captan tarım ilacı / KORUMA CAPTAN 50 WP

Captan Tarım Ilacı

captan tarım ilacı

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI: Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken karışım depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan bitki koruma ürününü aynı gün içinde kullanınız.

KALİBRASYON: Uygulama öncesinde uygulama makinesinin kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamalarda iyi bir kaplama sağlayacak şekilde belirli alana verilecek karışım miktarı iyi ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde, rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır.

Uygulama Makinesinin Temizliği: Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra uygulama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sistemini çalıştırarak tüm parçalarının yıkanmasını sağlayınız. Yıkama işlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ

Armut karalekesi: Dal sıracası yok ise funduszeue.infoçlama çiçek gözleri kabardığında 2. ilaçlama beyaz rozet döneminde, 3. ilaçlama çiçek taç yaprakları % dökülünce, funduszeue.info diğer ilaçlamalar hava şartlarına ve hastalığın seyrine göre 8- 10 gün ara ile yapılmalıdır.

Elma karalekesi: Dal sıracası yok ise 1. ilaçlama çiçek gözleri kabardığında, 2. ilaçlama pembe rozet tomurcuğu döneminde (çiçekler ayrı ayrı görülünce) 3. ilaçlama çiçek taç yaprakları % dökülünce, funduszeue.info diğer ilaçlamalar ekolojik koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlara göre 10 gün ara ile yapılır.

Eriklerde cep hastalığı:
1. ilaçlama: Tomurcuklar kabardığı dönemde,
2. ilaçlama: Çiçek taç yapraklarının % 80 döküldüğü dönemde yapılmalıdır.

Sert çekirdekli meyvelerde çiçek monilyası:
1. ilaçlama: Çiçeklenme başlangıcında (% çiçekte),
2. ilaçlama: Tam çiçeklenmede (% çiçekte).

Şeftali yaprakdelen (Çil):
1. ilaçlama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra,
2. ilaçlama: İlkbaharda çiçek tomurcukları kabardığı dönemde çiçekler açmadan önce yapılır.

Kayısı yaprakdelen:
1. ilaçlama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra,
2. ilaçlama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde)
3. ilaçlama: Meyvelerde çanak yaprağı ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken yapılmalıdır.

Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanması:
*Meyve enfeksiyonlarına karşı:
1. ilaçlama: Sonbaharda yağışlar başlamadan önce yapılmalıdır.
2. ilaçlama: Havalar yağışlı giderse 1. uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır.

Yenidünya karalekesi:
1. ilaçlama : Sonbaharda çiçek tomurcukları kabarmadan önce,
2. ilaçlama: Çiçek tomurcukları açılmadan önce,
3. ilaçlama: Çiçek taç yapraklarının dökülmesinden sonra,
funduszeue.info diğer ilaçlamalar: 3. uygulamadan hasada 20 gün kalıncaya kadar 10 gün arayla yapılmalıdır.

Bağ ölükol:
*Yaz ilaçlaması:
funduszeue.infoçlama sürgünler cm olduğunda,
2. ilaçlama sürgünler cm olduğunda,
3. ilaçlama sürgünler cm’yi bulduğu devrede yapılmalıdır.

Bağ mildiyö: İlk uygulamaya sürgünler cm. ulaşınca başlanmalıdır. İkinci ve sonraki ilaçlamalar 1. ilacın süresi ve hastalığın gelişme durumu, meteorolojik faktörler göz önüne alınarak gün ara ile ilaçlama yapılır.

Sebzelerde fide kök çürüklüğü ve çökerten: Fidelikte hastalık görüldüğünde ilaçlamaya başlanır ve hastalık duruncaya kadar kez bir hafta ara ile uygulama yapılır.

Domates mildiyö: İlaçlı mücadeleye çevredeki domates yapraklarında mm çapında kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle veya hastalığın her yıl çıktığı yerlerde, hastalık için uygun koşullar görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir.

Domates yaprak küfü: Yapraklarda ilk lekeler görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. İlaçlamalar gün ara ile tekrarlanır. Hasada gün kala ilaçlama kesilmelidir.

Marul mildiyö: Fideliklerde hastalık görülmeden koruyucu bir ilaçlama yapılmalıdır. Mildiyö görülünce hasta kısımlar toplanıp yok edildikten sonra birer hafta aralarla fidelerin tarlaya şaşırtılmasına kadar ilaçlamalar sürdürülmelidir. Tarla devresinde hastalığın çevrede görülmesi ile ilaçlamaya başlanmalı, birer hafta aralıklarla hasattan en az bir hafta öncesine kadar devam edilmelidir. Fidelikte ilaçlama sulama yapıldıktan ve yapraklar kuruduktan sonra yapılmalıdır.

Soğan mildiyö: Günlük ortalama sıcaklığın 16 Co’ye ulaşması ve orantılı nemin % 80’i bulması ile mücadeleye başlanması gerekirse de çevrede ilk hastalık belirtilerinin saptanması ile ilaçlamalara başlanabilir.

Patates mildiyö: Hastalık çıkışı için yüksek nem gibi iklim koşulları oluştuğunda veya çevrede ilk hastalık belirtilerinin görülmesi ile ilaçlamaya başlanır ve hastalığın şiddetine göre 10 gün aralıklarla ilaçlama tekrarlanır. Karanfil pası: Çelikler sıraya geçirilmeden önce uygulamaya başlanmalı ve 10’ar gün ara ile ilaçlamalar yapılmalıdır.

Sebzelerde kurşuni küf (Domates): Çevrede hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde veya bitkiler çiçeklenme devresinde iken başlanmalıdır.

Tütün çökerten (fidelerde): Fidelerin çıkışı tamamlandıktan sonra hastalık görüldüğünde ilaçlamaya başlanır.

Ürün hakkında bilgi almak için : 27 65

Mesul Müdür : İhsan DENİZ

Captan 50 WP (Fungisit) Mantar İlacı Gr

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:

Aktif Madde: % 50 Captan

Formülasyon Şekli: Islanabilir Toz (WP)

Ambalaj:

ELMA KARALEKESİ:

  • funduszeue.infoma: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde gün önce)
  • funduszeue.infoma: Pembe-Beyaz rozet tomurcuğu döneminde (çiçeklerayrı ayrı görüldüğünde)
  • funduszeue.infoma: Çiçek taç yaprakları % dökülüfunduszeue.info diğer uygulamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda kullanılan ürünlerin etki süreleri dikkate alınarak uygulanmalıdır. 

ARMUT KARALEKE:

  • funduszeue.infoma: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde gün önce)
  • funduszeue.infoma: Pembe-Beyaz rozet tomurcuğu döneminde (çiçeklerayrı ayrı görüldüğünde)
  • funduszeue.infoma: Çiçek taç yaprakları % dökülüfunduszeue.info diğer uygulamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda kullanılan ürünlerin etki süreleri dikkate alınarak uygulanmalıdır.

SAFA CAPTAN 50 WP

BitkiHastalık Zararlı Yabancı OtLatince İsmiDozuİlaçlama ve Hasat Arası Süre
MEYVELER
ArmutKaralekeVenturia pirina g./ L. su3 gün
ElmaKara LekeV. İnaequalis g./ L. su3 gün
ErikCep HastalığıTaphrina pruni g./ L. su3 gün
ŞeftaliMonilyaMonilia laxa g./ L. su3 gün
Kayısı, Vişne, KirazMonilyaSclerotinia laxa g./ L. su3 gün
Şeftali, KayısıYaprak DelenCoryneum beijerinckii g./ L. su3 gün
Turunçgillerfunduszeue.info ÇürüklükPhytophthora citrophthora g./ L. su3 gün
Yeni DünyaKaralekeV. inaequalis var. eribotryae g./ L. su3 gün
*BağMildiyöPlasmopara viticola g./ L. su3 gün
Ölü KolPhomopsis viticola g./ L. su3 gün
SEBZELER
Sebze FideleriKök Çürüklüğü**Sclerotinia spp., Rhizoctonia spp., Phythium spp., Fusarium spp., Alternaria spp. g./ L. su7 gün
DomatesMildiyöP. infestans g./ L. su7 gün
Yaprak KüfüCladosporium fulvum g./ L. su7 gün
MarulMildiyöBremia lactuca g./ L. su7 gün
SoğanMildiyöPeronospora destructor g./ L. su7 gün

ENDÜSTRİ VE SÜS BİTKİLERİ

KaranfilPasUromyces caryophyllus g./ L. su7 gün
PatatesMildiyöPhytophthora infestans g./ L. su7 gün
Tütün

Fidelerde çökerten

Rhizoctonia spp., Pythium spp., Fusarium spp., Alternaria spp., Sclerotinia spp.)

g/ l. su7 gün

*Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılacak bağ alanlarında kullanılamaz.

** (Fidelik ilaçlaması) )Fidelik uygulamalarında verilen iki doz hastalık yoğunluğuna ve bitki vejetasyon süresine göre değişmektedir.

İLACIN UYGULAMAYA HAZIRLANMA ŞEKLİ : Önce ilaçlama aletinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Gerekli miktarda ilaç ayrı bir kapta az miktar su ile bulamaç haline getirilerek depoya konur. Aletin karıştırma aparatı çalıştırılarak kalan gerekli su miktarı depoya ilave edilir.

KULLANIM ŞEKLİ: Koruyucu ve tedavi edici olarak günün erken saatlerinde veya akşam serinliğinde bitkilerin her tarafı iyice ıslanacak şekilde ilaçlanmalıdır.

Armutta Kara Lekesi: funduszeue.infoçlama çiçek gözleri kabardığında, 2. ilaçlama beyaz rozet döneminde,funduszeue.infoçlama çiçek taç yaprakları % dökülünce,funduszeue.info diğer ilaçlamalar hava şartlarına ve hastalığın seyrine göre gün ara ile yapılmalıdır.

Elma Kara Lekesi: funduszeue.infoçlama çiçek gözleri kabardığında,funduszeue.infoçlama pembe rozet tomurcuğu döneminde (çiçekler ayrı ayrı görülünce),funduszeue.infoçlama çiçek taç yaprakları % dökülünce ,4. ve diğer ilaçlamalar ekolojik koşulların hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlara göre 10 gün ara ile yapılır.

Erik Cep Hastalığı: 1. ilaçlama tomurcukların kabardığı dönemde,funduszeue.infoçlama çiçek taç yaprakların % 80 döküldüğü dönemlerde yapılır.

Şeftali'de Monilya: 1. ilaçlama çiçeklenme başlangıcında (% çiçekte),funduszeue.infoçlama tam çiçeklenmede (% çiçekte).

Şeftali, Kayısı Yaprak Delen: funduszeue.infoçlama sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra,funduszeue.infoçlama ilkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce,funduszeue.infoçlama meyvelerde kılıf sıyrılırken yapılmalıdır.

Yenidünya Karaleke: funduszeue.infoçlama sonbaharda çiçek tomurcukları kabarmadan önce, funduszeue.infoçlama çiçek tomurcukları açılmadan önce,funduszeue.infoçlama çiçek taç yapraklarının dökülmesinden sonra,4. ve diğer ilaçlamalar funduszeue.infoçlamadan hasada 20 gün kalıncaya kadar 10 gün arayla yapılır.

Bağda Ölükol : funduszeue.infoçlama sürgünler cm.,funduszeue.infoçlama sürgünler cm.,funduszeue.infoçlama sürgünler cm'yi bulduğu devrede yapılmalıdır.

Bağ Mildiyösü : funduszeue.infoçlama sürgünler cm olunca ve daha sonraki ilaçlamalara hastalığın seyri ve meteorolojik koşullara bağlı olarak enfeksiyon için uygun koşullar mevcut ise gün gün ara ile devam edilir. Enfeksiyon için uygun koşullar ortadan kalkınca ilaçlamaya son verilir.

Sebzelerde Kök Çürüğü (Çökerten) : Fidelikte hastalık görüldüğünde ilaçlamaya başlanır ve hastalık duruncaya kadar kez bir hafta ara ile ilaçlama yapılır.

Domates Mildiyösü: Çevrede domates yapraklarında mm çapında kahverengi lekelerin alt yüzünde beyaz kül gibi konidi örtüsünün görülmesi ile ilaçlamaya başlanır.

Domates Yaprak Küfü: Yapraklarda ilk lekeler görüldüğünde ilaçlamaya başlanır.

Marul Mildiyösü: Çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır, birer hafta ara ile hasattan en az bir hafta öncesine kadar devam edilir.

Soğan Mildiyösü : Çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır.

Sebzelerde Kurşuni Küf : Çevrede hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde veya bitkiler çiçeklenme devresinde iken başlanır.

Karanfil Pası : Çelikler sıraya geçirilmeden önce ilaçlanmaya başlanmalı ve 10'ar gün ara ile ilaçlamalar yapılmalıdır.

Patates Mildiyösü: Hastalığın her yıl görüldüğü alanlarda hastalık belirtileri görülmeden günlük ortalama sıcaklığın

16 ºC veya en düşük sıcaklığın 10 ºC'yi bulması ile ilaçlamaya başlanır.

Hastalığın her yıl görülmediği alanlarda ise çevrede yada tarlada ilk hastalık belirtisinin görülmesi beklenir. Havaların kuru ve sıcak geçtiği çevrelerde 15 gün ara ile uygulama, serin ve yağışlı bölgelerde birer hafta ara ile ilaçlama yapılmalıdır.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Cypermethrin terkipli ilaçlarla karıştırılabilir. Alkali karakterli ve yağlı ilaçlarla karıştırılmamalıdır. Diğer tarım ilaçlarıyla karışabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası