er motel tatil köyü / Bulurum.com - Türkiye Yerel Arama ve Firma Rehberi

Er Motel Tatil Köyü

er motel tatil köyü

5. Sayfa Yalova Otelleri Ara

Marmara Bölgesi’nin güneydoğusunda, Marmara Denizi’nin doğu kıyısında yer alan, 1955 yılında İstanbul’dan ayrılarak; Armutlu Beldesi, Altınova, Subaşı ve Kaytazdere ile birleşerek il statüsüne yerleşen Yalova; Kocaeli ve Bursa ile komşudur. Yalova, İstanbul’a yakınlığı, doğal kaynakları ve denizi ile turistlerin ilgi gösterdiği bir cazibe merkezidir. 

Marmara Denizi’ndeki en güzel ve yakın deniz noktalarından biri olan Çınarcık, Türkiye’nin en çok bilinen Delmece ve Erikli yaylalarına ev sahipliği yapan Yalova; doğa yürüyüşleri, tırmanış ve kamp gibi aktiviteler ile doğa severler için vazgeçilmez noktalardandır. Termal yakınlarındaki, Sudüşen Şelalesi civarında yürüyüş rotalarına girebilir, şelale etrafında mola verebilirsiniz. Yılın her dönemi hizmet veren Armutlu Kaplıcaları da şifa dolu ve dinlendirici bir mola için, doğada geçirdiğiniz adrenalin dolu bir günün ardından iyi bir seçim olabilir. 

Termal ilçesinde bulunan Atatürk Köşkü de tarih severler için anlamlı bir gezi olabilir. 1929 yılında, Profesör Hakkı Eldem tarafından, 38 günde tamamlanan yapı; tamamen ahşap ve iki katlıdır. Günümüze müze olarak korunup gelen köşk; çok partili sisteme geçiş, Yerli Malı haftası, vb. önemli kararların alındığı özel bir mekandır. Köşkte; Atatürk’ün, manevi kızı Sabiha Gökçen’in ve Zehra Hanım’ın odalarını da gezebilirsiniz. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınması için çalışmaların başlatıldığı Yürüyen Köşk de, mutlaka görülmesi gereken noktalardandır. Atatürk’ün bizzat ağacın kesilmesine mani olarak, binanın taşınmasını emretmesi ile bütün teknik imkanların zorlanarak, taşınması sağlanan evi ziyaret edebilir, bahsi geçen asırlık çınarın gölgesinde oturabilirsiniz. Karaca Arboretum Canlı Ağaç Müzesi’ne bir tam gününüzü ayırarak, 13.5 hektarlık araziye yayılan, 7000 civarında değişik bitki türü barındıran, Türkiye’nin ilk özel ve uluslararası ödüllü arboretumunu gezebilirsiniz. 

16. yüzyılın başlarında inşa edilen, çeşitli depremlerle hasar gören ve 1965 yılında revizyondan geçerek bugün hala ibadete açık olan Hersekzade Ahmet Paşa Camii’ni görebilirsiniz. Gökçedere Köyü’nde bulacağınız 2. Abdülhamit döneminden kalma bir dinlenme köşkü olan, bugün TBMM misafirhanesi olarak kullanılan Yaveran Köşkü’nü gezebilir, burada güzel bir kahve molası verebilirsiniz. Ardından buraya yakın mesafadeki Gökçedere Barajı’na geçerek, bu yeşil ile mavinin buluştuğu muhteşem manzaranın tadını çıkarabilir, harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Doğa severler için bir sonraki adres ise, Yalova’nın tek doğal gölü, Dipsiz Göl olabilir. Bu krater gölü etrafında, yürüyüş rotalarına girebilir, Yedi Göller Bölgesi’ni aratmayan florasının keyfini çıkarabilirsiniz. 

Balık restoranları, sokak lezzetleri, fastfood ve dondurmacılar ile dolu Yalova’da her keseye göre lezzetli öğünler bulmak mümkün. Yılın 12 ayında gezip görülecek bir şehir olan Yalova’da deniz sefası yapmak için yaz aylarını değerlendirip, kültür ve doğa gezileri için sonbahar ve ilkbahar aylarını seçebilirsiniz.

© 2023 turkeyturism.com Tüm hakları saklıdır.

turkeyturism.com , firmalara yerel arama, dijital haritalar, KOBİ’lere özel mobil uyumlu (responsive) web siteleri ve mobil siteler, bayi ve franchise web siteleri, online yayıncılık ve reklam, manuel coğrafi koordinat belirleme (manuel geocoding) gibi alanlarda hizmet veren Türkiye’nin lider markasıdır.

The content displayed in the turkeyturism.com Directory consists of information from third parties, among others from publicly accessible sources, or from customers, who have a presentation page in our directory. turkeyturism.com cannot be held responsible or liable for the accuracy, correctness, usefulness or reliability of the data. The brand names, logos, images and texts are the property of these third parties and their respective owners. If you have any questions or suggestions regarding this matter, you are welcome to contact our customer support team.

turkeyturism.com , bir rezervasyon acentesi veya tur operatörü değildir ve sitemizin kullanıcılarından herhangi bir hizmet bedeli talep etmez.

turkeyturism.com başka internet sitelerinin içeriğinden sorumlu değildir. Fiyat içeriğine vergi ve ücretler dahil değildir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası