duvarlar nasıl kolay silinir / Duvar nasıl silinir? - Haber 7 Pratik Bilgiler

Duvarlar Nasıl Kolay Silinir

duvarlar nasıl kolay silinir

Duvarların temizliği, sağlıklı ve ferah bir ortamda yaşamak için belirli aralıklarla yapılması gereken bir işlemdir. Duvarları düzenli olarak temizlemek kalıcı lekelerin oluşmasını da önleyecektir.

İşte duvar temizliği için pratik yöntemler

Malzemeler:
Bir sprey şişesi
Su
Bulaşık ya da yer silme deterjanı
Silme mop

Uygulanışı:

Öncelikle sprey şişesinin içerisine su ve bir miktar deterjan seafoodplus.info duvarın üst kısmından alt kısmına doğru sıkın. 

Silme mopla aşağı doğru çektirerek silin. 

Diğer bir yöntem ise;

- Kaynar su dolu kovayı sileceğiniz odanın ortasına bırakın. Böylece duvardaki kirler yumuşayacaktır. Bu yöntem için kapı ve pencereleri kapatmayı unutmayın. 

- Odada buhar oluşunca, kendi hazırladığınız temizleme suyuna mopu batırdıktan sonra iyice sıkın. Daha sonra boya yapar gibi duvarlarınızı temizleyin. 

Bunların dışında duvarlarınızı arap sabunu ve su karışımı ile de temizleyebilirsiniz. 

Duvarlar evimizin en az el değen yerleri olmasına karşın, toz, yağ lekesi, kalem veya boya izi, is gibi çeşitli etmenlere maruz kaldığından fazlaca kirlenmekte. Duvarları düzenli silmek hem silme işini kolaylaştırır hem de kir birikimini azaltır. Duvar nasıl silinir konusunun detayları ve püf noktaları.

Duvar Silme Yöntemleri

Silme işleminden önce duvarların tozunu almak silme işleminin daha kolay ve başarılı olmasını sağlar. Elektrikli süpürgenin fırçalı ucunu kullanarak tozlardan kurtulmamız mümkün. Tozdan tamamen arındırdığımız duvarı ıslak mikrofiber bez ve aşındırıcı olmayan deterjanlı su ile silebiliriz.

Dikkat:Islak bezle temizliğe başlamadan önce, duvarların silinir olup olmadığını kontrol etmek amacıyla duvarın az görünen küçük bir noktasında deneme yapmak isabetli olacaktır. Sildikten sonra bezi kontrol edin. Eğer duvar boyası beze geçtiyse duvarlarda silinebilir duvar boyası kullanılmamış olup yapacağınız silme işlemi boyanın ömrünü kısaltabilir.

Mobilya ya da kalem izlerini temizlemek, tozlanmış duvarları silmek kadar kolay olmayıp sizi biraz uğraştırabilir. Bu durumda önce lekenin küçük bir yerinde deneme yapmanız gerekir. Sıcak su içine bulaşık deterjanı karıştırarak yumuşak bir sünger yardımıyla bazı lekelerin çıkmasını sağlayabiliriz. Fakat lekelerin eski ya da yeni oluşu, boyanın türü lekenin çıkmasında etkendir. Temizlik spreyleri, karbonatlı su, sirkeli su gibi yöntemleri deneyerek boyayı çıkarmaya çalışın. Duvardaki yağ ve toz kirlerini temizledikten sonra kalem lekelerini çıkarmak için oldukça etkili bir yöntem daha var. Beyaz silgi kullanarak da bazı kalem ve boya izleri kolayca temizlenebilir.

Eğer duvarlarımızda yağ lekesi oluşmuşsa; su kovasına bulaşık deterjanı ve az miktarda yağ çözücü ekleyerek, yumuşak bir bez ile duvarları silmek yağların kolay çıkmasını sağlar.

İsli duvarları silmek ise en yorucu olanıdır. Boya lekesi, yağ lekesi ya da tozları temizlerken  bölgesel silme yapmak mümkündür. Ama is lekesi duvarların büyük bölümünü kapladığı ve sildikçe yayılacağı için odanın bütün duvarları tavandan zemine kadar silinmelidir. Bunun için de yine su-arap sabunu, su-bulaşık deterjanı ya da su-sirke karışımlarını kullanabilirsiniz.

Bu uygulamaları evin konumu ve durumuna göre belirli aralıklarla yapmak lekeleri kalıcı olmaktan çıkaracak ve silme işimizi kolaylaştıracaktır. Örneğin soba kullanılan bir evde is lekesi çok daha fazla olabilir. Soba kaldırma zamanı geldiğinde duvarları da mutlaka temizlemeniz gerekir.

Duvardaki Rutubet Lekelerini Temizleme

Rutubet olan bir evde ya da herhangi bir odada duvarlarda lekeler oluşur. Özellikle dolap arkası, yatak kenarları, pencere üstleri en çok lekelenen bölgeler olup sık sık temizlenmesi ve rutubete kalıcı çözümler bulunması gerekir. Duvarlarınızda rutubet lekesi varsa duvarları önce kuru bezle silin. Bezle silinip de çıkmayan lekeler varsa zımpara ile duvarları zımparalayın. Son olarak çamaşır suyu ya da etkili bir küf temizleyici ile tüm bölgeyi iyice temizleyin. Lekeler çıktıktan sonra odayı havalandırmayı ihmal etmeyin.

Uzun süredir silinmeyen duvarlar, çıkmayan kalıcı is ya da boya lekeleri için profesyonel duvar temizliği hizmeti alabilirsiniz.

Etiketler:duvarduvar silmeduvar temizliği

Duvar Neyle Silinir, Duvar Nasıl Silinir?

duvar silme

Duvar silme ile duvardaki lekelerden, sağlıksız toz zerreciklerinden ve parmak izlerinden kurtulabilirsiniz. Birçok ev hanımı evinde daha sağlıklı bir ortam oluşturmak için duvar temizliği yapıyor.

Temiz duvarlar, evinizin canlı ve ferah görünmesini sağlar. Düzenli olarak duvarları silmek, izlerin duvarda kalıcı lekeler oluşturmasına da engel olabilir. Duvar neyle silinir, duvar nasıl silinir, duvar silerken nelere dikkat edilmelidir? aşağıda detaylı bir şekilde anlattık.

Duvar Silme

duvarı silmek

Gerçek bir temizliğe başlamadan önce, bölgesel bir duvar silme denemesi yapmanız iyi bir fikir olabilir. Bu deneme ile duvar boyanızın tam silinebilir olup olmadığını anlayabilirsiniz. Eğer duvarlarınızda silinebilir bir boya yoksa, hem duvar boyası beze çıkacak hem de; lekeler çıkmayıp dağılacaktır.

Eğer banyoda veya duvarlarınızda küf lekesi varsa bu yazımızı atlayıp, linki tıklayarak, &#;Küf Lekesi Nasıl Çıkar?&#; yazımıza geçiş yapabilirsiniz.

Önce duvar neyle silinir, duvar hangi deterjanla silinir? anlatalım. Ardından, duvar nasıl silinir, ev duvarları nasıl silinir, duvar hangi deterjanla silinir? detaylı şekilde açıklayalım.

Duvar Ne İle Silinir?

duvar nasıl silinir

Duvar neyle silinir, duvarlar ne ile silinmeli, duvar en iyi neyle silinir? Duvar silmek için çok yumuşak bir bez veya sünger kullanın. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi duvarınızdaki boyanın silinebilir olduğuna emin olun ki; lekesiz, düzgün bir temizlik olsun. Aksi halde, duvarlarınız eskisinden daha kötü bir hal alabilir.

Duvarlarınızı deterjanlı su ile silerken, duvar-duvar çalışın ki; sildiğiniz yerler, siz duvarınızı durulayıp kurutmadan önce kuruyup leke bırakmasın. Yani, bir duvarı deterjanlı su ile silip, temiz su ile durulayın, daha sonra diğer duvara geçin. Durulamadan sonra kuru bir havlu ile kurulama yapabilirsiniz.

Duvarınızı silmek için ılık su ile karıştırılmış basit, genel amaçlı temizleyicileri kullanabilirsiniz. Ya da sıvı bulaşık deterjanınızı biraz sıcak su ile karıştırarak duvarınızı temizleyebileceğiniz bir karışım hazırlayabilirsiniz.

Duvar Hangi Deterjanla Silinir?

duvar ne ile silinir

Duvar hangi deterjanla silinir, duvarları neyle silebilirim, duvar temizliğinde hangi deterjan kullanılır? Duvar silmek için, arap sabunu gibi genel amaçlı, duvarı çizmeden temizleyen, temizleyiciler kullanabilirsiniz.

Duvarı her sildiğinizde duvarda mikron kalınlığında boyanın inceldiğini unutmayın! Bu nedenle, duvardaki ince boya tabakasına zarar verebilecek çok güçlü ve aşındırıcı temizlik maddeleri kullanmayın. Arap sabunu ile duvarlarınızı temizledikten sonra, durulamak için ıslak temiz bir bez kullanın.

Boya kalemi gibi küçük fakat zor lekeler için kullanabileceğiniz bazı malzemeler: Diş macunu veya karbonatla karıştırılmış suyu da; yumuşak sünger yardımı ile duvar silme için kullanabilirsiniz.

Duvar Nasıl Silinir?

duvar silme

Evdeki duvarları silmeye başlamadan önce; yumuşak bir fırça ile yukarıdan aşağıya duvarın tozunu alın. Elektrik süpürgesinin fırçasını da kullanabilirsiniz. Hatta, otomobil yıkamak için kullanılan fırçalar bile duvardaki tozu indirmek için kullanılabilir. Bu fırçaların tüyleri hem sıktır, hem de; ucu taşlandığı için yumuşaktır.

Duvarı silmeden önce tozunu alırsanız, silmeye başladığınızda duvardaki lekelerin ve tozların yayılmasını ve iz bırakmasını engellemiş olursunuz.

Ayrıca, duvar silmeye başlamadan önce, elektrik süpürgesiyle köşe ve diplerde oluşan minik örümcek ağlarını ve toz yumaklarını da alabilirsiniz.

Duvar nasıl silinir, duvar nasıl temizlenir? Temizlik için en iyi başlangıç yeri duvarın üst kısımlarıdır. Duvarın üstünden aşağıya doğru temizliğinizi yapın. Bu şekilde kirli suyun yukarıdan aşağıya akıp, lekelerden oluşan çizgilere dönüşmesini engellersiniz. Bu çizgiler ve izler gerçekten çıkarılması zor lekelere dönüşebilir.

Göze çarpmayan bir bölgede yumuşak bir süngeri sıcak suya batırarak duvarınızı silin. Duvarınızın boyası, süngere veya beze çıkıyorsa, duvarınızı temizlemek yerine, boyamak daha iyi bir seçenektir.

Düzenli olarak temizlenen duvarlarda bile bazı izlerin çıkarılması zor olabilir. Sürtünme izleri ve boya kalemlerinin lekelerini, genel amaçlı, sprey temizleyicileri kullanarak çıkarabilirsiniz.

Bazı temizleyici maddeler duvarınıza zarar verebilir, duvar boyanızın rengini soldurabilir. Bu nedenle, temizleyiciyi kullanmadan önce, kalorifer altı gibi görünmeyen bir bölgede test etmekte fayda var.

Ev Duvarları Nasıl Silinir?

  • Boyanızın silinebilir boya olduğuna emin olun. En iyi silinebilir duvar boyaları sentetik, su bazlı yarı mat ve su bazlı ipek mat boyalardır. Ayrıca duvarların iyi silinebilmesi için sıvalı değil saten alçılı olması gerekir.
  • Uzun süre temizlik yapılmamış duvarlarda toz zerrecikleri oluşur. Öncelikle yumuşak bir fırça yardımı ile yukarıdna aşağıya doğru indirilir. Bu işlem, deterjan ile duvar temizleme esnasında lekenin dağılmasını önler.
  • Toz alma işlemi bittikten sonra, arap sabunu karıştırılmış su ile dairesel hareketlerle duvarlarınızı silin.
  • Duvar temizleme işlemi bittikten sonra temiz, ıslak bir bez ile duvarları durulayın, evi havalandırarak ve kurumaya bırakın.

Yağlı Boya Duvar Nasıl Silinir?

Yağlı boyalı duvar nasıl temizlenir? Yağlı boya en dayanıklı boyalardan biridir. Çok kaygan ve dayanıklı olduğundan, çok rahat temizlik yapabilirsiniz. Fakat, uygulaması zor olduğundan ve uzun süre kokusu ortamdan çıkmadığından artık pek tercih edilmiyor.

Yağlı boyalı duvarları silmek için, genel amaçlı temizlik için, deterjanlı su ve arap sabunu kullanabilirsiniz. Bol bol köpürtmekten korkmayın! Fakat duvar çok kirli ise, önceden kuru bir bez ile tozunu alabilirsiniz. Sırasıyla, toz alma, deterjanlı su ve son olarak temiz su ile duruma yapın.

Alçı Duvar Nasıl Temizlenir?

  • Alçı duvarda boya yoksa, temizlik yapmayın. Kir yayılıp daha kötü bir hal alacaktır.
  • Alçı su bazlı silinebilir boya ile veya yağlı boya ile boyandıysa, köpüklü bir bez ile yukarıdaki talimatları uygulayarak silebilirsiniz. Plastik boya ile boyandıysa silinemez. Yüzeyi boyamanız gerekiyor.

Sedef Boya Nasıl Temizlenir?

Sedef boya nasıl silinir, sedef boya duvar nasıl temizlenir? Sedef boya desen yapılmak için özel üretilmiş duvar boyalarıdır. Sedef boyalar, dayanıklı boyalar olmasına karşın tam silinebilir duvar boyalarından biraz daha zayıftır, diyebiliriz. Bu nedenle, sedef boyayı fazla bastırmadan ıslak veya nemli bir bez ile silin.

Desen boya modellerinin bazıları duvarda pürüzlü bir desen oluşturur. Bu tip desenlerin temizliği daha zor olacaktır. Girinti ve çıkıntılar sedef boyanın temizliğini zorlaştırabilir.

Silinmeyen Duvar Boyası Nasıl Temizlenir?

Silinmeyen bir duvar boyasını silerseniz, boya beze çıkacaktır. Duvar boyasının rengi beze çıkar, duvarda silme izleri meydana gelir ve lekeler oluşur. Bu nedenle, silinmeyen bir duvar boyasını silmek istiyorsanız, kuru bir bez kullanın. Eğer duvarda ağır lekeler ve iz ve kirler varsa, örtücü bir astar kullandıktan sonra tekrar boyayın.

Silikonlu Boya Nasıl Silinir?

Öncelikle şunu belirmekte fayda var. Her silikonlu boya silinebilir demek değildir. Ayrıca, her silikonsuz boya da silinemez diye bir kural da yok.

Silikonlu boyarın en iyi silinebilir olanları genellikle; yarı mat, ipek mat ve soft mat boyalardır. Bu tip boyaları, arap sabunu ve yumuşak bir bez ile silebilirsiniz. Tam mat silikonlu boyaların silinebilme özelliği genellikle düşüktür. Bu boyaları ise, nemli bir bez ile bastırmadan silmeniz gerekiyor.

Tırtıklı Duvar Nasıl Temizlenir?

Pürüzlü ve tırtıklı duvarların arasına bez ile girmek ve iyi bir temizlik yapmak sorun olabilir. Genellikle tırtıklı iç duvarlar plastik boya ile boyanır ve plastik boyaların da temizlenme özelliği yoktur. Tırtıklı duvarları silmek lekelerin yayılmasına neden olabilir. Bu nedenle, tırtıklı duvarları temizlemek yerine boyamanızı öneriyoruz.

Mat Duvar Boyası Nasıl Temizlenir?

Silinebilir duvar boyaları genellikle yarı mat, ipek mat ve soft mat olarak üretiliyor. Bu nedenle, mat duvar boyanızın büyük ihtimalle silinme özelliği düşüktür. Yani, deterjanla silmek riskli olabilir. Bu nedenle, mat duvar boyanızı nemli bir bez ile silmenizi öneriyoruz.

Su Bazlı Duvar Boyası Nasıl Silinir?

Su bazlı boya nasıl silinir? Su ile inceltilen duvar boyalarına su bazlı duvar boyası denir. Bu nedenle, her su bazlı boya silinemez. Plastik boya da su bazlı boyadır, fakat silinemez. Su bazlı boyanızın silinebilir olduğuna eminseniz, arap sabunu kullanabilirsiniz. Emin değilseniz, nemli bir bez ile denemeler yapın.

Sararmış Duvar Nasıl Temizlenir?

Sararmış duvar sentetik duvar boyası ise, boyama harici sararma geçmeyecektir. Duvar sararmasının diğer nedeni ise su ve nemdir. Bu gibi duvarlarda temizlikten ziyade küf ve neme karşı koruma sağlayan bir boya ile boyamanızı öneriyoruz. Leke çok fazla ise, öncelikle leke kapatan bir boya ile boyayabilirsiniz.

Plastik Boyalı Duvar Nasıl Silinir?

Plastik boyalar silinebilme özelliği olmayan boyalardır. Fakat bazı birinci sınıf plastik boyalar, diğerlerine göre daha dayanıklıdır. Bu nedenle, plastik duvar boyanız kaliteli ise, mecbur kalırsanız, kuru veya nemli bir bez ile silebilirsiniz.

Silinebilir Boya Nasıl Temizlenir?

Silinebilir duvar boyası nasıl temizlenir? Öncelikle duvar boyanızın hangi kalitede silinebilir olduğunu öğrenin. Tam silinebilir duvar boyaları, deterjanlı bez ile veya arap sabunu ile silinebilir. Bazı silinebilir duvar boyaları ise, ekonomik gruptur. Deterjan kullanmadan nemli bir bez ile silmeniz gerekiyor.

Mopla Duvar Nasıl Silinir?

Öncelikle kuru bir mop ile yukarıdan aşağıya tozları indirin. Ardından, ıslak kullanıma uygun bir mop ile arap sabunu kullanarak silebilirsiniz.

Duvardaki İs Nasıl Temizlenir?

Yangından dolayı oluşan isler, temizlenemez. Öncelikle örtücü bir boya ile boyanması gerekiyor. Ardından, duvar boyası ile boyayın. Eğer duvardaki is küften meydana geldi ise, 5 birim suya 1 birim çamaşır suyu ilave edip silin. Ardından, temiz su ile silin. Kuruduktan sonra, tekrar küf lekesi olmaması için küf önleyici bir boya ile boyayın.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir