süt helvası nerede yenir / Süt helvası müthiş: Çarşı Divan Lokantası, Bursa, Türkiye - Tripadvisor

Süt Helvası Nerede Yenir

süt helvası nerede yenir

Bursa'nın En İyi Mekanları

Zengin mutfağı, çarşıları, pazarları, asırlık dükkânları ve tarih dolu geçmişi ile Bursa’yı gezip görmek için bir çok neden var. Bursa önerilerimizi es geçmeyin!

Gezilecek şehirler listeniz var ise başına Bursa’yı koymanız gerek. Ulaşımı kolay, tarihi ve doğal zenginliklerinin yanında oldukça geniş bir yelpazeye sahip mutfağı, çarşıları, pazarları haftanın her günü oldukça canlı, misafirperver insanı, birbirinden farklı lezzetleri tadabileceğiniz mekânları samimi ve aynı zamanda oldukça profesyonel. Arabanıza binip sabahtan akşama nefis bir gün geçirmek için de, birkaç gün kalıp şehri keşfetmek için de harika bir rota.

Bursa halkının baba mesleklerine, geleneklere sahip çıkışlarına hayran kalmamak elde değil. Neredeyse her sokak geleneksel bir ekmek fırınına, taze sebze-meyveleri renk cümbüşü oluşturan manava sahip. Esnaf lokantaları başka lokantalarda göremeyeceğiniz lezzetlere ve çeşitlere ev sahipliği yapıyor . Meşhur iskender kebapçıları, köftecileri, tatlıcıları, pidecileriyle sokak yemek kültürü bu kadar gelişmiş bir şehir oldukça azdır. Osmanlı’da Bursa’ya ‘saray ambarı’ denilmesi kesinlikle tesadüf değil. Her gün kurulan Tuzpazarı, Köypazarı tezgahları ise oldukça ilgi çekici.

Bursa&#;nın En İyi İskendercileri

Cemal&Cemil

Bursa'nın En İyi Mekanları

Bursa öyle zengin bir mutfağa sahip ki şaşırıp kalabiliyorsunuz. Bursa&#;dan dönmeden iskenderin en iyisini yiyebileceğiniz Cemal&Cemil Çalışır Usta’nın Uludağ Kebapçısı’na uğrayın deriz. Geleneksel İskender tadını hiç bozmadan devam ettiren Cemal&Cemil Usta&#;nın Eski Garaj’daki küçük dükkanı her gün oldukça kalabalık. Mekanda iskendere kullanılan et İnegöl’den gelmekte. Et yaklaşık iki-üç gün dinlendiriliyor ardından üzerine soğan suyu ekleniyor. İskenderin üzerine gezdirilen tereyağ manda ve keçi sütünden yapıldığı için iskendere ayrı bir lezzet katıyor.

(Garaj Şirin Sok. No: 12 Osmangazi; )

Kebapçı İskender

Bursa'nın En İyi Mekanları

Döner Kebap efsanesinin başlaması, yılında İskender Efendi&#;in yerini açması ile başlıyor. İskender Efendi aynı zamandan günümüzdeki &#;döner kebabın muciti&#; diyebiliriz. Eski zamanlarda kuzu bir bütün olarak kömür ateşinde yatay olarak pişirilip dağıtılıyormuş ancak et ne kadar lezzetli pişsede herkese eşit olarak dağıtılamıyormuş bu soruna çözüm arayan İskender Efendi de günümüzde yapılan dönerin temellerini atmış olur. Oldukça eski ve köklü bir geçmişe sahip olan bu mekan &#;mavi tenteleri&#; ile de biliniyor. Mekan aynı zamanda meşhur İskenderi ve tatlıları dışında iyi bir müşteri hizmeti sunması ile de tanınıyor.

(Tayyare Kültür Merkezi Yanı Atatürk Caddesi No PK Osmangazi; 10 76)

Kebapçı Hüseyin Usta

Bursa'nın En İyi Mekanları

Yaklaşık 35 yıldır kebabın bilinen adreslerinden olan bu mekan Bursa&#;daki köklü kebapçılardan bir tanesi. Kalitesini bozmadan geliştiren mekanlardan biri. Güler yüzü, lezzeti ve ikramları ile gönülleri fethetmiş olan bu mekanı Bursa&#;ya yolunuz düştüğü zaman uğramanızı tavsiye ediyoruz.

( Alacamescit, Tuz Pazarı Cd. 16/B, Osmangazi; 12 29)

Kebapçı Tamer

Bursa'nın En İyi Mekanları

Bir kebapçıdan daha fazlası olan Kebapçı Tamer, samimi ve sıcak bir ortam sunarken aynı zamanda aile ve arkadaşlarınız ile keyifli bir ortamda lezzetli kebabın tadını çıkarabilirsiniz. Mekanda Klasik kebap döner tercih edebileceğiniz gibi Vejetaryen Kebap, Glutensiz Lavaş ile Dürüm Döner ve Karabuğday Ekmekli Döner Kebap de menüdeki seçenekler arasında. Tatlı olarak ise mekanın en ünlüsü olan Ev Yapımı Çikolatalı Muhallebi ise tercih edilenler arasında.

(İhsaniye Mah. Barboros Cad. Can sk. Eserkent Sitesi B Blok No: 8/D, Nilüfer; 0 19 18)

İskender Efendi Konağı

Bursa'nın En İyi Mekanları

Mekanın Bursa’da iki farklı yeri bulunuyor, biri İskender Efendi Konağı diye geçiyor. XVII. Yüzyıl Osmanlı mimarisine sahip yapı restorasyon çalışmaları yapılmış ayrıca İskender Tarihi Müzesi olarak da hizmet veriyormuş. Diğer Mekan ise Tarihi Ahşap Dükkan olarak biliniyor. Lezzetli iskenderlerinin yanı sıra şıra ve tatlılarını da tadabileceğiniz bu iki mekan tarihten izler taşıyor. Bursa’da ki mekanlarının yanı sıra İstanbul Akaretler’de de bir şubesi bulunuyor.

(Botanik Parkı No:1, Osmangazi; +90 )

(Kayhan Mah, Ünlü Cd. No:7, Osmangazi; +90 )

(Sinanpaşa, Süleyman Seba Cd. No, Beşiktaş/İstanbul; +90 )

Bursa&#;nın Kahvaltıcıları

Pasto

Bursa'nın En İyi Mekanları

Bursa&#;ya gittiğniz zaman iyi bir kahvaltı için Pasto&#;yu tercih edebilirsiniz. Günümüzde Bursa&#;nın en iyi kahvaltı noktalarından biri olan Pasto bir kaç sene önceye kadar yalnızca fırın pastaneydi. Pasto&#;nun sahipleri burayı ‘her zaman neşeli’ dükkân olarak tanımlıyor. Pasto&#;da sunulan kahvaltı yelpazesi ise oldukça geniş; bazlamayla yapılan salçalı tost, farklı yumurtalar, közlenmiş kırmızı biber sosu, birbirinden farklı zeytinler ve peynirler ile tabaklar adeta görsel bir şölen sunuyor. Odun fırından çıkan taze ekmekler ise bir harika. Mekanın sahipleri olan üç kardeş; Hakan, Ayhan ve Dilek Doğan bu işletmeyi babalarından öğrendikleri tarifleri harmanlayarak kurmuşlar. Eski ve unutulmaya yüz tutmuş ekmek tariflerini araştırıp bulan Ayhan ve Hakan Doğan, oldukça farklı ekmek tarifleri yapıyorlar, yapılan bu ekmeklerin tadı ise damağınızda kalıyor. Her masayla tek tek ilgilenilirken, güleryüz hiç eksik olmuyor burada. Daha önce yediklerinizden oldukça farklı olan kundakta kestane şekerini ise denemeden buradan ayrılmamalısınız.

(Akpınar Mah. Hancı Cad. No: 6 Osmangazi; )

Pasto&#;nun Kundakta Kestanesi

Bursa'nın En İyi Mekanları

Henüz olgunlaşmamış ve ağaçtan erken düşen ‘akıntı’ kestanelerinden yapılan bu tarifin yapılması oldukça zor olduğu için seri üretimi yapılamıyor. Doğan ailesi ise bu geleneği sürdüren birkaç aile arasında. Soyulup haşlanan kestaneler şekerde bekletildikten sonra kaynatılıyor. Nişasta katılmadığı için kestanelerin dağılmamasını sağlamak oldukça meşakkatli. Dört veya beş tane kestane müslin bezlere sarılıp şuruba konuluyorlar. Bu kestanenin ismi ise buradan gelen kestanelerin lezzeti ise oldukça muazzam.

Ulus Şekerleme ve Pasta Evi

Bursa'nın En İyi Mekanları

Bursa’da kestane şekerini üreten ve satan ilk dükkanlardan birisi olan Ulus Şekerleme ve Pasta Evi herkes tarafından biliniyor. Buranın kurucusu olan Hacı Rasim Öztat Atatürk’e bu küçük dükkandan kestane şekeri gönderiyormuş. Ünlü çikolata dolgulu kestane pürelerinin içine pandispanya, kek koyulmadan tamamen saf ve gerçek kestane şekeri püresiyle yapılıyor.

(Atatürk Cad. Öztat Apt. No: 92; )

Bağdat Hurmacısı

Bursa'nın En İyi Mekanları

Bağdat Hurması yapımı 14 farklı çeşit malzeme birlikte yoğurulması ile başlıyor, daha sonra yağda pişiriliyor ve şerbete basılıyorlar. Bu işlemlerden sonra ortaya çıkan bu lezzetli tatlıya Bağdat Hurması denilmiş. Isırdığınızda kıtır kıtır, bol şerbeti ile tam bir lezzet harikası olan bu tatlıyı Bursa&#;nın genelinde görmek mümkün.

(Ulus Mah. Ulu Sok. No: 45 Osmangazi (Gelinlikçi Hayat Atölyesi Karşısı); )

Zennup

Bursa'nın En İyi Mekanları

Bursa’nın mutfağını herkese sevdiren, ödüllü kitapları ve seyahatleriyle bildiğimiz şef Ömür Akkor, öğrencilik yıllarını geçirdiği Bursa üzerine Gourmand Cookbook Awards ödüllü ‘Bursa Mutfağı’ isimli bir kitabı da bulunuyor aynı zamanda. Seyahat ve araştırmalar yapmasının yanı sıra günlerce kitapları karıştırıp okuyor ve lezzet duraklarını belirliyor. Geri kalan vaktini ise hep mutfakta geçiriyor. Başarılı şefin yalnızca Bursa’nın değil, Türkiye’nin en iyileri restoranları arasında gösterilen Zennup için sadece restoran demek yetersiz kalıyor. Açık mutfağı, kendi el yapımı ekmeklerini pişirdikleri özel fırını, harman taze kahvelerini öğüten değirmeni, birbirinden farklı lezzetleri sunduğu menüsü, kullandığı yöresel Anadolu malzemeleriyle ile gerçek bir lezzet deneyimi sunan bir mekan. yy.’dan günümüze uzanan lezzetler, Hititlerden Selçuklu ve Anadolu’dan pek farklı ve özel tarifler ile hazırlanan yemekler sunuluyor. Ömür Akkor&#;u başarılı kılan gidip keşfettiği rotaları, tattığı lezzetleri tarihi ve hikâyeleri ile kavrayıp birleştirmesi.

Bursa'nın En İyi Mekanları

Zennup Türkiye’nin her bir köşesinden getirtilen özel malzemelerini kullandığı mutfağından çıkan lezzetlerde farklı bir sunum görmek mümkün. Yemek işi sadece seyahat etmekle ve ürün keşfetmekle bitmiyor bunan çok daha fazlası bulunuyor. Ömür Akkor, yerel üreticilerin işlerini devam ettirebilmesi için verdiği destekten oldukça mutlu: ‘‘Herkes aynı üreticiden ürün isterse kalite de zarar görüyor. Her restoranın ürünlerini temin edip destek vereceği üreticileri belirlemesi lazım. Biz pek çok farklı noktadan üreticilere sipariş veriyoruz. Zorlamadan, onların kendi ritimlerini bozmadan ürünleri alıyoruz. Burada getirdiğimiz ürünlerden satış yaparak da destek veriyoruz.’’ Kelkit fasulyesi ve Trabzon tereyağıyla pişen kuru fasulye Zennup’un tercih edilenlerden. Yoğun bir talep olsa da yaptıkları her yemeği küçük ölçeklerde pişiriyorlar ve gerekirse tekrar pişiriyorlar. Ömür Akkor&#;un en büyük destekçilerinden birisi de mutfağın başındaki genç şef Alper Ünlütürk. İstanbul’da bulunan şubenin şefliğini Alper, Bursa’daki şubenin şefliğini ise İsmail Al üstlenmekte. Kestaneli lahana sarmadan, çeşit çeşit salatalara, muhammaraya ve geleneksel mezelere kadar her şey muazzam. Süt helvası, ev yapımı kemalpaşa tatlısı, Hamsiköy usulü harika sütlaç, tahinli balkabağı çok çeşitlilik sunan tatlı menüsünden sadece birkaç tanesi. Menü mevsimlere ve Ömür Akkor&#;un seyahat noktalarına göre değişmekte.

(Çamlıca Mah. Lefkoşe Cad. A Blok No: 76/1/15 Eker Meydan AVM; Bursa; )

Koza Han

Bursa'nın En İyi Mekanları

Bursa&#;ya gittiğinizde Koza Han’a uğrarsanız yol boyunca dizili olan rengarenk Bursa ipeklerinden gözlerinizi alamayabilirsiniz. Bu tarihi hanın avlusunda bir çok kahveci görmek mümkün, bu kahvecilerden birinde oturup türk kahvesi içerken aynı zamanda bu tarihi hanın keyfini de çıkarabilirsiniz. Tuzpazarı’na doğru devam ederseniz, kestane ve Gemlik zeytinlerini bulabilirsiniz. Bursa&#;da meyve ve sebzelerin tazeliği renklerinden belli. Herkesin öve öve bitiremediği Köypazarı’na giderseniz alışveriş yapmadan duramayabilirsiniz.

Bursa tahanlısı

Tarihi İnanç Fırını

Bursa'nın En İyi Mekanları

Bursa tahanlısı yani tahinli pideyle buradaki inanılmaz lezzetlerden bir tanesi. Tahinli pidenin iki çeşidi bulunuyor; biri daha pastane yapımı oldukça kıvamlı bir hamura, diğeri yani yöresel olanı, oldukça hafif sadece un, maya ve suyla yapılan yağsız bir hamura yapılıyor. Muradiye&#;de bulunan Tarihi İnanç Fırını günümüzde en eski tarifi uygulayan yerlerden biri. Fırından yeni çıkmış, dumanı üstünde tüten tahine denk gelirseniz sizden mutlusu yok. Tahan eski tariflerinde pekmezde bulunuyormuş, günümüzde genellikle tahine şeker serpiliyor. Bülent Mertyürek aile işini devam ettiriyor ve İnanç Fırını’nın başında bulunuyor. İnanç Fırını&#;nda eski tarifler büyük bir özenle korunuyor. Fırında bulunan ve tahinle yapılan Muradiye kurabiyesinin bir çok farklı çeşidi bulunmakta ve tahinli simit kadar talep görüyor. Sandviç ekmekleri ise oldukça meşhur. Eskiden Bursa&#;daki bütün sandviç ekmekleri burda yapılırmış. Şimdilerde ise küçük çapta, katkısız olarak üretime devam ediyorlar.

(Muradiye, 2. Murat Cd. no:4, Osmangazi; )

Meşhur köfte kebabı ve cantık pide

Bursa'nın En İyi Mekanları

Öğle vakitlerinde Bursa’da yiyebileceğiniz pek çok farklı lezzet bulunuyor. Meşhur köfte kebabının tadına bakmak için Kayhan Çarşısı&#;na gidebilirsiniz. Osmanlı zamanından bugüne pide yapmayı sürdüren tarihi bir fırın olan Pidecoğlu cantık pidesiyle meşhur. Cantığın ,ç çeşidi bulunuyor; kıymalı, kuşbaşılı ve peynirli. Hamurunun açıldığı tezgaha ve fırından çıkmadan önce pidelerin üzerine kepek serpiliyor.

(Geçit Mh. Belen 3 Sitesi A Blok No; )

Bursa'nın En İyi Mekanları

Fırının hemen yukarısında bulunan Kebapçı İdris, köfte kebabı için en iyi yerlerden bir tanesi. İbrahim Alakoç dedesinden kalmış olan bu dükkânı kızı ve oğlu ile işletiyor ve şunları ekliyor; ‘‘İskender kebabı ve pideli köfte Kayhan’da doğdu’’. İskender&#;den farklı olarak köfte kebabında tereyağı ilk önce pidenin üzerine dökülüyor. Küçük boydaki yassı köfteler ise ardından ekleniyor. Köfte hamurunda kesinlikle katkı maddesi bulunmuyor. Kebapta, pilavda, çorbada keçi yağı kullanılıyor.

Bursa’nın Esnaf Lokantaları

Bir gidenin bir daha dilinden düşürmeği Abidin Usta Bursa&#;ya gidildiğinde uğranması gereken yerlerden. En eski lokantalardan olan Abidin Usta Tuzpazarı’na oldukça yakın. ’den bu yana işlemekte olan bu Osmanlı sofrası, haftanın her günü menüsünde farklı bir lezzet sunmakta.

(Tuzpazarı Bayathane Cad. No: 8 Osmangazi; )

Bursa'nın En İyi Mekanları

Hayat Lokantası ise, Bursa’nın en bilinen esnaf lokantalarından bir tanesi. Atatürk Kongre Merkezi’nin yer aldığı Merinos Park’ta açılan büyük yeni Hayat Lokantası’nda inanılmaz bir şekilde her gün 80 farklı çeşide yakın yemek çıkmakta. Hayat Lokantası&#;nın en meşhur lezzeti ise tabii ki hiç kuşkusuz süt helvası. (Merinos Parkı, Atatürk Kongre Merkezi; )

Gökhan Aparatif

Bursa'nın En İyi Mekanları

Bursa&#;da kahvaltı yapacaksanız gitmeniz gerekn adreslerden biri olan Gökhan Aperatif, pastırmalı kavurmalı yumurta, menemen, tavada ciğer böbrek, kavurmalı kaşarlı ve salçalı tost dilimleri, peynirler gibi bir çok farklı seçenek bulmak mümkün.

(Anadolu Mah. Karlıdağ Cad. No: 35; )

Rumeli köftecisi

Ceyhun Yaman kardeşi Orçun Yaman ile birlikte baba meslekleri olan köfteciliği uzun yıllardır sürdürmekte. Kayhan Köftecisi isimli dükkânlarında sundukları Rumeli köftesinin Bursa’nın en sevilen lezzetlerinden biri haline gelmesinde iki kardeşin emeği oldukça büyük. Yaptıkları işe gönülden bağlı olan bu iki kardeş devamlı yeni tarifler ile farklı yemek çeşitleri üretmekte.

(Çamlıca, Lefkoşe Caddesi , Eker Meydanı, Nilüfer/Bursa; )

Fasulyeli’de her şey odun fırından

Bursa'nın En İyi Mekanları

Son zamanlarda Bursa’da çokça tercih edilmeye başlanan mekanlardan biri de Fasulyeli. Bu mekan adından da anlaşılacağı üzere fasulyesiyle meşhur. Küçük bir aile işletmesiyken büyüyerek bilinen şık restoranlardan biri haline gelmiş. Bütün yemekler ve geleneksel tatlılar odun fırından çıkmakta ve geleneksel yönetemlerle ağır ağır pişiriliyor.

()

OGGUSTO

OGGUSTO

editörün tüm yazıları

Yaz turizmi açısından, kültürel çeşitliliği ile ve konumu itibariyle Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri olan Bursa, sahip olduğu pek çok özelliğin yanı sıra mutfağı ve yöresel lezzetleri ile de dikkat çekmektedir. Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olma özelliğini gösteren ve aynı zamanda da Roma ve Bizans dönemlerinin de önemli bölgelerinden olan Bursa, günümüzde de ilgi çekici illerimizden biridir.

Osmanlı Devleti’nin kültürünün belli bir bölümünün günümüzde de yaşatıldığı Bursa’da mutlaka yenmesi gereken pek çok farklı lezzet vardır. İskender, Kemalpaşa Tatlısı, İnegöl Köfte, Kestane Şekeri, Pideli Köfte, Cantık ve Tahinli Pide bu lezzetlerin en dikkat çekicileri olarak sıralanmaktadır. Daha pek çok sulu yemek ve tatlı gibi seçeneklerin bulunduğu Bursa Mutfağı, ülkenin önde gelen mutfaklarından biri olmaya devam etmektedir.

En İyisi Bursa’da Yenir:İskender

Türkiye’de İskender dendiğinde Bursa, Bursa dendiğinde ise akla ilk İskender gelmektedir. Türkiye’nin her yerinde çeşitli şekillerde sunulan bu leziz ana öğün, anavatanı olan Bursa’da en lezzetli hali ile sofralarda kendisine yer bulmaktadır.

Türkiye’nin pek çok noktasında yediğiniz İskender’e nazaran Bursa’da yediğinizin tadı damağınızda çok daha uzun süre kalacaktır. Döner etinden yapılan bu yemek, ince ince kesilen dönerlerin (bazı yerlerde incelik değişmektedir) yağlı pidelerin üzerine özenle dizilmesi ve ardından yanına eklenen köz domates, köz biber ve yoğurt ile servis edilmesi ile sofralarda kendisine yer bulmaktadır. Bu yemeğin en önemli noktası ise özel sosu ve özel tereyağıdır. Tüm işlemlerden sonra sos ve tereyağının da eklenmesi ile yenmeye hazır bir hale gelen İskender, düşünüldüğünde bile çoğu insanın iştahını kabartmaktadır.

Bursa’da İskender’i pek çok noktada leziz bir şekilde yiyebilecek olsanız da Kebapçı İskender’e giderek kendinize bir iyilik yapabilirsiniz. Bu kebap türünün yaratıcısı olan İskender Efendi’nin, bu yemeğe dair açtığı ilk dükkan günümüzde de Bursa’da hizmet vermektedir. yılından itibaren hizmet vermeye başlayan Kebapçı İskender, tadı damağınızda kalacak bir lezzet şölenini bulabileceğiniz restoranlardan biridir.

Adres: Kayhan Mah., Ünlü Cad., No:7, Osmangazi/Bursa

Bursa’nın kendine has lezzetlerini yerinde denemek için Bursa Otelleri sayfamızdaki otellere göz atarak güzel bir tatil planı oluşturabilirsiniz.

Hem Hafif Hem Lezzetli:Kemalpaşa Tatlısı

Bursa’nın Türkiye’ye kattığı en özel değerlerden biri olarak görülen Kemalpaşa Tatlısı, hafif olması ile ünlü bir tatlı çeşididir. Özellikle ağır yemeklerin ardından yenen bu tatlı, Bursa’nın pek çok yerinde hoş bir şekilde servis edilmektedir.

Adını Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinden alan Kemalpaşa Tatlısı, aynı zamanda “Peynir Tatlısı” adı ile de bilinmektedir. Peynir, irmik, un ve yumurta ile birlikte hazırlanan bu hoş lezzet, farklı şekillerde tüketilebilmektedir. Hiçbir şey eklenmeden, sade bir şekilde tüketilebilen bu tatlının kaymak, dondurma ve ceviz ile birlikte yenen halleri de isteğe göre servis edilmektedir.

Bursa’nın pek çok yerinde keyifli bir şekilde yiyebileceğiniz bu lezzeti, Mustafakemalpaşa ilçesinde Güvenal Tatlı’da yemeniz tavsiye edilir. Güvenal Tatlı’da fiyatların da uygun olduğu söylenebilir.

Adres: Tatkavaklı Mah., Balıkesir Cad., No, Mustafakemalpaşa/Bursa

İlçeden Tüm Türkiye’ye:İnegöl Köfte

Yine Bursa’dan tüm Türkiye’ye taşınmış olan lezzetlerden biri olarak dikkat çeken İnegöl Köfte, Türkiye’nin her bölgesinde yiyebileceğiniz fakat Bursa’da en iyisini yiyebileceğiniz bir lezzettir.

Kalın bir parmak şeklinde olan bu köfte, yüzyıllardır Bursa’nın İnegöl ilçesinde yapılmaktadır. Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinin kendisine özel bir köftesi bulunsa da İnegöl Köfte, bu seçenekler arasında en ünlüsü olabilir. Özellikle bazı restoranlarda yediğinizde köftenin yanında gelen turşu, köz biber ve anne patatesi köfteyi müthiş bir lezzet şöleni haline getirmektedir.

İnegöl Köfte’yi Bursa’nın pek çok yerinde lezzetli bir şekilde yiyebilirsiniz. Fakat İnegöl’ün en ünlü restoranlarından biri olan Besler İnegöl Köftecisi, bu tat için uğramanız gereken restoranlardan biridir. Uygun bir fiyat listesine sahip olan Besler İnegöl Köftecisi, hem cebinize hem de midenize hitap etmektedir.

Adres: Osmaniye Mah., Altay Cad., No:6, İnegöl/Bursa

Bursa’nın Dağlarından:Kestane Şekeri

Bursa’nın dağlarında yetişen ve özenle seçilen kestaneler, çeşitli işlemlerden geçerek en lezzetli hallerinden birine, Kestane Şekeri’ne dönüşmektedirler. Bu lezzeti, Bursa’nın hemen hemen her yerinde bulabilirsiniz.

Bursa, kestane dendiğinde akla gelen ilk şehirdir. Şehrin pek çok bölgesinde yetişen kestaneler, pek çok farklı şekillerde müşterilere sunulmaktadır. Kestane ezmesi, çikolatalı kestane, kestane kebap gibi seçenekler bulunsa da genellikle şehir dışından gelen misafirler kestane şekerini tercih etmektedirler. Gittiğiniz işletmelerde yiyebileceğiniz Kestane Şekeri’ni aynı zamanda paket olarak da sevdikleriniz için rahatlıkla satın alabilirsiniz.

Uygun fiyatlı ve lezzetli tatlılardan biri olan Kestane Şekeri, şehrin pek çok noktasında benzer lezzetlerde bulabileceğiniz bir ürün olarak dikkat çekmektedir.

Bursa’ya Özgü Bir Başka Lezzet:Pideli Köfte

Bursa’nın tüm Türkiye’de sıklıkla tercih edilen lezzetlerinden biri olan Pideli Köfte, İskender’e benzer bir sunum ile karşınıza çıkacaktır. Fakat bu yemeğin de en iyisini Bursa’da yiyeceğinizi bilmelisiniz.

Tıpkı İskender gibi yağlı pidelerin üzerine dizilen köftelerden oluşan bu yemek, domates, köz biber, yoğurt ve köz patlıcan gibi yan ürünler ile birlikte servis edilir. Özel sos ve tereyağı ile birlikte masalara gelen bu lezzet, bu şekilde anlatılsa da en az İskender kadar leziz ve tadılması gereken bir ana öğündür. İskender’e göre pek çok yerde daha ucuza bulabileceğiniz bu yemek, özellikle Yeşil Pideli Köfte adlı işletmede en lezzetli hali ile sunulmaktadır.

Yeşil Pideli Köfte, uygun bir fiyat politikası ile Kayhan Çarşısı içerisinde yer alan bir işletmedir. Lezzetli bir Pideli Köfte yemek adına ilk tercih etmeniz gereken yerlerden biri olan bu işletme, aynı zamanda güler yüzlü elemanlar ile birlikte gününüze renk katacaktır.

Adres: Kayhan Mah., Kayhan Çarşısı, No, Osmangazi/Bursa

Pidenin Başka Bir Versiyonu:Cantık

Görünüm Bursa Mutfağı’nda yerini almaktadır.

Pek çok farklı çeşit ile Türkiye’nin pek çok bölgesinde yer alan Cantık’ın en lezzetlisini yine Bursa’da yiyebilirsiniz. Kıymalı, kuşbaşılı ve kaşarlı gibi pek çok farklı seçenek ile misafirlerine beğenisine sunulan Cantık, görünüm açısından pideye benzese de biraz daha küçüktür. Gün içerisinde acıktığınızda hızlı bir şekilde ulaşabileceğiniz bu ürün, Bursa’nın pek çok yerinde leziz bir şekilde müşteriler ile buluşturulmaktadır.

Cantık, Bursa’nın pek çok ilçe ve bölgesinde bulabileceğiniz bir çeşit olarak dikkat çekmektedir. Uygun fiyatlı bir lezzet olan Cantık, gün içerisinde Bursa’da mutlaka yemeniz gereken bir yöresel üründür.

Tatlı Bir Kahvaltılık:Tahinli Pide

Türkiye’nin en çok sevilen yemek çeşitlerinden biri olan pide, Bursa’da kendisini bambaşka şekillerde servis ettirmektedir. Bu seçeneklerden en ünlüsü olan Tahinli Pide, diğer pidelerden ayrı olarak tatlı olarak servis edilmektedir.

Biraz önce tanıtılan Cantık ve Türkiye’nin pek çok bölgesinde yer alan kıymalı, kuşbaşılı ve kaşarlı seçenekleri bulunan pidelere nazaran son derece farklı olan Tahinli Pide, özellikle sabahları aranan bir lezzettir. Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarından olan Tahinli Pide, Bursa’da pek çok yerde satın alınabileceği gibi sizlerin de yapabileceği bir lezzettir. Mayalı hamurun üzerine dökülen pekmezli tahin ve şeker ile birlikte hazırlanan bu lezzet, Bursa’nın pek çok bölgesinde yenilse de özellikle Tarihi Abdal Fırını’ndan en lezzetlileri bulunmaktadır denebilir.

Kaşıkla pide yemek isterseniz Tarihi Abdal Fırını’nı ziyaret edebilirsiniz. Müessese, fırından yeni çıkmış Tahinli Pide’lerin üzerinde fokurdayan tahinlerin tadına bakabilmeniz için size bir kaşık vermektedir. Bu kaşık ile birlikte uygun fiyatlı bu pidenin tadına bakmak için Tarihi Abdal Fırını’nı ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Tuzpazarı Mah., Abdal Cad., Fırın Sk., No:2, Osmangazi/Bursa

Diğer Helvalardan Farklı Bir Tat:Düğün Helvası

Bursa’nın en ünlü lezzetlerinden biri olan Düğün Helvası, diğer helvalara göre yapısı daha farklı olan bir lezzettir. Süt Helvası ve Bursa Helvası isimleri ile de bilinen bu tatlı, Bursa’da mutlaka tatmanız gereken lezzetlerden biridir.

İsminden de anlaşılacağı üzere özellikle düğünlerde yapılan ve misafirlere sunulan Düğün Helvası, iftar sofralarında da sıklıkla tercih edilmektedir. Diğer helvalara göre daha sıvıya yakın bir halde olan bu helva, üzerinde bulunan ceviz ile birlikte servis edilmektedir.

Düğün Helvası’nı Bursa’nın pek çok yerinde bulabilirsiniz. Özel bir helva yemek isterseniz de Hayat Lokantası’na gidebilir ve pek çok farklı lezzet ile birlikte leziz bir Düğün Helvası yiyebilirsiniz.

Adres: Etibank Mah., Merinos Parkı Osmangazi/Bursa

En Sağlıklı Meyvelerden Biri:Dağ Çileği

Bursa’ya özgü bir lezzet olan Dağ Çileği, son derece sağlıklı bir meyve olarak dikkat çekmektedir. Bursa’ya gittiğinizde bu meyveyi yiyerek normal çilekten daha farklı olduğunu sizler de görebilirsiniz.

İçerdiği vitaminler ve lezzeti ile son derece keyifli bir ürün olan Dağ Çileği, sadece lezzet olarak değil; Bursa’nın Kestel ilçesi için ekonomik açıdan da büyük öneme sahiptir. Bilinen çileğe göre daha küçük olan Dağ Çileği, yalnızca Türkiye’ye değil; dünyaya da satılmaktadır. Ayrıca çilekleri paket olarak satın alabilir ve aldığınız çileklerden reçel ve pasta gibi ürünler de elde edebilirsiniz.

Eğer Dağ Çileği mevsimindeyseniz, özellikle Kestel’de yer alan, pek çok manavdan Dağ Çileği satın alabilirsiniz.

Lezzeti Kadar Yapımı ile De Ünlü:Cendere Baklavası

Bursa’ya özgü lezzetlerden biri olan Cendere Baklavası, özel bir tatlı olarak Bursa’da ziyaretçiler ile buluşmaktadır. Cendere Baklavası’nın bilinen bir diğer ismi ise Cennet Künkü’dür.

Lezzeti kadar yapımı ile de ünlü olan Cendere Baklavası, 1 saatlik bir uğraş sonrasında hazır hale gelmektedir. Kaymak ve Antep fıstığı ile servis edilen Cendere Baklavası, dışında bulunan incecik yufka ve şerbeti ile damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakmaktadır.

Cendere Baklavası’nı Bursa’da pek çok yerde yeme fırsatına sahipsiniz. Özellikle kaliteli tatlıcılarda Cendere Baklavası’nın en leziz hallerine ulaşabilirsiniz.

Pilav Sevenleri Mest Edecek:Uludağ Pilavı

Pilav, genellikle ana yemeklerin yanında yenilen bir yan yemek olarak görülse de iyi yapılan pilavlar, ana yemeklerin de önüne geçebilir; Uludağ Pilavı’nda olduğu gibi. Özel yapımı ile dikkat çeken Uludağ Pilavı, tercih edebileceğiniz en hoş yemeklerdendir.

Uludağ Pilavı’nın içerisinde adeta yok yok denebilir; kuşbaşı et, havuç, kesme şeker, kestane ve üzüm pirince eşlik eden ürünler olarak dikkat çekmektedir. Bu kadar ürün bir araya gelir mi diye soranlar için de Uludağ Pilavı’nı tatmaları gerektiği söylenebilir. Eşsiz bir lezzeti olan Uludağ Pilavı, Bursa’da lokantalarda bulabileceğiniz bir lezzettir.

Uludağ Pilavı, Osmangazi ilçesinde ev yemekleri satan restoranlarda bulabileceğiniz lezzetlerden biridir.

Pürüzsüz Görseli ile Son Derece Lezzetli:Bağdat Hurma Tatlısı

İsmine bakıldığında Bursa ile alakası olmadığı düşünülen Bağdat Hurma Tatlısı, Bursa’nın en leziz tatlılarından biridir. Özellikle pürüzsüz yüzeyi ile dikkat çeken bu tatlı, çatal değil; kürdan ile yenmesi ile dikkat çekmektedir.

Türkiye’de ve dünyada Bursa’dan başka bir yerde bulamayacağınız Bağdat Hurma Tatlısı, son derece sağlıklı bir ürün olarak Bursa Mutfağı’nda kendisine yer bulmuştur. Ara öğünlerde ve ana yemeklerin sonrasında tercih edilebilecek olan Bağdat Hurma Tatlısı, Bursa’nın pek çok yerinde satışa sunulmaktadır.

Bağdat Hurma Tatlısı’nın belki de en lezzetlisini Osmangazi’de yer alan Bağdat Hurma Tatlıcısı’nda bulabilirsiniz. Uygun fiyatları ile dikkat çeken bu tatlıyı aynı zamanda sevdiklerinize hediye olarak da götürebilirsiniz.

Adres: Ulu Mah., Ulu Sok., No, Osmangazi/Bursa

Tüm bu birbirinden güzel lezzetleri denemek ve keyifli bir Bursa tatili yaşamak isterseniz Bursa Otelleri sayfamızdaki oteller arasından seçiminizi yaparak, kolay bir şekilde rezervasyonunuzu oluşturabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası