kuru ciltler için aloe vera maskesi nasıl yapılır / En İyi 7 Aloe Vera Maskesi Tarifi: Tüm Ciltlere Özel - Nefis Yemek Tarifleri

Kuru Ciltler Için Aloe Vera Maskesi Nasıl Yapılır

kuru ciltler için aloe vera maskesi nasıl yapılır

Aloe Vera Kremi Nasıl Yapılır?

Aloe vera kremi nasıl yapılır?

Evet, evde kendi aloe vera kreminizi hazırlamanız mümkün. Öncelikle aloe vera bitkinizden jeli nasıl çıkarabileceğinizden bahsedelim.

Aloe vera bitkinizden büyük bir yaprak kesin. İyi baktığınız takdirde yapraklar çıkmaya ve büyümeye devam edecek bu sizi endişelendirmesin. Derin bir cam kaba kestiğiniz bölümü dik şekilde koyun. Bu içerisindeki jelin bir miktar akmasını sağlayacak. Bir süre bekledikten sonra kestiğiniz yaprağı alın ve dışındaki zarı ince bir işçilik ile bir bıçak yardımıyla soyarak ayırın. Kestiğini koyu yeşil kısmı ayırabilirsiniz. Kullanacağınız yer yumuşak açık yeşil jel kısım olacak.

Jeli bir blendardan geçirerek iyice krem kıvamına gelmesini sağlayın. Burada çatalla ezmek de işe yarayacaktır. Zaten yumuşak bir formda olan aleo vera jelinizin kalıp gibi durmaması için onu biraz karıştırın. Şimdi kreminizi yapmak için içerisine farklı faydaları olan doğal yağlar ekleyebilirsiniz.

Sivilceler için aloe vera kremi

Aloe vera jelinizi çıkardıktan sonra sivilceler için oldukça faydalı çay ağacı yağından birkaç damla jelin içine damlatabilirsiniz. İyice karıştırdıktan sonra aloe vera kreminizi tüm yüzünüze uygulayabilir ya da bir kulak çubuğu yardımıyla sivilceli bölgeler üzerine de sürebilirsiniz.

Nemlendirici aloe vera kremi

Zaten nemlendirici özelliği ile ön plana çıkara aloe vera jeline nemlendirici etkili doğal yağlar eklediğiniz bir krem yapabilirsiniz. Bunun için Hindistan cevizi yağı, jojoba, avokado ve badem gibi doğal yağlar etkili olacaktır. Bu yağlar arasından bir tane seçebileceğiniz gibi hepsini de kullanabilirsiniz.

Yatıştırıcı aloe vera kremi

Lavanta yağı, avokado yağı da ya da nane yağı gibi doğal yağlar kullanarak da yatıştırıcı ve cildinizi dengeleyici bir aloe vera kremi hazırlayabilirsiniz. Fakat lavanta ve nane yağı kullanacaksanız mutlaka taşıyıcı bir yağ kullanarak kreminizi dengelemelisiniz. Taşıyıcı yağlar ile seyreltilmeden bu doğal yağları doğrudan cilt üzerinde kullanmak güvenli kabul edilmez. Bu yüzden kreminize birkaç damla zeytinyağı ya da hindistancevizi yağı eklemeyi unutmayın.

Aloe vera saç maskesi yazımız da ilginizi çekebilir.

Önemli not: Aslında alerjik reaksiyonlara sebep olmayan ve tamamen güvenilir kabul edilen aloe vera jeli kullanmadan önce mutlaka bir alerji testi yapın. Her cilt tipi kendine özgüdür ve oldukça hassas bir cildiniz varsa, belki de cildinize iyi gelmeyebilir. Alerji testi için hazırladığınız karışımından bir miktar kolunuzun iç bölgesine sürün ve 24 saat bekleyin. Bu süre içinde kaşıntı, kızarıklık, karıncalanma gibi durumlar ile karşılaşırsanız kullanmayın.

 

Öncelikle aloe veranın ne olduğu ve nasıl faydaları olduğunu bilmenizde yarar var. Aloe vera, sıcak iklimlerde yetişen bir tür kaktüstür. Bu bitki ilaç yapımında kullanılan jel ve lateksi üretir. Aloe vera jel, bu bitkinin iç kısmında yer alan jöle kıvamında bir maddedir. Aloe veranın içinde yer alan bu jelin pek çok faydası bulunur. Cilt bakımında tercih edilen bu bitki ile pürüzsüz bir tene sahip olabilirsiniz. Cildiniz için gerekli olan A,C ve E vitamini açısından zengindir. Son yıllarda pek çok cilt bakım ürünü, tonik, şampuan gibi hemen hemen her şeyde bu faydalı bitkiye rastlayabilirsiniz. Aloe vera, cilt hastalıklarını tedavi etmesinin yanında yanık tedavisinde de oldukça etkilidir. Aloe vera özlü kremler kullanarak cildinizi sakinleştirebilir, kaşıntı ve iltihap sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz.

Yapımı Kolay Aloe Vera Maskeleri

Cildinize ve saçlarınıza doğru bir bakım uygulamak için aloe vera mükemmel bir yardımcıdır. Aloe vera cilt bakımı konusuna adeta mucizeler yaratır. Üstelik aloe verayı temin etmeniz oldukça kolaydır. Dışarıdan temin edebileceğiniz gibi evinizde de yetiştirmeniz mümkündür. Evinizde yetiştirdiğiniz aloe vera ile kolayca maskeler hazırlayabilirsiniz. Her evde bulunan malzemeleri kullanarak pratik ve etkili cilt bakım maskeleri hazırlamanız mümkün olur. Farklı cilt tiplerine göre hazırlayabileceğiniz maske tariflerimize mutlaka göz atın!

  • Kuru Cilt Tipine Uygun Aloe Vera Maskesi

2 yaprak aloe veradan çıkaracağınız 4 yemek kaşığı aloe vera jeli üzerine, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 6 yemek kaşığı salatalık suyu ekleyin. Bütün malzemeleri blender yardımıyla karıştırın. Hazırlamış olduğunuz maskeyi cildinize sürerek, dakika kadar bekleyin. Daha sonra ılık su yardımıyla durulayın. Bu maskeyi haftada 3 kez uygulayabilirsiniz.

  • Yağlı Cilt Tipine Uygun Aloe Vera Maskesi

Yağlı ve sivilce sorunu olan ciltler için aloe vera maskesi yapımı da evinizdeki malzemeler ile kolayca yapabileceğiniz oldukça yararlı bir maskedir. 3 yemek kaşığı aloe vera jeli, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı un ile bu maskeyi hazırlayabilirsiniz. Tüm malzemeleri blender yardımıyla karıştırın ve cildinize sürün. Maskeniz kuruyana kadar bekleyin ve ılık su yardımı ile cildinizi temizleyin. Haftada 2 kez bu maskeyi kullanabilir ve sivilce sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

  • Karma Cilt Tipine Uygun Aloe Vera Maskesi 


Karma ciltler için aloe vera maskesi nasıl yapılır merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Karma cilt yapısına sahipseniz, 4 yemek kaşığı aloe vera jeli, yarım limon suyu ve 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı kullanarak harika bir maske yapabilirsiniz. Tüm malzemeleri blender ile güzelce karıştırmak yeterli olur. İşte, maskenizi hazırlamak bu kadar kolay! Maskenizi cildinize sürün ve soğuk su ile yıkayın. Haftada 1 kez uygulayabileceğiniz bu maske ile hayal ettiğiniz pürüzsüz tene kavuşabilirsiniz.

evde-cilt-bakimi-icin-dogalmaske-onerisi

Cildinizin sağlığını, yumuşaklığını ve pürüzsüzlüğünü korumak için nem ve besin takviyesi içeren bir cilt bakım rutini oluşturmanız büyük önem taşır. Bu sayede cildinizin doğal bariyerini ve direncini güçlendirerek kusursuz görünen bir cilde kavuşabilirsiniz.

Günlük cilt bakım rutininiz çerçevesinde cildinizi düzenli olarak temizlemeniz ve nemlendirmeniz gerekir. Cilt maskeleri ise günlük bakım rutininizi güçlendirmek ve desteklemek için kullanabileceğiniz kozmetik ürünleri arasında yer alır. Üstelik doğal ve besleyici içerikler kullanarak kendi cilt maskenizi hazırlayabilir, bakım rutininizi çok daha eğlenceli ve verimli hale getirebilirsiniz. Peki, kolaylıkla hazırlayabileceğiniz cilt maskeleri nelerdir? Gelin, doğal ve ev yapımı maske seçeneklerine birlikte göz atalım.

Akneli Ciltler İçin: Aloe Vera Maskesi

Akneli ve sivilceli ciltler için uygun bir cilt maskesi arıyorsanız elma sirkesi ve aloe veranın mucizevi birleşiminden yararlanabilirsiniz. Elma sirkesi, antiseptik özelliğiyle cildinizdeki kir ve yağ kalıntılarını arındırmanıza, sivilce ve akne görünümüyle mücadele etmenize yardımcı olur. Aloe veranın güçlü nemlendirici etkisi de cildinize bakım desteği sağlar. Gelin, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir aloe vera maskesi önerisine birlikte göz atalım.

Baz olarak kullandığınız aloe vera jelinin içine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyebilirsiniz. Ek olarak hazırladığınız karışıma 1 tatlı kaşığı bal ilave etmek, cildinize besin takviyesi uygulamanıza yardımcı olur. Dilerseniz karışımınıza 1 damla çay ağacı yağı da ilave edebilirsiniz. Maskenizi göz çevreniz haricinde tüm yüzünüze uyguladıktan sonra birkaç dakika bekleyebilir ve yüzünüzü durulayabilirsiniz.

Cilt Lekeleri İçin: Zerdeçal Maskesi

Zerdeçal tozu, ciltteki güneş ve sivilce kaynaklı leke görünümüyle savaşmakta oldukça etkili bir doğal bileşendir. 2 tatlı kaşığı zerdeçal tozunu bir macun kıvamına getirmek için aloe vera jeli ya da süt kullanabilirsiniz. Zerdeçal tozunu açmak için su kullanmanızda da herhangi bir sakınca yok ancak su kullandığınız takdirde zerdeçal cildinizde geçici bir sarı ton bırakabilir.

Gevşek bir macun kıvamı elde edene kadar karıştırdığınız zerdeçal tozunu maske halinde yüzünüze nazikçe masaj yaparak uygulayabilir, beş dakika bekledikten sonra yüzünüzü durulayarak evde cilt bakımı rutininize yeni bir soluk katabilirsiniz.

Mat ve Yorgun Ciltler İçin: Yoğurt Maskesi

Yoğun geçen bir iş ya da okul gününün ardından cildinizde solgun ve yorgun bir görünüm mü oluşuyor? Cildinizin ışıltısını ve canlılığını artırmak istiyorsanız, yoğurt maskesi hazırlamayı deneyebilirsiniz. 1 çorba kaşığı yoğurdu, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı yulaf ezmesiyle karıştırmanız yeterli. Daha sonra püre haline getirdiğiniz yarım salatalığı da karışımın içine ekleyebilirsiniz. Bu sayede hazırladığınız maske, cildinize nem ve besin takviyesi sağlamak için gerekli tüm bileşenleri içerebilir.

Yoğurt maskesini cildinize nazikçe masaj yaparak uygulamanız ve yaklaşık on dakika bekledikten sonra yüzünüzü durulamanız yeterli. Siz de düzenli olarak cildinize bu maskeyi uygulayabilir, günlük enerji ve ışıltı dozunuzu alabilirsiniz. Hatta yorgun geçen bir günün ardından dinlendirici bir müzik eşliğinde bu maskeyi cildinize uygulayabilir, sıcacık çayınızı içerken cildinizin bakım desteğiyle buluşmasını sağlayabilir, günün tüm stresinden arınabilirsiniz. 

Kuru Ciltler İçin: Avokado Maskesi

Avokado yüz maskesi, cildinize güçlü nem desteği sağlamak için harika bir seçim olabilir. Yapmanız gereken tek şey, 1 avuç yulaf ezmesini püre haline getirdiğiniz yarım avokado ile karıştırmak. Daha sonra karışımınıza 1 yemek kaşığı bal ekleyebilir ve maskenizi cildinize uygulayabilirsiniz.

Yulaf ezmesi tanecikleri yüzünüzde doğal bir peeling etkisi yaratır. Maskeyi cildinizde 10 - 15 dakika boyunca beklettikten sonra yüzünüzü durulamanız yeterlidir. Avokado, yulaf ve bal karışımı, cildinize nem desteği sağlar ve cildinizi güçlendirir.

Pürüzsüz Bir Cilt İçin: Yumurta Maskesi

Gözenek görünümü, başta karma ve yağlı ciltler olmak üzere her cilt tipinde rastlanılabilecek bir durumdur. Siz de cildinizde gözenek görünümü oluştuğunu gözlemliyorsanız, daha sıkı, canlı ve pürüzsüz görünen bir cilde kavuşmak için gözenek sıkılaştırıcı maske hazırlamaya ne dersiniz?

1 yumurtanın beyazını 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı bal ile karıştırın. Daha sonra maskenizi tüm yüzünüze uyguladıktan sonra kurumasını bekleyin ve yüzünüzü nazikçe durulayın. Daha sıkı bir cilde kavuşmak için yumurta maskenizi düzenli olarak uygulamanız yeterli. Elbette bu esnada günlük cilt bakım rutininizi ihmal etmemelisiniz.

Yüz Maskesi Kullanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Doğal bileşenler kullanarak hazırladığınız yüz maskeleri, cildinize nem ve besin desteği kazandırmak için oldukça pratik ve etkili çözümler olabilir. Ancak bahsi geçen maskeleri uygulamadan önce reçetelerde yer alan malzemelere alerjiniz olup olmadığını tespit etmelisiniz.

Cildiniz hassas ya da alerjik reaksiyonlara yatkınsa, maske karışımını öncelikle cildinizin küçük bir bölümünde deneyerek yaklaşık bir gün boyunca bekleyebilir, böylelikle alerjiniz olup olmadığını tespit edebilirsiniz. Yüz maskelerini 7 - 10 günde bir cildinize uygulayabilir, cilt bakım rutininizi güçlendirebilirsiniz.

Yüz Ağda Bantları ile Cildinizi Pürüzsüz Bir Görünüme Kavuşturun

Cildinizi pürüzsüz bir görünüme kavuştururken istenmeyen tüylerden kurtulmayı unutmayın. Bunun için tüylerinizden kurtulmayı da oldukça pratik ve konforlu bir sürece dönüştüren yüz ağda bantlarını tercih edebilirsiniz. Yüzünüzdeki hassas cilt dokusuna nazikçe temas eden ve yalnızca tüylere yapışan Veet Ağda bantları ile 1,5 mm uzunluğundaki tüyleri bile alabilir, pürüzsüzlük hissini dört haftaya dek koruyabilirsiniz. Normal ciltler için geliştirilen yüz ağda bantlarının yanı sıra, yeni Veet Pure Hipoalerjenik ağda bantları yüz bölgesindeki tüyleri alırken yaşanabilecek alerjik reaksiyonlardan kaçınmak isteyenler için birebir. Hassas bir cildiniz varsa Veet Pure Hipoalerjenik ağda bantlarını tercih edebilirsiniz.

Aloe Vera Maskesi ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Aloe Vera Nedir? Aloe Vera Ne İşe Yarar?

Aloe vera kakt&#;s benzeri bir bitki. Evlerde saksı i&#;erisinde de yetiştirilebilen bu bitkinin ana vatanı Afrika. Aloe vera Asya, Avrupa ve Amerika kıtalarının tropik iklim g&#;r&#;len b&#;lgelerinde de doğal olarak yetişir. T&#;rk&#;e adı sarısabır olan aloe vera bitkisi &#;&#; ana b&#;l&#;mden oluşur.

Bu tabakalar; yaprağın kabuk kısmı, bitkinin &#;z&#; olarak veya lateks b&#;lgesi olarak adlandırılan sarı sıvı ve en alttaki jel tabakası. Ortalama olarak d&#;rt yılda olgunlaşan bir aloe vera bitkisi bu s&#;re zarfının sonunda doğal bir &#;r&#;n haline d&#;n&#;şt&#;r&#;lebilir. Yapılan araştırmalar aloe veranın yapısında &#;ok sayıda etken madde olduğunu ortaya &#;ıkardı. &#;zellikle cilt sağlığını ve bağışıklık sistemini g&#;&#;lendiren aloe vera, v&#;cudu hem i&#;ten hem dıştan destekleyen olduk&#;a şifalı bir bitki.

Aloe Vera Faydaları Neler?

  • Sindirim sistemine yardımcı olur: Aloe lateks, aloe veraya laksatif &#;zelliklerini veren ve kabızlığı hafifletmeye yardımcı olabilecek bir antrakinon olan aloin i&#;eriyor.
  • Sivilce gibi cilt rahatsızlıklarını engeller: Aloe kremleri, cilt &#;zerinde sakinleştirici bir etkiye sahip ve kaşıntı ve iltihaplanmayı yatıştırmaya yardımcı oluyor.
  • G&#;neş yanığını hafifletiyor: Jelin soğutma etkisi g&#;neş yanıklarını hafifletiyor.
  • Yaraları hızlı iyileştiriyor: Aloe jeli yaralarda yanık etkisinin kesilmesine yardımcı oluyor. Ancak kesinlikle a&#;ık yaraya s&#;rmeyin.

Aloe Vera Cilt Bakımı İ&#;in Nasıl Kullanılır?

Aloe Vera Maskesi ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Cildinizi g&#;nde iki kez aloe vera jeli ile temizleyebilirsin. Aloe vera jeli, doğru kullanıldığı zaman hem y&#;z&#;n&#;z&#; temizler hem de nemlendirici g&#;revi g&#;r&#;r. Sabahları ve akşamları cildinize ince bir tabaka halinde uygulayın. Soğuk suyla durulayın ve y&#;z&#;n&#;z&#; kurulayın. Başka herhangi bir krem kullanmayın. Doğru kullandığınızda aloe vera nemlendirici kremlerinizin bile yerini alıyor.

En İyi Aloe Vera Maskesi Tarifleri Neler?

1- Kuru Ciltler İ&#;in Aloe Vera maskesi

Aloe Vera Maskesi ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Cildinizde kuruluk problemi yaşıyorsanız bu maske ile bundan kurtulabilirsiniz.

Malzemeler:

4 yemek kaşığı aloe vera jeli
2 yemek kaşığı yoğurt
6 yemek kaşığı salatalık suyu
Yapılışı:

Bir kap i&#;erisine t&#;m malzemeleri alın ve homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
Daha sonra maskeyi cildinize uygulayın ve yaklaşık 20 dakika bekletin.
Bu s&#;re sonunda cildinizi ılık su ile durulayın.
Cildiniz canlanacak ve yumuşacık olacaktır. Haftada bir kez bu maskeyi uygulayabilirsiniz.

2- Yağlı ve Akneye Meyilli Ciltler İ&#;in Aloe Vera Maskesi

Aloe Vera Maskesi ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

1 yumurta
1 aloe vera yaprağının jeli
1 tatlı kaşığı bal
2 yemek kaşığı arpa unu
Hazırlanışı:

Bir kap i&#;erisinde t&#;m malzemeleri macun kıvamına gelene kadar karıştırın.
Maskeyi cildinize yumuşak bir fır&#;a yardımıyla uygulayın ve kuruyana kadar bekletin.
Kuruduktan sonra ılık su ile cildinizi tahriş etmeden iyice yıkayın.

Yağlı cildiniz varsa bir diğer peeling yapabileceğiniz maske tarifi ise: Esmer şeker ve aloe vera jelidir. Avucunuza biraz esmer şeker d&#;k&#;n ve şeker ıslanana kadar aloe vera jeli d&#;k&#;n. Bu karışımı y&#;z&#;n&#;ze hafif&#;e masaj yaparak s&#;r&#;n. 10 dakika bekledikten sonra yıkayabilirsiniz.

3- Kırışıklıkları &#;nleyen Aloe Vera Maskesi

Aloe Vera Maskesi ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

1 adet aloe vera
1 limonun suyu
Hazırlanışı:

Aloe vera jelini bir kap i&#;erisine alın ve &#;zerine limon suyunu ekleyin.
P&#;r&#;zs&#;z hale gelene kadar karıştırın.
Y&#;z&#;n&#;z&#; ve boyun b&#;lgenizi iyice temizledikten sonra karışımı uygulayın ve 15 dakika bekletin.
Her g&#;n bu maskeyi uygulayabilirsiniz, bir de uygularken cildiniz mutlaka temiz olsun.

4- Hassas Ciltler İ&#;in Aloe Vera Maskesi

Aloe Vera Maskesi ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Yarım yemek kaşığı bal
1 adet aloe vera

Hazırlanışı:

Aloe vera ve balı bir kap i&#;erisinde iyice karıştırın.
Eğer &#;ok fazla kuruluk yaşıyorsanız i&#;erisine az miktarda bebe yağı ya da zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
Maskeyi y&#;z&#;n&#;ze uygulayın ve 15 dakika bekletin. Daha sonra yıkayabilirsiniz.

5- Cilt Tonunu Eşitlemek İ&#;in Aloe Vera

Aloe Vera Maskesi ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Aloe veranın beyazlatıcı &#;zelliği de bulunuyor. Eğer cildinizde ton sorunu varsa vereceğim tarif ile eşitleyebilirsiniz.

Malzemeler:

Aloe vera
G&#;l suyu
Hazırlanışı:

Malzemeleri bir kap i&#;erisinde karıştırın ve masaj yaparak y&#;z&#;n&#;ze uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra soğuk su ile durulayın.
Bunu haftada kere cildinize uygulayabilirsiniz.

6- Siyah Nokta Engelleyici Aloe Vera Maskesi

Aloe Vera Maskesi ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Aloe vera
G&#;l suyu
Hazırlanışı:

Bir tane salatalığın kabuğunu soyun ve dilimleyin, ardından blender’a atın. Salatalığı blendardan ge&#;irdikten sonra &#;zerine 2 yemek kaşığı aloe vera jeli, 1 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı yoğurt ve yarım limon suyu ekleyin, karıştırmaya devam edin. T&#;m malzemeler iyice karıştığında 2 yemek kaşığı kil ilave edin ve macun kıvamına gelinceye dek karıştırın. Bu maskeyi cildinize s&#;r&#;n ve 15 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile yıkayıp kurulayın. Haftada bir kere uygulayabilirsiniz bu maskeyi.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir