bitkilerde sineklenme / Sebzelerde Beyaz Sinek Mücadelesi & İlaçları | hortiturkey

Bitkilerde Sineklenme

bitkilerde sineklenme

Saksı çiçeklerinin sineklenmesi nasıl önlenir? Çiçek sineklenmesini önlemenin pratik yöntemi..

Saksı çiçeklerinin sineklenmesi nasıl önlenir? Çiçek sineklenmesini önlemenin pratik yöntemi..

Saksıda çiçek yetiştirenlerin karşılaştığı sorunlardan birisi sineklenme yapmasıdır. Özellikle yaz ayında çıkan sinek ve böceklerin çiçeklere zarar vermesi kaçınılmazdır. Peki, çiçeklerin sineklenmemesi için ne yapılmalıdır? Haberin içeriği için göz atınız

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Saksıda yetiştirilen çiçeklerin en büyük problemi böceklenmesi durumudur. Küçük sineklerin gittikçe çoğalması hem çiçeğe zarar verir hem de evin içinde istenmeyecek sinek artışlarına neden olur. Bazen marketlerden alınan toprağın çok gübreli olması ve saksıların sineklenmesine sebep olur. Solucan ve küçük sinekler toprakta ve bitki köklerinde üremektedir. Bitki kökünü ve yapraklarını yiyerek, kurutmaktadır. Saksıdaki çiçeklerinize gereken özeni gösterseniz bile sineklenme yapmasını önlemeniz kaçınılmaz olabilir. Bitkilerin böceklenmesi gibi ve pul pul beyazlaşması yani kepeklenme sorunu da görülmektedir. Zaman içerisinde toprakta oluşan sinekler evin her tarafına yayılır.  Sağlıklı çiçekler yetiştirmek istiyorsanız saksı çiçeklerinde oluşan sinekleri yok etmek için kimyasal ilaçlar yerine doğal yollarla yok edebilirsiniz. Peki, çiçeklerin sineklenmemesi için ne gibi bir önlem alınmalıdır? Haberin içeriği için alt sayfamıza göz atınız

En kolay saksı değişimi nasıl yapılır? Adım adım saksı değiştirmeİLİŞKİLİ HABEREn kolay saksı değişimi nasıl yapılır? Adım adım saksı değiştirme

saksı çiçeklenmesi nasıl önlenir

saksı çiçeklenmesi nasıl önlenir

ÇİÇEKLERİN SİNEKLENMEMESİ İÇİN

  • - Aspirinli su karışımı sineklenme ve böceklenmeyi engellenmektedir. Çiçeğin toprağına karışımı ilave ederek bu sorundan kurtulmuş olabilirsiniz.

saksı çiçeklenmesini önlemenin yolları

saksı çiçeklenmesini önlemenin yolları

  • - Çiçeğin toprağına sigara külü veya izmarit atarsanız, böcek ve sineklenmeyi önlemiş olabilirsiniz.
  • - Çiçeğin toprağı çok sulu ise sinekler artacaktır. Nemli olan toprağa kuru toprak ilave ediniz.

saksı çiçeklenmesini yok eden yöntem

saksı çiçeklenmesini yok eden yöntem

  • - İnternet sayfasından böceklenme için ilaç satın alabilirsiniz. Çiçeklerle alakalı alışveriş sayfası olmasına özen gösteriniz.
  • - Böcekler için satılan kimyasal ilaçlar satılmaktadır. Ancak zehir olan bu ilaçlar uzun süreli kullanımda bitkiye zarar vermektedir.

Çiçeklerde sineklenme neden olur? Minik sineklerden nasıl kurtuluruz?

Çiçeklerde sineklenme neden olur? Minik sineklerden nasıl kurtulabiliriz? Son yıllarda en sık rastlanan sorunlardan biri toprakta oluşan minik sinekler. Ne yazık ki kalitesiz içeriğe sahip toprak karışımları saksı çiçeklerini saran sinekleri evlerimizin içine dahil etmemize yol açan baş unsurlardan biri. Peki saksı çiçeklerinde sineklenme sorunu nasıl çözülür? Bitkili Evim&#;den Naz Irmak Saf anlattı&#;

ÇİÇEKLERDE SİNEKLENME NEDEN OLUR?

Çiçeklerde sineklenme

Saksıda, çiçeklerde sineklenme sorunu nedenleri;

  • Sineklenmenin en büyük nedenlerinden biri aşırı ve sık sulama. Toprağın kurumasına müsaade etmeden sürekli ıslak bırakılması minik sinekler için cezbedici bir ortam yaratır. Bu nedenle sulama periyotlarınızı iyi belirlemekte fayda var.
  • Ayrıca kalitesiz toprak seçimi de çiçeklerde sineklenmeye neden olur.
  • Sineklenmenin en büyük nedenlerinden biride uygulanan yanlış kürler. İç mekan bitkileriniz için püre şekline getirilmiş meyve sebze atıklarını kullanmanız sineklenmeyi arttıracaktır. Daha çok sıvı şekilde, süzülmüş olan kürleri kullanmanızda fayda var.
  • Yine ortam havasızsa ve düzenli havalandırılmıyorsa, bitki sık sulanmaya devam ediyorsa sineklerin oluşması için bir ortam hazırlamış olursunuz.

Çiçeklerde sineklenme neden olur? sorusunun yanıtı bu şekilde. Peki saksı toprağındaki minik sineklerden nasıl kurtulabiliriz?

ÇİÇEKLERDEKİ MİNİK SİNEKLERDEN NASIL KURTULABİLİRİZ?

Çiçeklerde sineklenme çözümü

Ne yazık ki saksıdaki toprakta sineklenme sorunu ile ilgili kesin bir çözüm yok. Fakat uçuşan sinekleri azaltmak için bazı yöntemler mevcut.

Sineklenme problemini yoğun bir şekilde yaşıyorsanız, en etkili çözüm yolu sağlıklı ve kaliteli bir toprak edinip değişim yapmak. Yoksa minik sinekler bitkinize zarar verebilir. Ev içerisinde de sizleri rahatsız edebilecek bir görüntü oluşturur.

Uçuşan sinekleri engellemek için birkaç yöntem mevcut olmasına karşın toprak içerisinde yer alan larvaları engelleyebilecek net bir çözüm yolu yoktur.

ASPRİNLİ SU İLE SİNEKLENME SORUNUNU AZALTIN

Aspirinli bir su hazırlayarak saksıdaki toprağa döktüğünüzde sineklenmeyi azaltmanız mümkündür.

NİKOTİN ETKİSİ

Saksı çiçekleri için yine eski yıllarda en çok uygulanan yöntemlerden biride sigara izmaritini toprağa batırma işlemidir. Nikotin etkisiyle sinekler yine azaltılabilir. Eğer sineklenme çok yoğun değilse bu yöntem en etkili yöntemlerden biridir.

KURU TOPRAK İLAVESİ

Eğer toprak çok ıslaksa seyreltmek için kuru toprak ilave edilebilir ya da ıslak toprak gazete üzerine serilip bir süre kuruması sağlanabilir.

TARÇIN İLE TOPRAKTA SİNEKLENME SORUNUNA ÇÖZÜM

Toprak yüzeyine toz ya da kabuk tarçın uygulaması gerçekleştirilebilir. Kokusu böcekleri rahatsız ettiği için tarçında bir nevi sinekleri azaltabilir. Fakat tamamen yok etmez. Tarçının ayrıca bitkilere faydası olduğu için bitkinize herhangi bir zarar vermeyecektir.

SOĞAN KABUĞU

Yine soğanın dış kahverengi kabuğunu bir gece suda bekletip ertesi gün kabukları süzdüğünüz suyunu döktüğünüzde ciddi oranda sineklerden kurtulmanız mümkün.

TOPRAK DEĞİŞİMİ

Ama saksı çiçeklerinde sineklenme sorunu için en etkin çözüm başta da bahsettiğimiz gibi kaliteli bir toprak kullanımı ve bu problemle karşılaştığınızda toprak değişimi yapılması.

Bahçe sorularını yanıtladık: Domates nasıl sulanmalı? Bitki sineklenmesi çözümü nedir?

Bahçe sorularını yanıtladık: Domates nasıl sulanmalı? Bitki sineklenmesi çözümü nedir?

Meyve sineklerinden nasıl kurtulunur? Neyi sevmezler?

Meyve sineklerinden nasıl kurtulunur? Neyi sevmezler?

Beyaz sinek larvalar&#; büyümek için çok proteine ihtiyaç duyar, bu nedenle de yüksek miktarda bitki öz suyu tüketirler. Öz suyu bol miktarda &#;eker içerdi&#;inden, fazla &#;eker tatl&#; öz su olarak at&#;l&#;r. Larva büyüdükçe at&#;lan tatl&#; öz su miktar&#; da artar. Beyaz sineklerin mahsule verdi&#;i zarar, bitki yapraklar&#;ndan özsuyun emilmesi ve tatl&#; öz suyun at&#;lmas&#; sonucunda meydana gelir. Bu durum a&#;a&#;&#;daki sonuçlar&#; do&#;urur:

  • Popülasyon büyük ise, bitki öz suyundan beslenilmesi bitkinin fizyolojisini etkileyebilir, bunun sonucunda büyüme yava&#;lar. Tam güne&#; &#;&#;&#;&#;&#; alt&#;nda yapraklar solar ve dökülür. Yapraklarda olu&#;an bu zarar meyve geli&#;imini etkileyebilir ve verimde dü&#;ü&#;e yol açar.
  • Meyveler, üzerine b&#;rak&#;lan tatl&#; öz su nedeniyle yap&#;&#;kanla&#;&#;r. Kir meyve üzerine yap&#;&#;&#;r, ayr&#;ca koyu renkli küf (Cladosporiumspp.) geli&#;imi h&#;zlan&#;r, bu nedenle meyve sat&#;lamaz duruma gelir. Ciddi vakalarda meyve çürür. Koyu renkli küf yapraklar üzerinde de geli&#;ebilir, bunun sonucunda fotosentez ve transpirasyon miktar&#; azal&#;r.
  • Bemisia tabaci türünün, domateste görülen TYLCV dahil olmak üzere virüs ta&#;&#;y&#;c&#;s&#; oldu&#;u bilinmektedir.
  • Bitki öz suyunun beyaz sineklerce tüketilerek tatl&#; öz su salg&#;lanmas&#; mahsulün estetik de&#;erini de dü&#;ürür. Bu özellikle süs bitkilerinde çok önemli bir sorundur.
  • Larvalar bitki içine enzimler enjekte ederek bitkinin normal fizyolojik süreçlerini de&#;i&#;ikli&#;e u&#;rat&#;r. Bu durum, domates ve dolmal&#;k biberde düzensiz olgunla&#;ma, gerberada çiçek saplar&#;n&#;n sararmas&#; ve taze fasulyede ciddi yaprak sararmas&#; dahil olmak üzere, kimi konukçu bitkilerde zarara neden olabilir. Di&#;er belirtiler aras&#;nda klorotik lekeler, sararma, meyve ve yaprak dökülmesi ve meyvede &#;ekil bozuklu&#;u yer al&#;r.

Canlı çiçeklerde küçük sinekler nasıl yok edilir? Çiçeklerde sineklenmeye çözüm önerileri ve doğal çözümler

Saks&#; çiçekleri evlere hem renk katar hem de farkl&#; bir dekorasyon katar. Evlere katt&#;&#;&#; güzel görünüm ve dekorasyon d&#;&#;&#;nda çiçeklerde sineklenme problemleri de ya&#;anabilir. Saks&#;da yeti&#;tirilen çiçeklerin en büyük sorunlar&#; aras&#;nda yer alan sineklenme sorunu çiçe&#;e zarar vermesinin yan&#; &#;ra evde de böcek art&#;&#;&#;na sebep olabilir. Çiçeklere baz&#; sebeplerden dolay&#; sinekler gelebiliyor. Çiçeklere sinek gelmemesi için sulama i&#;leminin çok fazla yap&#;lmamas&#; gerekiyor.

Canl&#; çiçeklerde küçük sinekler nas&#;l yok edilir?

Çiçekler baz&#; sebeplerden dolay&#; küçük sinekler taraf&#;ndan istila edilebiliyor. Bu sebeple çiçeklerin bak&#;m&#; yap&#;l&#;rken dikkat edilmesi gereken baz&#; unsurlar bulunuyor. Çiçek bak&#;mlar&#; yanl&#;&#; yap&#;ld&#;&#;&#; zaman küçük sinekler çiçeklere gelebiliyor. Herkes taraf&#;ndan do&#;ru bulunsa da çiçeklere fazla su vermek do&#;ru bir bilgi de&#;ildir. Çiçeklere verilen fazla su çiçeklere sinek gelmesine sebep oluyor.

Çiçek topra&#;&#; sineklenirse yap&#;lacaklar aras&#;nda sulama i&#;lemi yap&#;l&#;rken topra&#;&#;n kurumas&#;n&#; beklemek olmal&#;d&#;r. Toprak kurumadan tekrar su verilmesi durumunda çiçeklerin sineklenmesi art&#;&#; gösterir. Eski zamanlardan bu yana bilinen ve çiçeklerde bulunan sine&#;i yok etmek için kullan&#;lan yöntemlerden biri de çiçek topra&#;&#;na sigara izmariti koyma yöntemidir. Günümüzde de kullan&#;lan bu yöntem sineklenen çiçeklerin sineklerden kurtulmas&#;na yard&#;mc&#; olur. Sigara izmaritinde bulunan madde sineklerin çiçeklere yakla&#;mas&#;n&#; engeller. Yine ba&#;ka bir yöntem ise so&#;an kabu&#;udur. Topra&#;&#;n üzerine koyulan so&#;an kabu&#;u küçük sineklerin çiçekten kaçmas&#;na neden olur. Çiçeklerdeki küçük sinekler yok edilmek isteniyorsa kuru so&#;an yöntemi de denenebilir.

Çiçeklerde küçük sinekler neden olur?

Çiçeklerde küçük sineklerin olmas&#; için birden fazla sebep bulunabilir. Çiçeklerde olu&#;an küçük sineklerin sebepleri &#;u &#;ekilde s&#;ralanabilir:

  • Çiçekler a&#;&#;r&#; ve s&#;k bir &#;ekilde sulanmas&#;
  • Topra&#;&#;n kalitesiz olmas&#;
  • Çiçe&#;in topra&#;&#;na yanl&#;&#; kürler uygulanmas&#;
  • &#;ç mekân bitkilerinin topra&#;&#;na meyve, sebze gibi at&#;klar serpilmesi
  • Çiçe&#;in bulundu&#;u ortam düzenli olarak havaland&#;r&#;lmamas&#; ve bu sürede çiçek s&#;k s&#;k sulanmas&#;

Çiçek böceklenmesine ne iyi gelir?

Çiçek böceklenmesine genel olarak kokulu besinler iyi gelir. So&#;an ve sar&#;msak gibi kokulu besinler çiçeklerin böceklenmesi için oldukça faydal&#;d&#;r. Bu ürünler çiçek böceklenmesinde kullan&#;ld&#;klar&#; zaman gayet iyi sonuçlar al&#;nabilir. Ayr&#;ca saks&#;daki küçük sinekler için ilaç kullanma yöntemi de bulunur. Fakat ilk olarak do&#;al yöntemlerin denenmesi gerekir. Topra&#;&#; de&#;i&#;tirmek, kokulu ürünler kullanmak gibi yöntemler sineklerin yok olmas&#;na iyi gelmemesi halinde ilaç yöntemine ba&#;vurulabilir.

Saks&#; çiçeklerine do&#;al çözüm çiçek yeti&#;tiricilerin s&#;kça ara&#;t&#;rd&#;&#;&#; konulardan biridir. Bu çözümlerden biri so&#;an kabu&#;unun soyulup suyunu topra&#;a koymakt&#;r. Kabuklar soyulup yakla&#;&#;k olarak on saat kadar suda bekletilir ve so&#;an kabuklar&#; sudan süzülür. Daha sonra elde edilen su ile toprak sulan&#;r. Yine ayn&#; &#;ekilde sar&#;msa&#;&#;n suyunu da ç&#;kar&#;p bir sprey yard&#;m&#;yla yapraklara s&#;kmak da sinekleri çiçeklerden ar&#;nd&#;rman&#;n do&#;al yöntemlerinden biridir. Toz tarç&#;n yöntemi de oldukça s&#;k bir &#;ekilde kullan&#;lan yöntemler aras&#;nda yer al&#;r. Toz tarç&#;n topra&#;&#;n üzerine dökülür ve kokusunda rahats&#;z olan sinekler çiçe&#;i terk eder.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası