tabbule nedir / Tabule Nedir? - Harbi Yiyorum

Tabbule Nedir

tabbule nedir

Tabule salatası nasıl yapılır? Tabule nedir? Tabule nasıl yapılır? En kolay tabule salatası nasıl yapılır?

Oldukça pratik ve sağlıklı bu tarif, hızlı hazırlanması ile de tercih edilir. İnce bulgur ile hazırlanan tabule, kısır ile karıştırılmakta. MasterChef Türkiye yarışmasında bugün tabule salatası sunumlarını izleyeceğiz. Peki, tabule nasıl yapılır? Tabule malzemeleri nelerdir?

TABULE NASIL YAPILIR?

Malzemeler;

2 demet maydanoz

1 demet taze nane

6 adet soğan

3 adet domates

1 çay bardağı ince bulgur

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1,5 çay bardağı sıcak su

1 adet limon

Yarım çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı nar ekşisi

Yapılışı;

İnce bulguru yıkayın ve cam bir kaba alın.

Sıcak su ile ıslattıktan sonra kabın ağzını kapatın.

Bulgurların şişmesi için 15 dakika kadar bekletin.

Bu sırada maydanoz ve taze nane demetlerini güzelce yıkayın.

Taze naneyi saplarıyla birlikte ince ince doğrayıp taze soğanları kıyın.

Domatesleri yıkayın. Çekirdekli kısımlarını çıkarıp dört eşit parçaya bölün.

Aldığınız domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın.

Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri derin bir salata kasesinin içine alın.

Şişip, yumuşayan bulgurla salata malzemelerini karıştırın.

Salatanın sosu için limonun suyunu sıkın.

Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu küçük bir kapta güzelce harmanlayıp salata kasesine dökün.

İyice karıştırdığınız salatayı servis tabağına alıp hemen servis edin.

Dilerseniz nar ekşisi ilave etmek yerine salata süslemesinde nar taneleri kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Haberler.com - Gündem

ZeytinyağıDomatesTürkiyeGündemGüncelHaberler

Her evde rahatlıkla bulunabilecek malzemeler ile farklı tatlar yaratmak oldukça keyifli sonuçlar doğurmaktadır. Bu lezzetlere salata çeşitlerini dahil etmemek olmaz. Kısa sürede hazırlanabileceği gibi oldukça doyurucu özelliklere desahiptirler.

Lübnan mutfağından Türk mutfağına kadar uzanan ”Tabule” de ince bulgur, maydanoz ve taze soğanın farklı yorumlandığı bir salata çeşididir. Protei ve karbonhidrat bakımından zengindir. Kebaplardan önce servis edilen tabule, meze çeşidi olarak da bilinmektedir. Oldukça hafiftir. Türkiye’de yapılan kısırla benzerlik göstermektedir. Fakat kısırdan ayrılan belirgin özelliklere sahiptir.

  • Kısır salça eklenerek yapılmaktadır. Ancak tabule de salça bulunmaz.
  • Kısır’da bulgurlar ön plandadır, tabule de ise göze direk yeşillikler çarpmaktadır.
  • Aynı zamanda tabulede kullanılan baharat çeşitleri farklılık göstermektedir.

Salata ”tabbule” ya da ”tabbouleh” isimleriyle de bilinmektedir. Tabbouleh; Arapça’da soslamak, süslemek anlamına gelmektedir. Eski zamanlarda Suriye’de yaşayan çocukların tabule ile ilgili aşağıdaki tekerlemeyi söyleyerek oyun oynadıkları bilinmektedir.

Fi tabbulse, tabbule (Tabbule var, tabbule)
Tabbule ne ahlate (Tabbule çok güzel)
Hede burgul, hede zeyt (İşte bulgur, işte zeytnyağı)
Küllemin hadara-il-beyt (Hepsi evde var)
Fi Tabbule, tabbule (Tabbule var, tabbule)

Tabule Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz
  • 3 adet domates
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 2 demet maydanoz
  • 3 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 15 dal taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Yenibahar
  • Sumak

 

Tabule Hazırlanışı:

Bulguru sıcak su ile yıkayıp iyice süzerek bir kaba alın. Maydanozları yıkayarak ince ince doğrayın. Domatesleri ve soğanları küp küp kesin. Zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırarak sos haline getirin. Önceden hazırlanan salata karışımının üzerine gezdirin. Son olarak bekletilen bulgurları, cevizleri  ve baharatları ekleyerek servis edebilirsiniz.

Kırmızı veya beyaz etin yanına çok yakışır. Geleneksel olarak Lübnan ekmeği olan khobz ya da marul, roka gibi geniş yapraklı otlarla birlikte elle yenilmektedir. Afiyet Olsun.

*Tabule hakkında sizin de ekleyeceğiniz görüşleriniz ya da nerelerde yenildiğine dair bilginiz varsa lütfen yorum kısmına yazarak bu yazıya katkıda bulunun.

Fotoğraf: andrewzimmern.com

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası