toki ev devri nasıl yapılır / TOKİ alim-satim-devir -bilgi grubu

Toki Ev Devri Nasıl Yapılır

toki ev devri nasıl yapılır

TOKİ'nin gayrimenkul satışlarında tapular e-Devlet'ten alınabilecek

AA muhabirinin TOKİ'den aldığı bilgiye göre, İdare tarafından vatandaşlara tapu alımında kolaylık sağlayan uygulama hayata geçirildi.

Buna göre, TOKİ'den gayrimenkul alıp borcunu peşin ödemiş veya bitirmiş, kat mülkiyeti tesis edilmiş gayrimenkul alıcıları, banka ve tapu müdürlüklerine gitmelerine gerek kalmadan tapularını e-Devlet üzerinden alabilecek.

Gayrimenkul alıcısı, taksit ve emlak vergisi borcu bulunmama, DASK yaptırmış olma şartıyla tapu almaya hak kazandığı konut veya iş yeri için e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapabilecek, kendi adına kayıtlı olan konut ve iş yeri bilgilerini görebilecek.

Gayrimenkul alıcısı, e-Devlet üzerinden "TOKİ Tapu Devri İşlemleri" alanına giriş yaparak site yönetiminden aldığı "borcu yoktur" belgesini sisteme yükleyecek. Alıcı, taahhütnameyi onaylayarak başvurusunu tamamlayacak.

Başvurunun kabul edilmesinin ardından tapu müdürlüğü, işlemlerin yürütülmesi sırasında gayrimenkul alıcısına ödemesi gereken ücretleri SMS ile iletecek. Bu ödemelerin yapılması ve işlemlerin tamamlanmasıyla gayrimenkul alıcısı adına tapu tescil işlemi sonuçlanacak.

İşlemi sonuçlanan gayrimenkul alıcıları, e-Devlet üzerinden Web Tapu sistemine girerek tapu kaydına ulaşabilecek. İsteyenler harçlarını yatırıp tapu senetlerini Web Tapu sistemi üzerinden alabilecek.

Başvurunun olumsuz sonuçlanması durumunda ise tapu müdürlüğünden gelen bilgiler, gayrimenkul alıcısına iletilerek sorunun giderilmesi beklenecek. Sorun giderildikten sonra vatandaşlar tekrar aynı şekilde başvuru yapılabilecek.

- Vatandaşlar işlemlerin aşamalarını e-Devlet'ten takip edebilecek

İşlemler sürerken tapu müdürlüğünden iletilen durum bilgisi, bankalar ve e-Devlet üzerinden paylaşılacak. Böylece vatandaşlar, e-Devlet üzerinden işlemin aşamalarını da takip edilebilecek.

İndirim kampanyasında banka kredisi kullanarak borcunu kapatan alıcıların ise banka lehine ipotek onama belgesi imzalamaları gerektiği için bankaya gitmeleri gerekecek.

Bu arada gayrimenkul alıcılarının mağduriyet yaşamamak için banka şubesi veya e-Devlet üzerinden tapu işlemleri için tapularını adlarına tescil ettirmeleri gerektiği hatırlatıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Toki devir sözleşmeleri

TOKİ tarafından yapılan konutlarda hak sahipleri :
a-Anahtar teslim tarihinden sonra 1 yıl geçmeden üçüncü kişilere devir ve temlik yapamazlar.

b-Devir hakları dolan alıcıların ise TOKİ İdaresi vekili bankanın huzurunda imzalanan devir protokolünü ibraz etmeleri halinde devir veya temlik yapabilirler.

c-Harç ve damga vergisi devir protokolünde gösterilen bedel üzerinden alınır/42 SAYILI GENELGE

/17 sayılı GENELGE
Toplu Konut İdaresince, alt gelir grubu ve yoksul grubu ile orta gelir grubuna yönelik projeler için 3 tür sözleşme yapıldığı ve bunların;
1 - Satış Gayrimenkul Satış Sözleşmesi,
2 - Açık Satış Gayrimenkul Satış Sözleşmesi,
3- Alt Gelir Grubu ve Yoksul Grubu Projeleri Gayrimenkul Satış Sözleşmesi,Olduğu anlaşılmaktadır.

1 - Satış Gayrimenkul Satış Sözleşmesi:
Bu sözleşmenin 5. maddesi uyarınca alıcılar, sahip olduğu hak ve yükümlülüklerini anahtar teslim tarihinden itibaren 1 (bir) yıl sonrasına kadar üçüncü kişilere devir ve temlik edememektedir. Ayrıca, konut teslim tarihinden itibaren 1 yıl sonra devir yasağı kaldırıldığında, devir protokolü BANKA huzurunda imzalanmaktadır.

2 - Açık Satış Gayrimenkul Satış Sözleşmesi:
Açık satış yöntemi ile tekrar satışa sunulan projelerde bu sözleşme imzalatılmakta olup, kuralı satışta yer alan devir şartı burada kaldırılmıştır. Belirtilen satış için kullanılan sözleşmenin 5. maddesinde, "alıcının, işbu sözleşmeden doğan haklarını üçüncü şahısa devredebileceği" , devir işlemleriyle ilgili protokolün taraflarca banka huzurunda imzalanacağı belirtilmiştir.

3 - Alt Gelir Grubu ve Yoksul Grubu Projeleri Gayrimenkul Satış Sözleşmesi :
Daha önce kullanılan ve ilgi genelgemize konu bu sözleşmenin "alıcılar, sahip olduğu hak ve yükümlülüklerini anahtar teslim tarihinden itibaren 1 (bir) yıl sonrasına kadar üçüncü kişilere devir ve temlik edemez" hükmünü içeren 5. maddesinde değişikliğe gidilmiş ve "alıcının, konutunu b o r c u b i t e n e kadar devredemeyeceği" hükmü getirilmiştir.

Toplu Konut İdaresine ait konutların devrine ilişkin şartların sözleşmelerde yer alması nedeniyle, bunlarla ilgili işlemlerde;
Öncelikle sözleşmelerin incelenerek devire ilişkin hükümlerin belirlenmesi ve buna göre de ilgi genelgemizin (b) bendinde açıklandığı şekilde işlem yapılması gerekmektedir.(Yani Devir hakları dolan alıcıların ise TOKİ İdaresi vekili bankanın huzurunda imzalanan devir protokolünü ibraz etmeleri halinde devir veya temlik yapılabilecektir.)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası