protein tozu sarkma yapar mı / Sporu Bırakınca Kaslar Sarkar Mı? - funduszeue.info

Protein Tozu Sarkma Yapar Mı

protein tozu sarkma yapar mı

&#;Vücut geliştirmeyi bırakırsam vücudum sarkar mı?&#; sorusu yıllardır birçok vücut geliştirici tutkununun korkarak sorduğu sorulardandır. Bu soruya pek çok farklı açıdan yaklaşılabilir.

Vücut Geliştirmeyi Neden Bırakasın ki?

Image result for after quitting bodybuilding

Öncelikle, bir spora başlamışken neden direkt olarak &#;bırakma&#; senaryolarının konuşulduğunun üzerinde durmak önemli. Çünkü sorunun ilk bölümü, &#;vücut geliştirmeyi bırakırsam&#;&#; şeklinde başlıyor. Vücut geliştirme, dünyanın en nankör sporlarından biridir. Çok kolay geri gidilebilir, kas kütlesi kaybı belli bir süre aradan sonra çok kolaylaşır. Bu kadar nankör bir sporu bıraktığınızda, 5 yıllık emeği 3 ayda kaybedebilmeniz dahi mümkünken, neden onca emeği boşa harcayasınız?

Bu kafa yapısına sahip olan, bu şekilde düşünen biri muhtemelen vücut geliştirmeyi bırakır. Vücudun sarkması kesin olmasa da, emeğin boşa gideceği kesinleşir.

Vücudun Sarkması Neye Bağlı?

Eğer yağ oranı vücut geliştirme için yüksek biriyseniz, vücut geliştirmeyi bıraktığınızda kas kütleniz azalırken yağ kütleniz azalmayacaktır. Dolu gözüken vücudunuzda zaten yağ miktarı fazlayken, var olan kası da kaybetmeye başladığınızda vücudunuzda sarkma olduğunu zannetmeniz gayet doğal. Ancak ne kas yağa dönüşür, ne de yağ kasa dönüşür. Sarkma sandığınız durumda, yalnızca var olan yağ kütlenizi görürsünüz.

Eğer yağ oranınız düşükse, sporu bıraktığınızda vücudunuzda sarkmanın meydana gelmesi çok zordur. Bu durumdaki birçok vücut geliştirici, sarkma yaşamamıştır. Aksine yalnızca eski boyutlarının daha küçük versiyonlarına dönüşmüşlerdir. Bir nevi, &#;çamaşır makinesinde yıkanıp çekmiş&#; bir hale bürünmüşlerdir, fakat sarkma gözlemlenmemiştir.

Piyasadaki En Îyi Protein Tozları
Piyasadaki En İyi Kreatin Takviyeleri
Piyasadaki En İyi BCAA Takviyeleri
Piyasadaki En İyi Pre-Workout Takviyeleri

Yağ Kütlesi Olan Bir Vücutta Kas Kaybı Olunca, &#;Sarkma&#; Gibi Gözüken Yağlar Boy Gösterir

Image result for after quitting bodybuilding

Aslında gerçekleşen tam olarak budur. Hatta yağ oranınız düşükken dahi, bazı bölgelerinizdeki yağ kütlesi fazla olabilir. Kas kaybettiğinizde o bölgelerde de &#;sarkma&#; gibi gözüken yağ kütleleri görülebilir. Göğüs bölgesinde yağ tutma eğilimi olan erkeklerin, sporu bıraktıktan sonra göğüsleri sarkmış gibi gözükür. Aslında olan şey, göğsü toplu gösteren kasların kaybolmasıyla yağın boy göstermesidir.

Yani kaslar yağa dönüşmez. Var olan kaslar değil, hali hazırda var olan yağlar sarkma gibi görünür. İçi boşalan kaslar, etrafındaki yağ yüzdesi artınca &#;sarkma&#; gibi bir görünüm yaratır. Vücutta &#;sarkma&#; olması, tamamen yağ oranına bağlıdır.

Vücut Geliştirmeyi Bıraktıktan Sonra Tüm Kas Kütlesini Kaybeden 5 Sporcu

SANA EN UYGUN TAKVİYELERfunduszeue.info

BodyforumTR Team

Protein Tozu Bıraktıktan Sonra Vücut Sarkar mı? Ne Olur?

Protein tozu yaygın şekilde kullanılmakta.

Bu &#;nemli soru hakkında benim g&#;r&#;şlerim net. Ama bunu belirtmeden &#;nce isterseniz konuyu biraz aydınlatalım. A&#;ıklamalarımın ardından son paragrafta g&#;r&#;şlerimi bildireceğim.

Protein tozu her d&#;nem g&#;ncelliğini korumaktadır. Beslenme ve sağlığımız ise proteinsiz asla olmaz. G&#;n&#;l ister ki v&#;cudumuzun ihtiyacı olan proteinleri normal şekilde olağan yollarla yaptığımız beslenmelerle yeterince eksiksiz elde edebilelim. Ama bu bazan zorunluluklarla ve bazan da keyfi şekilde m&#;mk&#;n olamayınca takviye gıda şeklinde almak zorunda kalabiliyoruz.

Kadınlar da erkekler de protein tozu kullanıyor.

Protein Tozu Nedir?

Eskiden proteini bilirdik de protein tozunu bilmezdik. Şimdilerde &#;evremizde o kadar &#;ok protein tozu kullanan var ki artık biliyoruz. &#;zellikle spor yapanlar ve v&#;cut geliştirenler baklavası olsun isterler. Bunu elde etmek i&#;in de kolayca kas yapmaları gerekir. İşte sırf bu y&#;zden &#;zel olarak &#;retilerek piyasada rahat&#;a bulunabilen konsantre edilerek protein y&#;n&#; ile zenginleştirilmiş &#;ok y&#;ksek protein i&#;eren besin takviyeleri kullanılmaktadır. Bebek maması gibi ilave besin kaynağıdır, kas yoğunluğunu hızlı şekilde artırır. Peynir altı suyundan elde edilen hayvansal kaynaklı protein tozları olduğu gibi, az da olsa bitkisel kaynaklı protein tozları da piyasada satılmaktadır.

Protein tozu her yerde bulunabilmektedir.

Protein Tozu Zararlı mı?

Protein tozları sık&#;a kullanılsa da, zararlı olup olmadığı konusu hep tartışılmıştır. Her işte olduğu hibi protein tozunun da bilin&#;siz t&#;ketimi tabiki zararlıdır. Protein tozunun d&#;zensiz kontrols&#;z ve rastgele kullanılması durumunda &#;zellikle karaciğerlere ve b&#;breklere zarar verebileceği unutulmamalıdır.

Kontrolsüz rastgele kullanılırsa zararları vardır.

Protein Tozunun Faydası Var mı?

Profesyonelce yani bir doktor kontrol&#;nde ya da profesyonel lisanslı spor salonlarında yine lisanslı spor hocalarının sorumluluğunda, bilin&#;li ve kontroll&#; olarak dengeli ve ek gıda şeklinde sınırlı ve d&#;zenli dozda t&#;ketilirse faydasının olduğu da kabul g&#;rm&#;şt&#;r. V&#;cut geliştirmeye ve kas gelişimine sporla birlikte kullanılırsa katkı sağladığı tespit edilmiştir.

Bilinçli kullanım faydalı sonuç verir.

Protein Tozu Nasıl Kullanılmalı?

Protein tozunun uygun miktarda suya karıştırılarak kullanım şekli olan Protein Shake i&#;iliyorsa, bununla beraber bol su i&#;meye &#;ok dikkat edilmelidir. &#;&#;nk&#; konsantre halindeki y&#;ksek protein aşırı t&#;ketildiği takdirde b&#;brekleri yorar ve b&#;brek hasarlarına zarar verebilir. Bu y&#;zden protein kullanımından &#;nce b&#;brek ve karaciğerlerin doktor kontrol&#;nden ge&#;irilerek, kullanım s&#;resince de zaman zaman d&#;zenli kontroller yapılmalıdır. Bu y&#;zden bilin&#;li ve kontroll&#; t&#;ketim şart. Hatta aşırı t&#;ketilen protein tozu bağrsaklar tarafından da yeterince emilemeyince ayrıca ishale de sebep olabilir. Dikkatli olmak gerekir.

Yeterinden fazla kullanılmamalı.

Protein Tozu Bıraktıktan Sonra V&#;cut Sarkar mı?

Bence protein tozunu bıraktıktan sonra v&#;cutta sarkmalar olur. Her işte olduğu gibi sporu da karad&#;zen yapanların, yani spor yaparken protein tozunu d&#;zenli olarak kullanıp kullanıp da birden bire bırakanların v&#;cutlarında sarkma olabilir. &#;&#;nk&#; v&#;cut &#;nce alışmıştı, sonra kas yapan o etken maddeyi v&#;cut birden bire bulamayınca haliyle kaslarda da zayıflama başlayacak ve v&#;cut kısmen de olsa sarkacaktır.

Doktor kontrolünde bırakılmalıdır. Kontrolsüz bırakılırsa istenmeyen şekil bozuklukları olabilir.

G&#;r&#;ş&#;m&#; okuduğunuz i&#;in teşekk&#;rler. Sağlıklı g&#;nler diliyorum. &#;

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası