klozet kapağı menteşesi nasıl takılır / Klozet Kapağı Nasıl Takılır, Nasıl Sökülür? - Teknik Rehber

Klozet Kapağı Menteşesi Nasıl Takılır

klozet kapağı menteşesi nasıl takılır

Serel Klozet Kapak Menteşe Seti - Alt Kısım 150400300353

Klozet kapaklarının yavaş kapanmasında kaliteli menteşe seçimi oldukça önemli bir yere sahiptir. Serel alt kısım klozet kapak menteşe seti ise kalitesi sayesinde sıklıkla tercih edilir. Bu ürün, set halinde olduğundan monte edilmesi basittir. Serel ve ECA kapaklarla uyumlu olan menteşe seti, klozetin yavaş bir şekilde açılıp kapanmasını sağlar. Serel kapağın orijinal parçası olan menteşe seti birinci sınıf malzemeden üretilir. Kaliteli yapısıyla bu ürün, uzun ömürlü ve konforlu kullanım imkânı sunar.

  • Serel ve ECA kapaklarla uyumludur.
  • Kaliteli malzemeden üretilir.
  • Klozet kapağının alt kısmına monte edilir.

Serel Klozet Kapak Menteşe Setinin Özellikleri Nelerdir?

Serel Klozet Kapak Menteşe Setinin Özellikleri Nelerdir?

Serel alt kısım klozet kapak menteşe seti kullanım açısından konforlu bir üründür. Söz konusu set sayesinde klozet kapağı, normalden daha uzun süre ilk günkü gibi kullanılabilir. İnsan sirkülasyonun yoğun olduğu tuvaletlerde bile bu ürün, klozet kapağının kolayca bozulmasını önler. Kaliteli malzemeden üretilen Serel alt kısım klozet kapak menteşe setinin içinde 10 parça ürün bulunur. Bahsedilen setteki tüm parçalar orijinal Serel kapak ürünüdür. Ancak bu menteşe takımını ECA kapaklarının alt kısmında da kullanabilirsiniz. Setin içerisinde iki tür ürün bulunur. Monte edilecek olan uçlu malzemenin gövdesi plastik olduğu için hafiftir. Söz konusu set içerisindeki diğer parça ise monte işlemi sırasında kullanılacak olan yardımcı malzemedir. Bu parça metaldir ve üzerinde bir delik vardır. Serel klozet menteşe setinin montaj işlemi ise sadece dakikalar alır.

Serel Klozet Kapak Menteşe Seti Ne İşe Yarar?

Serel klozet kapak menteşe seti kısa sürede bozulmanın önüne geçen kaliteli parçalardan oluşur. Genellikle klozet kapakları zaman içinde daha hızlı kapanmaya ve açılmaya başlar. Bunun nedeni menteşelerin yıpranmış olmasıdır. Klozet menteşesi eski işlevini görmezse kapağın kırılma ihtimali artar. Serel klozet kapak menteşe setiyle eski parçaları değiştirebilirsiniz. Böylece klozet kapağı hızla düşmez ve kırılma ihtimali ortadan kalkar. Serel klozet kapak menteşe setiyle, tuvalet kullanımını daha konforlu hâle getirmek mümkündür. Bahsedilen ürün sayesinde klozet, yeni takılmış gibi dayanıklı olur. Üstelik bu ürün, tuvalet kullanımı sonrasında siz indirmeyi unutsanız bile kapağın kendiliğinden yavaşça düşmesini sağlar. Serel klozet kapak menteşe seti, bu sayede tuvalet hijyenini korumaya da yardımcı olur. Kaliteli bir klozet menteşesi arıyorsanız bu ürünü tüm orijinal Serel kapaklarda kullanabilirsiniz.

Serel Klozet Kapak Menteşe Seti Nasıl Kullanılır?

Serel alt kısım klozet kapak menteşe setini takmak çok zahmetli değildir. Bu ürünü monte etmek ise fazla zamanınızı almaz. İlk adımda setin içerisinden çıkan parçaları birleştirmek gerekir. Öncelikle sette yer alan uçlu parçayla halka metal birbirine geçirilir. İkinci olarak ise birleştiren aparat montaj deliğinden aşağı doğru yerleştirilir. Hemen ardından menteşe yukarı kaldırılarak vida iyice sıkılır. Menteşeleri monte ettikten sonra üzerine metal şapkaları yerleştirebilirsiniz. Son olarak ise klozet kapağı menteşelerin üzerine oturtulur. Kapağı menteşelere koyduktan sonra ilk aşamada çıkarılan metal yan şapkalar tekrar takılır. Serel alt kısım klozet kapak menteşe setini tek başınıza dakikalar içinde monte edebilirsiniz. Üstelik eski parçaları yenisiyle değiştirirken ekstra herhangi bir aparata ihtiyaç duymazsınız. Siz de kaliteli ve orijinal Serel kapağınızla uyumlu yeni bir menteşe seti arıyorsanız bu ürünü tercih edebilirsiniz. Ürünü kullananların değerlendirmelerini görmek için Serel alt kısım klozet kapak menteşe seti yorum bölümüne göz atabilirsiniz. Ayrıca bu kaliteli ürünü Trendyol’dan güvenle satın alabilirsiniz.

Klozet Kapağı Nasıl Takılır, Nasıl Sökülür?

Klozet kapağı takma.

Klozet kapağı montajı yapmadan önce; eski kapağınızı nasıl söktüğünüze dikkat edin! Çünkü, montajı da aynı şekilde yapacaksınız.

Klozet kapağını sökerken aşamaları aklınızda tutmaya çalışın. Bu sayede yeni klozet kapağını daha kolay takabilirsiniz. Klozet kapağı nasıl takılır? ve klozet kapağı değiştirme sırasında dikkat etmeniz gereken noktaları aşağıda anlattık. Önce, klozet kapağı sökme işlemi ile başlayalım.

Klozet Kapağı Nasıl Sökülür?

Aşağıdaki klozet kapağı sökme videomuzu izledikten sonra detaylar için daha aşağıdaki açıklamalarımızı okuyabilirsiniz. Sayfanın daha altında ise klozet kapağı montajı başlıklarını okuyabilirsiniz.

Klozet Kapağı Sökme

Klozet kapağı nasıl sökülür? Klozet kapağını sökmek ve takmak ustalık gerektiren bir iş değildir. Bir ustaya veya tamirciye ihtiyacınz yok. Sadece klozet kapağının altındaki vidaları elinizle saat yönünün tersine doğru çevirin.

Klozet kapağı vidaları genellikle plastiktir. Klozet kapağı vidası metal de olsa, söküm işlemi aynıdır. Sadece, çok uzun süre beklediğinden, veya daha önce fazla sıkındığından dolayı sıkışmış olabilir. Eğer, klozet kapak vidaları sıkışmışsa bir pense ile gevşetip açabilirsiniz.

Klozet Kapağı Vidası Nasıl Sökülür?

Klozet kapak vidasını sökerken dikkat etmeniz gerekenler aşağıda listeledik.

  • Klozet kapak vidasını sökerken anahtar veya pence kullanmayın, özellikle plastik vidalar kırılabilir. Sıkıştıysa pense ile saat yönünün tersine doğru biraz gevşetin.
  • Vidayı sökmekte zorlanıyorsanız, klozet kapağını tutup hafifçe sağa sola kaydırın.
  • Sökme işleminde aşırı zorlanıyorsanız, vidanın üstünden WD-40 sıkın.
  • Klozet kapağı vidasını tutmakta zorlanıyorsanız, ince bir bez ile tutmayı da deneyebilirsiniz.

Klozet Kapağı Nasıl Çıkarılır?

Yukarıdaki videoda gösterdiğimiz gibi, vidaları söktükten sonra, yavaşça kapağı kaldırın. Klozet kapağını kaldırırken vidaların kenarlardan tutarak, montaj vidalarının klozete düşmesini engelleyebilirsiniz.

Klozet Kapağı Nasıl Takılır?

Klozet kapağı nasıl takılır? Yeni klozet kapağınızı söktüğünüz gibi takmanız gerekiyor. Bu nedenle, sökerken parçaların yerleşimine bakın.

Özellikle, montaj vidasının nasıl durduğuna bakın ki, tekrar takarken kolay olsun. Şimdi, klozet kapağı nasıl değiştirilir? sırasıyla anlatalım.

Klozet Kapağı Montajı

Klozet kapağı nasıl takılır?
  • Önce, klozet kapağı montaj vidalarını klozet kapağına söktüğünüz gibi takın. Yönünü ayarlayın.
  • Montaj vidalarını taktıktan sonra, klozet kapağının çubuklarını klozet üzerindeki deliklere yerleştirin.
  • Klozet kapağının düzgünce oturduğuna emin olun. Birkaç adım geri giderek, kapağın sağdan soldan taşmadığına bakın.
  • Gerekli düzeltme ayarlamaları yaptıktan sonra klozet kapağı montaj vidalarını saat yönünde sıkın. Montaj vidalarını sıkarken biraz sağdakini biraz soldakini sıkın ki kasma yapmasın.
  • Birini tamamen sıkıştırmadan diğerine geçin ki kapak kasmasın. Sona yaklaştığınızda artık ikisini de iyice sıkabilirsiniz.

Klozet kapağı alırken eski klozet kapağınızı söküp, temizleyip satıcıya gösterebilirsiniz ya da klozet kapağını ters çevirip bir gazete kağıdına kalem ile kenarlarında çizebilirsiniz. Bu sayede, aynı ebatta klozet kapağı alabilirsiniz. Menteşelerini de kontrol etmek için yanınızda götürmeyi unutmayın.

Klozet Kapağı Montaj Vidası Birbirine Uyar mı?

klozet kapagi montaj vidasi

Klozet kapağı montaj vidalarının büyük bir çoğunluğu birbirine uyar. Şekilleri farklı olsa da; birçok plastik ve metal klozet kapağı vidası birbirine uyuyor. Siz yine de, emin olmak için, eski montaj vidalarını götürüp satıcıya gösterebilirsiniz.

Klozet kapağı montajını kısaca anlatmaya çalıştık. Konu hakkında soru, görüş ve önerilerilerinizi yorum kısmından yapabilirsiniz. Klozet montajı hakkında bilgi almak için, linke tıklayarak, “Klozet montajı nasıl yapılır?” yazımızı okuyabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır