diyarbakır esnaf sanatkarlar odası / Diyarbakır, bölgenin esnaf odalarını ağırladı

Diyarbakır Esnaf Sanatkarlar Odası

diyarbakır esnaf sanatkarlar odası

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Mesleki Yeterlilik İktisadi İşletmesi MYK Tarafından Sınav ve Belgelendirme Yapmak Üzere Yetkilendirildi.




TÜRKAK tarafından ABP Akreditasyon Numarası ile akredite edilmiş olan DİYARBAKIR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ MESLEKİ YETERLİLİK İKTİSADİ İŞLETMESİ MYK Yönetim Kurulunun tarihli ve / sayılı kararı ile sınav ve belgelendirme yapmak üzere YB kodu ile yetkilendirilmiştir.

Yapılan çalışmalar neticesinde Kuruluşla MYK arasında tarihinde yetkilendirme ön sözleşmesi, tarihinde yetkilendirme sözleşmesi imzalanarak, Kuruluş toplam 4 ulusal yeterlilikte sınav ve belgelendirme faaliyeti gerçekleştirmek üzere yetkilendirilmiştir.

Kuruluşun kapsamında yer alan yeterlilikler:


17UY Cilt Bakım Uygulayıcısı (Seviye:3 (Rev. No)
16UY Güzellik Uzmanı (Seviye:4 (Rev. No)
16UY Kuaför (Seviye:4 (Rev. No)
16UY Makyaj Uygulayıcısı (Seviye:3 (Rev. No)

Kuruluş’un irtibat bilgilerine, kapsamına ve ücret tarifesine erişmek için tıklayınız.
Bu kapsamda sınav ve belgelendirme yapan kuruluşlara ulaşmak için tıklayınız.
Sınav ve belgelendirilmesi yapılan mesleklere ilişkin ulusal yeterliliklere ulaşmak için tıklayınız.

DESOB Başkanı: Diyarbakır'da esnafın y&#;zde 70'i bankalara bor&#;lu

A+A-

Diyarbakır (Rûdaw) – Ebedinoğlu, Türkiye’de yaşanan kur dalgalanması ve pandeminin süren etkileri nedeniyle esnafın zor durumda olduğunu aktararak “Diyarbakır’daki esnafın yüzde 70’i bankalara borçlu; bunların yüzde 50’si kamu bankalarından esnaf kredisi aldı, yüzde 20’si ise özel bankalardan almış durumda” dedi.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Alican Ebedinoğlu, Diyarbakır’daki mevcut ekonomik duruma ilişkin Rûdaw’ın sorularını yanıtladı.

“Önümüzü göremiyoruz”

Kentteki ekonomik durumla ilgili konuşan Ebedinoğlu, yılının tüm istatistiklerinin henüz kendi verilerine dahil edilmediğini belirterek dükkanın kapandığını açıkladı:

Ebedinoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“ dükkanın kapanması demek en az 3 bin kişinin işsiz kalması demek. Şu anki mevcut tabloda kendi önümüzü göremiyoruz. Pandemi yüzünden henüz ayağa kalkamayan esnaf için bugün de ekonomide istikrar görünmüyor” dedi.

“Esnafın yüzde 70’i bankalara borçlu”

Diyarbakır’da esnafın bankalara borçlu olduğunu kaydeden Ebedinoğlu, “Diyarbakır’daki esnafın yüzde 70’i bankalara borçlu; bunların yüzde 50’si kamu bankalarından esnaf kredisi aldı, yüzde 20’si ise özel bankalardan almış durumda. Kalan yüzde 30 esnaf da ya kira ödemiyor ya da standart bir işi bulunuyor” değerlendirmesinde bulundu.

“Devlete çağrıda bulunuyoruz; denetimlerinizi artırın”

Ekonomik kriz ve dolar-TL kurundaki artışın esnafa ve piyasaya yönelik etkisi konusunda Ebedinoğlu şu sözleri kullandı:

“Türkiye ekonomisinin büyük çoğunluğunun dolar üzerinden değerlendiğini biliyoruz. Çünkü her şey dolarla alınıyor ve dışarıdan geliyor. Ayrıca çok fırsatçı da var. Dün dolar 18’di, bugün 13 ama maalesef marketlerde fiyatları indirmiyorlar. Denetimin artırılması gerekiyor. Eskiden de başımıza geldi, dolar arttı fiyatlar arttı, ama sonrasında düşünce fiyatlar düşmedi. Un liraydı, şimdi lira. Buğday dolarla dışarıdan geliyor, çünkü Türkiye’de üretilen buğday iç tüketime yetmiyor. Şimdi uncuların yüzde 30 oranında indirim yapmasını bekliyoruz, zira dolar yüzde 30 oranında düştü. Bu sadece bir örnek. Biz her zaman devlete çağrıda bulunuyoruz. Denetimlerinizi artırın. Yoksa halk zarar görür.”

Diyarbakır’da oda başkanı dayak yedi

Diyarbakır’da oda başkanı dayak yedi

DHA

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı bünyesinde faaliyet yürüten Berberler, Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Esnaf Odası üyeleri, başkanlık seçimi için sandığa gitti.

Mevcut başkan Ahmet Cemil Değirmenci ile Süleyman Beklen’in aday olduğu, Diyarbakır Esnaf Odaları Birliği (DESOB) binasında yapılan seçimde, üyeler, sabah saatlerinden itibaren oy kullanmaya başladı.

ODA BAŞKANI DAYAK YEDİ

Oy kullanma sırasında seçimin yapıldığı salona girmek isteyen Tuhafiyeciler ve Parfümericiler Odası Başkanı Abdullah Kızılay ile görevliler arasında tartışma çıktı.

Tartışma büyüyünce Kızılay dışarı çıkarıldı. Burada çıkan kavgada Kızılay darbedildi.

POLİS EKİPLERİ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Darp anı ve olaya polisin müdahalesi, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Polis, bina çevresinde güvenlik önlemi alırken, oy kullanma işlemi devam ediyor.

Diyarbakır’da oda başkanı dayak yedi VİDEO

Diyarbakır’da oda başkanı dayak yedi

Diyarbakır’da oda başkanı dayak yedi

Diyarbakır’da oda başkanı dayak yedi

Diyarbakır’da oda başkanı dayak yedi

Diyarbakır’da oda başkanı dayak yedi

SeçimDiyarbakırbaşkanlık

Google News ile Takip Et

Diyarbakır, bölgenin esnaf odalarını ağırladı

TİGRİS HABER - Bölgede ve Diyarbakır’da depremin etkilerini tartışmak üzere bir araya gelen esnaf odaları başkanları, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB)’un ev sahipliğinde toplandı.

DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu’nun ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin ERKAN, Bakanlık Daire Başkanları ve Müdürleri, Bingöl ESOB Başkanı Ali Bayram, Şırnak ESOB Başkanı Heşar Haşimoğlu, Tunceli ESOB Başkanı Hıdır Belice, Batman ESOB Başkanı Salih Kaplan, Elazığ ESOB Başkanı Turan Kurnaz, Bitlis ESOB Başkanı Ayvaz Canevi, Hakkari ESOB Başkanı Muharrem Tekin, Siirt ESOB Başkanı Cemal Koyuncu, Mardin ESOB Başkanı İsa Tunç katıldı.bolge-esnafjpeg

Toplantıda bölge Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliklerinin 9 maddelik talebi ise şöyle sıralandı;

1. Deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkârlara 1 veya 2 yıl süreyle hibe şeklinde işsizlik ödemesi yapılması,

2. Deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkârların Bağkur ve SGK primi ödemelerinin 2 yıl süreyle ertelenmesi, geçmiş borçlarının ise silinmesi,

3. Deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkârlardan sicil müdürlerince yapılan tadil, terkin, tescil işlemleri için bir yıl süreyle ücret alınmaması,

bolge-esnafjpeg

4. Deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkârların oda aidat borçlarının silinmesi,

5. Sicil işlemlerinden ücret alınmaması ve aidat borçlarının silinmesi ile odaların ve birliğin mali zorlukla karşılaşmaması için belirli bir ödenek gönderilmesi,

6. Deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkârların faiz indirimini kredi borçlarının 1 yıl ertelenmesi,

7. Deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkârlara, kooperatiflerin uyguladığı liralık kredi limitine ilave olarak liralık limit daha verilmesi,

bolge-esnafjpeg

8. Deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkârların vergilerinin 1 yıl süreyle ertelenmesi,

9. Yeni iş yerlerinin esnafları kapsayacak şekilde çarşı şeklinde inşa edilmesi.

Yapılan Toplantıda, Deprem felaketinde etkilenen Esnaf ve Sanatkârların sorunları, talepleri ve çözüm önerileri üzerinde görüş alışverişi yapıldı. Esnaf odalarının temsilcileri daha sonra Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su‘yu makamında ziyaret etti. (Haber Merkezi)

Etiketler :

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası