günece cennet kanyonu yol tarifi / Adrenalin ve Doğaseverlerin Rotası: Cennet Kanyonu - Yeşilova Holding Canlı

Günece Cennet Kanyonu Yol Tarifi

günece cennet kanyonu yol tarifi

Yenişehir cennet Kanyonu nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Yenişehir cennet Kanyonu nasıl gidilir?
  2. Cennet Vadisi Kanyonu nerede?
  3. Yarhisar şelalesi nerededir?
  4. Bursa Yenişehir nasil bir yerdir?
  5. Cennet Kanyonu Bursa nerede?
  6. Evrenseki nasıl bir yer?
  7. Yarhisar hangi ile bağlı?
  8. Kınık Şelalesi Nerede?
  9. Evrenseki nereye bağlı?
  10. Yarhisar kim fethetti?
  11. Kınık ilçesi nereye bağlı?
  12. Yenişehir Yalova kaç TL?

Yenişehir cennet Kanyonu nasıl gidilir?

Cennet Kanyonuna Nasıl GidilirKanyonagiriş genellikle Yarhisar köyü tarafından yapılamakta ve günece köyü tarafında sona ermektedir. Yarhisar köyüne ulaştıktan sonra 15 – 20 dakikalık bir yürüyüş sonrası kanyongirişine ulaşabilirsiniz. Kanyonagiriş Yarhisar şelalesi yakınlarından yapılmaktadır.

Cennet Vadisi Kanyonu nerede?

Kanyonlarşehri Antalya'nın yine farklı, gizemli, henüz sadece yerliler tarafından bilinen, birazda tehlikeli, içler ürpertici ama çok mu çok güzel kanyonu Cennet Kanyonu'ndan bahsedeceğim sizlere. Antalya'nın Manavgat ilçesinin Kalemler Mahallesinde bulunan bir doğa harikası burası.

Yarhisar şelalesi nerededir?

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı YarhisarMahallesi'nde bulunan şelaledört mevsim vatandaşların ilgisini çekiyor. Sonbahar ayında yaprakların dökülmesiyle şelaledeayrı bir güzellik oluşturuyor. Osmanlı Beyliği döneminde oldukça etkili bir tekfurluk olan Yarhisar, Osman Gazi tarafından 1299'da alındı.

Bursa Yenişehir nasil bir yerdir?

Yenişehir, Bursailinin birilçesidir. Bursa'nın doğusunda ve Bursaşehir merkezine uzaklığı 52 km'dir. Bursa'nın uluslararası havaalanı Yenişehirsınırları içindedir. Bu yüzden Havaalanı 'YenişehirHavaalanı' olarak anılmaktadır.

Cennet Kanyonu Bursa nerede?

Yarhisar ve Günece köyleri arasında yer alan ve kısa bir süre önce doğa tutkunları tarafından keşfedilen Cennet Kanyonuadrenalin turlarının yeni gözdesi oldu. Bursa'ya 75 kilometre, Yenişehir ilçe merkezine ise 18 kilometre uzaklıkta olan Cennet Kanyonu, yaklaşık 6 kilometre uzunluğunda.

Evrenseki nasıl bir yer?

Evrenseki, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı birtatil beldesidir. Antalya il merkezine yaklaşık 68 km uzaklıkta bulunur. Buraya ulaşmak için Antalya otogarından kalkan servislerle ulaşılabileceği gibi Manavgat merkezden de ulaşılabilir.

Yarhisar hangi ile bağlı?

Yarhisar, Bursa ilinin Yenişehir ilçesine bağlıbir mahalledir.

Kınık Şelalesi Nerede?

Şelale360 m rakımda bulunmaktadır. Yol Tarifi: Şelalenin Bilecikil merkezine uzaklığı 25 km'dir. Bilecik-Vezirhan yönünde, Osman Gazi Heykeli'ni geçer geçmez yol 500 m ileride sola, Bursa istikametine devam eder. 12 km sonra yol, soldan Yarhisar'a ayrılır.

Evrenseki nereye bağlı?

EvrensekizKasabasi, Marmara Bölgesi'nin Ergene Bölümü'nde yer alır. İdrari bakımdan Kirklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlıdır. Kasabamız Lüleburgaz'a 13 km uzaklıktadır.

Yarhisar kim fethetti?

1299'da harekete geçen Osman Gazi, kendi aleyhine düzenlenmiş bir tuzağı boşa çıkararak Bilecik ve Yarhisar'ı ele geçirdi. Komutanlarından Turgut Alp de İnegöl'ü zaptetti. 1301'de Yenişehir ve Yund Hisar, 1302'de Köprühisar fethedildi.

Kınık ilçesi nereye bağlı?

Kınık, Türkiye'nin İzmirilinin bir ilçesidir. İlçeninbatısında ve kuzeyinde Bergama ilçesi, doğusunda ve güneyinde Manisa ili bulunmaktadır....Kınık, İzmir.
Kınık
ÜlkeTürkiye
İlİzmir
Coğrafi bölgeEge Bölgesi
İdare
16 satır daha

Yenişehir Yalova kaç TL?

YOLCULUK ÜCRETLERİ
YENİŞEHİR – BURSA10,00 TL
YENİŞEHİR – BURSA TERMİNAL13,50 TL
YENİŞEHİR – İZNİK8,00 TL
YENİŞEHİR – İNEGÖL8,00 TL
YENİŞEHİRYALOVA20,00 TL
1 satır daha

Yerköprü Mesire Alanı

Yerköprü, Karaisalı’nın en farklı ve özgün doğal güzelliklerinden birisidir. Çakıt Çayı’nın üzerine heyelan düşmesiyle biriken sular,  kireçli tabakayı eriterek yeraltından akmış ve böylece doğal bir köprü oluşmuştur. Yerköprü ismini bu şekilde Yer ve Köprü kelimelerinin birleşmesinden almıştır. Yerköprü’yü daha da özel kılan yanı ise her yerden patlayan irili ufaklı pınarların buradan Çakıt Irmağı'nın üzerine şelaleler halinde dökülmesidir. Kısacası Yerköprü için suyun üstünde başka su var demek doğru olacaktır.

Yerköprü’ye gidildiğinde mutlaka seyir terasına giderek Çakıt Çayı’nın girdaplar yapaıp yerin altına batışını görmenizi, akabinde diğer yöne 300 metre giderek bu defa ırmağın yerin altından çıkışını izlemenizi tavsiye ediyoruz. Yürürken altınızdan Seyhan Nehri’nin önemli bir kolunun, kocaman bir ırmağın aktığını hissetmelisiniz.

Yerköprü’den Çakıt suyu boyunca aşağı yöne doğru ilerlendiğinde Kapıkaya Kanyonu’nun güney girişine ulaşılmaktadır. Burası da Çukurova Kalkınma Ajansı desteğiyle yapılan 7 km uzunluğunda eğlenceli ve manzarası güzel bir yürüyüş parkurudur.

Yerköprü Şelalesi

Yerköprü’de dört bir yandan fışkıran pınarlar tam olarak Çakıt’ın yerin altından çıktığı yerde birleşerek göller ve şelaleler oluşturmaktadır. Özellikle nisan ve mayıs aylarında bu dereler ve şelaleler en coşkun halleriyle ziyaretçileri karşılamakta, Yerköprü şelalesinde suyun coşkusu insanlara da bulaşmaktadır. Göletlerde yüzen ördekler, suların buz gibi serinliği, yemyeşil çam ve çınar ağaçlarının gölgesinde bir cennet numunesiyle karşılaşıyorsunuz. Üstelik şaşırıyorsunuz. Adana bu denli sıcakken yerköprü nasıl bu kadar serin ve dinlendirici diye geçiriyorsunuz içinizden.

Yerköprü Piknik Alanı

Yerköprü, özellikle bahar ve yaz aylarında Adana ve Karaisalı’nın en çok tercih edilen piknik yerlerinden birisidir. Buz gibi suların getirdiği serinlik, ağaçların gölgesi, şelalenin manzarası burayı çok sevilen ve tercih edilen bir yer yapmıştır. Burada ücretli kamelyalarda ateş yakıp piknik yapma imkanı mevcuttur. Mescit, doğal çeşmeler, otopark ve wc bulunmaktadır. Yine burada özel bir işletme köy kahvaltısı, et ve balık gibi çeşitlerle ziyaretçilere hizmet vermektedir.

Piknik için bir başka alternatif de Yerköprü’den güneye doğru Çakıt suyu boyunca 4 km gidildikten sonra ulaşılan Bahçecik Şelalesidir. Buraya da Yerköprü’deki tabelalar tarafından yönlendirilen yolla gidilmektedir. .Burada da piknik amaçlı kamelya, seyir terası ve wc bulunmaktadır.

Yerköprü Nerede? Yol Tarifi Bilgileri. Yerköprü’ ye Nasıl Gidilir?

Yerköprü Adana’ya 63 km, Karaisalı’ya 10 km mesafede yer almaktadır. Özel araçla Karaisalı merkeze ulaşıldıktan sonra tabelalar takip edilerek buraya ulaşılabilmektedir. Toplu taşıma ile buraya gelmek isteyenlerin ise minibüs veya otobüsle Karaisalı ilçe merkezine ulaştıktan sonra buradan özel bir taşıtla Yerköprü’ye ulaşmaları gerekmektedir.

Yerköprü Çevresinde Görülebilecek Yerler:

Varda Köprüsü: 7,6 km

Kapıkaya Kanyonu: Yürüyerek 7 km, araçla 15 km

Körkün Kanyonu:28 km

Dokuzoluk: 38 km

Kızıldağ Yaylası: 37 km

Kesrihan: 21 km

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası