dünyanın en güzel köpeğinin resmi / Dünyanın En Çirkin Köpekleri!

Dünyanın En Güzel Köpeğinin Resmi

dünyanın en güzel köpeğinin resmi

Dünyanın En Çirkin Köpekleri!

Bir köpeğe sahip olmanın güzel tarafları vardır. Her şeyden önce onlar sizin en yakın dostunuz olurlar. Akıllı, zeki ve eğlenceli bir dosta sahip olmanın ise birçok avantajı vardır.

Fakat her yıl California'da düzenlenen 'Dünyanın En Çirkin Köpeği' fuarı, bu düşünceleri yıkacak cinsten.

Uyarı; Birbirinden farklı 20 köpeğin bulunduğu bu liste, tüm zamanların en itici listelerinden biri olmaya adaydır.

İŞTE DÜNYANIN EN ÇİRKİN 20 KÖPEĞİ


1.

cirkin-kopek


2.

cirkin-kopek-2


3.

cirkin-kopek-3


4.

cirkin-kopek-4


5.

cirkin-kopek-5


6.

cirkin-kopek-6


7.

cirkin-kopek-7


8.

cirkin-kopek-8


9.

cirkin-kopek-9


cirkin-kopek-1


cirkin-kopek


cirkin-kopek


cirkin-kopek


cirkin-kopek


cirkin-kopek


cirkin-kopek


cirkin-kopek


cirkin-kopek


cirkin-kopek


cirkin-kopek


Sizce en çirkini hangisi?

En Sevimli, Şirin, Tatlı Köpek Cinsleri

Hayvanlar arasında, insanın en yakın arkadaşı olarak kabul gören köpeklerin, bize göre şirin, sevimli türlerini sıraladık. Sizce hangi köpek türü daha şirin? Ya da listede olmayan, sizin sevimli bulduğunuz köpek cinsleri var mı? Yorumlarda en sevimli bulduğunuz köpek cinslerini bizlerle paylaşabilirsiniz.

Köpekler ve köpek cinsleri ile ilgili hazırladığımız diğer yazılara da göz atmanızı öneriyoruz:

En Büyük Köpekler: Büyük Köpek Cinsleri Hangileridir?
Önemli Yazar ve Şairlerden Köpeklere Dair Alıntılar
Dünyaca Ünlü 13 Ressamın Köpek Resimleri
Köpek Cinsleri, Köpek Türleri ve Özellikleri

Shıh Tzu

Shih Tzu

Shih Tzu (Şitsu)

Batı&#;da Sheed-Zoo veya Sheet-Su olarak telaffuz edilir; Çinliler Sher-Zer der. Lhasa Apso ve Pekinges ırklarından türetilmiştir. Bir Tibet ırkı olarak orijini en az yıl öncesine dayanır. yüzyılda Çin’e getirilerek Pekin’de geliştirilmiştir. Çin hanedanının koruması altında uzun süre satılması ve ülke dışına çıkması yasaklanmıştır. yılında İngiltere’ye getirilince popüler olur.

Tüyleri 2 tabakadan oluşur; üst tabaka kalın ve uzun, alt tabaka ise yünümsüdür. Sıcağa dayanıksız, gözlerinin hassas olması ve çabuk şişmanlaması dezavantajları, güzel alımlı ve tüy dökmemesi ise avantajları arasındadır. Yaşama süresi 15 yılın üzerindedir. Shih-Tzu cesur bir köpektir. Zeki ve inatçı bir karaktere sahiptir. İnatçı bir mizaca sahip olduğu için eğitimi zordur. Neşeli, dayanıklı, bazen küstah ve kibirlidir. Genellikle çocuklarla iyi anlaşmakla birlikte, sinirlendirildiğinde veya şaşırtıldığında ısırabilir. Oyuncu, canlı bir yapısı vardır. Yabancılara çabuk ısınır ve her zaman insanlarla birlikte olmak ister. Genellikle diğer hayvanlarla da iyi geçinir. Shih-Tzu, kararlı ve sabırlı bir eğitime yanıt verir. İyi bekçilik yapar ve havlamayı sever. Ancak ev içinde genellikle sessizdir. Shih-Tzu normalde aktif bir köpektir, fakat izin verilirse bütün gün sevdiği noktalarda yatıp tembellik yapabilir. Formunu koruması için dışarı çıkıp hareket etmesi teşvik edilmelidir.

Başın üzerindeki tüyler iyi görebilmesi için genellikle bir toka yardımıyla bağlanır. Kulak girişi ve gözlerin çevresi temiz ve bakımlı tutulması gereken bölgelerdir. Shih Tzu, genetik hastalıklar ve küçük boyutuyla ilgili koşullar da dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarından etkilenebilir. Mesane, böbrek rahatsızlığı, diş problemleri, göz hastalıkları, nefesle ilgili sağlık sorunlarına yatkındırlar.

Toy Poodle

Toy Poodle

Toy Poodle

Bir Fransız ırkı olan Poodle kelimesi, eski Almanca bir kelime olan Pudel, yani su birikintisi anlamına gelir. Poodle&#;ın (kaniş) atalarının Orta Asya&#;dan geldiği düşünülüyor. Ayrıca Fransa ve Rusya&#;da da geçmişleri var. yüzyılda Poodle, kraliyet ailesiyle popüler olur. Poodle&#;lar, çoban köpeği olarak ördek avında ve  sirk köpeği olarak kullanılmışlardır. Bu köpek ayrıca farklı traş tarzıyla da ünlüdür.

Fiziksel özellikleri itibariyle normal, minyatür ve oyuncak olmak üzere üç gruba ayrılan Poodle&#;lar arasında, Toy Poodle’lar oyuncak kategorisinde yer alır.

Poodle&#;ler, dünyadaki en zeki ırklardan biri olarak kabul edilir. Bu nedenle Toy Poodle&#;lar da zekidir, kolay eğitilirler. Apartmanda yaşamaya uygumdurlar. Sevgi dolu olan Toy Poodle&#;lar, aile bireyleri, diğer canlılar ve çocuklarla çok iyi anlaşırlar. Tüyleri çok az dökülür, salyaları neredeyse yoktur ve antialerjiktir. Toy Poodle&#;ların enerjileri yüksektir, bu enerjilerini evde egzersizlerle atabilirler. Toy Poodle köpekler, sahiplerine çok bağlıdır; bekledikleri ilgiyi ve zamanı göremedikleri takdirde hayata küserler. Oyuncu bir köpektir ve sahibiyle oyun oynamaya bayılırlar. Havlamaya çok meyilli olmasalar da, evini ve ailesini koruyucu bir karaktere sahiptir, yabancıların yaklaşması durumunda size haberdar eder ve havlamaya başlar.

Toy Poodle köpekler genellikle sağlıklıdırlar. Mide problemi, kalça çıkığı, epilepsi, göz rahatsızlığı gibi hastalıklara yatkınlıkları vardır.

Morkıe

Morkie

Morkie

Maltese Terrier ile Yorkshire Terrier’in melezlenmesi sonucu oluşturulan Morkie’ler, sadık, sevecen, nazik ve güvenilir bir karaktere sahiptir. En beğenilen melez ırklardan biri olan Morkie, kiloya kadar çıkabilir. Beş aylık olup 1 kilo olan küçük boyutları da mevcuttur. Özellikle küçük boyutları nedeniyle evde beslemeye uygun bir türdür. Çocuklarla, diğer hayvanlarla arası çok iyidir. Tüy dökmez, koku yapmaz, tuvalet eğitimini de çok kolay kazanır. Biraz inatçı olsalar da, eğitilebilir bir türdür. Sevecen, neşeli, oyuncu köpeklerdir. Uzun süre yalnız kalabilirler.

Sağlıklı bir ırk olan Morkie’nin tüylerinin sertleşmemesi ve birbirine dolaşmaması için günlük olarak taranması gerekir.

Pomerian

Pomerian

Pomerian (Pomeranian)

Pomerenya&#;nın Prusya bölgesinde geliştirilmiş Pomeranian cinsi köpeklerin kökeni kuzeyden sürülerin güdülmesi için Avrupa&#;ya getirilen eski ırklarından gelmektedir. Pomeranian&#;ın ilk ataları 15 kg geliyordu. &#;lerde Kraliçe Victoria Pomeranian meraklısı olunca ve ırk için kendi yetiştirme programını kurdurdu. Ancak Kraliçe Victoria daha küçük köpekleri tercih ettiği için, pek çok üretici daha küçük köpekler üretmeye yöneldi. Böylelikle Pomeranian, orijinal kilosundan kg ağırlığa düşürüldü.

Zekası ve yetenekleri onu sirkler için aranılan köpeklerden biri yapar. Öğrenmekten hoşlanan ve sahibine karşı çok sadık bir ırktır. Erken yaşta birlikte büyütülürse diğer köpekler ve ev hayvanları ile anlaşabilir. Ancak bazıları kendini olduğundan daha büyük sandığından kendisinden çok daha büyük köpeklere saldırabilir. Mükemmel bir bekçi köpeğidir. Yabancılara karşı mesafeli olduğundan onlara havlama eğilimindedir.

Pomerian&#;lar oldukça dikkatli, meraklı ve kucak köpeklerinin en bağımsızıdır. Diğer küçük köpekler gibi sahiplerine yapışmazlar. Sahibi izin verirse çok fazla talepkar olabilir. Çok küçük çocuklar için tavsiye edilmez. Çocuğun çok fazla ve dikkatsiz ilgisi bu köpeğin ısırmasına neden olabilir. Yine de daha büyük çocuklarla iyi anlaşır, yaşlılar için mükemmel bir eşlik köpeğidir. Yemek seçici olabilir.

Pomeranian apartman hayatına uygundur ve ev içinde oldukça hareketlidir. Sıcak havalarda serin bir yerde tutulmalıdır. Pomeranian&#;ın kürkü sık sık fırçalanmalıdır. Pamuksu alt kürkü yılda bir iki kez dökülür. Göz kenarları, kulaklar ve dişler düzenli olarak temizlenmelidir. Diz kapağı çıkığı, kalp hastalıkları, deri hastalıkları, göz enfeksiyonlarına yatkınlığı söz konusudur.

Golden Retriver

Golden Retriever

Golden Retriever

yüzyılda İskoçya civarında ortaya çıkan Golden Retriever, sevgi dolu, uslu ve zeki köpeklerdir. Kolaylıkla eğitilirler ve çocuklarla iken güvenilir ve naziktirler. Sadık, kendine güvenen, tatlı ve sahibini memnun etmeye hevesli bir ırktır. Aktif, güvenilir ve mükemmel bir aile köpeğidir.

Golden Retriever&#;ın itaat etmeye hazır yapısı nedeniyle eğitimi çok keyifli geçer. Diğer hayvanlar dahil herkesle dost canlısı olduğundan ondan koruma görevi beklenmemelidir. Saldırganlık göstermemelerine rağmen Golden&#;lar gelen yabancıya havlayarak haber vererek iyi bekçilik edebilirler. İnsandan izole edildiğinde ya da uzun süre sevdiklerinden uzak tutulduğunda yaramazlık yapmaya başlar. Çok hareketli ve ilgi isteyen köpeklerdir. İz sürme, vurulan avı geri getirme, narkotik köpeği, itaat yarışmaları yeteneklerininden sadece bir kaçıdır. Bu köpekler yüzmeye bayılırlar; bu ırk hastalar için terapi ve körler için rehber köpeklikte de büyük başarı kazanmaktadır.

Kalça displazisi, kongenital kalp hastalıkları, kongenital göz hastalıkları, deri alerjileri gibi sağlık sorunlar görülebilir.

Labrador Retriver

Labrador Retriever

Labrador Retriever

Bir zamanlar &#;St John Köpeği&#; diye bilinen Labrador Retriever, en popüler köpek ırklarından biridir. Kanada, Newfoundland&#;da geliştirilmiş bir ırktır. Labrador buzlu sulara atlayarak balıkçıların ağlarını kıyıya çekmek için eğitilirdi. &#;lü yıllarda Labrador&#;dan İngiltere&#;ye getirilen köpeklerin, vurulan avı geri getirme güdüleri daha güçlendirildi. Labrador Retriever sadece sarı, siyah ve çikolata kahverengisi olabilen kısa kürkü ile güçlü bir köpektir. Perdeli ayakları onu iyi bir yüzücü yapar.

Labrador Retriever, duygusal, sevgi dolu ve sabırlı bir köpektir. Oldukça zeki, sadık, itaat etmeye hevesli ve hareketlidir. Özellikle de suda oynama bayılır. Çocuklarla arası çok iyidir. İnsanlarla olmayı çok sever ve ailesinin parçası olduğunu hissetmeye gereksinimi vardır. Yavruyken çok iyi sosyalleştirilmezse yabancılarla bazıları mesafeli olabilir. Bu köpekler bekçi köpekliği yapabilir; ama her ne kadar bazılarının koruma yaptığı bilinse de, koruma köpeği değildir. Kendi başlarına çok bırakılırlarsa eşyalara zarar verici olabilirler.

Labrador, Golden Retriever&#;dan biraz daha dominant ve bağımsızdır. Av, iz sürme, vurulan avı geri getirmek, bekçi köpekliği, narkotik, körler ve sakatlar için rehber köpek, arama-kurtarma ve itaat yarışmalarında başarılıdır. Labrador Retriever yeterli egzersiz imkanı tanındığında apartman hayatına da adapte olabilir. Yine de orta büyüklükte bir bahçeye ihtiyacı vardır. Bol egzersize gereksinimi vardır, obur olma eğilimi bulunur. Eğitilebilirliği yüksek Labrador, uyuşturucu bulma, sakatlara rehberlik etme ve itaat yarışmalarında oldukça başarılıdır. Kalça ve dirsek displazisi, prograsiv retinal atrophy (gözlerinde oluşan bir hastalık) gibi hastalıklara yatkındır.

İngiliz Springer Spanıel

İngiliz Springer Spaniel

İngiliz Springer Spaniel

Bu ırk, bütün İngiliz av spaniel cinsinin çıkış noktası noktası olarak bilinir. Rönesans zamanında ideal bir av köpeği olarak görülür. Zaten kuşları görür görmez hemen havaya kalkar. Amerika’da &#;lü yıllarda  popüler olmaya başlar.

Safkan bir ırktır, diğer adı da Welshi Springer Spaniel&#;dir. Bu ırk suda ve karada başarılı bir performans sergilemesi ile bilinir. Çok iyi bir köpek olmanın yanı sıra, oldukça dost canlısı bir hayvandır. Sosyal olması nedeniyle evde beslemeye uygundur.  Ailelerine sevgi ile  bağlıdır; genellikle çevrelerinde insan ararlar, yalnızlığı sevmezler. Çocuklara karşı da çok iyi davranır, birlikte oyun oynamayı, vakit geçirmeyi ve koşmayı sever. Ev için uygun bir köpektir. İlgiyi çok sever, yalnız kaldığında ise havlamaya eğilimlidir. Kemirgen olma özelliği ile ciddi bir öfke sendromuna sahiptir.

Bu köpekler genel olarak sağlıklıdır, ancak bir takım hastalıklara yatkındırlar. Kalça displazisi ve gözlerini etkileyen PRA hastalığı ve epilepsi görülebilir. Beslenmesine dikkat edilmezse obez olabilir.

Samoyed

Samoyed

Samoyed

Samoyed Halkları, günümüzde ve tarihte Samoyed dillerini konuşmuş olan halk ve topluluklara verilen toplu isimdir. Samoyed Halkları genel olarak Rusya&#;nın tundralarla ve ormanlarla kaplı kuzey kesiminde, Sibirya&#;da yaşayan yerli halktır. Samoyed cinsi köpekler, Samoyed Halkları&#;nın ren geyiklerinin çoban köpeği ve kızak köpeği olarak nesiller boyu yaşamıştır. yılında, kaşif Robert Scott bu ırktan pek çok köpeği İngiltere&#;ye getirince, burada geliştirilip bütün dünyaya yayıldı.

Bembeyaz uzun tüyleri ve daima gülen yüzü ile tanınırlar. Dayanıklılığı sayesinde uzun mesafeler boyunca kızak çekebilir. Aynı zamanda Mors avcılığında, bekçilikte ve sürü bekçiliğinde de kullanılmıştır. Arkadaş canlısı, iyi huylu, zeki bir ırktır. Güçlü, dayanıklı bir yapısı vardır. Yüksek enerji seviyesine sahiptir. Apartman yaşamından çok dışarıyı tercih ederler. Güzelliği ve kibarlığı dünyanın her yerinde tercih edilmesine neden olmuştur. Mizacında sertlik yoktur, çocuklarla oynayabilen bir köpektir. Tek kusuru sık sık ve yüksek sesle havlamasıdır. Özgürlüğüne düşkün olduğundan eğitime tam anlamıyla kendini vermez, inatçılık yapıp komutları yerine getirmek istemeyebilir. Tüm komutlarınıza uysun istiyorsanız Samoyed&#;ler pek uygun değilidir.

Kalça çıkığı, şeker hastalığı, deri problemleri gibi sağlık problemlerine yatkındır.

Weimaraner

Weimaraner

Weimaraner

’lü yıllarda, Almanya’da ortaya çıkan bu köpek cinsi, iyi bir avcı köpeği olsun diye Bloodhound ve Mastiff köpeklerinin çiftleştirilmesi ile elde edilmiştir. Son derece zeki ve avcılık konusunda oldukça başarılı olan bu köpeklerin, gri renginin hangi köpekten aldığı bilinmemektedir. Weim,Gümüş ya da Gri Hayalet isimleri ile de bilinir. Ancak asıl isimlerini, köpek yetiştiricilerine sponsor olan Weimaraner Vorstehund&#;dan alır. Bir dönem bu köpeklerin beslenmesi yasaklanır; evlerde yaşamak zorunda kalırlar. Bu durum onların içgüdülerinin yıpranmasına ve uysal bir ev köpeği haline gelmesine neden olur. yılında, tekrar çoğalmaya başlarlar; yılında ise Amerikan Kennel Kulübü tarafından tescil edilirler.

Oyun oynamayı seven, zeki bir köpek cinsi olan Weimaraneren&#;lerin en büyük özellikleri, problem çözme kapasitesine sahip olmalarıdır. Bu da onların insan beyni gibi çalışan bir beyin ile tanınmalarını sağlamıştır.  Sahibine karşı yumuşak davransa da, eğitiminde son derece sabırlı olmak gerekmektedir; aksi halde ters tepki verebilir. Eğitimi kolay olsa da, sürekli tekrar edilmesinden hoşlanmaz ve böyle durumlarda sahiplerinden uzaklaşabilirler. Çocuklarla arası çok iyidir. Sıradan hareketlerden ziyade koşu ağırlıklı egzersizleri yapmak gerekir.

Kronik olarak görülen bir sağlık problemi olmasa da, özellikle hemofili, göz kapaklarında görülen kan pıhtılaşması gibi sorunlara karşı yatkınlığı bulunur.

Dachshund

Dachshund 

Dachshund (Dackel)

Tarihi en az yıl öncesine dayalı saf kan bir Alman ırkıdır. Kısa, uzun ve kaba tüylü olmak üzere 3 tipi vardır. yüzyılda yaygınlaştı, yüzyılın sonunda mükemmelleştirildi. Bir firavunun mezarında resminin görülmesi geçmişinin belki, yıl önceye kadar uzandığını göstermektedir. En eski cinsin ismi Teckel&#;dir ve Almanlar bu tarihi Mısırlı ismini muhafaza etmişlerdir. Bu cinsinin üç farklı boyu vardır; toy (oyuncak), minyatür ve standart. En belirgin fiziksel özelliği uzun gövdeleri ve kısa bacakları olan bu cinse  sosis köpekler de denir.

Dachshund cinsi köpekler temel kökenleri ve karakteristik özellikleri aşağı yukarı aynı olmakla beraber kendi içlerinde birkaç türe ayrılırlar. Bu farklılık en belirgin olarak tüy renkleri ve yapısından gözlenebilir. Uzun tüylü Dachshund, kısa tüylü türden daha sakin ve uysaldır, daha az havlar. Yumuşak, ipeksi ve parlak tüyleri gövdesinin altına kadar uzanır. Tüylerinin kalınlığı onu soğuktan korur. Tüy rengi kızıl, siyah kızıl veya ender olarak kahve-kızıldır. Neredeyse sadece insana arkadaşlık eden köpek olarak kullanılır. Koku alma duyuları çok gelişmiştir; 48 saat öncesine ait izleri bile hassas burunlarıyla tespit ettikleri bilinir. Toprak altındaki porsuk ve tilki yuvalarını bulmak da uzmanlık alanlarına girmektedir. Zeki ve cesur olmakla birlikte inatçı ve eğitimi zor bir ırktır. Dachshund, havlama eğilimi yüksek bir köpek olduğu için bekçi köpeği olarak da kullanılır. Ancak köpek yetiştiricilerinin çoğu bu cinsi zeki ve canlı bir insan dostu olarak çoğaltmayı amaçlarlar.

Her gün fırçalanması gerekir. Felç, kalp ve üriner sistem hastalıkları, diabet, kilo alma eğilimine yatkınlığı vardır.

Basset Haund

Basset Hound

Basset Hound

İsmi basık av köpeği anlamına gelen bu ırk ilk olarak orta çağda Fransa’da yetiştirildiği bilinmektedir. Bir av köpeği cinsi olan Blood Houndlar’dan türemiş oldukları düşünülen Basset Houndlar, genetik bir mutasyon sonucu Blood Houndlar gibi uzun bacaklı ve iri köpekler değildirler. Zaten adındaki &#;Bas&#; kelimesi de Fransızca’da düşük ya da cüce anlamına gelir. Vücudun uzun, bacakların kısa ve biraz eğik ve kulakların çok uzun ve sarkık olması bu ırkın önemli özellikleridir. İngiliz ve Amerikan tipleri de vardır. Amerikan tipinde Bloodhound ırkının dişisi Basset’in erkeği ile çiftleştirilmiş, doğan yavrular tekrar saf kan Basset’lerle çiftleştirilerek doğan yavrular safkan Basset olarak kabul edilmiştir.

En az yıldır dünya üzerinde olduğu düşünülen Basset Hound cinsi köpekler, bir zamanlar Fransa’da aristokratlar tarafından beslendiği için asalet sembolü olarak görülürdü. Kendine özgü fiziksel özellikleri ve ağır hareket etmeleriyle dikkat çeken Basset Hound&#;ların bacakları, düşük gözleri ve koca kulaklarıyla, asık suratlı bir köpek ırkı gibi gözükse de; son derece dost canlısıdır. Sevecen ve sakin hayvanlar oldukları için diğer evcil canlılar ve çocuklarla iyi anlaşırlar. Çok sıcak, çok soğuk havaya dayanıklı değillerdir. Yalnız kalmayı sevmezler. Apartmanda yaşamaya uygun olsalar da; çene yapıları nedeniyle salya akıtmaya yatkındırlar. Sahiplerinin kucağında uyumaktan ve sevilmekten çok hoşlanırlar.

Aslında av köpekleri olsalar da, hareket etmeyi çok sevmezler. Çünkü, avın peşinden koşmak yerine müthiş koku alma yeteneği sayesinde avın nerede olduğunu kusursuz şekilde bulabilirler. Günümüzde avın yerini bulmak için avcılara eşlik eden bu köpeklerin en sevdiği etkinlik koklayarak iz sürmektir; bu nedenle doğa yürüyüşleri çok mutlu eder.

Bu köpeklerin göz şekillerinden ötürü gözleri çapaklanmaya çok müsaittir. Bu nedenle gün aşırı gözlerinin temizlenmesi onu rahatlatacaktır. Hareketli hayvanlar olmamaları Basset Houndlar&#;ın eğitimini zorlaştırdığı gibi onları hareketsizlik sonucu doğabilecek birçok ciddi hastalığa açık hale getirebilir. Onu egzersiz yapmaya ve oyun oynamaya zorlamanız gerekebilir. Aksi takdirde obezite ya da başka rahatsızlıklar nedeniyle köpeğinizin ömrü kısalacaktır.

Cavalier King Charles Spaniel Köpeği

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel 

Cavalier King Charles Spaniel, İngiltere Kralı II. Charles&#;ın favorisi olan ve eski Toy Spaniellerin görüntüsüne sahip, yeni bir Toy Spaniel ırkıdır. Uzun, ipeksi güzel bir kürke sahiptir. Tüy yapısı uzun, ince, düz veya hafif dalgalıdır. Kürk rengi siyah-ten, tri-color (üç renk) veya Blenheim denen inci beyazı üzerine koyu kestane renklerde olabilir. Blenheim köpeklerde baş üzerinde kulakların arasında koyu kestane renk olması arzu edilir. Kuyruk isteğe bağlı olarak kısaltılabilir, fakat normal uzunluğun 1/3&#;ünden kısa olmamalıdır.

Cavalier King Charles Spaniel canlı, hareketli, coşkulu bir köpektir. Coşkusunu, kuyruk sallayarak belli eder. Sportif ve dışa dönük bir ırktır. Korkusuzdur ve sahibini memnun etmekten hoşlanır. Yeterince zeki bir ırk olan Cavalier, eğitimi kolay, nazik, itaat eğitimine başarıyla yanıt veren bir ırktır. Diğer köpeklerle ve petlerle iyi anlaşır. Cavalier yalnız kalmak istemez, özellikle ilgiyi üzerinde tutmaktan çok hoşlanır. Bu ırk pet olarak yetiştirilmiş olmasına rağmen köken aldığı ırkların avcılık içgüdülerini taşır. Koku ve görme duyusu kuvvetlidir. Bazen ilgisini çeken bir kokunun veya bir hayvanın peşine düşebilir, bu nedenle güvenli olmayan çevrelerde tasmasız dolaştırılmamalıdır. Belli yaşın üstündeki çocuklarla daha iyi anlaşır. Uysal, hareketli, neşeli, sahibini memnun etmekten hoşlanır, Zeki ve itaatkardır, yalnız kalmayı sevmez. İlgiyi üzerinde tutmaktan çok hoşlanır.

Apartman yaşamı için uygundur. Çok sıcak iklimlere uygun bir ırk değildir. Adaptasyon yeteneği kuvvetli bir ırk olan Cavalier King Charles. parkta özgürce koşup oynamaktan çok mutlu olur.

Düzenli olarak fırçalanması ve taranması gerekir. Özellikle kulaklardaki ince tüyler dolaşmaya ve düğümlenmeye yatkındır. Kulak içindeki ve parmak aralarındaki tüyler düzenli olarak kontrol edilmelidir. Gözleri bir enfeksiyon belirtisi olup olmadığı kontrol edilmelidir. Cavalier orta derecede tüy döken bir ırktır. Genetik kalp problemleri, kalıtsal görme bozuklukları, diz kapağı çıkığı, kulak enfeksiyonlarına yatkınlığı vardır.

Cavapoo

Cavapoo

Cavapoo

Cavoodle ismiyle de bilinen bu köpekler, Cavalier King Charles Spaniel ile Poodle ırkı köpeklerin melezlenmesi ile ortaya çıkmıştır. Doğal olarak safkan bir köpek değildir. Poodle ırkı köpekler gibi tüy dökmeme özelliğine sahiptir.

Cavapoo ırkı köpekler enerjik olmaları nedeniyle, sahiplerinin onu sürekli takibi gerekebilir. Sahibiyle vakit geçirmekten, oyun oynamaktan, kucağında olmaktan çok mutlu olur. Sahibine çok bağlı olduğu için yalnız kalmaktan hoşlanmaz, onların ilgisizliği karşısında mutsuz olurlar. Zeki köpekler olduğu için, kolayca köpek eğitimi alabilirler. Sevgi dolu köpeklerdir; insanlarla, ev hayvanlarıyla, çocuklarla çok iyi anlaşırlar.

Tüyleri sık olduğu için düğümlenme yaşanabilir, düzenli olarak fırçalama gereklidir. Küçük bir ırk olduğu için ev içinde yapılan küçük oyunlar ve egzersizlerle, bu ihtiyacı karşılanabilir. Ancak park ve sokak gezintileri onların daha mutlu olmalarını sağlar. Göz hastalıkları ve kalp ile ilgili hastalıklara yatkınlığı olabilir.

Labradoodle

Labradoodle

Labradoodle

Melez bir ırk olan Labradoodle, Labrador Retriever ve Poodle köpeğinin çiftleştirilmesi ile elde edilmiştir. Labradoodle, Poodle, Labrador Retriever ya da kendi cinsiyle çiftleştirilebilirler ve bu sayede her köpek, kendine özgü özelliklere sahip olabilir. Bu nedenle Avrupa’da da en çok tercih edilen köpek ırklarındandır.

Labradoodle, aile için köpek edinmeyi düşünenler için önerilebilecek en iyi  cinslerinden biridir. Zeki ve enerjik olan  bu köpek, ailesine karşı oldukça düşkündür, çocuklarla arası da iyidir. Havlama konusunda çok fazla rahatsız edici değildir. Sahibinin yakınlığı ve ilgisine hemen karşılık verir; tam tersi bir durumda ise farklı hareketler sergilemeye başlayabilirEğitimikolaydır, zeki olan bu köpekleri verilen komutları kısa sürede yerine getirirler. Apartmanda kolaylıkla beslenebilir, fakat egzersiz ihtiyaçlarının karşılanması gerekir.

Genel olarak kronik bir hastalıkları bulunmayan bu köpeklerin, tüyleri çok kaba olduğu için sürekli bakım yapmayı gerekir.

Cockapoo,

Cockapoo

Cockapoo

Cockapoo, Kaniş ve Cocker Spaniel&#;in çiftleşmesinden elde edilen melez bir köpektir. 50&#;li yıllarda ortaya çıktığı tahmin ediliyor. ABD&#;de popüler hale gelen Cockapoo cinsi köpekler, Cavapoo cinsi ile birbirine çok benzer. Görünüşte, bu iki köpek arasında pek bir fark yokmuş gibi gelebilir.

Cockapoo da, Cavapoo gibi arkadaş canlısıdır, çocuklarla, insanlarla, hayvanlarla iyi anlaşır. Daha aktiftirler ve bir Cavapoo&#;dan daha fazla egzersiz ihtiyaçları vardır. Tüyleri benzese de, Cockapoo, Cavapoo&#;dan daha incedir. Cockapoo, Cocker Spaniel&#;den gelen genleri göz önüne alındığında, genellikle Cavapoo&#;dan daha büyük kulaklara sahiptir. Ancak, Cavapoo, Cockapoo&#;ya göre daha sakin mizaçlıdır.

Nazik ve sevgi dolu köpekler olan Cockapoo&#;lar, evde yalnız kalmayı sevmezler, yalnız kalırlarsa anksiyete belirtileri gösterir, bazen agresif ve problemli davranışlar sergileyebilirler. Bu yüzden, Cockapoo&#;nun çok ilgiye ihtiyacı vardır; Cavapoo&#;nun aksine yalnızlık nedeniyle sürekli ağlayabilir ve havlayabilir.

Cockapoo cinsi köpekler, sağlıklı sayılsa da, göz sorunlarına yatkınlıkları vardır.

Bichon Frise

Bichon Frise

Bichon Frise

Barbet, Water Spaniel ve Poodle melezlemesiyle yüzyılda elde edilen Bichon Frise, Fransa’ya İspanyol denizcileri tarafından getirilmiş ve yüzyılda sirk köpeği olarak ünlenmiştir. Zeki, sevecen, cesur, kolay eğitilebilir, çocuklara dost ve son derece güzel ve alımlı bir ırktır. İyi bir gözcüdür ve fazla havlamaz. Sahibi ve ailesine son derece bağlıdır. ’li yıllardan sonra tanınmış ve çok istenen bir ırk olmuştur. Tüyleri beyaz renkte, kıvırcık, çift katlı ve uzundur.

Bichon Frise insanlarla, hayvanlarla özellikle de çocuklarla çok iyi arkadaş olurlar. Havlamayı ve oyun oynamayı severler. Sevimli bir görüntüsü olan bu ırk, utangaç ve ürkek bir karaktere sahiptir her zaman yumuşak davranılmalıdır. Yüksek sesle ve sert bir şekilde müdahale edilmek onu üzecektir. Yalnız kalmaya uygun değildir, uzun süren ayrılıklardan sonra hasta olabilirler. Ailesi ile vakit geçirmek, kucakta taşınmaktan çok hoşlanırlar. Alerjik hastalıklara karşı eğilimlidirler.

Kaynak
Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi Köpek Yetiştiriciliği Ders Notları, Maltese Terrier, Yeni Ve Popüler Bir Irk, 50 Cute Puppies You’ll Have to See to Believe, İngiliz Springer Spaniel Köpeği Özellikleri ve Bakımı, Weimaraner köpeği özellikleri, tarihçesi, karakter yapısı, Basset Haund Köpek Irkı Özellikleri Ve Bakımı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası