adobe audition ses yükseltme / Bilgisayarda ses yükseltme ▷ ➡️ IK4 ▷ ➡️

Adobe Audition Ses Yükseltme

adobe audition ses yükseltme

En İyi Ses Yükseltme Programları &#; &#; 🔊

Bilgisayarlarımızda bazen ses yükseltme programı ararız ancak bulamayız. Çünkü Windows ve diğer işletim sistemine sahip bilgisayarlarda hiçbir şekilde en iyi ses yükseltme programı bilgisayarda önyüklü olarak gelmez. Microsoft ve Apple gibi şirketler sürekli olarak bu konuda talep almasına rağmen bilgisayarlarda hiçbir zaman kendilerinin geliştirdikleri özel programlara yer vermemektedirler.

En iyi ses yükseltme programları arasında hem ücretsiz, hem ücretli programlar bulunurken, çoğu program aktif olarak ses sanatçıları tarafından kullanılıyor.

*Programları ad kısmına basarak orijinal sayfasından indirebilirsiniz.

İçindekiler

Adobe Audition CC

En İyi Ses Yükseltme Programları

Dünyanın en iyi ses yükseltme programları arasında yer alan Adobe Audition CC aynı zamanda ses düzenleme işlemlerinde size en çok yardımı dokunacak olan programdır. İstisnasız olarak dünyanın en iyi ses kontrol ve yönetim programı olan program, arkasında Adobe&#;nin desteğine sahiptir ve sorunsuz olarak kullanılabilir. Sadece ses yükseltme işlemleri için değil, ses kesme, ses kısma, en iyi ses düzenleme programı olarak da bilinen Adobe&#;nin çatısı altında yer alan program dünyada en iyi film stüdyoları tarafından da aktif olarak kullanılmaktadır.

Adobe Audition CC sayesinde bir ses dosyası veya videoya ait ses dosyası üzerinde yapabileceklerinizin adeta bir sınırı yoktur. Sınırsız özellikler sunan program sayesinde bir ses dosyası üzerinde saatler boyunca uğraşabilir en kısık sesi oldukça yüksek sesli bir ses dosyasına çevirebilirsiniz. Kriminal merkezlerde de kullanıldığı konusunda bilgiler bulunan program hakkında özellikle de kriminal olaylarda da ses incelemesinde ve sesin yalıtımı konusunda çok sayıda olayda yardımcı olduğu belirtilmektedir. Audition CC, ses yükseltme programları arasında listede en başta yer almaktadır.

Audacity

En İyi Ses Yükseltme Programları

&#;Paranın satın alamayacağı en kaliteli ses yükseltme programı&#; benzeri bir slogan olsaydı en çok bu programa yakışırdı. Ücretsiz en iyi ses yükseltme programı olarak bilinen Audacity hem Windows bilgisayarlar, hem de MacOS bilgisayarlarda aktif olarak sunulmaktadır. Program özellikle de çok sayıda insan tarafından tercih edilmektedir çünkü en iyi ses yükseltme programları ücretli olanlarının bile yapamadıklarını yapabilmektedir. Bu yetenekli program sayesinde bilgisayarınızda her türlü ses dosyasına müdahale edebilir ve her türlü ses dosyasının düzenlemesini yapabilirsiniz. Profesyonel olarak bir ses dosyasını düzenlemek istiyorsanız bunun için uzman olmak gerekmez, çünkü sizin yerinize uzman olan bir yardımcı program olarak Audacity kullanımıza sunulmuştur.

OcenaudioEn İyi Ses Yükseltme Programları

En iyi ücretsiz ses yükseltme programı listesi, arasında yer alan Ocenaudio sayesinde bilgisayarınızdaki her türlü ses formatında olan dosyayı düzenleyebilirsiniz. Özellikle basit ses yükseltme programı arayan kullanıcıysanız bu program sizin işinize fazlasıyla yarayacaktır.  Programı kullanırken size yardımcı olacak bazı önerilere göz atarsanız daha kısa süre içerisinde daha uzun ses dosyalarına daha kolay müdahale edebilir ve bir ses dosyasını kısa süre içerisinde düzenleyebilirsiniz. Programda yapacak olduğunuz düzenlemelerde özellikle basit ve kolay tasarım sayesinde çok kısa süre içerisinde istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Acoustica Standard EditionEn İyi Ses Yükseltme Programları

Eğer amacınız bir ses dosyasında efekt eklemek ve film sahnelerinde olduğu gibi ani sesler ve korkutucu, dikkat çekici efektler yaratmak ise kullanabileceğiniz en iyi ses efekti programı olarak Acoustica Standard Edition listenizin en başında olması önerilir. Bu program sayesinde kısa süre içerisinde bir ses dosyasına istemediğiniz kadar efekt ekleyebilir ve kısa süre içerisinde bir film sahnesinde kullanılabilecek ses efektleri yaratabilirsiniz. Ses efekti dendiği zaman en iyi programlar arasında yer alan Acoustica Standard Edition sayesinde ses dosyalarınızı düzenlemek çok kolay olacaktır.

Ancak özellikle amacınız ses efekti değil ve ses düzenlemesi ise diğer en iyi ses yükseltme programları düzenleme konusunda size daha fazla yardımcı olacaktır. Her programın bazı artıları olduğu gibi bazı eksileri olabilir. Bazı programlar en üst düzeyde yeterlilik sunarken Acoustica Standard Edition tarafından sunulan özelliklerde fazlasıyla yeterlidir. Ancak her programda olduğu gibi kullanım kolaylığı ve diğer konular dikkate alındığında özellikle de bazı isteklerinize yeterli gelmeyebilir.

Programsız Video İndirme Sitesi içeriğine de göz atmanızı öneririz.

Amadeus ProEn İyi Ses Yükseltme Programları

Tek tıklamayla ses dosyanızın onarılmasını mı istiyorsunuz? Bir ses dosyasının otomatik olarak düzenlenmesini istiyor ancak bunun için bir program bulamıyor muydunuz? Artık buldunuz! Sadece MacOS bilgisayarlar için sunulan Amadeus Pro programı sayesinde bir ses dosyasının tüm sorunlu noktalarını dakikalar içerisinde düzeltebilirsiniz. Örneğin bir ses dosyasında bir kısım sorunlu ve cızırtılı çıkıyorsa bu sorunu çözmek için Amadeus Pro adlı programı Apple bilgisayarınıza yüklemek yeterli. Siz kahvenizi yudumlarken sizin yerinize tüm ses dosyası sorunlarını otomatik çözme programı olan Amadeus Pro yapsın.

Programı Windows bilgisayarlarda kullanmak mümkün olmadığı için sadece tek ihtiyacınız var, o da Apple bilgisayara sahip olmak. Özellikle çok sık bozuk ses dosyalarını düzeltiyorsanız ve artık bunu manuel yapmak yerine otomatik olarak bir program aracılığıyla yapmayı istiyorsanız Apple bilgisayar edinip Amadeus Pro programından yararlanabilirsiniz.

FissionEn İyi Ses Yükseltme Programları

Yine sadece MacOS bilgisayarlar için sunulan en iyi ses düzenleme programı listesi arasında yer alan Fission sayesinde tüm ses dosyalarınızı basit, hızlı bir şekilde düzenleyebilirsiniz. Diğer programlara oranla daha hızlı ses dosyasına müdahale edebileceğiniz program, aynı zamanda ses dosyasını düzenlemek için size birden daha fazla araç sunuyor. Bu araçlardan hangisini isterseniz düzenlemeyi o araçla yapabilir ve kısa süre içerisinde MacOS bilgisayarınızda yeni düzenlenmiş ses dosyasını dinlemeye başlayabilirsiniz. Fission sayesinde ses dosyasını düzenlerken aynı zamanda dinleme özelliğine sahip olduğunuz gibi ses dosyasına eklemeler yapabilirsiniz. Bazı ses yükseltme programlarında ses ekleme özelliği bulunmazken Fission&#;da ise bu özellik yer almaktadır.

Hindenburg JournalistEn İyi Ses Yükseltme Programları

Adından da anlaşılacak olduğu üzere özellikle podcast yayıncılar ve gazeteciler için en iyi ses programı olarak bilinen Hindenburg Journalist sayesinde tüm röportajlarınızı ve ses kayıtlarınızı kısa süre içerisinde en üst düzeye çıkarabilir ve yazılı hale çevirebilirsiniz. Bir ses kaydını dinlemek ve bunun ilgili kısımlarını kesmek, aynı zamanda ses kaydında geriden gelen bir ses anına müdahale ederek ses yükseltme işlemi yapmak istediğinizde yardımınıza Hindenburg Journalist koşacaktır. Program özellikle adında gazeteciye yer vermiş olmasına rağmen sürekli farklı insanlar ile ses kaydı alarak röportaj yapanlar tarafından da aktif olarak kullanılmaktadır. Özellikle uluslararası gazetecilerin en çok kullandığı programlar arasında yer aldığı düşünülen programın çok sayıda ünlü gazeteci ve muhabir tarafından da kullanıldığı belirtilmektedir.

Bilgisayarda Olması Gereken Programlar listesine de göz atmanızı öneririz.

SOUND FORGE Audio Studio 12En İyi Ses Yükseltme Programları

Uygun fiyatına rağmen oldukça güçlü bir ses yükseltme ve düzenleme programı olarak bilinen SOUND FORGE Audio Studio 12 sayesinde bilgisayarınızdaki tüm ses dosyalarına profesyonel şekilde müdahale edebilirsiniz. Yapacak olduğunuz müdahaleler sayesinde ses dosyasının sesini yükseltebilir, tek kanallı ve çift kanallı eklemeler yapabilirsiniz.

Yapacak olduğunuz eklemeleri beğenmediğiniz an tek tuşla geri alabileceğiniz program, aynı zamanda karmaşık olmayan yapısı ile kullanıcılara istedikleri seçenekleri sunuyor. Kısa süre içerisinde kullanımını öğrenmeniz durumunda ses dosyalarınıza en kolay ve hızlı şekilde müdahale edip düzenleyebilirsiniz. SOUND FORGE Audio Studio 12 programı uygun bütçeyle en iyi sonucu elde etmek isteyen ses sanatçılarına odaklanırken herkes tarafından kullanılabilecek bir ses düzenleme programıdır.

*Bu içerik funduszeue.info&#;a özel olarak üretilmiştir.

Edius’ta daha önce yazılan yazılarda ses bölümüne fazla eğilinilmediğinden ve Edius 6’da ses özellikle bir hayli değiştiğinden bu yazıda ses kısmının daha fazla üzerinde duruldu. 

Videolar ve sesler timeline’a indirildiğinde genellikle çok yapılan bir işlem olarak videolar ve sesler birbirinden koparılır. Bu işlem videonun veya sesin üstüne sağ tıklayarak Link/Group bölümünden Ungroup yapılır. Kısa yolu klavyeden Alt tuşuna ve G harfine basmaktır. Videolar ve sesler artık birbirinden ayrıdır ve bağımsız hareket eder. Bir kısa filmde bir çok zaman görüntünün kendi sesi kullanılmadığı için video ve ses birbirinden ayırılıp ses silinir. Genellikle 2 kanal çekilen seslerden biri kullanılmayacak olan kameraüstü mikrofon ve diğeri ise kullanılacak olan boom veya yaka mikrofonu olacağı için Ungroup işlemi ardından kameraüstü mikrofon sesleri silinir. 

Resimde konuşma olmayan alanlarda bile kamera üstü mikrofonun nasıl gürültü oluşturduğu görülmektedir. Mikrofon üst kanalda kamera üstü ise alt kanaldadır. Kameraüstü mikrofon sesleri ancak kullanılacak mikrofonda çekimden sonra kurgu aşamasında bir problem yaşandığı farkedildiği anda yedek ses olarak kullanılabilir. Bu sebeple kullanılmayacaksa bile kaydetmekte yarar vardır. Tek kanal sese mono, çift kanal sese stereo denmektedir. Kullanılan mikrofon sesi mono tek bir sestir. Genellikle birinci kanalda kayıt yapılır. Çekimde kameranın yanlışlıkla sesi mikslenmiş şekilde alması sorun çıkarabilir.

Player penceresinde görüntüye ayrı in ve out sese ayrı in ve out verilebilir. Görüntüye in vermek için I harfi kullanılırken out vermek için O harfi kullanılır. Sese in vermek için I harfinin hemen solundaki U harfi kullanırken sese out vermek için O harfinin hemen solundaki P harfi kullanılır. Bu şekilde timeline’a inen video ve ses farklı uzunluklarda olabilir ve farklı noktalarda başlayıp bitebilir. 

Player penceresinden görüntü veya sesi timeline’a indirirken E harfine tıklandığında sadece kanallarını timeline’a indirmektedir.

Edius’da timeline’a inen ses ve videoları daha ayrıntılı kurgulayabilemek için bazen daha geniş görmek gerekebilir. Bu durumda

timeline’ın sol üst kısmından resimde görülen kısımdan Frame yani kare olarak veya Second yani saniye olarak veya Minute yani dakika olarak timeline istenilen genişlikte ayarlama yapılabilir. Bu ayarlama V harfinin sağ yanındaki kısım ileri geri çekilerek veya A harfinin sağ yanındaki sağ sol ve aşağı oklardan ayarlama yapılabilir. Ancak en pratik olan ayarlamalardan biri timeline’a tıklandıktan sonra CTRL tuşuna basılı tutarak mouse’un scroll halkası ileri geri hareket ettirerek yapılır. Bu sayede ses kuşağında ses dosyalarının dalgalarını ayrıntılı şekilde görüp düzenleme yapmak mümkündür.

Edius’un 6. versiyonu itibariyle bir kuşakta ses dalgalarını stereo olarak da görmek ve kurgulamak mümkündür. Aşağıdaki resim bu şekildedir.

Ancak kısa film kurgularken her kuşakta sesin mono olarak belirlenmesi ve kurgulanması daha büyük kolaylık sağlar. Aşağıdaki resimde bu şekilde görülmektedir. Sesi simgeleyen A harfi 1 ve 2. Ses kanallarını altlı üstlü değil 2 ayrı kuşakta A1 ve A2 diye göstermektedir. 

Burada unutulmaması gereken şeylerden biri eğer sadece bir kuşaktaki sesler dinlenmek isteniyorsa diğer ses kuşakları susturulur. Bunun için küçük speaker ikonuna mouse ile bir kere tıklayınca ikon görünmez olur. Bir kuşaktaki sesler duyulmayınca ilk olarak bu ikon kontrol edilmelidir. Kısa yolu klavyede Shift ve S harfi tuşlarına aynı anda basmaktır. Ses kuşaklarında yeşil alan ses dosyasını koyu yeşil alan ise ses dalgalarını gösterir. Koyu yeşil alan ne kadar yoğunlaşırsa orada ses seviyesi o kadar yükselmiştir. Ses dalgaları eğer görülmek istenmiyorsa VOL yazan yerin solundaki boşluğa sağ tıklanır ve Display Waveform yerine Hide Waveform işaretlenir. Tekrar görülmesi isteniyorsa Display Waveform tekrar işaretlenir. Eğer ses dalgaları görülemiyorsa önce bu nokta kontrol edilmeldiri. Ses seviyesini ayarlamak için turuncu yatay çizgiyi aşağı yukarı çekerek ayarlama yapılmaktadır. Ses ayarlarının yapılabilmesi için VOL yazan noktaya bir kere tıklayıp açık hale getirmek gerekir. VOL yazısına bir kere daha tıklanırsa PAN yazısı çıkar ve sesin PAN ayarları yapılabilir. PAN çizgisi de mavi bir yatay çizgidir. Stereo olarak ayarlandığın tek kuşakta görülen seslerle birlikte mavi pan çizgisi tam ortadadır. Ancak mono olarak iki kanal ses geldiğinde kuşaklarda ses parçaları left veya right olarak % panlanmış haldedir. 

Ses parçasındaki seviyeyi yükseltmek için timeline’da ses parçasının üstünde sağ tıklanıp Normalize’ye tıklanabilir. Çıkan pencerede Audio level seviyesi desibel değerinden yükseltilebilir. Audio offset içinden ise sese delay özelliğinden yankı eklenebilir.

Ses seviyeleri bölgesel olarak yükseltilecekse veya alçaltılacaksa VOL açıkken ilk değişiklik yapılacak olan yerde turuncu çizgiye bir kez tıklanır ve çizgi aşağı ya da yukarı hareket ettirilir. Elbette yukarı doğru hareket sesin seviyesini artıracaktır. Ses seviyesini tekrar değiştirmek istenililirse mouse ile bir nokta daha işaretlenip yukarı aşağı tekrar değişikliğe gidilir. Tüm kuşak böyle düzenlenir. 

Eğer kuşaktaki bir ses clib’inin seviyesi komple yükseltilmek isteniyorsa klavyede SHIFT tuşuna basılıp mouse ile turuncu çizgiye tıklayıp yukarı çekerek ses yükseltmesi yapılabilir. Bu durumda Edius clib’in başındaki ve sonundaki nokta sesin yükseleceği alan için başlangıç ve son olarak kabul eder. Eğer ALT tuşuna basılarak ses seviyesi yükseltilir veya alçaltılırsa sesin başından hemen sonra ve sonundan hemen önce birer nokta kendiliğinden konur ve buralarda ses orjinal seviyesinden ayarlanan seviyeye yavaşça gelir. Eğer sizin belirlenen iki nokta arasında ALT tuşuna basarak mouse ile hareket ettirilirse sadece o bölgenin ses seviyesinde değişim yapılabilir.

Ancak eğer SHIFT tuşuna basılarak bu hareket yapılırsa ses seviyesi noktanın daha öncesinden başlayarak hareket eder ve ikinci noktadan sonra yavaşça normal haline gelir.

Bu resimlerde görülen soldaki küçük gri üçgen bu parçanın en başı olduğunu sağdaki küçük gri üçgen ise bu parçanın en sonu olduğunu belirtir. Bu şekilde iki parça yan yana konduğuna arasına geçiş efekti konarak geçiş yapmak mümkün değildir. Zira pay yoktur.

Parçaların başından mouse ile tutup sağa çekerek baştan sonundan tutup sola çekeren sonundan kısaltma yapılabilir. İki parça yan yana getirildiğinde pay varsa ikisinin arasına mouse ile tıklanıp sağa ve sola hareket ettirerek iki parça arasındaki kesme yeri net olarak belirlenir. Bu özellikler video için de aynen geçerlidir. İki parça arasında F6 tuşuna basarak trim moda geçilip iki parçanın da recoder penceresinde görülmesi sağlanır ve ve pencerede mouse u sağa sola çekerek ayarlama yapılabilir. Ancak bu daha ziyade görüntü için işlevseldir. Tekrar F6 ile normal moda a dönülebilir.

Edius 6’da gelen yeni özelliklerden biri senkron kilididir. Eğer senkron kilidi açıksa, ki yazılım standart açıldığında senkron kilidi açıktır, ses ve videolar birbirinden bağımsız hale getirilse de yani ungroup yapılsa da senkron kaymayacaktır. Sesi ve videosu birbirinden ayrılmış iki parçada birinci video bir sonrakinin üstüne sürüklense ikinci video kendini ileri doğru atarken sesini de altında taşır. Ancak senkron işareti tıklanarak görünmez yapılırsa ikinci video ilerler ancak ses yerinde kalır. Resimde mouse üstüne getirilince fonu maviye dönüşen senkron işareti görülüyor. Tüm kuşağın komple kilitlenmesi ise senkron ikonuna sağ tıklanarak Track Lock seçilmesiyle gerçekleşir. Artık seçili kuşakta herhangi bir değişiklik yapılamaz. Bütün kuşak kilitli olduğunu belirtmek için diagonal parelel çizgilerle çizilidir. Bir altındaki Track Unlock ile kilit açılır.

Senkron kaymasını engellemek için ilk yapılması gereken ayar program ara yüzü açıldığında R harfine basarak Ripple Mode’u kapatmaktır.  Ripple Mode kapatıldığında üzerinde turuncu bir diagonal çizgi çıkacaktır. Eğer bu mode kapatılmazsa timeline’a inen videolar seslerinden bağımsız hale getirildiğinde yani ungroup yapıldığı durumda eğer bir video silinirse bir sonraki video bir öncekinin yerine doğru gider ancak sesler olduğu yerde kalır ve sonuç olarak senkron kayar.

Ses seviyelerini görmek için önemli bir ekran da Audio Mixer ekranıdır. Bu ekran üzerinden timeline’daki seslerin seviyelerini rahatlıkla görebilmek mümkünken ses seviyeleri bu mikser üzerinden de ayarlanabilmektedir. Bunun için Off yazılı yeri Write’a getirip sese mikser üzerinden yukarı aşağı hareket ettirerek seviye belirlemesi yapılabilir. Sağ alttaki yeşil play ikonu başlatmak içindir. Başlayınca maviye dönüşür. Mavi ikona tıklayınca ise durur.

Ses mikserinde Pan ayarlarını yapabilemek için Off modunu Clip moduna getirmek gerekir. 

Eğer bir ses dosyası windows içinde silinmiş veya yerinden taşınmışsa timeline’da parça offline gözüküyor. Edius gerçek video veya audio’yu bulamadığı için oynatamaz. Bu durumda parçaları restore yapmak gerekmektedir.

Audio Filters

System Presets’in altındaki Audio Filters içerisinden hazır bazı ses filtrelerini uygulamak mümkündür. Bunlar 4 grup altında toplanmıştır. Delay, Graphic Equalizer, Parametic Equalizer’dir. 

Ancak Effects altındaki Audio Filters içinden efektler uygulamak ve ayarlar yapmak da mümkündür. 

Ses efektleri efekt paletinden Effects altında Audio Filters içinden bulunabilir. Burada 8 adet ses ayarlama filtresi görülür. 

Ses kalitesini ayarlamak için timeline’daki ses dosyasının üzerine Graphic Equalizer filtresi konur ve information paletinden ayarlar yapılır. Burada daha çok duyulması istenilen sesin kHz değeri biliniyorsa bu değer yüksek tutulur ve diğer değerler bir miktar düşürülür. Örneğin bir insan sesi diğer seslerden bir miktar ayırmak isteniyorsa ve bu sesin kHz değeri biliniyorsa diğer seviyeler daha fazla düşülür.

Delay seste yankı efekti sağlar. Filtrenin derecesi ayarlanabilir. High Pass Filter düşük Hz sesleri sesten çıkartmaya yarar. Burada da ayarlama yapılabilir. 

Low Pass filtresi ise tam tersi şekilde yüksek Hz sesleri temizleyeme yarar. 

Panpot Balance filtresi ise sesin panlarının ayarlanmasını sağlar.

Tone Control ise düşük Hz ve yüksek Hz ses seviyelerine kazanç sağlayarak sesin tonunu belirler.

Pitch Shifter filtresi ise sesi basit anlatımla kalınlaştırabilir ve inceltebilir.

Parametic Equalizer filtresinde ise ayrıntılı ses seviyesi ayarları yapılabilmektedir.

Audio Effects

Audio Effects bölümünde sese uygulanabilinecek çeşitli efektler bulunmaktadır.

Bu efektler İzotope plug-in’leridir. Plug-in’ler yazılımın kendi özellikleri olmayıp başka bir şirket tarafından üretilen ek yazılımlardır. İzotope efektleri Edius’un 6 sürümüyle ücretsiz olarak paketten çıkmaktadır. Bu efektlerden örneğin Audio Restore ile dip sesler rahatlıkla temizlenebilir, Analog Delay seste yankı oluşturur. 

Ses efektleri çok fazla abartılmadan kullanılmalıdır. Sesi belirli bir miktarda düzeltmek mümkündür ancak aşırıya kaçmak seste dijitalleşmelere sebep olacaktır ve düzeltme yaparken farklı ses problemlerine yol açılabilir, sesin doğallığı kaybolabilir.

Audio Cross Fades

Bu bölümdeki ses efektleri iki ses arasında geçiş efekti eklemeye yaramaktadır. Bu geçiş efektleri dikkatlice eklenmelidir. Standart olan geçiş efekti Linear out/in’dir. Bu geçiş efektinin standart olan efekt olduğu efektin üzerindeki büyük mavi D harfinden anlaşılmaktadır. Geçiş şekilleri yaklaşık olarak efektlerin üzerinde çizgilerle belirtilmiştir.

Edius’da yan yana iki video ve ses parçası varsa video’ya dissolve yani miks geçiş efekti konduğunda otomatik olarak sese bu efekti koyacaktır. Bun sorunu engellemek için videolara miks geçiş efekti koyarken ses kanalını kilitlemek kafi gelecektir.

Ses kurgusunda görüntü kurgusunu destekler bir yapı kurulmalıdır. Görüntü kurgusu gözde bir sıçrama etkisi yaratacaktır. Ancak ses kuşağında bir görüntünün sesi geçiş yapılacak ikinci görüntünün altında devam ederse bu geçiş yumuşayacaktır. Yeri geldiğinde iki ses arasında hafif miksler yapmak da söz konusu olacaktır. Ancak bu noktada çok dikkatli olmak gerekir. Miks payı içinde sesin temiz olması gerekir. Bir sahneden diğerine geçerken görüntüdeki karar ve açılmalaryani fade’ler ses için de yapılabilir. Başlayacak görüntünün sesi bazı durumlarda görüntüden çok daha önce başlatılabilinir. Ardı ardına gelen seslerde ton ve seviye farklılıkları olacaktır. Her ne kadar ton ve seviye ayarları yapılsa da aradaki farkı kapatmak için çekim sırasında ayrıca en az bir dakikalık ortam sesi kaydedilir. Ve bu ses o sahnenin ses kuşağına döşenir. Bu ses kaydedilmediyse gürültü yapılmamış alanlardan kaydedilen sesten parçalar alınıp yararlanılabilir. Ancak bu yapılırken dikkat edilmelidir. En küçük gürültüler bile sesin loop’landığını yani ardı ardına eklendiğini belli eder.

Kısa filmin yayınlanacağı yere göre Edius’un çıkışında sesleri stereo veya miksli çıkış alıp almamak gerektiğini bilmek gerekir. Genellikle iki kanal mikslenip çıkış alınır. Bu durumda çıkış almadan ses kanallarını mikslemek gerekmektedir. 

Edius’un çıkış kısmında sadece Ses çıkışları almak da mümküdür. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası