hsbc bankası türkiye den çekiliyor mu / HSBC Bank Türkiye'den Çekiliyor

Hsbc Bankası Türkiye Den Çekiliyor Mu

hsbc bankası türkiye den çekiliyor mu

HSBC'nin maliyet azaltma program&#; kapsam&#;nda Türkiye'den ç&#;kmay&#; de&#;erlendirdi&#;i belirtildi. Banka konu hakk&#;nda yorum yapmad&#;.

Reuters'&#;n haberine göre, &#;ngiliz merkezli HSBC bankas&#;, Genel Müdür Noel Quinn'in geni&#; kapsaml&#; maliyet azaltma politikas&#; kapsam&#;nda geçici olarak Türkiye'den çekilmeyi de&#;erlendiriyor. 

Bankan&#;n Ermenistan, Yunanistan ve Umman da dahil olmak üzere alt ölçek operasyonlar&#;n&#;n bulundu&#;u di&#;er pazarlarda da daralmaya gidebilece&#;i belirtiliyor.

Reuters'&#;n ula&#;t&#;&#;&#; HSBC sözcüsü, konuya ili&#;kin yorum yapmaktan kaç&#;nd&#;.

'dan beri Türkiye'de faaliyet gösteren bankan&#;n ç&#;kmas&#;, ülkenin en büyük çekilmelerinden biri olacak. 

Rekabet Kurumu, geçen günlerde Türkiye'de faaliyet gösteren 20 banka hakk&#;nda ön soru&#;turma ba&#;latm&#;&#;t&#;. Soru&#;turman&#;n kapsam&#;na ili&#;kin net bir bilgi verilmezken, Rekabet Kurumu'ndan yap&#;lan aç&#;klamada "Tüm sektörlerle ilgili bu tür ön ara&#;t&#;rmalar yap&#;lmakta. Bankalar ile ilgili de bir ön ara&#;t&#;rma söz konusu. Bu süreç sonuçlanmadan &#;u a&#;amada bir aç&#;klama yapmam&#;z söz konusu de&#;il" denilmi&#;ti.

Hazine ve Maliye Bakanl&#;&#;&#; ise 2 gün önce, sigortac&#;l&#;k kanunu ve mevzuat hükümlerine ayk&#;r&#; davranmalar&#; nedeniyle Akbank'a 94,7 milyon TL, Yap&#; Kredi'ye ,1 milyon TL para cezas&#; kesmi&#;ti.

Yazıyı Paylaş:

HSBC: Reuters'a göre banka Türkiye'den çıkmayı düşünüyor

HSBC'nin Türkiye'deki genel merkezi. Bankanın İstanbul'daki bir önceki genel merkezi El Kaide saldırısıyla harabeye dönmüştü

Kaynak, Getty Images

Reuters, İngiltere merkezli banka HSBC'nin Türkiye'den çıkmayı düşündüğünü yazdı.

Ajans, konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberinde bu fikrin, bankanın yeni yöneticisi Noel Quinn tarafından tasarruf önlemleri kapsamında incelendiğini aktardı.

Reuters HSBC'nin tasarruf için diğer ülkelerde de küçülmeye veya satışlara gidebileceğini, bu ülkeler arasında Ermenistan, Yunanistan ve Umman olduğunu belirtti.

Banka konuyla ilgili Reuters'a görüş vermedi.

HSBC 'te Türkiye'de bankacılık faaliyetlerine son verme kararı almış, Şubat 'da ise bu karardan vazgeçmişti.

Şirketin fikir değiştirme gerekçesi olarak "Satış için alınan tekliflerin hiç birinin hissedarların çıkarına uygun olmaması" gösterilmişti.

Hürriyet'e göre banka bu kararın ardından bir yıla yakın sürede şubesini kapatarak 89 şubeye gerilemişti.

HSBC Türkiye'ye 'da girmiş ve Midland Bank A.Ş. adlı şirketi kurarak Türkiye'de faaliyet gösteren ilk İngiltere merkezli banka olmuştu.

Şirket daha sonra krizinde batan Demirbank'ı satın alarak ismini HSBC olarak değiştirmişti.

ANKARA

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası