en iyi motor modelleri / Her İşi Yapan En İyi 25 Motosiklet • Motosiklet Tanıtım • Motor Hikayesi

En Iyi Motor Modelleri

en iyi motor modelleri

Dünyada ve Türkiye’de motosiklet sürücülerinin sayısı her geçen gün artıyor. Ben de bir hız tutkunu olarak motosiklet kullanmaktan büyük bir zevk alıyorum. Özellikle İstanbul gibi bir metropolde yaşıyorsanız büyük bir zaman tasarrufu sağladığını söyleyebilirim. On yılı aşkın bir süredir motosiklet kullanıyorum. Dolayısıyla kendi motosikletlerimin yanı sıra birçok farklı markayı deneyimleme fırsatı buldum. Geçen günlerde bir arkadaşım motosiklet almaya karar verince sizinle en iyi motosiklet markaları listemi paylaşmaya karar verdim. Ancak motosiklet almadan önce mutlaka güvenlik konusuna dikkat etmenizi öneririm. Türkiye’de motosiklet kullanıcılarının fark edilme oranı oldukça düşük. Bu nedenle tüm güvenlik ekipmanlarını kullanmanız gerekiyor.

En İyi 12 Motosiklet Markası

Motosiklet denilince akla gelen ilk markalar Yamaha, Honda, Suzuki gibi dünya devi şirketler oluyor. Elbette bu markalar motosiklet üretimi ve satışı konusunda en iyilerden. Ancak bilinmeyenleri de sizinle paylaşmak istiyorum. Her bir motosiklet markası farklı avantajlarıyla sürücüleri memnun ediyor. İşte en iyi motosiklet markaları:

Yamaha

Yamaha

yılında kurulan Yamaha Motors şirketi, en çok tercih edilen motosiklet markaları arasında bulunuyor. Diğer motosikletlere oranla daha kolay sürüş sunması ve son derece dayanıklı modelleriyle en gözde markalardan. Özellikle son dönemde gündeme gelen düşük ccli motorları ile Türkiye piyasasını hareketlendirdi. Yüz binlerce insan kaliteli ve az yakan bir motosiklet için Yamaha’yı tercih ediyor. Yamaha’nın sıklıkla tercih edilmesinin diğer bir sebebi ise motosikletlerin yüksek bir performansa sahip olması. Öyle ki 2. El motosiklet modelleri bile dayanıklılığını ve yüksek performansını korumaya devam ediyor.

Honda

honda

Honda, Türkiye’de en fazla tercih edilen motosiklet markası olarak ön plana çıkıyor. Son yıllarda satılan her beş motosikletten biri Honda markasına aittir. Japon şirket, yılından beri üretim yapıyor. Çok uzun km ile yol yapabilmesi, sürüş konforu ve yol tutuşu özellikleri insanları cezbediyor. Aynı zamanda Honda motosiklet modelleri göz alıcı bir dizayn ile diğer motosiklet markalarından ayrılır. CBR ve CBF serilerini neredeyse her yerde görebilirsiniz. Öte yandan Honda’nın Türkiye’de geniş bir servis ağı bulunuyor. Yedek parça, onarım ve bakım konularında sorun yaşamayacağınız nadir markalardan biri olduğunu söyleyebilirim.

Suzuki

Suzuki

Suzuki dört teker ve iki teker araçlarıyla bilinse de esas motosiklet konusunda bir dünya devi. Yirmiden fazla ülkede üretim yapan Suzuki özellikle Avrupa ve Asya kıtalarında son derece popüler. Motobike Expo motosiklet fuarında birinci olan marka, en fazla birincilik kazanan şirketler arasında bulunuyor. Bu nedenle yarış motorlarından yol motorlarına kadar çok tutulan modellere sahip. Sürüş keyfini arttıran tasarımları ve yakıt konusunda cimri olmasıyla en iyi motosikletler listemde yer alıyor. Üstelik her bütçeye uygun farklı fiyatlarda geniş bir motosiklet yelpazesine sahip olduğunu söylemek mümkün.

Kawasaki

Kawasaki

Kawasaki motorlar göz alıcı şık tasarımları ve uzun ömürlü kullanımlarıyla dikkat çekiyor. Türkiye’de pahalı motosiklet markaları arasında yer alsa da hatırı sayılır bir kitlesi var. Japon, ağır sanayi şirketi motosiklet, hava ve uzay savunması alanlarına yönelik üretim yapıyor. Dünyanın en hızlı motosiklet markaları arasında bulunan Kawasaki, yüksek performanslı modelleriyle en iyilerden. ’lik motorları ile uzun yıllardır hız tutkunlarını memnun ediyor. Ancak son yıllarda ortaya çıkan düşük ccli motorlar konusunda bir gelişmeye sahip değil. Dolayısıyla genel kesime hitap ettiğini söylemek mümkün olmuyor. Bütçe probleminiz yoksa alabileceğiniz en iyi motosiklet markalarından biri.

Harley – Davidson

Harley – Davidson

Amerikalı Harley-Davidson Motor Company, kusursuz tasarımı ile herkesin en gözde motor markaları arasında bulunuyor. Daha önce hiç motosiklet kullanmayan biri bile Harley-Davidson motosikletine hayrandır. Bunun en büyük sebebi ise artık klasikleşen estetik bir tasarıma sahip olması. Klasik ve sade tasarımlarının haricinde uzun ömürlü bir kullanım sunuyor. Çok eski yıllarda üretilen bir motosikletini bile günümüzde sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

KTM

KTM

Son yılların en gözde motosiklet markalarından biri KTM oluyor. Geliştirdiği yeni modeller ve son teknoloji özellikleriyle dünyanın en iyileri arasında. Off road ve iki zamanlı motosikletleriyle piyasaya hızlı bir giriş yaptığını söylemek mümkün. Aynı zamanda geniş ürün yelpazesi ile her yaştan kişiye hitap eden modelleri bulunuyor. KTM motosiklet alış fiyatları piyasa ortalamasında seyrediyor. Ayrıca 50 – 90 beygir motosikletleri hız tutkunlarını memnun edecek bir güce sahip.

BMW

BMW

Yenilikçi tasarımlar ve güvenliğin üst noktada olduğu bir motosiklet markası arıyorsanız, en iyisi BMW’dir. Alman şirket yılından beri motosiklet üretimi yapmaktadır. Dünyanın her yerinde BMW motorlarını görmek mümkün. Bu başarısı ile dünyanın en çok satan motosiklet markası olma özelliğini de taşıyor. Dünyada AR-GE çalışmalarına en fazla yatırım yapan motosiklet markalarından biri dolayısıyla performansından asla ödün vermiyor.

Ducati

Ducati

Volkswagen Grubu’na ait olan Alman şirketi Ducati klasik bir motosiklet anlayışıyla karşımıza çıkıyor. Marka, kısa bir süre önce İtalyan bir şirkete aitti. Ancak günümüzde Volkswagen Grubu tarafından üretiliyor. Marka, esas çıkışını yarış motosikletleri ile yaptı. Üst üste sağladığı başarılar sonucunda da milyonlarca insanın dikkatini çekmeyi başardı. Ducati motosikletlerin sunduğu konfor ve hızı birçok markada görmek mümkün değil. Büyük yakıt deposu ve dijital ön panel seçeneği bulunan modeller ve geniş aksesuar seçeneği ile her kesimden kullanıcıya hitap ediyor.

Kymco

Kymco

Kymco istikrarlı bir büyüme grafiğine sahip olan sayılı şirketler arasında yer alıyor. Scooter, ATV ve motosiklet üretimi yapan marka, uygun fiyatlı modelleriyle ön plana çıkıyor. Yüksek bir hız ve güçlü bir performans sunmasa da dayanıklı bir kullanıma sahiptir. Türkiye’de özellikle sahil kesimlerinde ve düz şehirlerde Kymco ürünleri sıklıkla kullanılıyor. cc ve cc arasında değişen farklı modelleri ile özellikle şehir içinde sizi memnun edecektir.

Moto Guzzi

Moto Guzzi

İtalyan motosiklet markaları arasında göz dolduran tasarımıyla dikkat çeken şirket Moto Guzzi’dir. Moto Guzzi motorları ve motosikletleri bugüne kadar birçok film, video ve klipte yer almıştır. Bunun en önemli nedeni ise kendine has klasik bir tarzı olmasıdır. Günümüzde klasik tarzının üstüne yaptığı yenilikçi tasarımları ile uzun yıllardır en iyiler arasındadır. Türkiye’de Moto Guzzi motosiklet fiyatları bir hayli yüksek. Ancak kullananların vazgeçemediği sayılı markalar arasında olduğunu söyleyebilirim. Sürüş konforunu arttıran özellikleri ve uzun yolda sorunsuz bir kullanım sağlaması ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Triumph

Triumph

İngiliz motosiklet şirketi Triumph, yarış pistindeki başarılarıyla ön plana çıkıyor. Türkiye’de ise diğer üst segment markalarda olduğu gibi fiyatları çok yüksek. Ancak kaliteli, sağlam ve dayanıklı motosiklet arayışında olanlar için en iyiler arasında yer alıyor. Örneğin, Bonneville motosiklet, ’lı yıllarda dahi tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Günümüzde ise hala en iyi motosiklet serileri arasında yer alıyor.

Sym

Sym

Sym, Türkiye’deki en popüler ve uygun fiyatlı motosiklet markaları arasında yer alıyor. Sade tasarımları ve kolay kullanımı sayesinde herkes bu motosikleti kullanabilir. Tayvanlı şirket yılından beri motosiklet ve scooter üretimi yapmaktadır. Özellikle şehir içi kullanımlarda sizi tatmin edecek motor gücüne sahip olduğunu söyleyebilirim.

Son yıllarda en çok tercih edilen ve sevilen en iyi motosiklet markalarını hemen aşağıda yer alan paylaşım butonlarını kullanarak arkadaşlarına gönderebilirsin! Sen de en sevdiğin motosiklet markası hakkında yorum atabilir, binlerce BuldumZ ziyaretçisiyle fikir alışverişi yapabilirsin.

Kategoriler GENEL

Paylaşmak Önemsemektir!

Murat Gokova

Murat Gokova

Ben Murat, Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri mezunuyum. Yurt dışında ve Türkiye&#;de farklı projelerde Veri Bilimci ve Sistem Analisti olarak görev aldım. BuldumZ üzerinde bilişim alanında incelemeler ve öneri listeleri düzenliyorum. Değerlendirmemi istediğiniz sistem ve ürünler için bana BuldumZ üzerinden ulaşabilirsiniz.

Dünyanın En Hızlı 11 Motosikleti

Ducati s ( km/s)

Motosiklette İtalya tarzının mükemmel bir örneği olan s, sıvı soğutmalı Cylinder Motor kullanıyor. Fiyatı ise dolar civarında.

BMW K S ( km/s)

6 Vitesli manuel şanzımana sahip olan K , beygir güce ulaşabilmektedir. 4 silindirli motoru bulunan bu canavar saatte km hıza çıkabilecek kapasitede. Fiyatı ise dolar.

Aprilia RSV R Mille ( km/s)

Hız tutkunları tarafından oldukça rağbet gören RSV R, mükemmel yol tutuşu ile en çok tavsiye edilen motosikletlerden. Satış fiyatı ise ortalama dolar.

Kawasaki Ninja ZX/ZZ-R ( km/s)

Dünya motosiklet sektörüne yön veren Kawasaki tarafından üretilen bu model, dolar.

MV Agusta F4 R ( km/s)

İtalyan markası Agusta tarafından üretilen F4 R beygir gücüne sahip ve saatte kilometre hız yapabiliyor. Fiyatı ise Dolar.

Yamaha YZF R1 ( km/s)

Tasarımı ve mükemmel yol tutma özellikleri ile hız tutkunlarının favori motosikletlerinden olan YZF R1 dolar fiyat etiketine sahip.

Honda CBRXX Blackbird ( km/s)

Japonya’nın en büyük motorsikletüretisi honda tarafından üretilen CBR XX saatte kilometre hıza çıkarak birçok yarış arabasına rahatlıkla kafa tutabilecek durumda. Fiyatı ise dolar civarında.

MTT Turbine Superbike Y2K ( km/s)

C20 Turbo şaft motora hahip olan MTT Turbine zapt etmesi oldukça zor bir boğa gibi, zira son hızına ulaşttığında saatte kilometre hıza çıkabiliyor. Fiyatı ise Dolar.

Suzuki Hayabusa ( km/s)

Beygir gücüne sahip olan Suzuki Hayabusa dünyanın en popüler ve en havalı motosikletlerinden birisi. Saatte taklaşık kilometre hız yapan bu canavarın fiyatı ise dolar.

Kawasaki Ninja H2R ( km/s)

yılında Kawasaki tarafından üretilen Ninja H2R saatte kilometre hıza ulaşabiliyor. Fiyatı ise dolar.

Dodge Tomahawk ( km/s)

8,3L V10 ( hp) motora sahip olan Dodge Tomahawk saatte kilometre hıza yaparak, dünyanın en hızlı motosikleti ünvanını elinde bulunduruyor. Fiyatı ise dolar.

Yakıt Tüketimi Düşük 'ün 10 En İyi 50 CC Motor Modeli

Araba fiyatlarının hayli arttığı bugünlerde özgür ruhlu kişilerce en çok tercih edilen 50 CC motorlara da talep artmış durumda. Tek kişilik konforlu bir taşıt olan bu motorlar, masrafsız ve kolay kullanılabilir oluşuyla da kullanıcılarını memnun etmeyi başarır. Yakıttan da zamandan da tasarruf etmek istiyorum diyenler, bu içeriğe mutlaka bir göz atmalısınız.

SıraModelneoldu Puanı
1Kuba Brilliant10/
2Arora Vesta10/
3Yuki Risotto10/
4Kuba TK0310/
5Rks Blazer10/
6Mondial 50 Wing10/
7Falcon Nitro10/
8Volta Apecps310/
9Kral Loyal10/
10Kanuni Trodon Sx 10/

10 En İyi 50 CC Motor Tavsiyesi

Scooter ve motor tarzlarında olabilen bu 50 cc motorlar, farklı renk, yapı ve tasarımlarıyla çeşit açısından farklılık sunabilmektedir. Buna ek olarak özellikleriyle de rakiplerinden ayrılan bu motorlar, kullanım alanı ve amacına göre de farklı formlarda üretilebilmektedir. Biz de bu içerikte en iyi 50 cc motorları sizler için inceledik.

1. Kuba Brilliant

webp

ARTILAREKSİLER
Tasarım
Konforlu
Kullanışlı

Kuba Brıllıant, konforlu yapısı ve modern tasarımı ile oldukça işlevsel bir motor olarak ön plana çıkmaktadır. Azami yük seviyesi kilogram olan bu motorun yakıt tankı kapasitesi ise 5 litre olacak şekilde tasarlanmıştır. Benzinle çalışan bu motor, kullanım kolaylığının yanı sıra geniş sepetiyle de fonksiyonel bir form kazanmayı başarmıştır.

Teknik Özellikler
Yükleme Kapasitesi kg
Motor Gücü50 cc
Yakıt Kapasitesi5 L

Kuba Brilliant Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: Harika bir motor, görüntüsü olsun işlevi olsun mükemmel. Tavsiye ederim.

👤 *** ***: Bu devirde yapılacak en mantıklı yatırım doğrusu, almayı düşünenler alsın derim, gayet işlevsel.

2. Arora Vesta

webp

ARTILAREKSİLER
Tasarım
Konforlu
Kullanışlı

Hem yakıtı hem de zamanı fazla tüketmeyen Arora Vesta 50 cc motor, göz alıcı kırmızı rengiyle kullanıcıların kalbini kazanmayı başarır. litrelik yakıt tankı bulunan bu motor, yeni model üretimiyle dikkat çeker. Aynı zamanda kilogramlık taşıma kapasitesi sayesinde geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eder.

Teknik Özellikler
Yükleme Kapasitesi kg
Motor Gücü50 cc
Max. Hız (km/h)45

Arora Vesta Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: Bir motorun rengi ancak bu kadar güzel olabilir. Yeni model olduğu için bunu seçtim, işimi gördü teşekkürler.

👤 *** ***: Gayet güzel motor. Uzun zamandır araştırıyordum, bunu aldım ve memnunum.

3. Yuki Risotto

webp

ARTILAREKSİLER
Tasarım
Konforlu
Kullanışlı

Yuki Risotto, scooter tarzı motorlar arasında yerini almaktadır. İşlevsel sepeti, aynaları ve tekli farı ile göze çarpan bir modeldir. Yükleme kapasitesi, akü ile birlikte maksimum kilogram olan bu motor, saatte 45 kilometre hıza ulaşabilir. Yakıttan tasarruf etmek isteyenlerin tercih edebileceği bu model, aynı zamanda zamandan da tasarruf etmenize yardımcı olur.

Teknik Özellikler
Yükleme Kapasitesi kg
Motor Gücü50 cc
Max. Hız (km/h)45

Yuki Risotto Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: Kız arkadaşım için aldık. Bayıldı. Yakıt tankı yeterli, hız fazla çıkmıyor. Bunu bilerek aldık biz. İş görüyor.

👤 *** ***: Motor gayet iyi. Biz kardeşimle kullanıyoruz. Bizim için çok iyi oldu. Çok rahat ve sepeti de gayet büyük.

4. Kuba TK03

webp

ARTILAREKSİLER
Tasarım
Konforlu
Kullanışlı

Kuba TK03, özgün tarzı sayesinde modern ve şık bir görünüm kazanmayı başarmıştır. 50 cc Motor Gücü bulunan bu motorun azami yük kapasitesi ise kilogram olup geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eder. Yakıt tankı kapasitesi 16 litredir. Bu sayede siz sürüşün keyfini çıkarırken yakıt sorununu düşünmezsiniz. Aynı zamanda 5 vites şanzımanıyla da işlevselliğini koruyan bir motordur.

Teknik Özellikler
Yükleme Kapasitesi kg
Motor Gücü50 cc
Yakın Tankı16 L

Kuba TK03 Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: Motor çok karizma. İyi ki almışım. Çok memnunum.

👤 *** ***: Uzun zamandır takip ettiğim bir üründü. Zaten özelliklerine diyecek yok. Ben memnun kaldım.

5. RKS Blazer XR

webp

ARTILAREKSİLER
Tasarım
Konforlu
Kullanışlı

RKS Blazer XR, gösterge paneli sayesinde öne çıkan bir model olup kullanıcılarına yolda büyük kolaylık sağlar. Sepet altında yer alan bölme; kaskınızı, belgelerinizi ya da çantanızı yerleştirebilmeniz için geniş bir formda tasarlanmıştır. 4 zamanlı motoru sayesinde dikkat çeken bu model, verimli yakıt tüketimiyle de kullanıcılarını memnun etmeyi başarır.

Teknik Özellikler
Yükleme Kapasitesi kg
Motor Gücü50 cc
Yakıt Tankı5 L

Rks Blazer Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: Bu kaliteyi başka yerde bulamadım. Harika kesinlikle.

👤 *** ***: Motor bambaşka arkadaşlar. Mükemmel görüntüsü, motoru. Herkese tavsiye edebilirim.

6. Mondial 50 Wing

webp

ARTILAREKSİLER
Tasarım
Konforlu
Kullanışlı

Beyaz rengi sayesinde ferah bir görünüm kazanan MONDİAL 50 Wing motosiklet, 50 cc motor gücüne sahiptir. Aynaları ve gösterge paneli sayesinde yolculuk esnasında sizlere kolaylık sağlamayı başarır. Buna ek olarak konforlu yapısı sayesinde uzun süreli kullanımda sizi rahatsız etmez.

Teknik Özellikler
Motor Gücü50 cc

Mondial 50 Wing Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: Üründen çok memnunum satıcı firma çok ilgili kargo mükemmel alana hayırlı olsun.

👤 *** ***: Gayet iyi motor. Kullanırken çok rahat hissettiriyor. Görünüşüne diyecek söz yok zaten.

7. Falcon Nitro

webp

ARTILAREKSİLER
Tasarım
Konforlu
Kullanışlı

Modern ve aykırı görünüşü sayesinde sıradanlığı sevmeyenler için ideal bir tercih olan Falcon Nitro, 5 litrelik yakıt tankı ile üretilmiştir. Otomatik vitesi ve ideal boyutları sayesinde kolayca kullanabileceğiniz bir form kazanmayı başarmıştır. Buna ek olarak yalnızca 84 kilogram ağırlığa sahiptir. Bu sayede kullanışlı ve zahmetsiz bir deneyim sunmayı başarmıştır.

Teknik Özellikler
Motor Gücü50 cc
Yakıt Tankı5 L

Falcon Nitro Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: Bu kadar iyi olmasını beklemiyordum itiraf etmek gerekirse. Alın aldırın derim.

👤 *** ***: Motor çok iyi. Bizim işimizi gördü, severek kullanıyorum.

8. Volta Apecps3

webp

ARTILAREKSİLER
Tasarım
Konforlu
Kullanışlı

Volta Apecps3, 50 cc motor gücü ile öne çıkan modellerden biridir. Değişebilen otomatik vites sistemine sahip bu motor, kW güç üretebilmektedir. Azami taşıma kapasitesi kilogram olan bu motor, yakıt tüketimini de az yaparak kullanıcılarını memnun etmeyi başarır. Yakıt tankı kapasitesi 5 litre olup konforlu kullanımıyla da ön plana çıkar.

Teknik Özellikler
Yükleme Kapasitesi kg
Motor Gücü50 cc
Yakıt Tankı5 L

Volta Apecps3 Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: Motor güzel ve kullanışlı. Çok rahat ayrıca, düşünenlere öneririm.

👤 *** ***: Almayı düşünüyorsanız tereddüt etmeyin derim. Gücü yerinde, performansı yüksek bir motor. Tavsiye ederim ben.

9. Kral Loyal

webp

ARTILAREKSİLER
Tasarım
Konforlu
Kullanışlı

Kral Loyal, siyah ve beyazın etkileyici birleşiminden oluşarak modern bir görünüm kazanmayı başarmıştır. 2 kW güç üretebilen bu motor, saatte maksimum 45 kilometre hıza ulaşabilmektedir. İşlevsel sepeti sayesinde kişisel eşyalarınız için geniş bir alan sunmayı da ihmal etmez. Hız gösterge paneli, kolay okunabilir olmasıyla yolculuk esnasında büyük bir kolaylık sunar.

Teknik Özellikler
Motor Gücü50 cc
Max. Hız (km/h)45

Kral Loyal Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: Motor gayet iyi ve kullanışlı. Ben severek kullanıyorum. Yaz günleri muhteşem oluyor, tavsiye ederim.

👤 *** ***: Ben zaten kullanıyorum, kız kardeşim de istedi. Ona da almayı düşünüyoruz. Memnun kaldık.

Kanuni Trodon Sx 

webp

ARTILAREKSİLER
Tasarım
Konforlu
Kullanışlı

Kanuni Trodon Sx, sıra dışı rengi ve şık tasarımı sayesinde kullanıcılarının beğenisini kazanmıştır. 4 litre yakıt tankı bulunan bu motor, saatte maksimum 45 kilometrelik hıza ulaşabilir. kilogramlık yük kapasitesi sayesinde geniş bir kitleye hitap eder. Aynı zamanda otomatik ateşleme sistemi sayesinde kolay kullanım imkanı tanır.

Teknik Özellikler
Yükleme Kapasitesi kg
Motor Gücü50 cc
Max. Hız (km/h)45

Kanuni Trodon Sx Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: Bu motor bir harika. Çok güzel, rahat. Dert tasa istemiyorum diyenler alsın.

👤 *** ***: Ürün gayet güzel gönderildi. Çok rahat ve kullanışlı motor. Ben tavsiye ederim.

'ün en iyi 50 cc motor modelleri hangisi?

En iyi 50 cc motor tavsiyelerine gelecek olursak Kuba Brilliant, Arora Vesta, Yuki Risotto, Kuba TK03, Rks Blazer, Mondial 50 Wing, Falcon Nitro şık ve modern tasarımı, üstün performansı, konforlu yapısı ile en çok tercih edilen 50 cc motorlar arasında yerini alıyor.

50 cc motor kaç basıyor?

50 cc motorlar saatte 45 km hız yapabilmektedir. Şehir içi kullanımda güvenli ve fazla hızlı olmayan bu motorlar, uygun fiyatlarıyla da birçok kullanıcının dikkatini çeker.

50 cc motor için ehliyet gerekir mi?

50 cc motorlar, motor kullanımına izin veren A1 ve A2 ehliyetlerine sahip olmayanların da kullanabileceği araçlardandır. B sınıfı ehliyete sahip olan herkes 50 cc motor sürebilmektedir.

50 cc motor köprüden geçebilir mi?

50 cc motorlar köprü ve otoyollardan geçebilmektedir. Bu konu ile ilgili yasal açıdan bir engel bulunmamaktadır.

MOTOSİKLET ÇEŞİTLERİ VE ÖZELLİKLERİ

Motosiklet türleri arasında tip, kullanım ve karakter olarak her ne kadar fark olsa da, hepsi iki teker sevgisinde birleşiyor.

Kimileri asi sever mesela, kimileriyse ağırbaşlı. Kimisi motosikletin rahatına düşkündür, kimisi de sesine. Ee, motosiklet üreticileri de her zevke, her tutkuya uygun farklı modeller üretmişler. Farklı motosiklet çeşitleri, kullanıcıların farklı ihtiyaç ve zevklerine cevap veriyor.

Peki, bu motosiklet çeşitleri ve bu motosiklet türlerinin en güçlü ve zayıf yanları nelerdir?

COMMUTER : BAŞLANGIÇ MOTORU

Tayland&#;daki dünyaca ünlü Mea Hong Son Motosiklet Rotası&#;nı şiddetle tavsiye ederiz!

Buradan başlamasak olmazdı. Bazıları bu sınıfa kurye motoru der, bazıları başlangıç motoru. Bazıları eşek kullanır gibi kullanır, bazılarıysa ikinci motor olarak. Aslında her birinin haklılık payları da var. Neden mi?

  • Çünkü genelde az yakıt tüketen bir sınıf olduğundan kuryeler arası kullanımı yaygındır.
  • Yeni başlayan bir insanın kontrol etmekte zorlanmayacağı kolay bir kullanımı olduğundan başlangıç motoru olarak sıkça tercih edilirler.
  • Genelde hafif, dayanıklı (Çin mallarını hariç) ve parçaları ucuz olduğundan dağa bayıra sürmeye, arada düşürüp kaldırmaya da gelirler. Yani eşek gibi tüm yükü taşıyıp gıklarını çıkarmazlar.
  • Eğer uzun seyahatleriniz için kg ağırlığında bir motorunuz varsa onu şehir içi trafikte kullanmak yorucu olacağından yine imdadınıza kıvrak, hafif ve aralardan geçmeye uygun commuter sınıfı motosikletler yetişecek.

Bu sınıfın genel avantajları; Biraz önce de değindiğimiz gibi hafif, kıvrak, bakım maliyetlerinin ucuz, kullanımlarının kolay ve yakıtlarının düşük olmasıdır.

Bu sınıfın dezavantajları; Güçlerinin düşük olması sebebiyle hız sınırının yüksek olduğu bölünmüş yollarda ve şehir dışı seyahatlerinizde sizi zorlayacaktır. Aynı şekilde uzun seyahatlerinizde birde arkanızda artçınız varsa konforunuz oldukça düşer. Peki, bunları problem etmezsek uzun yola gider mi bu aletler? Alasına gider hem de. Bu tarz motosikletlerle kmlik dünya turunu tamamlayan insanlar olmazdı yoksa değil mi?

Son olarak bu sınıfa örnek olarak Yamaha Ybr ’i ve Honda Cbf ’yi gösterebiliriz.

(Başlangıç motoru kullanıcılarının, MOTOSİKLETE BAŞLANGIÇ REHBERİ , MOTOSİKLET MARKALARI

MOTOSİKLET AKSESUARLARI ve MOTOSİKLET KASKI yazılarımıza göz atmaları şiddetle tavsiyemiz olur.)

SCOOTER

Scooter en yaygın olarak kullanılan motor çeşitlerinden biri. Bunun en büyük sebepleri ekonomik ve ebatları ve otomatik oluşu gereği çok pratik olması. Beyaz yakalısından, pizzacısına bir çok insan scooter kullanıyor.

Aynı zamanda memleketimizin en çilekeş motorlarından da. Şehir içi trafikte çok pratik oldukları için kuryeler tarafından sıkça tercih edilmeleri sebebiyle bazı scooter modelleri pizzacı motoru olarak nam saldı. ‘30 dakikada yemek’ çılgınlığını uygulayan firmalar, yiyeceğin hazırlanma süresinden artan 15 &#; 20 dakikalık sürede &#; çalışanın canını tehlikeye atmak pahasına &#; müşteriye ulaşılması hedeflendiği için şehir içi en pratik ve hızlı ulaşımın sağlanabildiği scooterlar genellikle tercih ediliyor. Ki firmalarda bir motoru 4 &#; 5 farklı insanın en hoyrat şekilde kullandığını da hesaba katarsak, bu çileyi bütün motosiklet çeşitleri içinde çekse çekse bir scooter ya da bir commuter çekermiş ancak.

Öte yandan, bu çilekeş scooterların bir de fiyakalı, cool kardeşleri var: Vespa. Beyaz yakalının, hipsterların, Beats kulaklıklarla Oscar and The Wolf dinleyen tayfanın tercihi olan bu motorun avantajları aynı olmakla birlikte bambaşka bir algısı var.

Bu sınıfın avantajları; Şehir içinde fazlasıyla kıvrak ve pratik oluşu, koltuk altında bagaj oluşu, kullanımı en kolay motosiklet tipi oluşu (otomatik vites vs.), bakım maliyetlerinin ve yakıtının düşük oluşu şeklinde sıralanabilir. Ayrıca otomatik vitesli bir motorsiklet türü olması da büyük rahatlık sağlıyor.

Bu sınıfın dezavantajları; Düşük güç, trafikte diğer motosiklet tiplerinden bile daha belirgin olarak araç yerine koyulmama, küçük tekerlek boyutları sebebiyle yol sarsıntılarını maksimum düzeyde hissettirme…

Scooterlara örnek olarak da Honda Beat veya Yamaha Delight gösterilebilir. Ki scooterların birde maxileri vardır ancak onlar bir sonra ki konumuz.

MAXI SCOOTER

Foto: funduszeue.info

Maxi scooterlar için scooterların abileri desek çok da yanlış olmaz. Genelde cc ve üstünde motosiklet hacmine sahip olan maxi scooterlar scooterlara oranla daha iri yapıdadırlar. Daha geniş bagaj ve oldukça rahat koltukları sebebiyle uzun yola ve artçılı sürüşe de fazlasıyla yatkındırlar. Maxi scooterlar da otomatik vitesli olmalarına karşın daha ağır ve geniş yapıda oldukları için kullanımları nispeten daha fazla tecrübe gerektiriyor.

Bu sınıfın avantajları; Yüksek sürücü ve artçı konforu, geniş bagaj hacmi, dik oturuş pozisyonu, rüzgâr etkisini azaltan aerodinamik yapı…

Bu sınıfın dezavantajları; Kötü yol koşullarına uygun olmayışı, ağırlık…

Suzuki’nin Burgman serisi de maxi scooter için en güzel örneklerden birisi.

CHOPPER / CRUISER / COSTOM 


Foto: funduszeue.info

Bu kadar fazla isim olduğuna bakmayın her birinin farklı farklı anlamı var ancak bizim ülkemizde hepsine toptan chopper (çapır) demişler geçmişler. Bu tarzı aslında Amerikan filmlerinde gördüğünüz deri yelekli, dövmeli, çetevari amcalarla özdeşleştirdik senelerdir. Ancak işin iç yüzü hiç öyle değil. Amerika da kültür bu şekildedir belki ancak Türkiye’de bu tarz motora binen insanlar hiç de toplanıp birilerini falan kesmiyorlar (en azından şu an J).

Önce Chopper &#; Cruiser &#; Custom farkından başlayalım isterseniz:

Aslında bu motosikletlerin çok büyük bir çoğunluğu fabrikadan çıktığı halleriyle yollarımızda bulunuyor ve bu şekilde seri üretim motosikletlerin gerçek adları aslında Cruiser.

Custom olarak tabir edilen motosikletlerse cruiser motosikletlerin sürücü tarafından kendisine uygun biçimde eklemeler, çıkarmalar, değişiklikler yapılmış hali.

En çok ismini duyduğumuz chopper motosikletler ise isminin aksine sokaklarda en az gördüklerimizden. Chopper yapım aşamasından itibaren sürücüsüne göre şekillendirilen ve dünyada bir başka eşi olmayan motosikletlerdir. Ki ismi de İngilizcede kesme &#; biçme anlamına gelen ‘chopping’ kelimesinden gelir.

Bu sınıfın avantajları; Bu motosiklet çeşidinde tasarım ön planda olacağı gibi bindiğiniz aracı şekillendirmeyi seviyorsanız buna en uygun motosikletlerde yine cruiserlar. Cruiser aksesuar bulma konusunda en rahat motosiklet türü olmasının yanı sıra görece olarak da rahattırlar. Ayrıca trafikte gördüğünüz saygıda diğer motosiklet türlerine göre oldukça yüksektir.

Bu sınıfın dezavantajları; Bazı istisnalar dışında cruiserların viraj kabiliyeti aynı güçteki diğer motosiklet tiplerine göre daha zayıftır.

Bu motosiklet sınıfına örnek olarak Kawasaki’nin Vulcan serisini veya Yamaha Dragstar serisini örnek gösterebiliriz.

NAKED (ÇIPLAK)


Foto:  funduszeue.info 

Genellikle bir supersport motosiklet gücüne ve viraj kabiliyetine sahip oldukça asi bu motosikletler supersportlardan farklı olarak adı üstünde çıplak üretilmekteler. Çıplaktan kastımız aslında şu, motosikletin üzerinde depo, far, akü kapağı gibi bir iki mecburi alan dışında neredeyse hiç grenaj (ki aslında ‘karenaj’dır) bulunmaz. Bu çıplaklık motosikleti daha asi bir delikanlı gibi gösterse de bir takım dezavantajlara da sebep oluyor elbet.
Bu sınıfın avantajları; Genellikle güçlüdürler ve manevra kabiliyetleri yüksektir. Benzer güçte ki motorlara oranla şehir içi kullanıma daha yatkındırlar. Olası bir kaza durumunda grenaj bulundurmadıklarından açabilecekleri masraflar daha düşüktür.

Bu sınıfın dezavantajları; Performans daha ön planda olduğundan genellikle yakıt sarfiyatları yüksektir. Ayrıca grenajsız tasarımları sebebiyle rüzgârdan çok fazla etkilenirler. Bu sebeple uzun seyahatlerde sürücüyü yoran bir tarzdır.

Bu tarza örnek olarak da Ducati’nin Monster’ını veya Yamaha Mt serisini gösterebiliriz.

SUPERSPORT (RACING MOTOR)

Foto: funduszeue.info

‘Abi kaçlık bu?’, ‘En son kaç gördün?’, ‘ yapıyor mu hakikaten?’ ve benzeri bir sürü sorunun gizli öznesi namı değer yarış motorları. Aslında namı boşuna değil. Bu motosikletlerin doğası pist. Ancak bu pist motosikletleri çok sevildiği ve talep edildiği için az biraz uysallaştırılıp evcilleştirilerek şehre salınıyorlar.
Son yıllarda düşük motor hacminde modelleri üretilse de bu tarz motorlar genelde cc ve cc olarak piyasaya sürülmekteler.

Bu sınıfın avantajları; Yarışa hazır olarak üretilen bu motosikletler genellikle iyi giderler ve iyi dururlar. Bu da ihtiyacınız olduğunda sizi sıkıştıran araçtan kaçabilmenizi veya önünüze kıran araca çarpmadan durabilmenizi kolaylaştırır. Ayrıca supersport kullanmanın okulda, işyerinde vs. getirdiği mini bir şöhrete de sahip olmanız kaçınılmaz. Tabi bu avantaj mı yoksa dezavantaj mı tartışılabilir.

Bu sınıfın dezavantajları; Yüksek performansı düşük yakıtla yakalamak pek kolay değil maalesef. Bu sebeple yakıt hususunda ciddi bir sarfiyat söz konusu.(Düşük motor hacmine sahip daha az güçlü motosikletleri bir kenara bırakırsak) Ayrıca bu tarz motosikletler pist asfaltı gibi üst düzey bir asfalta uygun yapıldıklarından Türkiye’nin malum yollarında böbrek taşı düşürtebilir.

Bu motosiklet tipine örnek olarak da Yamaha R serisi veya Honda Cbr serisini gösterebiliriz.

TOURING (TUR MOTORU)


Foto: funduszeue.info

Adı üstünde. Üstüne binip uzun kilometreler yapmak amacıyla üretilmiş motosiklet türü. Genelde kalıplıdırlar. Çantalar ya orijinalinde vardır ya da takmak için yerleri hazırdır. Öyle ki klimalı modelleri bile bulunmakta! Ayrıca uzun yolda zorlanmaması adına belli bir gücün üzerindedirler.

Bu sınıfın avantajları; Konfor, eşya taşımaya uygunluk, güç…

Bu sınıfın dezavantajları; Şehir içi kullanım zorluğu, çok fazla teknoloji barındırmak ve dolayısıyla bir arıza durumunda çıkabilecek masrafların fazlalığı, bozuk yola uygun olmamak…

Bu sınıfa örnek olarak da Honda’nın efsanesi Goldwing’i gösterebiliriz.

ENDURO

Foto: funduszeue.info

Son 20 yılda yaptığı patlamayla içeriği genişleyen ve şimdilerde yeni bir motosiklet tipine daha gebe bir tarz endurolar. Sürücüsünü her türlü yol koşulunda bir şekilde hedefe ulaştırmayı hedefler endurolar. Yerden oldukça yüksektirler. Beygir gücünden ziyade tork (dönme momenti) ön plandadır. Bunu kabaca son süratin yerine hızlanma ivmesinin daha çok önemsenmesi olarak niteleyebiliriz.
Arazi şartlarında oldukça iyi işler çıkaran endurolardan sonra şimdi de yol endurosu kavramı yaygınlaşmış durumda. Yol enduroları ise touringlerin yapamadığı işleri yapmayı, gidemediği yolları gitmeyi hedefleyen ama uzun yola da uygun kuvvette her iki işi de biraz yapan modeller.

Bu sınıfın avantajları; Doğayla iç içe bir sürüşün en keyifli halini sunarlar ve suya, çamura, darbelere daha dayanıklıdırlar. Hem doğa, hem asfalt ile en yakından bağ kuran motosiklet çeşidi.

Bu sınıfın dezavantajları; Bakım sıklığı, asfalt koşullarına çok uygun olmayışları (yol enduroları dışında kalan safkan endurolar için), yine safkan endurolarda artçılı sürüşe elverişli olmama.

Safkan endurolara örnek olarak Yamaha’nın Xt serisini veya Kawasaki’nin Wr serisini örnek gösterebiliriz. Yol endurolarına örnek olaraksa Suzuki Vstorm veya Bmw Gs Serisi iyi birer örnek olacaktır.

CROSS (MOTOCROSS)

Foto : YouTube/ PS &#; Motorcycle Channel

Enduroyla çokça karıştırılan bir diğer dağ keçisi. Bu keçinin endurodan farkı şu bunu isteseniz de şehre indiremezsiniz. Neden mi? Cross motosikletler yalnızca arazide sürüşü hedeflerler ve bir ulaşım aracı değillerdir. Bu sebeple arazide maksimum performansı göstermek için hafiflik ve güç ön plandadır. Hem daha hafif olmak hem de düşüp kalkmalarda zarar görebilecek bir parça bulundurmamak adına cross motosikletler far, yan ayak, orta ayak, gösterge, sinyal vs. bulundurmaz. Ee haliyle trafiğe çıkma izinleri yoktur. Parkurun başına başka bir araçla getirilip yine asfalta değmeden araca yüklenirler.

Cross motosikletler avantaj ve dezavantaj sayılamayacak kadar diğer motosiklet türlerinden farklı. Bu sebeple cross motosikletlere bir hobi veya spor olarak bakmak daha sağlıklı olacaktır. Günlük kullanım için birşeyler arıyorsanız diğer motosiklet çeşitlerini değerlendirmelisiniz.

Bu tarza Ktm’nin exc serisini örnek verebiliriz.

PEKİ YA MOBİLET ?

Mobiletleri de bir tür olarak almak zor. Temelde motorlu bisiklet çünkü. Ajda Pekkan ile yaşıt olan teknolojiyi ilerletiğ model üretme denemesi olsa da 70&#;lerde ki Peugeot mobiletlerden pek ileri gidemedi.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası