lalegül dergisi abonelik 2017 / Ocak | Lâlegül Dergisi

Lalegül Dergisi Abonelik 2017

lalegül dergisi abonelik 2017

Cübbeli Ahmet'ten Ekrem İmamoğlu ve AKP yorumu: İktidar zor toplanır!

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün evine giderek söyleşi yaptı. Ağırel, Cübbeli Ahmet hakkında Halk Tv'de Cüneyt Akman'ın hazırlayıp sunduğu 'Zamanın Ruhu' programına bir takım belgeleri kamuoyuna açıklamıştı. Ağırel, iddiaları sormak için Cübbeli Ahmet'in evine gitti. Ağırel, Yeniçağ'daki yazısında Cübbeli Ahmet'in evini şöyle tarif etti:" Oturduğu yeri tabi ki de yazamam ama çok lüks bir sitede çok lüks bir villada yaşadığını aktarabilirim. İçeri girdiğimde de dikkatimi ilk çeken şeyler el yazması Arapça tefsirler oldu. Ayrıca özel çerçevedeki Kabe örtüsü ve altın rengindeki -belki de altın- çerçeveye konulmuş Hz. Muhammed'in ayak izinin olduğunu gördüm." 

Murat Ağırel'in 'Cübbeli Ahmet'e sorduğu sorular ve yanıtlar şöyle:

- Cemaatlere, tarikatlara karşı biri olarak karşınızda bulunuyorum öncelikle bunu belirtmek zorundayıseafoodplus.info sorum şu; Porsche Cayenne marka aracınız var mı? Bu araca Erbakan Malkoç'un sahibi olduğu Dizayn VİP firmasında EURO değerinde dizayn yapıldı mı? Bu aracın dizayn bedeli Vuslat Derneği yönetiminde bulunan Mahmut Polat tarafından imzalanan EUR tutarlı 10 parça senet ile mi ödendi?

- Ahmet Mahmut Ünlü: Porsche marka araç eşime ait. Babasından kalmadır. Kaza yaptık onu da bizim cemaatten birine sattık. Benim Mercedes Vito marka bir aracım var. Bahsettiğiniz dizayn koruma amaçlı yapıldı. Hakkımda istihbarat bilgileri olduğu için koruma amaçlı. Senetleri ben yeminli olduğum için imzalamadım. Uzun yıllardır cemaatimde olan iş adamı Mahmut Polat imzaladı.

- Vuslat Derneği sizin Lalegül TV'de yaptığınız programlar ile ilgili tarihinde 2 adet anlaşma yapıyor. Bir anlaşmaya göre sizin çıktığınız program için aylık 40 Bin TL reklam anlaşması, diğeri ise internet sitesi banner reklamı, insert dağıtımı, Lalegül dergisi kapaklarında reklamlar için TL olmak üzere toplamda aylık bin TL ödeneceğine dair bir anlaşma… Anlaşmayı imzalayan taraflar Lale Gül Medya adına Gürsel Yıldız, Vuslat Derneği adına ise Muhsin Keleş. Şahit olarak da Mahmut Polat. Nedir bu anlaşmalar? Dernek neden sizin programınıza sponsor oluyor? Dernek aylık bin, yıllık milyon TL parayı nereden buluyor?

- Ünlü: Benim bu ticaret hakkında bir bilgim yok. Siz dile getirince sordum Lalegül TV yetkilisi faturaları kesilmiş tarafınıza da verildi (verilen faturalar yılına ait). Kanal zor durumda. Ayakta kalabilmesi için bu tür sponsorluklar alıyor. Kadın reklamı, kadın sesi olan reklamlarda alamayınca zor durumda kalıyor tabi. Ben kitaplarımın telifini de kanala bağışladım öyle ayakta kalıyorlar. Şimdi benim programlara başka dernekler de sponsor oluyor. Bu doğal yaptıkları etkinlikleri tanıtıyorlar. Dernek parayı nereden buluyor bilmiyorum elbet valilik denetliyordur. Ben katıldığım hiçbir programdan ya da etkinlikten kuruş almıyorum.

Oğlunuz İngiltere de okumuş. Okuduğu dönem de Vuslat Derneği'nden Sterlin alınmış ve oğlunuza gönderilmiş.

- Ünlü: Evet Sterlin gönderildi ancak Vuslat Derneği'nden değil oğlum Ömer Ünlü tarafından gönderildi. Siz TV'den bahsedince baktırdım bir bankanın Seyit Nizam şubesinden gönderilmiş. Oğlum burada yanlış arkadaşlıklar edindi bizim de orada bir iş adamı arkadaşımız vardı önce onun yanına gönderdik sonra bir sebepten ayrılmak zorunda kaldı eve çıktı. Bu para da yıllık ev kirası bedeli.

Ahmet Bey Dekontu gördüm ancak tarihi ve şubesi benim sunduğum ile aynı değil. Benim sunduğum dekont Türkiye Finans Fatih Fevzipaşa Caddesindeki Şubeden Temmuz tarihli.

- Ünlü: Bundan bilgim yok

Peki, oğlunuz neden İngiltere'de okuyor? Hani İngiltere Emperyalist devlet, dinsiz ya, o açıdan soruyorum…

- Ünlü: Dedim ya yanlış arkadaşlar. Adnan Oktar da sordu niye Arabistan'da okumuyor diye. İngiltere'de okumadı Arabistan'a gitti zaten.

Yanınızda yani evinizde bulunan kişiler Vuslat Derneği'nde mi sigortalı?

- Ünlü: Yok benim yanımda Vuslat'tan kimse yok. Onlar Hay-Der'de sigortalı.

Peki Ahmet bey Şimdi aracınızın içini yaptırıyorsunuz Vuslat Derneği'nin yöneticisi kefil oluyor, Programa çıkıyorsunuz Vuslat Derneği sponsor oluyor, oğlunuza para göndermek için Vuslat Derneği Sterlin alıyor ve gönderiyor. Bu bana normal gelmiyor. Vuslat Derneği sizi çok mu seviyor yoksa başka bir durum mu var?

- Ünlü: Benim herhangi bir bağım yok. Bir defa ziyaret ettim. Başka bir durum da yok.

AKP VE İMAMOĞLU AÇIKLAMALARI

Murat Ağırel yazısına şöyle devam etti: "Röportajın en can alıcı bölümü ise AKP ve Ekrem İmamoğlu'na ilişkin açıklamaları seafoodplus.infoçimden önce Ekrem İmamoğlu için söylediği "Binali Beyi ben kaybettirdim diyen kimi kazandırdığını söylemiş oluyor haram işliyor" sözlerini açıklayan Cübbeli Ahmet, İmamoğlu hakkında, "Benim hedefim CHP ya da HDP seçmeni değildi. Saadet Partisi seçmeniydi. Onu da başardım. Yarı yarıya düşürdüm. Aslında daha çok düşürdüm ama Öcalan açıklaması sonrası MHP'liler boş atacağına Saadete oy attı" dedi. AKP'ye dair yorumu ise bence "radikal" bir tavır değişikliğini gösteriyor. Aynen aktarıyorum: "Yeni kurulacak partiler ne yapar bilemem Davutoğlu'nun Babacan ile birlikte hareket edeceğini düşünüyorum. Arkalarında Gül bey var zaten. AKP iktidarı biraz zor toparlanır."


Karar Konusu: say&#x;l&#x; Kanun&#x;un 8'inci maddesinin birinci f&#x;kras&#x;n&#x;n (r) bendinin ihlali nedeniyle &#x;dari Para Cezas&#x;, (LALEGÜL TV&#x; B&#x;R&#x;NC&#x; RADYO TELEV&#x;ZYON YAYINCILIK A.Ş.)

İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığının tarih ve sayılı yazısına konu LALEGÜL TV logosuyla yayın yapan medya hizmet sağlayıcı kuruluşun tarihinde saat ’da yayınladığı tele-alışveriş yayınına ilişkin uzman raporu ile video görüntülerinin incelenmesi ve değerlendirilmesiyle yapılan görüşmeler sonucunda;

Bahse konu yayına ilişkin uzman raporunda ayrıntıları belirtildiği üzere, LALEGÜL TV logosuyla yayın yapan medya hizmet sağlayıcı kuruluşun tarihinde saat ’da “Behcetü'n Nüfus” adlı esere ait kitabın tanıtımına ilişkin tele-alışveriş yayınında; sunucu tarafından "Bu kitabı tasdik edip içindeki ile amel edene verilecek olanı kimse bilemez, o sonsuz. Kim buna inanır bu kitabı tasdik eden, yanında da bulunursa - arabanda, evinde, ocağında, dükkanında - yanında bulunursa kıyamet günü Allah'a vesilesi sen olacaksın, ona şefaat edeceksin, onu cennete sen girdireceksin ey İbni Ebi Cemre" "Yanında bu şerh bulunan kişiyi cennete girdirtmesi için İbni Ebi Cemre Hazretleri'ne Allah-u Teala şefaat hakkı vermiştir" Bu şerhin faziletleri: "Bu şerhi okumak sıkıntıların, zorlukların aşılmasına vesiledir. seafoodplus.infolara ne istiyorsa hepsi verilecek, senin bu duaların verilecek" buyurdu. "Bu şerhi okumak imana, Allah'a ve Resulune sevgiyi kuvvetlendirir, vesveseleri giderir, kalp hastalıklarına şifa verir" "Unutkanlığın gitmesini istiyorsan" buyurdu SAV "bu hadise, şerhine bak" 'ten bakarsın 'a kadar, bu unutkanlığı gideriyor. Sonra buyurdu ki "baş dönmesinin geçmesini de istiyorsan bu şerhe bak çünkü kim hangi niyetle bu şerhe bakarsa o niyetle baktığı hastalığın gitmesine şifa kılınmıştır." Anladın mı ne demiş şimdi al sana kaynak. Tamam mı. Sayfa 15'te burada, orda İbni Ebu Cemre kitaplarında sayfa 'te. Kitabın içinde 'te bu buyurulan", Tuana Çarşı, 10 58, seafoodplus.info, Cübbeli Ahmet Hocaefendi'nin kaleminden İbni Ebi Cemre Hazretleri'ne ait Behcetü'n Nüfus adlı Buhari Muhtasarı'nın Şerhi" şeklinde sözlü ve yazılı  ifadelere yer verildiği görülmüştür.

İslam dini açısından inanç ve duanın maddi ve manevi sıkıntıların giderilmesinde etkisi önemlidir ancak duanın dini anlamda önemi ve değeri yadsınmamakla birlikte, inanç ve dua ticari bir amaçla kullanılmamalı maddi sebeplere başvurmaksızın ve bir çaba harcamaksızın, bir anlamda fiili dua gerçekleştirilmeksizin sadece bir kitabın ve/veya duanın okunması, asılması, takılması ve yanında bulundurulması suretiyle insanların maddi, manevi sıkıntılar ve hastalıklardan kurtulacaklarına inandırılmasının, inanç ve duanın özüne aykırı bir tutum olduğu, kişileri dini ve manevi yönden istismar edebileceği, dolayısıyla söz konusu yayında insanların batıl inançlar yoluyla istismar edildiği kanaatine varılmıştır.

Bu nedenlerle, sayılı Kanun'un 8'inci maddesinin birinci fıkrasının (r) bendinin ihlal edildiği sabit görülmüştür.

Bu itibarla;

1) sayılı Kanun’un 8'inci maddesinin birinci fıkrasının (r) bendinde yer alan "Kişileri …. batıl inançlar yoluyla istismar edemez."  ilkesinin ihlali nedeniyle,

sayılı Kanun'un 32’inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “8 inci maddenin birinci fıkrasının diğer bentleri ile ikinci ve üçüncü fıkralarında ve bu Kanunun diğer maddelerinde belirlenen ilke, yükümlülük veya yasaklara aykırı yayın yapan ve/veya bu Kanun hükümleri kapsamında Üst Kurul tarafından belirlenen yükümlülüklerini yerine getirmeyen medya hizmet sağlayıcıya ihlalin ağırlığı, yayının ortamı ve alanı göz önünde bulundurularak, ihlalin tespit edildiği aydan bir önceki aydaki brüt ticari iletişim gelirinin yüzde birinden yüzde üçüne kadar idari para cezası verilir. …” hükmü uyarınca idari para cezası uygulanması gerektiği,

a) İhlalin ağırlığı, yayının ortamı ve alanı göz önünde bulundurularak, kuruluşa %1 oranında idari para cezası uygulanmasına,

Ancak, ihlalin tespit edildiği tarihi itibariyle kuruluşun Mayıs ayına ait ticari iletişim gelir beyanının ,00 Türk Lirası olduğu değerlendirilerek, televizyon kuruluşları için idari para cezasının (onbin) Türk Lirasından az olamayacağından, yılı için belirlenen yeniden değerleme oranına göre (ondörtbindokuzyüzsekiz) Türk Lirası İDARİ PARA CEZASI UYGULANMASINA,

sayılı Kanun'un 32’inci maddesinin beşinci fıkrasında yer alan “ (…) 8’inci maddenin birinci fıkrasının (a), (b) ve (d) bentleri dışındaki bentlerini, aynı maddenin ikinci fıkrasını ve bu Kanunun yayın hizmetlerinde ticari iletişimi düzenleyen hükümlerinden herhangi birini yaptırım kararının tebliğinden itibaren bir yıl içinde yirmiden fazla ihlal eden medya hizmet sağlayıcı kuruluşun yayını beş güne kadar durdurulur. Bir yıl içinde aynı ihlalin tekrarı halinde, medya hizmet sağlayıcı kuruluşun yayınının beş günden on güne kadar durdurulmasına; ihlalin ikinci tekrarı halinde ise yayın lisansının iptaline karar verilir. …” hükmü uyarınca işlem tesis edileceği hususunun yapılacak tebligatta bildirilmesine,

2) İhlale konu yayında iletişim hattı numaralarının kullanılması nedeniyle, dosyanın; sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun “Kurumun görev ve yetkileri” başlıklı 6’ncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan; “Abone, kullanıcı, tüketici ve son kullanıcıların hakları ile kişisel bilgilerin işlenmesi ve gizliliğinin korunmasına ilişkin gerekli düzenlemeleri ve denetlemeleri yapmak.” ve “Tüketicinin ve son kullanıcının korunması” başlıklı 48 inci maddesindeki; “Kurum, elektronik haberleşme hizmetlerinden yararlanan tüketici ve son kullanıcıların, hizmetlere eşit koşullarda erişebilmelerine ve hak ve menfaatlerinin korunmasına yönelik usul ve esasları belirler.” hükümleri kapsamında, değerlendirilmek üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na gönderilmesine,

Oy birliği ile karar verildi.

DR ILHAN HATIPOÄžLU

Le restaurant DAXXIA est un buffet à volonté de spécialités asiatiques à La Ciotat.

Un très grand buffet à volonté avec une centaine de choix parmi les entrées, les plats et les desserts. Un bar à sushi où un maitre sushi vous fera partager son expérience devant vous.

Une cuisine ouverte avec cuisson au wok. Vous choisissez votre viande ou votre poisson, votre accompagnement, votre sauce, et le chef cuisinera votre plat sous vos yeux.

Vous viendrez déguster les meilleurs mets de la cuisine chinoise (boeuf oignons, nouilles sautées, wok..), cuisine japonaise (sushis, makis, california rolls, sashimi (poisson cru frais), cuisine thaïlandaise (poulet, canard, porc,..), cuisine vietnamienne (nems, rouleau de printemps,), etc

Vous déjeunerez ou dinerez à l'intérieur de notre restaurant dans une ambiance lounge ou en extérieur sur notre terrasse ensoleillée. 

Grand parking privé réservé à notre clientèle.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir