ses kartı yanarsa ne olur / Telefon Anakart Yanması Nasıl Anlaşılır | Cep Hastanesi

Ses Kartı Yanarsa Ne Olur

ses kartı yanarsa ne olur

TV ANAKARTI NEDEN YANAR?

TV anakartı neden yanar?

Televizyon, hemen hemen her evin vazgeçilmezidir. LCD gibi yüksek çözünürlük oranına ve görüntü kalitesine sahip modeller son yıllarda oldukça uygun fiyatlarla bulunabiliyor. Evlerden kafeteryalara kadar her yerde kullanılan bu modellerin aynı zamanda yüksek voltaja karşı hassas olduğunu da belirtmek gerekiyor. Gerekli önlemler alınmazsa, basit bir yüksek  voltaj  televizyonun bozulmasına, hatta yangın ve patlama kaynağı olmasına sebep olabilir. Bu yüzden TV anakart yanması durumuna karşı önlem almak gerekir.

Televizyon Anakartı Nedir?

Televizyon da dâhil olmak üzere birçok elektronik cihaz, komplike sistemlerin birbirleriyle bağlantı kurmasıyla çalışır. Bu donanımların senkronize olarak çalışabilmeleri için ise bir iskelet yapısı gerekir. Anakart tam olarak budur. Cihazın elektronik devrelerini birbirlerine bağlayarak bir iskelet yapısı teşkil eder ve sistemin çalışmasını sağlar. Televizyonların çalışması da bu anakart sistemine bağlıdır ve anakart zarar gördüğü takdirde cihazın iyi bir biçimde çalışması mümkün olmayacaktır?

Anakart Bozulursa Ne Olur?

Anakart, televizyonun beyni olarak kabul edilebilir. Cihaza gelen komutlar bu sistem vasıtasıyla gerekli donanımlara iletilir ve sistemlerin çalışması sağlanır. Anakart arızalandığında ise, bu komut ve işlev durumu bozulacak, kumandadan ve düğmelerden alınan komutlar iç donanımlara iletilemeyecek ya da televizyonun bazı özellikleri kendiliğinden çalışmaz hâle gelecektir. Ayrıca anakart bozulduğunda sistemdeki voltaj dengesi de bozulacaktır. Bu durum da led ampul gibi iç sistem parçalarının aşırı voltaj alıp patlamasına ve televizyonun bir yangın kaynağı hâline gelmesine sebep olabilir.

Anakart Bozulmalarına Karşı Ne Yapılmalıdır?

Anakart değişimi oldukça masraflı bir işlemdir. Ayrıca bozulduktan sonra değiştirildiğinde, kaydedilmiş olan bilgilerin yok olma ihtimali vardır. Bu yüzden değişime ihtiyaç duymadan, anakart bozulmalarına karşı önlem almak gerekir.

Öncelikle televizyonun nemli ve tozlu ortamlarda bulunmamasına dikkat edilmelidir. Cihazın içinde biriken toz, anakartın bozulmasına sebep olur. Televizyon zaman zaman küçük bir el süpürgesiyle temizlenerek bozulmalara karşı önlem alınabilir.

Ancak anakart yanmasının en büyük sebebi voltaj dengesizliğidir. Anakart, cihaza yönelen yüksek voltajı regüle etme gücüne sahip değildir ve bu durum bozulmasına sebep olur.

Dairenizin tümüne uygulanacak Trimbox ile, LCD televizyonları korumanın ve anakart yanması gibi arızaları önlemenin en garantili yoluna sahip olabilirsiniz. TRIMBOX tesisat dâhilinde oluşan voltaj dengesizliklerini önlemekle birlikte yıldırım, şebeke arızası gibi dış kaynaklı yüksek voltajların sönümlenmesini sağlar. Anakarta ve diğer iç donanım parçalarına zarar verecek elektrik akımlarının gelmesini engeller. Tesisatın voltaj seviyelerini düzenleyerek stabil hâle getirdiği gibi, tehlikeli elektrik akımlarını tamamen önler. LCD gibi televizyon modellerinin kullanıldığı her yerde mutlaka Trimbox bulunmalıdır.

Basit tedbirler bazen hayat kurtarır. Ailemize, işimize, çevremize yapacağımız en güzel yatırım, onları koruyucu tedbirlerdir. Trimbox ve GNDSeries ile elektrik kaynaklı hasarlardan ve buna bağlı elektrik kontağı yangınlarından korunabilirsiniz. 

Whatsapp : +90 24 23

 

kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir

İyi günler, blogumun okuyucuları sizlerle Denis Trishkin.

Muhtemelen, bilgisayar aniden düzgün çalışmayı durdurursa her kullanıcı memnun olmaz. Özellikle ses Windows XP veya daha yeni sürümlerde çalışmadığında. En ilginç olanı, basit yazılım hatalarından ilgili sorunlara kadar pek çok neden olabilir. anakart Arızayı düzeltmek için olası tüm seçenekleri size anlatmaya çalışacağım.

Komik olduğu kadar, bilgisayardaki sesin çalışmamasının en yaygın nedenlerinden biri yanlış bağlantıdır. Kurulum talimatları her ekipmana dahil edilmelidir. İki kez kontrol etmek daha iyi. Çoğu durumda, hoparlörler V ağa bağlanır ve arka veya ön paneldeki bir bilgisayarda karşılık gelen yeşil girişe bağlanır.

büyütmek

Bazen daha karmaşık sistemlerle karşılaşılır. Sorun onlarla birlikte ortaya çıkar. Sesle bağlantılı tüm bağlantı noktaları oraya dahil edilir.
Her şeyin doğru şekilde bağlandığından eminseniz, diğer olası nedenlere dikkat etmeye değer.

Sürücüler( )

Eşit derecede yaygın bir neden, sürücü ile ilgili sorunlardır. Bu, özellikle bilgisayarın ayrı bir ses kartına sahip olması durumunda geçerlidir.

Şimdi donanımın kendisini kontrol etmemiz gerekiyor:

Ses kartı üreticileri genellikle ürünlerini gerekli özelliklere sahip bir diskle tamamlar. yazılım Bunun gibi bir şeye sahip değilseniz, internette bulmaya çalışın.

Realtek( )

Bilgisayarda tümleşik bir ses kartı varsa (anakarta yerleşik), Realtek'ten bir çip olma ihtimali% 99'dur. "Denetim Masası" nda bu tür bileşenler "" olarak tanımlanır. Üreticinin onlar için kendi yazılımı vardır. Resmi web sitesinde bulabilirsiniz. Önemli olan, doğru işletim sistemini ve bitliliğini göstermektir.


Önemli! Genellikle sistemin bir sürücü bulamadığı "Kontrol Paneli" ekipmanında sarı bir arka plan üzerinde ünlem işareti bulunur. Aynı zamanda Realtek'in böyle bir işareti olmasa da yine de çalışmıyor.

Maksimum Ses( )

Önceki tüm seçenekler yardımcı olmayınca, üçüncü taraf yazılım Sound Max B Audio bulmaya ve kurmaya çalışıyoruz. Evrensel olarak kabul edilir ve çeşitli kartlar için uygundur. Genellikle bu seçenek, sinirler zaten pes etmeye başladığında yardımcı olur.


Atipik üretici( )

Önceki sürüm de yardımcı olmadıysa, sorunu standart yaklaşımı kullanarak çözeriz. Bunun için:

Dosyayı çalıştırın, talimatları izleyin ve yeniden başlatın. Bu durumda her şey kesinlikle çalışmalıdır.

Sürücüler yüklüyse, ek programlara dikkat etmeniz gerekir.

Codec'ler( )

İnternette kısa bir aramanın ardından, kodeklerin ses dahil sinyalleri şifreleyen / şifresini çözen özel cihazlar veya "uygulamalar" olduğunu görürsünüz. Çoğu zaman onlar yüzünden ses gelmeyebilir.

Sistemi veya aynı sürücüyü yeniden yükledikten sonra çoğu kullanıcı codec bileşenini yeniden yapılandırmayı unutur.


Bugün en yaygın olanı K-Lite Kodek paketiİnternette bulunabilir. Sadece indirip kurmanız gerekiyor. Bundan sonra yeniden başlatmak daha iyi. Herşey çalışmalı. Ama ya bu da yardımcı olmadıysa?

Nadiren, ancak yine de bir nedenden dolayı ses kartının donanım düzeyinde kapatıldığı durumlar vardır.

BIOS( )

Aygıtınızda ses kayıttan yürütmeyi etkinleştirmek için, BIOS ayarlarını doğru bir şekilde ayarlamanız veya bunun yerine bu bölümde ilgili bileşeni etkinleştirmeniz gerekir.

Bunu yapmak için yeniden başlatın ve " Del", Çoğu durumda gerekli pencereyi başlatır. Bazen başka düğmeler bunu yapmanıza yardımcı olur - monitördeki verileri dikkatlice okumanız gerekir.

Bundan sonra uygun bir menü bulmanız gerekiyor. Burada zorluklar ortaya çıkabilir, çünkü her üretici kendi siparişini ve ürün adlarını belirler. Bu nedenle, örneğin American Megatrends'ın sisteminde, kullanıcılar gerekli satırı Gelişmiş'te Yerleşik Aygıt Yapılandırması alt bölümünde bulacaklar.



büyütmek

Üretici Ödül ise, Entegre Çevre Birimleri'ne bakın. Seçenek HD Audio olarak adlandırılmalıdır. Daha eski anakartlarda, öğe AC97 olarak adlandırılabilir.

Her durumda, uygun bir satır bulmanız ve eklemeniz gerekir. Bundan sonra cihazı kaydetmek ve yeniden başlatmak yeterlidir.

Açılıyor ses ekipmanı BIOS'ta müzik çalınmaması için nadir bir nedendir. Ancak bazı durumlarda yine de olur.

Peki, ses eksikliğinin nedenlerinin açık olduğunu görebilirsiniz. kişisel bilgisayar veya bir dizüstü bilgisayarda çok şey olabilir. Basit bağlantıdan başlayıp BIOS'a dahil edilmesiyle bitiyor. Buna rağmen, çoğu zaman sorunlar sürücü eksikliği ile ilişkilidir. Yükleyin ve müziğinizin keyfini çıkarın.

Yukarıdakilerin tümü yardımcı olmazsa, yeniden yüklemeyi düşünmeye değer olabilir işletim sisteminedeni başkalarıyla ilgili olabileceğinden windows bileşenleri ve ekipman.

Umarım bu makale sorunu çözmenize yardımcı olur. Abone olun ve arkadaşlarınıza blogumdan bahsedin, böylece bilgisayarla çalışırken ortaya çıkan her türlü zorlukla hızlı bir şekilde başa çıkabilirler.

Bilgisayardaki ses

Ses dosyalarını bir bilgisayarda oynatmak için windows yönetimi XP, bir dizi donanım ve yazılım aracından sorumludur. Etkileşimleri ve iyi koordine edilmiş çalışmaları sayesinde, bir PC'de müzik dinleyebiliyor, sesli film izleyebiliyor ve diğer ses verilerini oynatabiliyoruz. Bu zincirdeki en az bir bağlantı eksik veya arızalı olduğunda ses sorunları ortaya çıkar. Sorunun oldukça yaygın olduğunu söylemeliyim, bu yüzden bilgisayarınızda ses olmamasının nedenini anlamaya çalışalım.

Sesten sorumlu ekipman

  • Ses kartı (ses adaptörü, ses kartı), bir bilgisayarda sesin işlenmesinden sorumlu ana ekipmandır. Bu, bir genişletme kartı (ayrı ses kartı), bir anakart üzerindeki bir dizi öğe olarak entegre bir cihaz (yonga setine yerleştirilmiş bir ses kodek yongası ve bir ana bilgisayar denetleyicisi) ve harici bir bağlı cihaz olabilir.


  • Ses kartının çıkışına bağlanan ses yeniden üretim cihazları - akustik sistemler, hoparlörler, hoparlörler, kulaklıklar vb.

Yazılım

  • Aygıt sürücüleri, ses ekipmanının çalışmasını kontrol etmeye yönelik programlardır.
  • Uygulamalarda ve Windows XP'nin kendisinde ses kayıttan yürütmeden sorumlu Windows Ses hizmeti.
  • Ses kodekleri (ses kodekleri) - görevi ses verilerini kodlamak ve çözmek olan bir dizi işlevsel tesis (sistem kitaplığı). Belirli formatlardaki ses dosyalarını işlemek ve okumaktan sorumludurlar.
  • Ses kontrol yardımcı programları, ses ekipmanını (ses seviyesi, ekolayzır, ses efektleri vb.) Ayarlamak için bir kullanıcı arabirimidir. Windows XP'ye dahildir ve ayrıca aygıt sürücüleriyle birlikte yüklenir.

Windows XP'de neden ses yok

Bilgisayarda ses eksikliğinin nedenleri dolaylı olarak sorunun zamanına göre belirtilir. Bu yüzden sistemin kurulmasından bu yana ses gelmediyse nedenleri genellikle aynıdır. Ses olsaydı, ancak kaybolduysa - diğerleri. Yalnızca belirli programlarda ses yoksa - üçüncü. Genellikle her durumun suçlusu nedir?

Ses yok ve orijinal değildi

  • Ses ekipmanı eksik, yanlış bağlanmış veya yanlış yapılandırılmış.
  • Ses adaptörü sürücüleri yüklenmemiş.
  • Ses codec bileşenleri yüklü değildir (bu tür bir sorun ortaya çıkarsa, sistem sesleri genellikle iyi çalar).
  • Windows Ses hizmeti başlatılmadı.

Ses vardı ama gitmişti

  • Donanım çakışmaları veya arızası.
  • Ses çalma ayarlarını değiştirin.
  • Hasar sistem dosyaları veya sesten sorumlu kayıt defteri anahtarları.
  • Başlatılamadı windows hizmetleri Ses.
  • Viral enfeksiyon.

Bazı uygulamalarda ses yok

  • Uygulama uyuşmazlığı.
  • Yanlış uygulama kurulumu.
  • Eksik veya hasarlı ses bileşenleri.

Bilgisayarda ses olmaması sorununun teşhisi ve çözümü

Ekipman kontrolü

  • Her şeyden önce, bilgisayarınızda bir ses kartı olduğundan ve hoparlörlerinizin ona doğru şekilde bağlandığından emin olun. Hemen hemen tüm modern anakartlarda yerleşik bir ses alt sistemi vardır ve arkadaki ses konektörlerinin varlığıyla varlığını doğrulayabilirsiniz. sistem birimi:

Geleneksel bir ses kartı (stereo), kabloları bağlamak için üç jaka sahiptir: mikrofon girişi, giriş ve çıkış:

Hoparlörleri hat çıkışına bağlamanız gerekir. Hala ses yoksa, kabloyu bitişik jaklara bağlamayı deneyebilirsiniz - bundan herhangi bir zarar gelmeyecektir.

  • Ardından, hoparlörlerdeki (veya bazı dizüstü bilgisayarlarda) ses kontrolünün sıfırda olmadığından ve hoparlörlerin kendilerinin şebekeye bağlı olduğundan emin olmanız gerekir. Hoparlörlerin düzgün çalıştığından emin olmak için başka bir cihaza bağlayarak çalışmasını test edebilirsiniz.
  • Ardından, ses cihazının açık olduğunu ve bilgisayarınız tarafından doğru şekilde tanındığını kontrol edin. Git bIOS ayarları Bilgisayarı açtıktan hemen sonra özel tuşa basarak kurulum yapın (Sil, F2, F4, F10 vb. - genellikle üreticinin açılış ekranının altında gösterilir. anakart), "Gelişmiş" sekmesine gidin (adaptör ana karta entegre edilmişse, "Entegre" sekmesinde olabilir), orada ses cihazınızı bulun ("Ses" kelimesini içeren Ses Cihazı, Ses Denetleyicisi vb.) ve emin olun etkinleştirildiğini - "Otomatik" veya "Etkin" seçeneği etkin olmalıdır.


Yazılımı yapılandırma

  • Windows XP'yi indirin. Masaüstünüzün sağ alt köşesine bakın. Hoparlör simgesi varsa, çarpı işareti olmadığından ve yanında yasak işareti bulunmadığından emin olun. Ses seviyesini kontrol edin.
  • Sisteminizde bir ses kartı sürücüsünün kurulu olduğundan emin olun. Çalıştır: "Windows" + "R" tuşlarına basın, "Çalıştır" programının "Aç" alanına komutu girin funduszeue.infove Tamam'ı tıklayın.
  • Ses, video ve oyun denetleyicileri listesini genişletin. Sisteminiz ses adaptörünü tanırsa, listede görünecektir. Üstüne tıkla sağ tık fareyi seçin ve "Özellikler" i seçin. Sürücünün kurulu olduğundan, donanımın açık olduğundan ve düzgün çalıştığından emin olun.


  • Sistem tepsisindeki "Hoparlör" simgesinin yanında bir çarpı işareti varsa, cihaz yöneticisinde şu resmi görebilirsiniz - bilinmeyen bir cihaz ve yanında bir soru işareti.


Hangi sürücüyü yüklemek istediğinizi belirlemek için, bu donanımın özelliklerinde Ayrıntılar sekmesine tıklayın ve listeden Cihaz Örnek Kimliği (veya Donanım Kimliği) öğesini seçin. Üretici kodunun (VEN) ve cihaz kodunun (DEV) gösterildiği satırın (resimde vurgulanan) bölümünü kopyalayın. Vasıtasıyla arama motorları ne tür bir cihaz olduğunu belirleyin. Sürücüyü üreticinin web sitesinden indirip yükleyin.


  • Ses aygıtı bir ünlem işaretiyle işaretlenmişse, Windows XP çalışmasında bir sorunla karşılaşmıştır. Bu, diğer donanım, hatalı bir sürücü, yanlış ayarlar vb. İle bir çakışma olabilir. Bu durumda, aşağıdakiler sorunu çözmeye yardımcı olacaktır: donanım özelliklerindeki "Sürücü" sekmesini açın, "Kaldır" düğmesini tıklayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Sistem başladıktan sonra sürücü yeniden yüklenecektir.

  • Hala bilgisayarınızda ses yok mu? Windows Ses hizmetinin çalışıp çalışmadığını kontrol edin. "Çalıştır" programı aracılığıyla ("Windows" + "R" tuşları) komutu girerek "Hizmetler" uygulamasını başlatın: funduszeue.info Listeden "Windows Sesi" ni bulun ve üzerine tıklayın. Özellikler penceresinde, buna başlangıç \ub\ubtipi olarak "Otomatik" atayın ve durdurulmuşsa başlayın.


Windows Sesin başarıyla başlaması için, Tak ve Çalıştır ve Uzaktan Yordam Çağrısı (RPC) hizmetlerinin çalışıyor olması gerekir.

  • Windows XP'de çoğu ses dosyası biçiminin kayıttan yürütmesi, kod çözücüleri, örneğin bir set K-Lite Codec Paketigeliştiricinin sitesinden indirilebilir.
  • Ses cihazlarının çalışmasını kullanarak özelleştirebilirsiniz. windows araçları ve donanım sürücüleriyle sağlanan yardımcı programlar. Bunlara Kontrol Panelinden - Sesler ve Ses Aygıtları, Ses Efektleri Yöneticisi vb.


Ve elbette, bunun da ötesinde, Windows XP'deki ses sorunlarını düzeltmek için Microsoft'un sorun gidericisini kullanabilirsiniz.

Windows'ta sesle ilgili olası tüm arızaları bilerek, sesin neden çalışmadığını kolayca belirleyebilir ve hemen düzeltebilirsiniz.

Bunu yapmak için herhangi bir ek donanıma veya yazılıma ihtiyacınız yoktur. Ses sorunlarının çoğu, birkaç düz el ve standart Windows yazılımı ile çözülebilir.

Sebepler ve çareler

Sesle ilgili sorunların nedeni, hoparlördeki ses kontrolünün yanlış ayarlanması veya ses kartının arızalanması olabilir.

Sesle ilgili tüm sorun nedenleri kabaca 3 gruba ayrılabilir:

Ses çoğaltma ekipmanıyla ilgili sorunlar, basit teşhisleri ile çözülür:

  1. bir bilgisayarla bağlantıları kontrol etmek;
  2. Ağ;
  3. donanım ses denetimlerini kurma.

Donanım sorunları, bağlantıların onarılması, kontrol edilmesi veya ses kartının değiştirilmesiyle çözülür. Ve eğer sadece usta ses kartını onarabilirse, o zaman bağlantıları kontrol edin ve sıradan bir kullanıcının gücü dahilinde kartı yenisiyle değiştirin. Bunu yapmak için, bilgisayar yapısı hakkında biraz bilgi sahibi olmanız gerekir.


Yazılım sorunları, en yaygın ses sorunlarıdır. Ses sürücülerinin, sistem yardımcı programlarının veya bağımsız uygulamaların yanlış yapılandırılması veya yüklenmesi nedeniyle ortaya çıkarlar.

Bir yazılım sorununun nedenini belirlemek en zor görevdir, ancak yetkin bir yaklaşım ve eylemler dizisi ile çözülebilir. Bu tür sorunlar, yazılımı yeniden yapılandırarak, sürücüleri yeniden yükleyerek ve bazı durumlarda sistemi geri yükleyerek veya yeniden yükleyerek düzeltilebilir.

Video: hoparlörler çalışmıyorsa ne yapmalı

Ses açılmıyor

Bazen ses eksikliğinin nedeni arızalarla ilgili değil, sesin basitçe kapatılması gerçeğiyle ilgilidir ve hepimiz kendimize sorarız: neden sesim çalışmıyor?

İşletim sistemi çalıştıran bir bilgisayardapencereler ses kontrolü yapılır:

  1. bir ses çoğaltma cihazında;
  2. windows sistem ayarlarında;
  3. ses kartı sürücüsü için yardımcı program ayarlarında;
  4. belirli bir programın ayarlarında.

Bilgisayarınızda ses yoksa, önce hoparlör sisteminizdeki, hoparlörlerinizdeki veya kulaklıklarınızdaki donanım ses kontrolünü kontrol etmelisiniz.

Bunun için ihtiyacınız olan:

  • klasörü standart ses kayıtlarıyla açın;
  • standart bir oynatıcıyla, örneğin Windows medyasında bunlardan birinin oynatılmasını etkinleştirin.


Böyle bir ses kaydı ile doğru iş sistemler "kutudan çıkar çıkmaz", yani standart olarak önceden yüklenmiş olarak oynatılabilir olmalıdır yazılımla ek yazılım yüklemeden işletim sistemi. Yani, sistemin kendisiyle ve hoparlörlerle her şey yolundaysa, ses çalınmalıdır.

Windows ailesinin XP'ye kadar olan tüm işletim sistemlerinde, standart ses kayıtlarının bulunduğu klasör "müziğim" olarak adlandırılır ve "Belgelerim" dizininde bulunur.

HAKKINDA t "yedili" ve daha eski olan bu klasöre "müzik örnekleri" denir. Ve şu dizinlerde bulunur: "sistem diski" "kullanıcılar" - "genel" - "genel müzik".


Ses çoğaltma cihazının kendisinde, ses kontrolünün konumunu, cihazın kendisinin elektrik şebekesine ve bilgisayara bağlantısını kontrol etmeniz gerekir. Hoparlörlerin kendisinde, açıldığında da kontrol edilmesi gereken bir güç düğmesi olabilir.

Önemli: Hoparlörleri bilgisayara bağlamak için kullanılan konektör, kural olarak, ses kartındaki diğer konektörlere uyar. Ancak ses yalnızca fiş doğru jaka bağlanırsa çalışacaktır. Bir ses kartında, bu tür bir konektör genellikle bir hoparlör görüntüsü ile işaretlenir ve çoğu hoparlör ve hoparlör fişi gibi yeşil renkte yapılır.

Hoparlörleri kontrol ettikten sonra ses yoksa, başka bir kaynakla çalışması için test edebilirsiniz. ses sinyaliörneğin bir DVD oynatıcı ile.


Diğer hoparlörler veya kulaklıklarla da ses performansını kontrol etmelisiniz. Yapılan işlemlerden sonra ses çıkarsa, hoparlörler değiştirilmeli veya onarılmalıdır. Hala ses yoksa, sorun başka bir şeydir.

Sürücülerin yokluğu veya yanlış çalışması

Bilgisayarda ses yoksa, öncelikle sürücüye şüphe düşer.

Sonuçta, aşağıdaki durumlarda ses çıkmayacaktır:

  • sürücü kurulu değil;
  • güncel olmayan sürücü kurulu;
  • sürücü cihazla uyumlu değil.

Windows ailesinin modern işletim sistemleri, en iyi bilinen ses kartlarıyla uyumlu yerleşik bir standart ses sürücüsüne sahiptir. Daha eski işletim sistemleri, bu tür standart sürücülere sahip değildir ve bazı ses kartları, standart işletim sistemi sürücüleri tarafından desteklenmemektedir.

Bu nedenle, temiz ve modern bir işletim sisteminiz varsa, ancak ses çalmıyorsa, ses kartı için özel sürücüler kullanmanız gerekir.

Bu sürücüler genellikle ses kartınızla birlikte CD'de gelir.

Bu tür diskler yoksa veya kaybolursa, sürücüler şuradan indirilebilir:

  1. ses kartı üreticisinin resmi web sitesi;
  2. dizüstü bilgisayar üreticisinin resmi web sitesi.

Ses kartının üreticisiyle ilgili bilgiler şurada bulunabilir:



Bilgisayarın pasaportu kaybolursa ve ses kartının kendisinde hiçbir şey belirtilmezse, kullanabilirsiniz özel yardımcı program "Everest", deneme sürümü İnternette ücretsiz olarak indirilebilir. Bu yardımcı program, usb düğümünden işlemciye kadar bilgisayarın herhangi bir parçasının üreticisi ve modeli hakkında bilgi almanızı sağlar.

Sürücünün yüklü olup olmadığını ve sürücünün düzgün çalışıp çalışmadığını bilmiyorsanız, standart Windows araçlarını kullanarak kontrol edebilirsiniz.

Bunun için ihtiyacınız olan:



Sürücüyü güncellemek için ihtiyacınız olan:



Eğer herhangi bir nedenle yüklü sürücü yalnızca çalışmadığı değil, aynı zamanda diğer bilgisayar yazılımlarıyla da çeliştiği ortaya çıktı, geri alınması gerekiyor. Sürücüyü geri almak sadece silmekle kalmaz,

Önemli: Sürücüyü yüklemek veya yeniden yüklemek için yapılan herhangi bir işlemden sonra, bilgisayar yeniden başlatılmalıdır.

Sürücüyü yüklemek için aşağıdakileri yapmanız gerekir:

  1. çoğu ses kartı sürücüsü başlangıç \ub\ubdosyalarıyla birlikte gelir. böyle bir dosyaya tıklayarak, sürücüyü kurabileceğiniz ve gerekli ayarları hemen gerçekleştirebileceğiniz basit istemleri izleyerek yükleyici başlar;
  2. sürücü bir yükleyici olmadan sağlanırsa, sürücüyü güncellemeyle aynı şekilde kurulabilir;

Video: Bilgisayardaki ses kaybolursa ne yapmalı

Sistem Geri Yükleme

Bilgisayar, ses kaybının yanı sıra aşağıdakilerle ilgili mesajlar da görüntülemeye başlarsa: sistem hataları, büyük olasılıkla iki şekilde düzeltilebilen bir sistem arızası vardı:

  1. sistemi geri yükleyin;
  2. sistemi yeniden yükleyin.

Önemli: Windows'ta sistem geri yüklemesi, sistemle ilgili sorunlardan önce oluşturulması gereken denetim noktalarına göre gerçekleştirilir. Geri yükleme noktası yoksa, sistem geri yüklenemez.

Sistemi geri yüklemek için yapmanız gerekenler:

Sistem kurtarma işlemi sırasında bilgisayarınızı kullanmamak en iyisidir. Sistem, geri yüklemenin tamamlandığını size bir mesajla bildirecektir.


Ses çıkış cihazının çalışmaması

Bir ses kartının performansını kontrol etmenin birkaç yolu vardır:

İlk durumda şunlara ihtiyacınız var:

Pencere, aygıtın kapatıldığını gösteriyorsa ve sistem açılmasına izin vermiyorsa, büyük olasılıkla ses kartında bir donanım sorunu vardır.

Daha kolay bir yol, USB kulaklıkları bilgisayarınıza bağlamaktır. Böyle bir gadget, kutunun dışında çalışan harici bir ses kartıyla donatılmıştır, bu nedenle bilgisayarınızdaki kulaklıklardan ses duyarsanız, yerleşik ses kartı büyük olasılıkla arızalıdır. USB kulaklıklarda ses eksikliği, sorunun bir donanım olmadığını gösterecektir.

Ses kontrolü servis kontrolü

Bunun için ihtiyacınız olan:

  • "başlat" menüsündeki "yürüt" düğmesine tıklayın. Açılan pencerede funduszeue.info komutunu girin;
  • hizmetler penceresinde "pencere suudio" hizmetini seçin;
  • hizmetin devre dışı olduğu gösterilirse, etkinleştirmek için üzerine çift tıklamanız gerekir.

Ses sorunlarını tanılama ve düzeltme, işletim sistemleri arasında biraz farklılık gösterir.

Windows XP

XP, başlat menüsünden program arama işlevine sahip değildir. Bu nedenle, bu veya bu makalede adı geçen programı açmak için konumunu bilmeniz gerekir. Örneğin, Sistem Geri Yükleme yardımcı programı şu konumda bulunur: Denetim Masası - Sistem - Sistem Geri Yükleme Sekmesi.

Windows 7

XP'den farklı olarak "Seven", sesli olanlar da dahil olmak üzere sistem sorunlarının otomatik tanılaması ve giderilmesi için yerleşik bir yardımcı programa sahiptir. Bu işlev otomatik olarak başlar, ancak ilgili düğmeye tıklayarak doğrudan sorunun oluştuğu pencereden manuel olarak da başlatabilirsiniz.

Modem sürücülerini yeniden yükleme

Windows 8

İşletim sisteminin bu sürümünde, bazı sistem ayarlarına erişmek için kullandığımız bir başlangıç \ub\ubmenüsü yoktur. "Sekizde" herhangi bir yardımcı programa, fare imlecini masaüstünün sağ alt köşesine getirdiğinizde açılan Metro arama penceresine adını girerek kolayca erişebilirsiniz.

Windows 10

AT en yeni versiyon işletim sisteminin başlat menüsü ve metro menüsü aynı anda çalışır. Bu durumda, sesle ilgili sorunları teşhis etmek için gerekli olan arama penceresi "başlat" menüsüne döndürülmüştür. Bu nedenle, bu işletim sistemindeki sesle ilgili sorunların ortadan kaldırılması, her zamanki "yedi" ile aynı şekilde yapılır.

Ses kartı neden bilgisayarımda çalışmıyor?

Bilgisayardaki ses kartı iki durumda çalışmayabilir:

  • kusurlu;
  • bilgisayara düzgün bağlanmamış veya temas noktaları gevşek.

Ses kartının düzgün çalışıp çalışmadığını anlamak için, kişilerin ayrılmasını hariç tutmanız gerekir. bunun için ihtiyacınız olan:

  • bilgisayar sistem biriminin kapağını dikkatlice çıkarın;
  • ses kartını çıkarın ve yerine oturana kadar geri takın.

Ses kartı, hoparlör konektörlerine sahip bir karttır, genellikle bir PCI konektörü aracılığıyla ana karta doğrudan bağlanır. Kötü bir şekilde sabitlenmiş bir ses kartını çıkarmak için, yuvanın yan taraflarında bulunan mandalları serbest bırakmanız ve ardından ses kartını kendinize doğru çekmeniz gerekir.


Yapılan manipülasyonlardan sonra ses görünmüyorsa, büyük olasılıkla ses kartı arızalı ve değiştirilmesi gerekiyor.

Ses yöneticisi

Herhangi bir ameliyat odası windows sistemi Yerleşik bir ses yöneticisine sahiptir, yanlış yapılandırması yokluğunun nedeni olabilir. Bazı ses kartı sürücüleri tescilli bir "ses yöneticisi" yardımcı programıyla birlikte gelir.


Ses yöneticilerine, görev çubuğu tepsisindeki ses kontrolü ve ses kontrolünün yanındaki özel bir şirket yöneticisi simgesi aracılığıyla erişilebilir. Yönetici, varsayılan bir ses çıkış cihazı atamanıza izin verir. Yanlış seçim bazen yokluğun nedeni olabilir.

Sevk görevlisini kontrol etmek için şunlara ihtiyacınız vardır:



Kayıt

İşletim sistemi kayıt defteri aracılığıyla en iyi şekilde ince ayar sistemleri. Ancak kayıt defterindeki değişiklikler, ses kartı yuvalarının yeniden atanmasına neden olabilir ve bu da ses çıkmasına neden olmaz.

Bu sorun, ikili parametre değiştirilerek düzeltilebilirtoplu iğne01, ses çıkışı için kullanılması gereken arka yeşil jaktan sorumludur.

Bunun için ihtiyacınız olan:





Önemli: Kayıt defterinde hangi eylemleri gerçekleştirdiğinizden emin değilseniz, hiçbir şeyi değiştirmemek daha iyidir. Kayıt işlemleri geri alınamaz.

Anakart üzerindeki jumper'lar

Bazılarında, özellikle eski anakartlarda, ses çıkışını önden arkaya ve tam tersi şekilde değiştiren jumper'lar vardır. Atlama telleri yanlış ayarlanmışsa, ses olmayabilir.

Sesin görünmesi için şunlara ihtiyacınız vardır:

  1. sistem ünitesinin kapağını sökün;
  2. ve kontakları jumper'larla kapatın.


Kaldırılan ses kodekleri

Bazı durumlarda, sesle ilgili sorun, esasen sistemde bulunmayan belirli türdeki codec bileşenlerinin ses dosyalarını oynatma sorunudur. Bu nedenle, wma veya wav formatındaki dosyalarda ses performansının kontrol edilmesi önerilir. Bu biçimler için kodekler, herhangi bir işletim sisteminin temel sürümüne dahildir.

Diğer ses formatlarının sesini çalmak için, K-lite gibi bir kodek paketi indirmeniz veya GOM veya VLC gibi kendi kodeklerinizi kullanarak bir oynatıcı kurmanız gerekir.

Ön panel

Ön panelde ses olmamasının nedeni şunlar olabilir:

  • ana kartta yanlış ayarlanmış atlama telleri;
  • ön panelin anakarta bağlantısı yok.

Bilgisayar üreticilerinin bir model için ses konektörlerinin ön panellerini ana karta takmadan yerleştirmeleri çok yaygındır. Ön paneli anakarta bağlamak için panel ile birlikte gelen pinler kullanılır.


Pinleri, genellikle kartın sağ alt kısmında bulunan ana kartın ön paneline bağlamanız gerekir.


Birden fazla sürücünün rekabeti

Tüm sürücüler kurulu olsa bile, birbirleriyle çakışma nedeniyle çalışmayabilirler.

Bu sorun şu şekilde çözülür:

  • tüm sürücüleri en son sürüme güncelleme;
  • sadece orijinal sürücülerin yüklenmesi.

Dizüstü bilgisayarlarda, fabrika setinden farklı bir dizi sürücü çakışabilir. Temel sürücü setini dizüstü bilgisayar üreticisinin resmi web sitesinde "destek" bölümünde bulabilirsiniz.

Çoğu bilgisayar kullanıcısı, arkalarında ses hoparlörleri olmadan çalışmalarını hayal edemez. Müzik dinlemek, film izlemek ve oyun oynamak ses bileşeni olmadan imkansızdır. Ancak bir gün bilgisayarınızın hoparlörlerinden ses gelmeyi keserse, bu zaten hem hoparlörlerin hem de ses kartının performansını düşünmek için bir nedendir. Bir donanım problemini ses ile çözmek şüphesiz çok daha kolaydır. Hoparlörleri veya mini jak kablolarını değiştirmek oldukça pahalıya mal olacaktır. Ancak ses kartı yanarsa veya yazılımla ilgili sorunlar varsa, sesle ilgili sorunları çözme süreci uzun zaman alabilir. Bilgisayarda ses çalışmıyorsa ne yapmalı?

Ses kaybolana kadar, kulağınıza bir tornavida sokmadıysanız, ilk adım işletim sistemini yeniden başlatmaktır. Windows Ses hizmeti dahil olmak üzere, program çökmelerinin hizmetleri devre dışı bırakması alışılmadık bir durum değildir.

Yeniden başlatmak sorunu çözmedi mi? İlk önce, sistemdeki sesi kontrol edin. İmlecinizi ekranın sağ alt kısmındaki tepsinin üzerine getirin ve aşağıdaki ekran görüntüsünde işaretli simgeye sol tıklayın.

Kaydırıcıyı sizin için en uygun ses seviyesine ayarlayın ve sesi kontrol edin. Bilgisayarınızdaki ses sessizse, büyük olasılıkla ses karıştırıcı sisteminizde yanlış yapılandırılmıştır. Kaydırıcının altındaki karıştırıcı bağlantısını tıklayın ve her uygulama için ses seviyesini ayarlayın.


Sesle ilgili sorun çözülmedi mi? Hoparlörleri ve bilgisayarınıza olan bağlantılarını test etme zamanı. Kural olarak, hoparlörler bilgisayara geleneksel bir yeşil 3,5 mm mini jak kullanılarak bağlanır. Hoparlör fişini bilgisayar kasasının arkasındaki yeşil konektöre takın.


Hoparlörlerin takılı olup olmadığını kontrol edin. Hoparlör kabininde bir güç veya ses düğmesi varsa, hoparlörleri kapatıp tekrar açın.


Hoparlör arızası nedeniyle ses genellikle kesiliyor. Bunları herhangi bir oynatıcıya veya akıllı telefona bağlayın ve herhangi bir şarkıyı çalmaya başlayın. Ses yoksa, yeni hoparlörler için mağazaya gitme zamanı. Elinizde bir oyuncu veya akıllı telefonunuz yok mu? Kulaklıklarınızdan gelen sesi kontrol etmeyi deneyin. En sevdiğiniz müziği kulaklıkta da duymazsanız, yazılımın ses eksikliğinin nedenlerini bulmanız gerekecektir.

Bu nedenle, önce sistemdeki tüm seslerin çalışmasından sorumlu olan Windows Ses hizmetinin durumunu kontrol etmeniz gerekir. "Başlat" ı açın, kontrol paneline tıklayın ve "Yönetimsel Araçlar" öğesine gidin.


Yeni pencerede "Hizmetler" sekmesini bulun ve üzerine tıklayın.


Hizmetleri ada göre sıralayın, "Windows Audio" üzerine tıklayın ve durumunu kontrol edin. Hizmet çalışmazsa, ekranın sol tarafındaki "Başlat" bağlantısını tıklayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.


Hizmeti yeniden başlattıktan sonra, kontrol panelindeki "Ses" bölümüne bakmanız gerekir. Ses ayarları penceresinde ses cihazı yok mu? Windows'ta sesi geri yüklemek için yüklemeniz gereken ses sürücüsü çökmüş olabilir.


Kontrol panelini yeniden açın ve "Aygıt Yöneticisi" ni başlatın. "Ses aygıtları" sekmesinde herhangi bir aygıtın yanında sarı bir uyarı simgesi varsa, ada sağ tıklayın ve "Sürücüleri güncelle" sekmesini seçin.


Nitekim, bilgisayardaki sesin çalışmayı durdurmasının nedeni tam olarak ses yongası için sürücü eksikliğiydi. Windows yazılımı kendi başına bulamazsa, bunları ses kartı üreticisinin resmi web sitesinden indirin.

Hala ses yok mu? Bu sorunu çözme yolunda son adımlar var. Windows'u yeniden yükleyin ve ilk kez başlattıktan sonra, sürücüleri ses kartına yükleyin. Çoğu zaman, yazılım yüklerken, bazı cihazların çalışmayı durdurduğu çakışmalar ortaya çıkar. Bilgisayarınızın sesi bir yazılım çatışmasının kurbanı olmuş olabilir.

Peki ya işletim sistemini yeniden yükledikten sonra hoparlörlerden gelen ses hala görünmüyorsa? Aslında, sorunu çözmek için iki seçeneğiniz var: ya ses kartınızın çalışabilirliğini kontrol etmeye değer, ya da bozulursa yeni bir tane satın alın ya da bir odyologdan randevu alın.

Selamlar sevgili okuyucular! Bugün size bilgisayarda ses yoksa ne yapmanız gerektiğini anlatacağım.

Bence birçok insan bilgisayarı açtığınızda bir durum yaşıyor, ancak ses yok. İlk başta panik yapmazsınız, ayarları kontrol edersiniz, ancak her şeyin çalışması gerektiği ortaya çıktığında, ancak yine de ses olmadığında, hafif bir panik başlar.

Yani asla paniğe kapılmanıza gerek yok. Büyük olasılıkla probleminiz kolayca çözülür. Bu yazıda size bilgisayardaki olası sessizliğin ana nedenini ve her şeyin nasıl düzeltileceğini anlatacağım.

Neden bilgisayarda ses yok

İki tane olası nedenler bilgisayarda ses eksikliği: teknik ve yazılım.

Birincisi donanım sorunları. Yani, bilgisayarınızdaki bir şey bozuk, sesten sorumlu bazı önemli detaylar. Bu gibi durumlarda, bilgisayarı tamire götürebilir veya sesi görmezden gelebilirsiniz.

İkincisi, yazılım sorunları. Bu sebep en popüler ve en yaygın olanıdır ve çözülmesi çok daha kolaydır.

Bilgisayarda ses nasıl geri yüklenir

Şimdi geri dönmek, bilgisayardaki sesi geri yüklemek için hangi işlemlerin yapılması gerektiğinden bahsedelim.

1. Önce bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin. İşin garibi, çoğu zaman yardımcı oluyor.

2. Hoparlörlerin bilgisayara bağlantısını kontrol edin, kablo tam olarak yerleştirilmemiş olabilir.

3. Hoparlörlerdeki anahtarı ve ses kontrol tekerleğini kontrol edin.

4. Görev çubuğundaki hoparlör simgesine bakın ve sesin açık olup olmadığına bakın:

5. Kaydırıcıya da dikkat edin, sıfıra indirilebilir.

6. Hoparlörlerin başka bir bilgisayarda çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Değilse, sorun bilgisayarınızda değil hoparlörlerdedir.

7. Sürücüleri ses için kontrol edin. Bunu yapmak için, "Denetim Masası" -\ue "Sistem ve Bakım" -\ue "Aygıt Yöneticisi" ne gidin. Açılan pencerede "Ses, oyun ve video cihazları" öğesini genişletin:


Bu bir sürücü listesi açacaktır. Orada hiçbir şey yoksa veya metin vurgulanmışsa, sürücüleri yeniden yüklemeniz gerekecektir. Bunu yapmak yeterince kolay.

8. Bilgisayarınızı virüslere karşı kontrol edin. Bu piçler her şeyi yapabilir ve sesi kaldırmak yeteneklerinin sadece küçük bir kısmıdır.

9. Bu nokta en radikal, ancak en etkili olanıdır - sistemi yeniden kurmak. Yukarıdakilerin hiçbiri yardımcı olmadıysa, geriye kalan tek şey işletim sistemini yeniden yüklemektir.

Umarım bu makale size yardımcı olmuştur. Sonraki dersleri kaçırmamak ve yeni makaleleri doğrudan postaya almak için! Aşağıdaki butonları kullanarak yazıyı sosyal ağlarda arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın. Görüşürüz!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası