mersin gezilecek koylar / Mersin'de Gezilecek Yerler: Mersin Mutlaka Görmeniz ve Gezmeniz Gereken Yerler Listesi

Mersin Gezilecek Koylar

mersin gezilecek koylar

Mersin, Akdeniz Bölgesi’nde yer almaktadır ve ülkemizin en önemli turizm noktalarından bir tanesidir.

Birbirinden güzel plajları, doğal alanları, tarihi ve turistik yerleri, cafeleri ve gece kulüpleri ile her sene yerli ve yabancı on binlerce turiste ev sahipliği yapan Mersin, aynı zamanda tatilcilerin konaklayabilmesi için birçok lüks ve uygun oteli de bünyesinde bulundurur.

Özellikle yaz aylarının vazgeçilmez turizm merkezlerinden bir tanesi olan Mersin’de mutlaka gezip görülmesi gereken yerler arasında; Taşucu Atatürk Evi Müzesi, Kızkalesi, Anamur Mamure Kalesi, Silifke Kalesi, Adamkayalar, Astım Mağarası, Cennet-Cehennem Obrukları, Çamlıyayla Baştepe, Tarsus Şelalesi ve Boğsak Koyu yer almaktadır.

Taşucu Atatürk Evi Müzesi

Mersin şehir merkezinin aşağı yukarı km uzağında yer alan Taşucu Atatürk Evi Müzesi, ulaşımı açısından oldukça rahattır. Ziyaretçiler, Taşucu Atatürk Evi Müzesi’ne özel araçları ile ulaşım gerçekleştirebilecekleri gibi aynı zamanda toplu taşıma araçları ya da taksiler aracılığı ile de kolayca ulaşım sağlayabilir.

Taşucu Atatürk Evi Müzesi, aynı zamanda Selanik’te bulunan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün doğup büyümüş olduğu ev ile birebir aynı yapılmıştır. Taşucu Atatürk Evi Müzesi içerisinde Atatürk’e ait kişisel eşyaların bulunduğu gibi ayrıca o döneme ait belge ve fotoğraflar da yer almaktadır.

Taşucu Atatürk Evi Müzesi, pazartesi günleri hariç haftanın her günü sabah saat ile akşamüstü saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Müzeye giriş yapmak için herhangi bir kısıtlama ya da giriş ücreti bulunmamaktadır.

Mersin için planladığınız tatilinizde görülecek yerler listenizi hazırladıktan sonra otel seçeneklerine de göz atmak isterseniz Mersin Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kızkalesi

Mersin şehir merkezinin yaklaşık olarak 60 km uzaklığında yer alan Kız Kalesi, ulaşımı açısından hiçbir zorluk bulundurmamaktadır. Ziyaretçiler, Kızkalesi’ni ziyaret etmek isterler ise özel araçlarını, toplu taşıma araçlarını ya da taksileri kullanabilirler.

Tarih boyunca birçok imparatorluğun hüküm sürdüğü Kız Kalesi’nin geçmişi M.Ö. 4. yüzyıla dayanmaktadır. Denizin içinde, karadan aşağı yukarı metre uzakta yer alan Kızkalesi, halk arasında Deniz Kalesi olarak da bilinmektedir. Kız Kalesi’nin çoğu yeri günümüze kadar olduğu gibi kalmış ve oldukça iyi bir şekilde korunmuştur. Hakkında birden çok efsanenin bulunduğu Kız Kalesi’ne günümüzde plajdan kalkan deniz bisikletleri ya da çeşitli deniz araçları ile ulaşım sağlanmaktadır.

Kızkalesi, hafta sonları hariç sene boyunca ziyaret edilebilir. Kızkalesi’ne giriş için herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.

Giriş ücreti 10 TL olarak belirlenmiştir.

Işıl ışıl bir güneş, masmavi bir deniz ve tarihi bir manzarayla taçlandıracağınız tatilinizi Kızkalesi Denize Sıfır Oteller sayfamızdaki oteller arasından seçiminizi yaparak planlayabilirsiniz.

Anamur Mamure Kalesi

Anamur Mamure Kalesi, Mersin şehir merkezine yaklaşık olarak 8 km uzaklıkta yer aldığından ulaşımı oldukça kolaydır. Anamur Mamure Kalesi’ni ziyaret etmek isteyen tarih meraklıları, özel araçları, toplu taşıma araçları ya da taksiler aracılığı ile kaleye kolayca ulaşım sağlayabilirler.

Akdeniz ticaret yollarını gözlemek amacıyla Romalılar tarafından yapılan Anamur Mamure Kalesi, konumu nedeniyle oldukça ilgi çekmektedir. Anamur Mamure Kalesi’ni gezip tarih sayfalarında gezintiye çıkarken aynı zamanda eşsiz deniz manzarasını seyretmek de mümkündür. Tarihi boyunca birçok imparatorluğun hakimiyeti altına girmiş olan Anamur Mamure Kalesi’nde Karamanoğlu Mahmut Bey tarafından yapılan tek minareli cami de yer almaktadır. Kale içerisinde ayrıca 39 kule, su sarnıçları, cami ve hamam bulunmaktadır. Anamur Mamure Kalesi, yılın her günü sabah saat ile akşam saatleri arasında ziyarete açıktır.

Anamur Mamure Kalesi’ne giriş ücreti ise 10 TL olarak belirlenmiştir.

Silifke Kalesi

Mersin şehir merkezinden aşağı yukarı 80 km uzaklıkta konuşlanan Silifke Kalesi, özel araçlar ya da toplu taşıma aracılığı ile oldukça kolay bir şekilde ziyaret edilebilir.

Silifke Kalesi, Helenistik dönemin izlerini taşımaktadır ve Silifke’nin en yüksek tepesinde yer almaktadır. Silifke Kalesi içerisinde bulunan tarihi güzellikleri inceledikten sonra eşsiz bir manzara eşliğinde içeceklerinizi yudumlayabilirsiniz.

Silifke Kalesi, haftanın her günü ziyarete açıktır. Sabah saat ’de kapılarını ziyaretçilere açan Silifke Kalesi, akşam saatleri arasında kapanmaktadır.

Silifke Kalesi’ne giriş için herhangi bir ücret ya da kısıtlama bulunmamaktadır.

Silifke’nin muhteşem güzellikleri arasında hemen bir tatil planı yapmak için Silifke Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Adamkayalar

Mersin şehir merkezinin ortalama olarak 70 km uzaklığında yer alan ve Silifke sınırları içerisinde bulunan Adamkayalar’a ulaşım; özel araçlar, taksiler ya da şehirlerarası otobüsler aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Geçmişi M.Ö. 3. yüzyıla dayanan Adamkayalar, derin bir vadi içerisinde, kayalara oyulmuş toplamda 12 adet kabartmadan oluşmaktadır. Ulaşımı az da olsa zor olan bir vadinin yamacında 4 kadın, 11 erkek, 2 çocuk, 1 dağ keçisi ve Roma Kartalı figürleri de yer almaktadır.

Adamkayalar, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilir. Adamkayalar’a giriş için herhangi bir giriş ücreti ya da kısıtlama bulunmamaktadır.

Astım Mağarası

Mersin şehir merkezinin ortalama olarak 70 km uzağında yer alan Astım Mağarası’na özel araçlar ya da taksiler ile ulaşım sağlamak oldukça kolaydır.

Yaklaşık olarak 15 metre derinliğe sahip olan Astım Mağarası’nın astım hastalığı olan insanlara iyi geldiği düşünülmektedir. Astım Mağarası’na toplamda 78 adet demir merdiven indikten sonra ulaşmak mümkündür. Mağarada ilerledikçe devasa sarkıtlar ve dikitler görmek mümkündür. Efsanelere konu olan bu mağaranın etrafında dilek tutmak için bezlerin bağlandığı ağaçlar da yer almaktadır.

Astım Mağarası, hafta sonları hariç her gün ziyaret edilebilir.

Astım Mağarası’na giriş ücreti 35 TL’dir.

Cennet-Cehennem Obrukları

Mersin şehir merkezinin yaklaşık olarak 80 km uzaklığında yer alan Cennet-Cehennem Obrukları, her sene yerli ve yabancı on binlerce turistin uğrak noktası haline gelmiştir. Cennet-Cehennem Obrukları’na ulaşım, özel araçlar ya da şehirlerarası otobüsler aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Cennet-Cehennem Obrukları, doğal yollarla oluşmuş iki doğa harikasıdır. Cennet obruğu' her biri oldukça geniş basamaklı merdivenler ile inilir. İnerken etrafta bulunan çeşitli ağaç ve bitki türlerini gözden kaçırmak da mümkün değildir. Cehennem Obruğu ise yaklaşık metre derinliğe sahiptir. Cehennem Obruğu kenarları, Cennet Obruğu kenarlarına göre daha dik olduğu için tabanına inmek mümkün değildir. Eşsiz doğaları ve manzaraları ile Cennet-Cehennem Obrukları, doğa ile iç içe bir gün geçirmek isteyen hemen herkesin görmek isteyeceği yerlerden bir tanesidir.

Cennet-Cehennem Obrukları, yaz dönemleri boyunca sabah saat ile saatleri arasında, kış dönemlerinde ise ile arasında ziyaret edilebilir.

Cennet-Cehennem Obrukları’na giriş biletlerinin ücreti ise 35 TL’dir.

Çamlıyayla Baştepe

Mersin şehir merkezinin ortalama olarak 80 km uzağında yer alan Çamlıyayla Baştepe, ulaşımı açısından oldukça rahattır. Çamlıyayla Baştepe’yi ziyaret etmek isteyen gezginler, özel araçları ya da Tarsus’tan kalkan toplu taşıma araçları aracılığı ile de kolayca ulaşım sağlayabilirler.

Çamlıyayla, doğa ile iç içe, küçük ve şirin bir ilçedir. Çamlıyayla merkezine yaklaşık olarak 13 km uzaklıkta yer alan Baştepe’de ziyaretçiler dağları, kanyonları, mağaraları, gölleri, nehirleri ve ormanları gezerek doğa ile iç içe bir gün geçirebilir. Aynı zamanda çeşitli doğa sporlarını da yapabilir, kamp çadırlarını kurabilirler.

Çamlıyayla Baştepe yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilir. Çamlıyayla Baştepe’ye giriş için herhangi bir ücret ya da kısıtlama bulunmamaktadır.

Tarsus Şelalesi

Mersin şehir merkezinin yaklaşık olarak 30 km uzağında yer alan Tarsus Şelalesi, ulaşımı bakımından oldukça rahattır. Ziyaretçiler, özel araçları ile ulaşım sağlayabileceği gibi aynı zamanda taksileri ya da toplu taşıma araçlarını da kullanabilirler.

Mersin’de bulunan Tarsus Şelalesi, Mersin’deki en ünlü şelalelerden bir tanesidir. Berdan Nehri’nin 5 metrelik yükseklikten akması ile oluşan Tarsus Şelalesi’nin çevresinde ağaçlarla çevrili eşsiz bir manzara da bulunmaktadır. Aynı zamanda Tarsus Şelalesi çevresinde çeşitli cafe ve restoran hizmetleri de bulunmaktadır.

Tarsus Şelalesi, yılın her günü akşam saat ’a kadar ziyaret edilebilir.

Tarsus Şelalesi’ne giriş için herhangi bir ücret ya da kısıtlama bulunmamaktadır.

Boğsak Koyu

Mersin şehir merkezinin yaklaşık olarak km uzağında yer alan Boğsak Koyu, her sene yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktası haline gelmiştir. Boğsak Koyu’na ulaşım, özel araçlar, otobüsler ya da taksiler aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Boğsak Koyu, şehir yaşantısından ve betonlaşmadan uzak, doğa ile iç içe bir koydur. Boğsak Koyu’nun İnce kumdan ve küçük çakıllardan oluşan plajında güneşlenebilir, balık tutabilir, piknik yapabilir ya da dalış keyfi yaşayabilirler.
Boğsak Koyu, yılın her günü ve günün her saati ziyaret edilebilir. Boğsak Koyu’na giriş için herhangi bir ücret ya da kısıtlama bulunmamaktadır.

Cennet Cehennem Obrukları:Mersin’de gezilecek yerler listesinde ilk sırada yer almalıdır. Bu obruklar başka bir yerde benzerine rastlayamayacağınız özgün güzelliklerdendir. Kalkerli arazinin yer altı sularının aşındırması ve tavanının çökmesiyle oluşan obruklardır. Cehennem, içine inilemeyen, cam terastan izlenebilen metre derinliğinde bir çukurdur. Cennet ise basamak ile inilebilen bir obruktur. Cennet Obruğunun ortasında 5. Yüzyıldan kalma Meryem Ana Kilisesi de manzarayı daha özgün kılmaktadır. Buraya panoramik asansörle de inilebilmektedir.  Obruklara giriş ücreti 45 TL’dir. Müze kart geçerlidir.

cennet cehennem obruk

 

Kızkalesi: Mersin’in en önemli turistik değerlerinden birisi ve simgesi olarak bilinen Kızkalesi kıyıdan metre açıktaki bir ada üzerine yapılmış bir kaledir. Yine karada da kalenin devamı olan kalıntılar oldukça sağlam durumdadır.  Kızkalesi plajında şemsiye şezlong, wc  ve  duş gibi hizmetler ücret karşılığında sağlanmaktadır. Ziyaretçiler Kızkalesi’ne kıyıdan ulaşmak için deniz bisikleti ve kano kiralayabilecekleri gibi adaya tekne ile de gidilebilmektedir. Kızkalesi’nin bulunduğu adanın çevresi deniz canlıları açısından oldukça zengin olup, buraya giden turistlerin deniz gözlüğü ve şnorkel bulundurmalarını tavsiye ediyoruz.

 

Uzuncaburç Antik Kenti:İsmini Helenistik döneme ait yüksek kuleden alan Uzuncaburç, Mersin’in en önemli antik kentidir. Denizden metre yükseklikte dini nitelikte bir alanken, zamanla para basma yetkisi olan bağımsız bir kent haline gelmiştir. Burada görülmesi gereken eserler Helenistik dönemden kalan ve Bizans döneminde kiliseye çevrilen 36 sütunlu Zeus tapınağı,  o dönem için çok büyük sayılabilecek kişi kapasiteli tiyatrodur. Kaya mezarları ve şans tapınağı diğer görülmesi gereken eserler arasındadır. Uzuncaburç’a gitmek için en uygun zaman öğleden sonra güneş ışıklarının yatay gelerek eserlerdeki detayları vurguladığı saatlerdir. Giriş ücreti 12,5 TL olup, müze kart geçerlidir.

 

Anemurium: Antik dönemin önemli liman kentlerinden birisi olan Anemurium, ismini rüzgârlı tepe kelimesinden almaktadır. Deniz ticaretiyle gelişmiş olan kentte pek çok medeniyetin izini görmek mümkündür.  Görülmesi gereken eserler arasında kişilik tiyatro, civarı mezar bulunan nekropol, halk hamamı,    Nekropol hamamı, su kemerleri ve deniz feneri sayılabilir. Anemurium Antik Kenti’nin bir güzelliği de denize grime imkanı bulunmasıdır. Antik kente giriş ücretli olduğu için deniz kalabalık değildir ve çok temizdir. Yüzerken tarihi eser kalıntılarına rastlamak ise bambaşka bir deneyimdir. Anemurium Antik Kenti’ne giriş ücreti 12,5 TL olup, müze kart geçeridir.

Kanlidivane: Burada kKutsal olduğuna inanılan 60 metre derinliğinde bir obruk etrafına kurulmuş kentin kalıntıları bulunmaktadır. Kanlıdivane ’den Gözlem kulesi, bazilikalar  ve bir çok yapı günümüze oldukça sağlam ulaşmıştır. Numaralarla sıralanan bazilikalardan Kanlıdivane’nin sembolü sayılan 5 nolu bazilika özellikle görülmesi gereken eserlerdendir. Nekropol alanındaki kaya mezarları da görsel açıdan etkileyicidir. Kanlıdivane’ye gitmek için en güzel zaman öğleden sonra serinliğinde  yanal güneş ışınlarının yapılardaki detayları ortaya çıkardığı vakitlerdir. Özellikle güneyden obruğu  kentin kalıntılarıyla birlikte fotoğraflamanızı  ve açıdan manzarayı izlemenizi tavsiye ederiz.  Kanlıdivane giriş ücreti 12,5 TL olup müze kart geçerlidir.

 

Alahan Manastırı: İnanç turizmi açısından ülkemizin ve dünyanın önemli noktalarından birisi olarak görülmektedir. Hristiyanlığın en önemli figürlerinden Saint  Paul ve Aziz Barnabas’ın da Anadolu’da bu yeni dini yayarken burada konakladıkları bilinmektedir. Manastır’ın genel itibariyle iyi korunmuş durumda ve çoğu yapısının ayakta olduğunu söylemek mümkündür. Kiliseleri birbirine bağlayan yol, haç şeklindeki vaftiz havuzu ve hamam gibi özellikleriyle çok dikkat çeken bir mimari yapıdır. Yapıların süslemesinde usta bir taş oymacılığı görülür. Cebrail ve Mikail meleklerin figürleri, kartal, öküz ve kükreyen aslan sembolleri, İncil yazılarının tasvirleri asma yaprakları, üzüm salkımları ve balık motifleri hala burada görülebilmektedir. Manastırın bulunduğu hakim tepeden Göksu Vadisi manzarası çok etkileyicidir. Manastıra giriş ücretsizdir.

 

Yerköprü Şelalesi:Milyonlarca yıl önce Ermenek Çayı üzerinde meydana gelen bir heyelanın alanındaki kaynak suyunun kireçli yapıyla oluşturduğu şelale ziyaretçileri kendisine hayran bırakmaktadır. Ülkemizde çok sayıda şelale olsa da Yerköprü Şelalesi özgünlüğüyle öne çıkan ayrıcalıklı bir şelaledir. Şelaleye ırmak üzerinde yeni yapılan asma köprü üzerinden gidilmektedir. Asma köprü üzerindeki yükseklik duygusu ve turkuaz renkteki suyun manzarası da çok etkileyicidir. Köprüyü geçtikten sonra şelaleye ulaşmak için metre ahşap yürüyüş yolu üzerinden ulaşılmaktadır. Yolculuğun kendisi de şelale kadar güzeldir.

 

Kisecik (Saklı Cennet):  Kadıncık çayı üzerinde yer alan bu kanyon köşe ismiyle müsemma köşede kalmış bir cennettir. Tepelerin arasından kanyon oluşturarak akan çay, burada düzlüğe çıkmaktadır. Sarıkavak olarak da bilinen bu kanyonun gördüğünüz diğerlerinden önemli bir farkı içinde sal ile gezilebilmesi ve ziyaretçilere bambaşka bir deneyim sunmasıdır.  Giriş ücretsizdir ancak araçlardan otopark ücreti alınmaktadır. Sala binme ücreti ise kişi sayına göre değişmekle birlikte TL’dir.

 

Gülek Kalesi:Gülek boğazına hâkim bir tepe üzerinde yer alan kalenin özellikle Adana-Ankara otobanını gören manzarası çok etkileyicidir. Son yıllarda uçurum manzaralı kayada hatıra fotoğrafı çekilmek isteyenler tarafından yoğun olarak ziyaret edilmektedir. Özellikle pazar günleri çok yoğun olmakta, kaya üzerinde fotoğraf çekimi sırası oluşmaktadır. Mümkünse diğer günlerde gitmenizi tavsiye ederiz. Giriş ücretsizdir.

Kayacı Vadisi:Orta Toroslardan doğan  Lemas çayının Akdeniz’e dökülmeden önce kayaları yararak oluşturduğu kanyon güzelliğiyle görenleri büyülemektedir. Çınar ağaçlarının arasından güneşin zorlukla girebildiği bu cennet köşe denizden 8 km ilerleyince sıcaklığın derece düşmesi ve nemin de azalmasıyla ziyaretçilere adeta başka bir dünyaya gitmiş olma hissiyatını uyandırmaktadır. Irmak boyunca sıralanan işletmelerde çınar ağaçlarının altında ayaklarınız suyun içinde yemek yiyip dinlenebileceğiniz gibi kendi yiyeceklerinizi getirip kamelya kiralayarak piknik de yapabilirsiniz. Lemas Çayı üzerinde yer alan işletmelerde en eskisi ve en bilineni Doktor’un yeridir. Buraya ulaşmadan 1 km önce bir tavus kuşu çiftliği de bulunmaktadır.

Aynalıgöl (Gilindere) Mağarası:Türkiye’nin en güzel mağaralarından birisi belki de birincisi olan bu doğa harikasını mutlaka görmelisiniz. İsmini tabanındaki dev göl ve suyunun yansımalarından alan mağarada sarkıt dikit ve traverten oluşumları büyüleyicidir. Gölün berrak suyu içinde rahatlıkla görülebilen şekilleri izlemek ayrıca keyiflidir. Mağaranın kendisi kadar, buraya inerken karşılaşılan deniz manzarası da burayı ayrıcalıklı kılmaktadır. Mağara girişinde otopark, kafe, lavabo ve benzeri altyapı olanakları mevcuttur. Giriş ücreti 7 TL’dir..

 

Tisan:  Halk arasında bilinen adıyla Ovacık Yarımadası, arkeoloji literatüründe Kilikya Afrodisiası olarak geçer. Antik kentin en önemli eseri, St. Pantaleon Kilisesi, MS IV. Yüzyıldan kalmıştır. Kilisenin tabanının tamamı geometrik şekiller, bitki ve kuş motifleriyle süslü mozaikle kaplı ve oldukça iyi durumdadır. Tisan Yarımadası tarihi özelliğinin yanı sıra son yıllarda doğal güzelliğiyle öne çıkmıştır. Kıstak yapısındaki Tisan’ın doğu ve batısındaki  iki koy temizlikleri  ve berraklıklarıyla  büyüleyicidir. Taşucu’ndan kalkan tekne turlarının da en önemli duraklarından birisidir.

 

Eshab-ı Kehf (Yedi Uyurlar) Mağarası:  Zalim bir kraldan kaçarken sığındıkları mağarada mucizevi bir şekilde yıl uyuyan 7 imanlı genç ve köpeklerinin hikayesi Kuran’da Kehf suresinde geçmektedir. 7 uyurlar olarak da bilinen bu gençlerin saklandığı mağara tüm semavi dinlerde kutsal sayılmaktadır. Eskiden hacca karayolu ile gidilirken, hacı adaylarının mutlaka uğradıkları bir yerdir. Sultan Abdulaziz tarafından yanına bir cami yaptırılmıştır.

Mamure Kalesi: Türkiye’nin alan olarak en büyük kalelerinden birisidir. Günümüze oldukça iyi durumda ulaşmıştıseafoodplus.info Kalesi denize sıfır komumda olup, ülkemizin en güney noktalarından birisidir. Cüneyt Arkın’ın filmine ve bazı dizilerin çekimine de ev sahipliği yapan kale yapı olarak Alanya kalesine benzetilmektedir. Burayı ziyaret edeceklere özellikle kale ve denizin birlikte görüldüğü etkileyici manzarada hatıra fotoğrafı çekilmelerini öneriyoruz. Mamure Kalesi’ne giriş ücreti 12,5 TL olup, müze kart geçerlidir.

Elaiussa Sebaste: Elaiussa, eskiden kıstak şeklinde iki tarafında koylar bulunan bir yarımada üzerine kurulmuş bir antik kenttir. Elaiussa zeytinlik anlamına gelmektedir. Roma İmparatoru Agustus'un Kapadokya valisine hediye ettiği yarımadanın kara kısmına “görkemli, mutlu” anlamına gelen Sebaste kenti kurulmuştur. Zamanla bu iki kent birleşerek Elaiussa Sebaste olarak adlandırılmıştır.  Antik kentin özellikle yolun kuzeyinde (dağ tarafında) bulunan kısmında günümüze oldukça sağlam ulaşan kişi kapasiteli antik tiyatro ve Romalıların Lemas Çayı’ndan su taşımak için kullandıkları su kemerlerini mutlaka görmelisiniz. Bizans döneminde inşa edilen 5 nefli (koridor) bazilika, kalorifer sistemli antik hamam da Elaiussa Sebaste antik kentinde görülmesi gereken eserler arasındadır. Giriş ücretsizdir.

Eski Tarsus Evleri: Tarsus’ta sıcak iklimin etkisiyle sokakların, evlerin birbirini gölgelemesi amacıyla dar tutulduğu, develerin girebilmesi için kapıların yüksek yapıldığı onlarca farklı ev görenleri etkilemektedir. Hristiyanlara ait evlerle Müslümanlara ait evlerin mimari tarzlarının farkı görülebiliyor.  Çoğu restore edilerek turizme kazandırılan ve bazıları kafe, restoran, butik otel olarak hizmet veren bu evlerin arasında dolaşmak sizi geçmişe götürecek.

Tarsus Şelalesi:V. Yüzyılda, sel taşkınlarına engel olmak amacıyla Berdan Çayı'nın yatağının değiştirilmesi ile kral mezarlarının üzerinden geçen nehir bu şelaleyi oluşturmuştur. Özellikle ilkbaharda karların eridiği dönemdeki coşkulu akışı görülmeye değerdir. Giriş ücretsizdir.

Adamkayalar:Şeytan Deresi Kanyonu’nun yamaçları üzerine yapılmış kabartma ve figürlerden oluşan bir mekândır. Büyüklük, işçilik ve hikâye olarak tüm dünyada benzerine az rastlanılan bir arkeolojik değerdir. Kabartmalarda resmedilen kişilerin Olba Antik Devleti kral ve kraliçelerini temsil ettiğini ve yapım amacının ölüleri anmak olduğu düşünülmektedir. Adamkayalar’da 9 niş (oyuk) içerisinde 19 figür bulunmaktadır. Adamkayalar’a giriş ücretsizdir.

Nusret Mayın Gemisi: Çanakkale Deniz Zaferi’nin kazanılmasın büyük rol oynayan gemi,  Tarsus Belediyesi tarafından restore edilmiş olup, bu parkta sergilenmektedir. Ayrıca Çanakale Zaferi’nin önemli figürlerinin de sergilendiği bu parkı görmek sizi duygulandıracaktır.

Mersin&#;de Gezilecek Yerler Listesi

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir