hacı murat neden hacı / Murat 'e Neden "Hacı Murat" Deniyor? - Webtekno

Hacı Murat Neden Hacı

hacı murat neden hacı

Murat nam-ı diğer Hacı Murat’ın hikayesi!

&#;talyan otomotiv devi Fiat, ’lar&#;n ba&#;&#;ndan itibaren Türkiye’de otomobil üretim yapmak için can atar. Ayn&#; &#;ekilde Fiat traktörleri satan Vehbi Koç’ta özellikle Anadol projesinden sonra yeni bir fabrika daha kurmak ve sac karoserli otomobil üretmek istemektedir.

&#;ki taraf da istekli olmas&#;na kar&#;&#;n, ortadaki pürüzlerin giderilmesi ve el s&#;k&#;&#;&#;lmas&#; ’e kadar uzar ve Türk Otomobil Fabrikas&#; A.&#;. (TOFA&#;) kurulur.

Ba&#;lang&#;çta Fiat, minik “” modelinin üretilmesini önerir. Buna kar&#;&#;l&#;k Vehbi Koç, arac&#;n biraz daha büyük olmas&#; gerekti&#;ini söyler. Bunun üzerine ’da oldukça sansasyonel bir &#;ekilde (para&#;ütle bir uçaktan at&#;lan model) lanse edilen, y&#;l&#;nda da “Avrupa’da Y&#;l&#;n Otomobili” ünvan&#;n&#; kazanan Fiat ’te karar k&#;l&#;n&#;r.

Peki Murat neden Hac&#; Murat olmu&#;?

Murat nam-&#; di&#;er Hac&#; Murat’&#;n hikayesi! - Resim : 1

Fabrikan&#;n temeli bahar&#;nda at&#;l&#;r ve 22 ayda tamamlan&#;r. Araca yerli bir isim bulunmas&#; istenir. Herkesin bir otomobil alma iste&#;i oldu&#;unu anlatan “bir araba alma murad&#;” sözünden yola ç&#;k&#;larak, otomobilin ad&#;n&#;n “Murat” olmas&#;nda karar k&#;l&#;n&#;r. &#;&#;te Murat o gün tarihe ad&#;n&#; yazd&#;r&#;r.

&#;lk y&#;l 7 bin araç üretilirken, ’te 29 bine kadar ula&#;&#;l&#;r. 65 HP gücündeki cc’lik motor versiyonuyla üretilen Murat , y&#;l&#;na kadar hayli popüler bir model olarak kal&#;r. Yakla&#;&#;k bin adet üretilir. Rallilerin de vazgeçilmez otomobillerinden biri olur.

Murat nam-&#; di&#;er Hac&#; Murat’&#;n hikayesi! - Resim : 2

Efsane otomobile neden “Hac&#; Murat” deniliyor sorusu birçok ki&#;i taraf&#;ndan merak ediliyor. Bu konuyla ilgili iki tane “efsane” var.

Bunlar&#;n ilkine göre, ’li y&#;llarda hacca arabayla gitmek serbest b&#;rak&#;ld&#;. Birçok ki&#;i s&#;ra bekleyerek ald&#;&#;&#; Murat ’lerle hacca gidip geldi. Dolay&#;s&#;yla araçlara da bu lakap verildi.

Di&#;er efsaneye göreyse, Murat ’ler için “Hac&#;” lakab&#;, 90’l&#; y&#;llar&#;n sonunda kullan&#;lmaya ba&#;land&#;. Sebebiyse, ya&#;lanm&#;&#; bir model olmas&#;ndan ileri geliyordu. Art&#;k hangisi do&#;ruysa

Fiat

NEDEN Hacı Murat?

Bu araba yılında &#;Murat &#; adıyla ilk Bursa&#;da üretildi.

Adını Bursa&#;nın başkent olduğu zamanda padişah olan 1. Murat&#;tan aldı.

Peki bu arabaya neden Hacı Murat dendi?

&#;lerde arabayla Hacca gitmek serbestti. Türkiye&#;de insanlar ilk olarak Murad ile hacca gitti. Bu arabanın adı ondan sonra &#;Hacı Murat&#; olarak kaldı. Hatta Arabistan yetkilileri &#;Hacı Murat&#; yoğunluğunu farkedince bu arabalar neyin nesi ki diyerek şüphelenip incelemeye almışlardı.

arasında bin adet üretilmişfunduszeue.infoı Murat&#;ını satmak isteyen bazı insanlar &#;Araba iki kez Hacca iki kez de ümreye gitmiştir&#; diyordu. Az da olsa sırf kutsal toprakları gördüğü için arabayı alanlar da vardı. Sahibinden satılık iki kez hac görmüş araba. Nasıl ama. Hayırlı olsun diye gelin arabasını &#;Hacı Murat&#; yapan da vardı.

Kim ne derse desin &#;Hacı Murat&#; bir efsanedir. Kimileri ona yürüyen tabut diye alay ederdi. Ama motorunun neredeyse arıza yaptığı çok az görülmüştü efsanenin.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Tweetle

kaynağı değiştir]

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası