değişik renkler ve isimleri / RENK İSİMLERİ - Google'da Ara | Renkler, Pastel, Boya

Değişik Renkler Ve Isimleri

değişik renkler ve isimleri

Turuncu, Adobe Photoshop ve benzeri programlarda kullanmak için bu rengin kodlarına ihtiyaç duyuyorsanız doğru yerdesiniz. Buradan turuncu tonları isimleri ve renk kodlarını tablo halinde paylaştık. Bu kodlar ile photoshop gibi programlarda istediğiniz renkte görseller oluşturabilir renkli yazılar da yazabilirsiniz.

Turuncu renk tonları genelde logo tasarımı, tekstil ve kombin için araştırılmaktadır. Logo tasarımı yapacaklar ya da turuncu renkte yazı yazacaklar buradan renk kodunu kopyalayabilirler. Turuncu rengin de diğer renkler gibi tonları vardır. Açık turuncu ve koyu turuncu renklerinden beğendiğinizi kopyalayıp kullanın.

Turuncu Tonları İsimleri

Html ve Css kodlamalarda isimleri ile beraber kullanılabilen farklı renk bulunmaktadır. Bu başlığımızda isimleri ile kullanılabilen turuncu renk tonları listesini oluşturduk.

Turuncu renk tonlarının adları ile birlikte renk kodlarını da tabloda listeledik. Bu tablodan renk kodunu kopyalayıp kullanabilirsiniz. Renk kodları yerine kodlama da bu renklerin isimlerini de kullanabilirsiniz.

RENK TONU İSİMLERİTURUNCU RENK KODLARIRGB RENK KODLARI
OrangeRed#FF 69 0
Tomato#FF 99 71
Coral#FF7F50 80
DarkOrange#FF8C00 0
Orange#FFA 0

Turuncu Renk Kodu

TURUNCU RENK KODLARIRENK İSİMLERİ
#FF7F00Turuncu
#FFBF00Kehribar Rengi
#EAKoyu sarımsı turuncu
#EF9B0FSarımsı turuncu-1
#FF8C69Sarımsı turuncu-2
#FF4F00Enternasyonal turuncu
#CMaun rengi
#FFE5B4Şeftali rengi-1
#FFCC99Şeftali rengi-2
#FADFADŞeftali rengi-3
#FFPembemsi turuncu
#FNar rengi
#FFKabak rengi
#BEPas rengi
#FFAlev turuncusu
#FMandalina rengi
#CDTenné (Tawny) rengi
#FF7E00UNECE kehribar rengi
#EVermilion rengi
#CCYanık rengi
#FBCEB1Kayısı rengi
#EDHavuç rengi
#FFAPeel turuncu

Turuncu renk tonlarının kodları gibi isterseniz renk kodları sayfasından diğer renkleri de inceleyebilirsiniz.

Koyu Turuncu Renk Kodu

Koyu turuncu renk hem tekstil sektöründe hem mobilya da sıklıkla kullanılan renklerdendir. Pastel tonları ise giyimde en ön plandadır. Koyu turuncu renk kodları ise:

Canlı Turuncu Renk Kodu

Koyu turuncu gibi canlı parlak turuncu renk kodu da araştırılmaktadır. Aşağıdan en canlı turuncu renk kodlarını alabilirsiniz:

Turuncu Renk Anlamı Nedir?

Her bir rengin kendine özgü anlamı vardır. Turuncu rengi ise; mutluluk, cesaret, canlılık ve güveni ifade eden renktir. Yeni insanlarla tanışmayı seven, sosyalleşmeye uygun insanlar turuncu rengi çok severler. Kıyafetleri arasında da en naz 3, 5 parça turuncu kıyafetleri olur. Turuncu rengi seven insanlar genelde ılımlı ve enerji dolu insanlardır.

Turuncu İle Uyumlu Renkler

Kıyafet kombini yaparken turuncu ile uyumlu renkler için öneriye ihtiyacınız varsa aşağıdaki renklerin turuncuya uyumlu olduğunu söyleyebiliriz.

  • Siyah
  • Beyaz
  • Gri
  • Mavi
  • Bej rengi
  • Ekru renk
  • Sarı
  • Vizon rengi
  • Petrol yeşili
  • Kahverengi
  • Pudra rengi
  • Kiremit rengi
  • Yeşil

Kıyafet kombinlerken turuncu renge yakışacak renkler genelde pastel renk ve koyu renklerdir. Seçiminizi bu doğrultuda yaparsanız oldukça modern ve şık bir görünüm elde edersiniz.

Turuncu Renk Emojiler

Turuncu renk emojileri merak edenler de yine aşağıdan bu emojileri inceleyebilirler.

🧡🟠🔸🔶🟧🍁📙

Turuncu kalp, turuncu daire, turuncu kare ve turuncu kitap gibi emojiler Whatsapp, Telegram, Instagram emoji kütüphanesinde mevcut.

FacebookTwitterTumblrPinterestRedditWhatsApp

25 garip renk isimleri: Öyle renk mi olur demeyin!

K&#;rm&#;z&#;, sar&#;, mavi, ye&#;il, pembe Renklerin dünyas&#; sadece bildi&#;imiz temel renk isimleriyle s&#;n&#;rl&#; de&#;il. Baz&#; renkler var ki size yok art&#;k dedirtecek! Limon küfünü aram&#;zda bilen var m&#;d&#;r ki? :) &#;&#;te birbirinden enteresan renk isimleri

HAK&#;

Asl&#;nda parka rengi olarak bildi&#;iniz bu ye&#;ille kahverengi aras&#; gidip gelen karars&#;z rengimiz listedeki di&#;er renklere nazaran oldukça bilinir kal&#;yor.

MÜRDÜM

iStock

Mürdüm eri&#;inin rengi i&#;te. Böyle bordoyla mor aras&#; bir renk.

TABA

Sizin için kahverengi olan bu rengin ad&#; asl&#;nda taba.

V&#;ZON

Bej renginin biraz daha grimsi olan&#;.

M&#;NT YE&#;&#;L&#;

iStock

Turkuaz&#;n içinden mavi tonlar&#;n&#; ç&#;kar&#;n, geriye kalan mint ye&#;ili i&#;te. Instagramda k&#;zlar&#;n en çok payla&#;t&#;&#;&#; oje rengi diye bir a&#;inal&#;&#;&#;n&#;z olan ama ad&#;n&#; bilmedi&#;iniz renk bu!

YAVRUA&#;ZI

Böyle turuncu gibi ama çok da de&#;il Krem rengine yak&#;n, turuncumsu pastel tonlar&#;nda bir rengimiz yavrua&#;z&#;.

FU&#;YA

Fosforlu pembe desen de&#;il, az&#;c&#;k mora kaçan pembe desen de&#;il öyle garip bir renk fu&#;ya da. Hakk&#;nda söyleyebilece&#;imiz kesin olan tek &#;eyse, göz al&#;c&#; oldu&#;u. &#;yi anlamda m&#; kötü anlamda m&#; oras&#; size kalm&#;&#;.

F&#;LD&#;&#;&#;

iStock

Hafifçe sararm&#;&#; di&#; rengi i&#;te. Di&#;lerini f&#;rçalasa filler kesin normal beyaz olurdu da, hayvan i&#;te

PARLAMENT MAV&#;S&#;

En kolay anlat&#;lan&#; bu olsa gerek. Sigaraya özendirmek gibi olmas&#;n ama Parlaiment sigaralar&#;n&#;n paketlerinde kullan&#;lan mavi, daha çok lacivert.

SAKS MAV&#;S&#;

Parlament mavisiyle ayn&#; olan bu renge gece mavisi de denir.

&#;AMPANYA KÖPÜ&#;Ü

iStock

Haftan&#;n her günü &#;ampanya içip havyar yedi&#;imiz için biliyoruz bu rengi. Ne yoksa siz bilmiyor musunuz! Fakirler sizi! &#;aka &#;aka biz de bilmiyoruz.

Uçuk bi sar&#; i&#;te! Zengin rengi annecim bu, biz bilmeyiz böyle &#;eyleri.

BAL KÖPÜ&#;Ü

iStock

Sadece kad&#;nlar&#;n ve kuaförlerin bildi&#;i bu rengi anlatmak oldukça zor. Rus k&#;zlar&#;n&#;n saçlar&#;ndaki sar&#; de&#;il, iskandinav sar&#;s&#; da de&#;il. Böyle do&#;al, c&#;rtlak olmayan bir sar&#;.

L&#;MON KÜFÜ

Küf deyince akl&#;n&#;za direkt ye&#;il gelse de öyle de&#;il! Çok hafif bir ye&#;il tonu bar&#;nd&#;ran bir sar&#;, bu limon küfü dedikleri de.

Ç&#;V&#;T MAV&#;S&#;

Vikipedi'ye göre; elektromanyetik tayfta mavi ile mor aras&#;ndaki renk olsa da bize göre mavi gibi mavidir. "Bu elbise ne renk?" olay&#;na dönmeyecekse ben mavi görüyorum.

CAM GÖBE&#;&#;

iStock

Turkuvaz&#;n ye&#;ili bol olan&#;.

NAR Ç&#;ÇE&#;&#;

Tart&#;&#;mal&#;, bol bol kar&#;&#;t&#;rmal&#; renklerden bir di&#;eri nar çiçe&#;i. Genel olarak mercan rengiyle kar&#;&#;t&#;r&#;lsa da yavrua&#;z&#; diyenler de az de&#;il bu renge.

HARDAL SARISI

iStock

&#;imdi hardal&#;n da çe&#;itleri var, madem hardal sar&#;s&#; dediniz renge, hangi hardal onu da aç&#;klasayd&#;n&#;z! Ball&#; hardal daha aç&#;k oluyo mesela ama taneli çekilmi&#; olan daha koyu.

Neyse akl&#;n&#;z&#; daha fazla kar&#;&#;t&#;rmadan görselle anlatm&#;&#; olal&#;m.

V&#;&#;NE ÇÜRÜ&#;Ü

iStock

&#;arap renginin bi ton daha koyusu desek anla&#;&#;l&#;r san&#;r&#;z. Mürdümden ne fark&#; var diyeceksiniz, mor tonlar&#; o kadar bask&#;n de&#;il bunda.

MERCAN

iStock

Turuncumsu pembe ya da pembemsi turuncu diyebiliriz.

EKRU

K&#;r&#;k beyaz ya da kirli beyaz dedikleri renk de ekru oluyor.

SU YE&#;&#;L&#;

Varla yok aras&#; bir ye&#;il.

SO&#;AN KABU&#;U

&#;&#;te yine kad&#;n kuaför dayan&#;&#;mas&#;n&#;n eseri bir renk daha! K&#;z&#;lla kahverengi aras&#; bir ton olan bu renk u&#;runa ne saçlar yand&#;!

L&#;LA

Bunu da art&#;k ö&#;rendik ama yine de k&#;saca özetleyelim. Pembeyle mor aras&#;nda, bulunan uçuk mor.

&#;ND&#;GO MAV&#;S&#;

Soluk mavi. Bu parlamentlerin sakslar&#;n y&#;kan&#;p y&#;kan&#;p solmu&#; hali.

KEHR&#;BAR RENG&#;

Kehribar ta&#;&#;n&#;n rengi. Tespihlerde falan görmü&#;sünüzdür kesin. Kahverengiden sar&#;ya geçi&#;i olan bir renk. Bal rengi gözler için de kehribar rengi denildi&#;i olur.

BONUS: SIÇTIN MAV&#;S&#;

Ertesi gün s&#;nav&#; olup da bir türlü çal&#;&#;may&#; beceremeyen ya da yeti&#;tiremeyen ö&#;renciler için yarat&#;lm&#;&#; olan bu renk, gecenin bitip güne&#;in do&#;u&#;unun habercisidir. Art&#;k her &#;ey için çok geçtir

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Tagged SANAT
10 yıl önce

 

  • 8

    (bkz: sıçtın mavisi)

    #a mind beside itself

    nest...
  • çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası