ege üniversitesi ege meslek yüksek okulu f blok nasıl gidilir / Ege Üniversitesi'ni Tanıma Rehberi

Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu F Blok Nasıl Gidilir

ege üniversitesi ege meslek yüksek okulu f blok nasıl gidilir

Ege Meslek Yüksekokulu, Bornova, nerede, Otobüs, Metro, Tramvay, Tren veya Vapur ile nasıl gidilir?

Bornova şehrinde Ege Meslek Yüksekokulu konumuna Toplu Taşıma

Bornova, Türkiye'deki Ege Meslek Yüksekokulu adresine nasıl gidebileceğinizi mi merak ediyorsunuz? Moovit, en yakın toplu taşıma durağından adım adım yol tarifi ile Ege Meslek Yüksekokulu adresine ulaşmanın en iyi yolunu bulmanıza yardımcı olur.

Moovit, şehrinizde gezmenize yardımcı olacak ücretsiz haritalar ve canlı yol tarifleri sağlar. Saatleri, güzergahları, hareket saatlerini görüntüleyin ve gerçek zamanlı olarak Ege Meslek Yüksekokulu adresine ne kadar sürede ulaşabileceğinizi öğrenin.

Ege Meslek Yüksekokulu için en yakın durak veya istasyonu mu arıyorsunuz? Hedefinize en yakın durakların listesine göz atın: Çağla; Bölge; Görme Engelliler Okulu.

OtobüsMetro:İZMIR METROSU

Sizi daha erken zamanda ulaştırabilecek başka güzergah olup olmadığını görmek ister misiniz? Moovit alternatif rotalar veya saatler bulmanıza yardımcı olur. Moovit Uygulamasından veya Web Sitesinden kolayca Ege Meslek Yüksekokulu için yol tarifi alın.

Ege Meslek Yüksekokulu adresine en kolay yoldan ulaşmanızı sağlıyoruz, bu nedenle Bornova konumundaki kullanıcılar dahil milyondan fazla kullanıcı, toplu taşıma için en iyi uygulama olarak Moovit'e güveniyor. Ayrıca otobüs uygulaması veya tren uygulaması indirmenize gerek yoktur. Moovit, en doğru otobüsü veya metro saatlerini bulmanıza yardımcı olan tüm toplu taşıma araçlarının bir arada olduğu ulaşım uygulamanızdır.

Ege Meslek Yüksekokulu için Otobüs, Metro, Tramvay, Tren ve Vapur fiyatları, ve tüm yolculuk ücreti hakkında bilgi için lütfen Moovit uygulamasını kontrol edin.

Havaalanı, hastane, stadyum, market, alışveriş merkezi, kafe, okul, kolej ve üniversite gibi popüler yerlere gitmek için uygulamayı kullan.

Ege Meslek Yüksekokulu adres: Bornova Ege Üniversitesi Kampüsü Sokağı

Ege Üniversitesi'ni Tanıma Rehberi

Eğer Ege Üniversitesi’ni tercih etmeyi düşünüyorsanız bu yazımız size yardımcı olabilir. Gelin beraber Ege Üniversitesi hakkındaki detayları genel hatlarıyla inceleyelim.

Ege Üniversitesi Nasıl Bir Yer?

Ege Üniversitesi’nde 10 adet kampüs mevcut. Okuyacağınız bölümü seçerken, fakültenizin hangi kampüste olduğunu dikkate alarak araştırmanızda fayda var. Şimdi sizlere Ege Üniversitesi’nin ana kampüsünden bahsedelim.

Ege Üniversitesi Merkez Kampüsü, İzmir’in Bornova ilçesinde yer alıyor. Rektörlük, 15 fakülte, 9 enstitü, 4 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve pek çok araştırma ve uygulama merkezi mevcut. Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Fen Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu Merkez Kampüsü’nde yer alan fakültelerden bazıları. Kampüs, spor faaliyetleri için de pek çok olanağa sahip. Kapalı yüzme havuzu, açık yüzme havuzu, tenis kortu ve futbol sahası bunun örneklerinden.

Kampüs içinden ve öğrencilere sunulan fırsatlardan bahsetmeye geçecek olursak burası resmen küçük bir İzmir diyebiliriz. Gerçekten çok büyük bir alana sahip kampüs içinde vakit geçirebileceğiniz yerler, yapabileceğiniz aktiviteler o kadar fazla ki burada okurken hiç sıkılmayacağınızı söyleyebiliriz. İhtiyacınıza yönelik her şey bu kampüste mevcut. Kafe, yurt ve marketler de bunun örneklerinden. Sosyal bir insansanız bahar şenlikleri, öğrenci kulüpleri ve okulun diğer etkinlikleri tam size göre diyebiliriz.

Merkez Kampüsü, ağaçları ve çimleriyle içinizi ferahlatacak atmosfere sahip. Hatta ağaçlarında yeşil papağanlar görebilirsiniz. Bu kadar büyük bir alanda olmasının dezavantajı bir yerden bir yere ulaşmak derseniz Merkez Kampüsü’nde ücretsiz ring hattı olduğunu belirtelim. Eğer isterseniz de Unibike uygulamasıyla bisiklet kiralayıp, tüm okulu saran bisiklet yollarından rahatlıkla istediğiniz yere gidebilirsiniz.

Ege Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde 3 adet öğrenci yemekhanesi yer alıyor ve haftanın 5 günü, 3 öğün yemek hizmeti veriyor. Öncesinde rezervasyon yapmanız gerektiğini belirtelim. Bir öğrenci için en önemli yerlerden biri olan kütüphane, sunduğu olanaklarla ve zengin arşiviyle 7/24 hizmet veriyor. Sınav zamanı öğrenciler burada yaşıyor diyebiliriz. Kütüphane bazı zamanlarda çorba ve börek servisiyle de öğrencilerini mutlu ediyor.

Ege Üniversitesi, yüksek standartlarda eğitim alıp, keyifli vakit geçirebileceğiniz harika bir yer.

Ege Üniversitesi Nerede?

Öğrencilere pek çok imkan sunan ve en güzel yıllarınızın geçeceği Ege Üniversitesi Kampüsü, Bornova’da yer alıyor. Ankara-İstanbul karayollarının birleştiği kavşakta konumlanan Ege Üniversitesi Merkez Kampüsü’ne neredeyse her toplu taşıma aracıyla ulaşabilirsiniz. Fazlasıyla büyük bir kampüs olduğu için içerisinde ring hatlarını da kullanabilirsiniz.

Fahrettin Altay - Evka 3 arasındaki hattında yer alan ''Bornova Hastane'' ve ''Ege Üniversitesi'' istasyonları direkt olarak üniversitenin kapılarına sizi bırakıyor. Otobüs hatları üzerinden de ''Bornova Metro'' adlı durağa giderek kampüse ulaşabilirsiniz. En zahmetsiz seçeneğin metro olduğunu söylemekte de fayda var.

Kampüsün etrafında vakit geçirebileceğiniz pek çok alan mevcut. Küçükpark gibi yeşillik alanlar, kütüphaneler, kırtasiyeler ve alışveriş yapabileceğiniz Forum Bornova AVM, üniversitenin yakın çevresinde yer alıyor.

Ege Üniversitesine Yakın Nerede Kalınır?

Eğer üniversite işlerinizi halletmek için ailenizle veya arkadaşlarınızla İzmir’e gidiyorsanız, size güzel ve uygun bir konaklama yeri gerekebilir. Ege Üniversitesi kampüsünün yakınlarında yer alan, uzaksa da ulaşım sıkıntısı olmayan ve ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bütçe dostu otel önerilerimizi sizler için derledik.

  • Anemon Ege Sağlık Hotel: Eğer konaklama düşüncenizde ilk önceliğiniz üniversiteye yakınlığıysa Anemon Ege Sağlık Hotel en iyi seçeneğiniz diyebiliriz. Çünkü işletme direkt olarak kampüsün içinde yer alıyor. Ege Üniversitesi Hastanesi’nin olduğu bölümdeki bu otelde konforlu ve rahat bir şekilde konaklayabilirsiniz. Özellikle ailecek konaklamalarınız için tercih edebilirsiniz.
  • İbis Styles Hotel Bornova: Yine ailecek konaklamaya uygun İbis Styles Hotel Bornova, kampüse yarım saatlik bir mesafede yer alıyor. Odalarında ve restoranında ise adeta yok yok. Gerçekten kaliteli bir konaklama sunmasıyla ve kampüse yakınlığıyla listenize ekleyebileceğiniz bir tesis.
  • Mom Hotel: Kampüse 20 dk yürüme mesafesindeki Mom Hotel, daha çok öğrencilere ve öğrenci gruplarına hitap eden bir konaklama önerimiz. Odaları biraz dar fakat birkaç günlük konaklamalarınızda hem ekonomik hem de kurtarıcı olabilir.
  • Villa Levante: Diğer seçeneklerimize göre biraz daha lüks kalan Villa Levante, ailenizle konakladığınız zaman konforunuzdan ödün vermek istemezseniz kesinlikle sizin için doğru adres olacaktır. Kampüse de yalnızca 15 dk uzaklıkta yer aldığını söyleyelim.
  • Otel Vesta Fuar: Bornova’nın sahile yakın bölgesinde yer alan Otel Vesta Fuar, merkezi konumu sayesinde üniversite işlerinizden sonra İzmir’i de gezmenize kolaylık tanıyor. Yürüme mesafesi olarak kampüse uzak olsa da 5 dk uzaklığında bir metro istasyonu olduğunu ekleyelim. Buradan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Ege Üniversitesi Yakını Nerede Yenir?

Üniversite yemekhanesi karın doyurmak için en ekonomik ve sağlıklı çözümlerden biri olsa da hepimiz zaman zaman kaçamaklar yapmayı seviyoruz. Öğrenci olmanın keyfi de daha azıyla çıkamazdı zaten. Eğer farklı bir şeyler yemek isterseniz Ege Üniversitesi’ne yakın yemek bölgelerine aşağıdaki listemizden ulaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

  • Lokantas: Eğer dersinizden sonra Bayraklı Sahili taraflarına inmek isterseniz Lokantas’ta lezzetli ev yemekleri yiyebilirsiniz. Fiyatları da gayet makul ve işletmesi öğrenci dostu diyebiliriz. Restoran İzmir Adliyesi’nin hemen arkasında yer alıyor.
  • Üstat Kebap: Yine Bayraklı Sahili tarafında yer alan Üstat Kebap, acıktığınızda leziz et ürünleri yiyebileceğiniz bir restoran. Porsiyonları oldukça doyurucu ve fiyatları da ortalama. Yemekhaneye güzel bir alternatif olduğunu söyleyebiliriz.
  • Meşhur Ahmet Usta: Kampüse yalnızca 15 dk yürüme mesafesinde yer alan Meşhur Ahmet Usta, atıştırmalık tost, burger ve sandviç gibi öğünleri yiyebileceğiniz bir restoran. Yakınlığı sayesinde ders aralarında bile gitmeye müsait.
  • Villa Levante Cafe & Restaurant: Büyükpark çevresinde yer alan restoranda yaratıcı pek çok lezzeti deneyebilirsiniz. Kızarmış mantarlardan doyurucu makarnalara her türlü öğünü servis ediyorlar. Elbette kahvaltı da bunlara dahil. Ayrıca restoranın vejetaryen seçenekleri olduğunu da belirtelim.
  • Asta La Pizza: Bornova Merkez civarında yer alan Asta La Pizza, kampüse sadece 15 dk uzaklıkta. Öğrencilik hayatınızın güzel bir pizzacı olmadan fazlasıyla sıkıcı olacağını da düşünürsek şansınızı burada deneyebilirsiniz. Gerçekten müdavimi olunacak kadar güzel lezzetlere sahipler.

Ege Üniversitesi’nin Ünlü Mezunları Kimler?

  • Yılmaz Özdil: Gazeteci ve Yazar Yılmaz Özdil, Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu Gazetecilik bölümü mezunu.
  • Uluç Bayraktar: Yönetmen Uluç Bayraktar, Ege Üniversitesi Radyo, TV ve sinema bölümü mezunu.
  • Çağan Irmak: Yönetmen ve senarist Çağan Irmak, Ege Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü mezunu.
  • Gupse Özay: Oyuncu, senarist ve yönetmen Gupse Özay, Ege Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü mezunu.
  • Saba Tümer: Sunucu ve gazeteci Saba Tümer, Ege Üniversitesi Gazetecilik Bölümü mezunu.

İzmir, Antik Kentleri ve canlılığıyla öne çıkan şehirlerden. Ege Üniversitesi’ne gitmişken gezebileceğiniz yerlerden bahsedelim.

Güne başlarken, Kordon’daki kahvaltı mekanlarını tercih edebilirsiniz. Kahvaltı sonrası, İzmir’in meşhur Kordon caddesinde deniz manzarasını izleyerek yürüyebilirsiniz. Sahilde deniz havası aldıktan sonra büyüleyici ağaçlara sahip Homeros Vadisi’ne uğramanızı tavsiye ederiz. Neredeyse tüm gününüzü burada geçirmek isteyebilirsiniz. Atmosferi, göleti, piknik alanı ve yürüyüş yolu sayesinde huzurlu bir dinlenme alanı diyebiliriz. Vadi, her mevsim etkileyici manzaralara ev sahipliği yapıyor.

Gezinize tatlı bir mola verip Bornova’da yer alan mekanlarda, İzmir bombası ve kahve keyfi yapabilirsiniz.

Bornova’da görmek isteyebileceğiniz bir diğer yer de Yeşilova Höyüğü. Kazı çalışmaları hala devam eden Yeşilova Höyüğü, İzmir’in en eski yerleşim alanlarından ve tarih öncesi dönemine ilişkin zengin bilgiler sunuyor.

Otelinize dönmeden, akşam yemeği için İzmir kokoreç tercih edebilirsiniz. Gezinizin yorgunluğunu bu şekilde atabilirsiniz.

İZMİR TINAZTEPE ÜNİVERSİTESİ?

Öğrencilerimiz sağlık temalı tematik üniversitemizde, sadece sağlık eğitimi almamakta sağlıklı bir yaşamı da deneyimleyecektir. Üniversitemiz içerisinde sağlıklı yaşamı teşvik edecek yürüyüş yollarımız, sağlıklı beslenme merkezlerimiz, öğrencilerimizin kendi tarım alanlarını yaratabileceği organik üretim merkezlerimiz ve bu yönde benzer birçok çalışma ile öğrencilerimizin sağlıklı yaşamı hayatlarının her anına entegre edecekleri alanların yapımı devam etmektedir.
Bu hedefleri gerçekleştirirken yerleşke alanında yer alan binalarda her türlü görsel, işitsel cihazlar ve internet bağlantılarının bulunduğu çeşitli kapasitede derslikler ve gelişmiş laboratuvarlardan da yararlanılmaktadır. Kampüsümüz içerisinde ayrıca içinde çeşitli etkinliklerin yapılabileceği sosyal alanları, yemekhane ve kafeteryalar bulunmaktadır. Tüm bunlara ek olarak çeşitli kapasitelerde salonları, okuma odaları ve kütüphane, mutfak, revir, kantinler ve yurt olanakları da kampüsümüzde öğrencilerimize sunulmaktadır. Bu alanların yapımı ve geliştirme çalışmaları devam etmektedir.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi

Üniversite hangi ilde bulunuyor?

İzmir

Üniversite statüsü nedir?

Devlet

Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?

İzmir sosyal ve kültürel olanaklar bakımından Türkiye’nin en önde gelen şehirlerinden biridir. Körfez kıyısında belediyenin ücretsiz bisiklet hizmetinden yararlanabilir; Konak, Alsancak, Bostanlı gibi ülkenin en güzel kordonlarında yürüyüş yapabilir, cafe-restoranlarda vakit geçirebilirsiniz. Şehir merkezindeki New York Central Parkı andıran İzmir Uluslararası Fuar alanında zaman geçirebilir, sık sık düzenlenen ulusal/uluslararası fuarlara katılım gösterebilirsiniz. Neredeyse her ay Duman, Athena, Teoman, Şebnem Ferah gibi ülkemizin önde gelen sanatçılarının konserlerine katılabilir; Haldun Dormen, Ferhan Şensoy gibi ünlü tiyatrocuları izleme şansına ulaşabilirsiniz.
Sahip olduğu güzelliklerin dışında İzmir özgür yapısı ve sıcakkanlı insanlarıyla ön plana çıkar. Şehrimiz, öğrencilik hayatınızı doruklarına kadar yaşamanız ve kendinizi özgürce ifade edip geliştirebilmeniz için en uygun şehirlerden biridir.

Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin hemen önünde Bornova Metro durağı ve otobüs durakları bulunmaktadır. İzmir Metro’su ile Basmane, Konak, Çankaya gibi önemli merkezlere ulaşım olup güzergah Fahrettin Altay’a kadar uzanmaktadır. Ara duraklarda ise İZBAN ve otobüs aktarmaları ile şehrin her tarafına ulaşım sağlanabilmektedir. Aktarma süresi 90 dakikadır. Bu sayede lira arası bir ücretle şehrin bir ucundan diğerine seyahat edebilirsiniz. Ayrıca fakültemiz İzmir Otogarı’na 15 dakika otobüs mesafesindedir. Şehrimizde bulunan havalimanına da İZBAN ile rahatlıkla ulaşılabilmektedir.

Şehirdeki yurt olanakları nasıldır?

İzmir’de 4 tanesi erkek, 6 tanesi kız yurdu olmak üzere toplamda 10 tane KYK yurdu bulunmaktadır. Ayrıca üniversitemizin kampüsü içerisinde de Öğrenci Köyü adında üniversitemize ait kız-erkek yurdu bulunmakta. Aynı zamanda durumu iyi olan öğrenciler için Bornova’da ve İzmir’in genelinde çok sayıda özel yurt da bulunmaktadır.

Evlerin kira durumları ve özellikleri nasıldır?

Ev fiyatları, bulunduğu mahallenin sosyoekonomik durumuna göre değişiklik göstermektedir. Örnek olarak Tıp Fakültesine yakın ancak şehir merkezine uzak kalan Mevlana Mh. Ortalama ev kirası TL düşük; Tıp Fakültesi ve şehir merkezine yakın, kafelerin fazla ve sosyal hayatın hareketli olduğu Kazım Dirik funduszeue.info ortalama fiyattan TL daha yüksektir.
Ortalama Fiyatlar şu şekildedir;
1+1 daireler: tl
2+1 daireler: tl
3+1 daireler: tl

Üniversitenin eğitim, sosyokültürel ve tarihi özellikleri nelerdir?

Ege Üniversitesi yılında İzmir’in en büyük ilçelerinden olan Bornova’da kurulmuştur. Kampüs dekar alanı ile eğitim, kültür, spor ve sosyal hizmetler amaçlarıyla kullanılan binalardan oluşmaktadir. Kampüs otoparklar, yollar, trafik işaret ve yönlendirme levhalari ile donatılmıştır. Üniversite kampüsünde, en son teknoloji ile donatılmış modern bir kütüphane ile kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonu, futbol, basketbol, mini-futbol, tenis kortları gibi spor tesisleri, sergi salonu ve kişilik kapasiteyle Prof. Dr. Yusuf VARDAR – MÖTBE - Kültür Merkezi, kafeteryalar, öğrenci çarşısı, hipermarketi, akademik personel ve öğrenciler için lokalleri ve konukevi mevcuttur. Ayrıca kampüs içerisinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Kız Yurdu da hizmet vermektedir.
Türkiye’nin en büyük üniversite kütüphanelerinden biri olan Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi; basılı eser, elektronik kitap ve elektronik derginin, 99 kurumsal e-derginin yanında yaklaşık 40 veri tabanı ve internet erişim noktası ve kablosuz erişimi ile aynı anda kişiye hizmet verebilmektedir. Üniversitemizin öğretim elemanları ve öğrencileri, kütüphanemizin elektronik bilgi kaynaklarına evlerindende erişim sağlayabilmekte ve literatür tarayabilmektedirler.

Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?

Öğrencilere burs veren diğer vakıf, dernek ve şirketler, duyurularını Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne göndermektedirler. Özellikle Eylül-Ekim-Kasım aylarında yoğunluk kazanan burs duyuruları, hem ilgili müdürlüğün hem de okulların öğrenci işleri bürolarının ilan panolarında duyurulmaktadır.
Ayrıntılı bilgi için; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler ŞubeMüdürlüğü Tel : 0 () 36 38
E-Posta : [email protected]
Bunun dışında fakültemizde bulunan, öğretim üyelerimiz tarafından kurulmuş, Ege Tıbbiyeliler Derneği de öğrencilere burs vb. maddi destek sağlamaktadır. Bu dernek maddi desteğin yanında mentorlük gibi manevi destek de yapmaktadır. funduszeue.info Bu adresten detaylı bilgi elde edebilirsiniz.

Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?

Üniversitemizde devam eden etkinlikler 4 yıl önce yaşanan talihsiz olaylar sebebiyle iptal edilmiştir ancak geçtiğimiz sene bahar şenliği ile geri dönüş başlamış olup okulumuzda Emre Aydın, Moğollar gibi sanatçılar konser vermiştir.

Üniversitedeki kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?

Üniversitemizin ortak kütüphanesi dışında fakültemizin kendine ait bir kütüphanesi bulunmaktadır. Ayrıca fakültemize ait 2 adet periyot adı verilen, 7/24 açık çalışma salonları (biri intörnlere özel) bulunmaktadır.

Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Tıp fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?

Ege Üniversitesi bünyesinde çok sayıda kulüp bulunmaktadır. Başlıca kulüplerimiz; Türk Halk Dansları Topluluğu Amerikan Futbol Takımı Havacılık Kolu Mağara Araştırma Topluluğu Doğa ve Dağcılık Kolu Motor Sporları Topluluğu Bisiklet Dostları Topluluğu Taekwondo Topluluğu Kuş Gözlem Topluluğu Deniz Feneri Ekoloji ve Sualtı Topluluğu Fotoğraf Topluluğu

Okuldaki yemek imkanları nasıldır?

Okulumuzda 3 öğün yemek verilmektedir. Ücret öğün başına 3 TL’dir. Ayrıca kampüs içerisinde bulunan kafelerde de yemek yenilebilmektedir.

Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?

Üniversitemiz İzmir&#;in İstanbuldan giriş tarafında yani Bornova&#;da, yerleşim göstermektedir. Kampüs ve tıp fakültesi aynı yol üzerindedir ve yürümeyle 10 dakika mesafededir(arada da ağaçlı tatlı bir yolumuz var). Tıp Fakültesi Bornova Metro istasyonunun ve otobüsleri hemen yanındadır. Öğrencilerin çokça vakit geçirdiği cafe ve restorantlar içeren Küçük Park&#;ın karşısındadır. Fakültemiz, Hemşirelik fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Fakültesi, Fakülte Hastanesi ve Sağlık meslek Yüksek Okuluyla aynı taraftadır, Forum Bornova Alışveriş Merkezine 5 dakika Yürüme mesafesindedir. Hem bizim kampüümüze hem de diğer fakültelerin bulunduğu kampüse kartla giriş yapılır.

Tıp Fakültesinin tarihçesi nedir?

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi yılında kurulmuştur.

Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?

Fakültemizde futbol, basketbol turnuvası gibi sportif etkinlikleri oldukça sık olarak gerçekleştirilir. Ayrıca Mednight adı verilen, fakültemizin müzik gruplarının sahne aldığı konser geceleri düzenlenmekte. Fakültemizin öğrenci kulüpleri de üniversitemizden bağımsız olarak aktif bir şekilde Ege Tıp Öğrenci Toplulukları adı altında çalışmaktadır. Fakültemize özel bazı öğrenci kulüplerimiz şu şekildedir; Ege Tıp Rock Topluluğu Ege Tıp Resim Atölyesi Edebiyat Topluluğu Ege Tıp Bisikletçileri Ege Tıp Fotoğrafçıları EMSA TurkMSIC Ege Tıp Dans Topluluğu Ege Tıp Oyuncuları (Tiyatro) Sinema Topluluğu Satranç Topluluğu

Tıp Fakültesinde hangi öğrenci değişim programlar uygulanmaktadır, TurkMSIC’in ve üniversitenizin sağladığı değişim imkanlarından bahseder misiniz?

Erasmus, Farabi, TurkMSIC

Fakültenin eğitim dili nedir?

Fakültemizde % Türkçe eğitim verilmektedir.

Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mı, varsa zorunlu tutulmakta mıdır?

Fakültede isteğe bağlı olarak hazırlık okunabilmektedir. Bununla birlikte birinci sınıfın dönem başında yapılan İngilizce muafiyet sınavında başarılı olan öğrenciler haftalık 4 saat İngilizce dersinden muaf olmaktadır.

Fakültenizde devam zorunluluğunuz var mı? Var ise devamsızlık bilgisini nereden öğreniyorsunuz?

Teorik derslere devam zorunluluğu yoktur. Ancak laboratuvar derslerinde toplam derslerin en az %80, bir dersin ise en az %50’sine katılım zorunluluğu vardır.

Tıp Fakültesi TEPDAD tarafından akredite edilmiş midir? Akreditasyon süreniz ne zamana kadar bulunmaktadır?

Evet, belgemiz yılında yenilenmiştir.

Tıp Fakültesinin akreditasyon süreci sırasında ve sonrası yaptığı çalışmalar nelerdir?

Fakültemiz akreditasyon sürecini çok ciddiye alır. Önemli bir noktada bu süreçte öğrenci katılımına çokça önem vermesidir.

Fakültenizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunuyor mu?

Evet, bulunuyor.

Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı? Tıp Fakültesinin hastaneye göre konumu nasıldır? Tıp Fakültesi ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?

Fakültemiz ile hastanemiz aynı kampüs içinde 3 dakika yürüme mesafesinde bulunmaktadır.

Anabilim dallarının konumu nasıldır?

Temel bilimlerin anabilim dallarının büyük kısmı dekanlık binası içinde yerleşim gösteriken, klinik bölümlerin anabilim dalları hastane içinde yer almaktadır. Anatomi anabilim dalı ise kendi binasına sahiptir.

Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?

Bu sayılar ÖSYM&#;nin açmış olduğu kontenjanlar olup yabancı öğrenci kontenjanı, sınıfta kalma durumuna göre +30/40 artış gösterebilmektedir.
1.Sınıflar:
2.Sınıflar:
3. Sınıflar:
4. Sınıflar:
5. Sınıflar:
6.Sınıflar:

Dönem ’da her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?

Dönem öğrencileri staj derslerini kişilik gruplarla görüyorlar.

Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?

Fakültemizde öğretim üyesi başına 4,03 öğrenci düşmektedir.

Tıp Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit) Fakültenizde herhangi bir sınav sistemine yönelik eğitim verilmekte midir (USMLE, TUS, GMC)?

Fakültede Spiral Müfredat(Spiral Curriculum) uygulanmaktadır.
Eğitim hayatı evre ve bloklara ayrılır. Her evrenin içinde bloklar vardır. Bir bloğun sonunda sınavlar ve 1 haftalık tatil olur(veya yaz tatili).
Sistem şu şekildedir. Evre 1 ile fakülteye başlarsınız ve içinde tek blok vardır yani Evre 1 Blok 1(E1B1). E1B1&#;de tıbbi bilimlere giriş yaparsınız ve 3 aydır. Bu bitince Evre 2&#;ye geçersiniz, bu Evrede her sistemin sağlıklı işleyişini öğrenirsiniz, içinde 4 blok vardır ve bu bloklar organ sistemlerine göre ayrılır. Mesela Evre 2 Blok 2&#;de Sindirim sisteminin sağlıklı isleyişini öğrenirsiniz.
Bunu nasıl yaparsınız? Bu blok süresince o sistemle ilgili, anatomiyi, histolojiyi, fizyolojiyi be biyokimyayı öğrenerek. Buna yatay entegrasyon denir, aynı konuyu farklı disiplinlerle öğrenmek. Bir de dikey entegrasyon vardır, pre-klinik ve klinik arasında bağlantı kurmaya yarar, göreceğiniz halk sağlığı dersleri ve panellerle bu sağlanır.
Birkaç tanım daha:
a) Evre: Eğitim-öğretim yılından (sınıflardan) bağımsız olarak yapılandırılmış tıp eğitimi dönemleridir.
b) Blok: Eğitim programının ilk üç yılında (Evre ) ağırlıklı olarak temel tıp bilimleri konularınınişlendiği, konu bütünlüğüne (temaya) göre gruplanan eğitim ünitesidir.
c) Staj Bloğu: Eğitim programının 4. ve 5. yıllarında (Evre 5) ağırlıklı olarak klinik tıp bilimleri tarafından hekimlik mesleğinin uygulanmasına yönelik konuların işlendiği eğitim ünitesidir.
d) Özel Çalışma Modülü (ÖÇM): Eğitim programının 2. ve 3. yıllarında öğrencilerin ilgi duydukları mesleki, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayacak tıp ve tıp dışı alanlarda,öğretim üyesi ile birebir çalışma olanağı sağlayan uygulama ağırlıklı eğitim ünitesidir.
e) Klinik Rotasyon: Eğitim programının 4. ve 5. yıllarındaki staj bloklarında, anabilim dalları tarafından gerçekleştirilen klinikte eğitim dönemidir. Staj bloklarında her bir klinik rotasyon bir birim olarak değerlendirilir.
f) Tamamlama Stajı: Eğitim programının 4. ve 5. yıllarındaki staj bloklarında yer alan klinik rotasyon(lar)dan başarısız olan öğrenciye yönelik olarak ilgili klinik rotasyonun staj bloğu içindeki süresinin yarısından az olmamak koşuluyla, yaz döneminde bütünleme sonuçlarının açıklanmasının ardından, bir sonraki eğitim-öğretim dönemi başlayıncaya kadar olan süre içinde uygulanması ve tamamlanması gereken eğitim dönemidir.
g) İntörn Hekimlik Dönemi: Eğitim programının 6. yılında (Evre 6), farklı anabilim dalları tarafından zorunlu veya seçmeli olarak yürütülen 12 aylık uygulamalı eğitim dönemidir.
h) Dikey Koridor: Mezuniyet hedefleri doğrultusunda yürütülen toplum sağlığı ve alan uygulamaları ile mesleksel beceriler gibi yetkinlik başlıklarını kapsayan kavramsal ve uygulamalı eğitim ünitesidir.

Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır? Klinik eğitimler kaçıncı sınıfta başlamaktadır?

Dönem1: Anatomi, Biyofizik, Histoloji ve Embriyoloji, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları,Tıbbi Biyokimya, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Fizyoloji, Göz Hastalıkları, Halk Sağlığı, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıp Eğitimi, Tıp Tarihi ve Etik, Adli Tıp, Anatomi, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Göğüs Hastalıkları, Göğüs Cerrahisi, İç Hastalıkları, Kardiyoloji, Nükleer Tıp, Radyodiyagnostik, Radyoloji, Spor Hekimliği, Tıbbi Farmakoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Parazitoloji, Tıbbi Patoloji,
Dönem2: Acil Tıp, Adli Tıp, Anatomi, Anestezi ve Reanimasyon, Biyofizik, Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Fizyoloji, Genel Cerrahi, Göz Hastalıkları, Halk Sağlığı, Histoloji ve Embriyoloji, İç Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kardiyoloji, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Nöroloji, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Ortopedi, İç Hastalıkları, Radyodiagnostik, Spor Hekimliği, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Genetik
Dönem3: Acil Tıp, Adli Tıp, Anestezi ve Reanimasyon, Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Genel Cerrahi, Göz Hastalıkları, Halk Sağlığı, Histoloji ve Embriyoloji, İç Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kardiyoloji, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Nöroloji, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Ortopedi, İç Hastalıkları, Radyodiagnostik, Spor Hekimliği, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Genetik, Deri ve Zührevi Hastalıklar, Kalp Damar Cerrahisi, Ortopedi, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi, Radyasyon Onkolojisi, Tıbbi Patoloji, Üroloji
Dönem4: Dahiliye, Genel Cerrahi, Kadın Doğum, Üroloji, Kardiyoloji, Kalp ve Damar Cerrahisi, Göğüs Hastalıkları, Göğüs Cerrahisi, Anestezi, Enfeksiyon Hastalıkları
Dönem5: : Pediatri, Çocuk Psikiyatrisi, Nöroloji, Beyin Cerrahisi, Ortopedi, Fizik Tedavi, Psikiyatri, KBB, Göz, Dermatoloji, Çocuk Cerrahisi, Spor Hekimliği

Fakültede tıp eğitimi dışında hangi dersler verilmektedir?

Birinci sınıfta İnkilap Tarihi ve Türk Dili dersi verilmektedir. İki ve üçüncü sınıfta Medikal İngilizce dersi verilmektedir.

Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?

1. Yıl
Evre 1 (Tıbba Giriş)
Evre 2 (Normal Yapı ve Fonksiyon)
Evre 1 Blok 1: Tıbbi Bilimlere Giriş
Evre 2 Blok 1: Normal Yapı ve Fonksiyon / Solunum, Dolaşım, Kan-Lenfoid, Boşaltım
Evre 2 Blok 2: Normal Yapı ve Fonksiyon / Sindirim ve Metabolizma
2. Yıl
Evre 2 (Normal Yapı ve Fonksiyon)
Evre 3 (Patolojilere ve Klinik Bilimlere Giriş)
Evre 2 Blok 3: Normal Yapı ve Fonksiyon / Hareket ve Sinir Sistemi
Evre 2 Blok 4: Normal Yapı ve Fonksiyon / Hayatın Evreleri
Evre 3 Blok 1: Patolojilere ve Klinik Bilimlere Giriş
3. Yıl
Evre 4 (Patolojik Yapı ve Fonksiyon)
Evre 4 Blok 1: Solunum, Dolaşım, Kan-Lenfoid, Boşaltım
Evre 4 Blok 2: Sindirim, Endokrin ve Metabolizma
Evre 4 Blok 3: Sinir, Duyu, Hareket ve Davranış
Evre 4 Blok 4: Hayatın Evreleri
4. Yıl (Evre 5 – Klinik Bilimler)
Kardiyopulmoner Sistem ve Enfeksiyon Staj Bloğu
İç Hastalıkları Staj Bloğu
Cerrahi ve Ürogenital Sistem Staj Bloğu
Göğüs Hastalıkları, Göğüs Cerrahisi, Enfeksiyon Hastalıkları, İç Hastalıkları, Genel Dahiliye ve Bilim Dalları rotasyonları
Genel Cerrahi
Acil Tıp
Üroloji
Kardiyoloji
Kalp Damar Cerrahisi
Anesteziyoloji ve Reanimasyon
Kadın Hastalıkları ve Doğum
5. Yıl (Evre 5 – Klinik Bilimler)
Kas-İskelet-Sinir Sistemi ve Davranış Staj Bloğu
Duyu Sistemi Staj Bloğu
Çocuk Sağlığı Staj Bloğu
Nöroloji Beyin ve Sinir Cerrahisi
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları
Dermatoloji
Plastik Cerrahi
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Çocuk Cerrahisi
Çocuk Ergen RuhSağlığı ve Hastalıkları
Genel Pediatri veBilim Dalları rotasyonları
Ortopedi ve Travmatoloji
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
Spor Hekimliği
Tıbbi Görüntüleme
Seçmeli
Adli Tıp
Göz Hastalıkları
6. Yıl (Evre 6 – İntörn Programı)
Halk Sağlığı, İç Hastalıkları, Göğüs Hastalıkları, Kardiyoloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Acil Tıp, Genel Cerrahi, Seçmeli Stajlar

Özellikle Temel Bilimler evresinde (Dönem ) pratik dersler nasıl işleniyor? Pratik derslerin dönemlere göre yoğunluğu nasıldır?

Anatomi: Sınıf 4 gruba ayrılmaktadır( G1-G2-G3-G4:ortalama 95 kişi). ve 45 dk’lık dersler halinde işlenmektedir. Dersin başlangıcında o dersi anlatan öğretim görevlisinin kadavralar ve maketler üzerinde konu tekrarı yapıldığı bir video barkovizyonda gösterilir. Sonrasında öğrenciler salona dağılır ve masalardaki kadavra ve maketler üzerinde incelemeler yapar. Bu esnada öğretim görevlileri ve asistanlar masalar arasında dolaşır ve öğrencilerin sorularını cevaplar. Ayrıca ders sonunda öğrencilerin yoklamaları alınırken masa grubunun sorumlu asistanı tarafından sözlü sınav yapılır.
Histoloji: Sınıf 2 gruba ayrılır(G1-G2 // G3-G4) ve iki ders saati blok olarak işlenir. Mikroskopi salonunda her öğrenciye bir mikroskop düşmektedir ve her öğrenciye salona girişte derste işlenecek olan preparatlardan biri verilir. Dersin başında ilgili konuyu anlatan öğretim görevlisi, barkovizyona yansıtılmış olan mikroskopta o ders gözlenecek olan preparatları tanıtır ve dersin tekrarını yapar. Sonrasında öğrenciler ellerindeki preparatları kendi aralarında değiştirerek mikroskopta gözlemler yapar. Bu sırada öğretim görevlileri ve asistanlar soruları cevaplamak üzere masalar arasında dolaşır.
Fizyoloji: Pratikten önce derslikte ilgili pratiğin önceden hazırlanmış videosu barkovizyonda seyredilir. Sonrasında gruplar multidisipliner laboratuvarlara geçer. Her grup kendi içinde gruplara ayrılır ve deneyler grubun öğretim görevlisi tarafından tekrar anlatılır ve yapılır. Sonrasında ise öğrenciler bu deneyleri yapar.
Patoloji: İlk olarak derslikte konu tüm dönem öğrencilerine ders olarak anlatılır. Ardından küçük gruplar şeklinde mikroskobi salonunda çalışma yapılır, ardından bilgisayar laboratuvarında ders slaytları üstünden tekrar edilir.
Mikrobiyoloji: Mikrobiyoloji pratikleri yalnızca ilgili bloğun bir bölümünde yapılır. Laboratuvarda mikrobiyolojik çalışma prensipleri beceri şeklinde verilir. (Örnek alma, kültür ekimi ve değerlendirmesi şeklinde.)
Biyokimya: Gruplar multidisipliner laboratuarda gruplara ayrılır. Grupların öğretim görevlisi konu ile ilgili deneyleri anlatır ve gösterir. Sonrasında öğrenciler bu deneyleri yapar ve ders sonunda yazılı bir sınava tabi tutulur.
Biyoistatistik: Biyoistatistik pratiği yoktur, istatistik tutma ile ilgili bir saatlik beceri eğitimi verilir.
Biyofizik: Biyofizik pratiği yoktur.
Parazitoloji:Gruplar birer ders saati süreyle ilgili uygulama dersinin içeriğine göre Multidisipliner Laboratuara veya Mikroskobi Salonuna alınır. Öğretim üyeleri tarafından derste de anlatılmış olan uygulama içeriği başlangıçta tekrar edilir. Sonrasında ise Parazitoloji Anabilim Dalı tarafından hazılanmış olan pratik kitapçığındaki yönergelerin öğrenciler tarafından takip edilmesi, çizimlerin yapılması, önemli yapıların belirtilmesi ve yoklama alırken bunları göstermesi beklenir.

Anatomi laboratuvarı ne düzeyde yeterli?

Her anatomi dersinde ilgili konuyla ilgili ortalama 15 kadavra (piyes) gösterime sunulur. Bunlar maketler ile desteklenir.

Pratik derslerde öğrenci başına düşün mikroskop sayısı kaçtır?

Pratik derslerimiz her öğrenciye bir mikroskop düşecek şekilde işlenmektedir.

Fakültenize özgü uygulamalarınız var mı?

Özel Çalışma Modülü:
ÖÇM Uygulama Alanları
ÖÇM’ler eğitim programları ile ilişkisine göre üç alt başlıkta
sınıflanmaktadır:
1. Çekirdek eğitim programını içeren konulardaki ÖÇM uygulamaları (lokomotor sistem içinde diz eklemi,
biyokimyasal testlerin yapılması gibi)
2. Çekirdek eğitim programında yer almayan konulardaki ÖÇM uygulamaları (tıp tarihi, kan-organ bağışı kampanyaları, sağlık politikaları, kanser - otizm - AIDS gibi özel hastalık ve hasta gruplarına yönelik çalışmalar)
3. Tıpla ilgili olmayan konulardaki ÖÇM programlar (yabancı dil, sosyal sorumluluk vb.)
Araştırma Eğitim Programı (AEP)
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin;araştırma-eğitim ve hizmet yükümlülüklerine eşit önem verilmesi gerektiği bilinci ile geliştirdiği özgün bir modeldir. Öğrencilik döneminde bilimsel çalışma bilgi ve becerilerini geliştirmek isteyen öğrencileri desteklemek üzere, epidemiyolojik, klinik ve laboratuvar araştırmalar konusunda bilgi, beceri ve deneyim kazandırmayı hedefleyen dikey bir programdır. Öğrencilerin gönüllü olarak katılabildikleri, bilimsel düşünce, tutum, davranış ve bilgilerini pekiştirmek ve kendilerine araştırma becerileri kazandırmak üzere, Tıp Fakültesi eğitim programına ek olarak uygulanır.
Araştırma Eğitimi Programını başarıyla bitiren öğrenciye sertifika verilir.
Mesleksel Yabancı Dil Eğitimi: Öğrencilerin çoğunlukla ingilizce olan tıp literatründen daha fazla yararlanabilmesi için 2. ve 3. sınıflarda özellikle makale okuma temelli yabancı dil dersi verilmektedir.

Mesleki Beceri Dersleri var mı?

Beceri eğitimleri entegre sisteme uygun bir şekilde blok konularına orantılı bir şekilde verilir. Her blok beceri sınavının blok notuna etkisi değişmektedir. Beceriler genellikle Beceri Eğitim Salonlarında maketlerle veya laboratuvarda uygulama şeklinde yapılır.

Simüle Hasta Laboratuvarı var mı?

Evet, öğrenciler 2 ve 3. sınıfta simüle hasta görüşmesi yapmaktadır. Her blokta yapılan görüşmelerin ve blok sonundaki sınavın sonucunda Geçti/Kaldı şeklinde değerlendirme yapılır.
Dersler görüşme şeklinde olur öncesinde ufak bir tanıtımla hayati bulgu kontrolü anlatılır. Amfide de teorik olarak muayene dersleri verilir. Simüle görüşmesi okulda sonra olur. 4 kişilik arkadaşlarınızın olduğu bir grupla hafta içi 4 gün görüşme yaparsınız. Her gün bir kişi simüle hasta(önceden fakültemiz Tıp Eğitimi Anabilim Dalı tarafından eğitim görmüş bir gönüllü) ile görüşür ondan hikayesini alır ve muayene eder. Görüşme videoya alınır. Diğer üç kişi gözlem yapar ve görüşmenin sonunda geri bildirim verir. Görüşmeden sonra kendinize geri bildirim verdiğiniz bir formu doldurursunuz.
Görüşmelerde esas muayenenin özenli yapılması ve hastayla doğru iletişim kurulmasıdır.

Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır? Final ya da komite sınavlarınızın sistemi hakkında bilgilendirebilir misiniz?

Blok Ara Sınavı (BAS):Blok kapsamındaki temalarda öğrenme hedeflerine yönelik olarak hazırlanmış kısa yanıtlı metin tipi sorular, eşleştirmeli sorular, hasta yönetimi problemleri, şema ya da senaryo temelli 10 ila 25 adet sorudan oluşur.
BAS’ta öğrenci başarısı tam puan üzerinden değerlendirilir ve minimum not alma şartı aranmaz, bütünleme sınavı yoktur.
Blok Yazılı Sınavı (BYS):Eğitimin ilk üç yılında uygulanan blok eğitimlerinin sonunda öğrenme hedeflerine ulaşılıp ulaşılmadığını ölçmeye yönelik olarak yapılır. BYS soru seti, ila arasında tek doğru yanıtlı çoktan seçmeli sorulardan oluşur. BYS’de öğrenci başarısı tam puan üzerinden değerlendirilir ve minimum not alma şartı aranmaz. BYS’nin bütünleme sınavı yoktur.
Blok Uygulama Notu (BUN):İlgili blokta yer alan tüm uygulama, alan çalışması ve klinikte eğitim sınav ve değerlendirme sonuçlarından oranlarına göre BUN hesaplanır. BUN’u oluşturan sınavların bütünlemesi vardır; hazırlama, uygulama ve not hesaplama koşulları eğitim-öğretim yılı içinde yapılan sınavlarla aynıdır. Öğrencinin uygulamalı eğitimler, klinikte eğitim ve alan çalışmaları eğitimlerinden başarılı sayılması için her sınavdan en az 60 puan alması ya da değerlendirmelerden başarılı olması gerekir. Notu 60 puanın altında olan öğrenci o alanda, BBD sonuçlarına bakılmaksızın bütünleme sınavına girer.
Yıl Sonu Yazılı Sınavı (YSYS)/Yıl Sonu Bütünleme Sınavı (YSBS): YSYS/YSBS soru seti, ila arasında tek doğru yanıtlı çoktan seçmeli sorulardan oluşur.
iv. Eğitimin ilk üç yılında, öğrenci bulunduğu eğitim-öğretim yılındaki her bir blok için 60 puan ve üstü BBD’ye sahip ise YSYS’den muaf tutulur.
Eğitim programının ilk üç yılında sınıf geçme sistemi uygulanır. Sınıf geçme durumu aşağıdaki bileşenlere göre hesaplanır.
a) Blok Başarı Düzeyi (BBD): İlgili bloğun BYS sonucunun yüzde 50’si, BUN’un yüzde 25’i ve BAS ortalamasının yüzde 25’i toplanarak hesaplanır.
b) Yıl Sonu Başarı Düzeyi (YSBD): Öğrencinin eğitim aldığı yıldaki BBD’lerinin ortalamasının yüzde 65’i ile YSYS’den aldığı notun yüzde 35’inin toplanması ile belirlenir.
5. Sınıfta:
a) Klinik Rotasyon Notu (KRON): Bu not, ilgili staj bloğunda yer alan, öğrencinin eğitim gördüğü klinik rotasyonları gerçekleştiren anabilim dallarının yaptığı sınav ve değerlendirmelerden elde edilen nottur. Öğrenci KRON’un belirlenmesine katkıda bulunan sınav ve değerlendirmelerden en az 60 puan almalıdır. KRON’u 60 puanın altında olan öğrenci o klinik rotasyondan hazırlık ve not hesaplama kriterleri KRON ile aynı olan bütünleme sınavına girer.
b) Klinik Rotasyon Notu Ortalaması (KRONO): Staj bloklarındaki klinik rotasyonlardan elde edilen KRON sonuçlarının SBYK tarafından her eğitim-öğretim yılında belirlenen ağırlığına göre hesaplanan başarı puanıdır. tam puan üzerinden hesaplanır.
c) Staj Bloğu Yazılı Sınavı (SBYS): SBYS soru seti, ila arasında tek doğru yanıtlı çoktan seçmeli sorulardan oluşur. Staj bloğu yazılı sınavında öğrenci başarısı tam puan üzerinden hesaplanır ve öğrencinin en az 60 puan alması gerekir.
d) Staj Danışman Notu: Dördüncü ve beşinci sınıftaki staj blokları kapsamında, staj danışmanları tarafından tam puan üzerinden staj danışman notu verilir. Staj danışman notu için baraj not uygulaması yoktur.
e) Staj Bloğu Başarı Düzeyi (SBBD): Staj bloğu başarı düzeyi; ilgili staj bloğunun SBYS sonucunun yüzde 55’i, KRONO’nun yüzde 40’ı ve staj danışman notunun yüzde 5’inin toplanmasıyla hesaplanır.
i. SBBD tam puan üzerinden hesaplanır ve öğrencinin staj bloğunu geçebilmesi için SBBD’sinin en az 60 puan olması gereklidir.
ii. SBBD’si 60 puanın altında olan öğrenci staj bloğunu tekrarlamakla ve o staj bloğu içindeki tüm sınavlara girmekle yükümlüdür.
iii. İkinci kez staj bloğuna devam eden öğrenci staj bloğundan yine başarısız olursa, staj bloğuna devam etmeden bloğun KRONO’sunu oluşturan sınavlara, değerlendirmelere ve SBYS sınavına girebilir.
Sınıfta: GELİŞİM SINAVI
Her yıl en az üç kez olmak üzere altı yıllık eğitim programının sonuna kadar en az 18 kez gelişim sınavı yapılır. Öğrenci yılda en az bir ve mezun oluncaya kadar en az 11 adet gelişim sınavına girmekle yükümlüdür. Gelişim sınavı öğrencinin mezun olması için karşılanması gerekli bir kriterdir. Öğrencinin, mezun olabilmesi için en az 11 gelişim sınavından DD ve üzeri harf notu alması gereklidir. Bu başarıyı gösteremeyen öğrenci, mezun olabilmek için intörn hekimliğin tamamlanmasını izleyen dönemdeki gelişim sınav(lar)ına katılarak DD ve üstü harf notu sayısını 11’e tamamlamak zorundadır.

Dönemi tamamlamak için gerekli olan not sistemi nasıldır?

Açıklaması önceki soruda detaylıca mevcuttur.

Pratik sınavlar nasıl yapılıyor?

Histoloji: Masalara mikroskoplar yerleştirilmektedir. Her zil çaldığında yan masaya geçilmektedir. Anatomi: Masalara kadavra piyesleri yerleştirilmektedir. Her zil çaldığında yan masaya geçilmektedir. Tıbbi Biyoloji: Histoloji sınavına benzer ancak bazı masalarda mikroskop yerine kağıt üzerine cevaplanacak sorular bulunmaktadır. Tıbbi Biyokimya: Her dersin sonunda o ders içinde işlenen konularla ilgili soruların olduğu bir sınav yapılır. Fizyoloji: Tıbbi Biyoloji ile aynı düzende yapılır. Simüle Hasta Sınavı: 2. ve 3. sınıfta öğrencilerin anamne ve fizik muayene becerilerini ölçmek amacıyla yapılmaktadır. Beceri Sınavları: Öğrencilerin enjeksiyon yapma, el yıkama gibi mesleksel becerilerini değerlendirmek için yapılır. Radyoloji Sınavı: 2. Sınıfta öğrenciye radyolojik bir görüntü verilerek bu görüntüyü temel radolojik terimler ile değerlendirmesi beklenir. Patoloji Sınavı: Bilgisayar üzerinden patolojilk bir görüntü gösterilir ve öğrenciden patolojiyi tanımlaması beklenir. Parazitoloji Sınavı: Histoloji sınavı ile benzer şekilde yapılır. Mikrobiyoloji Sınavı: Histoloji sınavı ile benzer şekilde yapılır.

Temel Bilimler döneminde finalsiz geçme var mıdır?

Temel bilimler döneminde, önceki sorularda bahsettiğimiz gibi, yıl içerisindeki 3 blokta da 60 ve üzeri ortalamaya sahip olunması durumunda final sınavından (YSYS) muaf olunmaktadır. Bu üç bloğun birinden dahi 60 altı ortalamada kalınması durumunda final sınavına girilir ve yıl içi ortalamasının %65 etkisi, final sınavının (YSYS) %35 etkisi olacak şekilde bir başarı notu ortaya çıkar. Başarı notu 60 ve üzeri olan öğrenciler sınıfı geçerler.

Fakültede eğitim sürecini iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Fakülteniz öğrencilerin akademik araştırmalara ne kadar elverişlidir?

Sınav sonucu öğrenme sisteminden geri bildirim anketleri alınmaktadır. Bu anketi doldurmayan öğrenciler sınav sonuçlarına ulaşamaz.
Ayrıca her blok başında bir ders saati “Dekan ile sohbet” yapılır.

Öğrenciler eğitimleri hakkında söz sahibi olabiliyor mu?

Evet, olabiliyorlar. Her dönemin kendine ait bir temsilci komisyonu bulunuyor ve her dönemin temsilcisi aylık olarak dekanla görüşme gerçekleştiriyor. Ayrıca her öğrencinin bireysel olarak randevu alarak dekanla veya rektörle görüşme gerçekleştirmesi mümkün.

Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…

Fakültemizin gerek sosyal gerek akademik açıdan ön plana çıkmaktadır. Ayrıca simüle hasta laboratuvarı da birçok fakültede bulunmayıp Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde bulunmaktadır.

Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?

Üniversitemizde bulunan Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı yapılmak istenilen etkinliklerde sıkıntı çıkarabiliyor. Ayrıca fakültemizdeki eğitim programının diğer hiçbir fakülteye benzememesi nedeniyle diğer fakültelere entegrasyon konusunda ciddi sıkıntı çekebiliyoruz ve bu farklı programın anlaşılması da biraz zaman alıyor.

Fakültenizde çevirim içi eğitim sistemi mevcut mu? Mevcutsa nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?

Evet, mevcut. Fakültemizde çevrim içi eğitim Microsoft Teams uygulaması üzerinden gerçekleştirildi. Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime son verilmesiyle birlikte dönem içinde gerçekleştirilemeyen derslerden nispeten önemli görülenler çevrim içi şekilde düzenlendi.

Fakültenizde çevirim içi sınav gerçekleşti mi? Gerçekleşti ise nasıl gerçekleşti?

Hayır, fakültemizde çevrim içi sınav gerçekleştirilmedi. Ölçme değerlendirme, verilen dönem sonu ödevi göz önünde bulundurularak gerçekleştirildi.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası