izmir batman tren seferleri / Batman İli bölgesi trenleri: saatler, tarifeler, fiyatlar ve biletler | Virail

Izmir Batman Tren Seferleri

izmir batman tren seferleri

Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ön plana çıkan Batman, pek çok önemli turistik noktasının yanı sıra mağaraları, manastırları ve kiliseleri ile ziyaretçilerini zaman tünelinde gibi hissettiriyor. Batman’da gezilecek yerler listenizin ilk sırasına Hasankeyf’i ve Malabadi Köprüsü’nü eklemelisiniz. Memikan Köprüsü ve Zeynep Bey Kümbeti de görülmesi gerekenler arasında…

Ne zaman kurulduğu net olarak bilinmeyen Hasankeyf’te yapılan araştırmalar, bu bölgenin çok eski bir yerleşim yeri olduğunu gösteriyor. MS 4. yüzyıla ait olan Hasankeyf Kalesi, Bizans İmparatoru Konstantinos tarafından bölgeyi korumak amacıyla yaptırılmış. Hasankeyf, zengin tarihi yapılarını korumak amacıyla 1981 yılında sit alanı ilan edildi.

Batman’da gezilecek yerler listenizin başlarında bulunması gereken 4000’i aşkın olduğu düşünülen ve Sümerlere Asurlulara, Babillilere ev sahipliği yapan Hasankeyf mağaraları size büyüleyici bir atmosfer sunuyor. Mağaralarda kullanılan su, sifona benzer bir sistem kullanılarak taşınarak fizik kurallarına bile ilham olan bir yol izlenmiş.

Hasankeyf’te görmeniz gereken bir diğer önemli yapı ise Yolgeçen Hanı… Halk arasında geleni gideni belli olmayan yerler için kullanılan bu deyim, tam da bu mekandan esinlenilerek ortaya çıkmış. 1000 kişilik doğal bir mağara olan Yolgeçen Hanı, Hasankeyf Kalesi’nin altında bulunuyor. Su stoklamak için bir mahzen, kaleye çıkmak içinse gizli bir geçidi bulunan han, Dicle Nehri’nin karşısına geçmek isteyenlerin dinlendiği veya geceyi geçirdiği bir yer olarak kullanılıyordu.

Batman’da gezilecek yerler listesi bir hayli uzun olduğundan şehri hakkıyla gezmek için en az 4 gün konaklamanız gerekiyor. Adına türküler yazılan Malabadi Köprüsü; Akkoyunlu Beyliği Dönemi’nden kalan anıt mezar Zeynel Bey Kümbeti; geçmişte stratejik konumu nedeniyle büyük önem taşıyan fakat günümüzde harap durumda olan Memikan Köprüsü gibi daha pek çok değerli yapı ve eseri yakından görmelisiniz. Yapıldığı dönemin mimarlık harikası olan On Kemerli Köprü, Batman merkeze 7 km mesafede bulunuyor. Batman Çayı üzerinde tren ve hayvanların geçişini sağlamak amacıyla yapılan köprünün inşaatı ise 1944 yılında sona erdi. Hızır Bey Camii, İbrahim Bey Camii, Mor Kiryakus Manastırı, Mor Aho Manastırı, Bozikan Kalesi, El Rızk Camii, İmam Abdullah Zaviyesi, Kozluk Kalesi gibi birbirinden önemli yapıları da görmeden dönmeyin.

Batman’da alışveriş denildiğinde ilk olarak geleneksel dokumacılık sanatı akla geliyor. Günümüze taşınamayan bu dokuma türünün geleneğini 5-6 esnaf sürdürmeye çalışıyor.Batman’dan alınması gereken hediyelik eşyalar arasında iğne oyası, kanaviçe üzerinde nakış, yün çorap, kazak, dantel ve ipek kumaşlar bulunuyor. Son yıllarda şehirde kilim ve halı dokumacılığı da gelişme göstermiş olup, hediye alternatiflerinize eleyebilirsiniz.

Batman mutfağında tatmanız gereken lezzetlerin başında bumbar dolması geliyor. Bağırsağın temizlenip içine soğan ve bulgur konarak hazırlanan bumbar dolmasını ana yemek olarak da söyleyebilirsiniz. Güneydoğu Anadolu mutfağının en sevilen lezzetlerinden çiğköfte, hamur, et ve tavuğun enfes buluşmasıyla hazırlanan perde pilavı, derin bir kuyuda yapılan tandır ekmeği ve şehrin ev sevdiği hamur işi yemeklerden biri olan Şam böreği Batman’da yemeniz gerekenler arasında bulunuyor.

Batman seyahatinizi bölgedeki festivallere göre planlamak isterseniz, ekimde düzenlenen Ceviz ve Bal Festivali, aralık aylarında gerçekleşen Batman Hasankeyf Festivali ve Yılmaz Güney Film Festivali’ni bir yerlere not edebilirsiniz.

Kars - Batman arası en ucuz tren biletlerini bulun

Tren Yolculuğu Hakkında

Tren Yolculuğunun İpuçları

En hızlı trenleri seçerek saatte 300 km'yi aşan hızlarda yolculuk yapabilirsiniz. Kars - Batman tren yolculuğu sadece daha hızlı değil aynı zamanda daha rahattır! Yolculuk genelde şehir merkezinde biteceği için zaman kazanabilirsiniz.

Batman şehrine ister normal trenle, ister yüksek hızlı trenle gidin yolculuğunuzun çevresel etkisini ve karbon ayak izini azaltmış olacaksınız. Yolculuğunuz boyunca pencerenizden güzel manzaraları izlerken kendinize bu seçimi yaparak doğanın korunmasını sağladığınızı hatırlatabilirsiniz.

Kars - Batman arasında yapılan tren yolculuğu, 30 kat daha az CO2 emisyonuyla uçak ve arabaya ekolojik bir alternatiftir.

Kars - Batman tren yolculuğunuzda favori müzik listenizdeki parçaların tadını bitmek tükenmek bilmeyen güzel manzaralar eşliğinde çıkarın.

Biliyor muydunuz?

Dünyanın en düz demiryolu hattını Avustralya'da bulabilirsiniz. 478 kilometre uzunluğundaki bu hat, aynı zamanda dünyanın en uzun ve en düz demiryolu hattı olarak kabul edilir.

Demiryolu şirketleri 1883 yılından itibaren bugün bildiğimiz saat dilimlerinin kullanımında önemli bir rol oynamıştır.

Manyetik olarak yükseltilmiş trenler (kısaca Maglev) şu anda dünyanın en hızlı trenidir. 603 km/s hıza ulaşan Maglev'in hemen arkasında 2020 itibariyle raylar üstünde giden en hızlı tren olan Fransız yüksek hızlı treni (574,8 km) vardır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası