kusmaya iyi gelen yemekler / Mide bulantısına ne iyi gelir, neden olur? Mide bulantısına iyi gelen yiyecekler - Sağlık Haberleri

Kusmaya Iyi Gelen Yemekler

kusmaya iyi gelen yemekler

Kustuktan Sonra Ne Yapmal&#;y&#;m, Ne &#;yi Gelir?

Kötü bir koku, a&#;&#;r&#; s&#;cak ve bunalt&#;c&#; hava, stres, heyecan, panik, gerginlik, bozulmu&#; bir yemek veya mide ü&#;ütmesi gibi türlü türlü durumlarda ya&#;ayabilece&#;imiz bulant&#; ve kusma günlük hayat&#;n s&#;k kar&#;&#;la&#;&#;lan sorunlar&#;ndan biri. Kusma eylemi sonras&#; bir süre mideyi dinlendirdikten sonra midenizi yat&#;&#;t&#;rmak için uygulayabilece&#;iniz bitkisel önerileri listeledik. Doktor kontrolü mide bulant&#;s&#; ve kusma problemleri için en kal&#;c&#; ve sa&#;l&#;kl&#; çözümdür. Listelenen önerileri doktor onay&#; ile uygulaman&#;z rica olunur.

Kustuktan Sonra Ne Yap&#;l&#;r, Yenir?

  • Oda S&#;cakl&#;&#;&#;nda Su
  • Nane Limon Çay&#;
  • Muz
  • Zencefil Çay&#;
  • Karanfilli Su
  • Kraker
kustuktan sonra ne yenir

Gündelik ya&#;am&#;n ak&#;&#;&#;n&#; engelleyen ciddi ve düzenli bir sorun haline gelmedi&#;i sürece fazla kayg&#;lanmay&#; gerektirmez; fakat kustuktan sonra ne yenir ne içilir? Mideye ne iyi gelir? Bu yaz&#;da herkesin ba&#;&#;na gelebilecek genel kusma sorununa geçici çare olacak yöntemlerin üzerinde duraca&#;&#;z. Kustuktan sonra midenizi rahatlatmak için etkili tavsiyeler ar&#;yorsan&#;z kusar kusmaz de&#;il, mideyi bir süre dinlendirdikten sonra uygulaman&#;z daha sa&#;l&#;kl&#; olacakt&#;r.

Kusma sonras&#; temiz hava almak, biraz uzanmak ve derin düzenli nefesler almak sa&#;l&#;kl&#; olabilir. Size iyi gelecek yiyecek ve içecekleri tüketirseniz ve biraz dinlenirseniz kolayca kendinizi toparlayabilirsiniz. Sadece vücudunuza biraz zaman tan&#;man&#;z yeterli olacakt&#;r. Kustuktan sonra du&#; almak da bedeninizi rahatlatacakt&#;r.

Sa&#;l&#;kta en do&#;ru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alan&#;nda uzman bir doktora ba&#;vurunuz. Tavsiyelerimiz hafif &#;iddetteki rahats&#;zl&#;klar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteli&#;i ta&#;&#;maz. Sa&#;l&#;kl&#; günler dileriz…

kusmaya ne iyi gelir

Kusman&#;n Yayg&#;n Nedenleri

Öncelikle, kusmaya neden olan etmenlerin ba&#;&#;nda neler geliyor, neden kusar&#;z? &#;nceleyelim:

  • Mideyi ü&#;ütmek
  • G&#;da zehirlenmesi
  • Ülser
  • Hamilelik
  • A&#;&#;r&#; ba&#; a&#;r&#;s&#;, migren
  • Kar&#;n – mide bölümünde &#;iddetli a&#;r&#;
  • Tek ö&#;ünde gere&#;inden fazla yiyecek tüketmek
  • Enfeksiyon
  • A&#;&#;r&#; s&#;cak havada güne&#;e maruz kalmak
  • Stres ve panik
  • A&#;&#;r&#; heyecan veya üzüntü
  • Yo&#;un fiziksel aktivite
  • Anksiyete
  • Yolculuk
  • Uzun süre açl&#;kla birlikte yo&#;un tempo
  • Kapal&#;, dar ve havas&#;z bir alanda uzun süre kalmak

Kusma Nas&#;l Önlenir?

Peki, kusmay&#; önlemek için hangi yöntemler izlenmeli, kusmay&#; ne önler?

  • Vücudun ihtiyaç duydu&#;u kadar içme suyu tüketmek,
  • Yava&#; ve karar&#;nda yemek yemek,
  • Uzun saatler boyunca vücudu aç b&#;rakmamak,
  • Yemek sonras&#; mideyi dinlendirmek, fazla hareket ve aktiviteden kaç&#;nmak,
  • A&#;&#;r&#; s&#;cak veya a&#;&#;r&#; so&#;uk g&#;dalar yerine oda s&#;cakl&#;&#;&#;n&#; tercih etmek,
  • Uzun süre kapal&#;, dumanl&#; ve havas&#;z alanlarda kalmamak,
  • Yo&#;un tatl&#;, ac&#; veya tuzlu yiyecekler yerine daha hafif ve sa&#;l&#;kl&#; ö&#;ünlere yönelmek.
kusmaya ne iyi gelir

Kusmaya &#;yi Gelen Yiyecek ve &#;çecekler

Uygulama öncesi doktor onay&#; alman&#;z önemle rica olunur…

1) Oda S&#;cakl&#;&#;&#;nda &#;çme Suyu

Kustuktan sonra ne yenir ne içilir sorusunun ilk cevab&#; &#;üphesiz su. Kusmak ba&#;l&#; ba&#;&#;na vücutta yo&#;un miktarda su kayb&#;na sebep olaca&#;&#;ndan oda s&#;cakl&#;&#;&#;nda bol su içmek kaybedilen suyu geri kazand&#;racakt&#;r. Bol su içmek demi&#;ken, birden tüm &#;i&#;eyi içip bitirmenizi kast etmiyoruz. Midenizi yormadan, yava&#; yava&#; ve küçük yudumlarda zamana bölebilirsiniz.

&#;çti&#;inizin suyun temiz içme suyu oldu&#;undan emin olun. S&#;cak ya da so&#;uk su tercih etmeyin, mümkünse oda s&#;cakl&#;&#;&#;nda olsun. Dilerseniz içine birkaç dilim limon da ekleyebilirsiniz, midenizi ferahlatacakt&#;r. Su, kustuktan sonra bo&#;az tahri&#;i için de yat&#;&#;t&#;r&#;c&#;d&#;r.

su

2) Nane Limon Çay&#;

Mide bulant&#;s&#; ve so&#;uk alg&#;nl&#;&#;&#; gibi durumlarda s&#;k ba&#;vurulan çaylar&#;n en ba&#;&#;nda nane limon geliyor &#;üphesiz. Kuru nane ve limon suyuyla haz&#;rlanan nane limonu çok az balla tatland&#;rabilirsiniz.

Nane ve limonun birle&#;imi mideyi ferahlataca&#;&#; gibi haz&#;ms&#;zl&#;k ve sindirim problemlerine de iyi gelecektir. Demledi&#;iniz çay&#;n fazla s&#;cak olmamas&#;na özen gösterin.

Çay biraz &#;l&#;y&#;nca yudum yudum içebilirsiniz. Kustuktan sonra ac&#; tat ile olu&#;an rahats&#;zl&#;k hissi için de nane limon çay&#; lezzetli aromas&#;yla a&#;z&#;n&#;z&#;n tad&#;n&#;n yerine gelmesine yard&#;mc&#; olur.

Tarif için: Nane Çay&#;

&#;lginizi çekebilir: Nane Çay&#;n&#;n Faydalar&#;: Hastal&#;klara &#;ifa 7 Özelli&#;i

3) Muz

Kustuktan sonra ne yap&#;lmal&#;, kustuktan sonra ne yenir diye soracak olanlar için önerimiz muz olacak. Kusmaya iyi gelen yiyecekler aras&#;nda, mide bulant&#;s&#;na iyi gelen en pratik çözümlerden biri de muz. Ba&#;&#;rsak hastal&#;klar&#;nda s&#;kl&#;kla kullan&#;lan muz meyvesi, enerji verir, tokluk hissi yarat&#;r.

Ak&#;amdan kalma durumlar&#;nda do&#;al bir destek görevi görür. &#;&#;tah&#;n&#;z kapal&#;ysa ve can&#;n&#;z fazla bir &#;ey yemek istemiyorsa orta boylarda bir adet muz, kusma sonras&#; mide karma&#;as&#;na iyi gelebilir.

Detayl&#; bilgi için: Muzun Faydalar&#; Nelerdir? Kalori ve Besin De&#;eri, Diyeti

muz

4) Zencefil Çay&#;

Mide bulant&#;lar&#;, haz&#;ms&#;zl&#;k, so&#;uk alg&#;nl&#;&#;&#;, bo&#;az a&#;r&#;s&#; ve gribal enfeksiyonlarda &#;ifal&#; etkileriyle bilinen bir di&#;er do&#;al takviye ise zencefil çay&#;. &#;çeri&#;indeki antioksidan bile&#;enler sayesinde mikroplarla sava&#;&#;r, toksin maddeleri vücuttan atar.

Mide bulant&#;s&#; hissini ortadan kald&#;r&#;r, bo&#;az &#;i&#;li&#;i ve halsizlik gibi sorunlar kar&#;&#;s&#;nda kalkan görevi görür. Zencefil çay&#;n&#;n tad&#; size tek ba&#;&#;na ac&#; ve yo&#;un geliyorsa bir miktar bal ve limon suyuyla tatland&#;rabilir; biraz &#;l&#;y&#;nca içebilirsiniz.

Kustuktan sonra ate&#; ve ba&#; a&#;r&#;s&#; gibi rahats&#;zl&#;klar ya&#;&#;yorsan&#;z bu semptomlar vücut direncinizin de dü&#;tü&#;ünü göstermektedir. Doktorunuzla görü&#;meniz gerekmektedir.

Detayl&#; bilgi için: Zencefil Çay&#;n&#;n Faydalar&#; Nelerdir?

Tarif için: Zencefil Çay&#; Tarifi

5) Karanfilli Su

Eskiden naneli sak&#;z m&#; vard&#;? A&#;&#;zdaki kötü kokuyu engelleyen bir karanfil tanesinin ayn&#; zamanda ne tür etkileri bar&#;nd&#;rd&#;&#;&#;n&#; biliyor musunuz peki?

Antidepresan görevi gören karanfilli su, stres ve kayg&#; bozukluklar&#;n&#; yat&#;&#;t&#;rd&#;&#;&#; gibi bo&#;az enfeksiyonlar&#;nda mikrop ve bakterileri yok eden bir i&#;levi de vard&#;r. Karanfil aromas&#; mideyi yat&#;&#;t&#;r&#;r, haz&#;ms&#;zl&#;k ve gaz sorunlar&#;na da iyi gelir.

Kusmaya iyi gelen takviye niteli&#;inde bir çözüm ar&#;yorsan&#;z büyük bir bardak içme suyunun içine birkaç karanfil at&#;p esans&#;n&#;n geçmesini bekleyebilir veya bu suyu biraz kaynatt&#;ktan sonra içebilirsiniz.

Midenizin k&#;sa sürede yat&#;&#;t&#;&#;&#;n&#; fark edeceksiniz. Kustuktan sonra di&#; f&#;rçalamak için vaktiniz ya da uygunlu&#;unuz yoksa da karanfilli su a&#;&#;z içi hijyenini sa&#;lamak için iyi bir alternatiftir.

Detayl&#; bilgi için: Karanfilli Suyun Faydalar&#; Nelerdir? Karanfilli Su &#;çmek Zay&#;flat&#;r M&#;?

karanfil

6) Kraker

Yolculukta ya da gün içinde kusma ya&#;ayan ki&#;ilerin, dinlenmesi sa&#;land&#;ktan sonra kraker tüketilebilir. Özellikle de az ya&#;l&#; ve tuzlu krakerler midenin daha iyi hissedilmesine yard&#;m eder. Baharattan ve ya&#;dan ar&#;nm&#;&#;, klasik tuzlu krakerler kusman&#;n etkisini hafifletebilir. Ev d&#;&#;&#;nda ya da yolculuklarda kusmaya tedbir almak için çantan&#;za tuzlu kraker atmay&#; unutmay&#;n.

kraker

Sa&#;l&#;kta en do&#;ru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alan&#;nda uzman bir doktora ba&#;vurunuz. Tavsiyelerimiz hafif &#;iddetteki rahats&#;zl&#;klar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteli&#;i ta&#;&#;maz. Sa&#;l&#;kl&#; günler dileriz…

Mide Yanmas&#;na Ne &#;yi Gelir? Sizi Rahatlatacak 10 Yiyecek

Kusmaya Ne &#;yi Gelir? Bulant&#;y&#; An&#;nda Önleyen 7 Bitkisel Çözüm

Mide Gaz&#;na Ne &#;yi Gelir? Midenizi An&#;nda Rahatlatacak 10 Çözüm

Mide Ü&#;ütmesine Ne &#;yi Gelir? Belirtileri Nelerdir? Evde 10 Çözüm

Mide Ek&#;imesine Ne &#;yi Gelir? Neden Olur? &#;yi Gelen Yiyecekler, Bitkiler

Mide bulantısına iyi gelen besinler

Zencefil

Zencefil ile ilgili yapılan pek çok bilimsel çalışma mide bulantısına iyi geldiğini göstermektedir. Zencefil, mide bulantısı semptomlarını iyileştirmek için merkezi sinir sisteminiz ve mideniz ile etkileşime girdiği düşünülen gingerol, paradol ve shogaol gibi biyoaktif bileşikler içerir .

Birkaç küçük çalışma, zencefilin ameliyat ve kemoterapinin neden olduğu mide bulantısını azaltabileceğini göstermektedir. Ek olarak, zencefil hamilelik sırasında sabah bulantıları için güvenli ve etkili bir tedavi olabilir.

Terapötik etkilere ulaşmak için gerekli olan zencefil miktarı konusunda bir fikir birliği olmamasına rağmen, çoğu çalışmada günde gram kurutulmuş zencefil kökü eşdeğeri kullanılmaktadır.

Zencefil genellikle çay, zencefilli bisküvi, kristalize zencefil şeklinde tüketilir. Ayrıca suplement şeklinde de alınabilir. Zencefili her türlü salataya, çorbalarınıza, sebze yemeklerine, ana yemeklere ekleyebilirsiniz.

Muz

Özellikle mide bulantınız kronik bir durumdan kaynaklanıyorsa muz sizin için doğru besinlerden biri olabilir. Muz, hasta olduğunuzda bile yenmesi kolay, besleyici, enerji yoğun bir atıştırmalıktır . Ayrıca; muz, kusma veya ishal sonrasında vücudun kaybettiği potasyumun yerini almasına da yardımcı olur.

1 orta boy muz kkalori enerji, 27 gram karbonhidrat, günlük potasyum ihtiyacınızın% 12'sini ve günlük B6 vitamini ihtiyacının % 22'si içerir

Elma püresi ve diğer haşlanmış meyveler Kemoterapi gören kişilerde yapılan bir araştırma, elma püresi, süzme peynir ve vanilyalı dondurma içeren hafif, hafif bir diyetin daha iyi gıda alımına ve daha az mide bulantısı ve kusmaya neden olduğunu görülmüştür. Elma püresi iyi bir karbonhidrat kaynağıdır ve mide sağlığına dosttur.

Et suyu

Mide bulantısı olduğunda sıvılar genellikle daha iyi tolere edilir. Bu nedenle et suyu ve çorbalar mide bulantısından kurtulmak için iyi bir ilk adım olabilir. Ayrıca, kusuyorsanız veya ateşiniz varsa özellikle önemli olan hidrasyon ve elektrolit sağlarlar.

Bir fincan ( ml) tavuk suyu, tuz için önerilen günlük alım miktarının % 16'sını, potasyum ihtiyacının % 8'ini ve niasin için de % 8'ini içerir.

 Et suyuna tavuk parçaları veya sebze ekleyerek ek kalori, protein, posa, vitamin ve mineraller sağlayabilirsiniz.

Nane , papatya, limon çayları

Nane ve papatya çayının ve limon kokusunun özellikle kadınlarda mide bulantısını azaltabildiği ile ilgili bazı çalışma sonuçları mevcuttur. Bu bitki çaylarını sıcak veya soğuk şekilde hazırlayarak araöğünlerde içebilirsiniz.

Tuzlu kraker , Tost gibi kuru besinler

Tost veya çubuk kraker gibi besinler, mide asidini azaltmaya ve sindirim sisteminizi sakinleştirmeye yardımcı olabilir. Krakerlerinizi tam buğday unundan kendi mutfağınızda hazırlayarak günlük lif alımınıza da katkı sağlamış olursunuz.

Hamilelikte beslenme önerileri: Mide bulantısına iyi gelen 6 yiyecek

Hamilelikte beslenme önerileri, özellikle hamilelerin ve hamile yakınlarının son derece merak ettiği ve araştırdığı, hem bebeğin hem de anne adayının sağlıklı gelişimi için son derece önemli bir konu. Bildiğiniz üzere vücudunuz hamilelik sırasında birçok fiziksel ve hormonal değişiklik geçiriyor. Bu nedenle hem kendinizi hem de büyüyen bebeğinizi beslemek için çeşitli kaynaklardan sağlıklı ve besin değeri yüksek yiyecek seçimleri yapmanız gerekiyor. Sağlıklı, dengeli bir diyet benimsemek kendinizi iyi hissetmenize; sizin ve bebeğinizin ihtiyaç duyduğu besinleri sağlamanıza yardımcı olur. Hamilelikte tükettiğiniz yiyecekler bebeğinizin ana besin kaynağıdır, bu nedenle ihtiyacınız olan tüm besin maddelerini beslenme yoluyla doğru şekilde almanız büyük önem taşır. Peki hamilelikte beslenme önerileri neler?

Hamilelik sırasında vücudunuzun beslenme ihtiyaçlarının artacağı bir gerçek. Çünkü içinizde gelişen yepyeni bir insanı besliyorsunuz! &#;İki kişilik yemek&#; tamamen doğru olmasa da sizi ve bebeğinizi desteklemek için daha fazla mikro besin ve makro besine ihtiyacınız var.

Mikro besinler, nispeten küçük miktarlarda gerekli olan vitaminler ve mineraller gibi diyet bileşenleridir. Makrobesinler ise kalori veya enerji sağlayan besinlerdir. Mikrobesin derken elbette karbonhidratlar, proteinler ve yağlardan bahsediyoruz. Hamilelik sırasında her bir besin türünden daha fazla yemeniz gerekir. Bu konuda sizin için doğru beslenme şeklini ve miktarlarını en iyi doktorunuz belirleyebilir. Yani hamilelikte ay ay beslenme programı için mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Bununla birlikte çoğu hamile insan, aşağıdakiler gibi çeşitli sağlıklı yiyecekleri içeren bir diyet seçerek artan beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilir:

  • Protein
  • Kompleks karbonhidratlar
  • Omega-3&#;ler gibi sağlıklı yağ türleri
  • Vitaminler ve mineraller

Konu hamilelikte beslenme önerileri olduğunda, akla gelen konulardan biri de &#;sabah hastalığı&#; olarak da bilinen mide bulantıları. İlk aylarda bazı hamilelerde görülebilen bu durum, beslenme konusunda zorlanmanıza neden olabilir. Yine de bir süre sonra sona ereceğini unutmayın. Ve bu süreçte hamilelikte beslenme listesi konusunda doktorunuzun önerilerine bağlı kalın.

Önemli not: Bu yazıda yer verilen tüm bilgi ve öneriler bilimsel destekli makaleler baz alınarak, genel bilgilendirme amaçlı hazırlanmış olup herhangi bir uzman tavsiyesi içermemektedir. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun.

Hamilelikte beslenme önerileri: Mide bulantısı nasıl geçer?

Hamileliğin erken evreleri oldukça heyecan verici olabilir, ancak aynı zamanda mideniz için çalkantılı bir dönem olabileceğini de unutmamak gerek. Sabah bulantısı, birçok hamile kadının hissettiği bir mide bulantısı türü olarak biliniyor. Bu durum, kusmanın da izleyebileceği hoş olmayan bir yan etkiyle birlikte kendini gösterebiliyor. Bazı kadınlar bunu hiç yaşamazken, bazıları bütün gün ve haftalarca mide bulantısı yaşayarak beslenme konusunda sorun yaşayabiliyor.

Bununla birlikte çoğu kadın için, sabah bulantısı ilk 3 ayın ardından hafifleyebiliyor, ancak diğerleri için sabah bulantısı hamilelik boyunca sürebiliyor. İster her gün ister ara sıra mide bulantısıyla mücadele ediyor olun, midenizi sakinleştirmeye yardımcı olacak yiyecekler var. Hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir merak ediyorsanız okumaya devam edin.

Hamilelikte mide bulantısına iyi gelen yiyecekler

Hamilelik sırasında yaşanan mide bulantısının tek bir nedeni yoktur ve şiddeti de kişiden kişiye değişebiliyor. Hamileliğin ilk birkaç haftasında artan hormon seviyeleri, en yaygın nedenler arasında gösteriliyor. Azalan kan şekeri, sabah bulantısının başka bir yaygın nedeni olarak biliniyor. Ayrıca ikiz veya üçüz bebek, aşırı yorgunluk, duygusal stres, sık seyahat etmek de sabah bulantısını kötüleştirebiliyor. Hamilelikte mide bulantısına son vermek istemenizi anlayabiliyoruz. Öncelikle bunun büyük ihtimalle geçici olduğunu unutmayın. Şiddetli bulantı ve kusma şikayetleriniz için ise doktorunuza danışın.

Mide bulantısına iyi gelen yiyecekleri özel bir sağlık durumunuz ya da alerjiniz yoksa beslenmenize dahil ederek de bulantı sorununa evde çözüm bulabilirsiniz. İşte hamilelikte mide bulantısına iyi geldiği düşünülen gıdalar:

Su

Su, genel sağlığımız için büyük önem taşır. Bu önem, konu hamilelik olduğunda ise daha fazla önem kazanır. Hamilelik süresince sağlığınızı korumak için yeteri kadar su tüketmeye özen gösterin. Mide bulantısı yaşarken günde 2- 2,5 litre su içmek zor olabilir ama dehidrasyonun bulantınızı daha da kötüleştirebileceğini unutmayın. İçme suyuna elma sirkesi veya bal ekleyerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Bu sayede yeterli su tüketimini de sağlamış olursunuz.

Zencefil

Zencefil, geleneksel tıpta mide sorunlarına çare olarak uzun bir kullanım geçmişine sahip. Mide bulantısı semptomlarını iyileştirmek için merkezi sinir sisteminiz ve midenizle etkileşime girdiği düşünülen gingerol, paradol ve shogaol gibi biyoaktif bileşikler içerir. Bu özellikleri sebebiyle hamilelik sırasında sabah bulantıları için güvenli ve etkili bir tedavi olabilir.

Zencefil genellikle çay, zencefilli kurabiye, toz zencefil olarak tüketilir.  Siz de mide bulantınızı hafifletmek için zencefili çay olarak tüketebilir veya yemeklerinize toz formunu ilave edebilirsiniz. Kullanım miktarını ve şeklini ise mutlaka doktorunuza danışmanızı öneriyoruz.

Tuzlu kraker

Kraker, simit, kızarmış ekmek ve tahıl gevrekleri gibi kuru gıdalar genellikle mide bulantısı yaşayan kişilere tavsiye edilir. Bu nedenle jinekologlar tarafından sabah bulantısı yaşayan gebelere de sıklıkla önerilmekte. Mide bulantısı yaşarken yemeklerin görüntüsü ve kokusu bulantıyı tetikleyebileceği için yemek pişirmekten kaçının. Bulantıyı hafifletmek için krakerler, simit, kızarmış ekmek ve tahıllar gibi çok az hazırlık gerektiren veya hiç hazırlık gerektirmeyen, güçlü bir kokusu olmayan ve boş midenizi yatıştırmaya yardımcı olabilecek hızlı atıştırmalıklara yönelin.

Muz

Hamilelikte mide bulantısına iyi gelen yiyecekler arasında yer alan muz, aynı zamanda besleyici bir seçenek. Mide bulantısı yaşarken gerekli miktarda yemek yemek zor olabilir. Bu nedenle, yemeyi başardığınız yiyeceklerin besleyici olması ve vücudunuzun güçlü kalmasına yardımcı olmak için enerji sağlaması önemlidir. Muz, daima yemesi kolay, besleyici, enerji verici bir atıştırmalıktır. Dahası kusmanız durumunda kaybedilebilecek potasyumun yerine konmasına da yardımcı olur.

Sadece orta boy bir muz kalori, 27 gram karbonhidrat, günlük potasyum ihtiyacınızın % 12&#;sini ve B6 vitamini için günlük ihtiyacınızın % 22&#;sini karşılar. Diğer yumuşak, yoğun enerji veren yiyecekler arasında ise avokado, yulaf lapası, haşlanmış meyveler, patates püresi ve fıstık ezmesi bulunur.

Elma püresi

Elma püresi, mide bulantısı konusunda yaygın olarak tüketilen bir besin. Çünkü iyi bir karbonhidrat kaynağı ve midenize de son derece nazik davranır. Yarım fincan ( gram) şekersiz elma püresi yaklaşık 50 kalori ve 14 gram karbonhidrat içerir. Mide bulantısına iyi gelmesi ile birlikte diyet lifi bakımından da oldukça zengindir. Siz de mide bulantınızı hafifletmek için elma püresi tüketmeyi deneyin.

Protein zengini yemekler

Makro besinlerin mide bulantısı üzerindeki etkilerini araştıran bilimsel çalışmalar var. Örneğin hamile kadınlarla yapılan bir çalışma, protein açısından zengin öğünlerin, karbonhidrat veya yağ açısından zengin öğünlere kıyasla mide bulantısı semptomlarını önemli ölçüde azalttığını ortaya koydu. Protein açısından zengin yiyecekler, mide bulantısı yaşayan kişiler için özellikle önemli, çünkü bu makro besin, vücudunuzu güçlü tutmaya yardımcı olur ve yetersiz beslenme riskini azaltır.

Hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir?

Tüm bu hamilelikte beslenme önerileri, mide bulantısı sorununu hafifletmenize yardımcı olabilir. Bununla birlikte alabileceğiniz farklı önlemler de var. İşte onlardan bazıları:

  • Bolca dinlenin. İyi bir gece uykusu aldığınızdan emin olun.
  • Özenle beslenin. Sağlıklı ve dengeli bir diyet hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için son derece önemli.
  • Fiziksel ve zihinsel olarak aktif kalmaya çalışın. Meşgul olmak zihninizi yaşadığınız bulantı gibi olumsuz semptomlardan uzaklaştırmaya yardımcı olur.
  • Yeteri kadar sıvı tüketin.
  • Zencefil, nane çayı gibi çatlarla sindirim sağlığınızı destekleyebilirsiniz.
  • Bol ve rahat giysiler giyin.
  • Hareketlerinizi kısıtlayan giysiler bulantı semptomlarını daha kötü hale getirebilir.
  • Doktorunuzun önerdiği vitamin ve takviyeleri alın.
  • Bilgisayar başında çok zaman geçirmeyin. Bu, mide bulantısına katkıda bulunabilir.
  • Koku duyarlılığı mide bulantısını daha çok artırabilir. Bu yüzden bu tür tetikleyicilerden olabildiğince uzak durun.
  • Şiddetli bulantı ve kusma şikayetiniz varsa mutlaka doktorunuza başvurun.

Önemli not: Bu yazıda yer verilen tüm bilgi ve öneriler bilimsel destekli makaleler baz alınarak, genel bilgilendirme amaçlı hazırlanmış olup herhangi bir uzman tavsiyesi içermemektedir. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurun.

Uplifers Sağlıklı Beslenme Koleksiyonu’nu incelemek için tıklayın.

İlginizi çekebilir: Hamilelikte Cinsellik Nasıl Olmalı? Tüm Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kaynaklar: Web MD, Mayo Clinic

Mide Bulantısına İyi Gelen Yiyecekler

1Hamilelik, araç tutması, gıda zehirlenmesi, mevsim geçişi gibi birçok durum mide bulantısını tetikleyebiliyor. Yiyip içtiklerimizden olduğu kadar ruh halimizden de en çabuk etkilenen organlardan biri mide hiç kuşkusuz. Bu sebeple bulantının ne zaman geleceği belli olmuyor, evde her zaman bulabileceğiniz doğal yiyeceklerle mide bulantısına çözümler üretebilirsiniz. Bu doğal yöntemlerle ilaca başvurmadan mide bulantınızı hafifletebilirsiniz. İşte mide bulantısına iyi gelen yiyecekler

Hamilelik, araç tutması, gıda zehirlenmesi, mevsim geçişi gibi birçok durum mide bulantısını tetikleyebiliyor. Yiyip içtiklerimizden olduğu kadar ruh halimizden de en çabuk etkilenen organlardan biri mide hiç kuşkusuz. Bu sebeple bulantının ne zaman geleceği belli olmuyor, evde her zaman bulabileceğiniz doğal yiyeceklerle mide bulantısına çözümler üretebilirsiniz. Bu doğal yöntemlerle ilaca başvurmadan mide bulantınızı hafifletebilirsiniz. İşte mide bulantısına iyi gelen yiyecekler

2Zencefil

Zencefil

Zencefilin dermanı olduğu dertler saymakla bitmez. Zencefilin özellikle mide ve sindirim sistemi için en güçlü ve etkili şifa kaynaklarından biri olduğu biliniyor. Araştırmalara göre zencefil çoğu ilaçtan daha etkili aslında. Mide asidini nötralize edici, mide kaslarını gevşetici özelliğinin yanı sıra toksinleri bağırsağa taşıyarak bize rahatsızlık veren her ne varsa daha çabuk atılmasını sağlıyor. Bir parça çiğ zencefil çiğnemek ya da zencefil çayı içmek bulantıyı bastırmanın en garanti yollarından görülüyor. Toz ya da çiğ formda olması fark etmez, her türlü çok faydalı.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır