patates baskısı modelleri nasıl yapılır / Patates baskısı nasıl yapılır? - Milliyet Çocuk

Patates Baskısı Modelleri Nasıl Yapılır

patates baskısı modelleri nasıl yapılır

terzimankeni -

patates-baski-keten-canta-modelleri
Patates baskılı kumaş cüzdan nasıl yapılır, bu paylaşımda anlatmaya çalışacağım. Aslında bu bir kumaş el çantası nasıl yapılır, nasıl dikilir anlatımı. Üzerindeki baskılar işin kumaş boyama, süsleme kısmı. Bu şekilde de çok keyifli sonuç aldığımı düşünüyorum. Siz de yapmak isteyebilirsiniz, göreceksiniz gayet kolay.

Çantalarımı, Rize bezi üzerine patates baskısı uygulayarak süsledim. Cüzdan ya da makyaj çantası olarak da kullanılabilirler. Kumaş boyaları Hobium&#;dan aldım, patatesi bıçakla oyarak şekillendirdim. Çocukken okulda da yapardık, hatırlayanınız vardır. Boyaların renkleri çok canlı ve kullanımları oldukça kolay. Ayrıca renklerle oynamak stres atmaya da birebir. O nedenle mutlaka tavsiye ederim.

Patates baskı işleminden sonra ütüleyerek boyayı sabitledim. Bu şekilde yıkamalara karşı da önleminizi almış oluyorsunuz, boya çıkmıyor. Buharsız ütü tercih edin.

Bu arada çantaları da kendim diktim tabii, kumaş çanta dikim detayları aşağıda.

Küçük kumaş çanta dikmek için dikkat etmemiz gereken en önemli nokta, fermuar nasıl dikilir konusu. Burda el çantasına fermuar dikilişini de görmüş oluyoruz. Fermuarın arka yüzünde astar olacak şekilde iğneleyip dikiyoruz öncelikle. Yukarıdaki resimde nasıl yapıldığını anlayabilirsiniz. Tersine çevirdiğimizde, görüntü aşağıdaki gibi oluyor. Tabii aynı şekilde diğer kumaş parçasını da dikiyoruz.

Yukarıdaki fotoğraflar dikim şekliniz konusunda fikir vermek için. Aşamaları bu şekilde takip etmeliyiz. Bir kere denediğinizde kolay olduğunu siz de göreceksiniz. Burada yine dikkat etmeniz gereken iki önemli püf noktası var; biri, astarda küçük bir pay bırakmayı unutmayın! Diğeri de fermuar mutlaka açık olmalı dikiş esnasında. Astarı yukarıdaki gibi iğnelerseniz daha iyi sonuç alırsınız.

Patatesleri yamuk yumuk keserek de tatlı baskılar yapabilirsiniz. Ya da sevdiğiniz bir figüre benzetmeye çalışarak benim gibi kaktüs ya da ananas şeklinde baskı da yapılabilir.
Dikeceğiniz kumaşı küçük tutup cüzdan, biraz daha büyük bir kumaş ile çalışıp clutch portföy çanta da yapmam mümkün. Temelde ne yapılacağını bilince aslında üzerinde oynamalar yaparak asıl ihtiyacınız olan modeli yaratabilirsiniz. Sevdiklerinize el emeği göz nuru hediyeler dikebilir, patates baskı ile şirin modeller yaratabilirsiniz.

Bana profilimden ulaşabilir, diğer çalışamlarıma blogumdan bakabilirsiniz.

Etiketler: app

Patates Baskısı Örnekleri ve Yapılışı

90&#;lı yıllarda ilkokul öğrencisi olan biriyseniz, resim derslerinde yaptığınız patates ve ip baskılarını hatırlıyor olmalısınız. Günümüzde bu tür aktiviteler popülerliğini yitirmiş olsa da okul öncesi çocukların becerilerini geliştirmek ve eğlenceli anlar yaşamalarını sağlamak için harika bir seçenektir. Patates baskısını yapmak için ihtiyacınız olan şeyler ise örneklere göz atmak ve her evde bulunabilen birkaç basit malzemeyi kullanmaktır.

İlkokul öğrencilik çağı 90&#;lı ve daha önceki yıllara dayanan herkes patates ve ip baskısını hatırlıyordur. Resim dersleri için okula çiğ patates ve yorgan ipi götürmek, beden eğitimi dersi için eşofman götürmek kadar sıradan bir şeydi. Patates ve ip baskısıyla doldurulan resim defterinin sayfaları gururla gösterilir, bir ressam edasıyla &#;bunu ben yaptım&#; demenin haklı gururu yaşanırdı. Elbette o yıllardan bu yana çok şey değişti. Resim derslerinin müfredatından çıkarılan patates baskıları, günümüz ebeveynlerinin hatıralarında nostaljik bir anı olarak kaldı.

Ancak yine de tüm bunlar okul öncesi çağdaki çocuğunuzu bu güzel aktiviteden mahrum etmeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Patates baskısı örneklerine göz atarak ve evinizde bulunan birkaç malzemeyi kullanarak çocuğunuzla birlikte bu eğlenceli etkinliği yapabilir ve minik yavrunuzun hem keyifli anlar yaşamasını hem de motor becerilerinin gelişmesini sağlayabilirsiniz. Öyleyse, yapılışını unutan ebeveynler için, patates baskısı nasıl yapılır? Sorusunu örnek görsellerle birlikte cevaplandırmaya çalışalım.

Makaleye Genel Bakış

Patates Baskısı İçin Gerekli Malzemeler

  • Patates (Filizlenmiş ve kırışmış, bozulmak üzere olan patatesleri seçerek kullanmak iyi bir fikir)
  • Bıçak (Yalnızca ebeveynler kullanmalı)
  • Kurabiye veya kek kalıpları (El beceriniz fena değilse bunlara ihtiyacınız olmayabilir)
  • Sulu boya, akrilik boya veya guaj boya (Kolay bulunuyor olması nedeniyle genellikle sulu boya tercih ediliyor)
  • Baskının yapılacağı resim defteri veya boş bir kağıt.

Adım 1: Patatesleri yıkayın ve ikiye bölün

Patates baskısı yapmak için eğer varsa filizlenmiş veya kabuğu kırışmış patatesleri tercih edin. Nitekim bunlar patatesin bozulmaya başladığı ve kısa süre sonra çöpe atmanız gerektiğinin işaretidir. Yenilebilir taze patatesler yerine ömrü dolmak üzere olanları baskıda kullanmak akıllıca bir fikirdir.

Araba, ağaç veya insan figürü gibi göreca uzun şekillerde baskı yapacaksanız, uzun patatesleri tercih edin. Patatesi yıkayıp kurulayın ve ikiye kesin (Kabuğunu soymanız gerekmez).

Adım 2: Kalem veya kalıp kullanarak baskı şeklini oluşturun

Bu aşamada iki farklı alternatifiniz var. Mutfağınızda küçük kek veya kurabiye kalıplarınız varsa bu işi daha kolay yoldan halledebilirsiniz. Eğer kalıbınız yoksa, biraz resim yeteneğinizi konuşturmanız gerekecek ama merak etmeyin, patates baskısı yapmak için ressam veya heykeltıraş becerisine sahip olmanız gerekmez. Kelebek, kalp, çiçek, yaprak, araba, ağaç, insan, yıldız, balık veya alfabedeki harfler patates üzerine çizebileceğiniz basit örneklerden bazılarıdır.

Kalıpları kullanmak için patatesin kestiğiniz yüzeyine kalıpları bastırın. Kalıbınız yoksa kalemle istediğiniz şekli çizin. Çizdiğiniz veya kalıpla oluşturduğunuz çizgilerin dışında kalan kısımları bıçak kullanarak yontun. Bu işlemi yalnızca siz yapın, çocuğunuzun bıçak kullanmasına izin vermeyin.

Adım 3: Patatesi boyayın

Patatesin üzeri nemliyse veya suluysa kuru bir bezle silin. Ardından, kenarlarını yontarak ortaya çıkardığınız patates üzerindeki şekli istediğiniz renge boyayın. Bu aşamada boyama işlemini çocuğunuzun yapmasına izin verin ancak yapamıyorsa elinden tutarak yardımcı olun.

Adım 4: Baskıyı yaparak sanat eserinizi oluşturun

İşte en eğlenceli kısım! Boyadığınız patatesi resim defterinize veya istediğiniz boş bir sayfaya bastırın ancak patates üzerinde çok fazla boya varsa kağıda basıldığında kayabileceğini unutmayın. Tasarımınızı dekore etmeden veya bitirmeden önce tamamen boyanın kurumasını bekleyin. Çocuğunuzla birlikte yaptığınız bu küçük eserin üzerine tarih yazıp, saklayın. Yıllar sonra, evladınıza ve hatta torunlarınıza gösterebileceğiniz yüzünüzü gülümseten hoş bir anınız olacak.

Patates Baskısı İçin Birkaç İpucu

  • Şekil verdiğiniz patatesleri sonra yeniden kullanmak istiyorsanız bir naylonla sarıp buzdolabında saklayın. 2 ila 3 gün beklese bile sorun yok! Kararmış olsalar da baskı kabiliyetini etkilemeyecektir.
  • Patates baskılarını, resim yapmak, hediye paketlerini, ambalajları veya tebrik kartlarını süslemek için kullanabilirsiniz.
  • En iyi sonucu almak için patateslerin üzerine çok fazla boya sürmeyin. Kağıda bastırmadan önce fazlalıkları silin.
  • Patatesi şekillendirme işlemini yalnızca siz yapın. Çocuğunuzun bıçakla oynamasına izin vermeyin.

Patates Baskısı MalzemeleriPatates Baskısı Nedir?Patates Baskısı Örnekleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası