protez tırnak ne kadar dayanır / Protez Tırnak - Kalıcı Oje - French - Epila Güzellik Salonu

Protez Tırnak Ne Kadar Dayanır

protez tırnak ne kadar dayanır

Her ay güzellik salonlarına servet harcamayın! İşte evde protez tırnak yapmanın püf noktaları

Son zamanların en trend uygulamalarından biri olan protez tırnaklar, bakımlı ve güzel gözükmek isteyen kadınların gözdesi hâline geldi. Özellikle bazı kişilerin tırnakları zayıf ve güçsüz olabiliyor. Bu durumda jel, akrilik gibi uygulamaları kullanılarak orijinal tırnakların üzerine yapay tırnaklar yerleştiriliyor. Tırnak uzatamayan çalışan kadınlar için de kurtarıcı niteliğinde olan bu uygulama artık sadece güzellik merkezlerinde değil, ev ortamında da uygulanabiliyor.

Protez tırnaklara "Merhaba!" deyin


Adsız tasarım - T

Bir çeşit tırnak kaplama tekniği olan protez tırnaklar; takma ürünlerden farklı olarak son derece daha uzun ömürlü, sağlam, sağlıklı ve doğal görünüme sahip. Düzenli olarak bakımı yapıldığında ise çok daha uzun süre kullanılabiliyor. Üstelik daha doğal bir görüntü sunuyor. Protez tırnak kullanıcılarının dikkat etmesi gereken bazı noktalar var. Mesela asetonsuz oje çıkarıcıları kullanmaları gerekiyor. Ayrıca asit ya da aşındırıcı madde içeren temizleyicilerden protez tırnakların uzak tutulması önem taşıyor. Protez tırnakların avantajları arasında ise sabun, şampuan, deniz suyu, klorlu su ve sıcak sudan herhangi bir zarar görmemesi.

Kadınlar için oldukça kullanışlı olan protez tırnaklar evde nasıl yapılıyor?


Adsız tasarım - T

Öncelikle protez tırnak çeşitlerine kısaca bir göz atalım.

  • Jel Tırnak: Tırnak üzerine bir jel uygulanır, kurumaya bırakılır ve son olarak şekil verilir. Bu yöntem hem daha kalıcı hem daha doğal görünüme sahip tırnaklar elde edilmesini sağlar.

  • Akrilik Tırnak: Tırnak ucuna plastik bir tırnak yapıştırılır daha sonra kalan yerlere sıvı bir malzeme uygulanır.

Protez tırnaklar, güzellik merkezleri gibi profesyonel yerlerde uygulansa da isteyen kişiler ev ortamında gerekli malzemeleri toplayarak da protez tırnaklara sahip olabilirler. Gerekli malzemeler ise şunlar:

  • Akrilik likit,

  • Protez tırnak için özel jel ve cila,

  • Kâğıt ve buffer törpü,

  • Fırça,

  • Tırnak makası,

  • UV cihazı,

  • Top coat,

  • Tırnak temizleme mendili,

  • Tips tırnak seti.

Protez tırnak uygulamasından önce yapılması gerekenler


Her Ay güzellik salonlarına servet harcamayın! İşte evde protez tırnak yapmanın püf noktaları

Protez tırnaklarını uygulamadan önce tırnakların hazır hâle getirilmesi gerekiyor. Öncelikle tırnaklara manikür yapılarak temiz ve güzel bir görünüm vermelisiniz. Bu aşamada tırnakları kesmeli, törpülemeli ve tırnak etlerini geriye itmelisiniz. Eğer iyi bir manikür seti önerisi isterseniz MUJGAN Kahverengi Deri Çantalı 16 Parça Manikür Seti'ni tercih ederek harika tırnaklara sahip olabilirsiniz.

Ürünü İncele

Törpüsüz olmaz

Adsız tasarım - T

Tırnak üzeri yağlı bir tabaka ile kaplı olduğundan ve uygulanacak malzemenin sağlam bir tutuş göstermesi gerekir. Bu nedenle yağlı bölgeyi mat hâle getirmelisiniz. Yani bunun için buffer törpüyle tırnak üzerini törpülemeli ve herhangi bir temizlik mendili ile temizlemelisiniz. Özel bir buffer törpüsü arayışındaysanız Match Sünger Buffer Törpü'yü değerlendirebilirsiniz. Ardından protez tırnakların her bir tırnak için uygun olup olmadığı kontrol etmelisiniz. Eğer uymayan varsa kısaltabilirsiniz.

Ürünü İncele

Sıra uygulamada!


Her Ay güzellik salonlarına servet harcamayın! İşte evde protez tırnak yapmanın püf noktaları

Tüm hazırlıklar tamamsa uygulamaya geçebilirsiniz. Akrilik protez tırnak uygulaması için her bir tırnağa protez tırnak takmalısınız. Boşluklara jel dökerek fırça yardımıyla düzeltmeleri yapın. Jel uygulamasından sonra tırnakları 30 saniye kadar UV cihazında bekletin. Jelin kuruduğundan emin olduktan sonra kalınlık incelik kontrolü yapın. Eğer bir eşitsizlik varsa inceltme işlemi yapın. Son olarak ise top coat uygulayın ve tırnakları tekrar UV cihazında bir süre bekletin. Artık protez tırnaklara sahipsiniz. Arzunuza göre oje ile renklendirebilirsiniz!

Jel protez tırnak uygulaması için akrilikten farklı olarak plastik tırnak kullanılmaz. Önce baz uygulamalısınız. Ardından 3 kat jeli sürmelisiniz ve tırnakları her kattan sonra UV cihazında bekletmelisiniz. Her bir tırnağın saniye arasında ışıkta bekletilmesi gerekiyor. Bunun için MOZIUR M Max w Uv/LED Kalıcı Oje ve Protez Tırnak Kurutucu’yu tercih edebilirsiniz. İki eli birden kurutma özelliği ile zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Ürünü İncele

Protez tırnak uygulaması ne kadar dayanır?


Adsız tasarım - T

Protez tırnakların ömrü genel olarak bir ay civarında olur. Yani uygulandıktan bir ay sonra yenilenmeleri gerekir. Protez tırnaklar güzel görünse de bazı yan etkileri beraberinde getirebiliyor. En yaygın görülen yan etkiler ise şöyle:

  • Protez tırnaklar sert yapıda oldukları için bir yere çarptığınızda ya da takıldığında kalkabilir. Bu esnada tırnağa yapışık olduğu için canınızı acıtabilir.

  • Orijinal tırnak ile protez tırnak arasında kimi zaman mikroorganizmalar gelişebiliyor. Böyle durumlarda sıklıkla enfeksiyon durumları ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle uygulama sırasında hijyene çok çok önem verilmeli.

  • Protez tırnak yapısındaki bazı maddeler bazı kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir. Şişme, kızarma ya da kaşıntı gibi belirtiler; alerjik reaksiyonun göstergesi.

  • Protez tırnaklarda oluşan çatlak, delik gibi yerlere kir birikirse mikroorganizmalar üreyebilir. Bu nedenle yapısı bozulmuş protez tırnakları bekletmeden yenilemek gerekiyor.

Evde protez tırnak çıkarma işlemi nasıl yapılır ve nelere dikkat edilmesi gerekir?


Adsız tasarım - T

Protez tırnaklarınızdan vazgeçtiğinizde evde kendiniz de çıkarma işlemini rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Akrilik protez için bir pamuğa aseton döküp tırnakların üzerine yerleştirerek ve alüminyum folyoya sararak 30 dakika beklemelisiniz. Süre dolduktan sonra alüminyum folyoyu yavaşça çekin, bu sırada akrilik tırnak da yavaşça gelecek. Eğer bir zorlanma olursa yaklaşık 10 ya da 15 dakika daha bekleyebilirsiniz. Jel protez ise sadece normal tırnaklar görülene kadar törpüleme işlemiyle çıkarılır.

Sepette %10'a varan indirimler kazanmak için tıklayın!
Prime üyesi olup bedava kargo ve daha birçok avantajdan yararlanmak için tıklayın!

Umarız önerdiğimiz ürünleri beğenirsiniz. Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Mynet bağlantılardan gelir/komisyon elde edebilir. Satın alım sonrasında satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Mynet sorumlu değildir.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

protez tırnak ne kadar dayanır
Kırılmayan protez asla yoktur. Ama koruyarak kullanırsanız protez tırnağınız kırılmaz. Örnekle açıklarsak yani protez tırnaklı ellerinizle ağır bir şey kaldırmak bir yere tırmık atmak sert bir toprak eşelemek gibi protezi kırmaya yönelik hareketlerden kaçınmalısınız. Protez tırnak ne kadar süre kullanılırsorusuna cevap olarak, belirttiğimiz konulara dikkat ederek kullandığınızda 5 hafta hatta 6 haftaya kadar kullanım süresi mevcuttur. Tırnaktan çıkmaz siz isteyene kadar. Ne zamanki kendi tırnağınız uzar bir boşluk oluşur görünümü sizi rahatsız eder protezi ister bir uzman vasıtasıyla çıkartır yenisini yaptırırsınız buna biz tamir de diyebiliyoruz. Yada komple çıkartır kullanmazsınız.

Kısacası kullanım süresi tamamen protez yaptıran kullanıcının dikkatiyle alakalıdır.

Protez Tırnak Ne Kadar Süre Kalır?

Protez tırnak için herhangi bir zaman sınırı bulunmamaktadır. Düzenli olarak bakımları yapılırsa sonra yaklaşık yarım sene boyunca kalabilir.

Jel Tırnak Abdest Geçirir mi?

Protez tırnak taktığınız zaman gusül veya namaz abdesti almanıza engel olur. Gusül veya abdest alırken, yıkanması gereken organların kuru yer kalmayacak şekilde yıkanması gerekir. Aksi hâlde gusül veya abdest geçerli olmaz.

Takma Tırnak En Fazla Kaç Gün Kullanılır?

Takma tırnağı tırnağınıza bastırarak yapıştırın ve bir-iki dakika takma tırnağın üzerinde elinizle bastırmayı devam edin. İşlem bu kadar basit. Bir takma tırnağın kullanım süresi en az 1 hafta, en fazla 10 gündür. Kullandıktan sonra 3 gün boyunca tırnaklarınızı dinlendirmeyi unutmayın.

" Dolu Dolu Estetik İle Güzelliğinize Güzellik Katın "

Protez tırnak nedir : Ttırnağınızın üstüne uygulanan Protez tırnak, tırnakları geç uzayanlar ve tırnaklarına şekil vereyemenler için hazır bulunan uzun tırnaklardır. Protez tırnak gerçek tırnağızın üzerine bir kaç koruyucu maddeler konduktan sonra yapılmaktadır. Bundan dolayı kesinlikle gerçek tırnağınıza zarar vermemektedir. Protez tırnak için herhangi bir zaman sınırı bulunmamaktadır. Düzenli olarak bakımları yapılırsa sonra yaklaşık yarım sene boyunca kalabilir. Aynı zamanda dilediğiniz vakitte kolayca çıkarılabilir.

Protez tırnak; Bayanlar için çok kullanışl olan bir protez tırnak türüdür. Takma tırnaklardan daha çok kullanışlı olan protez tırnak; her zaman ve her yerde kullanabileceğiniz ve oldukça güzel görünen tırnak çeşididir.

Protez Tırnak Kullanımı

Protez tırnak sizden bir parça gibi olduğundan dolayı fazlalık gibi hissetmezsiniz. Tamamen doğal bir görünümü olan protez tırnağa oje bile sürebilirsiniz. Hatta oje gerçek tırnaktaki ojeye  göre daha kalıcı olmaktadır. Uzunluğunu isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Protez tırnağınız kimyasal maddelere temas etmemesine özen göstermelisiniz. Örneğin bulaşık yıkarken yada temizlik yaparken kesinlikle eldiven kullanmanız seafoodplus.infoı zamanda ojenizi aseton içermeyen çıkarıcılar ile çıkarın. Aynı zamanda şampuan yada sabun gibi maddelerden etkilenmemektedir.

Kimler Protez Tırnak Yaptırabilir ?

Özellikle tırnaklarınızı yeme gibi probleminiz var ve kendinize bu konuda hakim olamıyorsanız protez tırnak tam size göre.

  • Kırılgan tırnaklara sahip bayanlar için idealdir.
  • Tırnak uzatmaya zaman ayıramayan iş kadınları için bulunmaz fırsattır.
  • Müzik, dikiş gibi tırnakların yoğun olarak kullanılacağı işlerde çalışanların yaptırmasında bir sıkıntı yoktur..

Kimler Protez Tırnak Yaptıramaz ?

Tırnaklarında yada ellerinde mantar gibi bulaşıcı hastalıkları olan kişilere protez tırnak yapılamaz. Fakat tedavi edilip tamamen kurtulduktan sonra uygulanmasında sıkıntı olmamaktadır..

Protez Tırnak Uygulaması Nasıl Yapılır ?

Protez tırnak; her türlü el ve tırnak cinsine uygulanabilir.

Protez tırnak yaptıracak bayanlara öncelikle tırnaklarının yapısında bir takma tırnak yerleştirilir. Ancak bu tırnak bütün yüzeye yapıştırılmaz. Çünkü iç kısmını kaplayacak şekilde uca doğru yapıştırılır.

Protez Tırnak yapıştırıldıktan sonra; takılan tırnağın, kendi tırnağınızın seviyesine kadar törpülenmesi gerekmekte. Yani Arada yükseklik farkı olmamalıdır. Yüzeyin eşit hale gelmesi gerekir.

Tırnak yüzeyi törpü ile eşit seviyeye getirildikten sonra akrilik kullanılır. Akrilik ve jel olmak üzere 2 farklı çeşit uygulama vardır. Ancak en çok kullanılan akrilik işlemdir.

Tırnak yüzeyine akrilik uygulanıktan sonra; daha pürüzlü bir hal alır. Bundan dolayı tırnak yüzeyine tekrar tekrar törpü işlemi yapılmalı. Törpü yapılarak parlatılması sağlanmalıdır.

Tırnaklarınızı canlandırıldıktan sonra; oje sürüp günlük işlerinize dönebilirsiniz. Bu işlem yaklaşık 1,5 saat sürer.

Protez tırnak uygulandıktan sonra; yaklaşık 1 ay süre içerisinde yenilenmesi gerekir. Yenilenme yapılmasının amacı; dipten kendi tırnaklarınızın uzamasıdır. Bundan dolayı tekrar dolgu maddeleri yapılarak yenilenmeli.

Protez Tırnak Nasıl Çıkartılır ?

Protez tırnaklarından belli bir süre sonra sıkılan bayanlar olabilir. Bunun gibi bir durumla karşılaştığınızda; yaptırdığınız yere giderek yardım almalısınız. Uygulama yaptıkları malzemelerin benzerleriyle  çok rahat bir şekilde, takma tırnakların yerinden çıkmasını sağlarlar. Takma tırnak çıkarıldıktan sonra; tırnak yüzeyinde olan incelme kalıcı olmaz. Bunun sayesinde İncelen tırnak yüzeyi bir müddet sonra kendine gelir. Evde protez tırnak çıkarmak ve çözmek çok zordur. Bu işlem için üretilen bazı özel sıvılar bulunmaktadır. Kendiniz bu tırnakları çıkarmaya kalkarsanız; kalıcı sorunlarla karşılaşma ihtimali vardır. Tırnakların soyulmaması için bu müdaheleyi kendiniz değil uzmanlar tarafından yaptırın.

Protez Tırnak Çeşitleri

Jel tırnak; Bu yöntemde tırnağa jelimsi bir sıvı uygulanır. Bu yöntem en çok tercih edilen ve en dayanıklı yöntemlerden birisidir.

Bu jel sıvı üç farklı adım  ile uygulanıseafoodplus.infoşlangıç olarak sürülen jel sıvı tırnağı sabitlemek için kullanılır. İkinci olarak daha kıvamlı bir jel sürülür. Sürülen bu jel ile tırnağa şekil verilir. Son olarak sürülen jel ile tırnağa son bir rötuş yapılır. Sürülen bu son jel ile tırnaklarınız daha ışıl ışıl görünür.

Akrilik tırnak; Özel bir toz ve özel bir sıvı ile yapılan protez tırnak uygulamasıdır. Bu uygulama ne yazık ki çok doğal görünmemektedir. Yapılışı ise Tırnak ucuna plastik olan tırnak yerleştirilir ve özel karışım ile tırnağın kalan kısmının doldurulur

Dippig tırnak; Bu uygulama akrilik tırnak uygulamasına benzemektedir. Akrilik tırnak uygulamasından tek farkı kokusuz olmasıdır. Buna ek olarak  tırnakların görünüşü  mattır.

Protez Tırnaklar Ne Kadar Zaman Kullanılabilir? Evde Protez Tırnak Yapmak Mümkün Mü?

Protez jel tırnak günümüzde kadınların hem el hem de ayak tırnakları için tercih ettiği bir yöntemdir. Eğer siz de bu uygulamayı kullanmayı düşünüyorsanız ve bu konuda bilgilenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz.

jpg

PROTEZ JEL TIRNAK NEDİR?

Adından da anlaşıldığı üzere; yapak bir tırnak türüdür. Kendi tırnağınızın üzerine bir takın koruyucu maddeler uygulanarak monte edilen uzun yapay tırnaklardır.

jpg

PROTEZ JEL TIRNAK EVDE NASIL YAPILIR?

Pandemi sürecinde olduğumuzdan dolayı her şeyi evde yapmak durumunda kalmaya başladık. Bu uygulamaları evde yapmanın da mümkün olduğunu aslında öğrenmiş olduk. Protez jel tırnak da evde yapabileceğiniz uygulamalardan birisidir.

- İlk olarak tırnaklarınızı uzun ise kısaltın

- Ardından tırnak üstlerinizi törpüleyerek mat ve pürüzsüz hale getirin.

- Temizlediğiniz tırnağınızın üzerine base coat uygulayın.

- Base coat uyguladığınız tırnağı UV altında sn. kadar kurutun.

- Poli jeli protez tırnak şablonu içerisine bir miktar alın.

- Poli jel suyu yardımı ile poli jeli bir fırçadan da yardım alarak şablonunun içerisine dikkatlice yayın

- Uygun formu verdiğiniz jelli protez tırnak şablonunu kendi tırnağınız üzerine yerleştirerek UV ışınıyla kurutun.

- Ardından protez tırnak şablonunu çıkartın ve jel tırnağınız oluşmuş durumda olacak.

- Tırnaklarınızı dilediğiniz formda törpüleyin

- Ardından dilediğiniz gibi renklendirebilirsiniz.

- Kalıcı oje veya günlük oje kullanabilirsiniz.

jpg

PROTEZ JEL TIRNAK EVDE NASIL ÇIKARILIR?

Tırnaklarınız artık uzadı ise veya kenarlardan atmaya başladı ise çıkarma vakti gelmiş demektir. Çıkarmak için de illa güzellik merkezlerine gitmeniz gerekmiyor. Dilerseniz evde kendiniz de rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

- Jel tırnak çıkarma yöntemi aslında kalıcı oje çıkarma yöntemi ile aynı. Dilerseniz bunu tekrar jel tırnak için anlatalım.

- İlk olarak tırnaklarınızın üzerine asetonla yerleştirmek için uygun boyutta pamuk parçaların hazırlayın.

- Ardından yine her bir tırnağı tek tek sarabileceğiniz boyutta alüminyum folyo parçaları oluşturun.

- Hazırladığınız pamuklara komple aseton sıkarak tırnaklarınızın üzerine yerleştirin ve tırnaklarınızı folyo ile sarın.

- Yarım saat kadar bu şekilde sarılı olarak tırnaklarınızı bekletin.

- Folyoları ve pamukları çıkarın,

- Bir itme gereci ile gül çubuğu da olabilir tırnaklarınıza fazla zarar vermeden jel tırnakları kaldırın ve çıkarın.

- Kalıntı olursa tekrar asetonlu pamukla ve törpü yardımıyla temizleyin.

- Uzun süre asetona maruz kalacağından tırnaklarınızı mutlaka işlem sonrasında bol yağlı bir kremle veya tırnak yağı ile yağlayın.

jpg

PROTEZ JEL TIRNAK NE KADAR KALIR?

Protez jel tırnak kişiden kişiye göre değişmekle birlikte bakımları yapıldığı takdirde 6 aya kadar kullanılabilir. Kişiden kişiye değişme sebebi de tırnak uzama hızına bağlı olmasıdır.

Eğer evde kendiniz uygulayacaksanız bakım işlemi biraz zor gelebilir. Çünkü tırnak uzadıkça uzayan kısmın ortalama 3 haftada bir doldurulması gerekir bu doldurma işlemi uzmanlık isteyen meşakkatli bir iştir. Bu yüzden de kendiniz uygulayacaksanız komple çıkarıp yeniden yapmak daha mantıklı olacaktır.

jpg

PROTEZ JEL TIRNAK ZARARLARI?

Protez jel tırnak zararlı mı sorusu kafanızda dönüyor ise cevap evet. Çünkü bu uygulamalar sırasında birçok kimyasala maruz kalıyorsunuz. Her zaman tercihiniz doğalı korumaktan yana olmalı. Dilerseniz zararlarını sırayla yazalım. Sonra tabii ki tercih sizin.

Protez jel tırnak uygulamasında sık aralıklarla uygulanan UV ışını yüksek miktarda radyasyon içerir ve bu radyasyon uzun vadede kalıcı hasarlara neden olabilir.

Uygulanan kimyasallar tırnağın hava almasını engellediği için tırnağın ph dengesini bozar.

Kendi tırnağınız ile protez jel tırnak arasında oluşabilecek boşluklar enfeksiyon ve mantar oluşumuna neden olur.

Tırnaklarınız sürekli törpüye maruz kaldığı için ve su kaybettiği için kırılganlaşır,

Sık sık ve sürekli bu uygulamaları tercih edenlerde tırnak sararmaları ve renk kayıpları ortaya çıkar.

jpg

JEL TIRNAK İLE AKRİLİK TIRNAK ARASINDAKİ FARKLAR

Birbirine çok benzeyen bu iki uygulama arasında bir takım farklar bulunuyor.

Akrilik tırnak daha ağır kokuya sahiptir.

Akrilik tırnak daha kalındır dolayısıyla da daha dayanıklıdır.

Akrilik tırnakta kimyasallar direkt olarak tırnağa temas ederken jel tırnakta bu temas daha azdır.

Akrilik tırnak daha dayanıklıdır ve daha uzun süre kalıcıdır.

Akrilik tırnak daha mat ve doğal görünürken jel tırnak daha parlak görünüm sağlar.

jpg

JEL TIRNAK MI KALICI OJE Mİ?

Aslında bu sorunun cevabı sizin beklentinize göre değişir. Protez jel tırnak tırnaklarınıza hacim, bombe ve pürüzsüzlüğün yanında daha uzun tırnak sağlarken kalıcı oje yalnızca renklendirme amaçlıdır. Ayrıca protez tırnakları renklendirmek için de kalıcı oje kullanılabilir.

jpg

PROTEZ JEL TIRNAK ÜZERİNE OJE SÜRÜLÜR MÜ?

Protez jel tırnak üzerine kesinlikle oje sürmelisiniz. Jel kısım tek başına kullanılabilir bir görüntü oluşturmaz. Protez jel tırnaklarınıza dilerseniz kalıcı oje dilerseniz de normal oje kullanabilirsiniz.

kapakjpg

PROTEZ JEL TIRNAK FAYDALARI?

Kimyasal açıdan ve sağlık açısından zararlarından yukarıda bahsetmiştik ancak pratikte de illaki bir takım faydaları bulunuyor.

Tırnak yeme alışkanlığınız var ise bunu protez jel tırnak kullanarak engelleyebilirsiniz.

Tırnaklarınızı uzatamıyor iseniz ve çabuk kırılıyor ise protez jel tırnak ile her zaman uzun ve bakımlı tırnaklara sahip olabilirsiniz.

Ortalama üç haftada bir bakım gerektirdiğinden üç hafta boyunca kalıcı oje ile birlikte uyguladığınızda sürekli bakımlı ve uzun tırnaklara sahip olmanızı sağlar.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir