rüyada yanardağ lavı görmek / Teide volkanının eteklerine

Rüyada Yanardağ Lavı Görmek

rüyada yanardağ lavı görmek

Kazan Tatarlarının Kültürel Kimliğinin Oluşumunda Sabantuy Bayramı, 1 5,

ÖZ. Bu makale 2016-2017 yıllarında, İstanbul’da Ermeni liselerinde eğitim görmüş 18-30 yaş aralığındaki gençlerle gerçekleştirilen bir saha araştırmasının verilerine dayanmaktadır. Günümüz Ermeni gençliğini anlamayı, böylece Türkiye’de gençlik çalışmaları literatürüne bir gayrimüslim azınlık grubu gençliği üzerine yapılmış saha çalışmasının verileriyle katkı sunmayı hedeflemektedir. Makalede, Ermeni liselerinden mezun olan ve Ermenilerin yoğun yaşadığı semtlerde yaşayan gençler hedeflenerek, öncelikle günümüz Ermeni gençlerinin kimlik stratejilerinde mekânın, bir sosyalleşme ve kültür aktarımı alanı olarak okulun etkisi ölçülmek istenmiştir. Bunların yansıra, aile ve kilisenin, gençlerin Ermeni kültürüyle bağlantısında rolü anlaşılmaya çalışılmış, kolektif hafıza ve toplumsal travmaların gençlerin kimlik algıları üzerindeki etkisi sorgulanmıştır. Böylece, Ermenilerin dışa açıldıkları dönemde doğup büyüyen hem de 2007 Hrant Dink suikastı gibi Ermeni topluluğunda travma etkisi yapan olayları da deneyimleyen toplumsal kuşağın kimliği anlaşılmaya çalışılmıştır. Anahtar Kelimeler: Ermeni, Gençlik, Kimlik Algısı, Kimlik Stratejileri, Toplumsal Kuşak. BEING ARMENIAN YOUTH IN TODAY’S TURKEY: THE IDENTITY PERCEPTIONS, RESOURCES AND STRATEGIES OF ARMENIAN HIGH SCHOOLS’ GRADUATES IN ISTANBUL ABSTRACT. This article aims to contribute to youth studies field in Turkey through a case study conducted between 2016-2017 on Armenian high school graduates among 18-30 years old living in Istanbul’s neighbourhoods densely populated by Armenians. The article attempts to measure the influence of the school as socialization and cultural transmission context/space on the identity strategies of Armenian youth. The article also looks into the influence of family, church, communal relations, collective memories and traumas on the Armenian youth and questions their perception of being Armenian. Consequently, the article aims to understand a generation of Armenian youth who was not only born and raised in an era in which Armenian community was starting to open up, but also experienced traumatic events such as Hrant Dink’s assassination in 2007. Keywords: Armenian, Youth, Identity Perception, Identity Strategies, Social Generation.

JohanSwanepoelBir meteor yağmuru Earth'te
WEADSicilya Etna volkan Erüpsiyonu
michaklootwijkMadeni para ve ateş ve duman izi ile yazma
ronib1979Meteor göktaşları çarptıktan sonra yok olan yıldızın sıcak lav magmasına ve asteroidlere sahip ölü bir gezegen.
AlfgarKırmızı-sıcak erimiş lav akışı - Dikişsiz doku mükemmel 3d modelleme ve işleme
get4netRoket evrende
drizzutiSıcak toprak
vampy1Dünya Dünya Dünya patlama göktaşı asteroit etkisi.
design_uaBataklık dere kıyı bölgesi, Liana aşırı büyüme yangından güçlü duman. Kuru sazlık bahar yangınları tehlikeli nehir tarafından köy evler yaklaşım sazlık, Kuru Çim Temizleme alanları. Doğal felaket
egorovartemAsteroid ve toprak
Elf+11Dünya'nın atmosferi içinde asteroitler düşen göktaşları. Apocalpsis kavramı. Nasa tarafından döşenmiş bu görüntü unsurları.
gl0ckAsteroitler
OlegkalinaCosmos içinde yanan toprak
SantiagaKüresel catasrtophe konsept illüstrasyon. NASA tarafından döşenmiş bu görüntü öğelerini
kelpfishLav akışı Hawaii
kelpfishLav akışı Hawaii
kmiragayaDikişsiz lav veya yangın doku
ImagePixelKüresel Isınma Dünya
WebStudio24hDoğal geri dönüşüm
lucidwatersBüyük orman yangını
LuigiMorbidelliReykjavik, İzlanda 'ya yaklaşık 40 kilometre mesafedeki Reykjanes yarımadasında gece Fagradalsfall volkanik patlamasına yakın.
igorkovalcukDoku lav
Western82Evdeki çöpleri yakmak, ormandaki bir yangında ev atıkları. Çöp toplama ve çöp temizleme sorunu. Çevre kirliliği. Fakir ülkelerin ekolojik sorunu
3DSculptorUzay Fırlatma sistemi katı roket güçlendiriciler ayrılık toprak üzerinde
JozefKlopackaDünya gezegeni ışık çemberinde, kozmik uzay arka planında. Bilgisayar kolajı. Dünya konsepti. Bu görüntünün elementleri NASA tarafından desteklenmektedir.
fotoyouSakin iyimserlik Zen
MarkoAliaksandrBir kuyruklu yıldız, bir asteroid bir göktaşı parlıyor, Dünya atmosferine girer. Göktaşı krizinden. Meteor yağmuru. Kameta kuyruk. Dünyanın sonu. Nasa tarafından döşenmiş bu görüntü unsurları. Karışık teknik.
Yarr65Kuzey Amerika tektonik plakası genişletildi, genişletildi ve sadece küresel şekillerin batı tarafına doğru döndürüldü - Azimuthal Equidistance projeksiyonunda karadan / okyanus maskesi ve kesik levhalar sınırları. 3B görüntüleme
Yarr65Kuzey And Dağları tektonik plakasının dış hatları fiziksel bir haritanın arka planıyla çevrili. 3B görüntüleme
VisualGenerationGlobe in Flame and Water
denisismagilovKadın rüya temiz çevre, eko enerji, koruma hakkında
elroceSicilya 'daki Etna Yanardağı patlamasının uydu görüntüsü. NASA tarafından desteklenen bu görüntünün elementleri..
aapskyAsteroid Dünya'nın atmosferi içinde birkaç göktaşları yanan alevler yükseliyor. Nasa tarafından döşenmiş bu görüntü unsurları
LiuzishanSavaş tarafından yok edilen bir şehrin havadan görünüşü, 3 boyutlu illüstrasyon.
yelantsevvOrman yangını. Orman yangınları ve sürü duman sonra yanmış ağaçlar
kerensegevDoğal temel unsurları
releon8211Uzaydaki büyük güneş yıldızı
start08Dağ orman yangınları
SpectralMeteor çarpması
slay19Lav çatlağı zemin çamurlu arka plan
SSilverKüresel ısınma kavramı
mj0007Dünya yanıyor.
studio-fiKavramsal buz örtüsü erimesi
karelnoppeDünya gezegenindeki orman yangınının kavramsal 3D çizimi. Dünya üzerinde çam ağaçlarını yutan büyük bir ateş. Dünya resmi Nasa tarafından sağlandı.
timbrkAteş
bulkabulka26Yanıyorum. Dumanlı sonbahar şenlik ateşi. Sarı yapraklar dumanda.
MeysamAzarneshinEvsiz küçük çocuk, duman arasında yıkılan ve bombalanan şehirde asılan askerleri seyrediyor..
slay19Lav çatlamak zemin
Shad.offDüşen Meteor yağmuru. Kuyrukluyıldız uzay, meteor ve enerji, asteroit kızdırma, güçlü yıldız taşıma. Nasa tarafından döşenmiş bu görüntü unsurları
Valentyn_VolkovGece küresinin üzerine düşen yanan bitcoin.
OlegMiraboArmageddon - dünyanın sonu.
MeysamAzarneshinEvsiz küçük çocuk, duman arasında yıkılan ve bombalanan şehirde asılan askerleri seyrediyor..
bahtadzYaprak döken orman yakma
iweta0077Uzayda Dünya ve Güneş. Bu görüntünün elementleri NASA tarafından desteklenmektedir.
vjanezDünyada patlama

Teide volkanının eteklerine

Teide zirvesine ziyaret

Для посещения вершины вулкана Вам необходимо предъявить работникам у калитки разрешение и загранпаспорта. Eğer zaman doğruysa, o zaman geçmene izin verecekler.

Во время нашего посещения вулкана нам удалось получить разрешение на самое неудобное время (15:00-17:00). Bu nedenle şansını denemeye ve kapıdan erken geçmeye karar verildi. (içinde 12:30). ne yazık ki, работник нас не пропустил.

Вторую попытку пройти мы предприняли приблизительно в 14:00. К этому моменту первый охранник удалился в домик. Ко второму охраннику я решил не идти сам, а послал жену. Beklentiler karşılandı, ve C 14:00 нас пропустили через калитку. Однако времени на подъем оставалось впритык. В итоге очень быстрым темпом, pratik olarak koşmak (eğimin izin verdiği ölçüde) нам удалось подняться до кратера за 20 минут и за такое же время спустится назад.

Not edeceğim, что есть и еще один вариант на тот случай, если Вас не пускают или у Вас вообще нет разрешения. Alternatif bir rota var, который начинается в конце маршрута 12 (Peak Viejo bakış açısı).

Это место достаточно далеко от подъемника, поэтому за ним никто не следит. Прямо начиная с конечной точки маршрута вверх уходит хорошо различимая тропа, по которой энтузиасты отправляются покорять вершину Тейде.

Конечно по альтернативной тропе ходят меньше, поэтому она не столь хорошо утоптана и отмечена. Однако по сравнению со многими российскими тротуарами, o gerçekten bir hiç.

Yani izin yoksa, то можно подняться и по ней. Ну а спуститься можно по стандартному маршруту. Разрешение на выходе не проверяют.

С вершины вулкана открывается потрясающий вид. Особенно в безоблачные дни.

dışında, у Вас будет возможность осмотреть кратер (заходить в него нельзя). Кое-где на вершине продолжает выходить газ, belirgin bir kükürt kokusu var.

Genel olarak, несмотря на необходимость получения специального разрешения, Teide yanardağının zirvesini mutlaka ziyaret etmenizi öneririm.

Neden bizimle Tenerife adasında bir yürüyüş seçmelisiniz??

  • Eşsiz yürüyüş yolu. Turumuzu kendimiz düşündük, ve bu nedenle onu olabildiğince zengin yapmaya çalıştım. Bu süre zarfında sizlerle birlikte adanın en popüler ve en ilginç yerlerini gezeceğiz., geceyi çadırlarda geçireceğiz, yerel mutfağı tadalım, Ateşin başında şarkılar söyleyeceğiz ve çok güzel fotoğraflar çekeceğiz.
  • Düşük fiyatlar. Ekibimiz maliyetleri olabildiğince optimize etmeye çalışıyor., böylece yolculuğunuz sadece keyifli değil, ama aynı zamanda uygun fiyatlı. Bu yüzden fiyatlar, Web sitemizde belirtilen temel hizmetlerin maliyetlerini zaten içerir, Tenerife'de kaldığınız süre boyunca ihtiyacınız olabilecek: hareketli, beslenme, bir rehber-eğitmenin hostellerinde ve hizmetlerinde bir gece.
  • Organizasyonel anlar. Tüm geziyi kendimiz düzenliyoruz, ve bu nedenle birçok hazırlık anı yapıyoruz: Gıda hazırlamak, kamp ekipmanları, kalacak yer ayırtmak.
  • Hafif yük. Yürüyüşümüz sırasında omuzlarınızın arkasında ağırlık hissetmeyeceksiniz., çünkü sırt çantanızda yalnızca gerekli şeylere ve ürünlere sahip olacaksınız, minimum alan kaplamak.
  • Deneyimli rehberler. Kılavuzlar, seninle yürüyüşe gidenler rotayı iyice biliyor, böylece kaybolmana izin vermeyecekler, arazide gezinmeyi öğrenin, çok ilginç şeyler söyleyin ve parçanızı unutulmaz yapın.

dışında, benzer düşünen insanlardan oluşan harika bir şirket sizi bekliyor, macerayı da seven, dağlar ve yürüyüşler.

Yanardağa giden yol

Выходить из отеля я рекомендую пораньше. Для автобуса 342 yaklaşık olarak 8.50. Bu gerçeğe bağlıdır, что разрешение у Вас будет только на одну дату и если Вы опоздаете на автобус, посетить вершину вулкана уже не удастся.

Çıkmadan önce tekrar kontrol edin, что Вы взяли с собой заграничные паспорта, разрешение на посещение вершины, para (minimum 50 kişi başı euro).

Otobüs kuralları olağandır. Git, gezinin varış noktasını adlandırın (Teleferik) ve yolcu sayısı. Водитель предложит Вам купить билет сразу в обе стороны. Biraz daha ucuz, yani katılıyorum.

Дорога занимает приблизительно 1,5 saat, в течение которых можно наслаждаться прекрасными пейзажами и серпантинными дорогами.

İlk olarak, otobüs yoğun bir iğne yapraklı ormandan geçecek, sonra yavaş yavaş bulutların üzerine yüksel, bitki örtüsünün çok seyrek olacağı yer. Ne kadar yükseğe çıkarsan, daha az bitki. Bu ilginç, так что в дороге рекомендую не спать.

Автобус делает промежуточную остановку в населенном пункте Parador. Остановка эта длится минут 10-15 и водитель об этом заранее предупреждает. Можно выйти из автобуса и сфотографировать вулкан издали. Именно в это место привозят туристов на обзорной экскурсии.

Sonraki durak – alt kaldırma istasyonu, на которой и следует выходить.

Teleferik

Araba ile tırmanabilirsin 2.356 m, alt teleferik istasyonunun yüksekliğidir, ve sonra teleferikle 26 € (gidiş-dönüş yetişkin bilet fiyatı, çocukları 3 için 13 yıl - yarı fiyat), ya da özgür "kendi ayaklarım üzerinde"(yaya gidersen, aklında tut, bu bütün gün süren olay nedir. Rota haritası doğrudan sitede mevcuttur).

Üst teleferik istasyonu şurada 3.555 m. Bazıları bu kadar önemli bir yükseklik farkına pek tahammül etmez.. Bu yüzden sağlığınızı ve uygun ekipmanı düşünün - kesinlikle üst kat daha soğuk ve daha rüzgarlı., aşağıdan. Хотя и наверху обязательно вам попадутся бодрые пенсионеры и детсадовцы во вьетнамках и футболках. Tenerife "Ebedi Bahar Adası" olarak adlandırılsa da, kış üst kattadır - sonuçta kış ve kışın füniküler hava koşulları nedeniyle çalışmayabilir veya bakım için kapalı olabilir. Bir fırsat ve arzu varsa, можете сначала позвонить по телефону 922 010 445 и поинтересоваться, o bugün çalışıyor mu.
Önerilen konuşma kalıbı: "Buenos dias! Teleferik?»: «Си!"- ve neşeyle Teide'i fethedeceksin, "Fakat!"- günün planlarını ayarlayın.
ne yazık ki, o da olur, что утром фуникулер работает, ve senin yanardağa vardığın zaman gitmiş. Yoksa bugün kratere girmelerine izin verilmiyor mu? (Ayrıca, Eyvah, kendimde test edildi ...)

Gün ortasında teleferiğe varırsanız, Muhtemelen bir veya iki saat kuyruk olacak, Yani her ihtimale karşı, bu durumu düşünün. Можно купить билеты заранее на сайте фуникулера www.telefericoteide.com, belirli bir saat ve gün için satılırlar.

Sekiz dakikada en üst istasyona tırmanıyorum, tüm adayı ve hatta komşu adaları görme fırsatı yakalayın, eğer herkes bulutları örtmezse.

Ancak yanardağın kraterine erişim sınırlıdır..

Rotalar

Araba ile seyahat ediyorsanız, Teide Milli Parkı'ndan geçmenin en iyi yolu dört yolun hepsinde. Navigatör yokluğunda bile kaybolmak zordur (kart genellikle yeterlidir), yol işaretleri mantıklı, ve zirveye giden yolda yolu kapatacak yer yok. Ancak karayollarının her birinin görüşleri çok, çok farklı.!

Her mirador(en güzel yerlerde bulunurlar) sizi durup fotoğraf çekmeye veya Tenerife'nin tüm manzaralarını ve sadece güzel manzaraları tekrar tekrar videoya çekmeye zorlar.

ТF-21 ve ТF-38 enkazın güneyinden içeriye ve yukarıya doğru ilerliyor(üstünde, bu arada, ücretsiz donanımlı piknik alanları var ve daha düz). TF, kuzeye, Puerto de la Cruz'a devam ediyor 21, ve TF tarafından 24, Gözlemevini geçtikten ve büyük okaliptüs ağaçlarıyla dolu bir korudan geçtikten sonra

eski başkente - La Laguna'ya ve daha modern başkente - Santa Cruz de Tenerife'ye gideceksiniz. Teide Milli Parkı'na giriş ücretsizdir ve 7/24 izin verilir, sadece, benzer yerlerde her yerde olduğu gibi, turistlerin doğal güzelliğe karşı sorumlu bir tavır alması bekleniyor(bu arada, даже камешки с вулкана в качестве оригинальных сувениров забирать запрещено!)

Teide'de toplu taşıma iki otobüs güzergahı ile temsil edilmektedir..

Kuzeydeki Puerto de la Cruz şehrinden bu rota 348, Güney Las Americas dan - 342, sabahları her gün saat dokuz civarında ayrılıyorlar, parador'da mola verin ve turistleri füniküler alt istasyonuna götürün. Seyahat süresi yaklaşık iki saat. Fünikülerdeki son duraktan hareket - 15-40. Ne olmuş yani, Bu yöntemi kullanmayı düşünüyorsanız, gününüzü akıllıca planlayın. Yani, böylece Tenerife - Teide yanardağı ve çevresinin ana ve en unutulmaz cazibesi size sadece aydınlık, olumlu ve unutulmaz deneyim.

Nisan içinde 2011 года норвежский фотограф Terje Sorgjerd в Национальном парке Тейде сделал десятки тысяч кадров, ve sonra bunları bu harika videoda derledim.

https://youtube.com/watch?v = feQ99SuGdsw

Teide yanardağ püskürmesi

Yanardağın tarihi başladı 170 bin yıl önce. Las Cañadas yanardağının zirvesi kendi ağırlığı altında çöktü. Sonuç olarak, duvarlı bir boşluk oluştu, büyük bir krater şeklinde. Bilimsel dilde, böyle bir yapıya kaldera denir., kazan ne demek. Daha sonra kalderanın içinde yeni bir tepe oluştu - bu bizim bildiğimiz Teide'dir.. İki katlı olarak kabul edilir, çünkü yapısı bir volkanın içindeki bir volkan gibi yaratılmıştır. Yanardağın oyuğunun adı "Caldera Las Cañadas". Alanı dünyanın en büyüklerinden biridir, bazı yerlerde bununla ilgili 16 km.

Volcano Teide aktif, şimdi uyku modunda. Volkanın patlaması, gelişim tarihinde birkaç kez meydana geldi.. İlk belgelenen patlama, 1442 yıl. Kristof Kolomb onun tanığı oldu. O zamandan beri, patlama istatistikleri tutulmaktadır.. Ve sonuncusu gerçekleşti 100 Yıllar önce. Şimdi onu ziyaret etmek bir tehlike oluşturmuyor.. Anı yakalamalıyım, Tenerife'nin uyuyan canavarını daha iyi tanımak için. Kim bilir, rüyası ne kadar sürecek.

Sadece bir Tenerife şehri volkandan ciddi şekilde etkilendi ve yalnızca bir kez. İÇİNDE 1706 Yıl, Teide patlaması, bir zamanlar zengin ve müreffeh Garachico şehrini adadan tamamen sildi..

Teide yanardağı hakkındaki efsaneler anlatılıyor, daha önce Tenerife'de yaşayan Guanches, kötü bir iblis yanardağda yaşıyor, Guayota kimin adı. İblis güneşi çaldı ve onunla birlikte kraterde saklandı. Karanlık düştü, Guayota'nın koruması altında yerel sığırlardan çaldığı ve mahsulleri tahrip ettiği. Ama tanrı Achaman, tüm canlıları kim yarattı, güneşi serbest bıraktı, ve bir yanardağa kilitlenmiş kötü bir iblis. O zamandan beri zaman zaman insanlara varlığını lav ve külle hatırlattı.. Sakinleri onu atlatmaya çalıştı ve biraz korktular.

Parador ve Roques de Garcia

Hayal etmek: mantıksız sessizlik, etrafta bir ruh değil, tepedeki yıldızlı gökyüzü, kayaların siluetleri… Şömine, paradora salonunda zaten yakıldı, ve odanızın penceresinden Teide'yi görebilirsiniz… Belki, Tenerife'de romantik bir yaz macerası için en iyi yer bulmak zor. Otel ayrıca kışın da çalışır., sadece hava gece yürüyüşleri için uygun değildir.
İdil fiyatı - itibaren 90 Oda başına €. Önceden rezervasyon yaptırmalısınız.

Paradorun karşısında, yolun karşısı, turistler, volkanik lav duvarının eşit olmayan şekilde tahrip edilmesinin sonucu olan Roques de García kayalıklarını görmeye ve fotoğraflamaya davet ediliyor, kalderayı ikiye bölerek.
En ayrıntılı kayaya "Tanrı'nın Parmağı" denir: resmini tüm rehber kitaplarda göreceksiniz, kartpostallarda ve takvimlerde. Muhtemelen, Tenerife'nin en tanınmış sembolüdür.

Şimdi çok önemli bir soru, nasıl yemek. Ülkeyi tırmandıktan ve yürüdükten sonra kesinlikle acıkacaksınız.. Füniküler alt istasyonundaki kafede iddiasız bir atıştırmalık yiyebilirsiniz., detaylı olarak yemek - parador'da veya El Portillo kasabasında (Küçük kapı) parkın kuzey çıkışında.

Tenerife adasında yürüyüş: rota özellikleri.

Sizlerle antik Mask köyünün dar sokaklarında yürüyeceğiz, altyapısının ve mimarisinin tadını çıkarın, dışında, aktif rekreasyon kulübü SAMAR ile birlikte Buenovisto kasabasını ziyaret edeceğiz, ünlü Teno deniz fenerine git, küçük Almasağ köyü, inanılmaz bir kaktüs geçidi keşfedeceğiz, siyah volkanik plajların güzelliğine hayran kalın, birçok ilginç şey bulacağız ve daha da faydalı öğreneceğiz.

Sırayla, bizimle yürüyüşe gitmek için bir istek bırakın, ve kesinlikle sizinle iletişime geçeceğiz. dışında, web sitemizde hakkında birçok yararlı bilgi bulacaksınız., ne yürüyüşe çıkılır, trekking yaparken işlerin icabına nasıl bakılır, hangi marka giysi ve ayakkabı seçmek daha iyidir.

Samarclub.com ile yeni turist rotalarını keşfedelim. Bizimle Kanarya Adalarına gitmek sizi bekliyor 11 unutulmaz maceralarla dolu günler.

Haritada Volcano Theide

Tatil köyleri ile ilişkili olarak Tenerife'deki Teide yanardağının konumunu görüntüleyin, aşağıdaki haritada.

Teide Milli Parkı'nın ana noktaları.

Ve bu fotoğrafta yanardağ hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Teide yanardağının büyüklüğü ilk dakikalardan itibaren çarpıcı, nasıl başlayacaksın. Yüksekliğine rağmen, buradaki her şey turistler için çok düzenli, yanardağa ulaşmanın ve ona binmenin zor olmayacağını. Hala şüpheniz varsa, ziyaret etmeye değer mi, ana nedenleri özetle, Teide'yi ziyaret etmeye değer ne.

  1. UNESCO'nun nesnelerinden biridir.
  2. Burası güzel (tıpkı Mars'taki gibi, orada olmasam bile), ve sahilde hangi manzaralar açılıyor.
  3. Bu İspanya'nın en yüksek noktası.
  4. Bu, bulutların üzerinde yürümek ve onları yukarıdan aşağıya görmek için eşsiz bir fırsat.

Ve kendim için gelecek için, onu yürüyerek fethetmeyi planladım. Ama bu tamamen farklı bir hikaye olacak..

İyi seyahat!

yazar hakkında: Ekaterina

Blogumun sayfalarında yerler hakkında bilgi bulacaksınız, olduğum yer, bağımsız seyahatin sırları ve hayat kesmek.

Tenerife'deki Teide Dağları efsanesi:

Teide yanardağı, Tenerife yerlileri arasında kutsal bir hayranlık uyandırdı, guanches. Ona Echeide dediler. Bu isim "cehennem" veya "şeytan" olarak tercüme edilebilir. Hemen netleşir, Bu yerin lanetlenmiş guancheler için olduğunu. Onun efsanesi bu inançlarla örtüşüyor..

Guanches inandı, Teide'nin içinde bir Guayot iblisi yaşıyor. İşte başka bir korkunç dünyaya açılan kapı.. Guayot'un aynı şeytanı kendisini yerel yerlilere tanıttı., kocaman bir siyah köpek gibi. Her zaman diğer iblislerle çevriliydi, kime Tibisenas denildi. Ayrıca Tenerife sakinlerine siyah köpekler olarak tanıtıldılar., ama daha küçük.

Guayot'un en ünlü efsanesi, Güneş tanrısı Mahek'i çaldığını. İblis tarafından planlandığı gibi, Güneşi Teide yanardağında saklayan, dünya karanlıkken, öfkelendirebilir, çiftlik hayvanlarını yok etmek, sorun çıkarmak, tarlaları harap etmek. O da yaptı, ve yerel halk korku içinde yaşadı. Buna dayanamıyorum, Mahek'in salıverilmesi için cennet tanrısı Achaman'a dua ettiler. Tanrı onların dualarına kulak verdi, Guayot ile savaştı ve kazandı. Mahek serbest bırakıldığında, sonra Achaman bir yanardağa bir iblis hapsetti. Ve böylece dışarı çıkmaz, Teide'nin tepesini bir mantarla tıkadı. Hala görebilirsin şimdi. Teide üst kısım, taşın geri kalanına kıyasla açık rengiyle ayırt edilir..

Las Cañadas del Teide Ulusal Parkı

Peak Teide sadece Tenerife'deki en yüksek nokta değil, ispanya, ama tüm Atlantik Okyanusu. Yanardağın karla kaplı tepesi, adanın üzerinde gururla yükselir ve her köşeden görülebilir.. Guanches dilinden tercüme edilmiştir - Aborijin, adada yaşamak, "Teide" - "karlı dağ". Zirvede her zaman kar var, orada yazın bile havalı, ve kışın, delici rüzgarlar nedeniyle özellikle soğuk görünüyor, hava sıcaklığı -5 ° C'nin altına düşmemesine rağmen.

Las Cañadas del Teide Ulusal Parkı

Caldera Las Cañadas, çevreleyen yanardağ, muhteşem doğal manzarasıyla ünlü, Yüzlerce bin yıldır lav akışlarının patlamasıyla yaratılan. "Ay manzaraları" ile tüm bu eşsiz bölge, tuhaf kayalar, donmuş lav nehirleri - Las Cañadas del Teide (Teide Milli Parkı) bir devlet rezerv statüsüne sahiptir ve dünyanın her yerinden turistleri çeker, tepeye tırmanmayı ve tüten Teide kraterine bakmayı hayal ediyorum.

Etrafındaki katılaşmış lav en az üç farklı renge sahiptir: siyah, Beyaz ve kırmızı

Gezginler, yılın herhangi bir zamanında dinlenmek için Tenerife adasına gelirler - neredeyse her zaman güzel hava vardır: yazın ılımlı sıcaklık, kışın yaklaşık 20 ° C, yağmurlu mevsimler veya kasırgalar yok. Ancak zorlu arazi nedeniyle, Kıyıdaki ve Las Cañadas kaldera bölgesindeki hava önemli ölçüde değişebilir.

Teide Milli Parkı gezileri için en başarılı dönemlerden biri Nisan-Haziran aylarıdır.. Şu anda, çöl kalderası bir renk cümbüşüyle ​​çiçek açar., canlanıyor ve güzel kokuyor. Burada nadir görebilirsiniz, Tenerife'ye özgü bitkiler. İki metrelik parlak kırmızı çiçek Wildpret'in çürüğü, dağ yamaçlarının süslemelerinden biridir..

Caldera Las Cañadas

Kaldera kelimesi "kazan" anlamına gelir, yani. bu duvarları olan bir boşluk, gerçekten dev bir kazanı andırıyor. Caldera Las Cañados, en geniş noktasında yaklaşık on altı kilometre çapa sahiptir ve dünyanın en büyüklerinden biridir., Las Cañadas yanardağının çöküşünden sonra oluşmuştur. Южные стенки этого «котла» высотой в несколько сотен метров еще не разрушились до конца, kuzey gibi. Yukarıdan bakıldığında, görebilirsin, Teide tepesinin kendisinin eski yanardağın kalderasından yükseldiğini.

Kalderanın içindeki manzaralar harika! İşte sıra dışı şekillere sahip Roques de Garcia kayaları, çoğunun özel isimleri var, "Ayakkabı" gibi, "Fil", "Tanrı'nın Parmağı", ve sıradışı kum tepeli kumlar, sadece doğaüstü çiçekler.

Kalderada alışılmadık derecede beyaz heykeller-pumitas Paisaje Lunar'ı görebilirsiniz.(Ay manzarası) volkanik tüf. Ve lav alanları seni hissettiriyor, Dev bir sabanı olan bir devin bu toprağı kazdığını.

Özel olarak donatılmış birçok görüntüleme platformu-aynalar, en güzel görüntülerin keyfini çıkarmanıza olanak tanır.

Kalderada çok az hayvan var, çoğunlukla küçük kuşlar, haşarat, tavşanlar, kertenkele.

Bitki örtüsü de zengin değil, ama çoğu endemik (bitkiler, sadece bu alanda büyüyor). Bunların arasında en çok bilinen Wildpreth'in çürükleridir., yerel balın yapıldığı nektardan Miel de Tajinaste, Tenerife adasından ilginç bir hatıra haline gelebilir. Bu sadece yazık, tüm yıl boyunca çiçek açmaması ...

Tepeden uzaklaşmak, Eşsiz Kanarya çamı ve antik okaliptüs korusunun çalılıklarını görebilirsiniz.

Teide Milli Parkı'nda bir gece kalmak istiyorsanız, sadece iki seçenek var - daha az konforlu turist üssü Altavista(Altavista Sığınağı), http web sitesinde bir gece için yer ayırtabilirsiniz://www.telefericoteide.com/altavista . Ve İspanya'nın ulusal otel-paradors zincirinden daha konforlu bir otel Parador Nacional de Turismo Las Cañadas del Teide.

Покрытый снегом пик Тейде днем можно увидеть почти отовсюду на острове Тенерифе (Adanın adının "kar dağı" anlamına gelmesine şaşmamalı).

Ve işte sıra dışı bir doğal olay - Perseus takımyıldızından Ağustos meteor yağmuru, yerlilerin "Aziz Lorenzo'nun Gözyaşları" dediği, Teide Dağı'na yakın geceleri gözlemlemek en iyisi. Görme kesinlikle olağanüstü!

Teide oluşumunun tarihi:

Yalnızca bilimsel bir bakış açısını ele alır ve gerçeklere güvenirsek, o zaman öğrenebilirsin, Teide kuruldu 150 bin. Yıllar önce. Ve söyleyebiliriz, bir yanardağdaki bir yanardağ olduğunu. Önce bir krater oluştu, ve sonra ondan bir zirve çıktı. Teide yanardağı da var, ve onun kızı stratovolkan var, Pico Viejo adını taşıyan.

Christopher Columbus'tan ilginç bilgiler kaldı, alanı tanımlayan ve şiddetli bir yangın fark eden 1492 yıl, Yeni Dünya'ya yelken açtığımda. Uzun zamandır kabul edildi, o zaman Teide'nin patlaması neydi, ama lav üzerinde çalışan bilim adamları, çürüt. Düşünülmektedir, o sırada başka bir volkan püskürmesi olduğunu.

Bir zamanlar patlamalar neredeyse yıllıktı.. Yer aldılar 1704, 1705 ve 1706 yıl. İkincisi en yıkıcı olduğu ortaya çıktı, Garachico şehri ağır hasar gördü. Düşünülmektedir, bu tek püskürme, bu tür kayıplara yol açan. Ama genel olarak, Teide yanardağı oldukça huzurludur ve insanları rahatsız etmez. Son patlama düşüyor 1909 yıl ve o zamandan beri Teide uyuyor.

Teide Milli Parkı nedir

Teide sadece bir dağın zirvesi değil, ama aynı zamanda büyük bir milli park, yanardağın yamaçlarına ve eteklerine yayılmış. Neredeyse bütün gününü kendi topraklarında geçirdik: önce lav vadisinin manzarasına hayran kaldı ve tuhaf kayaların arasında dolaştı, ve sonra füniküler yüksekliğe tırmandı 3555 metre ve yukarıdan manzaraya hayran kaldı. Füniküler platformundan her iki yönde yürüyüş parkurları var, boyunca tepeden dolaşabilir veya yanardağın ağzına tırmanabilirsiniz. Ancak yükselişi yapmak için önceden özel izin almanız gerekir., ve ayrıca gerekli ekipmanı stoklayın: yine de, en yüksek noktaya bir başkasına tırmanmanız gerekecek 163 metre (yanardağ yüksekliği - 3718 m).

Bende, ne arkadaşlarım - ebeveynler - hiç kaya tırmanışı yapmadı ve bu sefer güç için kendilerini test etmediler, Bu yüzden etrafta dolaştık ve volkanik manzaranın güzelliğinin tadını çıkardık.. Ama önce ilk şeyler.

Ay manzarası

"Yolun hakimiyeti!"- bu kelimeler sloganınız olmalı, aniden yanardağ bölgesinde başka bir ilginç yeri ziyaret etmeye karar verirseniz. Biraz yürüyün.

İşaretler, Ay Manzarası yolunda yürüyüş parkurunda kaybolmamanıza yardımcı olacak.

Volkanik tüf - gözenekli kaya, küllerden ve diğer utançlardan yapılmış, bir patlama sırasında bir yanardağın ağzından fırlatıldı. Tüf rüzgarla kolayca yok edilir, Yüzyıllardır kayaları öğüten ve öğüten, süslü şekiller yaratmak.
Rüzgar heykeltıraşının çırakları da var: Su, gözeneklerde donma, taşı ezer, ağaç kökleri büyük oluşumları böler, Karıncalar bile yaratıcı sürece dahil olur.

Tenerife ay manzarası çok kompakt. Genelde, turistler daha büyük bir şey görmeyi bekler. Ama yolda harcanan zamandan pişmanlık duymana gerek yok: her fotoğrafçı için her açıdan alışılmadık ve çekici bir yer.

28° 15′17.17″ K (28.254769)16° 37′33.09″ B (-16.625857) Araba # 1 ve # 2 ile rotalar

Fünikülerdeki Teiden forumuna giden 342 numaralı otobüs.

Google Haritalarda Görüntüle

Senin soruların var? Tamamlamak istiyorum
veya bir inceleme bırakın?

Bulutlara giden yol

Yol boyunca çeşitli manzaralar var, küçük kasabalar ve birçok diken.

Teide yanardağı veya Tenerife'nin ana milli parkı: yanardağ yol fotoğrafçılığı 2

Teide yanardağı veya Tenerife'nin ana milli parkı: yanardağ yol fotoğrafçılığı 3

Teide yanardağı veya Tenerife'nin ana milli parkı: yanardağ yol fotoğrafçılığı 4

Teide yanardağı veya Tenerife'nin ana milli parkı: yanardağ yol fotoğrafçılığı 5

Teide'ye giden yol, çam ormanları ile çevrili bir dağdan geçiyor. Kanarya Adaları'ndaki çam ağaçları sıradışı, ağaç iğneleri aşar 15 santimetre. Bu eşsiz çam ağacı sadece Kanarya Adaları'nda yetişir..

Teide yanardağı veya Tenerife'nin ana milli parkı: yanardağ yol fotoğrafçılığı 6

Dağa ne kadar yükseğe tırmandık, daha ziyade yanardağ, orman ne kadar kalın olursa.

Teide yanardağı veya Tenerife'nin ana milli parkı: yanardağ yol fotoğrafçılığı 7

Teide yanardağı veya Tenerife'nin ana milli parkı: yanardağ yol fotoğrafçılığı 8

Farkına varmak, Tenerife'deki yollar çok iyi, astarlı ve koruyucu bariyerlerle. Bu yüzden arabanı almaktan korkma!

Teide yanardağı veya Tenerife'nin ana milli parkı: yanardağ yol fotoğrafçılığı 9

Yolda, Tenerife'deki son yangınların uğursuz resimlerinin olduğu yerler var.. o, Ateşin doğaya acımasızlığı gibi…

Teide yanardağı veya Tenerife'nin ana milli parkı: yanardağ yol fotoğrafçılığı 10

İlginç bir serpantin boyunca yaklaşık yarım saatlik yolun ardından bulutlar gördük. Çok havalı – bulutlarda gezmek.

Teide yanardağı veya Tenerife'nin ana milli parkı: yanardağ yol fotoğrafçılığı 11

Teide yanardağı veya Tenerife'nin ana milli parkı: yanardağ yol fotoğrafçılığı 12

Sonunda serpantin bitti, bulutlar aşağıda kaldı, ve kendimizi yine güneşli bir ovada bulduk. Böyle hissettim, dünyadaki ikinci yaşam seviyesine ulaştığımızı, Bulutların üstünde.

Teide yanardağı veya Tenerife'nin ana milli parkı: yanardağ yol fotoğrafçılığı 13

Bu zamana kadar, araba ile yaklaşık bir yüksekliğe tırmandık 2 500 deniz seviyesinden metre ve hedeflerine yaklaştı. Çok yakında Teide zirvesi tüm ihtişamıyla ortaya çıktı.

Teide yanardağı veya Tenerife'nin ana milli parkı: yanardağ yol fotoğrafçılığı 14

Teide Milli Parkı çok büyük, bu nedenle, haritayı belirtilen miradorlarla birlikte yerleştiriyorum (izleme platformları) и другими важными туристическими точками.

İşaretlenmiş bakış açılarına sahip teide haritası (Tıklayın, harita ayrı bir pencerede iyi çözünürlükte açılacaktır)

Teyde kartını indirin

Teyde kartını indirin

En sonunda, füniküler istasyonunun yanına park ettik, bizi Teide kraterine götürecek. Birkaç dakika içinde, bu füniküler turistleri başka bir yere götürür. 1 500 m. Чувствуете высоту? Teide'nin ana bakış açısı, neredeyse 4 000 m, ve yanardağın kraterine daha fazla yürümek gerekecek 160 metre yukarı.

Bu arada, Şovu izlemenizi tavsiye ederim “Benim gezegenim. İspanya, Kanarya Adaları, Tenerife – izlenim yanardağı”, Vkontakte veya Youtube'da bulabilirsiniz.

Orada, Tenerife, zirveye nasıl gidilir

Şimdi hakkında konuşmuyoruz, yasal açıdan yükselebilir veya yükselemez, ama hemen hemen, daha az veya daha fazla rahatlıkla nasıl yapılır.

Teide Dağı'na iki şekilde tırmanabilirsiniz, bu durumda yükseliş "Teide, Tenerife: İspanya'nın en yüksek zirvesine nasıl gidilir ".

Bunu yapmak için yine iki seçeneğiniz var.:

Teide Dağı'na fünikülerle tırmanmanın uygun yolu

Bir teleferik, çarpıcı bir hava yolculuğu için baz istasyonunu La Rambleta'ya bağlar, kalıcı 8 dakika. Bu sadece büyük yüksekliklerin üstesinden gelmenin kolay ve hızlı bir yolu değil, ama aynı zamanda harika, yanardağın doğal hazinesini daha iyi tanımak için susuzluğunuzu gidermek için.

Teide Dağı'na teleferikle tırmanma

Kendi çizgisine, Yanardağa teleferikle ulaşmak için de iki seçenek var. İlk – kendin Yap, bu önceden çok fazla planlama gerektirecektir: izin isteyin, ve onu aldığında, teleferik için zamanında bilet alın, çözünürlüğünüzle uyumlu.

Ancak ikinci seçenek çok daha uygun: Teide zirvesine yapacağımız geziye güvenebilirsiniz, sizin için izin vereceğimiz yer, uygun zamanda teleferik için biletleri dahil edeceğiz ve Milli Park'ın resmi bir rehberi eşliğinde sizi ekleyeceğiz, bu doğal cennetin harikalarını sana kim anlatacak.

Seçenek, zindeliğine meydan okumak: Teide Dağı yürüyerek

Bir meydan okuma arıyorsanız, Tebrikler! Onu buldun ve bu en iyilerden biri.

Teide Dağı'na yürüyerek tırmanmak herkes için uygun değildir. Bazı bölgelerde eğimler çok dik, atmosferik koşullar her tırmanışta zorlaşır, ve yanardağın vahşi doğası yıkıcı olabilir, rağmen, şüphesiz, Teide Dağı'nın peyzaj değeri bundan düşmez.

Montaña Blanca boyunca yürüyerek Teide Dağı'na tırmanma

Rota, bu, Teide Dağı'na yürüyerek tırmanmanıza izin verecek, Montaña Blanca yürüyüş turuyla başlar ve zirvede biter, ama yol birkaç aşamaya ayrılmıştır. Daha fazlasını bilmek istiyorsan, bununla ilgili özel olarak bir makale hazırladık:

Üst Taban

Upper Base'in girişi doğrudan küçük bir salona götürür, WIFI olan, tuvaletler ve umumi telefon, İspanya'daki en yüksek rakım. Там нет кафе-сервиса. Необходимо быть готовым к спаду температур. Üst taban üstte 3.555 deniz seviyesinden metre yüksekliğinde, и отсюда по вашему выбору можно отправиться по трем великолепным маршрутам:

  • Teide Krateri'ne giden yol (Telesforo Bravo, Nº10), İspanya'daki en yüksek zirveye götüren, и дает возможность увидеть один из самых поразительных пейзажей мира. На этом маршруте в безоблачные дни видны очертания ближайших островов, böyle, La Gomera gibi, El Hierro, La Palma ve Gran Canaria. Zirveye erişim, çevre koruma yönetmeliği nedeniyle sınırlıdır, для этого необходимо получить разрешение от Администрации Национального парка Тэйдэ. Вы можете сделать запрос на его бесплатное получение он-лайн на следующем сайте: www.reservasparquesnacionales.es.
  • Gözlem Güvertesi "Kalesi'ne giden yol, Nº11» – С этой смотровой площадки открываются потрясающие виды на северный склон острова Тенерифе, Ortasında Orotava şehrinin vadisi ve Esperanza Dağı'nın uzun zinciri, Anagi yaylalarına uzaklaşmak.
  • Eski Zirveye Giden Yol, Nº12, Bu gözlem güvertesi, Tenerife'nin güney yamacına bakmaktadır., откуда ясно вырисовываются формы всего старого кратера Каньядас дэль Тэйдэ, ограниченные вертикальными скальными образованиями, а также следы последних вулканических извержений. Рекомендуем рассмотреть разноцветный кратер Пико Бьехо и двух близнецов – скалы Рокэс дэ Гарсия и Монтанья Гуахара.

Teide yanardağına tırmanmak

Volkanı fethetmek için nereye gidersen git, sadece seviyeye ulaşabilirsin 2356 m. Teleferikle veya yürüyerek daha yükseğe tırmanabilirsiniz. Yürüyerek tırmanış yaklaşık sürer 5 saat, ama böyle bir yürüyüş yapmak isteyenler az. Çoğu turist Teide'ye ulaşmanın kolay yolunu seçer - fünikülerle, sınırlı süre nedeniyle. Rehberli bir turla gelirseniz, sen de yolda yürüyemeyeceksin.

Teide'de Füniküler

Füniküler ile çalışır 9.00 için 16.00 günlük. Kışın kuvvetli rüzgar veya donda kapatılabilir. Füniküler yolculuğu sürüyor 8 dakika. Turistleri yükseklere çıkarır 3555 m. Makaleyi dikkatlice okursanız, tahmin ettin, bunun Teide'nin zirvesi olmadığını. Hala var 163 metre. Ancak bunların üstesinden gelmek için arzunuzdan daha fazlası gerekir., ama aynı zamanda özel bir izin. Resmî rezervasparquesnacionales.es web sitesinde tamamen ücretsiz olarak yayınlanmaktadır., asıl mesele bununla önceden ilgilenmek. Genelde, turistler birkaç hafta önceden zirveye tırmanış rezervasyonu yapıyor. Günlük ziyaret sayısında bir sınır vardır, maksimum geçiş sayısı verilir verilmez, rezervasyon imkanı kapalıdır. İzin postanıza gelir. Şanslıysan, ve sen şanslılar arasındasın, kratere yaklaşmasına izin verildi, pasaportunuzu yanınıza almayı unutmayın. Belgelerin kontrolü.

teleferik

Teleferiğin yakınında üç güzergah var:

  • 10 numara - kratere
  • 12 numara ve 11 numara - üstte.

Rota 12 daha ilginç kabul edilir, çünkü üzerinde Pico Viejo yanardağını görebilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir