cliacil şurup ne işe yarar / Cliacil Mega - Hekimce

Cliacil Şurup Ne Işe Yarar

cliacil şurup ne işe yarar

Cliacil Mega

Cliacil Mega Film Tablet

Fenoksimetilpenisilinpotasyum

Ambalaj:

  •  MIU 20 çentikli film tablet.
  •   IU/5 mL x mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Duyarlı Patojenlerin olduğu tonsillit, akut sinüzit ve orta kulak iltihabı gibi üst solunum yolu enfeksiyonları, kızıl, erizipel, üst solunum yolunun (akut otitis media dahil) hafif ve orta derecedeki pnö-mokoksikenfeksiyonları, penisiline duyarlı stafilokokların etken olduğu deri dokularının hafif enfeksiyonlarının tedavisinde funduszeue.infocu olarak akut romatizma ve/veya Chorea geçirmiş hastalarda hastalığın tekrarının önlenmesi; konjenital ve/veya romatizmal kalp kapağı bozukluğu gösteren hastaların bakteriyel endokardite karşı korunmasında kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Penisilinlerekarşı aşırı duyarlı olduğu bilinenlerde kullanılmamalıdır.

Cliacil Mega Uyarılar: 

Sefalosporinlere aşırı duyarlıolduğu bilinenlerde penisilinlerle çapraz bir alerji olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Doğru endikasyon koymak ve gerekli dikkati göstermek kaydıyla, risk/yarar açısından değerlendirilerek gebelikte kullanılabilir.Süre geçtiğinden emziren annelerde dikkatli kullanılmalıdır.

Cliacil Mega Yan Etkileri:

 Anafilaksi,ürtiker, ateş yükselmesi, eklem ağrısı, anjiyonörotik ödem, eritema multiforme ve eksfoliyatif dermatit gibi alerjik reaksiyonlar daha seyrektir ve genellikle parenteral penisilin tedavisi sırasında görülenler oranla daha hafif seyrederler. Hemolitik anemi, lökopeni,trombositopeni ve eozinofiliye çok seyrek durumlarda rastlanabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Eşzamanlı Olarak kullanılan antifilojistik, antiromatizmal ve antipiretik ilaçlar da (özellikle indometazin, fenilbutazon, yüksek dozlarda salisilatlar)vücuttan dışarı atmanın kompetitif inhibisyonu dikkate alınmalıdıfunduszeue.infoisid Etkili penisilinler bakteriyostatik antibiyotiklerle kombine edilmemelidir. Oral yoldan eşzamanlı olarak verilen neomisin, fenoksimetilpenisilinin emilmesini güçleştirdiğinden kullanılmamalıdır.

Cliacil Mega Doz Önerisi:

 Cliacil Mega Tablet: Tercihen aç karnına, yemeklerden 1 saat önce alınmalıdır. Tabletler bol miktarda su ile çiğnenmeden yutulmalıdır. adölesanlar: günde 3 kez ½-1 film Tablet. Yetişkinler: günde 3 kez 1 film Tablet. Tedavi süresi hastalığın seyrine bağlıdıfunduszeue.infoye vücut ısısı normale döndükten sonra 3 gün daha devam funduszeue.info ve sekonder komplikasyonların önlenmesi açısından Cliacil ile tonsilit tedavisi en az 10 gün sürdürülmelidir. Enfeksiyonların çeşidine göre yetişkinlerde ve 12 yaşından büyük çocuklarda aşağıdaki pozolojinin uygulanmasıö-nerilir: Üs solunum yollarının kızıl ve yılancık dahil olmak üzerehafif ve orta ağırlıktaki streptokoksik enfeksiyonlarda 10 gün süreylegünde 3x1/5 film Tablet = eÜ. Solunum yollarının orta kulak iltihabı dahil olmak üzere hafif ve orta ağırlıkta seyreden pnö-mokoksikenfeksiyonlarında günde 3 kez 1 film Tablet = eUR. ateş normale döndükten sonra tedaviye 3 gün daha devam edilmelidir. Yumuşak kısımları orta derecede ve ağır seyreden stafilokoksik enfeksiyonlarında kültür ve duyarlılık testleri yapmak koşuluyla günde 3 kez 1 film Tablet = eUR. orofarenksin füzospiroke tozdan kaynaklanan hafif ve orta derecedeki enfeksiyonlarında (Vincent anjini) günde 3 kez 1 film Tablet = eUR. anürisi olan hastalarda doz aralığının 12 saate çıkarılması önerilir.

Cliacil Şurup:

 Aç karnına, en iyisi yemeklerden 1 saat önce alınmalıdır yaşın altındaki çocuklarda doz vücut ağırlığına göre hesaplanır.Süt çocukları ve küçük çocuklarda günlük doz 3 ile 6 kez de verilmek üzere eÜ/kg’dir yaşın üzerindeki çocuklar ile yetişkinlere aşağıdaki dozlar uygulanıfunduszeue.infookok enfeksiyonları: Üst solunum yolları enfeksiyonlarında(otitis media, kızıl ve yılancık dahil) hafif enfeksiyonlarda günde kez eÜ ile orta şiddetteki enfeksiyonlarda günde 3 kez eÜ funduszeue.infoö-mokok enfeksiyonları: Hafif ve orta şiddetteki solunum yolları enfeksiyonlarında (otitis media da dahil), günde 4 kez eÜ (hasta en az 2 gün ateşsiz olana kadar) funduszeue.infookok enfeksiyonları(kültür ve duyarlılık testleri yapmak koşuluyla): Deri ve yumuşak dokuların hafif enfeksiyonları ile ağız boşluğu ve gingiva enfeksiyonlarında günde kez eÜ veya günde 3 kez eÜ verilir.Çocuklar İçin -şu dozlar yol gösterici olabilir: Süt çocukları: günde 3 kez ½ ölçek. ufak çocuklar: Günde 3 kez 1 ölçfunduszeue.info çocukları: Günde 3 kez 2 ölçek. Tedavi süresi hastalığın seyrine bağlıdır. Tedaviye vücut ısısı normale döndükten sonra üç gün daha devam edilmelidir. Relaps ve sekonder komplikasyonların önlenmesi açısından Cliacil ile tonsilit tedavisi en az 10 gün sürdürüfunduszeue.infoürisi olan hastalarda doz aralığının 12 saate çıkarılması önerilir.

3. CL&#;AC&#;L nas&#;l kullan&#;l&#;r?

Uygun kullan&#;m ve doz/uygulama s&#;kl&#;&#;&#; için talimatlar:

Dozaj genellikle a&#;a&#;&#;daki &#;ekilde uygulan&#;r:

Yeti&#;kinler ve 12 ya&#; üstü çocuklar: enfeksiyonun &#;iddetine ve bölgesine göre genellikle günde 3 - 4 kere olmak üzere mg - mg (yakla&#;&#;k - milyon IU)

Ya&#; gruplar&#;* (veya kg cinsinden vücut a&#;&#;rl&#;&#;&#;

tek doz (ml)

(mg ve ünite cinsinden fenoksimetilpenisilin e&#;de&#;eri)

günlük doz (ml)

(mg ve ünite cinsinden fenoksimetilpenisilin e&#;de&#;eri)

Yenido&#;anlar ve 12 haftadan küçük bebekler

(3 - 5 kg aras&#;)

1,25 ml

(44,2 mg veya

ünite)

3 defa 1,25 ml (=3,75 ml)

(,7 mg veya , ünite)

12 haftadan 1 ya&#;&#;na kadar olan bebekler

(10 kg' a kadar)

2,5 ml

(88,5 mg veya

ünite)

3 defa 2,5 ml (=7,5 ml)

(,5 mg veya , ünite)

1 - 2 ya&#; aras&#; küçük çocuklar

(10 - 15 kg aras&#;)

3,75 ml

(1,25 ve 2,5 ml &#;eklinde)

(,7 mg veya

ünite)

3 defa 3,75 ml (=11,25 ml)

(,2 mg veya ünite)

2 - 4 ya&#; aras&#; küçük çocuklar

(15 - 22 kg aras&#;)

5 ml

( mg veya

ünite)

3 defa 5 ml (=15 ml)

( mg veya ünite)

4 - 8 ya&#; aras&#; çocuklar (22 - 30 kg aras&#;)

7,5 ml

(2,5 ve 5 ml &#;eklinde)

(,5 mg veya

ünite)

3 defa 7,5 ml (=22,5 ml)

(,5 mg veya ünite)

8 - 12 ya&#; aras&#; çocuklar (30 kg'dan fazla)

10 ml

(2 defa 5 ml olarak)

( mg veya

ünite)

3 defa 10 ml (=30 ml)

(,9 mg veya ünite)

*E&#;er hastalar&#;n ya&#; gruplar&#; ve vücut a&#;&#;rl&#;klar&#; net olarak tek bir doz aral&#;&#;&#;na dahil de&#;ilse, vücut a&#;&#;rl&#;&#;&#;na göre seçilen doz tavsiye edilir.

Kutu içerisinde, dozlara uygun olarak i&#;aretlenmi&#; ölçü ka&#;&#;&#;&#; vard&#;r. Tam dolu ölçek 5 ml içermektedir. Doktorunuz hastal&#;&#;&#;n&#;z&#;n seyrine göre dozu art&#;rabilir.

Günlük doz gün içinde mümkünse e&#;it aral&#;klarla genellikle 3 - 4 doza bölünür (6 - 8 saatte bir).

CL&#;AC&#;L'i bo&#;az ve bademcik enfeksiyonu (tonsillofarenjit) ve akut romatizmal ate&#; tedavisinde mutlaka 10 gün kullanmal&#;s&#;n&#;z. Di&#;er enfeksiyonlar&#;n tedavisinde genellikle 7 - 10 gün boyunca kullan&#;l&#;r, hastal&#;k belirtileri kaybolduktan sonra en az 2 - 3 gün daha kullanmaya devam etmelisiniz.

Kendinizi iyi hissetseniz bile lütfen bu süreye uyunuz.

Tedavi süresi mikroorganizmalar&#;n yan&#;t&#;na ya da klinik tabloya ba&#;l&#;d&#;r. 3 - 4 gün sonra bir iyile&#;me fark edilmedi&#;i takdirde tedavinizi sürdüren, ba&#;ka bir tedaviye karar verecek olan doktorunuza ba&#;vurunuz.

Akut romatizmal ate&#; profilaksisi (önleme tedavisi) için CL&#;AC&#;L kullan&#;lacaksa, her gün profilaksi süresince al&#;nmal&#;d&#;r.

Akut orta kulak iltihab&#;nda tedavi süresi rutin olarak gündür. Doktorunuz komplike bir iyile&#;me seyri öngördü&#;ünde tedavi süresini güne ç&#;kartabilir. Tedaviye, vücut &#;s&#;s&#; normale döndükten sonra üç gün daha devam edilmesi tavsiye edilir.

Bireysel olarak kullan&#;m süresine, tedaviyi sürdüren doktor karar verir.

Uygulama yolu ve metodu:

A&#;&#;zdan al&#;n&#;r.

Suland&#;r&#;ld&#;ktan sonra, 5 ml (=1 ölçek) &#;urup E.Ü*. (= mg) fenoksimetilpenisilin içerir. ml &#;urubun haz&#;rlanmas&#; için 60 gram kuru toz kullan&#;l&#;r. &#;i&#;e yar&#;s&#;na kadar önceden kaynat&#;l&#;p so&#;utulmu&#; içme suyu ile doldurulup kuvvetle çalkalan&#;r. Köpük giderildikten sonra etiketin üst kenar&#;ndaki k&#;rm&#;z&#; çizgiye kadar tekrar su doldurulur ve berrak bir çözelti elde edilinceye kadar çalkalan&#;r.

CL&#;AC&#;L &#;urup aç karn&#;na, tercihen yemeklerden 1 saat önce al&#;nmal&#;d&#;r.

Çocuklarda düzenli kullan&#;m&#; kolayla&#;t&#;rmak için CL&#;AC&#;L'i yemekler s&#;ras&#;nda da verebilirsiniz.

De&#;i&#;ik ya&#; gruplar&#;:

Çocuklarda kullan&#;m&#;:

&#;lk 3 ayda oral (a&#;&#;zdan) antimikrobiyal ajan kullan&#;m&#; önerilmez.

Çocuklarda uygulanacak dozlar için (doktorunuz farkl&#; bir doz önermedikçe) tabloya bak&#;n&#;z.

Ya&#;l&#;larda kullan&#;m:

Ya&#;l&#;larda doz ayarlamas&#;na gerek yoktur.

Böbrek/Karaci&#;er yetmezli&#;i:

Kreatinin klerensi ml/dak aral&#;&#;&#;nda olan hastalarda 8 saat ara ile uygulanan fenoksimetilpenisilin dozunun azalt&#;lmas&#;na genellikle gerek yoktur.

&#;iddetli böbrek yetmezli&#;i olup idrar ç&#;k&#;&#;&#; olmayan (anüri) hastalarda doz aral&#;&#;&#; 12 saate ç&#;kar&#;lmal&#;d&#;r.

Karaci&#;er yetmezli&#;inde doz ayarlamas&#; gerekli de&#;ildir.

E&#;er CL&#;AC&#;L'in etkisinin çok güçlü veya zay&#;f oldu&#;una dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczac&#;n&#;z ile konu&#;unuz.

Kullanman&#;z gerekenden daha fazla CL&#;AC&#;L kulland&#;ysan&#;z:

Di&#;er penisilinlerde oldu&#;u gibi, bir kereye mahsus gere&#;inden fazla miktarda CL&#;AC&#;L al&#;nmas&#; genel olarak zararl&#; de&#;ildir. CL&#;AC&#;L yanl&#;&#;l&#;kla a&#;&#;r&#; dozda al&#;nd&#;&#;&#;nda, tedaviyi bir süre durdurman&#;z gerekebilir.

CL&#;AC&#;L'den kullanman&#;z gerekenden fazlas&#;n&#; kullanm&#;&#;san&#;z, bir doktor veya eczac&#; ile konu&#;unuz.

E&#;er CL&#;AC&#;L kullanmay&#; unutursan&#;z:

Unutulan dozlar&#; dengelemek için çift doz almay&#;n&#;z.

Doktorunuza dan&#;&#;&#;n&#;z. Doktorunuz size bir sonraki ilaç alma zaman&#;nda de&#;i&#;iklik yapmaks&#;z&#;n devam edip edemeyece&#;inizi veya dozda bir art&#;&#;&#;n yararl&#; olup olmayaca&#;&#;n&#; bildirecektir.

CL&#;AC&#;L ile tedavi sonland&#;r&#;ld&#;&#;&#;nda olu&#;abilecek etkiler:

 

CL&#;AC&#;L tedavisini doktorunuzun onay&#; olmadan b&#;rak&#;rsan&#;z, hastal&#;kla ilgili &#;ikayetler tekrar ortaya ç&#;kabilir.

CLIACIL IU/5 ML ŞURUP HAZIRLAMAK İÇİN KURU TOZ, ML

Ürün özellikleri

1/13 KISA ÜRÜN BİLGİSİ funduszeue.infoŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CLİACİL  IU/5 mL şurup hazırlamak için kuru toz funduszeue.infoTİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM ETKIN MADDE: Fenoksimetilpenisilin potasyum (inek, koyun veya keçi sütü kaynaklı) IU (, mg’a eşdeğer) YARDIMCI MADDELER: Sukroz ,2 mg Potasyum sorbat 25 mg Sodyum benzoat 25 mg Sodyum siklamat mg Sodyum sitrat 75 mg Yardımcı maddeler için ’e bakınız. 3. FARMASÖTİK FORM Şurup hazırlamak için kuru toz Beyaz, sarımsı beyaz, aromatik meyve kokulu toz funduszeue.info ÖZELLİKLER TERAPÖTIK ENDIKASYONLAR • Tonsillofarenjit (10 gün) • Fenoksimetilpenisiline duyarlı patojenlerin neden olduğu bronşit, bronkopnömoni, pnömoni, orta kulak enfeksiyonları (Haemophilus influenzae dışında) ve paranazal ve maksiller sinüslerin enfeksiyonları (Haemophilus influenzae dışında). • Erizipel, erizipeloid ve eritema migrans gibi deri enfeksiyonları, lenf düğümlerinin enflamasyonu (lenfadenit), lenf damarlarının enflamasyonu (lenfanjit). • Kızıl tedavisi. • Romatizmal ateş primer tedavisi (10 gün) ve sekonder profilaksisi, endokardit profilaksisi. • Ağız boşluğu ve dişetlerinin bakteriyel enfeksiyonları: İnflamatuvar enfiltrasyonlar, ikinci ve üçüncü derecede diş çıkartma güçlükleri, antrum fistülü (maksiller sinüse perforasyon), yüksek risk grubu hastalarda (ör. konjenital kalp hastalığı, yapay kalp kapakçığı olanlar, romatizmal endokardit) diş çekimi ve diş-çene cerrahisi sırasında enfeksiyon profilaksisi, virüslerden ileri gelen dişetleri ve ağız mukozasının iltihaplarında (gingivitis, stomatitis) sekonder Gram-pozitif bakteriyel enfeksiyonların önlenmesi. POZOLOJI VE UYGULAMA ŞEKLI POZOLOJI/UYGULAMA SIKLIĞI VE SÜRESI: Fenoksimetilpenisilin antibakteriyel aktivitesi hem IU hem de vücut ağırlığına göre tanımlanmıştır. IU ve vücut ağırlığı arasındaki ilişki aşağıdaki şekildedir: 1 mg fenoksimetilpenisilin (serbest asBelgenin tamamını okuyun

CLIACIL MEGA 20 tablet Nedir ve Ne İçin Kullanılır

funduszeue.infoL nedir ve ne için kullanılır?

• CLİACİL fenoksimetilpenisilin potasyum etkin maddesini içerir. Fenoksimetilpenisilin, penisilin grubundan bir antibiyotiktir. Duyarlı bakterilerin neden olduğu çeşitli enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.

• 1 film tablet içinde E.Ü. 12 (,29 mg) etkin madde bulunur. 20 çentikli film tablet içeren blister ambalajda kullanıma sunulmuştur.

*E.Ü: Enternasyonel Ünite

• Piyasada ayrıca CLİACİL şurup hazırlamak için kuru toz içeren formu mevcuttur. 5ml’lik ölçeği ile birlikte ml şurup hazırlamak için 60 gram granül içeren şişede sunulmaktadır.

Doktorunuz size CLİACİL’i aşağıdaki nedenlerden biri veya birkaçı dolayısıyla reçete etmiş olabilir:

- Yutak ve bademciklerde enfeksiyon (Tonsillofarenjit)

- CLİACİL’e duyarlı mikropların yol açtığı akciğerlerde meydana gelen enfeksiyonlarda, zatürre, orta kulak enfeksiyonları, sinüslerin enfeksiyonları)

-    Erizipel (yılancık), erizipeloid ve eritema migrans gibi deri enfeksiyonları, lenf düğümlerinin iltihaplanması (lenfadenit), lenf damarlarının iltihaplanmasında (lenfanjit)

-    Kızıl tedavisi

-    Romatizmal ateş tedavisi veya tekrar etmesinin önlenmesi, kalbin kapak, duvar ve damar yapılarının iltihaplanmasının önlenmesinde

-    Ağız boşluğu ve dişetlerinde bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlarda, ikinci ve üçüncü derecede diş çıkartma güçlükleri, yüzdeki sinüs boşluğu enfeksiyonunda sinüs boşluğunun dışarı açılması (antrum fistülü) tedavisi

-    Yüksek risk grubu hastalarda (ör. Doğumsal (Konjenital) kalp hastalığı, yapay kalp kapakçığı olanlar, romatizmal endokardit geçirenler) diş çekimi ve diş-çene cerrahisi sırasında gelişebilecek enfeksiyonlardan korumada

Kalp KriziKalp Krizi  Kalbe giden kan akışı durduğunda kalp krizi meydana gelir.
AstımAstım  Astımlı kişilerin akciğerlerindeki hava boruları (bronşlar) hassastır. Bu kişiler belirli tetikleyici faktörlere maruz kaldıklarında, hava boruları nefes almalarını güçleştirecek şekilde daralır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası