denizli burs veren kurumlar 2019 / Burs Veren Kurumlar

Denizli Burs Veren Kurumlar 2019

denizli burs veren kurumlar 2019

EĞİTİM YARDIMI VE BURS HİZMETLERİ

ORTAÖĞRENİM EĞİTİM YARDIMI HİZMETİ

Vakıflar Genel Müdürlüğünce, vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve örgün ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilere eğitim yardımı verilmektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımları için başvurular her sene Genel Müdürlük tarafından belirlenen tarihler arasında Genel Müdürlüğün web sitesi funduszeue.info üzerinden duyurulmakta ve yine  funduszeue.info üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınmaktadır.

Başvurular, doğruluk kontrolleri yapılarak, Vakıflar Yönetmeliği ve bu yönetmeliğin eki olan Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımı Öğrenci Başvuru Değerlendirme Cetveli (Ek)'ya göre değerlendirilmektedir.

Özel okulda, açık öğretim ortaokulunda, açık öğretim lisesinde ya da mesleki açık öğretim lisesinde okuyan öğrenciler ile ailesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımı alan başka bir kardeşi olan öğrenciler, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler ile Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler ortaöğrenim bursundan yararlanamazlar.

Eğitim Yardımı almaya hak kazanan öğrencilere eğitim yardımı aldıkları süreler içerisinde her eğitim döneminde 9 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran) süreyle ,00 TL eğitim yardımı yapılmaktadır.

Eğitim yardımı, öğrencilerin okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenmekte olup öğrencilerin burs almaya devam ettikleri süre boyunca tüm iş ve işlemleri ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından takip edilmektedir. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğü bulunmaktadır. Bölge Müdürlüklerinin sorumluluk alanında bulunan illere ve Bölge Müdürlüklerinin iletişim bilgilerine funduszeue.info adresinden erişmek mümkündür.
 
YÜKSEKÖĞRENİM BURS HİZMETİ

Vakıflar Genel Müdürlüğünce, vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla  yılından beri Türkiye’deki üniversitelerde eğitim gören ihtiyaç sahibi yükseköğrenim öğrencilerine burs verilmektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu için başvurular her sene Genel Müdürlük tarafından belirlenen tarihler arasında Genel Müdürlüğün web sitesi funduszeue.info üzerinden duyurulmakta ve yine  funduszeue.info üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınmaktadır.

Alınan başvurular, doğruluk kontrolleri yapılarak, Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği ve bu yönetmeliğin eki olan Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu Öğrenci Başvuru Değerlendirme Cetveli (Ek-2)’ye göre değerlendirilmektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından; sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere, Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine, okumakta oldukları eğitim kurumunda ek süre öğrenim gören öğrencilere, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere, Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrencilere, başvuru yapılan eğitim yılından önceki eğitim yılında yükseköğrenim bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilmiş olan öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmemektedir.

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs alan öğrencilere Kurumumuzca burs verilmediğinden, “Kurumumuz Burs Başvuru Sonuçları” Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulmaktadır.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere her eğitim dönemi boyunca 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle ,00 TL burs verilmektedir.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, okumakta oldukları eğitim kurumunun bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenecek olup öğrencilerin burs almaya devam ettikleri süre boyunca tüm iş ve işlemleri ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından takip edilecektir. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğü bulunmaktadır. Bölge Müdürlüklerinin sorumluluk alanında bulunan illere ve Bölge Müdürlüklerinin iletişim bilgilerine funduszeue.info adresinden erişmek mümkündür. 

Bölge Müdürlükleri her yıl öğrencinin öğrencilik halinin devam edip etmediğini ve başarı durumunu tespit ederler. Öğrencinin öğrencilik halinin sona ermesi, öğrencinin  bir önceki eğitim yılındaki genel not ortalamasının üzerinden ’nin altında olması, öğrencinin herhangi bir suçtan dolayı cezası tecil edilenler hariç haklarında 6 ay ve daha fazla hapis, ağır hapis cezası ile kesinleşmiş mahkûmiyetinin bulunması, öğrencinin ceza aldığı tarih itibariyle öğrenim görmekte olduğu yükseköğretim kurumundan en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası almış olması, öğrencinin süresi içerisinde başarı belgesini (transkript) ilgili Bölge Müdürlüğüne teslim etmemesi, öğrencinin herhangi bir mazeretten dolayı kaydını dondurmuş olması halinde burs kesilir. Ayrıca Vakıf Üniversitelerinin % burslu programlarında okurken burs almaya hak kazanan öğrencilerin % bursunu kaybederek Vakıf Üniversitelerinde eğitimine devam etmeleri halinde bursları kesilir.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BURS HİZMETİ

Vakıflar Genel Müdürlüğünce, vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla Türkiye'ye öğrenim için gelmiş yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrencilerine burs verilmektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğünce yabancı Uyruklu öğrencilere verilen burslar için başvurular, her sene Genel Müdürlük tarafından belirlenen tarihler arasında Genel Müdürlüğün web sitesi funduszeue.info üzerinden duyurulmakta ve yine  funduszeue.info üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınmaktadır.

Türkiye'de kalma izni bulunmayan öğrencilere, diğer kurumlardan eğitim yardımı alan öğrencilere, okumakta oldukları eğitim kurumunda ek süre öğrenim gören öğrencilere, yüksek lisans ve doktora programlarında okuyan öğrencilere burs verilmemekte olup burs almaya hak kazanan yabancı uyruklu öğrencilere burs almaya devam ettikleri sürelerde her eğitim döneminde 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle ,00 TL burs verilmektedir.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, okumakta oldukları eğitim kurumunun bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenecek olup öğrencilerin burs almaya devam ettikleri süre boyunca tüm iş ve işlemleri ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından takip edilmektedir. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Bölge Müdürlüğü bulunmaktadır. Bölge Müdürlüklerinin sorumluluk alanında bulunan illere ve Bölge Müdürlüklerinin iletişim bilgilerine funduszeue.info adresinden erişmek mümkündür. 

 

 

 - Vakıflar Genel Müdürlüğü Hayır Hizmetlerinden Yararlanmak İsteyenler için Aydınlatma Metni için tıklayınız

 

 BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ ADRESLERİ 

 

 

Burs Veren Kurumlar Önlisans

Önlisans veya lisans fark etmeksizin öğrencinin en çok ihtiyaç duyduğu şey şüphesiz ki burs! Burs almanın ilk adımı ise sana uygun bursu verebilecek kurumları bulabilmektir. Microfonile burs veren kurumlara tek bir çatı altında erişip, burs detaylarını öğrenmek mümkün. Burs veren tüm kurumları Burs Verenler’den bulabilirsin, bunun yanında şu an başvurusu açık bursları Burs Ara kısmından görüp ve başvurabilirsin. Burs başvuruları ile ilgili tüm bilgileri Burs Başvurusu Hakkında Bilmen Gereken Her şey yazımızda bulabilirsin. Bununla da yetinmedik. Aynı zamanda burs bulmanı daha da kolaylaştırmak adına önlisans öğrencileri için yılında burs veren kurumları listeledik!

Kurumlardan ve KYK&#;dan burs bulamadıysan artık üçüncü bir seçenek daha var. Türkiye’nin ilk eğitim özelinde kitlesel fonlama sistemi Microfon&#;la eğitimle ilgili ihtiyaçlarını karşılayabilirsin yaşından büyük her birey eğitimine devam edebilme veya eğitimle alakalı her türlü ihtiyacı için kampanya oluşturabilir. Bu kampanyaları herkesin görebileceği şekilde sitemizde yayınlarız, böylece bireyler destek sağlayabilir. Daha detaylı bilgi için tüm kampanyaları buradan inceleyebilirsin. Microfon Kampanya Rehberi&#;ne de bakarak kampanyanı oluşturup destekleri toplamaya başlayabilirsin.

Hadi gel şimdi burs bulma sürecini hızlandıralım! Sen de bu listelerden kendine uygun olan bursları listeleyerek burs bulma ve başvurma sürecini kolaylaştırabilirsin.

Listelerimiz sürekli güncellenmektedir ara sıra kontrol etmeni öneririz!

Burs başvuru şartlarıyla birlikte önlisans öğrencilerine burs veren kurumlar:

1. Afyon Eğitim Vakfı

Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı veya Afyonkarahisar doğumlu önlisans öğrenimi gören öğrencilere dokuz ay (Ekim &#; Haziran) boyunca burs vermektedir. Burs için müracaat edenlerin Kredi  Yurtlar Kurumu (KYK) haricinde burs almamaları gerekmektedir.


2. Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV)

İlk, orta, lise öğrenimini Hatay’da yapmış olmak. Ve herhangi bir şehirde okuyan üniversite öğrencilerine ilk, orta, lise öğrenimini nerede yaptığı fark etmeksizin Eskişehir’de okuyan üniversite öğrencilerine burs vermektedir. 

Daha detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsin.


3. ALS/MNH Derneği

Yüksekokul ve meslek yüksekokulunda okumakta olan anne/babası ALS hastası olan öğrencilere eğitim bursu vermektedir. 

Daha detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsin.


4. Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı

Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak. Başka bir kamu/özel kurumdan maaş ve burs almamak (KYK bursu hariç). Ara sınıflar için de genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak şartları aramaktadır. (Genel not ortalaması uygun olduğu takdirde en fazla 3 başarısız dersi olan öğrencilerin başvurusu kabul edilecektir. Devam edilen öğretim yılındaki alınmayan ders başarısız sayılacaktır.)


5. Bolu Bağışçılar Vakfı

Bolu ile bağı olan önlisans da okuyan kişiler (Bolu doğumlu, anne veya babası Bolu doğumlu, ikamet eden, Bolu’da çalışan, ortaöğretimini tamamlamış kişiler Bolu ile bağı var sayılır.) ve veya nin üstünde notla sınıfını geçmesi şartları aranmaktadır. Bursiyerleri vakıftan başka ancak bir kurumdan burs alabilir, birden fazla almamalıdır. Vakıf üniversitesindeki öğrenciler, üniversitelerin ikinci öğretimde okuyanlar, ekstren okuyanlar vakfın burslarından yararlanamaz. Başarı özel bursu, şartlı/şartsız bağış bursları olmak üzere 3 çeşit vardır.

Daha detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsin.


6. Borusan Kocabıyık Vakfı:

Burslar karşılıksız olup öğrenciye bir mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü getirmez. Önlisans için de verilen bu üniversite bursu için, öğrencinin başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç sahibi olması gerekir. Başka kaynaklardan aylık nakit yardımı şeklinde burs alanlara vakıftan burs verilmez. (Kredi ve Yurtlar Kurumundan alınan öğrenim kredisi ve engelli öğrencilere verilen burslar hariç).

Daha detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsin.


7. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)

Şubeleri olan illerdeki devlet üniversitelerinde okuyor olmak (şube listesi). KYK hariç, başka bir kamu/özel kuruluştan burs almamak. Ara sınıflar için genel not ortalaması en az olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olma şartı vardır. Özel üniversitede okuyanlar ve devlet üniversitelerinin son sınıfında okuyanlar ve ’ten önce doğanlar başvuramaz.

Daha detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsin.


8. Darüşşafaka Cemiyeti

Darüşşafaka Lisesi’nden mezun olarak üniversiteye devam eden mezunlarına karşılıksız burs desteği sağlamaktadır. Bursiyerlerin tespitinde esas alınan ölçütler, burs miktarları ve bursun devamıyla ilgili koşullar Darüşşafaka Cemiyeti’nin hazırladığı yönetmelik hükümlerince belirlenmekte ve her yıl yapılan çağrılar yoluyla mezunlarına duyurulmaktadır. Burs miktarları, mezunlarının üniversite giriş sınavı dereceleri ve üniversite öğrenimleri süresince gösterdikleri akademik başarıya göre farklılık göstermekte ve burslar eğitim yılı boyunca 9 ay süreyle verilmektedir. Önlisans okuyorsan da başvurabilirsin.

Daha detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsin.


9. ETİ

Elektrik, elektronik, makine, endüstriyel otomasyon, besin teknolojisi, mekatronik ve muhasebe bölümlerinde okumaktaki öğrencilere burs vermektedir.T.C. vatandaşı olmak, Eskişehir nüfusuna kayıtlı ve Eskişehir ikametli olmak, burs talep tarihinde 25 yaşını geçmemiş olmak, Yüksek Öğrenim Kurumu diploması bulunmamak, A.Ö.F, ikinci öğretim, ekstern öğretim programı dışındaki bir Yüksek Öğrenim Kurumunu kazanmış veya okuyor olmak, önlisans programlarının son sınıfında okuyor olmamak, ücretli özel okul veya vakıf üniversitesi öğrencisi olmamak ve burs talep eden öğrenci ailesinde, başka öğrencinin ETİ Şirketler Grubundan burs almıyor olmak şartları aranmaktadır.


Hayat Sende Derneği

Hayat Sende Derneği destekçileri tarafından Devlet koruması altında yetişen çocuk ve gençler ile korumadan ayrılan gençlere geri ödemesiz burs vermektedir.

Daha detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsin.


Hüsnü M. Özyeğin Vakfı

Detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsin.


Macahel Vakfı

Ailesinin Artvin Camili (Macahel) Yöresi kütüğüne kayıtlı olması, anne veya babasının Artvin Camili (Macahel) Yöresi kütüğüne kayıtlı olması ya da mensup olması, üniversitelerin örgün öğretim yapan (açıköğretim hariç) önlisans programlarını kazanıp kaydını yaptırması veya okula devam etmesi, gelir getirici bir işte çalışıyor olmaması, üniversiteyi devam eden öğrencilerin başarılı olması şartları aranır.

Daha detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsin.


 Malatya Eğitim Vakfı

Malatya Eğitim Vakfı ülke genelinde maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere burs vermektedir. Bursiyerler MEV’in Burs komitesinin değerlendirmesi sonucunda belirlenmektedir.

Daha detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsin.


Manisa Eğitime Katkı Derneği

Celal Bayar Üniversitesi’nde veya Manisa ili dışında okumaktaki Manisalı öğrenciler ve başka ilden gelmiş Celal Bayar Üniversitesinde okuyan öğrenciler bursa başvurabilir.                                                                            

Daha detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsin.


Nevvar Salih İşgören Vakfı

Detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsin.


Rumeli Eğitim Vakfı

Ara sınıf öğrencileri için burs, altyıl veya yarıyıl normal eğitim-öğretim programının derslerinden başarısız dersi olmayan ve eklemeli başarı not ortalaması 4 üzerinden yapılan değerlendirmede en az /, üzerinden yapılan değerlendirmede en az 65 olup bir üst yıl veya yarıyıla geçiş hakkı kazanan adaya tahsis edilir. Başarı derecesi yüksek olan adaya öncelik tanınır.

Daha detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsin.


Sabancı Vakfı

Üniversite giriş sınavında başarılı olmuş öğrencilere ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine karşılıksız olarak verilmektedir. Görme, ortopedik ve işitme engelli olup yurt içinde üniversitelere en üst sıralarda yerleşmiş öğrencilere de burs kontenjanı açmaktadır.

Daha detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsin.


Sema Yazar Gençlik Vakfı


Sıtkı Koçman Vakfı

Muğla il merkezinde Fakülte, Yükse kokul ve Enstitülerde okuyan öğrenciler başvurularını “Kötekli Mahallesi Sıtkı Koçman Caddesi No: 25/2 Kötekli / MUĞLA adresindeki Sıtkı Koçman Vakfına şahsen, Muğla ilçelerindekiler eğitim gördüğü Okul Yönetimi aracılığı ile, diğer illerde okuyan üniversite öğrencilerinin başvuruları posta yolu ile kabul edilecektir.


Şavşat Kültür Turizm Ve Dayanışma Derneği

Aslen Şavşatlı olma şartını aramaktadır.

Detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsin.


Tekfen Vakfı

Tekfen Vakfı’ndan burslu bir öğrenci KYK öğrenim kredisinden faydalanabilir ancak KYK geri ödemesiz bursundan faydalanamaz. Ayrıca başka bir kurum ya da STK’dan burs alamaz. Başvuru sahibinin ailesinde en yüksek gelir sahibi kişinin yıllık brüt gelirinin maaş, ikramiye ve prim dahil (mesai hariç) TL ve altında olması şartı aranır ve aile gelir kriterine uyan öğrencinin başvurusu, Türkiye genelinde sınav sıralaması/mezuniyet notuna göre değerlendirmeye alınır.

Daha detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsin.


Türk Böbrek Vakfı

Organ nakli olmuş öğrenciler, gerekli başarı ve disiplin durumunu sağlamaları koşuluyla burs alabileceklerdir. Burs almaya devam etmekteki öğrenciler her yıl en az bir defa vakıf merkezinde yapılacak toplantıya katılmak zorundadır. Burslu öğrencilerin, Türk Böbrek Vakfı tarafından kamu yararına gerçekleştirdiği etkinliklere gönüllü olarak katılmaları bekliyor.


Türk Eğitim Derneği (TED)


Türk Eğitim Vakfı (TEV)

25 yaşını aşmamış, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan, başka bir kamu veya özel kurumdan burs almayan (KYK bursu dahil),  öğrenciler faydalanabilmektedir. Bu şartlarla birlikte öğrencilerin genel not ortalamasının en az 2,50 olması (Not ortalaması uygun olanlar 3’ten fazla başarısız dersi varsa burs alamaz)  hazırlık sınıfını bitiren öğrencilerin de başarılı olarak bir üst sınıfa geçmeleri ve başarılarını okullarından alınacak resmi belge ile ibraz etmeleri gerekmektedir. 

Daha detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsin.


Türkiye Engelliler Vakfı (TESYEV)

Engel durumu % 40 ve daha yukarı derecede olmalıdır. Mal varlığı ve gelir durumuna göre ailece maddi desteğe ihtiyaç duyulmalı, 30 yaşın üzerinde veya evli olmamalıdır. TESYEV dışında bir başka kurumdan burs alınmamalıdır. (Kredi ve Yurtlar Kurumundan öğrenim kredisi alabilirsin).

Daha detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsin.


Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Atatürk İlkelerine bağlı, belirttikleri amaçlara uygun, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan devlet  üniversitesi ve meslek yüksekokulu kız öğrencilerine yükseköğrenim bursu vermektedir.                                                

Daha detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsin.


Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD)

TYSD bursu, yalnızca üniversite 1. sınıfa başlayan öğrencilere verilir. Bunun yanında herhangi bir ön koşul bulunmamaktadır.

Daha detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsin.


Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG)

Maddi imkanları kısıtlı, akademik ve sosyal başarısı yüksek Toplum Gönüllüsü gençlere yönelik Gençlik Bursları, sayısal bölümlerde okuyan, kısıtlı imkanlarla eğitim hayatlarına devam etmek durumunda olan kadın öğrencilere destek olan Kardelenler Bursu, öğretmenlerimizin üniversiteli çocuklarına destek olmayı amaçlayan Öğretmen Çocukları Bursu‘yla böylece binlerce gencin hikayesine ortak olarak, hayallerini gerçekleştirmeleri için katkıda bulunuyorlar.

TOG’dan burs alabilmen için gönüllüsü olmak ve projelerine katılman zorunludur.

Daha detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsin ve TOG Güzel Sanatlar Bursu yazımızı okuyabilirsin.


Yamantürk Vakfı

Şehit veya Gazi çocukları ile ekonomik desteğe gereksinimi olan kız çocukları öncelikli olmak üzere; Güriş Grup Şirketlerine ait iş yerlerinin bulunduğu illerde(Ankara, İstanbul, Aydın/Germencik- İncirliova, Afyon/Dinar-Sandıklı Antakya/İskenderun-Belen Şenköy, Mersin/Mut, Artvin/Borçka ve Yusufeli, Edirne/Uzunköprü, Tekirdağ/Hayrabolu, Kırklareli/Üsküp, Osmaniye/Kadirli, Kırıkkale/Kalecik, Muğla/Menteşe, Giresun/Espiye, Sivas/Şarkışla ve Çanakkale/Ayvacık) ikamet etmesi,  bir başka kuruluştan ve / veya KYK’dan burs / kredi almıyor olması şartları aranmaktadır. 2., 3. veya 4. sınıf öğrenciler yararlanır.


Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV)

Ailesi kırsal kesimde ikamet ediyor olan, anne ve babadan birisi veya ikisi de hayatta olmayan, parçalanmış bir aileden olan (öncelik koşulu), başarılı ve eğitimini sürdürürken zorlanan öğrenciler burstan faydalanabilir. Ayrıca özel ve vakıf üniversiteleri, ikinci öğretim ve İstanbul dışındaki üniversite öğrencilerinin burs başvurusu kabul edilmemektedir.

Daha detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsin.


burs ara görseli

DENİZLİ ŞUBESİ

1. LİSANS BURSLARI

“Ensar Vakfı Lisans Bursları” İstanbul’da öğrenimine devam eden öğrencileri desteklemek amacıyla verilen burslardır. Bu burslar Değerler Eğitimi Merkezi (DEM) tarafından projelendirilerek öğrencilerin başvurusuna açılmaktadır. Vakfımız burs başvurularını Eylül-Ekim ayları içerisinde yalnızca online başvuru formu üzerinden almaktadır. Başvuru dönemi dışında ve şahsen, mail, mesaj, faks, telefon yoluyla burs başvurusu alınmamaktadır.

• Öğrencinin burs programına başvuru yapabilmesi için belirtilen ön başvuru şartlarını taşıyor olması gerekmektedir.

• Müracaat eden adayların başvuru bilgileri üzerinden sistem puanlaması oluşturulmakta, aile gelir durumu, bölüm, sınıf, başarı sıralaması ve not ortalaması gibi değişkenler dikkate alınarak bursiyer kontenjanının en az iki katı kadar aday mülakata davet edilmektedir.

• Mülakat değerlendirmesi olumlu sonuçlanan öğrencilerden bursiyerlik evrakları teslim alınarak başvuru esnasında verilen bilgilerin kontrolü yapılmaktadır.

• Lisans bursları Ekim-Haziran aylarını kapsayan 9 aylık süre boyunca verilir. Nakit bursun en fazla %10’una kadarlık miktar öğrenciye kitap bursu olarak tanımlanır.

• Burs miktarı her yıl Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir.

2. ARAŞTIRMA BURSLARI (LİSANSÜSTÜ)

Lisansüstü bursları, DEM’in akademik çalışma alanları ve araştırma konuları çerçevesinde verilmektedir. DEM’in belirlediği araştırma konuları üzerinden 12, 18, 24 aylık periyotlarla araştırma projeleri olarak ilan edilmektedir. Araştırma Projelerinde proje danışmanı ve yürütücüsü olarak akademisyenler yer almaktadır. Ayrıca bu projelerde yüksek lisans ve doktora öğrencilerine araştırmacı ve asistan olarak görev verilmektedir. Proje kapsamında ve süresince görev alan öğrencilere lisansüstü bursu verilmektedir. Araştırma Projelerinin duyuru ve başvurularını funduszeue.info adresinden takip edebilirsiniz.

3. İHL BURSU

Ensar Vakfı tarafından Türkiye’deki İmam Hatip Liseleri’nde örgün olarak öğrenimlerine devam eden öğrenciler için sağlanan burs imkanıdır.

• Bu burs programı Türkiye’de İmam Hatip Liselerinin Hazırlık, 9, 10, 11 ve sınıflarında okuyan öğrencileri kapsamaktadır.

• İHL Bursuna başvurunun birincil şartı maddi olarak bursa ihtiyacı olmaktır.

• İHL Bursları Ensar Vakfı Şubelerinin koordinasyonunda Türkiye genelinde öğrenciye verilmektedir.

Sponsorlu Reklamlar

Üniversite Öğrencilerine Burs Veren Vakıflar

Üniversitelilere karşılıksız burs veren kurumlar şunlardır:

  • Anadolu Vakfı
  • Borusan Kocafbıyık Vakfı
  • Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı
  • Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği
  • İbrahim Çeçen Vakfı
  • İstanbul Sanayi Odası
  • İstanbul Ticaret Odası
  • Sabancı Vakfı
  • Şahinler Vakfı
  • Tekfen Vakfı
  • Türk Dil Kurumu
  • Türk Eğitim Vakfı
  • Vehbi Koç Vakfı
  • Yaşar Eğitim Vakfı

Anadolu Vakfı

Anadolu Vakfı&#;nın burs verme şartları şöyle:

  • Devlet üniversitelerini kazanmış olmak (derece önemli değil),
  • Vakıf üniversitelerini yüzde yüz burs ile kazanmak,
  • Başbakanlık bursu almamak.

DİKKAT: Başbakanlık bursu haricindeki kurumlardan alınan burslar Anadolu Vakfı&#;na burs başvurusu yapmak için engel değildir.

Anadolu Vakfı Burs Başvurusu

Burs başvuruları internet üzerinden alınıyor. eğitim öğretim yılı için başvuru tarihleri 1 Eylül Eylül tarihleri arasındadır.

Anadolu Vakfı&#;na burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler alttaki bağlatıya tıklayıp başvuru formunu doldurabilirler: funduszeue.info

Borusan Kocabıyık Vakfı

Borusan Kocabıyık Vakfı yüksek lisans, doktora, lisans, meslek lisesi ve müzik bursu kapsamında burs veriyor. Bu vakfın burs verme şartları ise şöyle:

  • ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi&#;nde Mühendislik, İşletme ve İktisat Fakültelerinde okuyan; Uludağ Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi&#;nde Hukuk okuyan öğrencilere burs verilmektedir.
  • Bu vakıftan burs almak isteyen üniversite öğrencilerinin not ortalamalarının en az üzerinden 70 ya da 4 üzerinden 2,75 olması gerekiyor.
  • Yüksek lisans ve doktora bursu sadece Bursa Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan ve yurt dışında lisans üstü eğitim gören öğrencilere veriliyor.
  • Meslek lisesi bursu, Borusan Asım Kocabıyık Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi&#;nde okuyan öğrencilere veriliyor.
  • Müzik bursu yurt dışında lisans eğitimi alan öğrencilere veriliyor.
  • Burslar 1 yıllık olarak veriliyor. Süresi büten bursa ertesi sene tekrar başvuru yapılabiliyor.

Yukarıda adı geçen üniversitelerin burs birimlerine giderek başvuru yapabilirsiniz.

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Denizlili olan ya da lise eğitimini Denizli&#;de tamamlamış üniversite öğrencilerine burs veriyor. Bu kurumdan burs alabilmeniz için üniversiteye yerleştiğiniz puan türündeki Türkiye sıralamanızın ilk 5 binde olması gerekiyor.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üniversitelilere burs veren kurumlar arasında yer alıyor. ÇYDD&#;nin burs verme şartlar şöyle:

  • Devlet üniversitelerinde eğitim-öğretim görmek,
  • KYK haricinde herhangi bir kurumdan burs almamak,
  • Ders ortalamasının 4 üzerinden en az 2 olması.

ÇYDD bu şartları sağlayan üniversite öğrencilerine aylık TL burs veriyor. Bu burs her yıl 10 ay boyunca veriliyor.

ÇYDD burs başvurusu

  • Üniversite öğrencilerinin başvuruları Eylül arasında funduszeue.info web sitesi üzerinden alınacaktır.
  • Lise öğrencilerinin başvuruları 25 Eylül Ekim arasında ÇYDD şubelerinden alınacaktır. Şube adreslerine funduszeue.info bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İbrahim Çeçen Vakfı

İbrahim Çeçen Vakfı bu sene sadece Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesin&#;de eğitim gören öğrencilere burs veriyor. Vakfın şartları şunlar:

  • Tıp Fakültesini kazanan bütün öğrencilere burs verilecek.
  • Türkiye sıralamasında ilk 10 bine girerek Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi&#;ni tercih eden öğrencilere 2 burs verilecek.
  • AİÇÜ&#;deki fakültelere birincilikle giren öğrencilere burs verilecek.

İstanbul Sanayi Odası

Üniversite öğrencilerine burs veren kurumlardan birisi de İSO:

  • İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ&#;da bulunan eğitim kurumlarında tam zamanlı olarak eğitim gören öğrenciler İSO&#;dan burs alabilirler.
  • İSO&#;dan burs almanın diğer şartı ise öğrencinin not ortalamasının en az üzerinden seksen; 4 üzerinden 3 olmasıdır.
  • İSO burs başvuru işlemini 30 Eylül &#;ye kadar funduszeue.info adresinden yapabilirsiniz.

Sabancı Vakfı

Sabancı Vakfı da üniversite öğrencilerine burs imkanı sunuyor. Ara sınıf, ikinci öğretim ve lisansüstü öğrencilerine burs verilmiyor. Burslar Ekim ve Haziran ayları arasında veriliyor. Başvuru tarihleri ve burs kapsamı için vafkın resmi sayfasını takip edebilirsiniz.

Tekfen Vakfı

Tekfen bölüm ayrımı olmadan üniversite öğrencilerine burs verecek. Burs başvurusu funduszeue.info üzerinden yapılacak.

  • Tekfen bu sene öğrenciye burs verecek.
  • Vakfın burs için koyduğu en önemli şart; öğrencinin ailesinin yıllık brüt gelirinin TL&#;den fazla olmaması.
  • Başvurular 10 &#; 28 Eylül arasında yukarıda verdiğimiz internet adresi üzerinden alınacaktır.

Türk Dil Kurumu

Türk Dil Kurumu, Lisans Yerleştirme Sınavı&#;nda ilk &#; e girerek üniversiteye yerleşen öğrencilere TL burs veriyor. Ara sınıftaki öğrenciler için aranan şartlar ise alttan dersi olmamak ve not ortalamasının üzerinden 70 olmasıdır. Öğrenci, sınıfını sorunsuz olarak geçtiği taktirde bursu okul hayatı boyunca devam ediyor. Yılın 9 ayı TL burs veriliyor. Aşağıda listelediğimiz bölümlerde okuyan öğrenciler TDK&#;ya burs başvurusu yapabilirler:

  • Türk Dili ve Edebiyatı
  • Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği
  • Türkçe Eğitimi
  • Türkçe Öğretmenliği
  • Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları
  • Dil Bilimi

Türk Dil Kurumu burs başvurusu nasıl yapılır?

Başvurunuzu funduszeue.info adresinde yer alan e-hizmetler bağlantısındaki Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu başlığı altındaki burs uygulaması üzerinden yapabilirsiniz.

Türk Eğitim Vakfı

Türk Eğitim Vakfı YKS&#;de ilk &#;e girerek üniversiteye yerleşen öğrencilere üstün başarı bursu veriyor. 3 ve 30 Eylül tarihleri arasında Türk Eğitim Vakfına burs başvurusu yapabilirsiniz. Başvuru için funduszeue.info adresine tıklayıp talimatları uygulamanız yeterlidir.

DİKKAT: Yurt bursları için son başvuru tarihi 15 Eylül &#;dir.

Vehbi Koç Vakfı

  • Not ortalaması üzerinden en az 60 ya da 4 üzerinden en az olan örgün lisans öğrencilerine burs veriliyor.
  • Başvurular 3 ve 28 Eylül arasındadır. Alttaki bağlantı üzerinden başvuru yapabilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz: funduszeue.info

Yaşar Eğitim Vakfı

Yaşar Eğitim Vakfı devlet üniversitelerinde okuyan ve maddi durumu yeterli olmayan öğrencilere burs veriyor. Not ortalaması üzerinden 65 ya da 4 üzerinden olan öğrenciler 1 ile 6 Ekim tarihleri arasında vakfın resmi sitesi üzerinden burs başvurusu yapabilirler. Aşağıdaki bölümlerde öğrenci olan kişiler bu vakfa burs için başvurabilir:

  • İktisat, işletme, İşletme Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği, Kimya (Lisans), Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, Veterinerlik ve Su Ürünleri bölümleri
  • Anadolu Meslek ve Teknik Endüstri Meslek Liselerindeki öğrencilere de burs veriliyor. Detaylı bilgi için funduszeue.info sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Burs kapsamında öğrencilere TL aylık bağlanacaktır. Yaşar Eğitim Vakfı karşılıksız burs veren kurumlardan biridir.

Öğrenciye özel kredi veren bankalar hakkında buradan bilgi alabilirsiniz: https://yatırıfunduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası