ince fasulye yemeği / Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır? - Öz Köyüm Blog

Ince Fasulye Yemeği

ince fasulye yemeği

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Tabakta servis edilmiş zeytinyağlı taze fasulye yemeği.

Yeşil fasulye özellikle bol lif içermesi sebebiyle çok faydalıdır. Yaz döneminde bollaştığında bolca pişirip tüketililir.

Kaç kişilik: Hazırlık:10 dak. Pişirme:10 dak.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Malzemeleri

  • 1/2 kg. taze fasulye
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

  • Önce taze fasulyeleri temizleyin. Sonra doğrayın.
  • Tencereye zeytiyağını ekleyip üzerine sarımsak ve soğanları ilave edin. Karıştırarak biraz kavurun.
  • Taze fasulyeleri tencereye ilave edin. Rendelenmiş domates, tuz ve şekeri koyun. Tekrar biraz karıştırıp kavurun.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte küçük ocağa koyun ve pişirin. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Püf Noktaları

Domatesin asidini denegelemek gerekir
Taze fasulyeyi pişirirken domates kullanıldığı için bir miktar şeker ilave etmek gerekir. Böylece domatesin asidini dengeleyecek ve tadını güzelleştirecektir.

Uç kısımlardaki sivri kısmlar
Taze fasulyenin uç kısmlarında bulunan sivrilikler kesilerek temizlenmeli. Böylece daha lezzetli ve güzel görünümlü olacaktır.

Kılçıklar temizlenmeli
Taze fasulyenin sırt kısmında kılçıklar varsa bunların alınması gerekir.

Zeytinyağı seçimi
İyi bir zeytinyağı kullanarak pişirirseniz taze fasulye yemeğiniz daha lezzetli olacaktır. En iyi sonucu kaliteli bir sızma zeytinyağı ile alabilirsiniz.

Domates seçimi
Taze fasulye pişirirken olgun, bol sulu ve lezzeti yerinde olan domatesleri tercih etmelisiniz.

Zeytinyağlı Taze Fasulye İçin Servis Önerisi

Zeytin yağlı taze fasulye piştiğinde, servis etmeden önce buzdolabında bir gece dinledirilirse tadı çok daha güzel olacaktır.

Taze fasulye nasıl seçilir?

Taze fasulye seçimi yaparken ilk olarak rengine dikkat etmelisiniz. Canlı bir yeşil renge sahip olmalı. Fasulye kolay kırılmalıdır, elinizle kırdığınızda hafif bir çıt sesi duymalısınız. Taze fasulyenin kılçıksız olması tercihe edilir, genelde ince olanlar daha kışlçıksızdır. Fasulye tanelerinin iri olmamasına dikkat etmelisiniz.

Taze fasulyeyi pişirirken su koyulur mu?

Taze fasulyeyi pişirirken su eklemenize gerek yoktur. Fasulye pişerken kendi suyunu bırakacaktır. Ayrıca kullandığımız rendelenmiş domates de su verecektir.

Zeytinyağlı taze fasulyenin yanına ne gider

Taze fasulye yemeğinden önce çorba içilebilir. Yanına ise pilav, cacık ve salata yakışacaktır.

Kategoriler:Bakliyat Yemekleri , Sebze Yemekleri , Zeytinyağlılar

Sosyal Medya Hesaplarımız:

Yaz mevsimi sofralarının en güzel lezzetlerinden biri zeytinyağlı taze fasulye yemeğidir. Bazen tek başına saltanat sürer sofralarda, bazen de garnitür olarak yerini alır baş köşede. Hem lezzetiyle hem de hafifliği ve sağlıklı oluşuyla uzmanlar tarafından da sıkça önerilen  zeytinyağlı  yeşil  fasulye aynı zamanda vitamin deposudur.

Hemen hemen her evde pişen bu lezzet, hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından sevilen nadir yemeklerdendir. Çocukları bilirsiniz, sebze görünce kaçarlar. Ama  zeytinyağlı taze fasulyeye çocuklar bile hayır demez. Yani zeytinyağlı taze fasulye tüm ailenin kırmızı çizgisidir.

Tam da mevsimi gelirken size harika bir zeytinyağlı taze fasulye tarifi vermeme ne dersiniz?

Ben bu tarif için ayşekadın fasulyesini kullanacağım. Siz istediğiniz fasulyeyi kullanabilirsiniz.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kilo taze fasulye
  • 1 kuru soğan
  • 1 fincan Öz Köyüm zeytinyağı
  • 2 domates
  • İsteğe bağlı olarak diş sarımsak
  • 1 cay bardağı su
  • Tuz ve 1 küp şeker

Yapılışı:

  • Taze fasulyeleri yıkadıktan sonra kılçıklarını ayıklayıp temizleyin.
  • Yemeklik doğradığınız soğanları Öz Köyüm zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavurun.
  • Rendelediğiniz domatesleri kavrulan yağın içine atıp bir iki dakika da böyle kavurun.
  • İçerisine yıkayıp temizlediğiniz taze fasulyeleri atıp fasulyeler sararana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Taze fasulyeler sarardığında üzerine damak tadınıza göre tuz, 1 küp şeker, diş sarımsak ve 1 çay bardağı suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişirin. Taze fasulyelerin pişmediğini düşünüyorsanız üzerine azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Zeytin yağlı taze fasulye yemeğinin püf noktası kısık ateşte ve az suyla pişmesidir.
  • Taze fasulyelerin piştiğine emin olduğunuzda ocağın altını kapatıp taze fasulyeleri dinlenmesi için bir tabağa alın. Üzerine gezdireceğiniz birkaç damla Öz Köyüm zeytinyağı taze fasulyelerinizin renginin parlak olmasını sağlayacaktır.

 

Bu tarifi deneyip de beğenmeyen henüz çıkmadı. Burada önemli olan aslında biraz da malzeme seçiminiz. Taze fasulyelerin en ince ve çabuk kırılanını seçmeniz çok önemli.

Elbette ki yağ seçimi de lezzeti belirleyen en birinci faktör . Taze fasulye yemeğinde belki de en önemli seçim olan  Hakiki bir zeytinyağı yemeğinizi taçlandıracak en önemli unsurdur.

Aynı pişirme yöntemini kışın da zeytinyağlı taze fasulye yiyebilmek için kullanabilirsiniz. Bu noktada yapacağınız şey şu. Öz Köyüm zeytinyağıyla kavurduğunuz soğan ve domatesin üstüne taze fasulyeleri atıp sararana kadar pişiriyorsunuz. Sarardıktan sonra fasulyenizi soğumaya bırakıyorsunuz. Soğuduktan sonra da buzdolabı poşetlerine havasını aldırarak koyuyorsunuz ve derin dondurucuya atıyorsunuz.. Kışın çıkardığınızda, üzerine su, sarımsak, tuz ve şekeri ilave edip 20 dakikada hazır hale getirebiliyorsunuz.

Zeytinyağlı taze fasulye tarifleri çok çeşitli olmakla birlikte aslında özünde mantık aynıdır. Önemli olan yemeği pişirirken acele etmeyin ve malzemelerin tazeliğine dikkat edin.

Besin Değeri

Zeytinyağlı taze fasulye yemeği lezzetinin yanında çok da faydalı bir yiyecektir. Lif açısından zengin bir besin olduğu için hem sindirim sistemi hem de kalp damar sağlığı için çok faydalıdır. Özellikle hamile beslenmesinde tercih edilmesi gereken zeytinyağlı taze fasulye tam bir folik asit deposudur. Aynı zamanda  çocuklarda ve yetişkinlerde bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Potasyum, kalsiyum ,  A ve C vitamini açısından da zengin olan zeytin yağlı taze fasulye yemeği tüm diyet listelerinin de baş tacıdır.

Akşama ne pişireceğim diye soranlar. Gelin bu akşam için şöyle mis gibi Öz Köyüm zeytinyağı ile  bir taze fasulye yapın. Yanına da bulgur pilavı ve cacık.

Yaz kış her sofranın baş tacı olan zeytinyağlı taze fasulyelerin lezzetine lezzet katmak için onu bir de Öz Köyüm zeytinyağıyla pişirmeyi deneyin. Farkı sadece siz değil tüm ev halkı anlayacaktır.

 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası