msü 2021 ne zaman açıklanacak / MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak ? ÖSYM MSÜ sınav sonuç tarihi açıklandı

Msü 2021 Ne Zaman Açıklanacak

msü 2021 ne zaman açıklanacak

MSÜ tercih sonuçları MSÜ tercih sonuçları erişime açıldı

MSÜ bünyesinde yer almak isteyen öğrenciler MSÜ tercih sonuçları açıklandı. MSÜ tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar funduszeue.info adresine akın etti. Tercihlerini yapan adaylar YKS sonrasında bir sonraki aşamaya geçebilecek. Adaylar tercih ettiği okullara Aday Değerlendirme Puanına göre tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilecek. İşte MSÜ tercih sonuçları

Yayınlanma: - 11 Haziran Güncellenme:

MSÜ tercih sonuçları MSÜ tercih sonuçları erişime açıldı

Milli Savunma Üniversitesi tercihlerini tamamlayanların beklediği sonuçlar açıklandı. Adaylar, MSÜ tercih sonuçlarını kimlik bilgileri ile öğrenebilecek. MSB personel temin sisteminde açıklanan MSÜ tercih sonuçlarının ardından 2. seçim aşamalarına geçilecek.

MSÜ TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MSÜ ÖN BAŞVURU TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

MSÜ tercih sonuçları açıklandı. Bu nedenle Personel Temin sayfasına girişte yoğunluk yaşanıyor. Sonuçlarınızı funduszeue.info web sayfasından öğrenebilirsiniz.

Adaylar tercih ettiği okullara Aday Değerlendirme Puanına göre tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilecektir. Aday Değerlendirme Puanı;

a) Üniversite Sınavı Puanı: Harp Okulları için YKS (Orta Öğretim Başarı Puanı Eklenmemiş), Astsubay Meslek Yüksekokulları için TYT (Orta Öğretim Başarı Puanı Eklenmemiş) puanı (TYT puanı ve üzeri olanlar, istedikleri takdirde TYT'ye girmeden YKS'nin diğer oturumlarına girebileceklerdir. Ancak, TYT puanı ve üzerinde olduğu için yılı TYT sınavına girmek istemeyen adaylar, MSB tarafından TYT puanına bir taban puan belirleneceği hususunu göz önünde bulundurmalıdırlar.),

b) Fiziki Yeterlilik Testi Puanı,

c) Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Puanı (Sadece Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Adayları için),

ç) Mülakat Puanından oluşmaktadır.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ YERLEŞTİRME PUAN TÜRLERİ

Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları Yerleştirme Puan Türü

KHO: YKS Sayısal, Eşit Ağırlık ve Sözel Sınav Puanı
DHO: YKS Sayısal Sınav Puanı
HHO: YKS Sayısal Sınav Puanı

funduszeue.info (Bando funduszeue.info dahil) : YKS TYT Sınav Puanı (TYT puanı ve üzeri olanlar, istedikleri takdirde TYT'ye girmeden YKS'nin diğer oturumlarına girebileceklerdir. Ancak, TYT puanı ve üzerinde olduğu için yılı TYT sınavına girmek istemeyen adaylar, MSB tarafından TYT puanına bir taban puan belirleneceği hususunu göz önünde bulundurmalıdırlar.)

2) Sayılı Askeralma Kanunu kapsamında askerlik hizmetini tamamlayan erbaş ve er adayların (bedelli kapsamında yerine getirenler hariç), aşağıda belirtilen hususları terhis belgesi/belgeleri (2'nci seçim aşamalarının başladığı tarihten önce terhis olmak) ve diploma ile belgelemeleri ve seçim aşamalarında başarılı olmaları halinde eğitim durumları dikkate alınarak;

a) İlk altı aylık askerlik hizmetini tamamlayarak terhis olanların ADP puanına 3 puan, altı ayın sonunda askerlik hizmetine devam edip on iki aylık askerlik hizmetini tamamlayarak terhis olanların ADP puanına 9 puan,

b) Meslek yüksekokulu veya mesleki ve teknik lise mezunlarından; ilk altı aylık askerlik hizmetini tamamlayarak terhis olanların ADP puanına 6 puan, altı ayın sonunda askerlik hizmetine devam edip on iki aylık askerlik hizmetini tamamlayarak terhis olanların ADP puanına 12 puan, ilave edilecektir.

3) Yukarıdaki puan türlerine göre yapılacak olan yerleştirme işlemlerinde ihtiyaç duyulması halinde Milli Savunma Bakanlığınca değişiklik yapılabilecektir.

4) 2'nci seçim aşamalarında başarılı olan adaylara ait, Fiziki Yeterlilik Testleri ve mülakat aşamasında aldıkları puanlar ile Üniversite Sınavı Puanı (Harp Okulları için YKS Sayısal/Eşit Ağırlık Sınav Puanı, Astsubay Meslek Yüksekokulları için TYT Sınav Puanı (TYT puanı ve üzeri olanlar, istedikleri takdirde TYT'ye girmeden YKS'nin diğer oturumlarına girebileceklerdir.), Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için yerleştirme aşamasında TYT sınav puanı (TYT puanı ve üzeri olanlar, istedikleri takdirde TYT'ye girmeden YKS'nin diğer oturumlarına girebileceklerdir.) ile Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Puanı kullanılacaktır.) türlerinde aldıkları puanlar dikkate alınarak oluşturulan “Aday Değerlendirme Puanları” tespit edilecektir. 2'nci Seçim Aşamaları sona erdiğinde adayların tercih ettikleri okullardaki aday sıraları funduszeue.info adresinde ilan edilecek, ayrıca posta yolu ile bir duyuru yapılmayacak, belge gönderilmeyecektir. “Aday Yerleştirme İşlemleri” sürecinde adaylar tercih ettikleri okullardaki aday sıraları ile birlikte ilgili okulda en son kaydı alınan adayın ADP sırasını funduszeue.info adresinden görüntüleyebilecekleridir (Ek yerleştirme süreci hariçtir.).

5) Aday Değerlendirme Puanlarına göre değerlendirilerek kontenjana giren ve sevk edildikleri hastanelerden “Sağlık Muayenesi” bölümünde belirtilen olumlu sağlık raporunu alan adayların kayıt işlemleri yapılacaktır. Kayıtlar ilgili okullarda yapılacak olup, adaylar İntibak Eğitimini müteakip eğitim ve öğretime başlayacaklardır. Kesin kayıt için adaylardan istenecek belgeler 2'nci seçim aşaması sonuçlarının açıklandığı tarihte funduszeue.info adresinde ilan edilecektir.

6) İntibak Eğitimi:

(1) İntibak eğitimi, intibak eğitim programına uygun olarak yürütülür.

(2) Bu eğitim süresince adayların giyecek, yiyecek ve yatacak yer ihtiyaçları ilgili Okul Komutanlıkları tarafından karşılanmaktadır.

(3) İntibak eğitimi esnasında askerliğe uyum sağlayamayacakları değerlendirilen adaylar, askeri öğrenci olma hakkını kaybederler. Başarılı olanlar intibak eğitimi sonunda törenle yemin ederek, “Askeri Öğrenci” olurlar.

(4) yılında İntibak eğitiminden herhangi bir nedenle ayrılan bir aday yine yılı içerisinde herhangi bir askeri okula tekrar kayıt yaptıramayacaktır.

7) Adaylar Aday Değerlendirme Puanları ve tercih sıralarına göre kontenjan sayıları dikkate alınarak okullara yerleştirilecektir. Hava Harp Okuluna Öğrenci Seçme Uçuşunda başarılı olup, kontenjana giren adaylar yerleştirilecektir. HHO kontenjanına giremeyen adaylar ÖSU'da başarılı olsa dahi HHO'ya gidemeyecektir. ÖSU'da başarılı olupta HHO Kontenjanına giremeyen adaylar ile Öğrenci Seçme Uçuşundan elenip diğer okullara tercihleri bulunan adaylar kontenjanlara girmeleri halinde ilgili okullara yerleştirilecektir.

8) Seçim aşamalarında başarılı olan şehit ve gazi çocukları, yerleştirme için Astsubay Meslek Yüksekokulları için YKS TYT'den (TYT puanı ve üzeri olanlar, istedikleri takdirde TYT'ye girmeden YKS'nin diğer oturumlarına girebileceklerdir. Ancak, TYT puanı ve üzerinde olduğu için yılı TYT sınavına girmek istemeyen adaylar, MSB tarafından TYT puanına bir taban puan belirleneceği hususunu göz önünde bulundurmalıdırlar.), Harp Okulları için YKS Sayısal, Eşit Ağırlık ve Sözel'den Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenecek taban puanın %90'ını almış olmak şartıyla kendi aralarında sıralanarak kontenjanın % 5'i kadarı okullara kayıt yaptırma hakkını elde ederler. Kendi puanı ile okula kayıt yaptırma hakkını elde eden adaylar % 5'lik kontenjanın dışında tutulurlar.

9) eğitim ve öğretim yılında harp okullarına kesin kayıt yaptıran öğrencilere “İngilizce Yeterlilik Sınavı” uygulanacak, yeterli notu alan ve muafiyet için gerekli diğer şartları sağlayan öğrenciler, belirlenecek kontenjan dâhilinde hazırlık sınıfından muaf tutularak 1'inci sınıfa başlatılacaktır.

10) Yukarıda belirtilen faaliyetlerle ilgili tüm duyuru, açıklamalar ve değişiklikler zamanı geldikçe Milli Savunma Bakanlığı internet sitesinden (funduszeue.info) yayımlanacaktır. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığının internet sitesinden duyuru ve açıklamaların takip edilmesi gerekmektedir.

11) Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları yerleştirme işlemleri ile ilgili duyuru ve açıklamaların funduszeue.info adresinden takip edilmesi gerekmektedir.

12) Yerleştirme işlemlerinde adayın Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yüksek Okulu tercihleri ayrı ayrı değerlendirilecektir. Tüm adaylar Aday Değerlendirme Puanlarına göre sıralanacak, tercih durumlarına göre ilgili okullardaki sıra numarası belirlenecek ve adaylara duyurulacaktır. Aday tercihleri ve sıralama puanları dikkate alınarak yerleştirme işlemleri MSÜ Rektörlüğünce Faaliyet Takviminde belirtilen tarihlerde yapılacaktır. 2'nci Seçim Aşamalarını tamamlayan ve YKS Puanı'ndan belirlenen taban puanı ve üzerinde puan alan adaylar, tercih ettikleri okullardaki ADP sıralarını ve ilgili okulda kaydı alınan en son adayın ADP sırasını “Aday Yerleştirme İşlemleri” süresince her gün funduszeue.info adresinden T.C. Kimlik Numaraları ile sorgulayabileceklerdir. Adaylar “Yerleştirme İşlemleri” süresince tercih öncelikleri ve ADP sıraları dikkate alınarak yerleştirileceklerdir. “Ek Yerleştirme” sürecinde ise intibak eğitimlerinin belirlenen zamanda ve etkin olarak icrası ile Harp Okulları ve funduszeue.info'ların belirlenen zamanda eğitim ve öğretime başlayabilmesi maksadıyla okullardaki eksik kontenjanlarda tercih önceliğine bakılmaksızın tercihleri arasında bulunması halinde sırası gelen adaylar ilgili okullara yerleştirilecektir. Harp Okulları ve funduszeue.info tercihleri olan adaylardan Harp Okulları intibak eğitimine katılan hiçbir aday MYO tercihlerinde sıra gelse dahi geçiş yapamayacaktır.

askerlikEk yerleştirmeİngilizceinternetMilli Savunma BakanlığımsuöğrenciokulSağlıkseçimşehitsınavÜniversite sınavıYKS

MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı? MSÜ tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Askeri e&#;itim almak isteyen binlerce aday MSÜ tercih sonuçlar&#;n&#; sorgulamaya koyuldu. Milli Savunma Bakanl&#;&#;&#;'ndan MSÜ tercih ve ön ba&#;vuru sonuçlar&#; ile alakal&#; olarak yeni bir aç&#;klama yap&#;ld&#;. MSÜ tercih sonuçlar&#; aç&#;kland&#; m&#; sorusu mülakat öncesi merak ediliyordu. Peki MSÜ tercih sonuçlar&#; aç&#;kland&#; m&#;?

MSÜ TERC&#;H SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, MSÜ TERC&#;H SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Heyecanla beklenen MSÜ yerle&#;tirme sonuçlar&#; aç&#;kland&#;. 30 Nisan ve 19 May&#;s tarihleri aras&#;nda tercih i&#;lemlerini gerçekle&#;tirmi&#; olan adaylar, MSÜ tercih sonuçlar&#; aç&#;kland&#; m&#; sorusunu ara&#;t&#;r&#;rken Milli Savunma Bakanl&#;&#;&#;'ndan MSÜ yerle&#;tirme sonuçlar&#; ile ilgili aç&#;klama geldi. Aç&#;klamada MSÜ tercih sonuçlar&#;n&#;n aç&#;kland&#;&#;&#; ve sorgulama ekran&#;n&#;n adaylar&#;n eri&#;imine aç&#;ld&#;&#;&#; ifade edildi.

MSB'nin aç&#;klamas&#; sonras&#; MSÜ tercih yerle&#;tirme sonuçlar&#; sorgulama ekran&#; üzerindeki yo&#;unluk önemli derecede artt&#;. Bir sonraki a&#;amaya hak kazanan adaylar fiziki yeterlilik, evrak kontrolü, ki&#;ilik de&#;erlendirme ve fiziki yeterlilik gibi baz&#; testlere girecek.

MSÜ TERC&#;H SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Milli Savunma Üniversitesi'nden yap&#;lm&#;&#; olan aç&#;klamada &#;u ifadeler kullan&#;ld&#;;

"Millî Savunma Üniversitesi Y&#;l&#; Askerî Ö&#;renci Temini ön ba&#;vuru sonuçlar&#; yay&#;mlanm&#;&#;t&#;r. Detayl&#; bilgiye funduszeue.info internet adresinden ula&#;abilirsiniz."

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak ? ÖSYM tarih verdi!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yılı sınav takvimine göre MSÜ sınav sonuç tarihi belli oldu. Başvuruları şubatta alınan, sınavı nisan ayında tamamlanan MSÜ sınav sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesinden yayınlanacak.

MSÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN?

4 Nisan Pazar günü yapılan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçları 29 Nisan Perşembe günü açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM'nin funduszeue.info internet adresinden ve mobil uygulamadan TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle giriş yaparak görüntüleyebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

MSÜ SINAV SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANIR?

MSÜ sınavı soru kitapçığı ve cevap anahtarı erişime açıldı. Adaylar, MSÜ sınav sorularını ve cevaplarını ÖSYM'nin funduszeue.info adresinden 10 gün süreyle inceleyebilir.

81 ildeki 95 sınav merkezinde yapılan sınavda adaylara soru için dakika süre tanındı. Adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtılırken, askeri öğrenci adayları sınavlara maske ile HES kodu alınarak girebildi.

MSÜ SINAVI DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar, soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kağıtlarına işaretleyecekler, cevap kağıtları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecek.

Cevaplar, her alt test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, alt testlerin her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanların hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

* Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

* Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

* Hesaplanan standart puanlar ve tablodaki ağırlıklı puanlar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

* Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü , en büyüğü olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

fcejpg

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLAR

fcejpg

MSÜ SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI

Güncelleme: 

MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak?

MSÜ yılında 27 Mart tarihinde yapıldı. ÖSYM sınav takvimine göre sonuçlar 14 Nisan’da açıklanacak.

ÖSYM SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

MSÜ tercihleri ne zaman yapılacak?

Tercih tarihleri funduszeue.info genel ağ adresinden duyurulacaktır. Duyurulan tarihler arasında tercihlerini yapmayan adaylar 2’nci seçim aşamalarına çağırılmayacaktır.

Başvuruların değerlendirilmesi ve başvurusu kabul edilen adayların ilanı 17 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.

MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak? MSÜ taban puanları açıklandı mı? MSÜ tercihleri ne zaman yapılacak?[MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak? MSÜ taban puanları açıklandı mı? MSÜ tercihleri ne zaman yapılacak?]

 

MSÜ taban puanları

MSÜ sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar öncelik sırasına göre okul tercihlerini funduszeue.info adresinden belirleyebileceklerdir.

MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak? MSÜ taban puanları açıklandı mı? MSÜ tercihleri ne zaman yapılacak?[MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak? MSÜ taban puanları açıklandı mı? MSÜ tercihleri ne zaman yapılacak?]

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası