kuzu boynu nasıl pişirilir / Kuzu Gerdan Çorbası

Kuzu Boynu Nasıl Pişirilir

kuzu boynu nasıl pişirilir

Kuzu Gerdan Tarifleri: Enfes ve Pratik

Kuzu Gerdan Tarifleri: Enfes ve Pratik Tarifi

Liste konusu öyle yumuşak öyle lezzetli bir ete ayrıldı ki kemikli et sevenler bu habere bayılacak: Kuzu gerdan tarifleri! Et sevenlerin gözde lezzeti kuzu gerdanı pişirmek inanılmaz kolay! Bu kadar az zahmetle bu kadar fazla leziz bir et olması da onun en güzel yanı olabilir.

Kuzu gerdan nasıl yapılır, tariflerinin arka arkaya sıralandığı pratik ve lezzetli yemekler içeren bu listede hepsi birbirinden enfes 12 tarif yer alıyor. Kuzu gerdan etiyle düğün çorbası, böyle bir listenin olmazsa olmazı gerdan haşlama, fırında kuzu gerdan yemek tarifleri ve son olarak kuzu gerdan güveci ile doya doya incelenecek bir liste oldu.

Bu tariflerden birini seçerek davet yemeği menünüze ekleyebilir veya lezzetli bir akşam yemeğine dahil edebilirsiniz. Seçimi tamamen size kalmış!

 

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

#1 Fırında Şahane Lezzeti İle Kuzu Gerdan Tarifi

Tuğba Gamzeli Melek
Fırında Şahane Lezzeti İle Kuzu Gerdan Tarifi

Kuzu gerdan nasıl pişirilir? Sorusuna birbirinden leziz yanıtlar hazırladık. O leziz tariflerden ilki ise fırında kuzu gerdan tarifi! Lezzetine hayran bıraktıran fırında kuzu gerdan yemeğini özellikle davet sofralarında misafirlerinize ikram etmekten büyük keyif duyacaksınız.

Tarif için: Fırında Şahane Lezzeti İle Kuzu Gerdan Tarifi

#2 Kuzu Gerdan Kebabı

chefintarifleri
Kuzu Gerdan Kebabı Tarifi

Kuzu etinin her bölümü ayrı leziz olsa da gerdan kısmı kemikli ve yumuşacık etiyle yiyenlere ziyafet sunar. Üstelik zaten kendi lezzeti gayet yerinde bir et olduğu için tarifine eklenecek bir parça havuç, birkaç arpacık soğan ve patates ile kebap tadında bir yemek hazırlayabilirsiniz. Sunumu mükemmel bir tarife buyur edelim sizleri.

Tarif için: Kuzu Gerdan Kebabı

#3 Gerdan Çorbası

Yasemin Atalar
Gerdan Çorbası Tarifi

Sadece 2 parça kuzu gerdan ile koca bir tencere terbiyeli gerdan çorbası pişirebilirsiniz. Önceden haşlayarak didiklenen gerdan eti, suyunun kemik lezzeti ve terbiyesi ile yapımının tüm detayları resimli olarak bu tarifte anlatılıyor.

Tarif için: Gerdan Çorbası

#4 Kuzu Gerdan Haşlama

Şeyda&#;nin mutfağı
Kuzu Gerdan Haşlama Tarifi

Elinizin altında kemikli et varsa ve siz "kemikli etin olmazsa olmazı haşlama yemekleridir" diye düşünüyorsanız, doğru yerdeniz. Kuzu gerdan kemiğinin lezzeti, haşlama suyuna geçtiği için inanılmaz şifalı ve doyurucu bir yemek, mutlaka denemelisiniz.

Tarif için: Kuzu Gerdan Haşlama

#5 Güveçte Sebzeli Kuzu Gerdan

Yemek Cini
Güveçte Sebzeli Kuzu Gerdan Tarifi

Güveçte et yemeği pişirirken sizi de bir heyecan sarmıyor mu? Hele ağır ağır ateşte pişen yemek, kuzu gerdansa o heyecan bir süre sonra kendini sabırsızlığa dönüştürüveriyor. Kuzu gerdan, patlıcan ve patates kullanarak yapılan bu yemek ise bir harika. Güveçte sebzeli kuzu gerdan yemeği tarifi işte elinizin altında!

Tarif için: Güveçte Sebzeli Kuzu Gerdan

#6 Lokum Kıvamında Gerdan Eti

Funda Alımlı Ozer
Lokum Kıvamında Gerdan Eti Tarifi

Gerdan eti önce tavada mühürlenerek işe başlanır. Sonra düdüklüde haşlanır ve hop fırına! Fırına yollanırken tarife dahil olan garnitürü ve sosu ile lezzeti tamamlanan tam kıvamında bir akşam yemeği hazırlamak için buraya bakabilirsiniz. Tarifte yer alan kuzu gerdan etinin parça sayısını kişi sayısına göre artırıp azaltabilirsiniz. Genellikle bir porsiyona tek parça gerdan eti yeterli geliyor. Afiyetle!

Tarif için: Lokum Kıvamında Gerdan Eti

#7 Patates Püreli Nefis Kuzu Gerdan

♨️Derya Jerdev♨️
Patates Püreli Nefis Kuzu Gerdan Tarifi

Kuzu gerdan yemeklerinden her etin yanına enfes yakışan patates püresi ile sunulan leziz bir tarife geçiyoruz. Minik minik doğranmış havuç, kereviz sapı ve soğanlar ile pişen gerdan etine defne yaprağı eklemeyi ihmal etmiyoruz. Kuzu gerdan, yumuşak bir et olduğu için çok geç pişmeyecektir. O bir yandan ocakta pişerken siz de servis edileceği yatağı olan, patates püresini hazırlayabilirsiniz.

Tarif için: Patates Püreli Nefis Kuzu Gerdan

#8 Kuzu Gerdan Haşlama

Kayınvalidem ve Ben
Kuzu Gerdan Haşlama Tarifi

Güzel bir kuzu gerdan tarifi: Tencerede pişen mis gibi kokusu ile haşlama! Özellikle kış aylarında iç ısıtan yanı ile patates ve havucun kuzu gerdan etleriyle piştiği bu tarifini hem pratik hem de çok lezzetli bulacaksınız.

Tarif için: Kuzu Gerdan Haşlama

#9 Beyran Çorbası (Yöresel) (videolu)

Pınar Özen Ç.
Besleyici Beyran Çorbası Yapımı (videolu)

Kuzu gerdanla yapılan yöresel bir çorba tarifine geçiyoruz: Gaziantep'in meşhur beyran çorbası! Beyran, şifası saymakla bitmeyen çok besleyici bir çorbadır. Ünü Antep sınırlarını aşmış bir lezzet. Özellikle Antep'te sabah kahvaltısında bile içilir. Bu güzel çorbayı siz de kendi mutfağınızda denemek isterseniz tarif videosuna göz atabilirsiniz.

Tarif için: Beyran Çorbası (Yöresel) (videolu)

#10 Güveç Tepside Kuzu Gerdan

Tuğba şahin
Güveç Tepside Kuzu Gerdan Tarifi

Geceden süt ve yağ içerisinde bekletilmiş kuzu gerdanları kapya biber, patates, soğan ve domates eşliğinde güveçte fırına verebilirsiniz. Gayet yumuşak bir et olduğu için vaktiniz kısıtlı ise pişirmeden yarım saat evvel marine etmeniz bile yeterli oluyor. Bu tarifiyle leziz bir kuzu gerdan güveç yemeği hazırlayacağınız ise kesin!

Tarif için: Güveç Tepside Kuzu Gerdan

#11 Kuzu Gerdan Haşlama

seyma_chef
Kuzu Gerdan Haşlama Tarifi

Kuzu gerdandan yapılan yemeklerden, yanına arpa şehriye pilavının çok yakıştığı fırında gerdan haşlama tarifi! Yumuşak bir et olduğundan ön pişirme işlemi yapmadan 40 dakika fırında pişirmeniz yeterli oluyor. Detaylı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif için: Kuzu Gerdan Haşlama

#12 Düğün (Gerdan) Çorbası

pukumutfakta
Düğün (Gerdan) Çorbası Tarifi

Bilenler bilir en lezzetli düğün çorbası gerdan eti ile pişirilir. Her yörede pişirilen bizim toprakların geleneksel tarifi düğün çorbasını siz de kendi mutfağınızda denemek isterseniz tarifinin çok kolay olduğunu söyleyebiliriz. Sonrasında ise bu nefis tarifle sizleri baş başa bırakalım.

Tarif için: Düğün (Gerdan) ÇorbasıKuzu gerdan ile hazırlanan 12 tariflik bu mükemmel listenin ardından "kuzu gerdan nasıl pişirilir" birkaç püf noktasına değinmeden listeyi tamamlamak olmaz.

Kuzu gerdan, kemikli et çeşitleri içerisinde belki de en hızlı pişen et tipidir. Kuzu etinin yumuşaklığı sayesinde bazen marine etme veya ön pişirme işlemleri yapmaya bile gerek olmadan dakika içerisinde dilediğiniz yumuşaklığa gelecektir.

Kuzu gerdan eti marine edilecekse süt veya hafif su ile seyreltilmiş bir yemek kaşığı sirke ile marine edilebilir. Uzun saatler marinasyona gerek olmaksızın saat bu halde buzdolabında beklemesi yeterlidir. Marine ettiğiniz etinizi tavada mühürledikten sonra fırında pişirebilirsiniz. Mühürleme işleminin eti yumuşatmaktan ziyade lezzetini artırmak için yapıldığını belirtelim. Vaktiniz dar ise marine etme ve mühürleme aşamalarını atlayıp direkt fırına verebilirsiniz. Yanına havuç, kapya biber gibi sebzeler ve defne yaprağı eklenince tadı daha da lezzetlenir.

Kuzu gerdan yemek tariflerinden haşlama yapımı için ise kesinlikle marinasyona gerek duyulmaz. Düdüklü tencere veya diğer tencerelerde yaklaşık yarım saatte yemek yapımına uygun yumuşaklığa erişir. Haşladığınız gerdan etine patates, havuç, kereviz sapı ve soğan gibi sebzeler atarak haşlama yemeği yapabilirsiniz. Farklı bir seçenek olarak da haşlanmış kuzu gerdanın suyu ve didiklenmiş eti ile çorba pişirebilirsiniz. Geleneksel düğün çorbası ve gerdan etinden beyran çorbası tam da bu yöntemle hazırlanan, Anadolu usulü çorbalarındandır.

Son olarak kuzu gerdan ile yaptığınız yemeklerin yanına yakışacak birkaç tarif ekleyerek listemizi tamamlayalım. Arpa şehriye pilavı, tercihe bağlı patates püresi veya fırında karışık sebze kızartması ile kuz gerdan gayet güzel bir ikili olabilirler. Yemeğiniz kuzu gerdan haşlama ise yanına tereyağlı bulgur pilavı da çok yakışacaktır.

Bu konularda ilginizi çekebilir:

Kuzu Eti Yemekleri: Yumuşacık Pişen 33 Tarif

Kuzu Kıymayla Lezzeti Garanti 15 Tarif

Dana Eti Yemekleri: Yumuşacık 35 Farklı Tarif

Koyun Eti Yemekleri Tam Tadında 15 Tarif

Kemikli Et Yemekleri: Şifa Deposu 23 Tarif

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son aradıklarımtemizle

  • Yükleniyor..

Üye OlSiz de nefis yemek tariflerinin paylaşıldığı bu ortama katılın

Hemen Kayıt Ol

Haberdar olmak ister misiniz?

Popüler tariflerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?

Evet seçeneğini seçtiğinizde sitede en çok ilgi gören tariflerle ilgili bildirim alacaksınız. Bu bildirimleri istediğiniz zaman buradan katabilirsiniz.

Evet istiyorum

Daha sonra

Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir: 3 Farklı Y&#;ntem

Kuzu gerdan, kuzunun en çok tercih edilen bölümlerinden biridir. Kuzunun boyun kısmının dilimlenmesiyle elde edilen kuzu gerdan, yağlı bir dokuya sahiptir. Kuzunun nefes borusu, omurilik sinir ve boyun omuru alınır. Geriye kemikli olan kısım bırakılır. Rengi pembe ve beyaz arasında olan gerdan etinin, lifli ve kemikli bir yapısı vardır. Kuzu gerdandaki yağ oranı, kuzudan kuzuya göre değişiklik gösterir. Protein ve demir açısından çok zengindir. Bu yüzden sıklıkla tercih edilen besinler arasındadır. 

Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir?

fırında kuzu gerdan

  1. Fırında kuzu gerdan

Kuzu gerdanın yanında patates, salça, tuz, domates, nane, kekik, pul biber gibi baharatlar eşlik eder. Gerdan eti fırına verilmeden önce, mutlaka suda haşlanmalı ve yumuşatılmalıdır. Etleri haşladıktan sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Bu esnada patates ve domatesler doğranır. İsteğe göre arpacık soğan ve sarımsak da eklenebilir. Etin üzerinde az miktarda yağ gezdirilir ve üzerine baharatlar serpiştirilir. Etin yanına patates, soğan gibi malzemeler ilave edilir. Önceden ısıtılmış dereceli fırında, yaklaşık 1 saat 15 dakika pişirme işlemi gerçekleştirilir. Ancak ara sıra gerdan eti kontrol edilmeli ve gerekli görülürse, ters yüzü çevrilmelidir. 

kuzu gerdan haşlama

  1. Kuzu gerdan haşlama

Kuzu gerdanları haşlamadan önce sıvı yağ eklenmiş bir tavada kızartmak gerekir. Kızaran gerdanlar tencereye alınır. Üzerine doğranmış patates, havuç, soğan, su ve tuz eklenerek pişmeye bırakılır. Ara ara karıştırılır ve suyu kontrol edilir. Suyu azalmasına rağmen etiniz pişmediyse, su ilavesi yapabilirsiniz. 

tavada kuzu gerdan

  1. Kuzu gerdan kızartma

Derin bir kabın içinde 1 yemek kaşığı yoğurt ve salçayı karıştırın. Kuzu gerdan dilimlerini karışıma bulayarak 20 dakika bekletin. Düdüklü tencereye tereyağı ve zeytinyağı ekleyip ısıtın. Isınan tavaya kuzu gerdanları alın ve çevirerek kızartın. Üzerine sıcak su ve tuz ilave edip 15 dakika pişmeye bırakın. Pişirme süresinin sonunda etinizi dikkatli bir şekilde tencereden alın ve servis edin.

Kuzu gerdan ile ne yapacağınıza karar veremediyseniz, aşağıdaki tariflerden ilham alabilirsiniz;

  1. Kuzu gerdan
  2. Terbiyeli kuzu gerdan haşlama
  3. Saray usulü kuzu gerdan çorbası

Şunlara da göz atın;

  1. Kuzu eti nasıl pişirilir?
  2. Kuzu kaburga nasıl pişirilir?
  3. Kuzu incik nasıl pişirilir?
  4. Antrikot nasıl pişirilir?
  5. Mükemmel et nasıl pişirilir?

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır