kağıt ponpon süslemesi yapımı / nural-ca herşey: Kağıt Ponpon yapımı | Manualidades, Elaboración, Decoración de unas

Kağıt Ponpon Süslemesi Yapımı

kağıt ponpon süslemesi yapımı

funduszeue.info

Bakın elimizde ne var.

Her şey hazırlıkla başlar.

Ponpon yapmak için ihtiyacımız olan:

Standart boyutlu kağıt. Genişliği 50 cm, uzunluğu 2,5 metredir.

Bir rulo alıyoruz ve bir cetvel yardımıyla ortasının nerede olduğunu belirliyoruz. Bu yere kurşun kalemle bir çizgi çiziyoruz.

Ruloyu açmadan makasla iki eşit parçaya kesin. Bir uzun rulo vardı ve şimdi iki kısa rulo oldu.

Daha sonra ruloların hala açılması ve aynı dikdörtgenler halinde kesilmesi gerekir. 25cm X 50cm ölçülerinde dikdörtgenler yapabilirsiniz, her rulodan 5 adet dikdörtgen çıkacaktır. 25 X 40 yaptık ve her biri 6 parça aldık.

Dikdörtgenler ne kadar büyük olursa, ponpon o kadar hacimli olur.

Daha sonra dikdörtgenlerin üst üste düzgün bir yığın halinde katlanması gerekir.

Kağıdımız her zaman tekrar tüp haline gelmeye çalıştığından, fotoğraf çekmek için bir tarafına makas, diğer tarafına cetvelle bastırdık. Ve fark ettiyseniz, fotoğrafta bir iplik yumağı belirdi! Daha en başında, hazırlık sürecinde onun hakkında söylenmeliydi. Ancak buna ancak şimdi ihtiyaç olduğunu hatırladık ve hemen ilan ediyoruz. İplikler yerine güzel bir kurdele alabilirsiniz. Ama bizde yoktu ve iplerle idare ettik.

Daha sonra kısa kenarlardan birinin yaprak yığınını bize doğru çevirerek akordeon şeklinde katlamaya başlıyoruz.

Bunun gibi bir şey ortaya çıkmalı.

Bir cetvel kullanarak oluklu akordeonumuzun ortasının nerede olduğunu belirleyip kurşun kalemle işaretliyoruz.

Ortasına bir ip alıp akordeonumuzu sıkıca bağlıyoruz. İpliğin bir ucu uzun kalmalıdır.

Şimdi ponponumuzun uçlarını süslemeye başlayalım. Onları biraz keseceğiz, ponpon bir çiçeğe benzeyecek şekilde yuvarlayacağız. Fotoğraf, keseceğimiz yörüngeyi gösteriyor.

Önce bir köşeyi kesin.

Sonra bir başkası. Eh, sıralanan bir ipucu ile. Aynısını diğeriyle yapıyoruz.

İlk olarak, bir tarafı fan şeklinde açın.

Çok dikkatli bir şekilde, yırtılmamak için ilk kağıt tabakasını alın ve yukarı kaldırın.

Sonra ikincisi.

Peki, o zaman üçüncü, dördüncü, beşinci ve altıncı da. Zaten güzel!

“Fanımızı” diğer tarafa çevirip kalan altı kat kağıdı kabartıyoruz. Sadece aynı zamanda daha önce verilmiş olanları buruşturmamaya çalışıyoruz.

Bu böyle çıkıyor. Gelin buketine çok benzer. Beyaz kağıttan yarım ponpon yapıp sapı yeşil renkle süslerseniz bire bir olur. Ama şimdi farklı bir görevimiz var, beyaz bir buket değil, pembe bir ponpon yapıyoruz. Bu nedenle, aynı prensibe göre akordeonumuzun diğer ucunu kabartıyoruz.

Oluklu kağıt çiçekler — Sherstyuk Yuliya Valerievna funduszeue.info

Ve bu güzelliği elde ediyoruz! Ponponun top şeklini alması için elimizle biraz düzelttik. Ardından Tema'nın bir dolapta her türlü yaratıcı şeyin bulunduğu sarı oluklu kağıt kalıntılarından deneyip daha küçük bir ponpon yapmaya karar verdik. Biz buna yaratıcı dolap diyoruz. Orada boyalarımız, hamuru, yapıştırıcı ve renkli kağıtlarımız da var. Temel olarak, işe yaradı.

Artık küçük bir ponpon yapmanın mümkün olduğunu biliyoruz, ancak büyük bir ponpon yapmaktan çok daha zor. Ve bu sarı küçük topta, büyük bir topta olduğu gibi 12 kat kağıt almadık, sadece 8 tane aldık ve kağıt burada bitti.

Bu iki ponponu çocuk odasındaki bir avizeye astık. Ve hemen bir şekilde orada daha eğlenceli hale geldi! Eh, tatiller yakında ailemizde geliyor. Önce benim doğum günüm, sonra sevgili büyükannemizin. Ve şimdi, zarif ve güzel olması için binayı nasıl dekore edeceğimizi tam olarak biliyoruz.

Ama bu kağıttan çok daha fazlasına sahip olsaydık, aşağıdaki videodakiyle aynı güzel çiçeği yapmaya çalışırdık. Çok güzel! Ve üretim prensibi ponponlara benzer.

Arkadaşlar ustalık sınıfımızla ilgili görüşlerinizi yorumlara bırakabilirsiniz. Ve makalenin bağlantısını sosyal ağlarda paylaşırsanız çok minnettar olacağız.

İlginiz için teşekkür ederiz!

Mutlu yaratıcılık!

Her zaman senin, Alexandra, Artem ve Evgenia Klimkovich.

Kategoride popüler:

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

okuman
Aile hakkında dövme yazı

Aile hakkında dövme yazı

okuman
Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır

okuman
İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

okuman
Teslimatlı bir kitap satın alın

Kağıt ponponlarla süsleme. Mucizevi kendin yap kağıt ponponlar - onlarla bir tatil gelecek

Kağıt ponponlar, çocuk partileri, açık hava partileri, düğünler veya diğer özel günler için harika bir dekor seçeneğidir. Bu ürünler çok nazik, ağırlıksız ve zarif görünüyor. Fikire bağlı olarak, aynı renk şemasında veya tamamen farklı olarak hem küçük hem de büyük yapılırlar, hem parlak ponponlar hem de pastel renkler harika görünür.

Son birkaç sezonda, kağıt ponponlar, bu seçenek finansal olarak çok pahalı olmadığı ve şık ve pahalı bir dekorasyon izlenimi yarattığı için düğün dekorunda kendilerini sağlam bir şekilde kurdular. Ve iğne işi sevenler, bu tür ponponlar yaratma fikrini sevecekler, çünkü çok basit bir şekilde yapıldıkları için ana ilham ve amaç. Bu yazıda, kendi ellerinizle kağıt ponponların nasıl oluşturulacağına dair bir açıklama ve fotoğraf içeren ayrıntılı bir ana sınıf sunuyoruz.

Kendi elinizle hacimli kağıt ponponlar nasıl yapılır

Bu tür kağıt dekor elemanlarını yapmak için aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız gerekir:

Her şey iş için hazırlandıktan sonra kağıt ponpon yapmaya başlayabilirsiniz.

Kağıt dikdörtgen olmalıdır, bizim durumumuzda boyut 50 x 80 cm Bu kesinlikle gerekli bir boyut değildir, ponponu ne kadar büyük yapmak istediğinize bağlı olarak sayfanın genişliğini ve yüksekliğini kendiniz değiştirebilirsiniz. Hatırlanması gereken en önemli şey, iş parçasının çapının, bir kağıt topu olan yaprağın genişliğine bağlı olmasıdır.

8 yaprak kağıt üst üste eşit şekilde istiflenmelidir. Eğer fikrinize göre, ponpon farklı renklerde kağıtlardan oluşacaksa, bu çok renkli levhalar, nihai üründe görünecekleri sırayla üst üste katlanmalıdır. Ombre tekniği şu anda çok popüler, kağıt dekorunda da aktif olarak kullanılıyor. Açık renkten koyu renge kademeli bir geçişi veya tam tersini içerir. Alternatif olarak, 2 yaprak krem ​​rengi kullanabilir, üstüne 3 yaprak uçuk portakal ve 3 yaprak zengin portakal koyabilirsiniz.

Levhalar hazırlanıp üst üste istiflendikten sonra akordeon haline getirilmelidir. Katlamanın genişliği 3 ila 8 cm arasında değişebilir, uzun bir kağıt şeridi yapmak için tüm kağıtları katlamanız gerekir.

Bir sonraki adım, kağıt şeridi tam ortasından katlamaktır. İpliği alın ve kıvrımdan bağlayın. Çok fazla sıkmaya gerek yoktur, bu aşama sadece sabitlemedir.

Ponponumuz bir top şeklinde olmalıdır, bu nedenle iş parçasının kenarlarını yuvarlamak gerekir - bir kağıt akordeon. Makasla çalışırken, tüm kenarları eşit şekilde kesilecek şekilde kağıt sıkıca tutulmalıdır. Ayrıca makasın keskinliğine de dikkat etmelisiniz, bu da çok önemlidir, çünkü bıçakların donukluğu nedeniyle yırtık kenarlar alabiliriz ve buna hiç ihtiyacımız yok.

Bir sonraki çok önemli adım, her bir kağıt katmanını birbirinden ayırmaktır, her yaprak bağımsız olmalıdır. Bunu önce bir tarafta yapmak ve sonra diğerine geçmek daha iyidir. Dikkatli davranmalısınız, çünkü yapraklar yırtılabilir, ancak bu olursa panik yapmamalısınız, çünkü top çok hacimli ve gür olacak ve hafif yırtık bir tabaka görünmeyecektir. Tüm yapraklar birbirinden ayrıldığında top çok kabarık olacaktır.

Sadece biraz çaba ile harika ponponlar elde edersiniz. Düğün dekorunda farklı şekillerde kullanılabilirler. Bir seçenek, tavanı onlarla dekore etmektir. Hem büyük hem de küçük ponponları farklı yüksekliklerde asabilirsiniz, bu nedenle hacim ve ağırlıksızlık hissi olacaktır, ancak en önemlisi kullanılan malzeme nedeniyle - kağıt, atmosfer aşırı yüklenmeyecektir.

Kağıt ponponlar bir çelenk şeklinde şekillendirilebilir. Bu basitçe yapılır - ponponları bir ipliğe sabitleyin ve içeride veya dışarıda, duvarlar boyunca veya tavandan asarak gerin.

Ponponlar basitçe duvara yerleştirilebilir. Sabitlemelerinin sırası hem kesin hem de tamamen kaotik olabilir.

Birkaç seçenek daha: ponponları salonun veya odanın etrafına yere veya merdivenlere yayın, onlarla bir tören masası süsleyin, onlarla sandalyeleri süsleyin, hatta gelin için kağıt ponponlardan bir buket bile yapabilirsiniz.

Makalenin konusuyla ilgili video

Temas halinde

sınıf arkadaşları

Güzel yemekler, sıra dışı aksesuarlar ve ciddi dekorasyon olmadan bir düğün, doğum günü veya vaftiz olsun, herhangi bir tatil hayal etmek zor.

Tatilin yapıldığı oda genellikle balonlar, çiçek çelenkleri, kurdeleler ve ağırlıksız kağıt ponponlarla süslenir. Ve evinizi de dekore etmek için bir mağazadan dekorasyon siparişi vermeniz gerektiğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Aslında, kendi ellerinizle kağıt ponpon yapmak inanılmaz derecede basittir. Bir montaj hattı hızında kağıt ponpon üretebilmeniz o kadar kolay ki.

Ponpon kağıdı

Gelecekteki ponpon için kağıt seçimine dikkat etmeye değer. Sıradan ofis kağıdı kullanmanıza gerek yoktur, çünkü onu “kabartmak” oldukça zordur ve ponpon biraz ağır gelebilir. Ayrıca, bu amaçlar için krep kağıt almayın. Uzanır ve çalışma sırasında top yanlışlıkla oval veya anlaşılmaz bir şekle dönüşebilir. Mükemmel ponpon sadece kağıt mendilden yapılabilir. Bu kağıt hafif, havadar ve baktığınız yere mükemmel bir şekilde uyuyor.

Ponpon boyutu ve yoğunluğu

Burada her şey basit. Kağıt yaprağı ne kadar büyük olursa, ponpon da o kadar büyük olur. 50 * 50 cm ölçülerindeki bir tabakadan yaklaşık 40 cm çapında bir ponpon elde edilir Ponponun yoğunluğu katlanmış tabakaların sayısına bağlı olacaktır. Ne kadar çok kağıt olursa, ponpon o kadar kabarık olur.

ponpon tutucu

Kağıdı çok çeşitli malzemelerle bağlayabilirsiniz. Bir zımba braketi, şönil, bir parça tel, kalın bir iplik, plastik bir kelepçe (şap) olabilir.

Kağıttan ponpon nasıl yapılır

Bunu yapmak için, sessizce en az on sayfa kağıt alın ve tüm yığını bir akordeonla katlayın.

En ince katmanlara zarar vermemek veya ezmemek için dikkatli çalışmaya çalışın. Kağıdı bir akordeon haline getirdikten sonra, tüm kıvrımları hafifçe bastırın ve yukarıda açıklanan bağlantı seçeneklerinden herhangi biriyle ortaya sabitleyin.

Ortaya çıkan fanı yanlışlıkla kırmamak için sıkmayın. Ponponu daha sonra asmayı planlıyorsanız, tutturucunun yanına ince bir iplik bağlayın. Kenarları makasla yuvarlayın.

Şimdi her iki taraftaki üst katmanı tutturucudan ayırın ve kağıdı dikey olarak yukarı kaldırın.

Kağıdı hafifçe yayarak katman katman orta katmana doğru kaldırmaya devam edin.


Ponponun yaklaşık yarısını kabarttıktan sonra, aşağı çevirin ve diğer yarısını pul pul dökmeye devam edin.

Bundan sonra, yaprakları eşit olarak yaymanız ve ponponu tavana asmanız yeterlidir. Küçük kağıtlar kullanarak ve tüm kağıt katmanlarını bir tarafa kaldırarak tek taraflı bir ponpon yapabilir ve bir bayram hediyesi kutusu sararken dekorasyon olarak kullanabilirsiniz.

Tatil için evinizi modaya uygun ve uygun maliyetli bir şekilde dekore etmek için becerikli insanlar oluklu kağıttan kendin yap ponponları yaparlar. Makas, kağıt ve biraz hayal gücü, fikri orijinal bir zanaat haline getirmeye yardımcı olacaktır. Çok renkli ağırlıksız ponponlar, çelenk oluşturmak için faydalı olacak ve aynı zamanda bir fotoğraf çekimi için sahne görevi görecek. Güzel kağıt ponponlar nasıl yapılır, makalede öğreneceksiniz.

Kendi elinizle kağıt ponpon nasıl yapılır. İş için gerekli malzemeler

Ürünlerimiz kağıt olduğu için öncelikle hangi kağıttan ponpon yapacağımıza karar vereceğiz. Aşağıdaki malzeme türlerinin işte en uygun ve “itaatkâr” olduğunu lütfen unutmayın:

krep kağıt pom pom nasıl yapılır

Tüm kağıt ponponlar aynı prensibe göre yapılır. Bu yönteme daha ayrıntılı olarak bakalım. Oluklu veya krep kağıda ihtiyacımız olacak. Buruşuk kağıt bugün el sanatları oluşturmak için aktif olarak kullanılıyor, ancak daha önce amacı biraz farklıydı - şapka astarlarını kaplamak için oluklu kağıt kullanıldı. Krep, daha ince bir sıkıştırma derecesine sahip bir oluklu malzeme türüdür. Krep kağıt ponponlar yumuşak ve havadar, pileli ponponlar ise şeklini daha iyi tutar. Daha önce, çocuk el sanatları ve karnaval kostümleri için öğeler buruşuk kağıttan yapılmıştı, ancak bugün esas olarak şık dekoratif öğeler oluşturmak için kullanılıyor: çiçekler, çelenkler ve iç oyuncaklar.

Kendi elinizle kağıt ponpon yapmak çok basittir, çünkü krep veya oluklu kağıdın kendisine ek olarak, sadece makas ve iplere ihtiyacınız vardır. Bir duvarı veya tavanı süslemek için hazır kağıt topları asacaksanız, ipleri şerit veya uzun bir kordon ile değiştirin. İş için, ellerinizde renkli çizgiler bırakmayan güçlü, eşit şekilde boyanmış ve parlak buruşuk bir kağıt seçtiğinizi unutmayın.

Yemyeşil kağıt ponponlar: ayrıntılı talimatlar

Yani, elimizdeki tüm malzemeler hazırsa, sürecin yaratıcı kısmına geçelim. Özgün ve göz alıcı bir dekor öğesi oluşturmak için, çok renkli kağıtları üst üste yerleştirdikten sonra kullanmak en iyisidir. Bazı zanaatkarlar, çok daha muhteşem görünenin tek renkli ponponlar olduğunu iddia etseler de, kişisel inançlarınıza göre renkleri seçin.

İlk olarak, bitmiş ürünün boyutuna karar verin. Ponponu ne kadar muhteşem görürseniz, oluklu kağıdı o kadar büyük yapraklar keser. Aynı zamanda, kağıt yaprağın genişliğinin yaklaşık olarak bitmiş topun çapına karşılık gelmesi gerektiğini unutmayın. Daha sonra, kağıt ponponlar aşağıdaki gibi adım adım monte edilir:

Acele etmeyin ve bu ponponlardan birkaçını aynı anda yapın. Bir kağıt top elbette iyidir, ancak birkaç kopyanın yaratabileceği şaşırtıcı etkiyi üretemez. Hazır kağıt ponponların bir çelenk içine monte edilmesi, tavandan birer birer asılması veya tüm duvarı onlarla süslemesi kolaydır.

Deneyimli kağıt ustaları daha da ileri gitti. Buruşuk kağıttan yapılmış bu harika çiçek ponponlarına bir göz atın!

Kağıttan ponpon nasıl yapılır

Oluklu kağıt kadar sıklıkla muhteşem şenlikli ponponlar oluşturmak için kağıt mendil kullanırlar. Klasik buruşuk kağıdın aksine mürekkep çok hassas bir malzemedir. Bu, ustalara göre uğraşmaktan zevk alan ince, ağırlıksız ve şaşırtıcı derecede havadar kağıttır. Malzeme, odayı çok gür ve büyük kağıt ponponlarla süslemek istediklerinde seçilir.

Böylece güzel bir hacimsel top yapmak için aşağıdaki malzemeleri hazırlayacağız:

Bu adım adım ustalık sınıfını tamamlayarak, yorganlı kağıttan inanılmaz güzel ponponlar elde edeceksiniz:

Ponponları asarken, kendinizi tek bir renk ve aynı uzunlukta kurdele ile sınırlamayın.

Yarım küre şeklinde bir kağıt ponpon nasıl yapılır: ayrıntılı talimatlar

İstenirse, herhangi bir yüzeyi süslemek için kullanılabilecek sıra dışı bir ponpon yapabilirsiniz. Daha iyi stabilite için kağıt ürünü yuvarlak değil, yarım küre şeklinde oluşturulur.

İş için kağıt peçeteleri seçebilirsiniz, ancak kağıt kek gömleklerini tercih edeceğiz. İkincisi, dekoratif elemana ek hacim veren oluklu kenarları nedeniyle zanaatkarların yakından ilgilendiği bir nesne haline geldi. Çalışma planı aşağıdaki gibidir:

  1. Kek kalıbını birkaç kat katlayın, böylece yaklaşık 45 derecelik keskin bir köşe elde edin. Tüm formlarla aynı şeyi yapın. Böylece dekoratif bir ponpon çiçeği için yapraklar yapacağız.
  2. Şimdi tüm yaprakları bir araya toplayın: dönüşümlü olarak bir taç yaprağın kenarını diğerinin kenarına yerleştirin, yaprakların keskin köşelerinin bir noktada birleştiğinden ve kendilerinin tamamen örtüşmediğinden emin olun.
  3. Bir saç tokası veya iğneli tek bir iplik kullanarak yaprakları sabitleyin.
  4. Kabarık yarım küreyi çok hacimli yapmak için, bitmiş daireyi birkaç sıra yaprakla doldurun. Tüm elemanların bir ipliğe (saç tokası) bağlanması gerektiğini unutmayın.

Kağıt ponponlarla iç dekorasyon

Çalışma alanınızı kaplayan hazır kağıt ponponların köpüğü ile sıra dışı yaratıcılığınızla ne yapacağınıza karar vermenin zamanı geldi. Örneğin, kağıt mendil balonlar sıradan balonlar için değerli bir alternatiftir, çünkü balonun dikkatsiz hareketten patlayacağı endişesi olmadan birçok yerde sabitlenebilirler.

Duvarlara kağıt ponponlar, tavandaki zemin kirişleri, avize, sandalyeler takılır. Orta boy ponponlar fiyonk benzeri hediyeleri süsler ve mini ponponlar büyük kabarık toplara harika bir ektir. Kağıt ponponlu bir odayı dekore etmek için size daha ilginç seçenekler sunuyoruz:

  1. Dekoratif unsur olarak, farklı boyutlarda beyaz ponponlar bir düğün kutlamasında uygun olacaktır. Bu tür ürünler en iyi şekilde aydınger kağıdından yapılır. Hem dış mekanlarda hem de iç mekanlarda zarif görünecekler.
  2. Akrabalar ve arkadaşlar, doğum hastanesinden yeni bir aile üyesiyle tanışmaya hazırlanırken, çok renkli ponponlar da vazgeçilmezdir. Genellikle tatilin genel resmini bozan klasik balonlar patlar, bu nedenle odayı pembe, leylak, mavi, limon ve nane ponponlarında "giydirmek" en iyisidir.
  3. Kağıt ponponların yardımıyla çocuğun doğum günü şerefine bir tatil düzenleyebilirsiniz. Ev yapımı ürünleri karikatür yüzlerle süslerseniz daha da sevimli hale gelecektir.
  4. Kağıt balonlar genellikle temalı partilerle süslenir: bir deniz festivalinde mavi, mavi, beyaz ve turkuaz ponponlar uygun olacaktır, Dünya Günü kahverengi ve yeşil kağıt balonların arka planına karşı kutlanabilir ve kırmızı ve siyah ponponlar bir gangster için uygundur "toplanma".
  5. Çerçevede kağıt ponponlar varsa, hafıza için fotoğraflar alışılmadık derecede olumlu ve parlak olacaktır. Herkesin kağıt dekor fonunda orijinal bir özçekim yapabilmesi için, ponponlarla süslenmiş özel bir fotoğraf bölgesi.

Kendin yap kağıt toplarla ne yapmalı, herkes kendisi için düşünebilir. İlham almak için size çeşitli kağıt ponpon fotoğrafları sunuyoruz:

Tatil bittiğinde kağıt ponponları atmak için acele etmeyin. Bu ürünler kolayca tekrar bir akordeon haline getirilebilir ve bir sonraki kutlamaya kadar saklanabilir.

Kağıt ponpon yapmak. Video

Sadece yeni bir makale sunmakla kalmıyorum, aynı zamanda gelecekteki yeni evliler ve sadece meraklı insanlar için faydalı olacak Ustalık Sınıfları hakkında yeni bir bölüm açıyorum. Bu bölüm, kendini geliştirmeyi teşvik eden derslere ve etkinliklere ayrılacak ve pahalı uzmanlık hizmetlerine başvurmadan düğün kutlamalarına hazırlanırken birçok şeyi kendi ellerinizle yapmanızı sağlayacaktır.

Herkesin yapabileceği oldukça basit ve gösterişsiz bir ders. Ve sonucu, alanı dönüştüreceğiniz benzersiz, karmaşık, renkli toplardır. DIY kağıt ponponlar krep veya kağıt mendil, örneğin bir düğünü dekore etmenin ucuz ama çok etkili bir yoludur. Özel beceriler gerekli değildir ve fazla zaman almaz.
Çok yumuşak ve kabarık kağıt ponponlar hafif ve havadar görün! Bunları hem asılı dekor olarak hem de masa dekoru için, örneğin bir ziyafette peçeteleri veya sandalyeleri süslemek için kullanabilirsiniz.

Ponpon yapmak içinİhtiyacın olacak:

- Krep veya kağıt mendil veya ince ambalaj kağıdı;
- Makas;
- İnce tel, güçlü iplikler veya zımba;
- Cetvel;
- Kalem;
- Ponponu asmak için kurdele.
- Ponpon oluşturmak için adım adım talimatlar:

  1. Yaklaşık 20 * 30 cm boyutunda kağıt hazırlayın (krep kağıdı genellikle rulo halinde satılır) Optimum olarak, bir ponpon için 8 yaprak kağıt gerekir, ancak miktar değiştirilebilir. Ayrıca, uygun sayfa formatını seçtiğiniz herhangi bir çapta ponpon yapabilirsiniz. Ponpon çapının ölçüsü olan tabakanın genişliği olduğunu unutmayın. Kağıdı, Şekil 1'de gösterildiği gibi, sonuna kadar yaklaşık 1,5 - 2 cm kat genişliğinde bir akordeon gibi katlayın.
  2. Ortayı bir cetvelle işaretleyin ve iş parçasını bu yerde bükün. Burada, katlama yerinde (yani tam ortada), sıkıca, ancak kağıdı yırtmamak için tel veya iplikle bağlayın (zımba ile de sabitleyebilirsiniz). Çoğu zaman, ponponlar asılır, bu nedenle bir tel veya iplik halkası yapın.
    Böyle bir iş parçasının kenarlarını Şekil 2'de gösterildiği gibi her iki taraftan kesin. Onları herhangi bir şekilde yapmakta özgürsünüz, ancak en yaygın olanları: yarım daire ve bir üçgen. Böylece ponponunuz ya yuvarlak ya da keskin olacaktır.
  3. Kağıdı yavaşça yayın ve "kabartın". Krep ve özellikle kağıt mendil çok incedir ve bu nedenle akordeonun tüm yapraklarını merkezden başlayarak dikkatlice ayırın.
  4. Sonuç çok sevimli bir ponpon olacak. Şimdi bir ilmek ve renkli kurdele kullanarak kapatabilirsiniz.

Herkese merhaba! ShkolaLa blogunda bir başka ustalık sınıfı! Bugün, çeşitli partilerde şenlikli bir tasarım olarak kullanılan çok büyük kağıt toplar yapacağız.

Bizimle gel! Yaratıcı kardeşliğimize katılın! Evet ve oluklu kağıttan kendi ellerinizle ponpon yapmak zor ve çok ilginç değil. Size kolaylık sağlamak için - adım adım fotoğraflar.

Oluklu kağıttan uygulama — Dubrovskaya Natalia Vadimovna

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası