mısır nişastalı kakaolu muhallebi / Kakao Ve Şeker Ve Mısır Nişastası Tatlılar Tarifleri

Mısır Nişastalı Kakaolu Muhallebi

mısır nişastalı kakaolu muhallebi

Eşsiz kıvamıyla kakaolu puding tarifi: Evde puding nasıl yapılır?

Puding içerisinde kullanılan malzemelere göre birçok farklı çeşide ayrılmıştır. Çilekli, çikolatalı ve vanilyalı gibi birçok çeşidi olan puding tarifi hazır paketlerde market raflarında yerini almaktadır. Evdeki malzemelerle sadece 5 dakikanızı ayırarak yapabileceğiniz puding tarifini herkes çok beğenecek. Çay ve kahvenizin yanına eşlik edecek puding tarifini mutlaka denemelisiniz. İşte efsane lezzetiyle puding tarifi: Kakaolu puding nasıl yapılır?

PUDİNG TARİFİ MALZEMELERİ

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

PUDİNG TARİFİ YAPILIŞI

  1. Tencereye sütü alın ve şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  2. Yavaş yavaş nişastayı ve unu ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Kakaoyu da ekleyip karışımı katılaşana kadar çırpın.
  4. Katılaşan karışımı ocaktan alın ve üzerine tereyağı, vanilyayı ekleyip son bir kez daha çırpın.
  5. Puding karışımını servis kaplarına dökün. Oda ısısında ilk sıcağı çıkan pudingleri dolaba kaldırın.
  6. Ev yapımı kakaolu puding tarifi hazır. Afiyet olsun…

PUDİNG TARİFİ KAÇ KALORİ?

Kakaolu Puding Kalori Değeri: Bu besinin gramında 66 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani gramlık miktarında Kakaolu Puding kalori bulunmaktadır. Kakaolu Puding besini veritabanımızda bulunan besinlerin ortalamasından; %82 daha az kalori. %57 daha az protein.

Kakaolu Puding

21 Ekim

Hazırlaması oldukça kolay olan nefis kakaolu pudinge kim hayır diyebilir ki? Hazır pudingleri aratmayacak ev yapımı kakaolu puding, yaklaşık 30 dakika da sofralardaki yerini alır. Ana malzemeleri nişasta, kakao ve süt olan kakaolu pudingi, krema ve çikolata ile lezzetlendirebilirsiniz. Peki, evde kakaolu puding nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, küçük büyük demeden herkesi kendine hayran bırakacak nefis kakaolu puding tarifine başlayabiliriz.

Hafif ve lezzetli sütlü tatlılara sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Sofranızda yeni tatlara yer vermek istiyorsanız, ev yapımı puding tariflerine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika

Pişirme Süresi : 10 dakika

Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

  • gr toz şeker
  • 30 gr kakao
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 tutam tuz
  • ml süt
  • 30 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Çırpılmış krema
  • Rendelenmiş çikolata
  1. Şeker, kakao, mısır nişastası ve tuzu bir tencereye alın. Sütü ekleyip pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpın.
  2. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan 1 dakika sonra ocaktan alıp tereyağı ile vanilyayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.
  3. Karışımı kaselere paylaştırın ve streç film ile üzerini örtün. Buzdolabında en az 2 saat soğuttuktan sonra krema ve rendelenmiş çikolata ile süsleyerek servis yapın.

Kakaolu Puding Servis Önerisi

  1. Hazırladığınız pudingleri çilek, kivi ve muz dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
  2. Farklılık katmak için pudinglerin üzerine fındık ve badem gibi kuru yemişler ekleyebilirsiniz.
  3. Pudingin daha sade olmasını istiyorsanız, hindistan cevizi serpiştirmeniz yeterli olacaktır.

1 Porsiyon Kakaolu Puding Kaç Kalori?

  1. Kakaolu pudingin bir kasesi , bir porsiyonu ise yaklaşık kaloridir. Kilo ve şeker kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası