktarılması gibi nedenlerle iptal kararı aldığı ifade edilerek benzer mahiyette olduğu için bu planın da iptal edilebileceği ve ileride telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabileceği kaydedildi. Teklifin parsel bazında yapı, trafik ve nüfusu arttırdığı da vurgulandı.

AKP'li belediyede başkan yardımcısıydı, hastaneye müdür olduİlginizi ÇekebilirAKP'li belediyede başkan yardımcısıydı, hastaneye müdür oldu

AKPbodrumCHPCumhurbaşkanıHaziran ayıİBBistanbulİYİ PartiKonyaMeclisMHPöğrenciRecep Tayyip Erdoğantrafikuygulama

Mevlanakapı Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu

TÜRGEV Mevlanakapı Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu’na kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler funduszeue.info adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak ön kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler.

yılında İstanbul’daki bir yurduyla yola çıkan TÜRGEV, kız öğrencilerimize spordan sanata, edebiyattan dine pek çok farklı alanda eğitim imkânı sunarak hizmet etmeye devam etmektedir. TÜRGEV, eğitimin evrensel bir güç olduğunu bilerek, evlatlarımızı geleceğe güçlü bir şekilde hazırlamaya gayret etmekte; tarihini, kendini ve hedefini iyi bilen, araştıran, sorgulayan, öğrenen, üreten, gelişen Türkiye’ye ayak uydurabilecek, yeni Türkiye’nin inşasına katkıda bulunacak gençler yetiştirmeyi kendine düstur edinmektedir.

Bina Detayları
• Yangın Merdiveni • Asansör • Kütüphane • Dinlenme Odası • Etüd Salonu • Çok Amaçlı Salon • Konferans Salonu • Mescit • Atölye

Oda Detayları
• Kişisel Dolap • Çalışma Masası • Ortopedik Yatak • Komodin • 7/24 Sınırsız İnternet • 7/24 Sıcak Su • Mini Buzdolabı • Banyo

Hizmetler
• Spor Salonu • İnternet • 7/24 Güvenlik• Temizlik • Çamaşırhane • Revir • Kahvaltı • Akşam Yemeği

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası