internetten imar durumu sorgulama nasıl yapılır / İmar Durum Sorgulama Sistemi - T.C. Bahçelievler Belediyesi Resmi Web Sitesi

Internetten Imar Durumu Sorgulama Nasıl Yapılır

internetten imar durumu sorgulama nasıl yapılır

İmar durumu sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet &#;zerinden t&#;m şehirler ve adresler i&#;in imar durumu &#;ğrenme işlemi

Haberin Devamı

İmar durumu her il için farklılık göstermektedir. Vatandaşlar imar bulunan yerlerde inşaat ve çalışma gerçekleştirebilmektedir. Bu durumu öğrenmenin birden fazla yöntemi bulunmaktadır. İmar durum sorgulama işlemleri hem fiziki hem de online site üzerinden yapılabilmektedir. Tapu kadastronun internet adresi imar durumu hakkında detaylı bilgi ve içerikleri vatandaşlara sunmaktadır. Belediye ziyareti yapan kişiler de imar hakkında bilgi almaktadır.

İmar Durumu Sorgulama Nasıl Yapılır?

 İmar durumu sorgulama işlemlerinin tamamı belediye siteleri ya da tapu kadastro üzerinden yapılmaktadır. Arsa ve tapu imar durumu hakkında tüm bilgiler belediye aracılıyla vatandaşlara sunulmaktadır. E-devlet tüm imar durumlarını sorgulama adına geliştirilen sistemlerden biridir. Vatandaşlar bu site üzerinden imar plan çalışmalarını ya da durumlarını detaylı bir şekilde incelemektedir. E-devlet içerisinde belediyeler sekmesi üzerinden imar durum araştırması yapılmaktadır. Öncelikle imar durumu öğrenilmek istenen il girilmektedir.

Haberin Devamı

 Tapu kadastro internet adresi üzerinden imar durum tespiti yapmak isteyen kişiler ise web arama motoruna funduszeue.info yazarak açılan sekme üzerinden sisteme giriş sağlamaktadır. Kimlik bilgilerinin girilmesinin ardından çıkan sayfa üzerinde kabul ediyorum ibaresine tıklanır. Ardından işlem yapılacak olan il girilmektedir. Her il için ayrı imar durum inceleme sayfası hazırlanmaktadır. Açılan sayfa ve kategori üzerinden aranan bölge için araştırma yapılmaktadır. E-devlet üzerinden de bu imar plan durumları detaylı öğrenilebilmektedir.

 E-Devlet Üzerinden Tüm Şehirler ve Adresler İçin İmar Durumu Öğrenme İşlemi

E-devlet üzerinden tüm şehirler ve adresler için İmar durum öğrenme sekmeleri hazırlanmıştır. Bu sekmeye giriş yapan vatandaşlar adres bilgisini ve ili girerek detaylı bilgi akışından yararlanmaktadır. Tüm bilgiler güncel şekilde hazırlanmaktadır.

imar durumu sorgulama

Online imar durumu sorgulama!

Arsa üzerindeki yapılaşma hakkındaki  bilgileri gösteren imar durum belgesi; Ne kadar büyüklükte bir inşaata izin verileceğini; İnşa edilecek yapıların ne kadar yükseklikte olacağını;  Terkler, tevhid ve ifraz şartları ile arsa üzerinde nasıl bir yapılaşma olabileceğini bildiriyor. 

İmar durumunun belge olarak alınmak istenmesi halinde belediye tarafından belli miktarlarda harç talep ediliyor. İmar durum belgesinin belediyeden alınabilmesi için dilekçe, tapu aslı, çap aslı ve vekaletname gerekiyor. Ancak, sadece bilgi amaçlı olmak üzere internetten online olarak da imar durumu sorgulanabiliyor. 

Online imar durumu sorgulama!

Büyükşehir belediyelerine bağlı ilçe belediyelerinde E-belediye uygulaması ile online imar durumu sorgulanabiliyor. Fakat bu e-imardaki bilgilerin bilgi amaçlı olup, kesinlikle yasal geçerliliği olmadığını bilmeniz gerekiyor. Yasal bilgi alınabilmesi için belediyenin ilgili birimlerine gereken belgelerle başvuru yapılması gerekiyor.

İmar durumu

İmar Durumu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Bir arsanın imar durumunu öğrenmenin birden fazla yöntemi bulunmaktadır. Bir imar durumu sorgulaması için ilgili arsanın ait olduğu belediyeye giderek imar durum bilgisi sorgulama yapabileceğiniz gibi internet üzerinden de bunu kolayca gerçekleştirebilmeniz mümkündür. Yalnızca internet üzerinden yapacağınız imar durum bilgisi her il için farklılık gösterebilmektedir. Büyük belediyelerin çoğunda internet üzerinden imar durum sorgulama yapılabiliyorken bazı belediyelerin internet üzerinden imar durum sorgulama işlemleri bulunmamaktadır. Böyle bir şeyle karşılaşmanız durumunda ilgili belediyeye giderek imar durum sorgulama yapabilirsiniz. Peki, tam olarak imar durumu nedir ? İmar durumu; bir arsanın, imar planlarına ve imar yönetmeliğine göre hangi şartlarda ve nasıl kullanılabileceğini gösteren bir belgeyi niteler. Herhangi bir bölgeye inşa edilecek olan yapı, imar durumu belgesindeki detayları esas alarak inşa edilmektedir. İmar durum bilgisi sorgulama online ekranı için; sorgulayacağınız arsanın adres bilgileri ve parsel bilgilerini, ilgili arsanın ait olduğu belediyelerin e-imar sitelerinden, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden veya e-devlet sistemi üzerinden girerek imar durum sorgulama, imar planı sorgulama veya imar durum tespit işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

e-Plan İmar Durum Belgesi Sorgulama Nasıl Yapılır?

e-Plan otomasyon uygulaması ile imar durum belgelerine; il, ilçe, mahalle, ada, parsel ve plan bilgilerini girerek ulaşmak mümkündür. Detaylı bilgi için; funduszeue.info adresine gerekli bilgileri doldurarak ulaşabilirsiniz.

e-İmar Ne İşe Yarar?

Çoğu belediyenin kendi web sitesinin içinde olan e-İmar uygulaması ile imar durum belgelerine il, ilçe, mahalle, ada, parsel ve plan bilgileri üzerinden ulaşmak mümkündür. Bununla birlikte kent rehberi içerisinden çalışabilirlik, güncel plan kararları, plan notları, kısıtlama kararlarına erişimi de bu uygulama üzerinden bulabilmeniz mümkün.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgu İşlemi Nasıl Yapılır?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün arsa ve arazi gibi gayrimenkuller için sunduğu online parsel sorgulama ekranına funduszeue.info adresinden gerekli bilgileri girerek ulaşabilirsiniz.

e-Devlet Üzerinden İmar Durum Bilgisi Sorgulama Nasıl Yapılır?

e-Devlet üzerinden imar durum bilgisi sorgulama ekranı için e-Devletin arama kutusuna imar durumu öğrenilmek istenen şehrin ismi girilerek adres veya ada/parsel bilgileriyle imar durum bilgisi sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası