nakil tarihleri 2019 lise / MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ Madde 37

Nakil Tarihleri 2019 Lise

nakil tarihleri 2019 lise

MEB duyurdu: LGS lise nakil sonuçları açıklandı! LGS nakil tercih sonuçları nasıl sorgulanır?

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

Merakla beklenen LGS 2. nakil sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Liselere Geçis Sınavı (LGS) kapsamında ilk nakil işlemleri geçtiğimiz hafta sona ererken sonuçlar ise 5 Ağustos tarihinde açıklanmıştı. Devamında, herhangi bir okula yerleşemeyen veya halihazırda yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için sürecin ikinci ve son kısmı da tamamlanmış oldu. e-Okul VBS ekranında da görüntülenen MEB boş kontenjanlar ile başvuruda bulunan öğrenciler için heyecanlı bekleyiş sona erdi. MEB, belirtilen takvim doğrultusunda LGS lise nakil sonuçlarını adayların erişimine açtı. Peki, LGS 2. tercih sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır? Haberimizde bulunan MEB sorgulama sayfası ile LGS 2. tercih sonuçlarını hızlı ve kolay bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.

LGS lise 2. nakil sonuçları MEB tarafından açıklandı! LGS nakil tercih sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır?

Liselere Geçiş Sınavı kapsamında merakla beklenilen 2. nakil sonuçları açıklandı. Bilindiği üzere, 5 Ağustos tarihinde 1. nakil sonuçları açıklanmış; herhangi bir yere yerleşemeyen ya da okul değiştirmek isteyen adaylar için 2. nakil işlemleri Pazartesi günü başlamıştı. Perşembe günü itibari ile sona eren tercihlerin akabinde, ' LGS nakil sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak?' sorusunun cevabı oldukça merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencileri bekletmeyerek 3. tercih olarak da değerlendirilen LGS nakil sonuçlarının erişime açıldığını duyurudu. MEB yetkililerinden edindiği bilgilere göre, birinci yerleştirme sonunda öğrencilerin yüzde 95'i istedikleri okullara yerleşirken bu oran yerleştirmeye esas ikinci nakil sonunda yüzde 99'a yükseldi.

LGS NAKİL TERCİH SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN SORGULANIR?

Sizler için hazırladığımız haberimizin ilerleyen sayfalarından Liselere Geçiş Sınavı kapsamında açıklanan tercih sonuçlarını görüntüleyebilir, MEB sayfası üzerinden sorgulama işlemlerinizi kolay ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

LGS lise 2. nakil sonuçları MEB tarafından açıklandı! LGS nakil tercih sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır?

LGS NAKİL SONUÇLARI HIZLI SORGULAMA SAYFASI

MEB, takvime göre yarın açıklanması beklenen LGS kapsamındaki yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarını bayram öncesi sürprizi yaparak bugün açıkladı. Sonuçlara, Bakanlığın "funduszeue.info" adresinden ulaşılabilecek.

TIKLA - SORGULA

LGS lise 2. nakil sonuçları MEB tarafından açıklandı! LGS nakil tercih sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır?

AA muhabirinin MEB yetkililerinden edindiği bilgilere göre, birinci yerleştirme sonunda öğrencilerin yüzde 95'i istedikleri liselere yerleşirken bu oran yerleştirmeye esas ikinci nakil sonunda yüzde 99'a yükseldi.

Birinci yerleştirme ve yerleştirmeye esas iki nakil sonunda liselere yerleşen öğrenci sayısı 1 milyon 43 bin 'e ulaştı.

Yerleştirmeye esas iki nakil sürecinde yerleşemeyen öğrencilerin önlerindeki seçenekleri içeren takvim işlemeye devam edecek.

ARKADAŞINA GÖNDER

MEB duyurdu: LGS lise nakil sonuçları açıklandı! LGS nakil tercih sonuçları nasıl sorgulanır?

SON DAKİKA

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ

(3)(Değişik:RG-5/9/) Mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin nakilleri; alan/dal bulunması ve naklen gidilmek istenilen yerleşim biriminde bir işletme ile sözleşme imzalamak kaydıyla dönem bitiminden önceki üç hafta ile e-Mesem sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere zamana bakılmaksızın yapılır. Nakil işlemi, başvuru tarihinden itibaren en geç 7 iş günü içinde tamamlanır. Bu süre içinde sonuçlandırılmayan nakil başvuruları için yeniden talep alınır. Mesleki eğitim merkezlerinde 9 uncu sınıfın sonuna kadar alan, 10 uncu sınıfın sonuna kadar aynı alan içinde dal değişikliği yapılabilir. Mesleki eğitim merkezlerine, okul türüne bakılmaksızın her sınıf seviyesinde nakil ve geçiş yapılabilir. Ancak bunlardan daha önce mesleki ve teknik eğitim almamış olanlar ile farklı bir alanda mesleki eğitim almak isteyenlerin alan seçimi için 10 uncu sınıfın ikinci döneminin başlangıcına kadar nakil ve geçiş yapmış olması gerekir. Daha önce mesleki eğitim almamış olup ikinci dönemin başlangıcından sonra nakil ve geçiş yapmak isteyenlerin mesleki eğitime hazırlık amacıyla yalnız işletmede mesleki eğitim almak üzere kayıtları yapılır, ancak ilgili ders yılı itibarıyla bunlara yılsonu puanı verilmez. Mesleki eğitim merkezlerine, diğer okul türlerinin 11 inci ve 12 nci sınıflarından nakil gelmek isteyenlerin 10 uncu sınıfa nakilleri kabul edilir.

Lise nakil sonuçları açıklandı! Yerleştirme oranı yüzde 98 oldu

LGS birinci nakil sonuçları funduszeue.info sitesinde açıklandı. Lise nakil sonuçları ardından yerleştirilen öğrenciler kayıtlarını yapacak, yerleşemeyen öğrenciler ise lise ikinci nakil döneminde tekrar tercih yapacak. Peki, lise ikinci nakil tercihleri ne zaman başlıyor?

Yayınlanma: - 05 Ağustos Güncellenme:

Lise nakil sonuçları açıklandı! Yerleştirme oranı yüzde 98 oldu

Lise birinci nakil sonuçları açıklandı. Sonuçların ardından hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler LGS ikinci nakil tercihleri ise 5 – 8 Ağustos'ta yapacak. Nakil tercihleri döneminde de hiçbir yere yerleşemeyen öğrencilerin 19 – 23 Ağustos tarihleri arasında il / ilçe nakil komisyonlarına başvurmaları gerekecek.

LGS NAKİL SONUÇLARI

İKİNCİ NAKİL TERCİH BAŞVURULARI NE ZAMAN?

29 Temmuz-2 Ağustos dönemini kapsayan Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirmeye Esas 1’inci nakil sonuçları belli oldu. Sonuçlara Bakanlığın internet sitesi aderesinden kimlik numaraları girilerek ulaşılabiliyor. Bugün başlayan yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları ise 8 Ağustos’ta sona erecek. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının 10 Ağustos’ta açıklanmasıyla merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanacak. Hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 6 Eylül’de yerleştirme süreci sona erecek.

NAKİL SONUÇLARI İLE YERLEŞTİRME ORANI YÜZDE 98’E YÜKSELDİ

MEB yetkililerinden edinilen bilgiye göre, birinci yerleştirme sonunda öğrencilerin yüzde 95’i istedikleri liselere yerleştirilirken, bu oran yerleştirmeye esas birinci nakil sonunda yüzde 98’e yükseldi.

Birinci yerleştirme ve yerleştirmeye esas birinci nakil sonunda liselere yerleşen öğrenci sayısı 1 milyon 27 bin ’ye yükseldi.

NAKİL TERCİHLERİNİ KİMLER YAPABİLİR?

⦁ Sınavla öğrenci alan okullardan birine yerleştiği halde daha üst tercihlerinden birine yerleşmek isteyenler
⦁ Yerel yerleştirme ile istediği tercihlerden birine yerleşmiş ancak sınavla öğrenci alan bir okula yerleşmek isteyenler
⦁ Yerel yerleştirme ile yerleştiği okulu değiştirmek veya merkezi yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleşmek isteyenler
⦁ Hiçbir tercihine yerleşmemiş olanlar
⦁ İlk yerleştirme döneminde tercih yapmamış olanlar

NAKİL TERCİH İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

⦁ Her nakil döneminde öğrenciler her gruptan en fazla 3 okul tercih edebilecekler. Bir başka ifade ile; Yerel yerleştirme için en çok 3, merkezi yerleştirme için en çok 3 ve pansiyonlu okullar için en çok 3 tercih yapılabilecek.
⦁ Nakil başvuruları süreçlerinde özel okullarda da kayıt ve nakil işlemleri yapılabilecek
⦁ Nakil tercihleri döneminde isteyen öğrenciler “ Mesleki Eğitim Merkezleri”ni de tercih edebilecekler
⦁ İstediğiniz okulda boş kontenjan olup olmamasına bakmaksızın tercih yapabilirsiniz.
⦁ İlk yerleştirme döneminde her hangi bir okula yerleşmiş iseniz, nakil tercihleri döneminde istediğiniz okullardan birine yerleşemezseniz daha önceki okulunuzda kayıtlı olmaya devam edersiniz.

ADIM ADIM NAKİL TERCİH İŞLEMLERİ

⦁ İlk yerleştirme döneminde sınavla öğrenci alan bir okula yerleşmiş iseniz nakil tercihlerinde yeniden yerel yerleştirme tercihinde bulunmanız gerekmez. Sınavla öğrenci alan ve daha çok istediğiniz en çok üç okul seçip okulunuza giderek başvuru yapmanız yeterlidir.
⦁ Yerel yerleştirme ile bir okula yerleştirilmiş ancak sınavla öğrenci alan bir okula yerleştirilmek istiyorsanız, kendi puanınıza yakın okullardan en çok üç okul tercih edip okulunuz aracılığı ile tercih işlemlerinizi onaylatmanız yeterlidir.
⦁ Merkezi yerleştirme ile bir okula yerleştirilememiş, yerel yerleştirme ile yerleştirildiğiniz okuldan da memnun değilseniz hem yerel yerleştirme hem de puanınıza yakın okulları seçmek kaydıyla merkezi yerleştirme için 3’er okul seçerek okulunuz aracılığı ile tercih başvurusunda bulunabilirsiniz.
⦁ İlk yerleştirme döneminde hiçbir okula yerleştirilmemiş veya ilk tercih döneminde başvuruda bulunmamış iseniz; Yerel yerleştirme için 3 okul, merkezi yerleştirme için kendi puanınıza yakın okullardan 3 okul, pansiyonlu okullardan 3 okul ve Çıraklık Eğitim Merkezlerinden okul seçebilirsiniz.

internetmebMilli Eğitim Bakanlığınakil işlemleriöğrenciokulPazartesi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası