tokat sulusaray termal otel / Tokat Termal Sulusaray Kaplıcaları, Tokat, Sulusaray | TL Fırsat Fiyat

Tokat Sulusaray Termal Otel

tokat sulusaray termal otel

Sulusaray Kaplıcası

Sebastopolis antik kenti içerisindeki Nicepolis harabeleri arasında kaynayan Sulusaray Kaplıcası ilde ve bölgede en önemli olanıdır. Kaplıca suyu 55 °funduszeue.info Minarellerine göre tuzlu, sülfatlı-hafif acı su olarak isimlendirilmişfunduszeue.inforay Kaplıcası şu an romatizmal hastalıklardan rahatsız olanlara şifa vermektedir yılından sonra modern tesislere kavuşmuş ve yıldan yıla ilaveler yapılmak suretiyle genişletilmiştir. Bugün iki oteli olan kaplıca; özel banyolu, sekiz kabine sahip, erkekler ve kadınlar için ayrı ayrı birer adet umumi havuzlu yıkanma yerleri olan hamamı, lokanta ve gazinosu ve 20 adet motelle hizmet vermektedir.

Reşadiye Kaplıcası

Ortalama sıcaklığı °C’dir. Romatizma, felçli hastalıklar ve kireçlenme gibi hastalıklara karşı tedavi edici bir özelliği vardır. Kaplıca son derece modern motel, yıkanma havuzları ve tesislere sahiptir. Kasabanın bitişiğindeki kaplıca belediye tarafından yaptırılan motel ile bütünleşmiştir. Motel ile 20 adet banyolu oda bulunmaktadır.

Niksar Ayvaz Suyu

Niksar’a 2 km. uzaklıkta bulunmaktadır. Membaa suyu sertlik derecesine sahiptir. Safra Kesesi ve böbrek taşına yüksek tansiyon ve damar sertliği hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.

Tokat’ın Sulusaray İlçesindeki kaplıca suyunun atıl kalması sonrasında devlet desteği ile bölgede Tokat Termal tesisleri kuruldu. Yapılan araştırmalarda 7 bin yıldır aktığı tespit edilen Kaplıca Suyu Helenistik çağlardan günümüze kadar insanlığın hizmetinde kullanıldı. Suyun egzama ve romatizmaya iyi geldiği noktasındaki söylemler üzerine Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilge Hilal Çadırcı, u üzerinde araştırma yapmaya başladı. Yaklaşık 10 yıl süren araştırmada kaplıca suyunun deri kanseri hücreleri üzerinde etkili olduğunu gözlemlendi. Patent başvurusunda sona gelinen bilimsel araştırma yayınlanacak makalesi sonrasında dünyaya duyurulacak.

TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN İNSAN GELİYOR

Sulusaray ilçesindeki termal kaplıca Türkiye’nin her yerinden şifa bulmak isteyen vatandaşların geldiği bir merkez haline geldi. Egzama Hastalığı ile mücadele eden Hamdi Gül, devam eden tedavisine ek olarak yaşadığı şehir olan Amasya’dan sık sık Sulusaray ilçesine gelerek kaplıca suyundan da faydalandı. Gül hastalığı yenmesine rağmen devlet desteği ile hayata geçen kaplıcayı her yıl düzenli olarak ziyaret ediyor. Tokat Termal’e şifa bulmak için geldiğini söyleyen Egzama Hastası Hamdi Gül: Amasya'dan geliyorum. Amacım şifa bulmak. Vücudumun bazı yerlerinde egzama vardı. Buraya birkaç kere geldiğimde baktım ki hızlı bir şekilde düzeliyor, iyileşiyor. Daha sonra hızlandırdım buraya gelmeyi. Devremülk aldık. Senede bir defa geliyoruz. Gine dizlerimizdeki romatizmal hastalıklara iyi geldiğini biliyoruz, rahatlıyoruz. Buraya emek verenlere, devletimize teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun bu imkanları bize sağlayanlara” diye konuştu.

SAĞLIK VE TURİZM BİRARADA

Yapılan araştırmalarla birlikte kaplıca suyu sadece bölge için değil dünya insanlığı için de önemli bir hale geldi. Kaplıca Tesisi Genel Müdürü Akın Çınar: “Tesisimiz öncelikle sağlıkla turizmi birleştiriyor. İçinde akan suyun 7 bin yıllık bir geçmişi var. Türkiye'nin gizli kalmış sağlık destinasyonlarından birisi. Özellikle dermatolojik hastalıklara çok iyi geldiği senelerdir biliniyor ve romatizmal ve ortopedik hastalıkların birçoğuna iyi geliyor. Bunun için insanlar sağlık anlamında burayı değerlendiriyor. Fakat şimdi bizim yatırımımızla beraber bu biraz turizme de evrildi. Burada devletin tabii bu yatırımları teşvik etmesi önemli. Bize de teşvik olarak, yatırım olarak bayağı bir teşviki oldu devletin. Çünkü lokasyonlar gördüğünüz gibi çok riskli ve zorlu lokasyonlar. Bu anlamda devletin bir takım riskleri üstlenmesi, insanların önünü görmesine yardımcı olması tabii ki önemli.

DEV BİR ÇALIŞMA

Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde dev bir çalışma oldu. Özellikle bu Melanoma hücrelerinin yani cilt kanserini yayan hücreleri suyun yok ettiğine dair Doğa Bilimler Fakültesinin önemli bir çalışması oldu. Bu bir anlamda önemli tabii. Yani hala bir kanser ilacı yapmak üzerinde bir imkan, bir ihtimal dahilinde çalışıyorlar. Bu insanlık için de önemli bir şey. Yani sadece Sulusaray ve tesisimiz özelinde konuşmamak. Gerekiyor. Sadece aslında ülke bazında da konuşmamak için gerekiyor. Bu dediğim gibi yani Dünya insanlık adına önemli bir gelişme, önemli bir şey diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

DEVLET YATIRIMLARI ARTTI

Tokat Valiliği ve Tokat İl Özel İdaresi, ilçedeki kaplıca suyunun tıbbi açıdan kullanımı için Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne kaplıcalar mevkiinde arazi tahsisi yaptı. Sulusaray Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yılı sonunda hizmete girmesi hedefleniyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof Dr Bünyamin Şahin yaptığı açıklamada: “Üniversitemize bağlı olarak inşaatı şu anda devam etmekte olan Sulusaray termal tedavi merkezi 2 sene kadar önce valiliğimizin ve il özel idaremizin bize tahsis etmiş olduğu 35 dönüm arazi üzerinde başlamış durumda. Burada bildiğiniz gibi eskiden beri gelen bir termal su var. Bunun saniyede 6 buçuk litresi üniversitemize tahsis edildi. Yer tahsisi yapıldı. Ve biz orada yatak kapasiteli bir termal tedavi hastanesinin şu anda inşaatına devam ettiriyoruz. sonunda bitirmeyi hedefliyoruz ve hastaların hizmetine sunmayı düşünüyoruz. Büyüklük olarak yatak kapasitesi var ama 99 tane odası var. Dolayısıyla hasta yanındaki refakatçiye göre daha yüksek miktarda hastaya hizmet etme potansiyeli var. Bizim hastane olarak tanımladığımız bu yapımız aynı zamanda bir otel konsepti sunuyor. Çünkü odalarımızın içerisinde 2 yatak var. Yani hasta ve refakatçisinin bulunabileceği aynı zamanda küçük bir mutfağı, banyosu, tuvaleti ve küçük bir balkonu da bizim hastalarımıza hizmet verecek şekilde tasarlanmış.  Güzel bir çevrenin içerisinde, etrafında turistik olarak birçok yapının bulunduğu aynı zamanda oteller bulunması sebebiyle, termal oteller bulunması sebebiyle hastaların ve yakınlarının gene aynı alanda, aynı bölgede, bir arada bulunabileceği güzel bir çevre oluşturma geleceğinde önemli bir potansiyele sahip” şeklinde konuştu.

Haber: Dursun Ekrem Er

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası